Viiltäjä-Jack ...

Ulkomailla tapahtuneet selvitetyt tai vielä selvittämättömät henkirikokset
VoDKa
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4936
Liittynyt: Ke Marras 07, 2007 5:17 am
Paikkakunta: Better place.

Re: Viiltäjä-Jack ...

Viesti Kirjoittaja VoDKa »

Minustakin tuntuu että tässä koitetaan pieksää kuolleesta hevosesta rahaa jälleen kerran Cornwellin suunnilta. Heti kun luin että Cornwell väittää edelleen sitkeästi Sickertiä syylliseksi, tuli lähinnä sellainen olo että jaahas, joko taas.

Aion lukea tuon uudenkin kirjan kuitenkin kun sen käsiini saan, ihan mielenkiintoista päästä lukaisemaan mitä nyt on sellaista että tällä kertaa osuu ja uppoaa kirjoittajan mielestä. Ainakin viimeksihän koko kirja perustui pelkkään huijaukseen? Eipä sillä, sen luettuani olin varma että nyt on osuttu oikeaan, kunnes totuus selvisi. Varmaan samoin käy tämänkin tapauksen kanssa.

Mielenkiintoista tuokin että taidepiirejä kiinnostaa noinkin kovasti jos joku olisikin ollut murhaaja. Itse ainakin näkisin asian niin, että vaikka joku olisikin tälläisiä tekoja vapaa-ajallaan tehnyt, niin taidemaalarihommat olisi sitten asia ihan erikseen, eikä se niiden arvoa vähennä - melkeinpä päinvastoin, todennäköisesti jopa nostaisi, kirjaimellisestikin. Se myös toisi kyseisten maalausten keräilijöiden piiriin sellaisiakin henkilöitä, jotka eivät ole taidepuolelle varsinaisesti edes painottuneet, vaan ovat enemmän kiinnostuneita historiasta ja kriminologiasta.

One day I might just disappear and you will never find me. Nobody will ever find me.


Avatar
Tuomion Pasuuna
Jessica Fletcher
Viestit: 3490
Liittynyt: Ma Heinä 18, 2011 10:43 am

Re: Viiltäjä-Jack ...

Viesti Kirjoittaja Tuomion Pasuuna »

Ilman muuta varmuudella Viiltäjä-Jackin tekemät taideteokset olisivat tosi arvokkaita.

Voisiko Vincent van Gogh olla Viiltäjä-Jack? :D

Unhola
Frank Drebin
Viestit: 399
Liittynyt: Ke Syys 15, 2010 7:50 pm

Re: Viiltäjä-Jack ...

Viesti Kirjoittaja Unhola »

Miten Cornwell selittää sen, että toisen äijän dna:ta löytyi huivista? Ajatteleeko hän, että Kosminski oli muuten vain roiskinut spermaa huiviin ja oli syytön murhaan?

Riukiu
Jack Bauer
Viestit: 939
Liittynyt: Ke Touko 27, 2015 6:55 am

Re: Viiltäjä-Jack ...

Viesti Kirjoittaja Riukiu »

Jos muistan oikein, niin yksi tauluista oli "Viiltäjä-Jackin makuuhuone". Ei olisi mikään ihme, että uutisanti olisi vaikuttanut muihinkin tauluihin. Luin joskus 10 vuotta sitten tuon naisen kirjan. Mitän kovaa todistetta ei ollut. Oikeastaan kaikki viitteet pitäisi tarkastaa eli että olisiko hän esim. dramatisoinut joitain lähteitään tms. Nainen vaikuttaa epäluotettavalta.

Kun kerran murhatutkimukseen ja epäiltyihin on liittynyt niin paljon salailua ja intohimoa, kuin olemme saaneet Louhelaisen kirjan jälkeen havaita, niin epäilen naisen motiiveiksi muutakin kuin kirjojen myyntilukuja tai taidebisnestä. Onko hän käyttänyt tutkimuksiinsa täysin omia rahojaan? Vai onko sponsoreilla ollut muutakin motiivia kuin vain tukea naisen selvityksiä tai siis ne myyntijutut? Onko koko tuotanto tältä osin ja projekti ihan its ekeksitty ja onko naisella ollut apuna kenties isokin taustajoukko? Onko Cornwallin murhatutkimukset Viiltäjä-Jackin osalta alusta lähtien ollut projekti, jonka tehtävänä on vain salata totuutta ja johtaa harhaan ihmiset ympäri maailmaa?

