Maahanmuutto repii (kansaa kahtia)

Tänne keskustelut politiikasta siihen liittyvästä korruptiosta yms.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Doctor Lecter
Agentti Mulder
Viestit: 12939
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Maahanmuutto repii (kansaa kahtia)

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter » To Touko 07, 2015 12:00 pm

Jokuroti kirjoitti:Lecter, kun kerran muslimeihin pitää suhtautua epäillen kun Koraani sisnun tulkintasi mukaan käskee tappamaan vääräuskoiset niin eikö kristittyihinkin tulisi suhtautua vähintään yhtä varauksella kun raamattu käskee kivittämään sen joka käyttää tiettyjä kuituja vaatteissaan tai kylvää kahta eri viljaa samaan peltoon?
En ole lukenut/kuullut tappouhkauksista jos joku on kyseenalaistanut ko. kertomukset.

Edelleen: heti kun yksikin muslimi kertoo julkisesti omalla nimellään ja naamallaan että muhametti puhuu monassa kohtaa höpöhöpöä, eikä joudu vainotuksi, kiusatuksi, kepposten kohteeksi yms niin muutan kantaani.

Salman Rushdie sanoi, vaan kuinkas kävikään? Ayaan Hirsi-Ali sanoi, vaan kuinkas kävikään? Tanskalainen herrasmies piirsi pilakuvia. vaan kuinkas kävikään?
- Muistuuko mieleen joku muslimi, joka olisi tuominnut muslimien puheet tappouhkauksista heitä kohtaan...?

Mikä tarve nimimerkillä jokuroti on pestä islamia puhtaaksi ja valkean viattomaksi?

Yo. aihe kuuluu jo islam-ketjuum, siksi palaankin ketjun aiheeseen, maahanmuuttoon ja siirtolaisuuteen: Hulluus voimissaan.

Lapsukaisten yksiön vuokra: 4.500 euroa kuussa

Aivan yksin saapuneiden pakolaislapsukaisten reilun 20 neliön yksiön vuokra on 46.500 kruunua kuussa. Onneksi heidän ei siitä itse tarvitse vastata, sillä viulut maksaa ruotsalainen veronmaksaja.

Maahanmuuttoteollisuuden lapsosiin erikoistunut haara on miljardibisnes Ruotsissa.

Jokainen lapsonen maksaa ruotsalaiselle veronmaksajalle 2.000 – 7.000 kruunua vuorokaudessa. Viimeisen kolmen vuoden aikana Maahanmuuttovirasto on maksanut 12,4 miljardia kruunua kunnille pelkästään siitä, että nämä joko itse tai ulkopuolisilta toimijoilta hankkivat majoituksen pienokaisille. Tänä vuonna virasto laskeskelee aivan yksin saapuneiden lapsukaisten aiheuttavan valdelle 8 miljardin kruunun (855 miljoonan euron) kulut.

Viime vuonna isoimman potin viraston jakamista rahoista kuittasi Göteborgin lähistöllä sijaitseva Mölndal. Kunta sai 276 miljoonaa kruunua – mikä vastaa 756.000 kruunua päivässä. Mölndalissa lapsosista huolehtiminen on käytännössä ulkoistettu kokonaan yksityisille toimijoille.

Kunnan puolelta lapsukaisten asioita hoitaa toimintapäällikkö Birgitta Korpe.

”Me lihotamme suurien yksistyisten yritysten kassoja, mutta meillä ei ole muuta vaihtoehtoa”, hän sanoo.

Korpe kertoo, että suurimmat voitot yritykset kaapivat vuokratessaan lapsosille harjoittelukoteja, eli huoneistoja, minne asyylin saaneet 18 vuotta täyttäneet aivan yksin saapuneet pakolaislapsoset majoitetaan.

”Yritykset voivat tehdä valtavia voittoja”, Korpe sanoo.

No, paljonkos tällaisen asunnon vuokra sitten on?

”Mitä hyvänsä 1.200 kruunusta aina kahteen tonniin per vuorokausi ja per pienokainen. Koko systeemi on rakennettu sen olettamuksen varaan, että 18-vuotta täytettyään lapsukainen asuu itsenäisesti ja käy töissä tai opiskelee”.

Birgitta Korpen mukaan yrityksille lapsosista huolehtiminen aiheuttaa hyvin vähän kuluja.

”Yrityksestä käydään vain pari kertaa viikossa ovella kääntymässä”, Birgitta Korpe sanoo.

Yksi Mölndalin käyttämistä yrityksistä on Steget Vidare AB, joka vuokraa 30 asuntoa kunnalle – etupäässä reilun 20 neliön opiskelijakämppiä, joista monet sijaitsevat Göteborgin rähjäisessä Björkekärrin lähiössä.

Toimittajien vieraillessa joissakin asunnoista, monet niistä osoittautuivat huonokuntoisiksi. Eräässä asunnossa asuva lapsonen kertoi, että hän on haistanut homeen hajua asunnossa monta kertaa.

Steget Vidare vuokraa asuntoja yhdeltä Ruotsin suurimmista kiinteistöyhtiöistä, pörssinoteeratulta Balderilta. Steget Vidare maksaa asunnoista Balderille noin 3.000 kruunun kuukausivuokraa.

