Karla Homolka ja Paul Bernardo

Ulkomailla tapahtuneet selvitetyt tai vielä selvittämättömät henkirikokset
Damien
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5231
Liittynyt: Ti Marras 11, 2008 1:26 pm
Paikkakunta: Karvatunturi aka käpykumpu
Viesti:

Re: Karla Homolka ja Paul Bernardo

Viesti Kirjoittaja Damien »

Kiitos ja kumarrus jälleen kerran VoDkalle.Lisäälisäälisää.. :D
"Aika kulkee, kellot laukkaa. Monta raukkaa, hauta haukkaa.
Ennen iltaa, siis kulje siltaa mut varo murhamiesten kiltaa.
Varo liittymästä heihin jotka usko eivät enää mihinkään."

VoDKa
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4934
Liittynyt: Ke Marras 07, 2007 5:17 am
Paikkakunta: Better place.

Re: Karla Homolka ja Paul Bernardo

Viesti Kirjoittaja VoDKa »

Kristen French

Huhtikuun 16., 1992, hyvin suosittu ja viehättävä teini nimeltä Kristen French siepattiin kirkon parkkipaikalta. Karla oli pyytänyt nätin tytön autolleen esittämällä eksynyttä ja ajo-ohjeita pyytävää. Kun Kristen seisoi auton vieressä katsellen Karlan karttaa, Paul pakotti tytön takapenkille veitsellä uhaten.

Sekä Paul että Karla tiesivät Kristenin joutuvan kuolemaan. Hän oli nähnyt heidät selvästi, tiesi missä he asuivat ja oli nähnyt heidän koiransa. Siltikään he eivät halunneet Kristenin keksivän tätä, varsinkin koska hän oli isompi kuin Karla ja oli ikäisekseen vahva.

Kristen, joka oli fiksu tyttö, teki kaikkensa jotta saattoi olla yhteistyössä tämän turmeltyneen parin ja heidän väkivaltaisten ja nöyryyttävien pyyntöjensä kanssa. Hän uskoi, että yhteistyö oli hänen ainoa keinonsa selviytyä. Vaatimukset muuttuivat pahemmiksi ja pahemmiksi. Mitä enemmän hän oli yhteistyökykyinen, sitä sadistisimmaksi Paul muuttui. Seuraava tapaus löytyy Williamsin kirjasta ja on otettu suoraan videonauhalta.

"'Minä aion kusta päällesi, okei? Ja sen jälkeen aion paskoa päällesi.' Paul sanoi kuiskaamalla... Kristen ei liikkunut, ei edes silloin kun Paul löi häntä kasvoille pari kertaa erektiossa olevalla peniksellään.

"'Älä tee minua vihaiseksi. Älä pakota minua satuttamaan sinua,' hän sanoo, pakottaen hänet hymyilemään samalla kun hieroo nivustaivettaan tytön kasvoja vasten.

"'Älä ole huolissasi, en aio kusta kasvoillesi.'

"Lopulta hän seisoi tytön päällä ja virtsasi. Sitten Paul liikkui. Hän kääntyi ja oli selin tyttöön, kyykistyi ja ja painoi pakaransa tytön kasvoille, yrittäen ulostaa hänen päälleen tuloksetta.

"'Sinä olet yksi vitun paska. Mutta minä pidän sinusta,' Paul kertoi hänelle. 'Sinä näytät hyvältä virtsan peittämänä."'

Tätä jatkui päivän tai pari, kaiken päätyessä videonauhoille vastanaineen pariskunnan tuleviksi iloiksi. Sitten tapahtui viimeinen ja pahin nöyryytys Kristenille, mutta hänen kuolemansa ei tallentunut videolle.

Huhtikuun 30., 1992, Kristenin jäännökset löydettiin ojasta. Hänen alaston ruumiinsa ei ollut pilkottu kuten Leslien, johtaen poliisit väärille jäljille sen suhteen, ettei yhteyttä näiden kahden murhan välillä ollut.

Green Ribbon Task Force

Nyt kun Paul ja Karla olivat elelemässä ja murhailemassa St. Catharinesissa, poliisitutkimukset keskitettiin Niagara Fallsin alueelle. Erikoistutkija Vince Bevan oli johdossa kun Leslie Mahaffyn ruumis löydettiin. Kristen Frenchin kuoleman jälkeen Ontarion hallitus perusti Green Ribbon Task Forcen. Kuumalinjoja ja erilaisia operaatioita järjestettiin juuri St. Catharinesin ulkopuolella. Jopa FBI:n oikeustieteelliset tutkijat osallistuivat tehtävään.

Myöhemmin kun Kristen French oli siepattu, eräs nainen muisti nähneensä tappelua auton luona tapahtumien aikaan. Hän ei kuitenkaan tunnistanut useimpia automerkkejä, mutta epäili auton olleen Camaro. Vince Bevan keskittyikin nyt etsimään Camaron omistajia alueella.

Sillä välin Bernardon nimi nousi jälleen esiin vihjepuhelimen kautta niiden monien vihjeiden joukossa, mitä poliisi sai. Kaksi poliisia soitti Paulille hänen 57 Bayviewin asuntoonsa. Paul oli hyvin ystävällinen ja kohtelias haastattelun aikana ja myönsi, että häntä oli aiemmin epäilty Scarboroughin raiskaajaksi, koska heidän kasvoissaan oli samoja piirteitä. Poliisi huomasi myös että Paul oli hyvin siististi pukeutunut ja hyvän näköinen, että hän oli lahjakas ja yhteistyökykyinen, sekä että hänen asuntonsa oli hyvin siisti ja järjestyksessä. He myös huomasivat hänen ajavan Nissania, mikä ei muistuttanut millään tavalla Camaroa.

Tästä huolimatta nämä kaksi poliisia ottivat yhteyttä etsivä Steve Irwiniin Torontoon ja kysyivät Scarboroughin raiskaajan testituloksia. Kahdeksan päivää myöhemmin Irwin vastasi ja kertoi, etteivät Bernardon veri - ja sylkitulokset olleet tulleet vielä. Teknisesti ottaen Bernardo ei kuitenkaan ollut vielä syytön. Irwin lähetti poliiseille joitakin tietoja, mutta laiminlöi tehtäviään eikä lähettänyt haastattelua joka oli tehty Paulin ystävän kanssa (sama joka antoi vinkin Paulista), raporttia jossa nainen kertoi Paulin seuraavan häntä eikä poliisiraportteja jotka oli tallennettu Paulin entisen tyttöystävän Jenniferin kerrottua Paulin käytöksestä. Toistamiseen Bernardo pääsi kuin koira veräjästä.

Uskomatonta kyllä, helmikuussa 1993, useita vuosia verikokeen ottamisen jälkeen rikoslaboratorio viimein tutki Torontossa Paulin verinäytteen. Testit osoittivat vääjäämättömästi, että Bernardo oli raiskannut nuo kolme naista joista löytyi siemennestettä.

Jos laboratorio olisi ollut nopeampi, Paul Bernardo olisi laitettu jo vankilaan sen sijaan että hän raiskasi lisää naisia ja tappoi useita koulutyttöjä.

Tästä huolimatta Irwin laittoi Bernardon ainoastaan tarkkailun alle.

Hän myös oppi, että Bernardoa oli juuri syytetty hyökkäyksestä St. Catharinesissa.

Ilmoituksen tästä oli tehnyt hänen vaimonsa, Karla.