VoDKa
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4936
Liittynyt: Ke Marras 07, 2007 5:17 am
Paikkakunta: Better place.

Re: Viiltäjä-Jack ...

Viesti Kirjoittaja VoDKa »

Riukiu kirjoitti:Kun kerran murhatutkimukseen ja epäiltyihin on liittynyt niin paljon salailua ja intohimoa, kuin olemme saaneet Louhelaisen kirjan jälkeen havaita, niin epäilen naisen motiiveiksi muutakin kuin kirjojen myyntilukuja tai taidebisnestä. Onko hän käyttänyt tutkimuksiinsa täysin omia rahojaan? Vai onko sponsoreilla ollut muutakin motiivia kuin vain tukea naisen selvityksiä tai siis ne myyntijutut?
Patricia Cornwell on maailmanlaajuisesti tunnettu kirjailija, jolla ihan takuuvarmasti on pätäkkää riittänyt vaikka kuinka laittaa ihan minkälaisiin tutkimuksiin vain. Hän on kuitenkin julkaissut jostain 80-luvulta lähtien säännöllisen epäsäännöllisesti fiktiivistä kirjallisuutta, jotka ovat tietääkseni myyneet hyvin. Wiki osasi kertoa että sitä ennen on toiminut rikostoimittajana, joten ilmankos on sitten palannut ikään kuin "juurilleen" tämän tapauksen suhteen.

Mutta ihan viime vuosina en kyllä muista hänestä kuulleeni kirjallisuusrintamalla ihmeemmin, joten hyvinkin todennäköistä että motiivina uusimman Viiltäjä-Jack -kirjan julkaisuun on kyllä myös se raha. Ja ihan ymmärrettävääkin, jos on tosiaan sen 7 miljoonaa vai mitä sanoikaan tutkimuksiinsa laittaneensa, että haluaa osan niistä takaisin myös. Mielellään varmasti tietenkin enemmän kuin vähemmän.

One day I might just disappear and you will never find me. Nobody will ever find me.


Avatar
Tuomion Pasuuna
Jessica Fletcher
Viestit: 3490
Liittynyt: Ma Heinä 18, 2011 10:43 am

Re: Viiltäjä-Jack ...

Viesti Kirjoittaja Tuomion Pasuuna »

Cornwellhan on siis nimenomaan erittäin tunnettu rikoskirjailija.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Patricia_Cornwell

Riukiu
Jack Bauer
Viestit: 939
Liittynyt: Ke Touko 27, 2015 6:55 am

Re: Viiltäjä-Jack ...

Viesti Kirjoittaja Riukiu »

Silti hänellä voi olla suhteita ja kyseessä sittenkin muutkin kuin omat miljoonat. Tuo Sickert on saattanut löytyä sopivaksi kandidaatiksi tehdä hölynpölyllä asiaa, kun on löytynyt jonkinlaista tulkittavissa olevaa aineistoa. Mutta merkitseekö kandidaatin valinnassa jotakin se, että mies oli syntynyt Saksassa? Tällaisiin kytketään usein saksalaisvastaisuutta myös. Onhan se Brittiläisessä kansainyhteisössä jonkinlainen uskonto jopa. Taas saatiin yksi väylä propagandalle siihenkin suuntaan.