Tämän jälkeen Steget Vidare vuokraa asunnot edelleen Mölndalin kunnalle 1.550 kruunun vuorukausihintaan, minkä perusteella kuukausivuokraksi tulee 46.500 kruunua.

Kolmellakymmenellä asunolla Steget Vidare kuittaa 16,7 miljoonan kruunun vuokratulot vuodessa. Kun firma maksaa Balderille asunnoista reilun miljoonan vuodessa, tekee se vuokrilla yksinkertaisen laskutoimituksen perusteella hurjan 15,7 miljoonan kruunun tilin vuodessa täysin riskittömällä sijoituksellaan.

Tähän kuvioon liittyy vielä hassu yhteensattuma – Steget Vidar AB:n takaa löytyy Baldersin toimitusjohtaja Erik Selin ja varatoimitusjohtaja Sharam Rahi, jotka omistavat Steget Vidaren sataprosenttisesti Vale Fastighetsförvaltiningin kautta, minkä aikaisempi nimi oli Klivet Vidare AB.

Erik Selin ja Sharam Rahi perustivat Klivet Vidaren joulukuun 3. päivä vuonna 2012 yhdessä ystäviensä Pontus Teilerin ja Nubar Kinon kanssa. Selin toimi tuolloin yrityksen hallituksen puheenjohtajana ja omisti 25% sen osakkeista. Sharam Rahin omistusosuus oli yhtä suuri ja loput osakkeet jakautuivat Pontuksen ja Nubarin kesken. Sharam Rahi on myös edustanut Klivet Vidarea Steget Vidaren osaomistajana. Tämä käy ilmi yhtiökokouksen pöytäkirjoista vuoden takaa.

Balder siis tienaa rahaa vuokraamalla kämppiä Steget Vidare AB:lle, joka puolestaan tekee 43.500 kruunun tilin asuntoa kohden kuukaudessa vuokraamalla ne edelleen Mölndalin kunnalle – ja veronmaksaja kaivaa kuvetta hymyssäsuin.

Veckans Affärerin tuoreimman varallisuuslistan mukaan Erik Selin on Ruotsin 33. rikkain henkilö. Hän omistaa Balderin osakkeita reilulla 9 miljardilla kruunulla. Varatoimitusjohtaja Sharam Rahin, joka itse saapui Ruotsiin pakolaisena 25 vuotta sitten, osakesalkun arvo on 240 miljoonaa kruunua.

Balderin hallituksen puheenjohtaja on Christina Rogestam, 71.

Rogestam on entinen keskustapuolueen parlamentaarikko – ja kuinka ollakaan, Ruotsin Maahanmuuttoviraston edeltäjän Statens invandrarverkin entinen pääjohtaja. Myös hän omistaa Balderin osakkeita toisen yrityksen kautta kymmenellä miljoonalla kruunulla.

Steget Vidare ja Vale Fastighetsförvaltning tekivät viime vuonna yhteensä 16 miljonan kruunun tuloksen reilulla 60 miloonan kruunun liikevaihdolla.

Liikemiehet eivät ole juttutuulella, vaan ovi vedetään toimittajien nenän edestä kiinni.

Lopulta Erik Selin ja Sharam Rahi saadaan kiinni Balderin pääkonttorista Göteborgin keskustassa. Tuolloin Selin kertoo olevansa osaomistaja Steget Vidaressa ja Klivet Vidaressa, ja loput omistajat ovat hänen kavereitaan. Selin ei omien sanojensa mukaan ole koskaan nostanut kruunuakaan yrityksestä.

Selin ja Rahi kieltäytyvät haastattelusta, eivätkä he vastaa mihinkään kysymyksiin puhelimitse tai edes sähköpostin välityksellä.

rahmispossu.net
06-05-2015 16

Mitä luulette; vastustaako heistä kukaan hallitsematonta maahanmuuttoa? Ei, ei todellakaan. Ovat Ruotsin hölmöä pakolais- ja siirtolais- ja humamamupolitiikkaa härskisti hyväksikäyttäen tehneet itsestään rikkautta.

Monikulttuurisuus on rikkautta. Kirjaimellisesti.

Melkoista hullutusta; Ruotsi on itsenäinen valtio, omat rajat, oma armeija, oma raha, oma parlamentti, mutta kuka tahansa saa tulla maahan ja ja jäädä asumaan. Valtio maksaa kulut täältä ikuisuuteen.

Mihin rajavartiostoa ja puolustusvoimia Ruotsissa enää tarvitaan. Ovet ovat auki. Samaan aikaan kun jahdataan suurella meediakohulla olemattomia sukellusvenheitä sekä pöyristytään muutaman sekunnin ilmatilanloukkauksista, niin maahan tulee kymmeniä tuhansia ihmisiä, joiden tarkoitusperistä, nimistä, syntyymäajoista ja taustoista ei tiedetä yhtään mitään. Kaikki he ovat tervetulleita, asunto annetaan, rahaa tuputetaan ja kaikki tämä olemalla itse polvillaan heidän edessään.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

meshukka
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 216
Liittynyt: La Touko 24, 2014 3:28 am

Re: Maahanmuutto repii (kansaa kahtia)

Viesti Kirjoittaja meshukka » To Touko 07, 2015 3:16 pm

Nyt on suvaitsevaiset alkaneet puhua paljon "taakanjaosta", liittyen esimerkiksi Afrikasta tuleviin pakolaisiin. Miksi myös EU puhuu taakanjaosta, eikös maahanmuuttajien ja varsinkin Afrikasta ja Lähi-idästä tulevien pitänyt olla huippuosaajia, tulevaisuuden voimavara sekä loputon rikkaus? Missä vaiheessa Euroopan pelastajat muuttuivat taakaksi? Tähän toivoisin vastausta.

