Sivu 1/4

John Lennonin murha

Lähetetty: Su Elo 19, 2007 7:37 pm
Kirjoittaja Aizerbaidzan
Kaikkihan varmaan tietää Beatlesin ja sen epävirallisen keulahahmon John Lennonin (1940-1980), jonka elämä päättyi liian aikaisin.

Lennon joutui häiriintyneen faninsa Mark David Chapmanin (s. 1955) uhriksi 8.12.1980. Chapman ampui revolverilla viisi laukausta Lennonin selkään tämän kotitalon edessä 72nd Streetin ja Central Park Westin kulmassa Manhattanilla, New Yorkissa.

Chapman jäi ampumisen jälkeen istumaan paikanpäälle odottamaan poliisien tuloa. Hän antautui ilman vastarintaa.

Chapman oli aiemmin murhapäivänä tavannut Lennonin ja saanut tältä jopa nimikirjoituksen.

Chapman tuomittiin toisen asteen murhasta elinkautiseen, josta olisi mahdollista anoa ehdonalaiseen pääsyä vuonna 2000, jolloin Lennonin murhasta tulisi kuluneeksi 20 vuotta. Chapman passitettiin Attica State Prisoniin New Yorkiin, jossa hän on tänä päivänäkin.

Nyt on vuosi 2007. Chapman on anonut ehdonalaiseen pääsyä peräti neljä kertaa ja anomus on joka kerta hylätty. Chapman on vankilan vihatuimpia vankeja ja tämän vuoksi hän on joutunut viettämään koko vankeuaikansa eristyksissä muista. Chapman saa lähes päivittäin vihapostia ja hänet on uhattu tappaa hänen vapautuessaan vankilasta.

Mitä veikkaatte? Jos Mark Chapman joskus pääsee ehdonalaiseen, tuleeko hän selviämään?

Lähetetty: Su Elo 19, 2007 7:43 pm
Kirjoittaja Cicciolina
Miten yleensä tuolla päin maalimaa, kuinka "pian" siellä yleensä vapautettu/armahdettu? sen valossa vois veikkaillakin enemmän vapautumisesta.

Ja jos joku vieläkin, näiden vuosien jälkeen lähettelee tappouhkauksia, niin siinä ja siinä miten vapautumisen jälkeen käykään... :roll:

Lähetetty: Su Elo 19, 2007 7:44 pm
Kirjoittaja Kalessin
max viikko, ei taatusti pidempään.

Lähetetty: Su Elo 19, 2007 8:13 pm
Kirjoittaja Samarina
Veikkaanpa, että noutaja tulee. Varmasti Beatlesilta löytyy muitakin fanaattisia faneja..

Häiriintynyt on aika lievä sana kuvaamaan Chapmania. Mieshän oli aikaisemmalta taustaltaan mielisairaalan asukki, narkkari ja uudestisyntynyt kristitty, jolle Lennonista tuli pakkomielle ja päähänpinttymä. Meni jopa, niin pitkälle, että häiskä otti japanilaisen vaimon, jotta elämä muistuttaisi Lennonin ja Yoko Onon elämää. Kun elämä alkoi mennä niin sanotusti p*rseelleen ja mielenterveys heiketä, Chapman syytti siitä Lennonia ja teki tältä pohjalta oman henkilökohtaisen ratkaisunsa. Oikeuskäsittelyn aikana Chapman perui oman syyntakeettomuusvetoomuksensa, koska Jumala oli sanonut, että hänen täytyy ottaa täysi vastuu teostaan.

Mukana hänellä oli tekohetkellä Salingerin "Sieppari ruispellossa", mistä tulikin mieleen, että pitää lisätä tuo "tämä pitää lukea joskus" listaan...

Lähetetty: Su Elo 19, 2007 8:42 pm
Kirjoittaja wretch
Vaikea kysymys.Luultavasti paikallinen ehdonalaislautakunta lähtee siitä ettei poliisilla ole resursseja vartioida tätä miestä ympäri vuorokauden.Taitaa istua lopun ikäänsä.Se voisi jopa täyttää rikoksen tunnusmerkit jos päästetään vapaaksi henkilö jonka turvallisuutta ei voida taata.Kuullostaa tietenkin tyhmältä mutta näin vaan taitaa olla

Lähetetty: Su Elo 19, 2007 8:49 pm
Kirjoittaja DonHessu
Itse luulen ettei häntä tapeta/hän muuttaa nimensä, mutta sisimässäni melkein toivon että tapettaisiin...

Lähetetty: Su Elo 19, 2007 10:53 pm
Kirjoittaja Tattoo
Jos Mark David Chapman oli häiriintynyt, niin kunka häiriintynyt on se joka odottaa tyypin vapautumista että voisi hänet tappaa ?