Kaksi mustaa silmää

Kun Paul aloitti Karlan käyttämisen nyrkkeilysäkkinä kesällä 1992, hän sinetöi sillä kohtalonsa. Kaiken sen jälkeen mitä Paul oli tehnyt Karlalle, Karlan raja ylittyi fyysisen hakkaamisen seurauksena. Mutta vaikka hänellä oli kaksi mustaa silmää ja useita pahoja mustelmia, hän ei jättänyt Paulia. Aikaisin tammikuussa 1993 Karlan vanhemmat vaativat häntä hakemaan turvapaikkaa siskonsa Lorin ystävän luota, jonka aviomies oli torontolainen poliisi. Niagaran poliisi päätti kuitenkin viedä Karlan sairaalaan. Tämä kaikki oli ennen kuin poliisilla oli todisteita, joiden mukaan Paul oli Scarboroughin raiskaaja.

Helmikuun alkupuolella, kun poliisi tutki Paulin yhteyttä, sekä Toronton poliisi että Ontario Green Ribbon Task Forcen väki halusi haastatella Karlaa. He myös halusivat hänen sormenjälkensä ja kuulustelivat häntä Mikki Hiiri-kellosta, joka oli samanlainen kuin Kristen Frenchillä oli ollut.

Lopulta useat Toronton tutkijat haastattelivat Karlaa lähes viisi tuntia. Kysymysten perusteella Karla ymmärsi, että poliisi oli yhdistänyt Scarboroughin raiskaukset murhiin St. Catharinesissa. Karla oli ymmärrettävästi hermostunut ja kertoi sedälleen, että Paul oli sarjaraiskaaja ja että tämä oli tappanut Kristen Frenchin ja Leslie Mahaffyn.

Karla hankki tämän jälkeen itselleen hyvän asianajajan. Ollessaan vielä eläinlääkärissä töissä, Karla oli hoitanut erikoishyvin syöpää sairastanutta dalmatialaista, jonka omisti asianajaja George Walker. Useiden haastattelujen jälkeen Karlan kanssa George Walker tajusi, ettei Karla välttämättä ollutkaan se viaton Paulin uhri mitä hän esitti. Silti hän ei ihan täysin ymmärtänyt myöskään sitä, mikä Karlan rooli rikoksissa oli.

Helmikuun puolessa välissä Paul pidätettiin syytettynä sekä Scarboroughin raiskaajaksi että Mahaffyn ja Frenchin murhaajaksi. Karla oli shokissa ja peloissaan. Hän käytti shokkitilaansa runsaat määrät alkoholia ja kipulääkkeitä.

Hämmästyttävä todiste

Helmikuun 19., poliisi sai etsintäluvan Paulin ja Karlan taloon ja löysi hämmästyttävät määrät todisteita. Paul oli kirjoittanut kuvaukset jokaisesta Scarboroughin raiskauksesta ja omisti merkittävän kokoelman kirjoja ja videoita seksuaalisesta alistamisesta, pornosta ja sarjamurhaajista.

Poliisi löysi lisäksi lyhyen kotivideon mistä kävi ilmi, että talossa oli ollut enemmän kuin yksi irstas ihminen. Odotetusti lyhytvideossa näkyy, kuinka Karla harrasti kiivasta lesboseksiä kahden toisen naisen kanssa. Viikkoa myöhemmin George Walker ja Murray Segal, puolustuksen sopimuksiin erikoistunut lakimies, neuvottelivat Karlalle sopimusta. Karla saisi 12 vuotta vankilassa molemmista uhreista, mutta tuomiot istuttaisiin päällekkäin. Hänet saatettaisiin armahtaa hieman yli kolmen vuoden päästä hyvän käytöksen johdosta. Hallitus hyväksyi jopa armahdus-puolen mikäli Karla todistaisi Paulia vastaan. Segal teki kaikkensa, jotta voisi järjestää Karlan psykiatriseen hoitolaitokseen vankilan sijasta. Oikeudenkäynti tulisi olemaan hyvin lyhyt ja Karla luopuisi oikeudestaan olla kuultavana.

Vaihdossa tästä Karlan täytyisi luvata kertoa täysi totuus rikoksista ja kaikesta mitä hän tiesi niistä. Karla suostui sopimukseen välittömästi.

Aikaisin maaliskuussa Karla kirjautui psykiatriseen sairaalaan. Hänelle annettiin rankkoja annoksia lääkkeitä ja hän vaati saada vielä isompia annoksia. Lopulta Karla sai kirjoitettua kirjeen vanhemmilleen;

Rakas äiti, isä ja Lori,

Tämä on vaikein kirje jonka olen joutunut koskaan kirjoittamaan ja luultavasti te vihaatte minua kun olette lukeneet sen. Pidin tämän kaiken sisälläni niin kauan, etten pysty enää siihen. Sekä Paul että minä olemme syyllisiä Tammyn kuolemaan. Paul oli "rakastunut" häneen ja halusi harrastaa seksiä hänen kanssaan. Hän halusi minun auttavan häntä. Hän halusi minun hankkivan unilääkkeitä töistä huumatakseen hänet. Hän uhkasi minua fyysisesti ja käytti hyväkseen psyykkisessti kun kieltäydyin. Ei ole sanoja mitkä voisivat kuvailla mitä hän laittoi minut kärsimään. Niin typerästi suostuin siihen mitä hän vaati. Mutta jokin, ehkä lääkkeiden ja ruoan yliannostus sai hänet (Tammyn) oksentamaan. Yritin todella kovasti pelastaa hänet. Olen niin pahoillani. Ei ole sanoja joilla voisin tuoda hänet takaisin. Jos voisin, antaisin oman elämäni voidakseni tuoda hänet takaisin. En odota teidän antavan anteeksi minulle, koska minäkään en anna itselleni anteeksi koskaan.

Karla - XOXO

(Jatkuu seuraavassa...)

One day I might just disappear and you will never find me. Nobody will ever find me.


VoDKa
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4934
Liittynyt: Ke Marras 07, 2007 5:17 am
Paikkakunta: Better place.

Re: Karla Homolka ja Paul Bernardo

Viesti Kirjoittaja VoDKa »

Lavastuksen asettaminen

Karlan oikeudenkäynnissä oli mediasirkuksen tuntua kun se alkoi kesäkuun 28., 1993. Burnside ja Cairns kuvailivat vastaajaa: "Karla istui tunteettomasti, pukeutuneena vihreään takkiin yksiosaisen vihreän hameen kanssa, joka näytti ylisuurelta ja jotenkin epäistuvalta hänen kapeilla olkapäillään. Jaloissaan hänellä oli mustat kengät matalilla koroilla. Toisin kuin kuukautta aiemmin, jolloin Karla oli pukeutunut koulutytön tartan-kilttiin ja bleiseriin, Karla näytti nyt jotenkin arvokkaalta. Vaikka hänen vaatteensa olivatkin vääränlaiset tekoripsien, tummanpunaisen huulipunan ja vahvan meikin vuoksi, hän jotenkin vaikutti arvokkaalta. Arvokkaalta lolitalta."

Hänen psykiatrinen raporttinsa auttoi häntä saamaan sopimuksen. Dr. Malcolm, psykiatri, kuvaili Karlan "tietävän mitä tapahtuu, mutta hän oli täysin avuton ja kykenemätön toimimaan oman halunsa mukaisesti puolustaakseen itseään tai ketään muuta. Hän oli mielestäni halvaantunut pelosta ja oli sen vuoksi avulias ja tottelevainen."

Oikeudenkäynnin lopulla mediaväki lähti, jolloin heillä oli mahdollisuus raportoida ainoastaan muutamista harvoista asioista, jotta valamiehistö voisi valita yksityiskohtia Paulin oikeudenkäyntiin, joita media ei olisi jo käsitellyt ja riepotellut ennen oikeudenkäynnin alkua.