Ilmeisesti fanaattisimmatkin hyysärit alkavat tajuta, että heidän aiemmin käyttämänsä mokutuspropaganda koneinsinööreistä ja ahkerista afrikkalaisista ei enää mene läpi isolle osalle kansasta. Läpi Euroopan tavalliset kansalaiset maksavat nyt kovaa hintaa tästä typeryydestä. Nyt onkin alettu siirtymään entistä enemmän syyllistämiseen ja tunteisiin vetoamiseen (anteeksi, että hukutimme sinut, pieni pakolaistyttö vaaleanpunaisessa mekossa.)
"Lentäväthän linnutkin rajojen yli" - Kimmo Kiljunen

Avatar
Rescuer
Sherlock Holmes
Viestit: 3540
Liittynyt: Ti Heinä 08, 2008 8:15 pm

Re: Maahanmuutto repii (kansaa kahtia)

Viesti Kirjoittaja Rescuer » To Touko 07, 2015 3:20 pm

meshukka kirjoitti:Nyt on suvaitsevaiset alkaneet puhua paljon "taakanjaosta", liittyen esimerkiksi Afrikasta tuleviin pakolaisiin. Miksi myös EU puhuu taakanjaosta, eikös maahanmuuttajien ja varsinkin Afrikasta ja Lähi-idästä tulevien pitänyt olla huippuosaajia, tulevaisuuden voimavara sekä loputon rikkaus? Missä vaiheessa Euroopan pelastajat muuttuivat taakaksi? Tähän toivoisin vastausta.
Muualla Eurooppaa on maahanmuuttajiin suhtauduttu aina realistisemmin. Pohjoismaat, tai oikemmin Suomi ja Ruotsi, taitavat olla ainoita joissa maahanmuuttajia on pidetty ehtymättömänä voimavarana. Muualla maahanmuuttajien virtaa on pidetty pelkästään ehtymättömänä...
Mitä enemmän vihreitä hymiöitä, sitä heikommat argumentit.
Eräässä entisessä hallituspuolueessa oltiin erittäin kiinnostuneita uusista pilvipalveluista. Sitten joku kertoi heille, ettei pilvipalveluilla ole mitään tekemistä kannabiksen kanssa...

Avatar
PaxCow
C.S.I. -tasolla
Viestit: 2526
Liittynyt: To Tammi 17, 2013 3:45 pm

Re: Maahanmuutto repii (kansaa kahtia)

Viesti Kirjoittaja PaxCow » Pe Touko 08, 2015 8:36 am

Huoh. Tosiasiassa taitavat olla harvassa ne väittämät, joissa on sanottu pakolaisten olevan "huippuosaajia, tulevaisuuden voimavara sekä loputon rikkaus". Kyllä kaikki järkevät ihmiset ymmärtävät, että pakolaisten kotiutuminen on ison työn takana ja että he ovat samanlaisia ihmisiä kuin muutkin - omine vaikeuksineen ja omine vahvuuksineen. He voivat olla voimavara, he voivat aiheuttaa ongelmia, he voivat kouluttautua insinööreiksi, he voivat päätyä katuojaan... tällaistahan ihmiselämä on. Typerät kärjistykset eivät ole mitään muuta kuin typeriä kärjistyksiä. Näitä loputtomia koneinsinöörijuttuja ovat minfossakin jauhaneet ainoastaan maahanmuuttajavastaiset nimimerkit.
"I do not fear death. I had been dead for billions and billions of years before I was born, and had not suffered the slightest inconvenience from it." - Mark Twain

Avatar
Rescuer
Sherlock Holmes
Viestit: 3540
Liittynyt: Ti Heinä 08, 2008 8:15 pm

Re: Maahanmuutto repii (kansaa kahtia)

Viesti Kirjoittaja Rescuer » Pe Touko 08, 2015 9:21 am

Minfossa ehkä asian ovat ottaneet esille lähinnä "maahanmuuttajavastaiset" nimimerkit (esim. itsekään en vastusta KAIKKEA maahanmuuttoa...), mutta nuo kommentit on kopioitu suoraan maahanmuuttajien asioita ajavien virkamiesten ja poliitikkojen mediassa antamista lausunnoista...
Mitä enemmän vihreitä hymiöitä, sitä heikommat argumentit.
Eräässä entisessä hallituspuolueessa oltiin erittäin kiinnostuneita uusista pilvipalveluista. Sitten joku kertoi heille, ettei pilvipalveluilla ole mitään tekemistä kannabiksen kanssa...

Avatar
PaxCow
C.S.I. -tasolla
Viestit: 2526
Liittynyt: To Tammi 17, 2013 3:45 pm

Re: Maahanmuutto repii (kansaa kahtia)

Viesti Kirjoittaja PaxCow » Pe Touko 08, 2015 9:54 am

Koneinsinöörijuttu taitaa olla lieksalaisen virkamiehen lausunnosta. Joo, outo lausunto, mutta en pidä lieksalaista virkamiestä niin tärkeä henkilönä maahanmuuttokeskustelussa, että hänen yhtä lausuntoaan olis tarpeen nostaa keskusteluissa jatkuvasti esille ja esittää sen olevan jotenkin yleinen kanta.