Lähetetty: Su Elo 19, 2007 11:01 pm
Kirjoittaja Loka
Tattoo kirjoitti:Jos Mark David Chapman oli häiriintynyt, niin kunka häiriintynyt on se joka odottaa tyypin vapautumista että voisi hänet tappaa ?
No sama ajatus tuli mulle. :roll: Samalla viivalla, yhtä sairas ajatusmaailma.

Lähetetty: Su Elo 19, 2007 11:40 pm
Kirjoittaja Samarina
Loka kirjoitti:
Tattoo kirjoitti:Jos Mark David Chapman oli häiriintynyt, niin kunka häiriintynyt on se joka odottaa tyypin vapautumista että voisi hänet tappaa ?
No sama ajatus tuli mulle. :roll: Samalla viivalla, yhtä sairas ajatusmaailma.
Mä veikkaan, että osa noista tappouhkauksista on vain tyhjien tynnyreiden kolinaa, mutta miksei siellä joku "Chapman" voi odotellakin tilaisuuttaan..

Lähetetty: Ma Elo 20, 2007 12:21 am
Kirjoittaja kahvitar
Varmasti olisi monta potentiaalista tappajaa Chapmanille jos tämä vapautuisi. Kuitenkin kyseessä niin tunnettu tuo Lennonin murha ja Chapmanin murhaamalla saisi taatusti erittäin paljon julkisuutta itselleen. Joten jo pelkästään tästä julkisuudesta voisi joku julkisuutta hamuava tappaa Chapmanin.

Lähetetty: Ma Elo 20, 2007 2:44 pm
Kirjoittaja Aizerbaidzan
Samarina kirjoitti:Meni jopa, niin pitkälle, että häiskä otti japanilaisen vaimon, jotta elämä muistuttaisi Lennonin ja Yoko Onon elämää.
Kyseisen vaimon nimi on Gloria Abe. He ovat edelleen naimisissa, huolimatta Chapmanin tekosista.

Lähetetty: Ma Elo 20, 2007 9:03 pm
Kirjoittaja CJS
wretch kirjoitti:Vaikea kysymys.Luultavasti paikallinen ehdonalaislautakunta lähtee siitä ettei poliisilla ole resursseja vartioida tätä miestä ympäri vuorokauden.Taitaa istua lopun ikäänsä.Se voisi jopa täyttää rikoksen tunnusmerkit jos päästetään vapaaksi henkilö jonka turvallisuutta ei voida taata.Kuullostaa tietenkin tyhmältä mutta näin vaan taitaa olla
Ei kai Ameriikassakaan ihmistä sen takia voida vangittuna pitää, että hänellä voi olla vaarallista ulkopuolella. Eihän silloin esim. siniseen väriin pukeutuneita jengiläisiä sopisi ulos LA:n kaduille päästää, koska vaarana on että punaista väriä suosiva ajaa autolla ohi ja ampuu.

Kuitenkin on aika vähissä ne, jotka oikeasti kävisivät tappamaan vaikka uhkailuja lähettelevätkin. Tai näkemään kauheaa vaivaa herran jäljittämiseksi jos lähtee vankilasta uudella henkilöllisyydellä varustettuna. Vaikea sanoa, mikä todellinen uhka mahtaa kuitenkaan olla jos ymmärtää matalaa profiilia pitää ja silleen.

Lähetetty: Ma Elo 20, 2007 9:32 pm
Kirjoittaja DooM
Minä olen käsittänyt, että kotoista Jammu-setääkin pidetään pakkohoidossa ainakin osittain oman turvallisuutensa takia, mutta mene ja tiedä...?

Lähetetty: Ma Elo 20, 2007 9:45 pm
Kirjoittaja 0553
DooM kirjoitti:Minä olen käsittänyt, että kotoista Jammu-setääkin pidetään pakkohoidossa ainakin osittain oman turvallisuutensa takia, mutta mene ja tiedä...?

Samaisen käsityksen olen itsekkin saanut..

Lähetetty: Ti Elo 21, 2007 1:54 pm
Kirjoittaja wretch

Ei kai Ameriikassakaan ihmistä sen takia voida vangittuna pitää, että hänellä voi olla vaarallista ulkopuolella. Eihän silloin esim. siniseen väriin pukeutuneita jengiläisiä sopisi ulos LA:n kaduille päästää, koska vaarana on että punaista väriä suosiva ajaa autolla ohi ja ampuu.


Aika kaukaa haettua.En pysty hahmottamaan mielessäni yhtäkään sinistä (Crips) tai punaista (Bloods) henkilöä.Chapmannin sen sijaan pystyn.Jos jengiläinen päättää aloittaa uuden elämän ja mahdollisesti vielä peittää tatuoinnit niin hänhän on kuin kuka tahansa kaduntallaaja.Chapman ei ole.Hän on "se mies joka tappoi John Lennonin" elämänsä loppuun asti.

Ps en aio alkaa väittelemään tästä