Venäläisen oppositiojohtaja Alexei Navalnyin myrkytysepisodi ja mellakat

Tänne keskustelut politiikasta siihen liittyvästä korruptiosta yms.

Valvoja: Moderaattorit

Lurkkeri
Susikoski
Viestit: 33
Liittynyt: Su Tammi 24, 2010 2:24 am

Re: Omsk: Venäläinen oppositiojohtaja Alexei Navalnyi myrkytetty - siirrettiin Berliiniin hoitoon

Viesti Kirjoittaja Lurkkeri »

Miettikääpäs nyt hetki. Jos Jorma Jormanen on jäänyt kiinni puukotuksesta, kun uhrin selästä löytyi puukko nimikirjaimilla JJ varustettuna, olisiko hän niin tyhmä, että puukottaisi seuraavaa kaveria puukolla, jossa nimikirjaimet JJ? Ehkä satunnainen Jorma olisi, entä valtiollinen toimija?
"Luulekko ettei löyvy?"

Samira
Alibin satunnaislukija
Viestit: 69
Liittynyt: Pe Marras 22, 2019 1:33 pm

Re: Omsk: Venäläinen oppositiojohtaja Alexei Navalnyi myrkytetty - siirrettiin Berliiniin hoitoon

Viesti Kirjoittaja Samira »

No niin, saatiin myrkytykseen varmistus kolmannelta osapuolelta. Ei voi kyllä kuin ihmetellä ihmisiä, jotka kaiken jälkeen uskovat/leikkivät uskovansa Venäjän selityksiä. Jotenkin toivoisi että kun Venäjälläkin lääniä ja luonnonvaroja piisaa, että tekisivät joskus jotain fiksua. Laittaisivat oman maan asiat kuntoon ja hallinnon terveelle pohjalle. Aivan käsittämätön koko mesta, varkaita ja valehtelijoita koko hallinto täynnä. Samaan aikaan kansa näkee nälkää. Surkeaa.

Mites kun uhri oli Venäjällä ”hoidossa”, niin ovatko täkäläiset tutkimus- ja hoitomenetelmät niin surkeita, ettei myrkytystä siellä huomattu vai mistä kyse? Lääkärit mukana juonessa?

Avatar
sikakoira
Sherlock John Holmes
Viestit: 8470
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: Omsk: Venäläinen oppositiojohtaja Alexei Navalnyi myrkytetty - siirrettiin Berliiniin hoitoon

Viesti Kirjoittaja sikakoira »

Bellingcat lähti myös selvittämään myrkyttävän Venäjän juonia :lol:

https://www.bellingcat.com/uncategorize ... i-navalny/
A Guide to Cholinesterase Inhibitors in Wake of Suspected Alexei Navalny Poisoning

Sitten voisi laittaa tietysti tämän virallisen selityksen potilaan tilasta niin kuin se oikeasti meni.

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006622009.html
Venäläinen uutistoimisto: Navalnyilla oli krooninen haimatulehdus – saksalaiset varmoja myrkytyksestä
VENÄLÄINEN uutistoimisto Interfax kertoi keskiviikkona venäläisen näkemyksen oppositiojohtaja Aleksei Navalnyin sairastumisesta.

Interfaxin mukaan Navalnyilla havaittiin Omskissa hiilihydraatteihin liittyvä aineenvaihduntahäiriö ja haimatulehdus.

– Navalnyilla oli 20-22. elokuuta seuraava kliininen diagnoosi: päädiagnoosi oli hiilihydraatteihin kytkeytyvä aineenvaihduntahäiriö ja oheisdiagnoosi oli krooninen haimatulehdus, johon liittyi tilan paheneminen, Interfax lainaa venäläislääkäreiden Saksaan lähettämiä dokumentteja.

Interfax kertoo, että heillä on hallussaan kyseiset viranomaisdokumentit.

KESKIVIIKKONA tuli tietoon, että berliiniläinen Charité-sairaala on tullut omissa tukimuksissaan tulokseen, jonka mukaan Navalnyi myrkytettiin novitshok-ryhmään kuuluvalla hermomyrkyllä.