Jo valmistautuneena yleisön valitukseen, Murray Segal valitsi sanansa hyvin: "Miksi hän ei saanut kovempaa rangaistusta näiden tietojen valossa? Ilman häntä totuus olisi ehkä kokonaan jäänyt tietämättä. Syylliseksi itsensä myöntäminen on jo puolet katumisesta. Hänen ikänsä, hänen rikoshistoriansa, hyväksikäyttö ja väkivalta miehensä puolelta ja hänen sivuosan näyttelemisensä olivat tärkeitä tekijöitä. Hän tuskin tekee tätä uudelleen."

Karla lähti oikeuesta suostuttuaan tuomioonsa ja valmistautui johonkin, joka olisi varmasti koettelemus heille molemmille; Paul Bernardon oikeudenkäyntiin.

Kiellettyjä videoita

Paul Bernardon oikeudenkäynti viivästyi kaksi vuotta hänen pidätyksensä jälkeen. Yksi syy, minkä vuoksi oikeudenkäynti viivästyi, oli Paulin laittaminen hänen ensimmäinen asianajajansa, Ken Murray, vaikeaan eettiseen tilanteeseen. Bernardo oli antanut Murraylle videonauhat jotka hän ja Karla olivat tehneet seikkaillessaan, uskoen, että tekemällä niin videot eivät päätyisi vastapuolen kynsiin.

Kuitenkin, syyttäjä tiesi videot Karlalta ja oli nauhoittanut keskustelun Murrayn ja Paulin välillä. Lopulta paine kasvoi ja Murrayn oli pakko tehdä jotain videonauhoilla, jotka hänellä oli hallussaan. Videot luovutettiin syyttäjälle ja Murray vetäytyi tapauksesta. Veteraaniasianajaja John Rosen otti Murrayn paikan Paulin asianajajana. Tämän vuoksi yksistään oikeudenkäynti lykkääntyi vuodella.

Toukokuussa 1995 Paulin oikeudenkäynti alkoi tuomari Patrick LeSagen oikeushuoneessa videonauhojen ja kriittisten todisteiden kanssa. Paul kohtasi kaksi syytettä ensimmäisen asteen murhista, kaksi syytettä seksuaalisen hyökkäyksen johdosta, kaksi syytettä laittomasta vangitsemisesta, kaksi syytettä kidnappauksesta ja yhden ihmisen ruumiiseen kohdistuneen loukkauksen johdosta.

Kaksi vuotta tiedot tapauksesta oli piilotettu, vaikkakin joitakin tietoja oli vuotanut Yhdysvalloissa lehdistölle. Näitä lehtiä salakuljetettiin Kanadaan.

Syyttäjä Ray Houlahan avasi oikeudenkäynnin kertomalla täydellisen tarinan Karlan hallitsevan sadististin, aivopesun ja pelon varjossa eläneen naisen elämästä.

Tämän jälkeen hän näytti pätkän jossa Karla oli alasti, masturboiden, kameran ollessa tarkennettuna hänen vaginaansa.

Nick Pron kuvailee tuntemuksia, joita video aiheutti oikeussalissa: "Hämmentyneitä ja iljetyksestä aiheutuneita hengen haukkomisia kuului kaikkialta, samalla kuin myös nolostuneita kikatuksia, samalla kun kamera tarkensi Homolkan yksityiselle alueelle usean minuutin ajan kun hän stimuloi itseään. Kahden edellisen vuoden ajan Homolkan kasvot olivat olleet yhtä tunnetut kuin pääministerin. Hänet oli nähty televisiossa häissään kuvatussa videossa, ystäviensä kanssa ja hänen oikeudenkäynnissään, mutta sinä päivänä siinä oikeussalissa ihmiset eivät odottaneet näkevänsä kolmea kiellettyä videota, tarkkaa kuvamateriaalia maan kuuluisimmasta naisesta useissa eri seksuaalisissa asennoissa."

Seksiorjat

Se vaikutti oudolta tavalta syyttäjälle uhata päätodistajaansa, vaikkakin Houlahan selitti videoiden dialogin olleen Paulin käsikirjoittamia ja video oli hyvä esimerkki siitä, kuinka vahvasti Paul hallitsi Karlaa.

Mitä enemmän videoita näytettiin, sitä enemmän valamiehistö vakuuttui Paulin poikkeuksellisen vahvasta kyvystä hallita Karlaa. Ihan kuin tässä ei olisi ollut vielä tarpeeksi, Karla kutsuttiin paikalle kertomaan videoista, mitä valamiehistö oli juuri nähnyt ja kuullut. Mitä Karla kertoi, oli tarina heidän suhteestaan, joka muuttui seksuaaliseksi alistukseksi, samanlaiseksi mitä Paulilla oli ollut muiden naisten kanssa ennen hänen tapaamistaan. Karlan, suostuvaisen uhrin kanssa, Paul ei tuntenut rajoja. Hän pakotti Karlan pitämään koiran kuristuskaulapantaa; hän laittoi esineitä hänen vaginaansa; ja hän myös kerran lähes kuristi Karlan hengiltä sähköjohdolla tyydyttääkseen sadististisia fantasioitaan. Paul kertoi hänelle kuristusfantasiansa olevan "tärkeä hänelle ja hän ei voisi satuttaa ketään." Hän kertoi Karlalle tämän olevan ei mitään ilman häntä ja hän kutsui Karlaa nimillä kuten huora, lutka ja lehmä.

Kun puolustuksella oli vuoronsa oikeussalissa, John Rosen hyökkäsi Karlan uskottavuuden kimppuun. Hänen tavoitteensa oli osoittaa, että hän ei ollut se uhri joksi itsensä luokitteli, mutta suostuvainen rikostoveri parin raiskaus - ja murhariehassa.

Hänen onnistui osoittamaan Karlan olevan moraalisesti tyhjä nainen, jolla ei ollut katumusta niihin tekoihin, mitä hän oli tehnyt. Erityisesti Kristenin murha oli ollut suunniteltu sopivaan aikaan, jotta pariskunta pystyisi käymään pääsiäisaterialla Karlan vanhempien kanssa. Välittömästä Kristenin kuristamisen jälkeen Karla oli lähtenyt kuivaamaan hiuksiaan. Jos se ei ollut välittömästi selkeää oikeudenkäynnissä, tuli hyvin pian selväksi, että Karla oli ovela manipuloija yhteistyönsä suhteen ja että sopimus jonka hän oli saanut, oli yksi Kanadan huonoimmista ikinä rikollisen kanssa tekemistä.

Huolimatta Karlan syyllisyyden tai syyttömyyden asteesta ja sopimuksesta jonka Karla oli tehnyt, se ei pelastanut Paulia valamiehistön ja tuomarin raivolta. Syyskuun 1., 1995, Paul todettiin syylliseksi kaikkiin asiakohtiin joista häntä oli syytettykin. Hän myös kohtasi syytteet Tammy Homolkan kuolemasta ja Scarboroughin raiskauksista. Kanadan lain mukaan Paul pystyy hakemaan ehdonalaisuutta 25 vuoden jälkeen vankilassa, mutta on todella epätodennäköistä, että hän onnistuu saamaan hakemuksensa läpi.

"Sopimus paholaisen kanssa"

Pitkän aikaa oikeudenkäynnin jälkeenkin Kanadan puhutuin rikostapaus puhututti uutisissa. Yksi puhuituimmista aiheista oli 1993 tehty sopimus Karla Homolkan kanssa - 12 vuoden vankilatuomio vaihdossa todistuksesta Paul Bernardoa vastaan - jota kutsutaan myös sopimukseksi paholaisen kanssa. Tuo sopimus aiheutti paljon hämmennystä ja vihaa kansan keskuudessa.

Pariskunnan ollessa nyt vankilassa ja vuosien kuluessa hitaasti, Paulin ja Karlan suhde alkoi rakoilemaan ja he syyttivät vuoronperään toisiaan Leslie Mahaffyn ja Kristen Frenchin murhasta.