Oikeastaan tuo viestini oli kommenttini meshukkalle, joka peräänkuulutti vastausta siihen, miten loputon voimavara on muuttunut taakaksi. Tälläinen muutos on kuulemma tapahtunut "suvaitsevaisten" kannanotoissa. Tällainen kysymyksenasettelu oli mielestäni naurettava ja siksi puutuin siihen, että järkevä ihminen kyllä ymmärtää, että pakolaiset ovat ihmisiä ja ihmiset voivat aina aiheuttaa myös ongelmia - mutta voivat toki tehdä myös hyviä asioita. Tämän varmaan tajuavat sekä "suvaitsevaiset" että "maahanmuuttokriittiset", joten on vähän tylsää yrittää vääntää tästä keskustelua.
"I do not fear death. I had been dead for billions and billions of years before I was born, and had not suffered the slightest inconvenience from it." - Mark Twain

Doctor Lecter
Agentti Mulder
Viestit: 12939
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Maahanmuutto repii (kansaa kahtia)

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter » Pe Touko 08, 2015 1:22 pm

PaxCow kirjoitti:Koneinsinöörijuttu taitaa olla lieksalaisen virkamiehen lausunnosta.


Lieksastapa hyvinkin. Se kuvaa oikein hyvin sitä valheessa elämistä mikä monella hyvällä ihmisellä on. Vedotaan olemattomiin asioihin, jotta saadaan suuren yleisön hyväksyntä omille tavoitteille. "Kestää parikymmentä vuotta ennen kuin suomalainen lapsi alkaa tuottamaan... mutta pakolaisen kohdalla kyse on vain parista vuodesta..." Mitä muuta tuokin asiantuntijan lausahdus oli kuin harhaista kuvitelmaa, jolla pyrittiin perustelemaan omat hallusinaatiot. "Tarvitsemme 1,5 miljoonaa maahanmuuttajaa" kertoi eräskin kokoomuslainen pääministeri, hehkuttaen samalla sitä valtavaa työvoimareserviä mikä meillä sitten on kun nousu alkaa. Täysin todellisuudesta irti olevia puheita.

Myös puheet osaamisen hyödyntämisestä ovat usein vailla kosketusta todellisuuteen. Miten voimme hyödyntää vuohipaimenen, kamelikuskin, 10-lapsen äitinä toimivan hunnutetun synnytyskoneen ja ikänsä vannetta kylänraitilla pyöritelleen khatinpureskelijan osaamista suomalaisessa työelämässä? Esim. sana moniosaaja on virastoperäistä uuskieltä. Jos maahanmuuttaja ei osaa mitään Suomessa hyödyllistä, on pakko korostaa niitä monia Suomessa hyödyttömiä asioita, joita hän osaa.

Samoin mediassa monastikin ylistetään Balkanilta saapuneiden romaneiden työhaluja sekä -taitoja vaikka mihin. Vain rasismi estää heidän menestystarinat liikemaailmassa.

Miksi ei puhuta maahanmuuttajien laadusta, vaan annetaan se vaikutelma, että määrä korvaa laadun.

Pitäisikö meidän hyödyntää maahanmuuttajan kuvitelmatkin: Nigeriasta Tampereelle vuonna 1989 muuttanut Emmanuel Eneh, 50, uskoi nuorena, että viisikymppisenä hän on tehnyt jo pitkän uran lääkärinä Suomessa. Toisin kävi, mies on opiskellut Tampereen yliopistossa 22 vuotta. Viimeistä tenttiään lääketieteellisessä tiedekunnassa hän on yrittänyt läpäistä turhaan 17 kertaa. Nyt hänen kaikki opintosuorituksensa on mitätöity vanhentuneina lääketieteen laitoksen johtajan Matti Lehdon tämän syksyisellä päätöksellä. Emmanuel Eneh syyttää myös Tampereen yliopiston muutamia opettajia ja virkamiehiä rasistisesta asennoitumisesta hänen opiskelu-uraansa.
- Tämän perusteella maahanmuuttajien pääsyä lääkäriksi pitäisi helpottaa. Entä olisiko se ristiriidassa yhdenvertaisuuden kanssa?
PaxCow kirjoitti:Oikeastaan tuo viestini oli kommenttini meshukkalle, joka peräänkuulutti vastausta siihen, miten loputon voimavara on muuttunut taakaksi.
Niin miksi se onkin yhtäkkiä taakka? Jos Suomi tarvitsee sen 1,5 miljoonaa maahanmuuttajaa lähimmän 10 vuoden aikana, niin miksi emme sitten ota sitä määrää samantien sieltä Välimeren eteläpuolelta? Laivat, lentokoneet, bussit on valjastettava hakemaan heitä. Työvoimaa koneille. Nyt sitä on saatavilla.

Ilman maahanmuuttajia talous ei kuulemma nouse, mutta kun Kreikkaan ja Italiaan niitä änkeää joka päivä lisää ja lisää, niin ei vaan talous nouse.