Navalnyin tiedottaja Kira Jarmysh reagoi Twitterissä nopeasti venäläistietoon Navalnyin väitetystä ”haimatulehduksesta”.

– Ja mitäs täällä on! Haimatulehdus. Minusta tuntuu, että tarvitaan vielä viikko, niin venäläiset vallanpitäjät ja tiedotusvälineet löytävät Alekseilta kaikki ihmiskunnan tuntemat sairaudet, mutta ainoastaan myrkytyksen mahdollisuus jää ”alitajuntaan”, Jarmysh kirjoitti.

KREMLIN lehdistösihteeri Dmitri Peskov kertoi keskiviikkona, että saksalaiset lääkärit eivät ilmoittaneet etukäteen Venäjän johdolle löydöksistään Navalnyiin liittyen.

– Ei, Peskov vastasi Fontanka.ru:n mukaan kysymykseen, tiesikö Kreml etukäteen mitä Saksan hallitus tiedottaisi keskiviikkona Navalnyin novitshok-myrkytysdiagnoosista.

Myös uutistoimisto Tass kertoi venäläisiin viranomaislähteisiin vedoten, että venäläiset oikeuslääkärit eivät löytäneet Navalnyin kehosta merkkejä myrkyistä tai mahdollista myrkytystä aiheuttavista aineista.
Kannattaa muistaa ettei Saksa kiistä Venäjän lääkärinlausuntoja vaan on itsekkin tullut samoihin johtopäätöksiin. :wink: Poislukien tietysti tämä Novitshok :lol:

Laitetaas nyt kerran vielä

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/201803132200806858
”Sariinia ja VX:ää vaarallisempi, johtaa tukehtumiskuolemaan” – tällainen on hermomyrkky novitšok, jolla Navalnyita vastaan iskettiin
Saksan hallitus ilmoitti keskiviikkona, että venäläinen oppositiopoliitikko Aleksei Navalnyi myrkytettiin Novitšokilla. Todisteet hermomyrkyn käytöstä ovat hallituksen mukaan kiistattomat.

- Se on vaarallisempi ja kehittyneempi hermomyrkky kuin sariini tai VX, ja se on vaikeampi tunnistaa. Se aiheuttaa sydämen toiminnan hidastumisen ja estää hengittämisen, mikä johtaa tukehtumiskuolemaan, professori Gary Stephens Readingin yliopiston farmakologian laitokselta kertoi Independent-lehden ja BBC:n mukaan vuonna 2018, kun myrkkyä epäiltiin käytetyn Venäjän ex-agentin murhayrityksessä.

Syyriassa on toistuvasti käytetty sariinia siviilejä vastaan, ja Kim Jong-unin velipuoli salamurhattiin VX:llä Malesiassa viime vuonna. Novitšok on siis näitä aineita voimakkaampi ja tappavampi. Mediatietojen mukaan novitšok A-230 on noin 5-8 kertaa VX:ää myrkyllisempi.

Britannian pääministeri Theresa May ilmoitti vuonna 2018 venäläisagentin murhayrityksen jälkeen hallituksensa tulleen siihen tulokseen, että Venäjän valtio on hyvin todennäköisesti ex-agentti Sergei Skripalin, 66, myrkytyksen takana. Skripal ja hänen 33-vuotias tyttärensä Julia Skripal taistelivat tuolloin hengestään sairaalassa Salisburyssa saatuaan myrkkyä elimistöönsä. Skripalit olivat viikkojen ajan koomassa, mutta selvisivät hengissä.

Kehitettiin 1970-luvulla
Novitšok-hermomyrkkyjä valmistetaan sotilaallisiin tarpeisiin Venäjällä. Niiden käyttö on kielletty kansainvälisten sopimusten nojalla, koska niiden vaikutukset ovat niin voimakkaat ja järkyttävät.

Novitšokia valmistettiin tiettävästi ensimmäisen kerran 1970-luvulla Neuvostoliitossa. Nimi tarkoittaa venäjän kielellä uutta tulokasta, mikä se olikin tuolloin kemiallisten aseiden keskuudessa.

Kehittäjiensä mukaan novitšokia voivat valmistaa ainoastaan pitkälle erikoistuneet tutkijat, ja valmistaminen tapahtuu erittäin kontrolloiduissa oloissa. Novitšok voi esiintyä nesteenä, kiinteässä muodossa tai erittäin hienona jauheena.

