Eric Harris & Dylan Klebold (ketju 2)

Ulkomailla tapahtuneet selvitetyt tai vielä selvittämättömät henkirikokset

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Destiny
C.S.I. -tasolla
Viestit: 2517
Liittynyt: La Huhti 14, 2012 2:11 pm

Re: Eric Harris & Dylan Klebold (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Destiny » Ti Huhti 19, 2016 1:56 am

VoDKa kirjoitti:
Destiny kirjoitti:Jokos kirja on luettu? Omani on puolivälissä.
Kaksi ensimmäistä sivua luettuna. Ei ole jaksanut panostaa tuon lukemiseen kun oli pari muuta kirjaa mitkä piti ensin saada alta pois. Ehkäpä aloitan tässä lähipäivinä. Joka tapauksessa todennäköisesti saat luettua sen ennen minua loppuun, ellei sitten tapahdu ihme ja jostain syystä innostun lukemaan koko opuksen kerralla läpi.
Näin äiti-ihmisenä, aiheuttaa melko vahvaa mukana elämistä toisen äidin rakkaudessa lastaan kohtaan. Kiva kuulla sitten, minkä näköisenä kirja avautuu jollekin toiselle.
Helvetin kosto kiehuu sydämessäni- Yön kuningatar

Avatar
Raatotanssi
Parranpäristäjä
Viestit: 73
Liittynyt: Ma Syys 29, 2008 9:06 pm

Re: Eric Harris & Dylan Klebold (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Raatotanssi » Pe Touko 27, 2016 1:40 am

Itse sain tuon Sue Kleboldin kirjan pari päivää sitten, mutta en ole ehtinyt vielä siihen satunnaista selailua enempää perehdyttyä. Ainakin Basement tapesien sisällöstä kertova luku vaikutti kiinnostavalta, koska siinä oli jonkin verran ainakin minulle uutta tietoa nimenomaan sellaisen ihmisen näkökulmasta, joka tunsi Dylanin hyvin ja osasi arvioida tämän käytöstä eri tavalla kuin aiemmat lähteet. Pitää perehtyä kirjaan paremmin heti kun on mahdollisuus.

Tuota jonkun aiemmin linkkaamaa haastattelua oli melkein tuskallista katsoa, koska haastattelija (taisi olla Diane Sawyer) oli jotenkin todella tuomitseva ja osa kysymyksistä kuulosti lähinnä vittuilulta. Onhan se nyt helppo hokea että "kyllä minä tietäisin jos lapseni olisi masentunut ja suunnittelisi joukkomurhaa, miten ihmeessä sinä et muka tiennyt", jos ei ole koskaan sellaisessa tilanteessa ollut. Kun miettii, mitä kaikkea sitä itsekin teininä pystyi vanhemmilta salaamaan, niin en kyllä ihmettele yhtään.
Gunslinger, black duster, delusions of a western
He wears his hat on backwards; sets fire to his locker

Destiny
C.S.I. -tasolla
Viestit: 2517
Liittynyt: La Huhti 14, 2012 2:11 pm

Re: Eric Harris & Dylan Klebold (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Destiny » Pe Touko 27, 2016 3:40 pm

Raatotanssi kirjoitti:Itse sain tuon Sue Kleboldin kirjan pari päivää sitten, mutta en ole ehtinyt vielä siihen satunnaista selailua enempää perehdyttyä. Ainakin Basement tapesien sisällöstä kertova luku vaikutti kiinnostavalta, koska siinä oli jonkin verran ainakin minulle uutta tietoa nimenomaan sellaisen ihmisen näkökulmasta, joka tunsi Dylanin hyvin ja osasi arvioida tämän käytöstä eri tavalla kuin aiemmat lähteet. Pitää perehtyä kirjaan paremmin heti kun on mahdollisuus.