Kun Paul valmistautui kuulemiseensa vuonna 2000, Karla teki suunnitelmia ehdonalaiseensa vuodelle 2001. Hänen asianajajansa käyttivät paljon aikaa tutkiessaan keinoja saada Karla ns. puolimatkan taloon, mutta heidän yrityksensä kariutuivat.

Siitä asti kun Karla Homolka jäi kiinni rikoksistaan, lehdistö on tutkinut häntä tarkkaan, yrittäen saada todistettua ettei Karla ole mitään muuta kuin ovela manipuloija. National Postin kolumnisti Christie Blatchford tiivisti useiden kanadalaisten ajatuksen Karlasta kun hän kirjoitti: "Vaisussa ja särmättömällä preerialla, joka on hänen mielensä, hän on aina ollut erikoinen pieni tyttö ja niin, nähtävästi, se tulee olemaankin. Muistan hänen nuolevan huuliaan kameralle samalla kun hän oli raiskaamassa. Muistan kuinka kerran - toisen pariskunnasta ollessa hyökkäämässä Leslien kimppuun toisessa osassa taloa - Homolka istui yläkerrassa makuuhuoneessaan, lukemassa ja sitten vaipumassa uneen. Se ei ollut niin kuin hänen omatuntonsa oli puhdas - se oli pikemminkin niin, ettei hänellä koskaan edes ollut sellaista."

1999 televisiosarjan Oikeus ja kohtuus kirjoittajat päättivät tehdä jakson joka perustui Homolka-Bernardon tapaukseen. Bernardon asianajajat olivat huolissaan, että jakso saattaisi vaarantaa heidän asiakkaansa valituksen, vaikka yleisön mielipide Bernardosta oli jo niin paha kuin se koskaan voisi olla.

(Jatkuu huomenna.)

One day I might just disappear and you will never find me. Nobody will ever find me.


VoDKa
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4934
Liittynyt: Ke Marras 07, 2007 5:17 am
Paikkakunta: Better place.

Re: Karla Homolka ja Paul Bernardo

Viesti Kirjoittaja VoDKa »

Pahoitteluni, sattuneesta syystä saattekin odottaa tätä suomennosta nyt hieman pidempään. Työkiireitä pukkaa, eikä aikaa suomentelulle nyt hirveästi löydy. Toisaalta taas loppuosa käsitteleekin lähinnä Paulin ja Karlan tappelua siitä, kumpi ne tytöt lopuksi oikein surmasi.

Muuten, Karlasta on tehty elokuva Karla muistaakseni vuonna 2006, joka ehkä saattaa kiinnostaa tapauksesta innostuneita. Katselin kyseisen teoksen eilen, enkä voi sanoa, että oikeastaan yksikään juttu koko elokuvan aikana olisi tukenut sitä käsitystä, mikä minulla oli Karlasta luetun perusteella. Elokuva esittää Karlan hyvässä valossa, hyväksikäytettynä ja hakattuna, mutta kuuliaisena vaimona joka haluaa vain miellyttää miestään. Paulin osuus elokuvassa on pienempi ja epäkiitollisempi.

Muutenkin Karla tuntuu kiinnostavan suurta yleisöä enemmän kuin Paul, sillä Karlan päästyä vankilasta hänen liikkeitään on seurattu tiuhaan. Tämän vuoksi vuonna 2006 tai 2007 Karla muuttikin Kanadasta muistaakseni Karibialle, missä on yrittänyt aloittaa elämänsä uusiksi ja tosiaan tehnyt poikalapsen jossain välissä.

Kuitenkin, yritän heittää sen suomennoksen tänne heti kun kerkeän, mutta sen tiedän että jos ei huomenna onnistu, niin seuraavan kerran vasta sunnuntaina on sille mahdollisuus. Pahoitteluni.

One day I might just disappear and you will never find me. Nobody will ever find me.


Clyde
Adrian Monk
Viestit: 2511
Liittynyt: Su Syys 14, 2008 9:12 pm

Re: Karla Homolka ja Paul Bernardo

Viesti Kirjoittaja Clyde »

Onko tälle tulossa sitä viimeistä suomennosta? 8)
Täytynee yrittää löytää tuo Karla elokuva. Onko kenelläkään tietoa tuosta O&K jaksosta koskien pariskuntaa? Millaisen kuvan siinä saa Karlasta?
Nanika ga tooku matteiru to

VoDKa
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4934
Liittynyt: Ke Marras 07, 2007 5:17 am
Paikkakunta: Better place.

Re: Karla Homolka ja Paul Bernardo

Viesti Kirjoittaja VoDKa »

Clyde kirjoitti:Onko tälle tulossa sitä viimeistä suomennosta? 8)
Jännittävää kyllä, en muista edes koskaan suomentaneeni tälläistä juttua. :shock: No, TruTV:llä näkyy tosiaan olevan juttua heistä, ei kai se muu auta. (Juttu meni toistoksi ja sekavaksi loppua kohden, mutta yritin kerätä nuo palaset sieltä, missä tuntui olevan edes jotain johdonmukaisuutta ja järkeä.)

Laillisia toimia

Helmikuussa 2000 Toronto Starin mukaan Paul Bernardo päätti viimein aloittaa pitkään odottaneen puolustuksensa avustajansa Patrick LaSagen avustuksella, koskien Kristen Frenchin ja Leslia Mahaffyn ensimmäisen asteen murhien tutkinnassa tapahtuneita virheitä. Oikeus hyökkäsi myös Karlan sopimuksen vuoksi, sillä sopimuksensa vuoksi oikeudelle ei jäänyt varaa miettiä oliko Karla syyllinen kahden tytön kuolemaan vai ei.

Puolustuksen tarinan mukaan Homolka yksin tappoi Mahaffyn ja Frenchin, joten Paul ei olisi syyllinen kuin korkeintaan tappoon. Videoiden perusteella pääteltiin, että Bernardon asenne uhreja kohtaan näkyi siinä, kun hän käyttäytyi heitä kohtaan brutaalisti ja pakotti heidät sen jälkeen vielä kiittämään ja pyytämään lisää. Videoille päätyneen käytöksensä vuoksi uskottiin myös, ettei hän olisi epäröinyt hetkeäkään tyttöjen tappamista.

"Jokainen järkevä persoona joka on nähnyt videonauhat tajuaa, että on täysin epäuskottavaa Karlan tehneen mitään ilman Paulin lupaa. Videonauha demonstroi Bernardon valtaa ja että hän oli dominoiva osapuoli murhissa. Kuitenkin, puolustus tappeli tapposyytteestä teoriassaan siitä, että Paul kärsi huonoa onnea ja että samalla hetkellä kun hän käänsi selkänsä Karlalle, tappoi Karla hänen yllätyksekseen vangit. Kaikki väitteet siitä, että Karla olisi tappanut tytöt oman päätöksensä mukaan, tehden vastoin Paulin tahtoa, ovat uskomattomia.", oikeus ilmoittu.

Syyttäjä uskoi Karlan olevan syyllinen ensimmäisen asteen murhaan yhdessä Bernardon kanssa, Paulin ollessa kuitenkin kantava voima.

Myöhemmin helmikuussa 2000 oikeuden edustaja Daniele Tremblay-Lamer kieltäytyi antamasta tietoja Karlan yksityiselämästä vankilassa uutistoimistolle. Pyyntö koski psykiatrin tekemiä papereita sekä muita dokumentteja Karlan elämästä. Kyseiset dokumentit olivat osa syytettä, joka Homolkasta tehtiin marraskuussa 1999 hänen pyytäessään muutosta päätökseen, jonka perusteella kieltäydyttiin hänen vartioidusta pääsystään vankilaan Joliettessa, Quebecissa. Karla myöhemmin uusi pyyntönsä.