Muistuu mieleen tapaus Alice Miller aikoinaan. Hän vääristeli Hitlerin lapsuutta ja rakensi melkoisen vihakudelman, jossa hyökättiin etenkin Katolista kirkkoa vastaan. Koko eurooppalainen katolinen ja etenkin saksalainen kulttuuri ja kasvatustyyli poiki kuulemma psykopaatteja liukuhihnalta. Tässä yhteydessä esitelmöitiin psykopaattisista lapsenmurhaajista, jollaisia on ikävä kyllä joka kulttuurissa. Kuitenkin valtaosan kadonneista pikkulapsista kaappaa järjestäytynyt rikollisuus, joka ei edusta esim. katolista kirkkoa juurikaan. Yhteiskunnan kerma on siinä mukana ja johto USA:ssa ja Venäjällä. Antigermanistinen ja kristinuskon vastainen kirjailija vaikeni tästä. Luin Millerin kuuluisimman teoksen ja ihmettelin syvästi, kuinka koko maailman kulttuuriväki puhisi teoksesta aikoinaan. Tietysti lasten kärsimyksistä saatiin yhteys holokaustiinkin, vaikka tosiasiassa siis juuri lähinnä saksalaisia murhattiin sodan aikana ja sodan jälkeen. Tunnemme myös brittiläisen puritanismin ja Englantihan on kuulu lasten kurittamisesta. Onko tässä siis syy Englannin maailmanherruuteen aikanaan ja sen masinoimiin maailmansotiin?

Cornwall syyttää Sickertiä myös lukemattomista muista murhista ja esim. muutamien köyhien pikkulasten murhista ja katoamisista, jotka ovat tunnettuja tapauksia hänen vaikuttamisalueiltaan. Mies olisi ollut "melko selvästi" todella tuhoisa sarjamurhaaja. Todisteita tästäkin tuntuu olevan kuitenkin nolla. Vakaumuksella uskottuja mielipiteitä ja uvitelmia sitäkin enemmän.

Kosminski
Remington Steele
Viestit: 236
Liittynyt: Pe Huhti 03, 2015 6:40 pm

Re: Viiltäjä-Jack ...

Viesti Kirjoittaja Kosminski »

Unhola kirjoitti:Miten Cornwell selittää sen, että toisen äijän dna:ta löytyi huivista? Ajatteleeko hän, että Kosminski oli muuten vain roiskinut spermaa huiviin ja oli syytön murhaan?
Ei hän selitä. Sehän näissä Viiltäjä-teorioissa on hauskaa, kun eivät ne kommentoi toisiaan juuri ollenkaan. Cornwell sivuttaa tämän asian ja keskittyy oman totuutensa kertomiseen.
Riukiu kirjoitti:Silti hänellä voi olla suhteita ja kyseessä sittenkin muutkin kuin omat miljoonat. Tuo Sickert on saattanut löytyä sopivaksi kandidaatiksi tehdä hölynpölyllä asiaa, kun on löytynyt jonkinlaista tulkittavissa olevaa aineistoa. Mutta merkitseekö kandidaatin valinnassa jotakin se, että mies oli syntynyt Saksassa? Tällaisiin kytketään usein saksalaisvastaisuutta myös. Onhan se Brittiläisessä kansainyhteisössä jonkinlainen uskonto jopa. Taas saatiin yksi väylä propagandalle siihenkin suuntaan.
Tuskinpa Sickertin syyllistämisessä on tästä kyse. Kaveri on kuitenkin erittäin arvostetut brittiläisissä taidepiireissä. Koko Sickert teoriahan on jo peräisin 70-luvulta eikä Cornwell ole sitä varsinaisesti tyhjästä repäissyt. Itse näkisin, että hänet yhdistettiin murhiin vain sen vuoksi, kun hän meni antamaan maalaamalleen taululle nimen Jack the Ripper's bedroom. Siitä sitten Stephen Knight keksi väittää, että hänellä oli jotakin tekemistä kuninkaallisen salaliiton kanssa ja yhdisti maalarin teoriaansa prinssin äpärälapsesta yms.

Yhtälailla voisi sanoa, että Kosminskin syyttämisessä on taustalla antisemitismiä.

Vai vihjaatko siihen, että nyt kun juutalainen syyllinen on löytynyt niin rikkaat jutskut syytävät rahaa Cornwelille, jotta tämä syyttäisi murhista saksalaista, jotka eivät historiallisista syistä ole mukavissa väleissä juutalaisten kanssa?

Hittolainen. Ehkä se onkin niin.
"Murder is like potato chips: you can't stop with just one."
― Stephen King

Riukiu
Jack Bauer
Viestit: 939
Liittynyt: Ke Touko 27, 2015 6:55 am

Re: Viiltäjä-Jack ...