Tuota jonkun aiemmin linkkaamaa haastattelua oli melkein tuskallista katsoa, koska haastattelija (taisi olla Diane Sawyer) oli jotenkin todella tuomitseva ja osa kysymyksistä kuulosti lähinnä vittuilulta. Onhan se nyt helppo hokea että "kyllä minä tietäisin jos lapseni olisi masentunut ja suunnittelisi joukkomurhaa, miten ihmeessä sinä et muka tiennyt", jos ei ole koskaan sellaisessa tilanteessa ollut. Kun miettii, mitä kaikkea sitä itsekin teininä pystyi vanhemmilta salaamaan, niin en kyllä ihmettele yhtään.
Samaa mieltä. Tunnen empatiaa äitiä ja koko perhettä kohtaan, vaikka tiettyä ulkokultaisuutta perheessä ja sen dynamiikassan olikin havaittavissa, meillä ei huudettu, meillä ei kiroiltu, meillä käytäydyttiin kohteliaasti yms. Hienoja arvoja ja asioita sinänsä, mutta mielessä kävi, olisiko ollut parempi, että poika olisi voinut osoittaa raivoaan ja huonoa oloaan kotonaan ja ehkä saada siten vanhemmilta terveitä työkaluja ajatustensa ja tunteneensa hallintaan. Nyt hänellä oli Harris, jolle niitä saattoi näyttää ja hänellä olikin suunnitelma käyttää ystävänsä sisäistä raivoa omien fantasioidensa toteuttamiseen. Hän tuskin yritti hillitä sitä, vaan ruokkia lisää.

Olisi mielenkiintoista lukea Harrisien näkemys tapahtumista. Ihminen ja jonkun lapsi Erickin oli. Kai hänessäkin inhimillinen puoli löytyi, kaikesta huolimatta.
Helvetin kosto kiehuu sydämessäni- Yön kuningatar

Avatar
Raatotanssi
Parranpäristäjä
Viestit: 73
Liittynyt: Ma Syys 29, 2008 9:06 pm

Re: Eric Harris & Dylan Klebold (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Raatotanssi » Pe Kesä 17, 2016 6:49 pm

Destiny kirjoitti:Olisi mielenkiintoista lukea Harrisien näkemys tapahtumista. Ihminen ja jonkun lapsi Erickin oli. Kai hänessäkin inhimillinen puoli löytyi, kaikesta huolimatta.
Varmasti oli, en minä ainakaan ole ollut hetkeäkään siinä uskossa, että Eric olisi ollut täysin tunteeton psykopaatti. Sen sijaan en kyllä jaksa uskoa, että Harrisit ikinä tulevat julkisuuteen tämän asian tiimoilta. Monet tuntuvat olevan aika vahvasti sitä mieltä, että Eric oli se kaiken pahan alku ja juuri, tyyppi jota ilman koko tragediaa ei olisi tapahtunut. Se ei ole mikään helpoin lähtökohta tulla julkisuuteen puhumaan asiasta.

Asiasta toiseen. Patti Nielsonin soittama hätäpuhelu on toki ollut helposti löydettävissä iät ja ajat, mutta onko alla oleva pätkä puhelusta ollut aiemmin saatavilla? Itse löysin sen melko vasta ihan vahingossa, ilmeisesti joku toimittaja on sen julkisuuteen vuotanut. Minua vain hämmästyttää aina uudestaan se, miten vielä melkein kymmenen vuoden asiaan perehtymisen jälkeen saatan löytää aiheesta jotain uutta tietoa. (Kyseessä siis virallisesti "julkaisematon" pätkä Nielsonin hätäpuhelusta, taustalta kuuluu miten Dylan ampuu Lauren Townsendin.)

https://www.youtube.com/watch?v=cElTe8tTqR8
Gunslinger, black duster, delusions of a western
He wears his hat on backwards; sets fire to his locker

hipsulainen
Hercule Poirot
Viestit: 2106
Liittynyt: Pe Elo 24, 2007 2:29 pm
Paikkakunta: Lahti

Re: Eric Harris & Dylan Klebold (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja hipsulainen » La Huhti 20, 2019 7:10 pm

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/c7a ... be1aaf4871

20 vuotta sitten kaksi oppilasta latasi aseensa ja käveli Columbineen – 13 ihmisen murha jäi historiaan mutta maailma ei muuttunut

Tänään klo 18:30

Columbine oli pitkään Yhdysvaltojen verisin kouluampuminen.

Columbinen kouluampumisesta tulee tänään kuluneeksi 20 vuotta.

Järkyttävässä veriteossa henkensä menetti 13 ihmistä. Kuolleista 12 oli koulun oppilaita ja yksi oli opettaja. Lisäksi 23 ihmistä loukkaantui joukkoampumisessa.

Sandy Hookin kouluampumiseen vuonna 2012 saakka, Columbine oli Yhdysvaltojen verisin kouluampuminen.