Novitšok tuli tunnetuksi 1990-luvulla, kun neuvostoliittolainen tiedemies Vil Mirzajanov paljasti maansa kehittäneen salassa erittäin voimakkaan hermokaasun, joka oli huomattavasti tappavampi kuin mikään Yhdysvalloissa kehitetty vastaava aine.

Aiheuttaa tukehtumiskuoleman
Mirzajanovin mukaan novitšokia valmistettiin tuolloin erittäin pieniä määriä, mikä tarkoittaisi sitä, että sillä voitaisiin tappaa vain satoja tai mahdollisesti tuhansia ihmisiä. Ainetta on valmistettu tehtaassa nykyisen Uzbekistanin alueella.

- Eräs pääsyistä siihen, että tällaisia hermomyrkkyjä valmistettiin, oli se, että niiden ainesosat eivät ole kiellettyjen listalla. Sen luomiseen tarvittavat kemikaalit on paljon helpompi kuljettaa ilman mitään terveysvaaraa lähetille, Stephens sanoi.

Asiantuntijoiden mukaan novitšokia olisi pystytty kuljettamaan suhteellisen helposti ulkomailta Britanniaan ja edelleen Salisburyyn.

Novitšok toimii kuten muutkin hermomyrkyt vaikuttamalla elimistön hermoimpulsseihin ja sammuttamalla elimistön toiminnan. Oireita voivat olla silmien muuttuminen valkoisiksi, kouristukset, kuolaaminen ja tajunnan menetys. Kuolema voi tulla joko sydämen toiminnan lakkaamisena tai tukehtumisena. Pieni pisara vaarallista ainetta riittää tappamaan ihmisen.

Oireet salamannopeasti
Nykytietojen valossa novitšok on pysynyt tähän asti kehittämismaassaan Venäjällä, ja siksi Britannian hallitus on varma aineen alkuperästä. Joko Venäjä käytti sitä tahallaan tai joku muu on saanut aineen haltuunsa Venäjällä.

Novitšok tunnistettiin Porton Downin tutkimuslaboratoriossa Britanniassa.

Jos ihminen hengittää novitšokia tai sitä joutuu hänen iholleen, aine alkaa vaikuttaa nopeasti. Oireet voivat alkaa vain puolessa minuutissa tai kahdessa minuutissa.

Jauheena novitšok kuitenkin vaikuttaa hitaammin. Oireet voivat ilmaantua vasta 18 tunnin kuluttua altistumisesta, BBC kertoo.

Osa novitšokin varianteista on kehitetty sellaisiksi, että hermomyrkyille valmistetut vastalääkkeet eivät toimi niihin.

Artikkeli päivitetty 2.9.2020. Artikkeli on alunperin julkaistu maaliskuussa 2018
Ei vain ole vielä saatu hengiltä kuin yksi narkomaani väitetysti.Tämäkin vaikuttaa melko epämääräiseltä koska tutkinta tapauksen tiimoilta on ainakin lakaistu julkisuudesta piiloon. Tästä ei ole edes syytteitä koskaan luettu. Asia vain painettiin villaisella ja unohdettiin. :wink:
Viimeksi muokannut sikakoira, Ke Syys 02, 2020 8:31 pm. Yhteensä muokattu 2 kertaa.
“Without the ‘Corona-test’, we would not have had any crisis”
— Dr. Wolfgang Wodarg
Koronaongelman ratkaisu on se, että paniikinlietsojat eristetään (Wolfgang Wodarg)

Samira
Alibin satunnaislukija
Viestit: 69
Liittynyt: Pe Marras 22, 2019 1:33 pm

Re: Omsk: Venäläinen oppositiojohtaja Alexei Navalnyi myrkytetty - siirrettiin Berliiniin hoitoon

Viesti Kirjoittaja Samira »

Eli venäläiset löysivät tutkimuksissaan miehen krooniset sairaudet, mutta eivät myrkytystä, josta heitä syytetään. Johan on.

