Ulkomaalaislaki

Tänne keskustelut politiikasta siihen liittyvästä korruptiosta yms.

Valvoja: Moderaattorit

tmk666
Neuvoja-Jack
Viestit: 554
Liittynyt: Pe Syys 07, 2007 9:37 pm

Viesti Kirjoittaja tmk666 »

synkempi hautajaisvieras kirjoitti:.Toisinaan tuntuu kuin nämä "johtajat" tahallaan ajaisivat Suomen alas, mahdollisimman huonoon tilaan..
Hmm... sehän olisikin periaatteessa ihan hyvä juttu,sitten voitaisiin pudottaa kaikki mamut sosiaaliturvan ulkopuolelle,eikä ottaa yhtään lisää kun menee niin huonosti. Saattais ne jo maassa olevatkin lähteä vaikka Ruotsiin paremman toimeentulon perässä. No joo ehkä aika korkealentoista,laitetaan huonosti nukutun yön piikkiin.

jamppa
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1333
Liittynyt: Pe Elo 24, 2007 4:05 pm
Paikkakunta: Korpi pohjoisessa

Viesti Kirjoittaja jamppa »

Ainahan tuota rikollisuutta on jossain määrin Mamujen keskuudessa ollut, mutta kiinnostaisi tietää kuinka paljon suhteessa rikollisuus on kasvanut viimeisen kymmenvuoden aikana suhteessa pakolaisten tuloon. Jotenkin tuntuu siltä, että nykyään tulee rikollista ainesta enemmän ja enemmän suhteutettuna määrään. Pakolaisuuskin taitaa olla aika paljon pelkkää bisnestä, ne pääsee joilla on massia ja yhteyksiä, siinä sivussa humanitäärinen pakolaisuus jää jalkoihin. Pakolaisten ottaminen pitäisi tehdä kunnon kontrollin alla. Pakolaiset sopeutettaisiin maan lakeihin, sijoituspaikat ratkeaisivat avoimien työpaikkojen perusteella ja niihinkin pitäisi ensisijaisesti ottaa taikka kouluttaa Suomalainen. Uskonnoista sanottaisiin, että pitäköön jokainen sen omana asiana, ei siitä tarvitse möykätä jokainen uskokokooon kotona mihin uskoo. Jos tälläinen vaihtoehto ei kävisi tai siitä hairahtuisi niin hyvinkin pikainen palautus mahdollisuus pitäisi myös olla. Sujuva kielenpuhuminen pitäisi myös olla pakollinen.

Itse en koe olevani rasisti joskus rasistinen kylläkin. Minua on ruvennut suuresti häiritsemään jokaisen ostoskeskuksen/mäkkärin nurkilla pyörivät ulkomaalaisten "nuoriso" ryhmät, jotka ovat mielestäni hyvinkin paljon vanhempia kuin suomalaiset teinit ketkä siellä pyörivät. Mielestäni ei oikein ole soveliasta aikuisen hengailla 14-15v tyttöjen kanssa. Voin tietenkin olla väärässä iän suhteen pelkän ulkonäön perusteella tai vanhanaikainen, mutta näin olen asian itse kokenut.

Niin ja mitä tuohon Thorsin lakiehdotukseen tulee niin realiteetit on kyllä Astridilla mielestäni hyvin hukassa. Eihän sitä tuossa asemassa oleva kykene realistisesti toteamaan käytännössä mitä tuollainen merkitsisi normaaleille työssäkäyville ihmisille. Ministeristason virkamiehet harvoin asustelevat Lähiöissä, kaupassakin käydään suurissa automarketeissa jossa paheksutaan salaa mustalaisia kahvilla. Jolloinka jää juurikin näkemättä näitten työttömien turvapaikanhakijoiden aiheuttamat seuraukset. Eikö nää korkeasti koulutetu osaa yhdistää lehdistä lukemisen perusteella jo pelkästään Tätä ongelmaa? Pitääkö aina olla miljoona todistettusti tehtyä tapausta, enne kuin edes ruvetaan miettimään asioita. Näkeehän sen kuinka kansa rupeaa kääntymään tälläisiä lakien säätäjiä vastaan perussuomalaisten äänienkin perusteella. Uskon myös trendin jatkuvan ja hyvä niin Suomalaisten oma pahoinvointi on saatava ensin loppumaan ja sen jälkeen katotaan mitkä on resurssit auttaa muita. Kiintiöt helvettiin jos ei pysty ottamaan niin ei pysty ja sillä selvä. Vaihtoehtosesti jenkit voisivat raivata jostain afrikankolkasta jonkun maapalasen diktatuurin alta poijes johonka rakennettaisiin sitten paremmat selviytymis mahdollisuudet näille pakolaisille. Ei tulisi niin hirveitä kulttuurishokkejakaan, kun näyttäisi hyvinkin kodikkaalta paikat. Teollisuus joka nyt on karkaamassa kiinaan niin sen voisi mielummin sitten siirtää tälläiseen paikkaan jos on kerran pakko siirtää.
Viimeksi muokannut jamppa, La Joulu 20, 2008 3:42 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Olette lukinneet itsenne pelon häkkeihin, ja katso, valitatteko nyt vapauden puuttumisesta.

