Maahanmuutto repii (kansaa kahtia)

Tänne keskustelut politiikasta siihen liittyvästä korruptiosta yms.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Iivis
Watson
Viestit: 2993
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: Maahanmuutto repii (kansaa kahtia)

Viesti Kirjoittaja Iivis » Su Syys 29, 2019 6:19 pm

Itävaltalaisen tutkimuksen järisyttävät tulokset: itävaltalaisista suurin osa vieroksuu islamia
28.9.2019 10:12Petri Saarela

Kuva
Kuva Shutterstock.
Salzburgin yliopiston laaja tutkimus kertoo, että itävaltalaiset eivät halua islamia. Tutkimukseen osallistuneista 1200 henkilöstä kaksi kolmasosaa uskoo, että islam ei sovi Länteen. Noin puolet vastaajista on sitä mieltä, että muslimien oikeuksia tulisi rajoittaa.
Kronen Zeitung uutisoi sosiologi Wolfgang Aschauerin Salzburgin yliopistossa tekemästä tutkimuksesta, jonka mukaan 72 prosenttia vastaajista uskoo, että muslimit eivät rikasta Itävallan kulttuuria. Noin puolet uskoo, että muslimien oikeuksia harjoittaa uskontoaan tulisi rajoittaa. Myös noin puolet vastaajista on sitä mieltä, että Itävallassa on liikaa moskeijoita. Jopa kolmannes vastaajista suoranaisesti vastustaa muslimeja.

Vastaajista jopa 79 prosenttia haluaisi islamilaisille yhteisöille lisää valvontaa. 70 prosenttia uskoo, että islam ei sovi länsimaiseen yhteiskuntaan, ja 59 prosenttia vastaajista uskoo, että Itävallassa oleilevien muslimien joukossa on terroristeja.

Tutkija Aschauer arvelee tutkimustulosten pohjalta, että on olemassa vaara uskonnonvapauden rajoittamisesta.

”Me olemme osa kokonaisuutta”
Itävallan islamilaisen uskonnollisen yhteisön johtaja Ümit Vural syyttää Itävallan politiikkaa muslimien torjumisesta.

– Me olemme osa kokonaisuutta, ja haluamme tulla kohdelluksi sellaisena. Uskonnonvapaus on perusoikeus ja myös ihmisoikeus, Vural painottaa. Hän uskoo, että ilman kaikkien uskontoa koskevien poliittisten päätösten viemistä oikeussaleihin ei ole mahdollista saada kunnollisia päätöksiä poliittisilta johtajilta.

Uskonnollinen johtaja Vural kuitenkin uskoo, että vaalien kautta muslimit voivat vaikuttaa tuleviin poliittisiin päätöksiin.

– Sunnuntaina on vaalit, ja voin vakuuttaa teille, että muslimit ovat seuranneet tarkasti, kuka tekee muslimien vastaista politiikkaa ja kylvää muslimien vastaista mielialaa, Itävallan islamilaisen uskonnollisen yhdistyksen johtaja muistuttaa.

Korjattu sanan ”islam” kirjoitusasu
https://www.kansalainen.fi/itavaltalais ... u-islamia/

Tänään sitten selvinnee minkälaisen äänisaaliin muslimit keräsivät Itävallassa.

Avatar
meitzi
Helen Mirren
Viestit: 1488
Liittynyt: La Loka 18, 2008 8:17 am

Re: Maahanmuutto repii (kansaa kahtia)

Viesti Kirjoittaja meitzi » Su Syys 29, 2019 8:32 pm

Doctor Lecter kirjoitti:
Ke Syys 25, 2019 11:53 am
Tarkoittaa sitä, etä Suomessa voi toimia ja toimii vieraan vallan "agentteja", joiden tehtävä on etsiä, pahoinpidellä, surmata tahi muutoin mielipidevaikuttaa "siirtolaisen" elämään.
ei pelkästään yksittäisiä, vaan verkosto. Esimerkiksi islamisti- eli muslimiveljeskunta.

Toivottavasti väljä sanamuoto ei tarkoita esimerkiksi oikeudenkäyntejä, koska kyllähän oikeudenpäätöksillä tuppaa olemaan vaikutusta maassa olemiseen ja kansalaisuuden saamiseen.

Yhdyn kyllä hysärin huoleen siitä, että tarkoitus on voida vetää mitä linjaa sattuu huvittamaan, kun mitään ei lasketa arvostelulle alttiiksi. En kuitenkaan jostain syystä pelkää ollenkaan, että sillä laitetaisiin jollain tapaa kättä nenään tai palauteltaisiin lepsuin perustein.
Työtön hullu ja eläkeläinen - Takkunatsi

Noir
Alibin satunnaislukija
Viestit: 108
Liittynyt: Ti Huhti 17, 2012 9:55 pm

Re: Maahanmuutto repii (kansaa kahtia)

Viesti Kirjoittaja Noir » To Loka 03, 2019 3:12 pm

Tutkimus: Suomenkieliset pikkulapsiperheet muuttavat pois Helsingin heikko-osaisilta alueilta

Muuttoliike on vaikuttanut alueelliseen eriytymiseen. Matalimman tulo- ja koulutustason alueet ovat menettäneet alle kouluikäisiä suomenkielisiä lapsia. Myllypuro on esimerkki myönteisestä kehityksestä.

Myllypurossa on tutkijoiden mukaan onnistuttu kääntämään kehitys myönteiseksi. Kuvassa Metropolian uusi kampus Myllypuron metroaseman vieressä. (KUVA: MIKA RANTA / HS)
Sonia El Kamel HS
Julkaistu: 3.10. 8:19 , Päivitetty: 3.10. 8:19


HELSINGIN lapsiperheet valitsevat asuinalueensa selvästi ennen lasten kouluikää ja pysyttelevät sen jälkeen aloillaan, selviää Helsingin kaupunkitiedon lehden Kvartin julkaisemasta tuoreesta tutkimuksesta.

Muuttoliike on vaikuttanut alueelliseen eriytymiseen. Matalimman tulo- ja koulutustason alueet ovat menettäneet alle kouluikäisiä suomenkielisiä lapsia.

Tutkimuksen mukaan Helsingin alueiden ja koulujen väliset erot syntyvät luultua aiemmin, jo ennen lasten kouluikää.

Voimakkainta muuttaminen on perheissä, joissa lapset ovat vielä vauvoja ja taaperoita. Muuttoalttius laskee tasaisesti esikouluikään asti. Ilmiö näkyy kaikilla alueilla Helsingissä, kertoo Helsingin kaupungin kanslian tutkimuspäällikkö Katja Vilkama.

”Usein, kun puhutaan koulujen eriytymisestä ajatellaan nimenomaan kouluikäisten lasten perheitä ja heidän muuttopäätöksiään. Muuttopäätökset tehdään kuitenkin usein ennen kouluikää”, Vilkama sanoo.

TUTKIMUKSESSA tarkasteltiin suomenkielisten lapsiperheiden muuttoliikkeitä Helsingin oppilaaksiottoalueilla vuosien 2005–2014 aikana.

Lapsiperheet suosivat selkeästi joitain alueita ja hylkivät toisia.

Matalimman tulo- ja koulutustason alueilta muuttaa systemaattisesti pois enemmän suomenkielisiä alle kouluikäisiä lapsia kuin heitä muuttaa alueelle. Nämä alueet sijaitsevat esimerkiksi Itä-Helsingissä.

Korkeimman tulo- ja koulutustason alueita on esimerkiksi kantakaupungissa ja kauempana keskustasta sijaitsevilla pientaloalueilla.

Tutkimuksessa ei haluttu nimetä yksittäisiä alueita muuttoliikkeen mukaan, kertoo Kaupunkimaantieteen apulaisprofessori Venla Bernelius Helsingin yliopistosta.

ETENKIN hyväosaisemmilla alueilla muuttoliike tasoittuu ja pysähtyy koulun aloittamisen jälkeen, kun vanhemmat vakauttavat lastensa koulupolun.

”Muuttoliikkeeseen on osin myöhäistä vaikuttaa kun lapset ovat kouluikäisiä. Siksi olisi olennaista kiinnittää huomio vauva- ja taaperoperheisiin. ”, Bernelius sanoo.

Kaikkein huono-osaisimmilta alueilta suomenkielisiä lapsia muuttaa pois vielä koulupolun aloittamisen jälkeenkin. Kouluikäisten muutto on paljon vähäisempää kuin alle kouluikäisillä, mutta edelleen tappiollista. Muilla alueilla muuttaminen on satunnaista.