Murhat eivät olleet hetken päähänpisto.

Päinvastoin, Eric Harris ja Dylan Klebold suunnittelivat teot huolella. Ensimmäisiä merkkejä teinien huolestuttavasta käytöksestä oli havaittavissa jo vuosia ennen verilöylyä.

Uusnatsisympatioita ja oma blogi

Harris ja Klebold olivat Columbinen tapahtumien aikaan vasta 18- ja 17-vuotiaita. Tekojen jälkeen on tullut ilmi, että he olivat kokeneet tulleensa ainakin jossain määrin koulukiusatuiksi.

Tekijöitä on monessa yhteydessä kuvailtu myös pelottaviksi.

Guardianin vuonna 1999 haastattelemat Columbinen oppilaat kertoivat Harrisin ja Kleboldin kuuluneen klikkiin, jossa oltiin kiinnostuneita aseista ja kuolemasta. Lisäksi noin 13 jäsenen ryhmällä sanottiin olevan vahvoja uusnatsisympatioita.

Tämän kaveriporukan kiihkeimpään siipeen kuuluivat myös Harris ja Klebold.

Harris piti vuonna 1996 kotisivullaan blogia, jossa hän ryhtyi julkaisemaan ohjeita pommien valmistamiseksi. Lisäksi hän kirjoitti blogiinsa ajatuksiaan kavereistaan, perheestään ja koulustaan.

Kuva
Jimmie Cornell ja Brittney Pastine surivat Columbinessa murhatun ystävänsä Rachel Scottin hautajaisissa vuonna 1999. [EPA/AOP]

Tapahtumat koululla

Harris ja Klebold olivat valmistelleet hyökkäyksen huolella. Ennen tekojaan he olivat tehneet videoita, joissa he kertoivat aikeistaan ja pyysivät etukäteen vanhemmiltaan anteeksi.

Kuukausina ennen murhia he olivat hankkineet erilaisia aseita. Kammottavista suunnitelmista ulkopuoliset henkilöt olivat auttaneet Harrisia ja Kleboldia aseiden saamisessa, sillä he olivat alaikäisiä. Esimerkiksi Mark Manes, joka hankki Harrisille ja Kleboldille yhden Columbinessa käytetyistä aseista, sai myöhemmin kuuden vuoden vankilatuomion aseiden välittämisestä alaikäisille.

20. huhtikuuta 1999 Harris ja Klebold virittivät koulun ruokalaan rakentamiaan pommeja, joissa oli ajastin. Heidän suunnitelmanaan oli ollut odottaa räjähdyksiä ja ampua sen jälkeen koulusta pakenijat.

Pommit eivät kuitenkaan räjähtäneet ja Harris ja Klebold ryhtyivät ammuskelemaan.

Tapahtumien etenemisestä koulun sisällä on olemassa erittäin seikkaperäinen ja tarkka kuvaus, sillä moni opiskelija selvisi Columbinesta ja he ovat pystyneet kuvailemaan Harrisin ja Kleboldin tekoja.

Murhattuaan 12 oppilasta ja yhden opettajan, Harris ja Klebold tekivät molemmat itsemurhan ampumalla itseään päähän.

SWAT-ryhmä saapui kouluun 47 minuuttia sen jälkeen, kun ampuminen oli alkanut. Kesti viisi tuntia, että viranomaiset kertoivat tilanteen koululla olevan hallinnassa.

CNN mainitsee Columbinen tapahtumat yhtenä eniten kuolonuhreja vaatineista joukkoampumisista Yhdysvaltojen historiassa.

Kuva
Columbinen oppilaat lukevat kouluampumisessa kuolleiden muistomerkkiin kirjoitettuja tekstejä. [EPA/AOP]

Selviytyjät toivoivat muutosta

Columbinella on ollut erityinen rooli Yhdysvaltojen poliittisessa historiassa. Esimerkiksi Fox News kirjoittaa, ettei keskustelu aseväkivallasta kouluissa ole enää Columbinen jälkeen koskaan ollut samanlaista.

Moni Columbinen selviytyjistä on ottanut tiukasti kantaa Yhdysvaltojen aselaeista käytävään keskusteluun. He ovat olleet sitä mieltä, ettei maassa ole tehty tarpeeksi töitä kouluampumisten tai joukkomurhien estämiseksi.