-FatherLand-
Scooby-Doo
Viestit: 24
Liittynyt: Ma Marras 03, 2008 7:18 pm
Paikkakunta: Varrella virran...
Viesti:

Viesti Kirjoittaja -FatherLand- »

jamppa kirjoitti:Ainahan tuota rikollisuutta on jossain määrin Mamujen keskuudessa ollut, mutta kiinnostaisi tietää kuinka paljon suhteessa rikollisuus on kasvanut viimeisen kymmenvuoden aikana suhteessa pakolaisten tuloon. Jotenkin tuntuu siltä, että nykyään tulee rikollista ainesta enemmän ja enemmän suhteutettuna määrään. Pakolaisuuskin taitaa olla aika paljon pelkkää bisnestä, ne pääsee joilla on massia ja yhteyksiä, siinä sivussa humanitäärinen pakolaisuus jää jalkoihin. Pakolaisten ottaminen pitäisi tehdä kunnon kontrollin alla. Pakolaiset sopeutettaisiin maan lakeihin, sijoituspaikat ratkeaisivat avoimien työpaikkojen perusteella ja niihinkin pitäisi ensisijaisesti ottaa taikka kouluttaa Suomalainen. Uskonniosta sanottaisiin, että pitäköön jokainen sen omana asiana, ei siitä tarvitse möykätä jokainen uskokokooon kotona mihin uskoo. Jos tälläinen vaihtoehto ei kävisi tai siitä hairahtuisi niin hyvinkin pikainen palautus mahdollisuus pitäisi myös olla. Sujuva kielenpuhuminen pitäisi myös olla pakollinen.

Itse en koe olevani rasisti joskus rasistinen kylläkin. Minua on ruvennut suuresti häiritsemään jokaisen ostoskeskuksen/mäkkärin nurkilla pyörivät ulkomaalaisten "nuoriso" ryhmät, jotka ovat mielestäni hyvinkin paljon vanhempia kuin suomalaiset teinit ketkä siellä pyörivät. Mielestäni ei oikein ole soveliasta aikuisen hengailla 14-15v tyttöjen kanssa. Voin tietenkin olla väärässä iän suhteen pelkän ulkonäön perusteella tai vanhanaikainen, mutta näin olen asian itse kokenut.