”Lapsiperheet ovat muita herkempiä sosiaalisille häiriöille.”

Lapsiperheet toivovat asuinalueeltaan esimerkiksi turvallisuutta. Muuttopäätökseen vaikuttaa merkittävästi myös sopivan asunnon ja koulun löytäminen, Bernelius ja Vilkama kertovat.

Berneliuksen mukaan lapsiperheet selkeästi mieltävät asuinalueen ja koulun pakettina, josta he hakevat lapselle hyvää kasvuympäristöä.

”Lapsiperheet ovat muita herkempiä asuinalueen koetuille tai pelätyille sosiaalisille häiriöille.”

Bernelius huomauttaa, että Suomessa ei kilpailla paikoista eliittikouluista tai -asuinalueista. Lapsiperheiden toiveena on hänen mukaansa löytää lapsilleen ”tavallisen hyvä” kasvuympäristö ja tavallinen koulu. He haluavat saavuttaa vakaan ja turvallisen elämän.

PIKKULAPSIPERHEIDEN muuttoliike lisää tutkimuksen mukaan sekä alueellisia että koulujen välisiä eroja.

”Koulujen osalta tiedetään, että merkittävin yksittäinen tekijä oppilastulosten eriytymisen taustalla on perheiden koulutustaustojen eriytyminen”, Bernelius sanoo.

”Riskinä voi olla, että koulujen erot kasvavat entisestään”

Hänen mukaansa hauraassa asemassa olevilla alueilla hyväosaisen väestön valikoiva poismuutto heijastuu kouluihin ja siihen, millaisia sosioekonomisia ja etnisiä taustoja koulujen oppilailla on.

Berneliuksen ja Vilkaman tutkimuksessa todetaan, että koulujen on jo pitkään havaittu olevan etnisesti eriytyneempiä kuin asuinalueiden, kun tarkasteluun otetaan maahanmuuttaja­taustaisten lasten osuus.

”Riskinä voi olla, että koulujen erot kasvavat entisestään”, Bernelius sanoo.

MONESTA muusta itähelsinkiläisestä oppilaaksiottoalueesta poiketen Myllypurossa lapsiperheiden määrä on kääntynyt kasvuun. Se on yksi ainoista alueista, joissa muuttoliikenteen suunta on muuttunut.

”Myllypurossa on panostettu laaja-alaiseen kaupunkikehittämiseen. Siellä on uusi puutaloalue, ostoskeskus, uusia oppilaitoksia ja kouluun on panostettu”, Bernelius listaa väestökehityksen syitä.

Huono-osaistumisen kierre, jota muuttoliike ruokkii, on saatu katkaistua, hän sanoo.

https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000006259846.html

Sverdlov
Sammakkoprofessori
Viestit: 491
Liittynyt: Pe Marras 11, 2016 9:28 am

Re: Maahanmuutto repii (kansaa kahtia)

Viesti Kirjoittaja Sverdlov » To Loka 03, 2019 4:36 pm

Heh! Tähänhän on pyritty ja nyt se toteutuu. Saadaan ihania kunnon ghettoja ja no go -alueita. Huisin jännää.
Anteeksi nimimerkkini, mutta en tiedä mihin päin sen pitäisi viitata?

URSA
6 miljoonan dollarin mies
Viestit: 4732
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: Maahanmuutto repii (kansaa kahtia)

Viesti Kirjoittaja URSA » Pe Loka 04, 2019 10:10 am

Sehän on selvää, että maahanmuuttajien asuttamilta alueilta muuttavat pois kaikki, joilla vain on siihen varaa. Ei sinne jää asumaan mamujen sekaan kuin köyhät joilla ei ole valinnanvaraa, pahimmassa suvakkipsykoosissa olevat ja muutamia hölmöjä, jotka eivät edes huomaa, mitä ympärillä tapahtuu. Pelkästään jo se jatkuvasti kuuluva vieraskielinen mekastus laskee asuinalueen tasoa.

John Kimble
Komisaario Köster
Viestit: 1844
Liittynyt: La Helmi 03, 2018 5:19 pm

Re: Maahanmuutto repii (kansaa kahtia)

Viesti Kirjoittaja John Kimble » Su Loka 06, 2019 3:17 pm

Tällä menolla Suomi tulee yksinkertaisesti tuhoutumaan kehittyneenä sivistysmaana. Kiitos siitä kuuluu vihervasemmistolle ja sosialisteille.

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006263383.html
Täälläpäin Suomea naisten määrä romahtaa – katso oman kuntasi tilanne

Julkaistu: 5.10. 20:48

Tuoreen Tilastokeskuksen ennusteen mukaan naisten määrä on vähenemässä rajusti eri puolilla Suomea.

Ennuste kertoo, että naisia tulisi olemaan Suomessa 21 vuoden kuluttua yli 27 000 vähemmän kuin nyt, mutta erityisesti tilanne näkyy alueittaisessa tarkastelussa.

Muutamassa kunnassa naisten määrä vähenee joka kolmanneksella. Tällaisia kuntia on Ilomantsi, Kivijärvi, Karijoki, Puolanka ja Parikkala.

Jutun lopussa on taulukko, josta näet oman kuntasi sukupuolijaon nyt ja 21 vuoden kuluttua.

Ennusteen mukaan naisten määrä vähenisi 84 prosentissa Suomen kunnista. Samaan aikaan miesten määrän ennustetaan lisääntyvän lähes yhtä paljon. Se tarkoittaa, että Suomen väkiluku ei juurikaan muutu vielä 20 vuodessa, mutta Suomesta on tulossa miesvaltainen.

Kunnista jo nyt kaksi kolmasosaa on miesvaltaisia. Tilanne säilyy, mutta jatkossa naisenemmistö löytyy yleensä pieniltä paikkakunnilta suurten sijaan. Jatkossa esimerkiksi Espoo, Vantaa, Jyväskylä ja Lappeenranta olisivat miesvaltaisia kaupunkeja.

Parissa vuosikymmenessä 47 kunnassa tilanne on muuttumassa ennusteen mukaan täysin toiseen suuntaan: niistä tulee naisvaltaisia. Mutta nämä alueet ovat keskimäärin aika pieniä, reilun 4 000 asukkaan kuntia. Suurimpia tällaisia kuntia ovat Ylöjärvi, Ylivieska, Ilmajoki, Kalajoki, Nivala, Lapinlahti ja muun muassa Inari.

– Pienillä paikkakunnilla syntyneiden määrä uhkaa laskea, koska nuoret muuttavat pois. Jäljelle jää eläkeikäistä väestöä ja vanhusväestöä, Tilastokeskuksen yliaktuaari Markus Rapo kertoo.

Erityisen paljon sukupuolijako muuttuu vuoteen 2040 mennessä Eurajoella. Siellä Tilastokeskus arvioi naisten määrän vähenevän 562:lla, kun samaan aikaan miesten määrä lisääntyisi 163:lla.

Alla olevassa taulukossa on naisten osuus kunnan asukkaista vuonna 2040 (suluissa %-yksikkömuutos vuodesta 2019)

Eurajoki 44,24 % (-4,1 %)
Uusikaupunki 45,05 % (-3,7 %)
Lapinjärvi 46,32 % (-3,4 %)
Kyyjärvi 45,77 % (-2,8 %)
Sulkava 46,85 % (-2,5 %)
Pomarkku 46,63 % (-2,5 %)
Kauniainen 49,26 % (-2,4 %)
Taivassalo 46,62 % (-2,2 %)
Pello 46,65 % (-2,2 %)
Mänttä-Vilppula 48,07 % (-2,2 %)
Lumparland 43,81 % (-2,2 %)

Eurajoki on jo valmiiksi miesvaltainen, mutta reilussa kahdessa vuosikymmenessä tilanne muuttuisi sellaiseksi, että reilun 9 000 asukkaan Eurajoella asuisi silloin jo yli 1 000 miestä enemmän kuin naisia.

Tällä hetkellä suurin epäsuhta kunnista on Savukoskella. Siellä 44,3 prosenttia asukkaista on naisia. 21 vuodessa tilanteen pitäisi kuitenkin tasoittua huomattavasti. Ennusteen mukaan vuonna 2040 naisten osuus olisi jo 46,7 prosenttia.