Ehkä odotamme muutaman kymmenen vuotta ja sitten on aivaan helvetillisen valllltava työvoimareservi. Enää puuttuu se työ.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Avatar
Rescuer
Sherlock Holmes
Viestit: 3540
Liittynyt: Ti Heinä 08, 2008 8:15 pm

Re: Maahanmuutto repii (kansaa kahtia)

Viesti Kirjoittaja Rescuer » Pe Touko 08, 2015 2:35 pm

PaxCow kirjoitti:Oikeastaan tuo viestini oli kommenttini meshukkalle, joka peräänkuulutti vastausta siihen, miten loputon voimavara on muuttunut taakaksi. Tälläinen muutos on kuulemma tapahtunut "suvaitsevaisten" kannanotoissa. Tällainen kysymyksenasettelu oli mielestäni naurettava ja siksi puutuin siihen, että järkevä ihminen kyllä ymmärtää, että pakolaiset ovat ihmisiä ja ihmiset voivat aina aiheuttaa myös ongelmia - mutta voivat toki tehdä myös hyviä asioita. Tämän varmaan tajuavat sekä "suvaitsevaiset" että "maahanmuuttokriittiset", joten on vähän tylsää yrittää vääntää tästä keskustelua.
Tuossa tummennetussa kohdassa kiteytyy hyvin pitkälti ne ongelmat, mitä tulee kun puhutaan maahanmuutosta. Todellisuudessa hyvin harva maahanmuuttoon kriittisesti suhtautuva vastustaa pakolaisten vastaanottoa, siis oikeiden, YK:n pakolaisstatuksen saaneiden pakolaisten tänne tuloa niin kauan kuin pysytään sovituissa kiintiöissä. Jotka ovat sekä suhteessa että lukumäärällisesti huomattavan korkeita EU-maiden keskiarvoon nähden. Samoin hyvin harva vastustaa oikeasti työperäistä maahanmuuttoa.
Se mihin suhtaudutaan hyvin kriittisesti on humanitäärinen maahanmuutto turvapaikkamenettelyn kautta. Kansainvälisten sopimusten mukaanhan turvapaikkaa on haettava ensimmäisestä turvallisesta maasta, ei sieltä mistä parhaan sosiaaliturvan saa. Ongelma on myös kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden käännyttämisessä. Ani harva todellisuudessa käännytetään, ja viranomaisten kannan takia jos eivät halua itse poistua (pl. lähialueet) saavat käytännössä kuitenkin oleskeluluvan. Esimerkiksi se, että joku yrittää päästä Eurooppaan paremman elintason toivossa ei tee hänestä pakolaista. Media on Suomessakin pikku hiljaa alkanut kutsumaan Välimeren yli pyrkiviä oikealla nimellä, he ovat laittomia siirtolaisia eivätkä pakolaisia, kuten suvaitsevaiset heitä tykkäävät kutsua.

Olen DL:n kanssa hieman eri linjoilla tuon ulkomaisen työvoiman tarpeen suhteen. Suomeen tarvitaan työperäistä maahanmuuttoa. Mutta sitä työvoimaa mitä Suomeen tarvitaan ei pahemmin löydy sen paremmin Pohjois- tai Itä-Afrikasta kuin Lähi-Idästäkään. Valitettavasti Suomen poliittiset päättäjät ovat tehneet puhtaan työperäisen maahanmuuton EU:n ulkopuolelta äärimmäisen hitaaksi ja hankalaksi. Suomessa on, vaikka Nokia väkeä onkin huomattavasti vähentänyt, edelleen korkean teknologian yrityksiä jotka eivät välttämättä saa kaikkea tarvitsemaansa osaavaa työvoimaa Suomesta. Mutta onko noilla yrityksillä aikaa odottaa, että joku vaikkapa pakistanilainen, kiinalainen tai intialainen insinööri odottelee puoli vuotta paperisotaa? Mogadishun yliopiston koulutuksista kun ei hirveästi hyötyä ole...

Ei maahanmuuttajien työllistymisen suurinpana esteenä ole rasismi, vaan se ettei kouluttamattoman (oli sitten minkä värinen tai maalainen tahansa) ole helppoa saada töitä nykypäivänä. Ja niitä vähiä töitä mihin ilman koulutusta pääsisi ei oteta vastaan, koska saman rahan saa ilman työntekoakin. (Ja tuo ei koske pelkästään maahanmuuttajia, vaan ihan kantasuomalaisiakin...) Ja onko suomalaisten rasismi syynä, jos töitä ei tarjota kun niitä ei edes hae? Ja johtuuko suomalaisten rasismista se, että yhdestä Afrikan maasta tulleet työllistyvät monta kertaa heikommin kuin muista Afrikan maista tulleet? Ainakin aiheesta keskusteleminen on kuulemma rasismia.
Mitä enemmän vihreitä hymiöitä, sitä heikommat argumentit.
Eräässä entisessä hallituspuolueessa oltiin erittäin kiinnostuneita uusista pilvipalveluista. Sitten joku kertoi heille, ettei pilvipalveluilla ole mitään tekemistä kannabiksen kanssa...

Hellapoliisi
Tarkastaja Clouseau
Viestit: 660
Liittynyt: Pe Huhti 23, 2010 6:24 pm

Re: Maahanmuutto repii (kansaa kahtia)

Viesti Kirjoittaja Hellapoliisi » La Touko 09, 2015 2:50 am

Minun mielestäni EU toimii kyllä todella moraalittomasti rohkaistessaan näiden laittomien maahanmuuttajien seilausta kohti Eurooppaa. Heidät pitäisi passittaa takaisin lähtömaihinsa ja viedä viestiä ettei Eurooppaan kannata edes tulla henkensä kaupalla yrittämään.