Niin ja mitä tuohon Thorsin lakiehdotukseen tulee niin realiteetit on kyllä Astridilla mielestäni hyvin hukassa. Eihän sitä tuossa asemassa oleva kykene realistisesti toteamaan käytännössä mitä tuollainen merkitsisi normaaleille työssäkäyville ihmisille. Ministeristason virkamiehet harvoin asustelevat Lähiöissä, kaupassakin käydään suurissa automarketeissa jossa paheksutaan salaa mustalaisia kahvilla. Jolloinka jää juurikin näkemättä näitten työttömien turvapaikanhakijoiden aiheuttamat seuraukset. Eikö nää korkeasti koulutetu osaa yhdistää lehdistä lukemisen perusteella jo pelkästään Tätä ongelmaa? Pitääkö aina olla miljoona todistettusti tehtyä tapausta, enne kuin edes ruvetaan miettimään asioita. Näkeehän sen kuinka kansa rupeaa kääntymään tälläisiä lakien säätäjiä vastaan perussuomalaisten äänienkin perusteella. Uskon myös trendin jatkuvan ja hyvä niin Suomalaisten oma pahoinvointi on saatava ensin loppumaan ja sen jälkeen katotaan mitkä on resurssit auttaa muita. Kiintiöt helvettiin jos ei pysty ottamaan niin ei pysty ja sillä selvä. Vaihtoehtosesti jenkit voisivat raivata jostain afrikankolkasta jonkun maapalasen diktatuurin alta poijes johonka rakennettaisiin sitten paremmat selviytymis mahdollisuudet näille pakolaisille. Ei tulisi niin hirveitä kulttuurishokkajakaan, kun näyttäisi hyvinkin kodikkaalta paikat. Teollisuus joka nyt on karkaamassa kiinaan niin sen voisi mielummin sitten siirtää tälläiseen paikkaan jos on kerran pakko siirtää.

Totean vain, että AMEN. Jampalla on kirjallinen ilmaisu hanskassa!
---When you´re good no-one remembers, when you´re bad, no-one forgets---

markja
Adrian Monk
Viestit: 2913
Liittynyt: La Elo 18, 2007 3:44 am
Paikkakunta: Turku
Viesti:

Viesti Kirjoittaja markja »

Kuva

Kuva

Kuva
Kotisivu: http://www.markusjansson.net
Blogi: http://markusjansson.blogspot.com
PGP: 6E9E375EC50A27FDB9DA1672A78C27BF735ADADA
PGP2: 9966C10DDC7F0DEDEC480A75FE952445F24D55DD

tmk666
Neuvoja-Jack
Viestit: 554
Liittynyt: Pe Syys 07, 2007 9:37 pm

Viesti Kirjoittaja tmk666 »

Aika kovia on prosentit ottaen huomioon ulkomaalaistaustaisten määrän verrattuna valtaväestöön. Jotain tarttis tehdä,jotain päinvastaista jota älykkö Thors on ehdottanut. Onkohan Thors mahdollisesti nähnyt nämä luvut,epäilenpä vahvasti tätäkin asiaa.

Doctor Lecter
James Bond (Timothy Dalton)
Viestit: 13486
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

tmk666 kirjoitti:Onkohan Thors mahdollisesti nähnyt nämä luvut,epäilenpä vahvasti tätäkin asiaa.
Uskon, että hän on hyvinkin tietoinen näistä luvuista. Ongelmana Thorsilla (sekä punavihreillä kuin myös Thorsin kaltaisilla koppavilla hurreilla) on se, että he ikään kuin lukevat näitä tilastoja "väärin". Lisäksi he katsovat, että maahanmuuttajien, pakolaisten tai muuten vaan Suomessa asuvien ulkomaalaisten ongelmat johtuvat kantaväestön ilkeydestä, rasismista, rasistisesta asenteesta ja muuten vaan syrjinnästä.

"Me emme ymmärrä muita kulttuureja". "Onhan selvää, että kun Suomeen tulee monikulttuurin edustaja Afrikasta" Tässä jälkimmäisessä lauseessa annetaan ymmärtää, että jokainen somali tai musulmaani itsessään edustaa useaa kulttuuria ja he eivät ole missään tapauksessa rasisteja, vaan he tuovat tullessaan huippuosaamista ja raikkaan tuulahduksen kansainvälisestä ilmapiiristä huolimatta siitä, että tuo henkilö olisi siihen mennessä nähnyt vain lehmänlantamajan ja keihään, Me suomalaiset taas emme ole tottuneet kansainvälisyyteen ja siksi suhtaudumme heihin avoimen vihamielisesti ja tämä sitten ajaa nämä moniosaajat ja viittä vaille tohtorit rikoksen tielle.