Suurimmat selitykset naisten ja miesten suhteen muuttumiselle tulevina vuosina ovat maahanmuutto ja elinajanodote. Tilastokeskuksen yliaktuaari Markus Rapo kertoo:

– 1970-luvulla naisten ja miesten elinajanodotteessa ero oli suurimmillaan 9 vuotta naisten eduksi. Tällä hetkellä ero on 5,5 vuotta ja odotamme ennusteessa eron edelleen kaventuvan.

Toinen vaikuttava asia on maahanmuutto. Naisia muuttaa jonkin verran ulkomaille, muttei merkittävästi enemmän kuin miehiä. Reilun 8 000 naisen ja miehen arvellaan muuttavan pois Suomesta joka vuosi. Ennusteen mukaan itse asiassa naisia saapuisi Suomeen vuosittain noin 6 500 enemmän kuin maasta lähtee. Miehillä sama luku on kuitenkin huomattavasti suurempi: miehiä saapuisi noin 8 500 enemmän kuin maasta lähtee. Nimenomaan tämä on ratkaiseva ero, joka selittää muutosta. Tyttövauvoja arvellaan edelleen syntyvän vähän vähemmän kuin poikavauvoja. Miesten määrä saa ennusteen mukaan Suomessa naisia kiinni tulevina vuosina keskimäärin yli 2 500 henkilöllä per vuosi, kunnes vuonna 2044 miesten määrä jo ohittaisi naiset.

Lauri Nuoska
"Journalistiliitto vaatii, että ihmisiä kohdellaan lain edessä tasapuolisesti."

Doctor Lecter
Agentti Mulder
Viestit: 12423
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Maahanmuutto repii (kansaa kahtia)

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter » Ti Loka 15, 2019 11:30 am

Ensin pari vuotta vanha uutinen ja sitten lisää paperittomien ylistämistä:
Kirkko avasi paperittomille päiväkeskuksen, jossa voi pestä pyykkiä ja saada tarvittaessa asianajaja-apua

Projektityöntekijä Nora Repo on koonnut omien verkostojensa kautta materiaalia ja todistusaineistoa turvapaikanhakijoiden aseman turvaamiseksi viranomaisten päätöksenteossa.

Paperittomien konkreettista auttamista varten perustetun päiväkeskuksen osoite halutaan pitää salassa.

Jabar on Irakista jo ennen vuoden 2015 pakolaiskriisiä Suomeen turvapaikanhakijana tullut kurdi.
– Terve! hän sanoo heti nähdessään Nora Revon.

Repo on tuttu ihminen Jabarin kaltaisille paperittomille.

Nyt paperittomien auttamiseksi on avattu monikulttuurinen päiväkeskus, jonka kynnyksen yli Jabar juuri on astunut. Täällä paperittomat voivat esimerkiksi pestä vaatekertansa, jutella, ladata kännykänakkua, saada palveluohjausta ja pyytää neuvoja viranomaislomakkeiden täyttämisessä. Viikko-ohjelmaan ollaan tuomassa mukaan myös luovia aktiviteettejä.
– Paperittomia eivät ole ainoastaan kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet, Repo sanoo.
– Kiristyneestä ulkomaalaislaista ja sen tulkinnasta johtuen paperittomaksi voi joutua, vaikka olisi asunut vuosikausia Suomessa. Jos elämäntilanne muuttuu, ja ihminen esimerkiksi eroaa suomalaisesta puolisostaan tai menettää työpaikkansa, perusteet hakea oleskeluluvalle jatkoa muuttuvat, hän sanoo.

Turvallisuussyistä päiväkeskuksen osoite on toistaiseksi salattu.

Keskusta on rakennettu jo kesästä asti.
– Monille esimerkiksi hallinto-oikeuden päätöstä odottaville on ollut psyykkisen kuormituksen sietämiseksi tärkeää saada tehdä töitä paljain käsin, Repo sanoo.

Paperittomat ja vapaaehtoiset ovat maalanneet huonekaluja koristeellisesti. Varastossa on vieläkin vanerilevyä, josta olisi tarkoitus sahata kirjahylly.

Myös Jabar oli rakentamassa päiväkeskusta.
– Olen hyvin kiitollinen kirkon ihmisille, hän sanoo.

Mutta Irakin Kurdistanhan on tunnettu turvallisuudestaan. Mikä sieltä voi ajaa turvapaikanhakijaksi?

Kunniamurhaa paossa
Omaa itsenäistä valtiota tavoitteleva Irakin Kurdistan on hyvämaineinen lännen liittolainen. Se on Irakille kuuluva itsehallintoalue, jossa ei ole terrorismia. Kurdistania pidetään länsimielisenä. Sen Peshmerga-asevoimat ovat maailmankuuluja taistelustaan Isisiä vastaan. Myös suomalaiset upseerit ovat kouluttaneet Peshmergaa.

Tämä on kuitenkin vain osatotuus.

Kurdistanissa on länsimielisyydestä huolimatta tärkeä rooli myös vanhoilla heimo- ja sukuperinteillä. Valta on ollut pitkään Barzani-suvulla, jota useat kriitikot ovat pitkään syyttäneet korruptiosta.

Jabar ei turvallisuussyistä voi kertoa yksityiskohtia omasta tilanteestaan, mutta hän näyttää kuvia ihmisistä, joiden väitetään joutuneen Kurdistanin valtaapitävän eliitin salamurhaamiksi.
– Jos palaan Kurdistaniin, minulle käy samoin, hän sanoo.

Omien sanojensa mukaan Jabaria odottaa kunniamurhatyylinen tappotuomion täytäntöönpano Kurdistanissa, mutta koska hän ennen pakomatkaansa hävitti paniikissa kaikkein olennaisimman todistusaineiston, Suomen viranomaisten on ollut vaikea uskoa tarinaa todeksi.

Nyt Jabarilla ei ole enää työlupaakaan Suomessa.
– Aiemmin olin töissä ravintolassa ja maksoin veroja Suomeen, hän sanoo.

Asiakkaita autetaan viranomaisasioinnissa
Monikulttuurinen päiväkeskus on osa kirkon käynnistämää Ristin suojassa -hanketta paperittomien auttamiseksi. Päiväkeskuksessa on kaksi palkattua työntekijää. Päiväkeskuksen ylläpitoon osallistuvat myös Sininauhasäätiö ja Suomen Punainen Risti.

Nora Revon työnkuvaan kuuluu muun muassa hankkia tietoa ja taustamateriaalia juuri Jabarin kaltaisten henkilöiden auttamiseksi.
– Olen tehnyt tutkimustyötä ja koonnut aineistoa, jota on voitu lisätä valituslupahakemuksien liitteeksi, Repo kertoo.
– Autamme paperittomia myös muussa asioimisessa viranomaisten kanssa, etsimme asianajajia ja opastamme sosiaalitoimen piiriin, hän luettelee.

Päiväkeskuksesta ei silti tehdä virastoa.
– Tämä on ennemmin olohuone, jonne kaikki ovat tervetulleita ja tänne tulemiseen ei tarvita raskaita syitä.

Jabarin nimi on muutettu.
Kirkko ja kaupunki
04.10.2017 11:00
Olen hyvin kiitollinen kirkon ihmisille
Aivan kuten mustalainen on kiitollinen niille vanhuksille, joiden tilit he onnistuivat tyhjentämään.

---------------------------------------------
”Paperittomat ihmiset kaipaavat toivoa ja tekemistä”

Uno-pelikorttien ääressä voi hetkeksi keskittyä vain olemaan yhdessä ja nauramaan edes vähän

Helsingin Diakonissalaitoksen paperittomien päiväkeskus on paikka, johon paperittomat voivat tulla peseytymään ja hengähtämään. Keskuksen työntekijät näkevät joka päivä työssään, kuinka paperittomuus ahdistaa ja jopa altistaa ihmiset hyväksikäytön ja ihmiskaupan uhreiksi.

Kävijät ovat nimenneet Helsingin Diakonissalaitoksen paperittomien päiväkeskuksen Al Amaliksi. Arabiankielinen nimi tarkoittaa toivoa.

”Juuri toivoa paperittomat kaikkein eniten elämäänsä kaipaavat”, sanoo päiväkeskuksen yhteisötyöntekijä Hayder Al Jouranj.

Hän tekee töitä Suojattomat-yhteisöhankkeessa. Se auttaa paperittomia ihmisiä pääkaupunkiseudulla, missä suuri osa heistä asuu.