– Olisi luullut, että joku olisi luonut tiukemmat aselait tai vaatisi mielentilatutkimusta, ennen kuin saa luvan ostaa aseen, AFP:n haastattelema Amanda Duran sanoi.

– Mutta mitään sellaista ei ole tapahtunut. Joten olen ollut vain vihainen ja ärsyyntynyt, Duran jatkoi.

Yhdysvalloissa on tapahtunut useita kouluampumisia Columbinen jälkeen.

Kuva
Rachel Scottin kuva heijastettiin seinälle hänen hautajaisissaan vuonna 1999. [EPA/AOP]

Lähteet: AFP, CNN, Fox News, Rocky Mountain News

ANNI HUTTUNEN
[email protected]
Olet sietämätön tyyppi ja mielipiteesi ovat vääriä
Älä soita tänne enää koskaan - Ultra Bra

Avatar
dazu
Columbo
Viestit: 2441
Liittynyt: Pe Elo 19, 2011 4:28 pm
Paikkakunta: Tampereen puukotushoodit

Re: Eric Harris & Dylan Klebold (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja dazu » Ma Huhti 22, 2019 12:49 am

Uusnatsisympatioita ja oma blogi

Harris ja Klebold olivat Columbinen tapahtumien aikaan vasta 18- ja 17-vuotiaita. Tekojen jälkeen on tullut ilmi, että he olivat kokeneet tulleensa ainakin jossain määrin koulukiusatuiksi.

Tekijöitä on monessa yhteydessä kuvailtu myös pelottaviksi.

Guardianin vuonna 1999 haastattelemat Columbinen oppilaat kertoivat Harrisin ja Kleboldin kuuluneen klikkiin, jossa oltiin kiinnostuneita aseista ja kuolemasta. Lisäksi noin 13 jäsenen ryhmällä sanottiin olevan vahvoja uusnatsisympatioita.
Eipä ollut Harris mitenkään koulukiusattu. Hänhän oli itseasiassa koulussaan varsin suosittu ja hän myös seurusteli. Oma mielikuvani Harrisista on, että hän oli teini-ikäinen, kehittymässä oleva narsisti.
Klebold taasen oli tällainen sosiaalisesti syrjäytynyt ja kiusattu nuori ja nämä kaksi sitten jotenkin löysivät toisensa ja muodostuivat tällaiseksi tuhoisaksi kaksikoksi.
Columbinella on ollut erityinen rooli Yhdysvaltojen poliittisessa historiassa. Esimerkiksi Fox News kirjoittaa, ettei keskustelu aseväkivallasta kouluissa ole enää Columbinen jälkeen koskaan ollut samanlaista.
Tämä on niin surullista, että näistä teoista syytetään aina koulukiusattuja ja aselakeja. Vastuu tästä on toimittajilla ja poliitikoilla.
Suomen on ottanut otteeseensa Yhdysvalloista johdettu alt-right oikeisto ja Yhdysvalloista johdettu viher-vasemmisto, jotka toteuttavat Yhdysvaltojen sisäpolitiikkaa Suomessa ja ovat näin tehneet Suomesta USA:n jatkeen ja vieneet Suomelta itsenäisyyden.

VoDKa
6 miljoonan dollarin mies
Viestit: 4956
Liittynyt: Ke Marras 07, 2007 5:17 am
Paikkakunta: Better place.

Re: Eric Harris & Dylan Klebold (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja VoDKa » Ma Touko 27, 2019 2:23 am

Kukapa olisi uskonut että Harrisin ja Kleboldin tekojen kautta saadaan uhri vielä yli 20 vuotta myöhemminkin? Uutinen on viikon takaa, eli Eubanks kuoli melko tarkalleen 20 vuotta ja 1 kuukausi Columbinen tapahtumien jälkeen.
CNN kirjoitti:Columbine-selviytyjä ja julkinen puhuja hävisi taistelun riippuvuudelle

Austin Eubanks, yksi Columbinen vuoden 1999 ammuskelun selviytyjistä, löydettiin kuolleena kotoaan aikaisin lauantaina, kertoo Coloradon Routtin osavaltion kuolemansyyntutkija Robert Ryg.

Eubanks löydettiin tarkastuksessa sen jälkeen kun hän ei vastannut puhelimeensa. Hän oli kuollessaan 37-vuotias.