Myöhemmin seuranneessa maaliskuussa Ken Murray, Paulin aiempi asianajaja, pyysi tuomari Patrick Gravelya hylkäämään syytteet, joiden mukaan hän oli piilotellut asiakkaansa nauhoja poliisilta, vedoten kolme vuotta kestäneeseen odotusaikaan oikeudessa. Murray oli aiemmin pitänyt nauhoja 17 kuukautta kun hän löysi ne piilotettuina kylpyhuoneesta.

Ei uutta oikeudenkäyntiä

Maaliskuun 27., 2000, Toronto Star kertoi, että Ontarion oikeustoimi oli hylännyt Paulin pyynnöt uudesta oikeudenkäynnistä. Paneelissa oli kolme tuomaria, joilla kesti noin viisitoista minuuttia tehdä päätös sen jälkeen, kun he olivat neljä tuntia kuunnelleet Paulin asianajajia. Paulin tilanne pysyi samana, hän oli edelleen syyllinen Mahaffyn ja Frenchin raiskaamiseen ja murhaan.

Mahaffyn ja Frenchin asianajajat sanovat, että päätös samalla merkitsi sitä, ettei Paul tulisi saamaan uusia oikeudenkäyntiä tulevaisuudessakaan, ellei tähän löytyisi erittäin painavaa syytä.

Pääpiirteissään pyynnöt uuden oikeudenkäynnin vuoksi johtuivat siitä, ettei tuomari Patrick LeSagen olisi pitänyt hyväksyä todisteita siitä, että Paul olisi harrastanut seksiä nimettömän naisen kanssa vuonna 1986. Lisäksi Karlan hakattu vaimo-syndrooma ei olisi saanut olla hyväksyttyjen listalla.

Tuomari Michael Moldaver sanoi Karlan ja Paulin molempien olleen selkeästi syyllisiä murhiin. Hänen mukaansa videonauhat seksi- ja raiskaussessioista ennen Karlan tuomiota löytyessään olisivat asettaneet hänelle vähintään syyllisyyden ensimmäisen asteen murhasta.

Asianajajien Raiskausnauhatapaus

Huhtikuussa 2000 paikallisen Toronto Starin mukaan Paulin aiempi asianajaja, Ken Murray, toi esille käsinkirjoitetun viestin jonka hän oli saanut Paulilta. Viestissä kerrottiin, että raiskaus-ja kidutusvideot kahdesta teinistä saattavat tuntua aluksi "asiattomilta". Kaksisivuisessa kirjeessä, jossa oli myös luonnos siitä missä videot ovat piilopaikassaan kylpyhuoneen kattolampun luona, oli pyyntö siitä, ettei hän katsoisi videoita, vaikka "myöhemmin tulemme tekemisiin niiden kanssa." "Tähän aikaan neuvon sinua kuitenkin olemaan katsomatta niitä." Oikeuden dokumentin mukaan Paul antoi Murraylle luvan kaksitoista päivää myöhemmin nauhojen löytymisen jälkeen, mutta dokumenteista ei käy selväksi, noudattiko Murray ohjeita. Noiden ohjeiden vuoksi Murray joutui kolmivuotisen oikeustaiston kohteeksi, sillä häntä syytettiin nauhojen kätkemisestä.

Bernardon toukokuun 1993 ensimmäisen asteen murhan syytteiden jälkeen hän kirjoitti Murraylle ja ohjasi tämän nauhojen luokse. Mikäli hän ei löytäisi nauhoja, tulisi hänen sanoa "how about those Leafs" seuraavan kohtaamisen aikana. Mikäli nauhat löytyisivät, hän sanoisi "how about those Jays". Viesti päättyy sanoihin "hyvää onnea" ja "Jumalan siunausta".

Seitsemäntoista kuukautta sen jälkeen kun Murray oli löytänyt nauhat, hän ojensi ne viranomaisille ja lopetti työskentelynsä Paulin asianajajana. Oikeus myöhemmin kertoi, että mikäli nauhat olisivat olleet tiedossa Karlan kuulustelujen aikana, ei Karlan todistusta miestään vastaan olisi tarvittu.

Huhtikuun 13., 2000, Star raportoi Paulin murhaoikeudenkäynnin asianajajan John Rosenin todistaneen, ettei Murray ollut kertonut hänelle Paulin videoista kun Murray pyysi häntä ottamaan Paulin tapauksen hoitaakseen elokuussa 1994. Myöskään Carolyn MacDonald, Murrayn avustaja, ei ollut maininnut videoita. Edes silloin kun hän oli neuvottelemassa Paulin tapauksesta kolme päivää elokuussa 1994, nauhoja ei mainittu kertaakaan.

Oikeus tappeli nyt siitä, oliko Murraylla oikeus piilottaa nauhoja 17 kuukaudeksi.

Rosen myöhemmin kertoi, että kun hän näki Paulin videot ensimmäistä kertaa, hän tunsi pakottavaa tarvetta antaa ne poliisille. Hänen mukaansa oli selvää, että videot tuomitsisivat Paulin syylliseksi syytteisiin.

"Ei ollut mitään todisteita murhasta, mutta selkeästi nämä tytöt oli tapettu ja hän on syyllinen murhaan," Rosen kertoi. Kun hän sanoi, ettei nähnyt mitään muuta keinoa kuin ojentaa nauhat syyttäjälle, hän yritti käyttää niitä todisteina Paulin toisen asteen murhasta ja kokeili saada hänelle mahdollisuuden armahdukseen 15 vuoden jälkeen. Hän tiesi, että videoiden vuoksi oikeudenkäynnistä tulisi rankka ja nöyryyttävä kokemus uhrien perheille.

"Musta leski"-puolustus

Useita päiviä myöhemmin Murray todisti, että hän tunsi velvollisuudekseen ilmaista mielipiteensä siitä, että Paulin videot tukivat teoriaa Karlan "musta leski"-tyyppisestä tappamisesta. Hänen mukaansa videoiden näkemisen jälkeen Karla ei ollut mikään hyväksikäytetty uhri, vaan erittäin kykenevä ja manipuloiva ihminen, joka valehteli surutta ja oli todennäköisesti tappaja.

Murray myöhemmin kuvaili, miten videot nähtyään hän oli keskustellut Paulin kanssa. Paul kertoi tilanteen olevan "hänen sanansa vastaan Karlan" ja aikovansa valehdella oikeudessa. Kun Murray kertoi, että oikeudenkäynnistä tulisi vaikea koska Paul oli videolla tyttöjen kanssa, aikoi Paul valehdella siitä huolimatta. Hän jopa pyysi Murrayta tukemaan valheitaan.

"Minä sanoin, ettet tee sitä. Sinä et aio nousta sinne ylös ja valehdella... Minä en tue valehtelijaa."

Oikeudenkäynnin aikana kävi ilmi, että Karla oli jokseenkin taikauskoinen. Hän oli pyytänyt paikallista henkiohjaajaa avukseen, sillä kellarissa jossa he olivat tuhonneet Frenchin ruumiin, oli alkanut kuululmaan outoja ääniä, pamahduksia ja puhetta. Tietämättä, että kaksi teiniä oli jo tapettu Homolkan talossa, St. Catharinen meedio Lori Disenthio käski häntä hankkimaan ammoniakkia ja kaatamaan sitä viemäreihin samalla kun pyysi henkiä lähtemään. Hän myös käski Karlaa pitämään taskussaan ametistia, joka hävittäisi kaiken pahan hänen ympäriltään.