Paperittomien tarkkaa määrää Suomessa on mahdotonta laskea. Arviot vaihtelevat 3 000 ja 10 000 välillä. Joukossa on ihmisiä niin Lähi-idän, Afrikan kuin Euroopankin maista.

Monet tilapäisen oleskeluluvan saaneet muuttuivat paperittomiksi 2016, kun hallitus lakkautti humanitäärisin perustein myönnetyn B-luvan.

”Paperittomien joukko on paljon moninaisempi kuin meidän mielikuvamme. Joukossa on lapsiperheitä, jotka ovat ehtineet asua Suomessa laillisesti jo pitkään, ihmisiä, joiden entinen kotimaa ei suostu vastaanottamaan heitä ja valtavasti ihmisiä, jotka haluaisivat tehdä täällä töitä”, sanoo palvelujohtaja Tuija Åstedt Helsingin Diakonissalaitokselta.

Turvattomuus altistaa hyväksikäytölle
Vaikka taustat ovat erilaisia, kaikkia paperittomia yhdistää yksi asia: turvattomuus. Paperittoman ympäriltä puuttuvat yhteiskunnan turvaverkot, ja hänen tulevaisuutensa täyttää epävarmuus.

”Sellainen turvattomuus on psyykkisesti hyvin kuormittavaa ja altistaa hyväksikäytölle, jopa ihmiskaupalle. Työnantajat saattavat esimerkiksi kiristää tekemään pitkää päivää ja jättää palkkoja maksamatta. Paperittomia on myös pakotettu rikoksiin ja prostituutioon”, Tuija Åstedt kertoo.

Samankaltainen kuvio toistuu asuntomarkkinoilla. Heikossa ja turvattomassa asemassa olevalta voidaan vaatia ylihintaa patjapaikasta lattialla ja uhkailla ilmiannolla.

Päiväkeskus neuvoo myös rikosten uhreja
Ensimmäinen keino turvattomuuden hälventämiseksi on oikean tiedon jakaminen. Paperittomat eivät välttämättä tiedä, millaisia oikeuksia heillä on tai mistä he uskaltavat hakea apua joutuessaan hyväksikäytön tai muiden rikosten uhriksi.

He kaipaavat myös neuvoja työnhakuun ja perheensä elättämiseen laillisin keinoin. Huoli lapsista painaa monia. Juuri neuvominen on keskeinen osa Hayder Al Jouranjin ja hänen kollegojensa työtä.

Päiväkeskuksessa voi myös käydä suihkussa, pestä pyykkiä ja laittaa ruokaa. Se on lepopaikka ihmisille, joiden elämä on päivästä toiseen täynnä huolta ja pelkoa.

Keskuksessa pyörivät suomen ja englannin kurssit. Käytännön suomea opetellaan esimerkiksi kuvataideprojektien ja pelien ääressä.

Uno-korttipeli opettaa näppärästi värien suomenkieliset nimet, ja pelipöydässä voi hetkeksi keskittyä vain olemaan yhdessä ja nauramaan edes vähän.

Etsivää työtä paperittomien keskuudessa
Hayder Al Jouranj on tehnyt paljon etsivää työtä saadakseen paperittomia päiväkeskuksen avun ja tuen piiriin.

”On tärkeää kohdata paperittomat ihmisinä, keskustella heidän kanssaan ja katsoa heitä silmiin”, Al Jouranj sanoo.

Neuvomisen lisäksi juuri kuunteleminen on tärkeä osa työtä päiväkeskuksessa.

”Elämä on stressaavaa ja toivotonta, kun tulevaisuus on epävarma. Lisäksi monilla paperittomilla on taustallaan traumaattisia kokemuksia”, Al Jouranj kertoo.

Paperittomat pääsevät käsittelemään pahaa oloaan Al Jouranjin vetämässä psykososiaalisessa ryhmässä, joka kokoontuu päiväkeskuksessa kerran viikossa. Al Jouranj osaa kohdata paperittomien ongelmat, sillä hän on koulutukseltaan psykologian tohtori.

Lapset eivät saa henkilötunnusta
Al Jouranj muistuttaa, että paperittomien joukossa on myös lapsia, jotka ovat syntyneet Suomessa suoraan paperittomiksi. He pääsevät peruskouluun, mutta henkilötunnusta he eivät saa. Tämän vuoksi he jäävät monien palvelujen ja harrastusten ulkopuolelle.

”Voimme kysyä, onko tämä oikein. Riittääkö lapselle se, että hänellä on oikeus koulunkäyntiin, jos hänellä ei ole oikeutta virallisiin henkilöpapereihin?” Al Jouranj kysyy.

Tuija Åstedt jakaa Al Jouranjin huolen paperittomista lapsista, jotka joutuvat kasvamaan jatkuvan huolen ilmapiirissä.

”Karkotuksen tai perheen hajottamisen uhka on suuri henkinen taakka vanhemmille, ja tilannetta on vaikea selittää lapsille”, Åstedt sanoo.

Heti töihin tai kouluun
Åstedt toteaa, että suuri ongelma paperittomien keskuudessa on myös toimettomuus. Kun töitä tai mielekästä tekemistä ei ole saatavilla, toivo alkaa musertua.

Åstedtin mukaan kaikki turvapaikanhakijat olisi järkevää ohjata töihin tai kouluun jo heti heidän tultuaan maahan sen sijaan, että he joutuvat odottamaan mahdollista oleskelulupaa toimettomina.

”Esimerkiksi alaikäisinä maahan tulleissa on valtava potentiaali. Meidän pitää vain kanavoida heidän energiansa oikein. Työn ja koulutuksen järjestäminen on pieni kuluerä Suomelle siihen verrattuna, että annamme ihmisten luisua yhteiskunnan ulkopuolelle”, Åstedt sanoo.

Vastuullinen maahanmuuttopolitiikka luo toivoa ja kannustaa toimeliaisuuteen. Lue lisää maahanmuuttoa koskevista hallitustavoitteistamme.
hdl.fi/blogi
29.3.2019

Onpas kahdessa sanassa epäkohtia kerrakseen:
Vastuullinen maahanmuuttopolitiikka
Tälle porukalle se tarkoittaa sitä, että jokainen on maahanmuuttaja - mikä vitun muuttaja? Ei sentään siirtolaiseksi sanottu - mikä vitun siirtolainen? Ei puhuttu pakolaisista - eivät ole edes sitä. Miksi asioista ei edelleenkään puhuta niiden oikeilla nimillä?