Rikosta ei epäillä ja ruumiinavaus on suunnitteilla maanantaiksi, Ryg kertoo. Eubanks taisteli opioidi-riippuvuutta vastaan kouluammuskelun jälkeen ja ryhtyi sittemmin julkiseksi puhujaksi aineiden väärinkäyttöä koskevissa asioissa, kerrotaan hänen kotisivuillaan. Twitter-tilin perusteella hän puhui viimeksi vuonna 2019 Connecticut Opioid and Prescription Drug Prevention-konferenssissa toukokuun 2. päivä.

Eubanks "hävisi taistelun samaa sairautta vastaan jonka vuoksi hän taisteli jotta muut voisivat kohdata sen", hänen perheensä kertoo CNN:n yhteistyökumppani KMGH:lle. "Tukea antavan yhteisön rakentaminen oli se mikä merkitsi eniten Austinille ja me suunnittelemme hänen työnsä jatkamista."

Perhe muistuttaa että Eubanksin kuolinsyy on toistaiseksi tuntematon ja he odottavat ruumiinavauksen tuloksia.

Opioidit "veivät tunteet pois", Eubanks sanoi

Eubanks oli vasta 17 kun Columbinen kouluammuskelu tapahtui. Hän oli kirjastossa ystäviensä kanssa, yrittäen päättää menisivätkö he kalastamaan vai pelaamaan golfia koulun jälkeen kun he kuulivat laukaukset.

"Opettaja juoksi kirjastoon samasta ovesta josta olimme tulleet kirjastoon, huutaen että kaikkien pitäisi mennä pöytien alle, että jollakulla oli ase, ja muistan olleeni shokissa," Eubanks kertoi CNN:lle viime vuonna.

Eubanks, hänen paras kaverinsa ja muutama muu oppilas piiloutuivat pöytien alle. Noin 10 minuuttia myöhemmin ampujat astuivat kirjastoon ja systemaattisesti ampuivat jokaisen pöydän alle, Eubanks kertoi. Häntä ammuttiin käteen ja polveen. Hänen paras ystävänsä kuoli välittömästi.

"Selvästi sen jälkeen elämäni suunta muuttui," Eubanks sanoi.
"Vammojeni seurauksena minua lääkittiin noin 45 minuuttia sen jälkeen kun ammuskelu oli tapahtunut. Muistan tunteneeni vetoa siihen, koska se vei tunteet pois," hän kertoi kipulääkityksestä.

Viikoissa hänelle kehittyi opioidi-riippuvuus. Eubanks taisteli riippuvuuden kanssa seuraavat 12 vuotta. Usean hoitoyrityksen jälkeen hän löysi pitkäaikaishoitoa ja päätti pyhittää aikansa puhumalla riippuvuudesta paranemisesta.
https://edition.cnn.com/2019/05/18/us/c ... index.html

Sittemmin perhe on myöntänyt kuoleman tapahtuneen yliannostuksen seurauksena. Austinin ammuskelussa kuollut ystävä oli Corey DePooter, joka hänkin oli 17-vuotias tapahtumien aikaan.

One day I might just disappear and you will never find me. Nobody will ever find me.


MutasSepi
Alokas
Viestit: 13
Liittynyt: Ti Maalis 19, 2019 12:13 pm

Re: Eric Harris & Dylan Klebold (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja MutasSepi » Ma Touko 27, 2019 3:12 am

Tuo on totta että nämä hirmuteot jäävät selvinneille kummittelemaan vielä tavalla tai toisella, jopa lopunikää. Kuinkahan moni Jokelan koulussa tapahtumahetkellä ollut on kuollut jo omankäden kautta..

Kardemumma

Re: Eric Harris & Dylan Klebold (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Kardemumma » Ma Touko 27, 2019 8:10 pm

Tietynlainen trauma varmasti jää nuorelle moisesta tapahtumasta. En kuitenkaan usko sen johtavan itsetuhoisuuteen, vaan päinvastoin korkeampaan riippuvuuteen halua selvityä ja elää.

Dope Boy
Philip Marlowe
Viestit: 1134
Liittynyt: To Marras 17, 2016 10:52 pm

Re: Eric Harris & Dylan Klebold (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Dope Boy » Su Kesä 02, 2019 10:24 pm

Jos nää kaksi ei ois ikinä tavannu niin mitään ei ois tapahtunut.
"If you aim for a king, you better not miss"

Scarlett
Ran-tan-plan
Viestit: 355
Liittynyt: La Joulu 13, 2008 10:42 pm

Re: Eric Harris & Dylan Klebold (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Scarlett » Ma Kesä 03, 2019 12:11 am

Tosiaan näin olen lukenut psykologien analyysista, että Harris oli klassinen psykopaatti, narsisti, ja Klebold lähinnä masentunut. Klebold ei siis yksin olisi mokomaan tekoon lähtenyt näiden arvioiden mukaan.