Lisäksi suomalaisen naisen - tiedättehän tuon tuulipuvussa kulkevan henkilön, joka ilkeilee naisellisesti pukeutuneille ulkomaalaisille naisille pitäen heitä huorina ja auta armias, jos tuollaisilla naisilla on vielä isot rinnat, niin silloin tuo henkilö on huonolla itsetunnolla varustettu silikonipommi, joka on tullut maahan vain ja ainoastaan saattaen tuulipukuämmien miehet kiusaukseen - sana ei kuulostaa monikulttuurisesti sanalta kyllä ja se taas oikeuttaa naista ja hänen itsemääräämisoikeutta loukkaaviin tekoihin. Ne pitää vaan hyväksyä. Niin on sanottu. Se on uuden kansainvälisemmän Suomen hinta. Ja pieni hinta siitä, kun näemme millaiseksi kansojen ystävyydeksi kaikki tulee muuttumaan. Käsi kädessä kansat kuin veljet...

Thorsin ja kaltaistensa ongelma on oikeasti se, (siis mielestäni ei tilastollisesti eikä faktana), että he kuvittelevat ongelmien poistuvan jos olemme avoimempia ja suvaitsevampia sekä otamme Suomeen entistä enemmän muiden kulttuurien edustajia, niin "kyllä se suomalainenkin sitten lopulta tajuaa kuinka väärässä oli". He työntävät päänsä pensaaseen ja odottavat ongelmien poistuvan veronmaksajien kustannuksella. Se, mitä kiksejä Thors ja kaltaisensa tästä yltiösuvaitsevaisuudesta loppujen lopuksi saavat on arvoitus. Ehkä lisää äänestäjiä näistä ymmärtäjistä kuin myös maahanmuuttajista.

Thors pyrkii olemaan eräänlainen uuden ajan airut seurauksista välittämättä. Ei hän itse kuluja maksa. Hänellä ei myöskään ole jälkikasvua eikä iän perusteella sellaista enää tule, joten hei! mitä välii... Se, että Thors itse joutuisi ulkomaalaisten ahdistelemaksi ja kokemaan sitä kautta monikulttuurista rikkautta on häviävän pieni.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

YBJ
Lauri Hanhivaara
Viestit: 139
Liittynyt: Ke Syys 10, 2008 5:23 pm

Viesti Kirjoittaja YBJ »

Jaksa tähän ees kommentoida mitää asiallista ja kaikki tärkee on jo sanottu, joten toteempa vaan että toi ämmä pitäs oikeesti telottaa tai ainaki lyödä vankilaan useemmaks vuodeks.
Its better to be dead and cool than alive and uncool -Harley Davidson

markja
Adrian Monk
Viestit: 2913
Liittynyt: La Elo 18, 2007 3:44 am
Paikkakunta: Turku
Viesti:

Viesti Kirjoittaja markja »

tmk666 kirjoitti:Onkohan Thors mahdollisesti nähnyt nämä luvut,epäilenpä vahvasti tätäkin asiaa.
Kyllä Thors tietää. Thorsia ei kiinnosta tai hän kuvittelee, että mamujen rikollisuus johtuu suomalaisista. Thors elää pilvilinnoissa tai sitten vain näyttelee ja puhuu paskaa virkansa puolesta, kalastellen irtopisteitä ja mamuintoilijoiden ja muiden maanpettureiden ääniä jne.
YBJ kirjoitti:Jaksa tähän ees kommentoida mitää asiallista ja kaikki tärkee on jo sanottu, joten toteempa vaan että toi ämmä pitäs oikeesti telottaa tai ainaki lyödä vankilaan useemmaks vuodeks.
Ehei. Mulla on parempi ehdotus. Oikeastaan Halla-aho sen sanoi jo aiemminkin. Thors ja hänen kaverinsa pitäisi kaikki pistää Helsingin puistoihin kävelemään, jotta somalilaumat voisivat raiskata heidät. Tämän jälkeen Thors ja kumppanit voisi pistää asumaan mamulähiöön ja ihmettelemään, kun heidän autonsa tärvellään, omaisuutensa varastetaan ja heidät ryöstetään. Lopulta Thors ja kumppanit voisivat ottaa omaan ruotsinkieliseen pikkuruiseen kotikuntaansa vaikka kaikki Suomen somalit ja muun paskasakin asumaan ja näyttää sitten omalla hienolla esimerkillään ja suvaitsevaisuudellaan, miten tästä roskaväestä leivotaan ja kotoutetaan kelpoja kansalaisia ja työvoimaa Suomeen.