Entä tämä "vastuullisuus"? Onko se (aina) meidän vastuulla, kun ählämit eivät osaa (eivät halua) elää rauhassa, vaan jo vuosisatoja siellä on oltu tukkanuottasilla? Miksi Euroopan pitää olla vastuussa heidän vastuuttomuudestaan? Entä onko se vastuullista kun otamme jokaisen vastaan ja annamme jokaiselle halukkaalle turvapaikan? Onko se vastuu sitten täytetty? Entä sen jälkeen. Jatkammeko vastuutamme kouluttamalla, elättämällä, ohjeistamalla, auttamalla, kuuntelemalla, turvaamalla, hyysäämällä jne... loputtomiin.
- Entä miten nämä hyysärit kantavat vastuunsa kun se ihqu arabi raiskaa, surmaa, hakkaa, ryöstää? Vai katsotaanko se aina yksittäistapaukseksi ja "että meillä on oikeuslaitos joka kyllä rankaisee" ja että "kyllähän suomalaisetkin"?
Esimerkiksi alaikäisinä maahan tulleissa on valtava potentiaali.
Taitavasti he ovat kuitenkin kätkeneet sen kaikilta meiltä. Tosiaan, olemmehan lukeneet "alaikäisten" tekemistä rikoksista.
Meidän pitää vain kanavoida heidän energiansa oikein
Eikö ensiksi pitäisi löytää se tapa kanavoida ja vasta sitten pohtia onko heistä siihen ja sen jälkeen ottaa näitä "valtavia potentiaaleja" Suomeen. Pitää myös pohdiskella, että mitä tämä kaikki tulee maksamaan ja mistä sen vuoksi olemme valmiit tinkimään.
- En ole yhdenkään hyysärin koskaan maininneen suomalaisten lasten ja nuorten "valtavista potentiaaleista". Jostain syystä tuo "valtavuus" on aina kehitysmaan lapsissa ja nuorissa. Ja johonkin se häviää, koska kehitysmaa ei koskaan kehity. Ehkä siksi, koska ne uskomattoman potentiaaliset lähtevät Eurooppaan - joten miksi siis autamme kehitysmaista pysymään kehitysmaina viemällä heidän parhaat voimat?
Åstedtin mukaan kaikki turvapaikanhakijat olisi järkevää ohjata töihin tai kouluun
Aivan kuin sinne töihin mentäisiin ihan tosta vaan. Mitäpä jos tämä Åstedt kertoisi muillekin työttömille miten sinne töihin mennään noin vaan. Tai opiskelemaan = lällättämään omia juttujaan ja olla uskomatta/kuuntelematta naisopettajaa sekä hidastamaan ja häiritsemään muiden opiskelua.
Turvattomuus altistaa hyväksikäytölle
Kyllä, näin kävi mm. Oulussa useamman kerran. Turvapaikanhakijat hyväksikäyttivät useita lapsia. Tätä ei olisi tapahtunut jos ei olisi tp-hakijoiden mukanaan tuomaa turvattomuutta.
”Elämä on stressaavaa ja toivotonta, kun tulevaisuus on epävarma. Lisäksi monilla paperittomilla on taustallaan traumaattisia kokemuksia”
Ja senkö pitäisi olla meidän ongelma ja meidän vastuulla? Onko tämä Al Jouranj koskaan miettinyt mistä kummasta se johtuu, että hänen uskontonsa maissa näitä ongemia ilmenee ja että miksi Suomi on se maa jota pitäisi kupata? Vai katsooko hän, että on päivänselvää, että Suomi kantaa vastuunsa?
...voi hetkeksi keskittyä vain olemaan yhdessä ja nauramaan edes vähän.
Draamankaari ikään kuin huipentuu tässä lauseessa! "Nauramaan edes vähän". On se saatana yhtä synkistelyä.
- Missä on se iloinen puheensorina, jota kuullaksemme maksamme muutaman miljardin vuodessa?
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Avatar
meitzi
Helen Mirren
Viestit: 1488
Liittynyt: La Loka 18, 2008 8:17 am

Re: Maahanmuutto repii (kansaa kahtia)

Viesti Kirjoittaja meitzi » Ti Loka 15, 2019 1:44 pm

Doctor Lecter kirjoitti:
Ti Loka 15, 2019 11:30 am
- Missä on se iloinen puheensorina, jota kuullaksemme maksamme muutaman miljardin vuodessa?
Sitä en ole vielä kuullut, joka on sinänsä ihmeellistä, että olen tosi paljon viettänyt aikaa tilanteissa, joissa sitä luulisi kuulevan. Yksi syy siihen, miksi en haluaisi kerrostalossa tai rivitalossa rikastuttajaa naapurikseni liittyy juurikin äänenkäyttöön, ja jo kaksi saa parvekkeella huomista kauppareissua suunnitellessa enemmän ääntä aikaiseksi kuin perinteinen välienselvittely lyömättä saunan jälkeen ensimmäisen pullon tyhjennettyä.

Auta armias, jos suunnitelmaa on tekemässä kolme tai enemmän...
Työtön hullu ja eläkeläinen - Takkunatsi

URSA
6 miljoonan dollarin mies
Viestit: 4732
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: Maahanmuutto repii (kansaa kahtia)

Viesti Kirjoittaja URSA » Ti Loka 15, 2019 7:57 pm

En jaksanut kopioida Iltalehden jutusta muuta kuin otsikon. Kohta ollaan tosissaan kusessa. Kiitos Trump.
Rinne: Isis-taistelijoita päässyt vapaaksi ”merkittävä määrä”, EU:n alueelle voi tulla enemmän pakolaisia kuin vuonna 2015

Avatar
PiikkiSika
Charlien Enkeli
Viestit: 1858
Liittynyt: To Tammi 14, 2016 11:52 pm

Re: Maahanmuutto repii (kansaa kahtia)

Viesti Kirjoittaja PiikkiSika » Ke Loka 16, 2019 11:02 am

URSA kirjoitti:
Ti Loka 15, 2019 7:57 pm
En jaksanut kopioida Iltalehden jutusta muuta kuin otsikon. Kohta ollaan tosissaan kusessa. Kiitos Trump.
Rinne: Isis-taistelijoita päässyt vapaaksi ”merkittävä määrä”, EU:n alueelle voi tulla enemmän pakolaisia kuin vuonna 2015
Kiitos Barak Hussein, joka 2014-2015 mahdollisti ISILin syntymisen - jopa ihan suorastaan rahoitti ja koulutti :D
Ois toki voinu Trump sopia asiasta etukäteen Putinin kanssa - siis kun jenkit vetäytyy, ni Putinin sotakone saa "day-after" täysin vapaasti jyrätä koko vitun ISIL alueen. Kuka kakkasi lattialle. Kuka yrittää sen siivota - haju jää :roll:
It is better to live ten years as a lion than one day as a lamb

Doctor Lecter
Agentti Mulder
Viestit: 12423
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Maahanmuutto repii (kansaa kahtia)

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter » To Loka 17, 2019 11:03 am

Joskus luulee, että typeryyden rajat turvapaikan ja ilmaisen elämän saamiseksi ovat jo koetut, mm. kristinuskoon kääntyminen, isäksi ryhtyminen, avioituminen jonkun epätoivoisen kanssa, median lellikiksi ryhtyminen ja SDP:n jäsenyyden hankkiminen, niin eikös "puun takaa" putkahtanut esiin uusin hanke: Aikuisen miehen adoptoiminen!
Erja ja Timo Noroviita haluaisivat adoptoida Zirak Bayatin, 33, sillä miestä uhkaa käännytys Irakiin – adoptiolaki on iän suhteen selvä, sanoo asiantuntija

Miksi Suomi ei anna adoptoida apua tarvitsevaa ihmistä, ihmettelevät loviisalaiset Erja ja Timo Noroviita.

Erityisopettaja Erja Noroviita halusi auttaa turvapaikanhakijoita, ja siten Zirak Bayati kotiutui vähitellen hänen ja Timo Noroviidan perheeseen. (KUVA: OUTI NEUVONEN / HS)
Erityisopettaja Erja Noroviita halusi auttaa turvapaikanhakijoita, ja siten Zirak Bayati kotiutui vähitellen hänen ja Timo Noroviidan perheeseen. (KUVA: OUTI NEUVONEN / HS)
adoptiovanhemmat.jpg (80.42 KiB) Katsottu 1258 kertaa

IRAKILAINEN turvapaikanhakija Zirak Bayati, 33, laskee hunajaa kanisterista lasipurkkiin ja liimaa päälle pienen mehiläisaiheisen etiketin. Kukot käyskentelevät ikkunan ulkopuolella loviisalaisen puutalon puutarhassa.

”Tällaista on maalaiselämä”, huikkaa Erja Noroviita ja kantaa kakun pöytään Bayatin lähestyvän syntymäpäivän kunniaksi.

Bayati on kotoutunut maaseudulle, kirjaimellisesti: hänen postiosoitteensa on Noroviidoilla, ja eläkepäiviään viettävä pariskunta haluaisi adoptoida hänestä virallisesti oman pojan.

Se ei ole kuitenkaan aivan yksinkertaista. Bayati on aikuinen ihminen, turvapaikanhakija, josta on tehty käännytyspäätös. Valitus on yhä vireillä, mutta ehdot tuskin täyttyvät nyt, kun Suomi ei enää myönnä turvapaikkoja humanitaarisin perustein.

”Haluamme tälle pojalle oikeuden jäädä Suomeen. Hänelle on vuosien saatossa syntynyt Suomeen aidot perhesiteet”, Noroviita sanoo ja varmistaa perään Bayatilta, onko kakku syötävää.

Hän on leiponut ensi kertaa Bayatin erikoisruokavalion mukaan, ilman sokeria ja gluteenia.

Hyvää on, Bayati vakuuttaa.

NOROVIIDAT haluavat toimia ruohonjuuritasolla, koska koneisto on heidän mielestään epäonnistunut: Suomi käännyttää täältä kodin ja oman paikan löytäneitä ihmisiä Irakiin, vaikka Irak ei ota vastaan niitä, jotka eivät halua itse palata.

Ilman oleskelulupaa Suomessa oleskelevien määrä on kasvanut viime vuosina eri arvioiden mukaan tuhansilla, ja suuri osa heistä on nuoria irakilaisia.

