Olof Palme-Tukholma 28.2.1986

Ulkomailla tapahtuneet selvitetyt tai vielä selvittämättömät henkirikokset

Valvojat: Raid, Moderaattorit

strangelove
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 2843
Liittynyt: To Loka 09, 2008 11:32 am

Re: Olof Palme-Tukholma 28.2.1986

Viesti Kirjoittaja strangelove » Su Kesä 21, 2020 7:21 pm

Aftonbladet kertoo, että Engströmin äiti asui kilometrin päässä murhapaikalta. Tämä avaa spekulaatiotasolla lisää ovia tapahtumien kulkua ajatellen:

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/pL ... rdplatsen

Edellä mietittyihin asioihin liittyen olen samaa mieltä siitä, että Engströmin profiili sopii mielestäni heikosti Palmen murhaajaksi. Samaa mieltä olen myös Christer Petterssonista, joka ei ollut henkilö, jolla olisi ollut kykyä tällaiseen kokonaisuuteen kuin Palmen murhassa tapahtui. Sen sijaan toinen Christer, eli Christer Andersson olisi ollut tekijäksi jotakuinkin täydellinen. Ja mikä merkittävintä, hän omisti aseen, joka sopisi Palmen murha-aseeksi. Kaiken lisäksi hän oli ainoa, jonka asetta poliisi ei saanut tutkittavaksi, koska väitteensä mukaan Andersson oli myynyt sen katukaupassa jollekin henkilölle. Andersson myös aidosti vihasi Palmea ja lopuksi ampui itsensä, kun poliisi koputti hänen ovelleen. Epäilyksiä herättävää, sanoisin.

Huopa
Alokas
Viestit: 26
Liittynyt: Ti Kesä 09, 2020 10:44 pm

Re: Olof Palme-Tukholma 28.2.1986

Viesti Kirjoittaja Huopa » Su Heinä 05, 2020 12:36 am

Skandia-yhtiön sisällä epäiltiin, että heidän työntekijänsä Stig Engström oli pääministeri Olof Palmen murhaaja, kertoo Aftonbladet.

PÄÄSYYTTÄJÄ Krister Peterssonin johtama tutkijaryhmä ilmoitti kesäkuun alussa pitävänsä ”Skandia-miehenä” tunnettua Engströmiä syyllisenä Palmeen murhaan.

Vakuutusyhtiö Skandiasta kerrottiin epäilyistä poliisille vain kolme kuukautta Palmen murhan jälkeen 1986, kirjoittaa Aftonbladet.

Poliisi oli aiemmin todennut, etteivät Engströmin kertomukset olleet uskottavia, eikä häntä siksi pidetty epäiltynä.

SKANDIASSA Engströmiä luonnehdittiin ”oudoksi hahmoksi”. Yhtiössä tehtiin sisäinen analyysi, jonka mukaan Engström olisi murhaaja.

Selvityksen jälkeen yritti sen laatinut entinen poliisi Per Häggström vakuuttaa poliisia selvityksen merkityksestä.

Lue lisää: Murhasiko Stig Engström pääministeri Olof Palmen? Nämä 6 seikkaa puoltavat syyllisyyttä

11-sivuisessa selvityksessä muun muassa käytiin läpi Engströmin liikkeitä Skandian toimitalossa murhailtana. Niiden mukaan Engström oli leimannut kulkulupansa ulos lähtiessään kello 23.19, vain 2,5 minuuttia ennen murhalaukauksia, jotka ammuttiin 50 metrin päässä Skandian uloskäynnistä.

Engström palasi takaisin toimistolle vain 20 minuuttia myöhemmin. Engström oli selvityksen mukaan sanonut aulan vahdeille kuulleensa laukauksen ja nähneen jalkakäytävällä makaavan miehen.

– Jotkut riensivät ammutun luokse. Kuulin heidän sanovan, että uhri oli Olof Palme, mutta hän näytti niin pieneltä, että sitä oli vaikea uskoa. Sen sijaan vieressä ollut rouva muistutti Lisbet Palmea, kerrotaan Engströmin sanoneen.


KUN Engström myöhemmin keskusteli asiasta työpaikalla antoi hän itselleen merkittävämmän roolin.

– Hän kertoi Skandian kollegoille, että tuli ensimmäisenä Palmen avuksi, käänsi tämän kyljelleen ja antoi suusta-suuhun tekohengitystä.


Engström kertoi seuraavaksi juosseensa etsimään poliisia tai ambulanssia, mutta kun ei löytänyt niitä palasi murhapaikalle. Siellä hän väitti yrittäneensä turhaan saada poliisin huomiota.

Hetkeä myöhemmin hän kuuli kuinka eräs vanhempi mies kertoi poliisille tekijästä tuntomerkkejä, jotka viittasivat Engströmiin. Engström yritti korjata väärinkäsitystä, mutta häntä ei kuunneltu.

HÄGGSTRÖMIN mukaan tarinassa oli liian paljon ristiriitaisuuksia. Hän totesi loppupäätelmässä, että poliisin mukaan kukaan muista todistajista ei ollut nähnyt Engströmiä murhapaikalla laukausten jälkeen. Sen sijaan kolme todistajaa oli antanut ampujasta kuvauksen, joka vastasi Engströmiä.

– Jos tämä on totta, niin silloin Engström murhasi O. Palmen, todetaan Skandian selvityksessä.

Samalla muistutetaan, että syyllisyyden toteamiseksi tarvitaan muutakin kuin henkilöiden puheiden analysointi.


SELVITYS listaa kolme vastausta vaativaa kysymystä: oliko Engströmillä mahdollisuus saada ase, mikä oli hänen motiivinsa ja oliko hänellä teon suorittamiseen vaadittavia tietoja.

Näihin kysymyksiin ei ole saatu vastauksia vieläkään.

Engströmiä ei voida tuomita murhasta, vaikka hänet todettaisiinkin pitävästi syylliseksi. Alkoholisoitunut Engström teki itsemurhan 2000-luvun taitteessa.

Huopa
Alokas
Viestit: 26
Liittynyt: Ti Kesä 09, 2020 10:44 pm

Re: Olof Palme-Tukholma 28.2.1986

Viesti Kirjoittaja Huopa » Su Heinä 05, 2020 12:37 am


Vastaa Viestiin