Jos tänne nyt ihan oikeasti hätää kärsiviä pitäisi pikaisesti ottaa niin vastahan tuolla Nepalissa oli sellainen maanjäristys jossa väkeä jäi kodittomaksi. Sieltä näitä kodittomia, järistysherkällä alueella asuvia pitäisi mieluummin houkutella. Voisivat hyvinkin arvostaa elämää vakaammalla seudulla ja pitää Suomen luonnosta ja sijainnista mannerlaatan päällä.
Hys hys!

Mman
Tarkastaja Clouseau
Viestit: 692
Liittynyt: Su Elo 21, 2011 7:55 pm

Re: Maahanmuutto repii (kansaa kahtia)

Viesti Kirjoittaja Mman » La Touko 09, 2015 1:06 pm

Silja Serenade vaihtuukin reikäseen kumiveneeseen..


Ihmissalakuljettajat mainostavat Välimeren ylitystä Silja Serenadella

Brittilehti the Guardian kertoo ihmissalakuljettajien häikäilemättömästä ja valheellisesta markkinoinnista.
Lehden mukaan Turkissa ja Egyptissä toimivat salakuljettajat houkuttelevat epätoivoisia Eurooppaan pyrkijöitä asiakkaikseen muun muassa Facebookissa loistoristeilijöiden kuvilla.

Tallink Silja Linen Serenade -alus on saanut kyseenalaisen kunnian olla esillä tällaisessa mainoksessa.

– Matka Italiaan ensi viikolla suurella ja nopealla turistialuksella. Kaksi kerrosta, ilmastointi, turistitasoa, suositellaan perheille, turkkilaisessa Facebook-mainoksessa todetaan Guardianin mukaan.

Guardian kertoo Turkissa toimivasta syyrialaisesta ihmissalakuljettajasta, joka myy matkojaan kuvalla aurinkokannella makaavista ihmisistä.

– Ihmisillä on hauskaa Italian-matkallaan ja he ovat onnellisia, hän vakuuttelee.

Arviolta lähes 2 000 ihmistä on hukkunut tänä vuonna matkalla Välimeren yli. Huhtikuussa noin 800 ihmistä hukkui pakolaislaivan kaaduttua Libyan edustalla.
http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/arti ... la/5071318

rane
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 226
Liittynyt: Ti Tammi 10, 2012 5:17 pm
Paikkakunta: Espoo

Re: Maahanmuutto repii (kansaa kahtia)

Viesti Kirjoittaja rane » Su Touko 10, 2015 2:49 am

Luulisi Italian olevan onnessaan kun saavat työvoimapulan paikkaajia ja kulttuurinrikastuttajia laivalasteittain... :shock: -Mutta kun eivät ole!
Täytyykö täältä suvakkien neuvoa Italialaisia että nehän ovat rikkaus ja tulevaisuus, ottakaa lisää velkaa ja elättäkää ne ja niiden perheet, suvut ja muut, niin kuin Suomessa tehdään.... :roll:
Suurinta suvaitsemattomuutta esiintyy siellä, missä omasta mielestä ollaan kaikista suvaitsevaisimpia.

Doctor Lecter
Agentti Mulder
Viestit: 12939
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Maahanmuutto repii (kansaa kahtia)

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter » Su Touko 10, 2015 12:15 pm

Päivän aihe on vihakupla. Ensin oli punavihreä kupla ja nyt siis vihakupla.

Ilkka: Maahanmuuttotutkijan mukaan Suomessa on vihakupla

Helsingin yliopiston etnisten suhteiden professori Tuomas Martikainen seuraa työkseen maahanmuuttokeskustelua.
- Vievät meiltä työt, tulevat loisimaan, sossusta saavat kaiken. Maahanmuuttotutkija Tuomas Martikainen toteaa Ilkan haastattelussa, että maahanmuuttokriittisen liikkeen retoriikka ja ideologia puhuttelee yhä useampia kansalaisia.
- Nyt pitäisi kuitenkin miettiä, mistä oikein halutaan puhua, toteaa juuri Siirtolaisinstituutin johtajaksi valittu Martikainen.

Martikaisella on supisuomalaisesta nimestään huolimatta kansainvälinen lapsuus. Hänen toinen kotinsa oli Saksassa. Vartuttuaan Martikainen teki töitä Ruotsissa ja Venäjällä, myöhemmin tutkijana myös Sveitsissä ja anglosaksisissa maissa.

Tätä taustaa vasten Martikainen katsoo, että Suomessa vallitsee jonkinlainen vihakupla - etenkin somaleita kohtaan.

Maahanmuuttajia on kolmesataatuhatta ja vain kolme prosenttia somaleita. Mutta kun maahanmuuttoaiheesta keskustellaan, ei kulu kuin tovi kun jo ensimmäinen kommentti somaleista lentää kehään.

Martikainen on huolestunut keskustelun sävystä. Vihapuhe satuttaa laajoja väestöryhmiä, myös heitä jotka ovat kasvaneet maassa tai joilla on suomalainen vanhempi.