“Käytännössä Suomi on tehnyt tuhansista ihmisistä paperittomia”, Noroviita toteaa.

”Tämän sijaan joillekin olisi toinen vaihtoehto.”

Bayati nyökyttelee vieressä, kun Noroviidat puhuvat adoptiosta ja hänen sulautumisestaan perheeseen. Mies osaa vähän suomea ja englantia. Ujo Bayati on taka-alalla, vaikka puhutaan hänestä.

BAYATI TULI Suomeen vuoden 2015 marraskuussa, kuten tuhannet muut nuoret miehet. Loviisan kylkeen Ruotsinpyhtäälle majoitettiin heistä 60.

Syntyi kuhinaa. Paikalliset vastustivat ja puolustivat, mutta uransa erityisopettajana tehnyt Noroviita meni katsomaan, miten näitä nuoria miehiä voisi autella. Noroviita huomasi pian, että vaikka useimmat turvapaikanhakijat olivat ikänsä puolesta aikuisia, he tarvitsivat tavallisen arjen järjestämiseen paljon tukea. Haastatteluihin, verokortteihin – tai ihan vain suunnistamiseen.

”Mulle oli hirveän tärkeää, että kotouttaminen olisi lähtenyt nopeasti käyntiin. Ja siinä Suomi on hoitanut asiat tosi huonosti”, hän sanoo.

Noroviita opetti pienelle kurdiryhmälle suomea ja järjesti heille puuhaa, pop up -kahvilaa ja klapitalkoita. Kurdit oppivat, että lumisessa metsässä ei ole tiikereitä. Loviisalaiset oppivat, että kurdit pilkkovat järeitä halkoja. Sellaisia, joita voi käyttää vasta toisessa pesällisessä.

Bayati oli aina ensimmäisenä mukana auttamassa. Maalasi kylttejä, vaihtoi renkaita ja lähti mukaan talkoisiin.

Samalla ujo ja hiljainen mies tarvitsi apua: oppiminen oli vaikeaa ja terveys reistaili.

Noroviidat ravasivat Bayatin kanssa lääkärissä, ja kotona hän leikki Noroviitojen lastenlapsen kanssa. Kolmen vuoden aikana hänestä on tullut nyt 6-vuotiaan pojan tärkeä “Zirak-eno”.

”Hänen kanssaan ei haitannut, että ei osaa kieltä”, Timo Noroviita sanoo.

Juhlapyhät vietettiin yhdessä, ja arjen askareet jaettiin. Kun Bayatin vastaanottokeskuskaverit valuivat hiljalleen Helsinkiin, Bayati puhui tulevaisuudesta Loviisassa, perheen kanssa. Hänellä oli kylällä oma vuokra-asunto ja työpaikka.

Bayati oli kutsunut Erjaa äidiksi jo pitkään.

“Se oli kivaa. Tuntui hyvältä, että voin olla tärkeä jollekin, joka tulee perhekeskeisestä kulttuurista. Perhe on lahja.”

VÄHITELLEN vastaanottokeskuksen asukkaat hyväksyttiin osaksi yhteisöä. Noroviita muistaa erityisesti tilanteen, kun muita keskuksia suljettiin ja niistä lähetettiin uutta väkeä Ruotsinpyhtäälle. Tulijat alkoivat viettää aikaa kaupan kulmalla kaljoitellen.

”Kyläläiset päivittelivät, että ei meidän pojat ikinä!”

Mutta samalla kun turvapaikanhakijoista oli tullut kovalla työllä ”meidän poikia”, heille alkoi sadella kielteisiä turvapaikkapäätöksiä.

“Se on ollut turvapaikanhakijoille hankala tilanne, sairastuttavaa”, huokaa Timo Noroviita.

Adoptio tuli mieleen, kun alkoi näyttää siltä, ettei myöskään Bayati saa turvapaikkaa. Hänestä oli ehtinyt tulla osa perhettä, eikä tullut kuuloonkaan, että hänet lähetetään pois.

Noroviitojen biologiset lapset ovat suunnilleen Bayatin ikäisiä, ja perheellä on aiemmin ollut hoidossaan ”viikonloppulapsi”.

“Meidän perheeseen mahtuu uusia jäseniä”, Erja Noroviita sanoo.

Bayatin mukaan myös hänen biologinen perheensä Irakissa on kiitellyt Noroviitojen toimintaa ja toivonut adoptiota.

Vesa Noroviita ja Zirak Bayati purkittavat yhdessä hunajaa. (KUVA: OUTI NEUVONEN / HS)
Vesa Noroviita ja Zirak Bayati purkittavat yhdessä hunajaa. (KUVA: OUTI NEUVONEN / HS)
adoptoitava_purkittaa.jpg (54.63 KiB) Katsottu 1258 kertaa

NOROVIIDAT tiesivät ennalta, ettei adoptiota olisi aivan helppo järjestää. He lukivat lehdestä jutun suomalaisnaisesta, joka ei ollut saanut adoptoida tapaamaansa täysi-ikäistä irakilaispoikaa. Oikeus ei pitänyt uskottavana sitä, että perhesuhteet olisivat aidot.

Erja Noroviita ei ymmärtänyt, mikä adoptiossa olisi ollut vikana. Kaikkihan voittaisivat.

“Kuinka ihanaa onkaan perheettömälle viiskymppiselle naiselle saada valmis poika. Voi sanoa työkavereille tai muille, että en mä voi tulla, kun mun poika tulee mulle syömään.”

Samalla adoptio olisi tuonut turvaa epävarmassa tilanteessa olevalle turvapaikanhakijalle.

“Se pelko ja turvattomuus, jossa turvapaikanhakijat ovat neljä vuotta eläneet, on monen kohdalla sairastuttava.”

NOROVIIDAT kirjoittivat hakemuksen, keräsivät suositukset läheisiltä ja dokumentoivat perhearkea. Hakemukseen liitetyissä kuvissa Bayati leikkii Noroviitojen lapsenlapsen kanssa.

Vaivannäkö valui hukkaan, sillä päätös olisi ollut kielteinen, vaikka suosituksissa olisi sanottu mitä. Oikeuden mukaan Bayati on adoptioon liian vanha, eikä perhesiteitä ole muodostettu hänen lapsuutensa aikana.

Suomessa aikuisia on mahdollista adoptoida vain poikkeustapauksissa. Silloin kyse on yleensä uusioperheestä tai sijaislapsesta, jota ei ole voitu jostain syystä adoptoida virallisesti lapsena.

“Adoptiolaki lähtee siitä, että lapsi on lapsi silloin kun hän on alaikäinen. Se oli sillä selvä. Perusteluja, inhimillisiä näkökohtia, sitä miten maailma on muuttunut ei ilmeisesti pystytä ottamaan huomioon”, Noroviita sanoo.

Hänen mielestään ehdoton ikäraja ei vastaa nykypäivän todellisuutta.

Zirak Bayati, 33, tuli Irakista Suomeen monen muun tavoin syksyllä 2015. (KUVA: OUTI NEUVONEN / HS)
Zirak Bayati, 33, tuli Irakista Suomeen monen muun tavoin syksyllä 2015. (KUVA: OUTI NEUVONEN / HS)
adoptioaikuinen.jpg (27.92 KiB) Katsottu 1258 kertaa

“Ei Vesakaan ole yhtään vähemmän mun lapsi, vaikka asuu omillaan ja elää omaa elämäänsä”, hän sanoo biologisesta pojastaan.

Noroviita toivoisi, että laki ottaisi huomioon maailman muutoksen ja muuttuvan perhekäsityksen.

”Tilanne, jossa turvaa hakeva ihminen kohtaa perheen, joka haluaa auttaa hädänalaista, on nykypäivää. Monille turvapaikanhakijoille on syntynyt molemminpuoliset kiintymyssuhteet suomiperheisiinsä”, hän perustelee.

“Adoptiolakia olisi syytä muuttaa, ja muuttunut perhekäsitys pitäisi tunnistaa paremmin. Ja luottaa enemmän siihen, että kyllä ihmiset tietävät, mikä heille on parasta. Varsinkin kun on tällainen tilanne, että se ei loukkaa ketään.”

ADOPTIOLAKI on iän suhteen selvä, sanoo Helsingin yliopiston perheoikeuden tutkijatohtori Sanna Mustasaari.

”Jos ei ole alaikäisenä ollut hoidettavana, adoptio ei yleensä ole mahdollinen”, hän toteaa.