Viesti Kirjoittaja Riukiu »

Niin se saattaa hyvinkin olla. Ja totta kai se oli niin jo 70-luvulla. Olihan esim. poliisieliitillä koko ajan tiedossa, että Kosminski oli syyllinen.

J.Maybrick
Axel Foley
Viestit: 2424
Liittynyt: Ma Tammi 21, 2013 1:09 pm

Re: Viiltäjä-Jack ...

Viesti Kirjoittaja J.Maybrick »

Nyt näyttävät tutkijat kääntyneen sille kannalle, että puuvillakauppias James Maybrickin päiväkirja on aito. Sinänsä aika erikoista, että täsmälleen sama kirja on nytkin ollut tutkimuksen kohteena, kun se pian löytymisensä jälkeen luokiteltiin väärennökseksi.

http://www.telegraph.co.uk/news/2017/08 ... d-genuine/

Lyhyemmin:
Tutkija väittää, että puuvillakauppias James Maybrick oli Viiltäjä-Jack.

Viiltäjä-Jackin päiväkirja onkin ehkä aito
Viiltäjä-Jack onnistui pitämään henkilöllisyytensä salassa elinaikanaan. Hän kuitenkin mahdollisesti kirjoitti julmista teoistaan päiväkirjaansa.
perjantai 11. elokuuta 2017 teksti Nanna Apergis

Lähes 130 vuotta yksi kysymys on vaivannut monia tutkijoita, toimittajia, historioitsijoita ja rikoksista kiinnostuneita:

Kuka Viiltäjä-Jack oli?
Kukaan ei ole vielä varmuudella pystynyt selvittämään, kuka oli mies, joka vuonna 1888 sai Lontoon pelon valtaan murhaamalla ainakin viisi naista julmalla tavalla.
Nyt hänen hänen henkilöllisyytensä on ehkä selvinnyt.

Ystävällisin terveisin Viiltäjä-Jack

Vanha päiväkirja on johdattanut tutkijat mahdollisesti Viiltäjä-Jackin henkilöllisyyden jäljille. Päiväkirja löytyi Liverpoolista varakkaan puuvillakauppiaan James Maybrickin makuuhuoneen lattian alta.

Päiväkirjassa on yksityiskohtaisia kuvauksia viiden naisen murhista Lontoossa ja yhden Manchesterissa.

Näin päiväkirjassa lukee:

”Paljastan teille sen nimen, jolla kaikki tuntevat minut, jotta historia voi kertoa, mitä rakkaus voi tehdä synnynnäiselle herrasmiehelle. Ystävällisin terveisin, Viiltäjä-Jack.”
Pääepäilty

Viiltäjä-Jackistä on ilmestynyt yli sata kirjaa, ja niin kirjailijoita, kirurgeja kuin mielipuoliakin on epäilty raakojen rikosten tekijäksi.

Myös James Maybrick on aiemmin ollut tutkijoiden suurennuslasin alla. Hänen päiväkirjansa nimittäin löytyi jo vuonna 1992, mutta silloin sen aitous kyseenalaistettiin nopeasti.

Historioitsija Robert Smith, joka on tutkinut aihetta vuosikausia, väittää uudessa kirjassaan kuitenkin päiväkirjaa aidoksi.

”James Maybrick on suurella todennäköisyydellä päiväkirjan kirjoittaja. On aivan selvää, että se tekee hänestä pääepäillyn”, Smith kertoi brittiläiselle The Telegraph -lehdelle.
Mikä piilee lumessa, tulee julki suvessa, ja sama toisella kotimaisella Vad som göms i snö kommer upp i tö

Kosminski
Remington Steele
Viestit: 236
Liittynyt: Pe Huhti 03, 2015 6:40 pm

Re: Viiltäjä-Jack ...