Olisi helvetin kiva kuulla Thorsin kommentit tuollaisen rumban jälkeen. Ehkäpä silmät vähän avautuisivat, kun ei itse eläisi pilvilinnoissa. Kun joka tapauksessa somalit ryöstävät ja raiskaavat, niin olisi vain oikeudenmukaista, että he ryöstäisivät ja raiskaisivat Thorsin kaltaisia ääliöitä, jotka heitä ovat tänne alunperin halunneetkin hommata, kuin että somalit raiskaavat ja ryöstävät asiaan täysin viattomia suomalaisia.

Mutta joo, mua kyllä ihmetyttää, miksi ruotsinkieliset pikkukunnat eivät näytä "hyvää esimerkkiä suvaitsevaisuudesta", kun kerran hehän siitä aina meuhkaavat että pitää suvaita vähemmistöjä jne.jne. Mikseivät ota paria tuhatta somalia ja näytä esimerkkiä? No? Miksikäs eivät? Eikö suvaitsevaisuus olekkaan hyvä juttu? Eikö ympäristön tuki ja ymmärrys autakkaan sopeutumaan ja integroitumaan suomalaiseen yhteiskuntaan? Puhuvatko nämä hurrit vain paskaa siis aina kun selittävät jotain suvaitsevaisuudesta ja omien erityisoikeuksiensa puolesta? Voisiko olla niin?
Kotisivu: http://www.markusjansson.net
Blogi: http://markusjansson.blogspot.com
PGP: 6E9E375EC50A27FDB9DA1672A78C27BF735ADADA
PGP2: 9966C10DDC7F0DEDEC480A75FE952445F24D55DD

Juliet Jones
Axel Foley
Viestit: 2073
Liittynyt: La Elo 23, 2008 10:40 pm
Paikkakunta: Little Stempington

Viesti Kirjoittaja Juliet Jones »

Suomi on rikas valtio, jossa on anteliaat asukkaat.

Helsingin kaupungin ja Helsingin Diakonissalaitoksen Rom po drom – Romanit tiellä -projektissa työskentelevä työpari Tuomo Leinonen ja Marjatta Vesalainen on haastatellut liki kahtasataa Helsingissä majailevaa kiertolaista.

Valtaosa Helsingin keskustan kerjäläisistä on romanialaisia, muutamat ovat Bulgariasta. Suomessa pisimpään viipyvät ovat yleensä kotoisin Bacaun, Gorjin tai Alban lääneistä Romaniasta.

Nuorin tavattu kiertolainen oli kaksivuotias, vanhin jo vanhus. Suurin osa kiertolaisista on miehiä.


Lähes poikkeuksetta kiertolaisryhmät – tai mustalaiset, kuten he itseään kutsuvat – olivat tulleet Suomeen leveämmän leivän perässä.

"Se on saviolkitiilestä rakennettu ja kaikkialla on kuraa, ei voi pitää itseään puhtaanakaan", yksi työryhmän haastattelemista kertoi Romanian-kodistaan.

Moni saapuu Suomeen, koska on kuullut tuttaviltaan "rikkaasta valtiosta ja anteliaista asukkaista".

Suomesta ei tiedetä etukäteen muuta kuin se, että se sijaitsee "ulkomailla". Luulipa joku romanialaisista Suomea kuningaskunnaksikin.

Harhatietoa levitetään muun muassa internetissä. Siellä on romaniankielisiä sivustoja, joissa kerrotaan tietoa Suomen huutavasta työvoimapulasta ja valtion runsaskätisistä avustuksista.

Kerjäläisiä kohdanneet kaupunkilaiset ovat epäilleet "kerjäysliigojen" oleva keskustan kerjäämisen taustalla. Kesä–lokakuussa tietonsa kerännyt työryhmä ei kuitenkaan havainnut merkkejä laajemmin johdetusta toiminnasta.

"Että minäkö olisin koko päivän kerjäämässä ja antaisin rahat jollekin, en todellakaan ole niin hölmö", työryhmän haastattelema kerjäläinen vastasi väitteeseen.

Myöskään pakotettua kerjäämistä ei havaittu, vaikka naiset ovatkin tiukasti miesten käskynalaisia. Romanikulttuuri ei salli prostituutiota.