Turvapaikanhakijoiden adoptioita ei erikseen tilastoida, mutta kyse on hyvin harvinaisesta ilmiöstä. Maahanmuuttovirastosta ei osattu kertoa HS:lle yhdestäkään adoptiotapauksesta turvapaikanhakuprosessin aikana.

Koska alaikäisinä yksin saapuneita turvapaikanhakijoita ei Suomessa juuri sijoiteta perheisiin, adoptio ei tule heidänkään kohdallaan yleensä kyseeseen.

Myös Mustasaaren mielestä adoption ikärajoista voisi kuitenkin käydä yhteiskunnallista keskustelua.

”Kuinka keinotekoinen on 18 vuoden raja? Ihminen voi olla huolenpidon tarpeessa myöhemminkin”, hän pohtii.

Mustasaaren mukaan lapsiin myös suhtaudutaan turvapaikanhaku- ja maahanmuuttotapauksissa paljon itsenäisempinä kuin kotimaan perheoikeudessa.

”Jo hyvin nuorta lasta voidaan pitää itsenäisenä maahanmuuttoon liittyvissä tapauksissa, mutta samaan aikaan katsotaan, että täysi-ikäinen suomalainen voi olla riippuvainen vanhemmistaan. Suomalaisvanhemmat voidaan esimerkiksi velvoittaa huolehtimaan täysi-ikäisen lapsensa koulutuksesta.”

ADOPTOITAVAN kansalaisuus tai turvapaikanhakijastatus eivät periaatteessa vaikuta adoptioon lainkaan, mutta adoptiota ei ole tarkoitus käyttää keinona esimerkiksi oleskeluoikeuden saamiseen, Mustasaari huomauttaa.

”Adoptiolain tavoite on lapsi-vanhempisuhteen vahvistaminen. Jos adoptiotilanteessa käy ilmi, että sitä haetaan muusta syystä, niin laki ei tue sellaista adoptiota.”

Kansainvälisissä adoptioissa on olemassa myös lapsikaupan ja ihmiskaupan riski, Mustasaari sanoo. Tiukat säännöt on suunniteltu estämään adoptiojärjestelmän väärinkäyttö.

”Joku voi esimerkiksi maksaa siitä, että adoptoidaan lapsi.”

Noroviidan mielestä ajatus siitä, että suomalaisperheet yrittäisivät mahdollisen lakimuutoksen varjolla laajamittaisesti käyttää adoptiolakia porsaanreikänä oleskelulupien saamiseksi turvapaikanhakijoille on täysin epärealistinen.

Kodin tarjoaminen nuorelle, uutteralle kansalaiselle olisi hänestä pikemminkin Suomen etu.

“Ei me nyt sen takia Zirakia adoptoida, että Suomi tarvitsee nuoria, mutta kyllä se niinkin on.”

BAYATI on nyt samassa tilanteessa kuin moni muu maanmiehensä Suomessa: Maahanmuuttovirasto on todennut, ettei hänestä ole Suomelle uhkaa, mutta hän ei saa turvapaikkaa, koska turvapaikan hakuun liittyvä vaino ei ole poliittista tai uskonnollista.

Toisaalta häntä ei voida käännyttää, koska Irak ei ota kansalaisiaan vastaan.

Työtä hän saa tehdä niin kauan kuin valitus käännytyspäätöksestä on käsittelemättä.

Noroviidat ovat valittaneet myös kielteisestä adoptiopäätöksestä, mutta kyse on lähinnä muodollisuudesta. Hylkääminen on niin todennäköistä, että asianajotoimisto ei suostunut tekemään valitusta.

”Tehtiin se sitten itse”, Erja Noroviita sanoo.

“Kysyin Timolta, että saanko heittää aika paljon rahaa kankkulan kaivoon. Vaikka se tuntuu epätoivoiselta, niin kyllä tämä on pakko katsoa loppuun asti. On tärkeämpiä arvoja kuin raha.”
Helsingin Sanomat
15.10. 2:00, Päivitetty: 15.10. 20:15

Timo Noroviita on Loviisan kaupunginvaltuuston jäsen ja edustaa Vihreitä.
“Kuinka ihanaa onkaan perheettömälle viiskymppiselle naiselle saada valmis poika. Voi sanoa työkavereille tai muille, että en mä voi tulla, kun mun poika tulee mulle syömään.”
Tämä on kyllä ihan huikea lausahdus! Tämänkö vuoksi Suomen pitäisi siis ottaa vastaan 3-kymppisiä miehiä? Että 5-kymppinen nainen voisi tuntea olevansa äiti - tai jopa rakastajatar samassa persoonassa?
- Porissa 5-kymppinen nainen otti vastaan 3-kymppisen miehen. Nyt 5-kymppinen on haudattu ja 3-kymppinen mielentilatutkimuksessa.
...koska turvapaikan hakuun liittyvä vaino ei ole poliittista tai uskonnollista.
No mitä se sitten on? Homoseksuaali, sotilas?
Hänen mielestään ehdoton ikäraja ei vastaa nykypäivän todellisuutta.
Kuten ei myöskään oikeus turvapaikan hakemiseen - "siirtolaisuus" - vastaa enää niitä ehtoja, mitä sille aikoinaan asetettiin.

Artikkelin kommentointiosiossa aikuisen adoptio saa kylmää kyytiä, mm:
¨Miksi Suomi ei anna adoptoida apua tarvitsevaa ihmistä, ihmettelevät loviisalaiset Erja ja Timo Noroviita.¨

Ehkä siksi, että henkilö on aikuinen ihminen ja siten vastuussa itsestään. Koko argumentti on lähtökohtaisesti absurdi. Aikuisia ihmisiä ei adoptoida, adoptiolakia ei suunniteltu tälläisiin tapauksiin, vaan alaikäisten lasten hyvinvoinnin turvaamiseksi.
Jutusta ei selviä miltä vainolta Bayati Suomesta turvaa hakee, eli miksi hän ei halua palata perheensä luokse Irakiin. Irak ei paluuta estä, ainoa este on miehen oma haluttomuus.
“Käytännössä Suomi on tehnyt tuhansista ihmisistä paperittomia”, Noroviita toteaa"

Käytännössä nämä ihmiset ovat itse tehneet itsestään 'paperittomia' jatkamalla laitonta maassa oleskelua.

Mihin tarvitsemme enää koko turvapaikkamenettelyä, mikäli maahan jääminen on käytännössä jokaisen subjektiivinen oikeus?
...on aivan kohtuuton ajatus, että muut suomalaiset veronmaksajat joutuisivat perusteettomasti elättämään jotakin pariskunnan omien mieltymystensä mukaan valitsemaa henkilöä asumisperäisen sosiaaliturvan nojalla Suomessa tämän loppuiän.

Kyseinen 33-vuotias ei ole millään tavoin itse osallistunut sen sosiaaliturvajärjestelmän sen enempää kuin muunkaan Suomen yhteiskunnan rakentamiseen eikä rahoittamiseen omalla työllään, eikä jutusta käy ilmi sitäkään, että hänellä olisi mitään annettavaa suomalaiselle työelämälle myöskään työperäisenä maahanmuuttajana.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Avatar
sikakoira
6 miljoonan dollarin mies
Viestit: 4679
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: Maahanmuutto repii (kansaa kahtia)

Viesti Kirjoittaja sikakoira » Pe Loka 18, 2019 2:53 pm

https://www.is.fi/oulun-seutu/art-2000006277622.html
Kahden kulttuurin parien ongelmat näkyvät turvakotien arjessa – Oulussa autettiin viime vuonna yli tuhatta perhettä
Lähi-idästä tulleiden miesten kanssa naimissa tai seurustelusuhteessa olevien suomalaisnaisten osuus asiakaskunnasta on kasvanut viime vuosien aikana.
Oulun ensi- ja turvakoti ry auttoi vuonna 2018 yhteensä yli tuhatta perhettä. Perheet saavat yhdistykseltä tietoa ja neuvoja silloin, kun vauvaperheen arki ei suju tai kun lapsiperheen vanhemmat eroavat. Apua saa myös, kun perheessä on väkivaltaa.

Turvakoti on tarkoitettu pakopaikaksi niille, joilla on kotona lähisuhdeväkivaltaa tai sen uhkaa. Oulun turvakodissa on kahdeksan perhepaikkaa, ja sinne voi tulla aikuinen yksin tai vanhempi lastensa kanssa.