Juttua muokattu: Korjattu virheellinen siteeraus somalitaustaisten maahanmuuttajien osuudesta maahanmuuttajien kokonaismäärästä. Professori Tuomas Martikainen ei sanonut Ilkan haastattelussa, että somalitaustaisia maahanmuuttajia olisi kolme tuhatta, vaan kolme prosenttia maahanmuuttajien kokonaismäärästä. Toimitus pahoittelee virhettä.


Iltalehti
Sunnuntai 10.5.2015 klo 09.41

300 000 ja siitä 3 pros somppuja = 9000. Oikea määrä on kuitenkin noin 17000, joka on 5,7 prosenttia. Miten helvetissä Suomessa on enemmän somaleita kuin alkuperäiskansaa - saamelaisia?

Outoa, että professori, joka työkseen seuraa maahanmuuttokeskustelua ei tiedä Suomessa olevien somalien määrää.

Vihapuhe satuttaa laajoja väestöryhmiä, myös heitä jotka ovat kasvaneet maassa tai joilla on suomalainen vanhempi. Mikä sitten on vihapuhetta? arvostelu, kritiikki, tosiasioiden kertominen vaiko nimittely. Entä mistä se "vihapuhe" kumpuaa?

Tietämättömyydestä?
- Onhan sanottu, että jos kantaväestöllä (ja toki muillakin) olisi esim. enemmän tietoa mustalaiskulttuurista, niin ymmärtäisimme paremmin mustalaisia ja hyväksyisimme heidät tasa-arvoisina mukaan. Eri asia on sitten se, että mustalainen ei halua olla tasa-arvoinen, vaan ylempi.

Omista kokemuksista?
- Niin metsä vastaa kuin sinne huudetaan. Jos toistuvasti joutuu kokemaan ylimielistä ja rasistista kohtelua joltakin väestöryhmältä, ja kun näitä tiettyjen ryhmien kepposia ja jekkuja lukee mediasta toistuvasti, niin toki loppuu usko koko ryhmään. Harva, jos yksikään, joutuu kokemaan ahdistelua saksalaisten ja belgialaisten taholta, mutta somalien ja arabien taholta kyllä.

Outoa, että maahanmuuttokeskustelua seuraava professori asettuu puolustamaan vähemmistöä, eikä osaa suhtautua objektiivisesti asioihin. Kantaväestö nähdään taas kerran pahana, rasistisena ja takapajuisena. Maahanmuuttajat taustasta riippumatta sen sijaan nähdään lumivalkoisina enkeleinä, joilla on pyyteetön sekä viliptön halu tehdä kaikkensa yhteiskunnan eteen.
- Professori Tuomas Martikainen on ennemminkin tunnetyöläinen "musta tuntuu", kuin faktapohjaan tutustuva ja sitä kautta julkisuuteen tuleva henkilö.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Doctor Lecter
Agentti Mulder
Viestit: 12939
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Maahanmuutto repii (kansaa kahtia)

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter » Su Touko 10, 2015 2:10 pm

Maahanmuutto jakaa kansaa Saudeissakin:

Saudi-Arabia karkottaa 2 000 siirtolaista päivässä

Saudiviranomaiset ovat vuoden 2013 marraskuusta alkaen pidättäneet ja karkottaneet satojatuhansia paperittomia siirtotyöläisiä. Kampanjan tarkoitus on päästä eroon maassa laittomasti oleskelevista ihmisistä.

Poliisi on muun muassa ratsannut asuntoja ja työpaikkoja sekä pystyttänyt tiesulkuja, joilla se tarkastaa ihmisten henkilöllisyyspapereita.

Jo kampanjan kahden ensimmäisen päivän aikana saudipoliisi pidätti yli 20 000 ihmistä. Viime vuoden loppuun mennessä ihmisiä oli karkotettu puoli miljoonaa.

Tänä vuonna poliisi ilmoitti karkottaneensa 300 000 siirtolaista lisää, noin 2 000 ihmistä päivässä.

Karkotuskampanja on johtanut siihen, että monien siirtotyöläisten asema on vaikeutunut ja väärinkäytökset heitä kohtaan ovat yleistyneet.

Ihmisoikeusjärjestö Human Rights Watch julkaisi tänään Pidätetty, hakattu, karkotettu: Saudien väärinkäytökset siirtolaisia vastaan joukkokarkotusten aikana -nimisen raportin. Se pohjautuu kymmenien Jemeniin ja Somaliaan palautettujen entisten siirtotyöläisten kokemuksiin.

Haastatellut kuvailevat, kuinka heitä pahoinpideltiin ja pidettiin surkeissa olosuhteissa ennen karkottamista. Vankiloiden hygieniaolot olivat surkeat, terveydenhuoltoa ei ollut ja pidätettyjä pidettiin nälässä sekä hakattiin vöillä. Heidät saatettiin kuljettaa kotimaahansa ja jättää satunnaiseen paikkaan ilman ruokaa tai keinoa päästä kotiin. Joissain tapauksissa Saudi-Arabian poliisi oli takavarikoinut heidän henkilökohtaisen omaisuutensa.

Ihmisoikeusjärjestö vaatii, että Saudi-Arabia kohtelisi siirtotyöläisiä inhimillisesti riippumatta siitä, onko heillä oleskelulupaa, ja takaisi heille riippumattoman ja reilun oikeudenkäyntiprosessin. Yksikään sen haastattelemista ihmisistä ei ollut saanut mahdollisuutta valittaa käännytyksestä tai anoa turvapaikkaa.