Karla kertookin haastattelussa, ettei ihan täysin uskonut siihen, mutta oli valmis kokeilemaan mitä vain. Hänen mukaansa äänet katosivat hetkeksi, mutta palasivat lopulta takaisin.

Myöhemmin huhtikuussa Murrayn oikeudenkäynti jatkui ja yksityiskohtana olivat raiskausvideot, joista luettiin pätkiä oikeudessa. Yhdessä häiriintyneimmistä kohdissa Karla ottaa vihreän pullon Halothanea, jota käytettiin eläinten nukuttamiseen, kaataa sitä rättiin ja painaa rätin sitten tuntemattoman naisen kasvoille. Sen jälkeen hän hymyilee, heiluttaa kättään, puhaltaa suukon kameraan ja nuolee naisen huulia, ennen kuin seksuaalisesti käyttää naista hyväkseen ja istuu alastomana tämän päällä.

Tämä kohtaus julkaistiin siksi, että sen perusteella oli todennäköisempää, että Karla oli koulutyttöjen murhaaja Paulin sijaan. Oikeudessa luettiin myös pariskunnan epäonnistunut huumeraiskaus Tammy Homolkaa koskien. Kaksi viikkoa Tammyn kuoleman jälkeen Karla ja Paul kuvasivat videon, jossa Karla esittää kuollutta siskoaan samalla kun harrastaa seksiä Paulin kanssa.

Frenchin ja Mahaffyn raiskauksia koskevia kohtia ei luettu ääneen yleisön edessä. Frenchin ja Mahaffyn äidit lähtivät oikeussalista siinä vaiheessa, kun niiden käsittely aloitettiin.

Jopa lukija, Austin Cooper, murtui puolessa välissä ja pyysi taukoa omien tunteidensa vuoksi. Tuomari oli myös järkyttynyt kuulemastaan ja aikaisti ruokatunnin alkua ja pidensi iltapäivän taukoa.

Jopa kovapäisimmät journalistit, jotka olivat olleet paikalla viisi vuotta aiemmin Bernardon oikeudenkäynnissä, jättivät huoneen tai lopettivat kirjoittamisen painaakseen päänsä käsiinsä.

Toukokuussa 2000 Karla sai oman tukijoukkonsa, kun verorahoilla toimiva naisten ryhmä alkoi tukemaan häntä. He toivoivat onnea Karlalle oikeudenkäyntiin. Frenchin ja Mahaffyn perheiden edustaja Tim Danson kertoi pitävänsä ryhmää erittäin sairaana tai etteivät he olleet lainkaan tietoisia siitä, mitä Karla todellisuudessa oli tehnyt.

Danson oli aiemmin pyytänyt, ettei Karlaa vapautettaisi vuonna 2001, vaan hänet siirrettäisiin erittäin vaarallisten vankien osastolle ja pidettäisiin siellä koko 12 vuoden tuomionsa ajan.

Yksi syy, miksi Karla haki nyt turvataloon oli hänen tyttöystävänsä, Lynda Veronneau, joka oli armahdettu Jolietten vankilasta kahden vuoden jälkeen neljän vuoden tuomiostaan ryöstöstä. Veronneau oli pitänyt Karlan todellisen nimen salaisuutena ja kertonut perheelleen hänen olevan yksinkertaisesti vain "Jessica", jonka kanssa hän toivoi voivansa elää kun Karla vapautettaisiin.

Vuonna 2000 Murray vapautettiin syytteistään.

Juhlatyttö

Kun Jolietten vankilan viranomaiset miettivät pitäisikö Karla vapauttaa vai pitää vankilassa vielä seuraavat neljä vuotta, Montrealilainen lehti julkaisi sarjan kuvia tappajasta. Useissa kuvissa näkyi Karla ja toinen vanki, Christina Sherry, pukeutuneina mustiin coctail-mekkoihin syntymäpäiväjuhlissa. Ex-vanki, joka möi kuvat lehdille kuvaili Joliettea aikuisten päivähoitolaksi. Kuvien ottamisen aikaan Sherry oli vankilassa viiden vuoden tuomion kanssa, sillä 1997 hän oli kidnapannut ja seksuaalisesti hyväksikäyttänyt sekä aiheuttanut ruumiinvamman.

Ironista kyllä, Sherry ja Gonzales, Sherryn avustaja, olivat Montrealissa pyytäneet luokseen tyttöjä, joita heidän asunnossaan oli pidetty seksiorjina ja kidutettavina James Medleyn toimesta. Medley sai rikoksistaan 26 vuoden tuomion.

Koska Karlan juhlatyttökuvat aiheuttivat yleistä närää, hänet siirrettuun Psykiatriseen keskukseen erikoisvartioidulle osastolle Saskatchewaniin 45-60 päivän ajaksi "psykiatrisiin tutkimuksiin". Vastauksena tähän Karlan kerrottiin huutaneen ja potkineen protestiksi. Siirron uskottiin olevan varma merkki siitä, että Joliette pitäisi Karlan vielä seuraavat neljä vuotta.

Toisin kuin Joliette, Saskatoonin keskus on ympäröity sähköaidoilla ja aseistetuilla vartijoilla. Sellit ovat 7.1 neliön kokoisia, niissä on metallinen vessanpönttö ja allas. Sängyt on pultattu lattiaan kiinni. Huoneessa on lisäksi yksi ikkuna, jossa toimii kalterina horisonttilinjassa menevä metalliputki.

Karla kieltäytyi osallistumasta psykiatrisiin kokeisiin, mutta jutteli mielellään psykiatrien kanssa. Niinpä hänen kohtalokseen tuli ehdotus pysyä laitoksessa vielä seuraavatkin neljä vuotta.

Tien loppu

Kun Karla yritti rauhoittaa juhlatyttökuvaansa, hänen rikostoverinsa Paul menetti toivon uudesta oikeudenkäynnistä. Tämän seurauksena Paul merkittiin vaaralliseksi rikolliseksi, jolla ei tulisi koskaan olemaan mahdollisuutta vapautua vankilasta. Frenchin ja Mahaffyn perheiden edustaja kertoi sen olevan suuri helpotus perheille.

Toisin kuin Karlan aiemmat olot, Paul elelee Kanadan vahvimmin vartioidussa vankilassa. Hän on sellissä 23 tuntia päivässä, eikä hänellä ole mahdollisuutta ottaa yhteyksiä muihin vankeihin. Vankila, Kingstonin rangaistuslaitos on Kanadan vanhin ja suurin maksimivartioiduista vankiloista, paikka, joka muistuttaa klassista mielisairaalaa. Vankien epätoivoisen äänen voi kuulla usein käytävällä, heidän yrittäessään nähdä ihmisikävässään edes vilauksen ohi kulkevista vierailijoista.

Kingston, jota kuvaillaan myös ns. tynnyrin pohjaksi, jossa useilla vangeilla on tarvetta erikoisterveydenhoitoon tai psykiatreille. Paul elää pienessä sellissä joka on vain hieman isompi kuin tavallinen kylpyhuone, seuranaan sänky, pöytä ja vessa.

Tunnin ajan päivässä vanki voi nauttia raikkaasta ulkoilmasta, sekä ehkä toistenkin vankien seurasta, riippuen täysin siitä, mihin ryhmään vanki kuuluu. Paulin sijoitusta tällä hetkellä ei tiedetä.

Uhkauksia

Karla kertoi asianajajilleen olevansa peloissaan saamiensa tappouhkauksien vuoksi. Hänen asianajajansa mukaan netissä on useita sivustoja, jossa Karla uhataan tappaa, kun hän pääsee vapauteen.