Itsellä meni viimeinen luotto Venäjän toimiin, kun toimittivat satelliittikuvat väitetystä koneen alas ampumisesta, jotka olivat otettu Modern Warfare-pelistä.

Avatar
sikakoira
Sherlock John Holmes
Viestit: 8470
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: Omsk: Venäläinen oppositiojohtaja Alexei Navalnyi myrkytetty - siirrettiin Berliiniin hoitoon

Viesti Kirjoittaja sikakoira »

^
Venäläiset nimenomaan tutkivat myrkytys skenaariota, yllätys tosiaankin :lol:
“Without the ‘Corona-test’, we would not have had any crisis”
— Dr. Wolfgang Wodarg
Koronaongelman ratkaisu on se, että paniikinlietsojat eristetään (Wolfgang Wodarg)

URSA
Watson itse
Viestit: 5663
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: Omsk: Venäläinen oppositiojohtaja Alexei Navalnyi myrkytetty - siirrettiin Berliiniin hoitoon

Viesti Kirjoittaja URSA »

Johan se on julkisuudessa todettu, että Navalnyi olisi menehtynyt ilman hätälaskua Omskiin. Myrkyssä ei ollut mitään vikaa, joku vain tajusi ajoissa tilanteen vakavuuden.

Mikä olikaan Putinin vakiovastaus syytöksiin? "Entä sitten." Novitshokia käytettiin jälleen kerran, koska ei haittaa yhtään, vaikka kaikki tietävät minne se viittaa. Päinvastoin, oppositio pysyy hiljempaa.

Avatar
sikakoira
Sherlock John Holmes
Viestit: 8470
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: Omsk: Venäläinen oppositiojohtaja Alexei Navalnyi myrkytetty - siirrettiin Berliiniin hoitoon

Viesti Kirjoittaja sikakoira »

Onhan se aika huvittavaa kuinka oikein ennustukset saattavatkin mennä

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006622125.html
Ulkoministeri Haavisto Navalnyin myrkytyksestä: ”Ei voi olla niin, että näin vakava myrkkyjen käyttö painetaan villaisella”
ULKOMINISTERI Haavisto sanoi STT:lle keskiviikkona, että nyt on erittäin tärkeää selvittää, mikä on myrkyn alkuperä ja ketkä ovat tekoon syylliset. Asia tulisi Suomen linjan mukaisesti selvittää kemiallisten aseiden kieltojärjestö OPCW:ssä, jonne Saksa on ilmoittanut vievänsä asian.

Venäjä on torjunut syytökset myrkytyksestä, mutta Haaviston mukaan olisi tärkeää, että Venäjä tekisi asiassa yhteistyötä.

Mitä Venäjältä nyt odotetaan?

– Varmaan olisi tärkeää, jos Venäjä tekisi tässä asiassa yhteistyötä. Kyllähän tällaisten aseiden ja myrkkyjen leviäminen missä tahansa yhteiskunnassa on vaarallinen asia ja tärkeää olisi selvittää, ketkä ovat teon taustalla. Ei voi olla niin, että näin vakava myrkkyjen käyttö painetaan villaisella.

Kun kyseessä on Sergei ja Julia Skripalin jälkeen jo toinen julki tullut Novitshok-myrkytys, voiko tässä vaiheessa arvioida, että onko Venäjä ollut tässäkin tapauksessa taustalla?

– Jokainen tapaus on tietysti omansa ja on hirveän tärkeää, että tutkitaan kunnolla ja selvitetään aineen alkuperä, jos se pystytään selvittämään ja sitten, että kuka on mahdollisesti tällaista levittänyt. Tämä ei ole mikään kotikemistin tuote, vaan tähän tarvitaan hyvin sofistikoituneet laboratoriot tämmöisen myrkyn valmistukseen.

Niinistö ja Marin pitivät tapausta järkyttävänä
Presidentti Sauli Niinistö luonnehti Saksan viranomaistietoja huolta herättäviksi.

– Kemiallisen aseen käyttö on järkyttävää. Koko kansainväliselle yhteisölle on tärkeää saada tapahtumista mahdollisimman perusteellinen selvyys, hän sanoi presidentin kanslian julkaisemassa lausunnossa.

Pääministeri Sanna Marin (sd) oli samaa mieltä.