Työryhmä on huolestunein kiertolaislasten kohtalosta. Kerjäläisten ja katusoittajien lasten koulunkäynti kärsii vanhempien jatkuvan poissaolon tai muuttamisen takia.

Helsingissä haastateltiin kaikkiaan 196:ta romania, joista 34 oli alaikäisiä.

Leinosen ja Vesalaisen mielestä on erityisen tärkeää, ettei romanikiertolaisista tule kuumaa perunaa, jota valtiot pallottelevat keskenään.

Heidän mielestään kerjäläisille pitäisi antaa materiaalista tukea vain harkiten.

"Työlle on asetettava tavoitteeksi kerjäävien ja suomalaisten välisen yhdentymisen tukeminen sekä sosiaalisen eriarvoisuuden vähentäminen."


http://www.hs.fi/kaupunki/artikkeli/Dia ... 5242565589

seppoilmari
Martin Beck
Viestit: 773
Liittynyt: Pe Huhti 25, 2008 11:37 pm

Viesti Kirjoittaja seppoilmari »

Eikö täältä löytyisi sen verran tietoteknistä osaamista että saisi hieman erilaisen kuvan tästä paikasta sinne internettiin, synkkä, ahdasmielinen, kylmä, vihamielinen ja pihi metsäläiskansa joilla on runsaasti ampuma-aseita esimerkiksi :lol:

Juliet Jones
Axel Foley
Viestit: 2073
Liittynyt: La Elo 23, 2008 10:40 pm
Paikkakunta: Little Stempington

Viesti Kirjoittaja Juliet Jones »

seppoilmari kirjoitti:Eikö täältä löytyisi sen verran tietoteknistä osaamista että saisi hieman erilaisen kuvan tästä paikasta sinne internettiin, synkkä, ahdasmielinen, kylmä, vihamielinen ja pihi metsäläiskansa joilla on runsaasti ampuma-aseita esimerkiksi :lol:
:D Tuotahan se todellisuus Suomessa voi olla.

Lisäksi 15 vuotta suomalaisessa yhteiskunnassa voi aiheuttaa sen, että sinut leimataan rikolliseksi ja viranomaisetkin levittelevät sinusta perätöntä tietoa, vaikka olisit yhteiskunnalle hyödyllinen:

http://uutiset.msn.hs.fi/kotimaa/artikk ... 59?ref=msn
Jokelan vankilassa istuu katuvainen nuori mies. Somalian levottomuudet ajoivat Saidin kymmenvuotiaana kotimaastaan Suomeen, mutta nyt viidentoista Pohjolassa vietetyn vuoden jälkeen edessä häämöttää karkotus takaisin Afrikkaan.

"Kadun tekojani. Toivon, että saisin vielä toisen mahdollisuuden Suomessa", 26-vuotias mies sanoo Helsingin Sanomille vankilassa.

Viranomaisten mielestä yhteiskunnan etu ajaa Saidin oman edun ohi. Korkein hallinto-oikeus vahvisti hänen ja toisen somalimiehen karkotuspäätökset ennen joulua.

Said on tuomittu lukuisista väkivalta- ja omaisuusrikoksista. Osa niistä on ollut törkeitä. Hän on saanut kaksi yli kahden vuoden vankeustuomiota.

Said ei ole kotoutunut Suomeen.


Näin lukee oikeudenkäyntipapereissa, mutta Saidin mielestä viranomaisten tiedot ovat osaksi pötyä.

Maahanmuuttoviraston mukaan hän on elänyt pääosin sosiaalietuuksilla, mutta Said kertoo tehneensä pääkaupunkiseudulla töitä muun muassa Asematunnelin S-marketissa ja Fallkullan kotieläintilan kahvilassa.

Lisäksi hän kertoo jakaneensa Alueuutisia ja siivonneensa rappukäytäviä.

"Minusta on ollut myös hyötyä tälle maalle. Monella ei ole ollut näin paljon töitä. Mitä siteitä minulla vielä pitäisi olla Suomeen?"

Saidin mukaan häntä kutsuttiin välillä Ihmemies MacGyveriksi, koska hän osasi huolehtia asioistaan.

Tilanne muuttui, kun hän muutti nuorisokotiin 2000-luvun alussa. Siellä nuorukainen tutustui päihteisiin ja rikoksiin.