Vuonna 2000 eräs filmiryhmä halusi kuvata elokuvan Paulista ja Karlasta. Manitoban kaupunki kuitenkin kieltäytyi antamasta heille apua, sillä he halusivat antaa selkeän viestin Karlan ja Paulin tarinoista muillekin filmintekijöille tällä teollaan. Ryhmä siirsi kuvauksensa toisaalle.

2001 Karla oli jälleen huolissaan elämänsä vuoksi. Tällä kertaa internetiin oli ilmestynyt vedonlyöntejä siitä, kuinka nopeasti Karla tapettaisiin vapautumisensa jälkeen. Kilpailijat eivät saa muuttaa päivämäärää tai aiheuttaa Karlan kuolemaa tappamalla hänet itse tai palkkaamalla jonkun toisen tekemään sen.

Karla toivoi pääsevänsä takaisin Jolietteen, kun päätettiin, että hän olisi tuomionsa loppuun asti laitoksessa. Tämä tarkoitti vuotta 2005.

Kesäkuussa 2005 Karla tuli esille oikeuteen. Hänen tilaansa selvitettiin ja varmistettiin, ettei hän olisi enää vaaraksi yleisölle. Esitettiin, että murhat olivat johtuneet täysin Paulin myötävaikutuksesta. Oikeus päätti, että mikäli Karla vapautettaisiin, häntä tultaisiin seuraamaan koko hänen loppuelämänsä. Lisäksi he halusivat Karlan DNA-jäljen talteen siltä varalta, että Karla tekisi jälleen jotain.

Karla vapautettiin ja hän värjäsi hiuksensa mustaksi, laihdutti, sekä vaihtoi nimensä Karla Homolkasta Karla Tealeen. Hänen isänsä mukaan Karla ei muuttanut takaisin kotikaupunkiinsa. Vähemmän viisaana tekona hän käveli televisiokameroiden eteen muutama päivä ennen vapautustaan, kertoen kuinka pahoillaan oli siitä, mitä oli tehnyt Paulin kanssa.

Poliisi ilmoitti, että vaikka he tietävät missä Karla asuu, he eivät pidä häntä erityisemmin silmällä.

Mitä viime aikoina Karlalle ja Paulille sitten on kuulunut?

Torstai, kesäkuun 8., 2006:
Karla Homolkan nimimuutos epäonnistuu

Tiistai, heinäkuun 25., 2006:
Reportteri jäljittää Karla Homolkan

Keskiviikko, helmikuun 7., 2007:
Karla Homolka sai lapsen?

Perjantai, helmikuun 9., 2007:
Karla Homolka synnytti pojan

Torstai, huhtikuun 25., 2007:
Karla Homolkan ja lapsi-kuvia

Torstai, toukokuun 21., 2009:
Karla Homolkan lapsuudenkoti myynnissä

Lauantai, joulukuun 15., 2007:
Karla Homolka muutti Karibialle

Maanantai, kesäkuun 22., 2009:
Ei vapautusta Karla Homolkan entiselle rakastajalle

Maanantai, huhtikuun 19., 2010:
Tappaja Karla Homolkalla mahdollisuus saada armahdus tänä vuonna

Tiukasti on siis lehdistö pysynyt kintereillä, kaikesta huolimatta. Muutto Karlan kohdalla ehkä on ollut fiksuin teko toistaiseksi, ainakin kovasti näyttäisi, ettei ole lehdistö enää sen jälkeen kiinni saanut, tai ei ole kiinnostusta ollut niin paljoa, että olisivat perään Karibialle lähteneetkään enää.
Paul sen sijaan istuu yhä vankilassa, ja todennäköisesti siellä kuluttaa loppuelämänsäkin, siitäkin huolimatta, että on muutosta tilanteeseen yrittänyt muutaman kerran hakeakin.

One day I might just disappear and you will never find me. Nobody will ever find me.


kuutar
Alibin satunnaislukija
Viestit: 50
Liittynyt: Su Touko 24, 2009 3:40 pm

Re: Karla Homolka ja Paul Bernardo

Viesti Kirjoittaja kuutar »

Hyvä etten ruvennut avaamaan tänne uutta ketjua näistä kahdesta.Satuin tässä eräänä päivänä Youtubessa seikkailemaan ja siellä on juttua näistä kahdesta.
Kerrassaan julmia ihmisiä. :x
Mun mielestä toi muija olis saanu istua koko elinkautisen sen sijaan,että olisi tehnyt diilin syyttäjän kanssa.
"Elämän mittainen on äidin huoli kehto on hiljaa nyt ja keinutuoli
kuka voi tehdä äidin pikkuiselle pahaa?
"Pmmp kovemmat kädet

JiiiiPeeee
Alibin satunnaislukija
Viestit: 51
Liittynyt: Su Marras 01, 2009 5:47 pm
Paikkakunta: Pirkanmaa

Re: Karla Homolka ja Paul Bernardo

Viesti Kirjoittaja JiiiiPeeee »

Tavatessaan Karla oli 17 ja Paul 23.
Jos oletetaan, ettei Karla ollut ihan terävin kynttilä lajissaan, niin on mahdollista, että Paul on ohjaillut tämän käytöstä ja ajatusmaailmaa. Psykopaateilla kun on aika oiva taipumus tehdä niin. Etenkin Henkilön ikä huomioiden, jolloin nuori on muutenkin hyvin pitkälti johdateltavissa ihan normaalielämässäänkin.

Tämä "ohjailu" on voinut johtaa eräänlaisen "tukholman syndrooman" tapaiseen tilaan, jossa Karla on todellakin elänyt jonkinlaisen oikeutuksen tilassa tekojen suhteen. Tästä kertoo myös mielestäni se, että ensimmäinen uhri oli vasta kolme vuotta tapaamisen jälkeen; Sen aikaa kesti, ennen kuin pää oli tarpeeksi sekaisin moisen tekoon, jossa uhrina oli oma sisar.

Kuvat kertovat myös pariskunnan seksileikeistä ajalta ennen murhia. Näissä on poikkeuksetta Karla käsiraudoissa ja/tai alisteisessa asennossa. Samoin pariskunnasta otetuissa muissa yhteiskuvissa Paul on usein asemassa, missä hän hallitsee tilannetta ja naistaan varsin suvereenisti.

Tämä mahdollisuus ei tietenkään tuo mitään hyväksyttävyyttä teoille pienimmässäkään määrin, mutta saattaa selittää niitä Karlan osalta.
-Aatu ja Goeppels? Ei, Timo ja Jussi vaan-

Destiny
Adrian Monk
Viestit: 2521
Liittynyt: La Huhti 14, 2012 2:11 pm

Re: Karla Homolka ja Paul Bernardo

Viesti Kirjoittaja Destiny »

Homolka asuu jälleen Kanadassa. Asia tuli esille Luka Magnotta -oikeudenkäynnissä (http://www.murha.info/phpbb2/viewtopic.php?t=12988). Magnottahan väitti hänellä olleen suhde Homolkaan, mutta tunnusti väitteen myöhemmin valheeksi.

http://www.ctvnews.ca/canada/karla-homo ... -1.2058469
http://globalnews.ca/news/1665435/magno ... a-liaison/
Helvetin kosto kiehuu sydämessäni- Yön kuningatar

VoDKa
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4934
Liittynyt: Ke Marras 07, 2007 5:17 am
Paikkakunta: Better place.