– Tieto Aleksei Navalnyin myrkytyksestä hermomyrkyllä on järkyttävä. Asiasta on saatava perusteellinen selvitys ja tekijät on saatettava vastuuseen.
OPCW joka parasta aikaa tappelee luotettavuus kysymyksien kanssa huijattuaan maailmaa Syyrian kemiallisten aseiden suhteen. Valehtelu josta seurasi kostoiskut Syyriaan onkin se luotto palvelu tämän kaltaisille tutkinnoille .Nähtiinhän se jo viimeksikin :lol:
“Without the ‘Corona-test’, we would not have had any crisis”
— Dr. Wolfgang Wodarg
Koronaongelman ratkaisu on se, että paniikinlietsojat eristetään (Wolfgang Wodarg)

rumilus
Nikke Knakkertton
Viestit: 182
Liittynyt: Ti Helmi 17, 2015 9:22 am

Re: Omsk: Venäläinen oppositiojohtaja Alexei Navalnyi myrkytetty - siirrettiin Berliiniin hoitoon

Viesti Kirjoittaja rumilus »

Lurkkeri kirjoitti:
Ke Syys 02, 2020 7:47 pm
Miettikääpäs nyt hetki. Jos Jorma Jormanen on jäänyt kiinni puukotuksesta, kun uhrin selästä löytyi puukko nimikirjaimilla JJ varustettuna, olisiko hän niin tyhmä, että puukottaisi seuraavaa kaveria puukolla, jossa nimikirjaimet JJ? Ehkä satunnainen Jorma olisi, entä valtiollinen toimija?
Tappattaisiko mafiapomo luopion niin, että kaikki ymmärtävät, että on mafian tekosia? Toki. Putin haluaa, että hänen vastustajansa tietävät, että hän ei tunne estoja heidän tapttamisessaan, ei edes Vanäjän rajojen ulkopuolella.

Tämä onnistuisi kahdella tavalla. Putin voisi pitää lehdistötilaisuuden, jossa avoimesti ilmottaisi, että murhauttavansa vastustajiaan Venäjän rajojen sisä. ja ulkopuolella, mutta tähän muu maailma ei voisi olla reagoimatta, ja tulisi kaikenlaisia ikäviä diplomaattisia seurauksia. Parempi on siis kiistää murhat ja yritykset, mutta käyttää keinoja (Polonium, venäläinen hermomyrkky), joita voi murhissa käyttää käytännössä vain Venäjän presidentin suora käskyläinen. Viesti oppositiolle menee perille, mutta muiden maiden johtajat voivat ainakin teeskennellä, että asiassa on jotakin epäselvää, kun Putin ei suoraan tunnustanut mitään.

Amnestia
Remington Steele
Viestit: 239
Liittynyt: Ma Touko 04, 2020 8:34 pm

Re: Omsk: Venäläinen oppositiojohtaja Alexei Navalnyi myrkytetty - siirrettiin Berliiniin hoitoon

Viesti Kirjoittaja Amnestia »

Lurkkeri kirjoitti:
Ke Syys 02, 2020 7:47 pm
Miettikääpäs nyt hetki. Jos Jorma Jormanen on jäänyt kiinni puukotuksesta, kun uhrin selästä löytyi puukko nimikirjaimilla JJ varustettuna, olisiko hän niin tyhmä, että puukottaisi seuraavaa kaveria puukolla, jossa nimikirjaimet JJ? Ehkä satunnainen Jorma olisi, entä valtiollinen toimija?
Tappaisi. Silloin moni ajattelisi Lurkkarin tapaan, etteihän kukaan olisi niin tyhmä, että tekisi niin selkeästi. Siten Jorma Huilosella olisi vapaat kädet tappaa.

jhou
Remington Steele
Viestit: 235
Liittynyt: Ti Maalis 31, 2015 3:09 pm

Re: Omsk: Venäläinen oppositiojohtaja Alexei Navalnyi myrkytetty - siirrettiin Berliiniin hoitoon

Viesti Kirjoittaja jhou »