Viesti Kirjoittaja Kosminski »

Telegraphin mukaan uuden kirjan on kirjoittanut Robert Smith, joka julkaisi alkuperäisen Maybrickin päiväkirjan. Tutkimuksetkaan ei oikein vakuuta. Nyt väitetään, että päiväkirja on löytynyt Maybrickin lattialautojen alta. Vakuuttavista todisteista puhutaan, mutta ilmeisesti pitäisi lukaista kirja, jotta nämä selviäisivät paremmin. Vaikuttaa vain rahastukselta, jotta 25 vuotta vanha kirja saadaan myytyä uusille lukijoille.
"Murder is like potato chips: you can't stop with just one."
― Stephen King

Avatar
Tuomion Pasuuna
Jessica Fletcher
Viestit: 3490
Liittynyt: Ma Heinä 18, 2011 10:43 am

Re: Viiltäjä-Jack ...

Viesti Kirjoittaja Tuomion Pasuuna »

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/5cc ... 56b04f6e47
Viiltäjä-Jack palaa taas valkokankaalle feministien harmiksi - 100 katsojaa käveli ulos kesken ensi-illan

Viiltäjä-Jack on kauhistuttavan mysteerin keskushahmo, jossa yhdistyvät sarjamurhaajakultti, mediakohu, naisviha, salaliittoteoriat, etniset ennakkoluulot ja luokkakauhu. Ja taas kerran hänelle omistetaan elokuva.


Marraskuun 9. päivän aamuna vuonna 1888 Lontoon Dorset Streetin takaa, Miller Court 13:n pienestä takahuoneesta löytyi sanoinkuvaamattomalla tavalla silvottu ruumis.

Uhri oli Mary Kelly, Viiltäjä-Jackin viimeinen uhri, jota on veikkailtu myös mystisen sarjamurhaajan todelliseksi kohteeksi. Kellyn jälkeen lontoolaisissa pelkoa kylväneet naisten oudot kuolemat loppuivat.

Suhteellisen pienellä ja vilkkaalla alueella yöaikaan tapahtuneiden murhien salaperäisyys teki tehtävänsä. Lehdistö riekkui, kansalaiset juoruilivat ja kuningashuonekin reagoi. Epäiltiin monia: työläisiä, maahanmuuttajia, juutalaisia, yläluokan herroja, kuningashuoneen jäseniä, vapaamuurareita. Jo murhavuonna, eli käytännössä kahden kuukauden sisällä, julkaistiin yhteensä neljä kirjaa ”Whitechapel-murhista”, ja tehtailu jatkuu tähän päivään asti.

Lukemattomat elokuvat ja kirjat ovat kertoneet tarinaa suoraan tai mutkan kautta. Kauhuelokuvaa ei nykymuodossaan olisi ilman Viiltäjä-Jackia. Sarjamurhaajakultti alkoi hänestä. Lontoolle Jack on kammottava kaupunkilegenda ja turistilaumojen kiinnostuksen kohde. Feministijärjestöt kimpaantuivat uhreja esittäviä nukkeja sisältävän Viiltäjä-Jack-museon avajaisista ja ovat vaatineet koko Jack-mehustelun lopettamista.

Turhaan. Viimeksi aiheeseen tarttui tanskalainen elokuvaohjaaja Lars von Trier, jonka tuorein ohjaus The House That Jack Built modernisoi Jackin tarun. Elokuvassa murhaaja suhtautuu tappamiseen suorastaan taiteellisesti. Ohjaaja samastuu tähän kamaluuksien taiteen tekijään, mutta myös uhreihin.

The House That Jack Built sai ensiesityksensä Cannesin elokuvajuhlilla jo lähes vuosi sitten, mutta se saapuu Suomen teattereihin vasta perjantaina 8. maaliskuuta. Poikkeuksellisen raakaa väkivaltaa sisältävä K-18-elokuva ei ole ollut maailmalla arvostelumenestys. Cannesissa noin sata ihmistä poistui kesken näytöksen.

Kohu DNA:sta
Brittilehti Daily Mail ilmoitti vuoden 2014 syyskuussa, että Viiltäjä-Jackin mysteeri on ratkennut.

Suomalaisen DNA-tutkijan Jari Louhelaisen avustuksella saatiin selville, että Catherine Eddow’sin murhapaikalta löytyneessä hartiahuivissa oli DNA-jälki, ja syylliseksi osoitettiin alueella parturina toiminut puolanjuutalainen Aaron Kosminski.

