Zodiac killer (ketju 2)

Ulkomailla tapahtuneet selvitetyt tai vielä selvittämättömät henkirikokset

Valvojat: Raid, Moderaattorit

VittoriaVetra
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 246
Liittynyt: Su Loka 18, 2015 5:05 pm

Re: Zodiac killer (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja VittoriaVetra » Ti Kesä 25, 2019 2:31 pm

Katselin tuossa Zodiac elokuvan. Jossa päätähtenä mm. Jake Gyllenhaal. Siinä oli kohtaus jossa Zodiac uhkaa aseella pariskuntaa ja sanoo karanneensa vankilasta. Onko tuo kohta totta? Jos on niin pitäisikö kenties poliisien tutkia kaikki Montanan vankilasta vuonna 1960-ja siitä eteenpäin karanneet vangit. Etsiä käsiinsä vankien nimet ja löytää valokuvat heistä. Josko joku niistä sopii profiiliin..

Tampereen Tyttö
6 miljoonan dollarin mies
Viestit: 4439
Liittynyt: Su Huhti 01, 2007 8:18 pm

Re: Zodiac killer (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Tampereen Tyttö » Ti Kesä 25, 2019 6:36 pm

Luulisi poliisin näin tehneen, jos tapaus on todella tapahtunut. Eiköhän pystyisi koko Usankin vankikarkurit kartoittamaan.
-Takuulla, sano Tampereenlikka!
Pahuus on hirvein mielensairaus.

VittoriaVetra
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 246
Liittynyt: Su Loka 18, 2015 5:05 pm

Re: Zodiac killer (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja VittoriaVetra » Ti Kesä 25, 2019 6:58 pm

Ovat varmaankin jo tutkineet. Luulisi ainakin..Meille tavallisille tallaajille kun poliisi ei kerro kaikkea..

Bee_in_the_light
Neuvoja-Jack
Viestit: 254
Liittynyt: Su Elo 07, 2011 8:00 pm

Re: Zodiac killer (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Bee_in_the_light » To Kesä 27, 2019 1:50 pm

Berryessa-järven hyökkäyksessä Zodiac väitti uhreille olevansa karkumatkalla oleva vanki, joka tarvitsi näiden rahat ja auton jatkaakseen pakomatkaansa. Zodiac oli jopa maininnut paikkakunnan, jolla sijaitsevasta vankilasta olisi karannut.

Kyse on mielestäni ollut joka tapauksessa pelkästä harhautuksesta, jonka tarkoituksena on ollut saada uhrit tottelemaan - kuvittelemaan kyseessä olevan pelkkä ryöstö.

Yleisimmin Zodiacin mainitsemaksi pakopaikaksi sanotaan "Deer Lodge, Montana". Tähän liittyy muutamia ongelmia:

Ensinnäkin tajuissaan olleet uhrit löytänyt puistonvartija kertoi valaehtoisessa lausunnossaan, että iskusta hengissä selvinnyt Hartnell olisi sanonut hyökkääjän olleen "entinen vanki Coloradosta, matkalla Meksikoon".

Toiseksi sairaalassa poliisin jututtaessa Hartnellia, tämä oli sanonut Zodiacin olleen karkumatkalla jostain vankilasta Montanassa. Vankilan nimi oli kaksiosainen, mutta Hartnell ei muistanut, mikä. Poliisin avustuksella nimeksi oli haarukoitu joku "Lodge", mistä poliisit päättelivät hänen tarkoittavan vankilaa Montanan Deer Lodgessa (Hartnell itse muisteli nimen olevan Fern-jotain tai Feathers-jotain, mahdollisesti Fern Lock).

Deer Lodgesta oli karannut muutama vanki hieman aiemmin, mutta heidät saatiin kiinni, eivätkä he voineet olla syyllisiä tähän tai edellisiin Zodiac-murhiin. Oleellista on myös, että Zodiac oli sanonut murhanneensa vanginvartijan pakonsa yhteydessä, mitä ei ollut tapahtunut Deer Lodgessa.

Lopuksi kannattaa huomata, että Hartnellin mukaan Zodiac kertoi vankilan nimen vasta, kun Hartnell kysyi sitä useampaan kertaan. Se ei siis ollut jotain sellaista, mitä tämä olisi halunnut heille muuten vain kertoa.

Eli sanoi Zodiac sitten Fern Lock, Colorado tai Deer Lodge, Montana, minusta kyse on vain hatusta vedetystä yksityiskohdasta, jonka tarkoitus on saada kyselyt loppumaan. Tosiasiassa Zodiac tuskin oli vankikarkuri ensinkään.

Vastaa Viestiin