Lurkkeri kirjoitti:
Ke Syys 02, 2020 7:47 pm
Miettikääpäs nyt hetki. Jos Jorma Jormanen on jäänyt kiinni puukotuksesta, kun uhrin selästä löytyi puukko nimikirjaimilla JJ varustettuna, olisiko hän niin tyhmä, että puukottaisi seuraavaa kaveria puukolla, jossa nimikirjaimet JJ? Ehkä satunnainen Jorma olisi, entä valtiollinen toimija?
Jorma sanoisi siitä ekasta tapauksesta, että en minä sitä tehnyt vaan se oli itsemurha. Sitäpaitsi se kaveri oli pedofiili. Jorman kaverit rientäisivät tukkimaan keskustelupalstat tätä näkemystä tukevilla viesteillä. Kun muut huomauttaisivat, että ei se nyt itseään selkään pysty puukottamaan, niin versioita tulisi lisää: se olikin tosi notkea pedofiili tai että JJ voi viitata vaikka Junnu Junnuseen tai että se pirikuukkeli - pedofiili kuolikin itse asiassa huumeisiin ja poliisit pisti sille myöhemmin puukon selkään vaan Jormaa kiusatakseen ja tästä on muuten video olemassa, mutta valtamediat ei näytä teille sitä.

Kaiken tämän jälkeen, kun Jorma puukottaisi sen seuraavan kaverin, viesti menisi lähipiirissä perille. Ne jotka ei leiki Jorman säännöillä, saa puukosta.

Avatar
poikani
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4894
Liittynyt: Ti Heinä 05, 2011 8:50 pm
Paikkakunta: ?? ???????

Re: Omsk: Venäläinen oppositiojohtaja Alexei Navalnyi myrkytetty - siirrettiin Berliiniin hoitoon

Viesti Kirjoittaja poikani »

Nimimerkki jhoun viesti yllä summaa mielestäni erinomaisesti tämän tapauksen, tämän ketjun ja Skripalien vastaavat.
????? ?? ??????.

sheldrake
Scooby-Doo
Viestit: 27
Liittynyt: To Heinä 09, 2020 9:39 pm

Re: Omsk: Venäläinen oppositiojohtaja Alexei Navalnyi myrkytetty - siirrettiin Berliiniin hoitoon

Viesti Kirjoittaja sheldrake »

Kauhea, mutta tavanomainen tapaus. 2-3 kuukautta niin tämäkin verenhimoinen rimanalitus on unohdettu.

Hyvä meininki, eikö?

Avatar
Tarkastaja Levisi
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1489
Liittynyt: La Heinä 18, 2020 4:44 pm

Re: Omsk: Venäläinen oppositiojohtaja Alexei Navalnyi myrkytetty - siirrettiin Berliiniin hoitoon

Viesti Kirjoittaja Tarkastaja Levisi »

Nyt Venäjä syyttelee Saksaa lokakampanjasta.

https://yle.fi/uutiset/3-11524678

Samalla ulkoministeriö vihjasi, että Saksan tavoitteena olisi vain oikeuttaa Venäjän vastaisia toimia.

– On selvää, miksi he käyttävät "megafonidiplomatiaa" ja korvaavat normaalin yhteistyön informaatiokampanjalla, mutta jos heidän todellinen tavoitteensa on tehdä yhä perusteellinen tutkimus laki- ja lääkeviranomaisten toimesta -- mitä me tiukasti vaadimme --, pyydämme heitä suostumaan täyteen yhteistyöhön ja vaihtamaan tietoja kanssamme, ulkoministeriö jatkoi tiedotteessaan.
– Touhumme eteni yhä pitemmälle, ja kun aloimme suoraan sanoen nussia lauteilla sylikkäin, Kari Tapio räjähti, Frederik muistelee kirjassa.

Avatar
sikakoira
Sherlock John Holmes
Viestit: 8470
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: Omsk: Venäläinen oppositiojohtaja Alexei Navalnyi myrkytetty - siirrettiin Berliiniin hoitoon

Viesti Kirjoittaja sikakoira »

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006622251.html
Venäjän ulkoministeriö: Saksa käy Navalnyin avulla Venäjän vastaista ”informaatiokampanjaa”
VENÄJÄLLÄ poliitikot ja hallintoa lähellä oleva mediat ovat reagoineet Saksan hallituksen vahvistukseen oppositiojohtaja Aleksei Navalnyin myrkytyksestä vihjailemalla, että Saksa pyrkisi vain mustamaalamaan Venäjää informaatiokampanjan avulla.