Paitsi että ei osoitettu. Osoitettiin vain, että Kosminskilla oli ollut jotain tekemistä prostituoidun kanssa kanssa.

Varmuudella mysteeri ratkeaa tuskin koskaan. Teorioiden kehittely jatkuu - kuten myös niiden kritiikki.

Esimerkiksi elokuvakäsikirjoittaja Bruce Robinson esittää kirjassaan They All Love Jack, että kaikki aiemmin esitetty on soopaa: kertomukset Jack-epäillyistä edustavat omalle ajalleen tyypillisiä ennakkoluuloja alaluokkia ja juutalaisia kohtaan huokuen silkkaa luokkavihaa ja rasismia.

Robinson kuuluu itse niihin, jotka uskovat Jackin onnistuneen naruttamaan esivaltaa, koska hän kuului itse yläluokkaan. Robinson myös väittää, että vapaamuurareihin kuulunut poliisipäällikkö jätti huomiotta uhrien vammoista erottuvat masonistiset kuviot ja lehdistöä johdateltiin väärille jäljille. Kenties poliisi tiesi, kuka murhien takana oli, muttei uskaltanut sitä levottomuuksien pelossa paljastaa?

Robinson väittää, että murhaaja oli psykopaatti, jota motivoi puhdas naisviha. Hän arvioi, että Jack halveksi esivaltaa, kuningashuonetta ja myös vapaamuurareita ja siksi kaiversi näiden symboleita uhriensa lihaan oman vihansa merkkien lisäksi.

Hurjan salaliittoteorian mukaan murhamysteerin pysymistä mysteerinä suojeli valtarinki, jossa kaikki tunsivat toisensa. Media ja popkulttuuri tekivät varjoissa vaanivan kauhulegendan, ja näin peittyi kruunua, hallintoa ja laillista järjestystä turvannut luokkayhteiskunnan salaseura. Bruce Robinsonin mukaan ”ripperologit” ylläpitävät yhä mysteeriä ja palvelevat näin edelleen vallanpitäjiä.

Myös Robinson nimeää Viiltäjä-Jackinsa. Hän väittää, että tämä oli vuonna 1841 syntynyt Michael Maybrick, komea, menestyvä ja rikas muusikko, jonka James-veljeä aikoinaan murhasarjasta epäitiin.

Osuipa Robinsonin teoria oikeaan tai ei, They All Love Jack on yksi kiehtovimmista yrityksistä ratkaista Viiltäjä-Jackin mysteeri.

Jack vai Jill?
Vaikka Viiltäjä-Jackin mysteeria on vatvottu kautta vuosikymmenten, kansalliseksi ja kansainväliseksi puheenaiheeksi se nousi vasta 60 vuotta sitten, kun julkaistiin Scotland Yardin rikostutkimusosaston apulaispäällikkönä toimineen sir Melville MacNaghtenin muistio. Siinä kerrottiin epäilysten kohdistuneen alun perin seonneen lääkärin ohella yhteen puolanjuutalaiseen ja yhteen venäläiseen.

Kohta epäiltyjen joukkoon liitettiin oletettu kruununperijä, Clarencen herttua prinssi Albert Edward. Kauhukirjailija Stephen King liittyi kuninkaallinen Jack -teorian tukijaksi 1970-luvulla liittäen salaliittoon Salisburyn herttuan, vapaamuurarit, laittoman kuninkaallisen avioliiton ja erään taiteilijan. Salatieteen historioitsija Colin Wilson ja dekkaristi Patricia Cornwall ovat ”ripperologeista” tunnetuimpia yhdessä Kingin kanssa.

Rajuimmin valtavirrasta poikkeavan teorian esitti kuitenkin Sherlock Holmesin luoja sir Arthur Conan Doyle. Hän uskoi, että Jack olikin Jill, että Lontoon katuja terrorisoinut viiltäjä olikin nainen: häiriintynyt kätilö tai aborttien tekijä.

KARI SALMINEN

Avatar
sikakoira
Sherlock John Holmes
Viestit: 8132
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: Viiltäjä-Jack ...