Re: Karla Homolka ja Paul Bernardo

Viesti Kirjoittaja VoDKa »

Sääli tavallaan että väite paljastui valheeksi. Siinä vaiheessa jos se olisikin ollut totta, olisi voitu hyvin alkaa pohtimaan jälleen sitä oliko tekojen pääpiru sitten kuitenkin Homolka eikä Bernardo. Mikäli Magnottalla olisi ollut suhde Homolkan kanssa olisi hyvin voinut kuvitella että Karla olisi ylipuhunut Magnottan tekoonsa - ellei sitten kyseessä olisi Homolkan psykopaattien keräilyn alkeet. Mikäli Bernardoa olisi seurannut Magnotta, olisi voinut mielenkiinnolla ja kauhulla odottaa millaisiin tekoihin Karla puhuisi seuraavan "lemmikkinsä". Samaan aikaan olisi toki mahdollista etteivät Bernardo ja Magnotta olleet ainoat, vaan joidenkin selvittämättömien murhien takana voisi olla Homolkan toiveet ja halut ja sopiva tekoa varten vietelty tekijä.

No, siihen tulokseen tuskin päästään jos kerran suhde Magnottaankin oli täysin keksittyä.

( Huhu oli muuten näemmä lähtenyt Magnottan itsensä levittämänä vuonna 2007. Ilmeisesti Magnotta ei voinut selittää syitä sille, mutta psykiatri arveli hänen koittaneen saada mainetta "pahana poikana". Mielestäni viittaa kyllä enemmän siihen että Magnotta on jo tuolloin ollut kiinnostunut murhaajista ja tuntenut kenties vetoa Homolkaan ja tekoihin joita tämä todisti/teki. )

One day I might just disappear and you will never find me. Nobody will ever find me.


Avatar
Serenity
Remington Steele
Viestit: 217
Liittynyt: Ti Touko 08, 2012 5:12 pm

Re: Karla Homolka ja Paul Bernardo

Viesti Kirjoittaja Serenity »

Raiskaaja-murhaaja Paul Bernando hakee jälleen ehdonalaiseen pääsyä

Toronto Star 2. kesäkuuta, 2021.https://www.thestar.com/news/canada/202 ... _web_ymbii

56-vuotias Paul Bernando, joka istuu elinkautista tuomiota Leslie Mahaffyn ja Kristen Frenchin kidutusmurhista, valmistautuu toiseen ehdonalaislautakunnan kuulemiseen kesäkuun 22 päivä, 2021. Bernando tuomittiin vuonna 1995. Hän sai oikeuden hakea ehdonalaiseen ensimmäisen kerran vuonna lokakuussa 2018, ja silloin ehdonalaislautakunta hylkäsi hänen anomuksensa lyhyen harkinnan jälkeen siitä huolimatta, että Paul Bernardo vakuutteli katumustaan, kertoi itkeneensä paljon ja vakuutti ettei ole enää uhka kenellekään.

Murhattujen teinien vanhemmat ovat ilmaisseet suuttumuksensa siitä, että Bernando saa hakea näin pian uudelleen vapautusta. Kanadassa uhrien omaiset voivat toimittaa ehdonalaislautakunnalle lausunnon, jossa kuvaillaan miten rikos on vaikuttanut omaisiin. Mahaffyn ja Frenchin perheiden mukaan on raastavaa joutua näin pian uudestaan kuvailemaan tuskaansa lautakunnalle. Heidän mielestään viisi vuotta olisi sopivampi väli kuulemisille, eikä Bernardoa tulisi vapauttaa koskaan.

Rikoskumppani Karla Homolka vapautui jo 2005 ja on sen jälkeen mennyt uusiin naimisiin ja tullut äidiksi.
But silent let me sink to earth,
With no officious mourners near:
I would not mar one hour of mirth,
Nor startle friendship with a tear.

Avatar
Serenity
Remington Steele
Viestit: 217
Liittynyt: Ti Touko 08, 2012 5:12 pm

Re: Karla Homolka ja Paul Bernardo

Viesti Kirjoittaja Serenity »

Teinien tappaja ja sarjaraiskaaja Paul Bernando pysyy vankilassa

Paul Bernando istuu elinkautista 15-vuotiaan Kristen Frenchin ja 14-vuotiaan Leslie Mahaffyn sieppauksesta, kiduttamisesta ja murhasta. 56-vuotias Bernando haki toista kertaa ehdonalaiseen, mutta ehdonalaislautakunta hylkäsi hänen anomuksensa noin tunnin harkinnan jälkeen. Lautakunta totesi, että he eivät ole vakuuttuneita siitä, ettei Bernando syyllistyisi uudestaan rikoksiin, jos hänet vapautetaisiin yhteiskuntaan: "Tämänpäiväisen perusteella on selvää, että te ette vieläkään pyri aitoon itsetuntemukseen vaan torjutte asian. Emme ole vakuuttuneita, että rikoksenuusimisriski olisi kohdallanne hallittavissa."

Murhattujen teinityttöjen omaiset, Donna ja Doug French sekä Debbie Mahaffy välittivät tunteikkaat lausuntonsa ehdonalaislautakunnalle, missä kuvailivat Bernandoa parantumattomaksi sadistiseksi psykopaatiksi, joka vankilavuosikymmenten jälkeenkin on merkittävä uhka: "He, jotka sanovat, 'aika parantaa haavat', eivät tunne sitä raastavaa tuskaa, mikä näin kauheasta menetyksestä seuraa. Aika ei paranna haavoja, tuska on elinkautinen." Debbie Mahaffy kritisoi sitä, että Bernando pääsi uuteen ehdonalaiskuulemiseen vain pari vuotta edellisen kerran jälkeen: "Taas kerran, Bernando tunkee elämäämme ja kaivelee esiin kauhut ja kipeät muistot. Mitä muka merkitsee rauhassa lepääminen, jos nämä kauhut täytyy elää läpi aina uudelleen parin vuoden välein, koko loppuelämämme ajan?"

Bernandon ehdonalaisvalvoja todisti, että Bernando ei ole kehittänyt itseään eikä osallistunut kuntoutusohjelmiin edellisen hakemuksensa jälkeen, eikä ole esittänyt vapautumissuunnitelmaa. Ehdonalaisvalvoja suositteli, ettei Bernardolle myönnettäisi päivävapaita eikä täyttä ehdonalaista.

Ennen murhia Bernado piinasi naapurustoaan Scarborough'n raiskaajana. Yksi hänen uhreistaan lausui ehdonalaislautakunnalle: "Vihaan häntä siksi, mitä hän teki minulle. Haluan hänen saavan tarvitsemaansa apua ja sitten haluan hänen mädäntyvän sellissään."

Bernando valitti omalla puheenvuorollaan, että hän koki stressiä ja ahdistusta siitä, ettei hänellä ole ollut kunnollisia ihmiskontakteja 10 000 päivään, ja että hänen rangaistuksensa on julma ja epätavallinen. Hän on viettänyt suurimman osan liki 30:stä vankilavuodestaan eristyksissä. Bernando selitti, että hän on muuttunut, eikä enää lainkaan sellainen kuin hän oli parikymppisenä, vaan tietää nyt, kuka hän on. "Minulla on paljon empatiaa uhrejani ja muita kohtaan, en ole enää fantasioideni hallitsema. Ei epäilystäkään, olen matalan riskin henkilö. Olen torjunut kieroutuneet seksuaaliset käytösmallini." Bernando myönsi, ettei häntä voi pitää normaalina ihmisenä, mutta kiisti olevansa psykopaatti tai sadisti. Hän kertoi kiduttaneensa uhrejaan vain rangaistukseksi hänen uhmaamisestaan tai siksi, etteivät he toteuttaneet hänen seksuaalisia vaatimuksiaan, joihin hän koki olevansa oikeutettu. "Odotin täyttä palvelua. Olin sovinistisika". Karla Homolkasta hän totesi: "Uskon pilanneeni hänen elämänsä, mutta hän on yhtä syyllinen kuin minäkin."

https://www.thestar.com/politics/2021/0 ... posed.html
But silent let me sink to earth,
With no officious mourners near:
I would not mar one hour of mirth,
Nor startle friendship with a tear.

Vastaa Viestiin