– Todistamme jälleen tilannetta, jossa kumppanimme tekevät mieluummin äänekkäitä julkisia kannanottoja esittämättä minkäänlaisia faktoja ja samalla ohittavat täysin kaikki lailliset yhteistyön väylät, maan ulkoministeriö sanoi venäläisen uutistoimisto Interfaxin mukaan.

Samalla ulkoministeriö vihjasi, että Saksan tavoitteena olisi vain oikeuttaa Venäjän vastaisia toimia.

– On selvää, miksi he käyttävät ”megafonidiplomatiaa” ja korvaavat normaalin yhteistyön informaatiokampanjalla, mutta jos heidän todellinen tavoitteensa on tehdä yhä perusteellinen tutkimus laki- ja lääkeviranomaisten toimesta -- mitä me tiukasti vaadimme --, pyydämme heitä suostumaan täyteen yhteistyöhön ja vaihtamaan tietoja kanssamme, ulkoministeriö jatkoi tiedotteessaan.

Venäjän narratiivia etenkin ulkomailla edistämään pyrkivä Sputnik taas haastatteli Novitshokin kehittämisessä mukana ollutta Leonid Rinkiä, joka väitti, että Navalnyin oireet ”eivät täsmäisi” myrkystä tuleviin oireisiin.

Merkel: Vakavia kysymyksiä, joihin Venäjän tulee vastaan, NordStream 2:n kohtalo nousi tapetille
Saksan hallitus vahvisti eilen tiedon, että Navalnyi myrkytettiin. Myrkkynä oli jo runsaan parin vuoden takaisesta Britannian myrkytystapauksesta tuttu Novitshok-ryhmän hermomyrkky.

Saksan hallituksen mukaan oppositiojohtajalle berliiniläissairaalassa tehdyt testit varmistivat asian yksiselitteisesti.

– On järkyttävää, että Aleksei Navalnyi on joutunut kemiallisella hermomyrkyllä tehdyn hyökkäyksen uhriksi Venäjällä, sanoi hallituksen edustaja SteffenSeibertlausunnossaan.

Saksan liittokanslerin Angela Merkelin mukaan myrkytys nostaa esille vakavia kysymyksiä, joihin vain Venäjä voi vastata ja joihin sen myös pitää vastata.

Saksan mediassa on jo noussut esille kriittisiä kommentteja siitä, voidaanko kiisteltyä NordStream 2 -kaasuputkihanketta jatkaa Navalnyin myrkytyksen jälkeen.

Ennen keskiviikkoa Merkel on sanonut, että kaasuputki hanke jatkuisi ennallaan tapauksesta huolimatta.

Nord Stream 2 kulkee Itämeren lävitse, ja Venäjän valtion kaasuyhtiö Gazprom on kaasuputken suurin omistaja. Myös suomalaisyhtiö Fortumilla on osuus putkihankkeessa sen osittain omistaman saksalaisen Uniper-yhtiön kautta, joka rahoittaa putken rakennusta.

Myös Suomi tuomitsi
Presidentti Sauli Niinistö luonnehti keskiviikkoiltana Saksan viranomaistietoja huolta herättäviksi.

– Kemiallisen aseen käyttö on järkyttävää. Koko kansainväliselle yhteisölle on tärkeää saada tapahtumista mahdollisimman perusteellinen selvyys, hän sanoo presidentin kanslian julkaisemassa lausunnossa.

Ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr) puolestaan tuomitsi kemiallisten aseiden käytön kaikissa olosuhteissa ja vaati siihen syyllistyneitä oikeuden eteen.