Said epäilee, että joku pahantahtoinen "vasikka" on levittänyt hänestä valheellista tietoa viranomaisille. Hän ei luota kovin paljon valtion edustajiin.

"Ne inhoavat minua."

Said kertoo pitäneensä yhteyttä Suomessa syntyneeseen poikaansa, vaikka viranomaiset väittävät muuta.

Saidin mukaan viranomaisten väite hänen oman äitinsä asumisesta Somaliassa on perätön.

"Äitini elää Suomessa. Täällä on myös 5–7 veljeäni."


Toisaalta viranomaisetkaan eivät aina luota Saidiin.

Maahanmuuttoviraston mukaan hän tuli Suomeen alun perin väärällä henkilöydellä perheenyhdistämistapauksen kautta.

Syntymävuodekseen Said on ilmoittanut eri tilanteissa 1983 ja 1985.

Viranomaisten mukaan Saidin perättömäksi väittämä tieto äitinsä asumisesta Somaliassa on peräisin mieheltä itseltään.

Tosin kaikki viranomaiset eivät ole karkottamassa Saidia.

Vähemmistövaltuutettu pitää karkotusta kohtuuttomana, koska Said on asunut valtaosan elämästään Suomessa.


Said on määrä karkottaa Somalimaahan, jossa hän asui yhdeksänvuotiaaksi asti. Alue on selvästi rauhallisempi kuin Etelä- ja Keski-Somalia.

"En muista sieltä oikein mitään, enkä tunne ketään."

Viranomaisten mukaan Said voidaan karkottaa sinne, koska hän kuuluu alueen valtaväestöön Ishaak-klaaniin.

Karkotettava voi saada klaanilta tukea ja siten päästä sisään yhteiskuntaan. Näin totesi kansainvälinen siirtolaisjärjestö IOM raportissaan toukokuussa 2007.

Said ei usko, että Ishaak-klaani ottaisi häntä suojiinsa. Hän pelkää paluuta Afrikkaan.

"Papereissa puhutaan jostain klaanista. Se on ihan valhetta koko juttu. Minut tapetaan siellä", hän tuhahtaa.


Karkotettava elättelee vielä toivoa elämästä Suomessa. Hän aikoo valittaa karkotuspäätöksestä Euroopan ihmisoikeustuomioistuimeen.

Saidin ajatukset suuntautuvat myös Presidentinlinnaan.

"Voisikohan Tarja Halonen armahtaa minut?" hän pohtii.Juliet Jones
Axel Foley
Viestit: 2073
Liittynyt: La Elo 23, 2008 10:40 pm
Paikkakunta: Little Stempington

Viesti Kirjoittaja Juliet Jones »

<-- Linkki uusiksi, kun tökkii..

http://uutiset.msn.hs.fi/kotimaa/artikk ... 59?ref=msn

.. taitaa siltikin tökkiä.. Mikä noissa hs:n linkeissä on, tökkivät useinkin?

Chopper
Perry Mason
Viestit: 3566
Liittynyt: Ke Loka 31, 2007 10:05 am

Viesti Kirjoittaja Chopper »

Juliet Jones kirjoitti:<-- Linkki uusiksi, kun tökkii..


.. taitaa siltikin tökkiä.. Mikä noissa hs:n linkeissä on, tökkivät useinkin?
http://uutiset.msn.hs.fi/kotimaa/artikk ... 59?ref=msn

(joissain tapauksissa linkkiä postatessa ei tarvii erikseen laittaa tuota URL)
Sinulla on pää, mutta niin on nuppineulallakin !

ShipWreck
Martin Beck
Viestit: 796
Liittynyt: Ma Elo 06, 2007 11:58 pm

Viesti Kirjoittaja ShipWreck »

Sinne vaan Somalimaahan. Naurettavaa valittamista tuollainen.

Loka
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5252
Liittynyt: Ti Kesä 12, 2007 10:28 pm
Paikkakunta: On The Edge

Viesti Kirjoittaja Loka »

Juliet Jones kirjoitti: "Äitini elää Suomessa. Täällä on myös 5–7 veljeäni."
5 viiva seitsemän? :lol:

Vastaa Viestiin