Suurin osa haastatelluista oli saapunut Saudi-Arabiaan Jemenin rajan yli. Jotkut olivat saapuneet maahan laillisesti, mutta paenneet työnantajaltaan, koska oli joutunut pahoinpidellyksi tai hyväksikäytetyksi.

Saudi-Arabian lain mukaan siirtotyöläiset eivät voi vaihtaa työpaikkaa tai lähteä maasta ilman työnantajansa lupaa, minkä takia työnantajan on helppo riistää ja hyväksikäyttää heitä.

Human Rights Watchin mukaan siirtotyöläiset ovat usein Saudi-Arabiassa orjan asemassa.

Työpäivät ovat epäinhimillisen pitkiä ja työolot usein vaarallisia. Erityisesti naiset kohtaavat väkivaltaa ja raiskauksia, ja ulkomaalaisten tekemät rikosilmoitukset jäävät monesti tutkimatta.

Saudi-Arabiassa on arviolta 17 miljoonan kansalaista ja 9 miljoonaa ulkomaista työntekijää.

Helsingin Sanomat
ULKOMAAT 10.5.2015 11:32

Saudiviranomaiset ovat vuoden 2013 marraskuusta alkaen pidättäneet ja karkottaneet satojatuhansia paperittomia siirtotyöläisiä. Kampanjan tarkoitus on päästä eroon maassa laittomasti oleskelevista ihmisistä.

Euroopassa taasen pyritään siihen, että saadaan lisää laittomasti maassa olevia paperittomia ihmisiä. "Siirtolaisia". Tai siirtoloisia.

Työpäivät ovat epäinhimillisen pitkiä ja työolot usein vaarallisia. Erityisesti naiset kohtaavat väkivaltaa ja raiskauksia, ja ulkomaalaisten tekemät rikosilmoitukset jäävät monesti tutkimatta.

Kuin Suomessa; 1) maahanmuuttajataustaiset yrittäjät kurmoottvat maanmiehiään ylipitkillä työpäivillä, surkealla palkalla ja majoittavat heitä epäinhmillisiin oloihin. 2) Kantasuomalaiset naiset kohtaavat usein väkivaltaa ja raiskauksia maahanmuuttajien taholta 3) mikäli meediaa on uskominen, niin Suomessa olevien ulkomaalaisten rikosilmoituksia ei oteta vakavasti ja/tai ne jäävät tutkimatta.

Onkin muutes niikus odotettavissa, että nämäkin karkotetut ovat jossain vaiheessa pyrkimässä Eurooppaan suvaitsevaiston iloksi ja riemuksi. Mikäpä siinä. "Tämän päivän siirtolaisen lapsi on huomisen täysin sinivalkoinen suomalainen", (Petri Sarvamaa, kok).
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Avatar
Rescuer
Sherlock Holmes
Viestit: 3540
Liittynyt: Ti Heinä 08, 2008 8:15 pm

Re: Maahanmuutto repii (kansaa kahtia)

Viesti Kirjoittaja Rescuer » Su Touko 10, 2015 7:11 pm

Tuo Martikainen kun ihmettee, että somalit nousevat aina keskusteluun kun puhutaan maahanmuuttajista, niin voisi esittää kysymyksen miksi nousevat esiin.
-Suhteettoman suuri rikollisuusprosentti?
-Suhteettoman suuri työttömyysprosentti?
-Suurella osalla haluttomuus kotoutua Suomeen, niin kova että peruskoulun käyneet toisen polven maahanmuuttajat tarvitsevat tulkkia perusasioiden hoitoon?
-Kansa jonka kanssa edes muut afrikkalaiset eivät tule toimeen?
-Kansa, joka tulee niin vaarallisesta maasta, ettei siellä voi asua. Mutta jossa voi huoleti lomailla ja jonne voi lähettää lapsensa?
-Ainut maahanmuuttajaryhmä, joiden puolusteluksi edes lieksalaisten virkanaisten on täytynyt keksiä satuja?

Ei, kyse on vain ja ainoastaan suomalaisten rasismista, joka kohdistuu yhteen ryhmään kaikkein koviten...
Mitä enemmän vihreitä hymiöitä, sitä heikommat argumentit.
Eräässä entisessä hallituspuolueessa oltiin erittäin kiinnostuneita uusista pilvipalveluista. Sitten joku kertoi heille, ettei pilvipalveluilla ole mitään tekemistä kannabiksen kanssa...

guineapig
Alibin satunnaislukija
Viestit: 117
Liittynyt: Ke Helmi 04, 2015 10:26 pm

Re: Maahanmuutto repii (kansaa kahtia)

Viesti Kirjoittaja guineapig » Ma Touko 11, 2015 4:05 am

Rescuer kirjoitti: -Suhteettoman suuri rikollisuusprosentti?
-Suhteettoman suuri työttömyysprosentti?

-Kansa jonka kanssa edes muut afrikkalaiset eivät tule toimeen?
Nuo kohdat koskevat myös venäläisiä Suomessa, paitsi, että tuon viimeisimmä voi laittaa muotoon:
-Kansa jonka kanssa kukaan ei maailmassa tule toimeen.

Ryssät, nuo Aasian somalit.

Vastaa Viestiin