Navalnyi on parhaillaan hoidossa berliiniläisessä sairaalassa. Häntä on pidetty koomassa, mutta hänen tilaansa on kuvattu vakaaksi.
Voivoi,pitääkö Venäjän nyt vetää töpseli irti Nordstreamista ja jättää Euroopan kaasuntuonti USA:n varaan. :lol:

Tuossahan sitä faktaa nyt sitten on. Todisteita tiskiin Navalnyin kohtalosta niin katsellaan sitten taas :wink:

Tottahan tuo on tälläkin kertaa että oireet nyt eivät oikein täsmää Novitchok myrkytykseen :lol:

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006622185.html
Navalnyin myrkyttäminen sai länsimaiden jyrkän tuomion
Venäläisen oppositiojohtaja Aleksei Navalnyin myrkytys tuomittiin keskiviikkona jyrkin sanoin länsimaissa.

– On varmaa, että Aleksei Navalnyi on rikoksen uhri. Hänet oli tarkoitus hiljentää. Saksan hallituksen puolesta tuomitsen tämän voimakkaimmalla mahdollisella tavalla, sanoi liittokansleri Angela Merkel.

Britannian pääministeri Boris Johnson kutsui myrkytystä "pöyristyttäväksi", ja Ranskan ulkoministeri Jean-Yves Le Drian sanoi sen olleen "järkyttävä ja vastuuton".

Euroopan komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen sanoi puolestaan, että kyseessä oli – jälleen kerran – halveksittava ja pelkurimainen teko.

– Venäjän kansalaisilla on oikeus ilmaista mielipiteensä rauhanomaisesti ilman, että heidän tarvitsee pelätä minkäänlaista, eikä varsinkaan kemiallisilla aseilla tehtyä, kostoa, kirjoitti YK:n turvallisuusneuvoston edustaja John Ullyot Twitterissä.

Sotilasliitto Naton pääsihteerin Jens Stoltenbergin mielestä järkyttävä kemiallisen aseen käyttö alleviivaa täydellisen ja läpinäkyvän tutkimuksen tarvetta Venäjällä.

– Aleksei parantuu varmasti, mutta hyökkäyksestä vastuussa olevat valtiolliset terroristit joutuvat elämään ikuisesti häpeänsä kanssa, kirjoitti Navalnyin vaimo Julia Twitterissä.
Hieno homma että Alekseilla ei ole kuitenkaan mitään hätää ottaen huomioon myrkytyksen laadun :lol:
Viimeksi muokannut sikakoira, To Syys 03, 2020 9:12 am. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
“Without the ‘Corona-test’, we would not have had any crisis”
— Dr. Wolfgang Wodarg
Koronaongelman ratkaisu on se, että paniikinlietsojat eristetään (Wolfgang Wodarg)

Electric Larry

Re: Omsk: Venäläinen oppositiojohtaja Alexei Navalnyi myrkytetty - siirrettiin Berliiniin hoitoon

Viesti Kirjoittaja Electric Larry »

poikani kirjoitti:
Ke Syys 02, 2020 6:57 pm
Harmi, että tämänkään sotkun kohdalla emme koskaan saa tietää, kumpi puoli puhui totta - kaikki länsimaat vai Venäjä.
Täyttä totuutta tuskin saamme ikinä tietää, mutta kieltämättä hieman outoa, että yksi maailman tehokkaimista tiedustelupalveluista käyttää yhtä maailman vaarallisimmista myrkyistä, eikä saa hengiltä ei Skripalia, eikä Navalnyitä. Putin ei ole tyhmä, joten miksi tieten tahtoen hankkisi lisää pakotteita ja kitkaa lännen kanssa? Venäjällä on ollut tapana naamioida salamurhia katuryöstöiksi ja pahoinpitelyiksi, jotenkin sotisi logiikkaa vastaan tällainen avoin toimintatapa. Toisinajattelijan ryöstöpuukotus kadulla kun vie viestin täysin selkeästi perille niille, joille se on tarkoitettukin ilman isompia diplomaattisia konflikteja. Valtiollisissa suhteissa lavastaminen ja harhauttaminen eivät ole vieraita keinoja, joten ei ole sekään täysin mahdotonta, että asialla olisi ollut jonkin muun maan tiedustelupalvelu. Cui bono jne.
(ja sinä, joka alat tässä kohtaa vetää putintrollikorttia esiin, työnnä se vaikka haitariisi, spekuloin asiaa ottamatta sen enempää lännen, idän kuin hiekkaisten maitten puolta)

Vastaa Viestiin