Viesti Kirjoittaja sikakoira »

^
Viimeksi aiheeseen tarttui tanskalainen elokuvaohjaaja Lars von Trier, jonka tuorein ohjaus The House That Jack Built modernisoi Jackin tarun.
No jaa,aika kaukaa haettu tuo vertaus.
“Without the ‘Corona-test’, we would not have had any crisis”
— Dr. Wolfgang Wodarg
Koronaongelman ratkaisu on se, että paniikinlietsojat eristetään (Wolfgang Wodarg)

Avatar
dazu
Adrian Monk
Viestit: 2763
Liittynyt: Pe Elo 19, 2011 4:28 pm
Paikkakunta: Tampereen puukotushoodit

Re: Viiltäjä-Jack ...

Viesti Kirjoittaja dazu »

Profiloijien mukaan Viiltäjä-Jack oli alempiin yhteiskuntaluokkiin kuuluva henkilö, joka asui alueella, jossa murhat tapahtuivat ja, joka oli ollut prostituoitujen kanssa tekemisissä jo ennen, kuin alkoi murhaamaan näitä.
Viiltäjä-Jackin järjestäytyneisyyden tasosta ollaan kuitenkin oltu montaa mieltä. John Douglas, Robert Ressler ja Roy Hazelwood ovat olleet sitä mieltä, että Jack oli järjestäytymätön tappaja ja, että hän oli iältään luultavasti kaksissakymmenissä ja kärsi mielenterveysongelmista. Nyttemmin profiloijat ovat kuitenkin arvioineet Jackin semi-järjestäytyneeksi ja iältään noin 30-40-vuotiaaksi.
Itse arvioisin Jackin iäksi tekojen aikaan 21-40-vuotta. Hän ei ollut mielestäni täysin järjestäytymätön, mutta ei myöskään kovin järjestäytynyt. Uhrien ikä kertoo sen, että Jack on ollut anger retaliatory -luokan sarjamurhaaja, joka tappaa äitinsä korvikkeita, tämän asian on myös John Douglas todennut.
Suomen on ottanut otteeseensa Yhdysvalloista johdettu alt-right oikeisto ja Yhdysvalloista johdettu viher-vasemmisto, jotka toteuttavat Yhdysvaltojen sisäpolitiikkaa Suomessa ja ovat näin tehneet Suomesta USA:n jatkeen ja vieneet Suomelta itsenäisyyden.

Avatar
dazu
Adrian Monk
Viestit: 2763
Liittynyt: Pe Elo 19, 2011 4:28 pm
Paikkakunta: Tampereen puukotushoodit

Re: Viiltäjä-Jack ...

Viesti Kirjoittaja dazu »

Lisään vielä tuohon edelliseen viestiini, että Jackin tekemissä surmissa keskeisessä osassa oli uhrien viilteleminen ja silpominen sen jälkeen, kun uhrit olivat jo kuolleet. Tällainen piirre kielii pitkälle kehittyneestä seksuaalissävytteisestä fantasiasta. Tällainen pitkälle viety uhrien silpominen ja sisäelinten poistaminen kertoo yleensä vähän jo vanhemmasta tekijästä mieluummin, kuin nuoremmasta... Jos yhdistää tämän pitkälle viedyn silpomisen ja tekijän järjestäytymisen tason, mikä ei siis ollut hirveän korkea, niin uskon, että tekijä on ollut mieluiten 28-38-vuotias, varmuudella kuitenkin ikähaarukassa 21-40.
Prostituoidut ovat viime kädessä valikoituneet kohteiksi, koska tekijä on käyttänyt prostituoitujen palveluita ja hänelle on tullut prostituoiduista huonoja kokemuksia.
Suomen on ottanut otteeseensa Yhdysvalloista johdettu alt-right oikeisto ja Yhdysvalloista johdettu viher-vasemmisto, jotka toteuttavat Yhdysvaltojen sisäpolitiikkaa Suomessa ja ovat näin tehneet Suomesta USA:n jatkeen ja vieneet Suomelta itsenäisyyden.

Vastaa Viestiin