– Jakson aikana väkivaltaa kokenut pääsee keskustelemaan väkivaltaan erikoistuneen ammattilaisen kanssa tilanteestaan ja tekemään yhdessä suunnitelmaa tulevaisuudestaan. Turvakotiin hakeutuvan kanssa pohditaan yhdessä väkivallan uusiutumisen riskejä ja turvallisuutta kotona, selvittää Oulun ensi- ja turvakodin toiminnanjohtaja Timo Peltovuori.

Turvakodissa asutaan muutamasta päivästä muutamaan kuukauteen. Keskimäärin vuonna 2018 Oulun turvakodissa oltiin 14 päivää.

Pelkästään Oulun turvakodin asiakkaina oli viime vuonna 177 aikuista ja 169 lasta. Turvakodin kriisijakson jälkeen yhdistykseltä saa apua myös väkivallasta toipumiseen. Apua ja neuvoa hakevien määrä on ollut kasvussa myös vuonna 2019.

– Turvakodin asiakasmäärä on pysynyt korkeana, mutta sen lisäksi kodin käyttöaste noussut eli asiakkuusjaksot ovat pidentyneet. Tämä voi kertoa siitä, että selviteltäviä asioita on enemmän ja ne vievät tietysti enemmän aikaa, Peltovuori arvioi.

Ensimmäinen turvakoti perustettiin Ouluun vuonna 1979. Yhdistys oli perustettu kuitenkin jo vuonna 1945. Se keskittyi aluksi ensikotityöhön vauvojen ja äitien tukemiseksi. Sittemmin yhdistys on kehittynyt koko perheen lähisuhdeväkivaltatyön asiantuntijaksi.

Turvakotien toiminnan rahoittaa Terveyden- ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) kautta valtio. Se on kunnalle ja asiakkaalle maksutonta.

Ensi- ja turvakodissa on huomattu viime vuosien vilkkaan maahanmuuton vaikutus asiakasmääriin. Kaikkien palvelujen asiakkaista noin kymmenen prosenttia on maahanmuuttajataustaisia.

– Turvakodilla näkyvät kahden kulttuurin parien ongelmat. Meillä on säännöllisesti nais­asiakkaita, joilla suomalainen puoliso, mutta myös suomalaisia naisia, joilla on eri kulttuurista tullut puoliso, Peltovuori kertoo

Palveluesimies Katja Rounioja on huomannut, että Lähi-idästä tulleiden miesten kanssa naimisissa tai seurustelusuhteessa olevien suomalaisnaisten osuus asiakaskunnasta on kasvanut viime vuosien aikana.

– Heidän osuutensa on ollut noin viisi prosenttia, tänä vuonna osuus on hieman nousussa, hän selvittää.

Yhdistyksen avopalveluissa autettiin vuonna 2018 yli 300:a aikuista ja 24:tä lasta. Lisäksi uusissa kehittämishankkeissa autetaan liki sataa henkilöä seksuaalineuvonnassa ja seksuaaliväkivaltatilanteissa.
A theory from a group of scientists is just that: a theory. Believing the opinion of that group without critical verification is just that: belief.
Dr John Lee

Avatar
On Anoi Kaa
James Bond
Viestit: 7107
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: Maahanmuutto repii (kansaa kahtia)

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa » Pe Loka 18, 2019 5:19 pm

Doctor Lecter kirjoitti:
Ti Loka 15, 2019 11:30 am
... sitten lisää paperittomien ylistämistä:
Etsivää työtä paperittomien keskuudessa
Hayder Al Jouranj on tehnyt paljon etsivää työtä saadakseen paperittomia päiväkeskuksen avun ja tuen piiriin.
Paljonko on paljon, sehän on melko suhteellista, mutta epäilen jäävän alle 37.5h/vko? Onhan se toki hienoa, että edes hän on työllistynyt, niin tilastoihin saadaan tähtipölyä! Samallq paperittomille saadaan ammennettua erilaisia tuen ja avun muotoja, parannettua näin vetovoimatekijöitä, puettua parempiin vaatteisiin kuin suomalaiset pienituloiset (voi vaikkq puolisokin löytyä) ja ainakin on helpompaa jatkaa laittomana maassa, jos etsivä Hayderin hommaama asianajotyö törmää seinään, eikä edes homoksi tai kristityksi ryhtyminen auta.

Mitähän tämä herra Hayder itse on paossa vai onko yhtä hädänalainen kuin se hetken valtakunnanjulkkiksena pyörinyt Hayder, joka pääsi onneksi turvallisesti takaisin kotiinsa läpi vaarallisen Euroopan Helsingin poliisipomojen päätettyä antaa hänelle reilusti etumatkaa ja valehteli pitkään myös siitä, että mitä kunniamies Hayder oli oikeastaan yrittänyt tehdä? Paha tapa näillä maskoteilla ollut päätyä mediaan myös toistamiseen, mutta eri syystä...
Korona on ohjannut itseäni aiempaa vahvemmin luomuruokaan ja kotimaisuuteen. Seurauksena suolistoni on aivan rautaisessa kunnossa, vaikka bakteerikanta oli hyvä jo aiemminkin.

Avatar
Moderaattorit
Moderaattori
Viestit: 1072
Liittynyt: Ke Kesä 27, 2007 3:20 pm

Re: Maahanmuutto repii (kansaa kahtia)

Viesti Kirjoittaja Moderaattorit » Su Loka 20, 2019 3:33 pm

Siirretty pari viestiä tähän ketjuun:

viewtopic.php?f=20&t=28565

T: MODE
Ne tietää, jotka tietää...

Avatar
On Anoi Kaa
James Bond
Viestit: 7107
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: Maahanmuutto repii (kansaa kahtia)

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa » Su Loka 27, 2019 5:21 am

Ja arvatkaapa kuka tämänkin rikkauden lystin kustantaa? On se ihan saatanaa, jos ne silvonnat ja tikit eivätnpidä neitsyenä vai mitä vitunkorjaajaporukkaa nämä ovat, jos eivät somaleita? Irakilaisia tai afgoja ehkä, he eivät sentään silvo, mutta henki voimlähteä, jos hääyönä ei tule verta pimperosta...
Neitsytleikkaukset tulivat Suomeen – taustalla pelko väkivallasta

KOTIMAA Turun Sanomat 18.5.2013 4:50 24

Suomessa tehdään vuosittain kymmeniä immenkalvon korjausleikkauksia. Leikkaukseen hakeutuu pääasiassa nuoria maahanmuuttajataustaisia naisia.

Toimenpiteeseen hakeutuva nainen on usein menossa järjestettyyn avioliittoon, ja hän tulee hyvin patriarkaalisesta kulttuurista.

– Taustalla voi olla todellinen väkivallan uhka. Pelko voi kohdistua sekä omaan perheeseen että sulhasen perheeseen, voimavarakeskuksen johtaja Natalie Gerbert Monika-naiset-liitosta kertoo.

Hän painottaa, että aina leikkaustoiveen taustalla ei ole aiempi seurustelu, vaan osa toimenpiteeseen haluavista on raiskattu.

Helsinkiläisessä Sairaala Siluetissa työskentelevä plastiikkakirurgian erikoislääkäri Timo Pakkanen kertoo, että leikkauksille on tasainen kysyntä. Hän tekee niitä pari kertaa kuukaudessa.

– Osa potilaista on hyvin ahdistuneita tilanteestaan, mutta osa suhtautuu asiaan käytännönläheisesti.

Niin ikään Sairaala Siluetissa leikkauksia tekevä naistentautien erikoislääkäri Eero Varila sanoo vierastaneensa toimenpidettä pitkään.

– Olen kuitenkin tullut siihen tulokseen, että en pysty muuttamaan kulttuuria. Jos en tee leikkausta, siitä seuraa pahimmillaan suuria kärsimyksiä.

Maahanmuuttajanaisia tukevan Monika-naisten kanta leikkauksiin on ehdottoman kielteinen. Gerbertin mukaan tapauksissa, joissa naista ollaan pakottamassa avioliittoon, ensisijaisena tavoitteena on avioliiton estäminen.

https://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/48675 ... kivallasta
Korona on ohjannut itseäni aiempaa vahvemmin luomuruokaan ja kotimaisuuteen. Seurauksena suolistoni on aivan rautaisessa kunnossa, vaikka bakteerikanta oli hyvä jo aiemminkin.

Vastaa Viestiin