Avatar
Sajaki
Wallander
Viestit: 1011
Liittynyt: Pe Maalis 19, 2010 8:53 pm
Paikkakunta: Left-hand path

Re: Eric Harris & Dylan Klebold (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Sajaki » Su Kesä 09, 2019 5:05 pm

Columbinen koulun purku harkinnassa ”sairaalloisen kiinnostuksen takia”
STT-AFP 9.6.2019 12:49
Muokattu 9.6.2019 12:54


Yh­dys­val­lat Yh­dys­val­lois­sa vi­ra­no­mai­set ovat eh­dot­ta­neet kou­lu­am­pu­mi­ses­ta tun­ne­tun Co­lum­bi­nen kou­lu­ra­ken­nuk­sen pur­ka­mis­ta.

Syy­nä on kou­lun jois­sa­kin ih­mi­sis­sä he­rät­tä­mä sai­raal­loi­nen mie­len­kiin­to. Asi­as­ta uu­ti­soi­vat Yh­dys­val­lois­sa use­at uu­tis­ka­na­vat.

KOU­LUUN HA­KEU­TUU vuo­sit­tain sa­to­ja ih­mi­siä, joi­ta 20 vuot­ta sit­ten ta­pah­tu­nut kou­lu­am­pu­mi­nen kiin­nos­taa.

Co­lum­bi­nen am­pu­mis­ta­paus­ta pui­daan yhä myös ne­tis­sä, jos­sa sil­lä on oma ihai­li­ja­jouk­kon­sa. Vii­mei­sin va­ka­va Co­lum­bi­nen sel­ke­äs­ti ins­pi­roi­ma kou­lu-uh­kaus ta­pah­tui kak­si kuu­kaut­ta sit­ten.

Vi­ra­no­mai­set ovat lä­het­tä­neet alu­een asuk­kail­le kir­jeen, jos­sa heil­tä ky­syt­tiin, tu­li­si­ko Co­lum­bi­nen kou­lu pur­kaa ja ra­ken­taa uu­del­leen vas­taa­vien on­gel­mien vält­tä­mi­sek­si.

CO­LUM­BI­NEN KOU­LUIS­KU oli ai­ka­naan Yh­dys­val­tain ve­ri­sin.

Kak­si aseis­tau­tu­nut­ta tei­niä tap­poi 12 opis­ke­li­jaa ja yh­den opet­ta­jan en­nen kuin he tap­poi­vat it­sen­sä. Sit­tem­min vas­taa­via jouk­ko­am­pu­mi­sia on ol­lut Yh­dys­val­lois­sa usei­ta.
Lähde: Suomenmaa
"Karkea kysymys koko kriminaalipolitiikan historian ajan on ollut, onko rikoksiin syyllistynyt (tai muuten poikkeava) henkilö paha vai hullu."

VoDKa
6 miljoonan dollarin mies
Viestit: 4956
Liittynyt: Ke Marras 07, 2007 5:17 am
Paikkakunta: Better place.

Re: Eric Harris & Dylan Klebold (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja VoDKa » Ma Kesä 10, 2019 7:19 pm

Jos totta puhutaan, niin minun mielestäni tuon koulun voisi purkaa. Ei vain siksi että sinne hakeutuu ulkopuolisia sisälle noinkin runsaasti vuosittain (yllättävän paljon muuten, olisin kuvitellut että alle 5 vuosittain), vaan myös siksi että koulua käyvänä varmaan tunne on vähintäänkin mielenkiintoinen kun koulun historiaan tutustuu (niin hurjaa kuin se onkin, niin nuorimmat koulua käyväthän syntyivät vasta vuosia tapahtumien jälkeen eivätkä näin ollen voi edes muistaa tapahtunutta. Veikkaisin että muutenkin tuolla alueella ei siitä kauheasti puhuta.)

Lisäksi kyseinen kouluhan ei ole mitenkään erityisen ilo silmälle muutenkaan. En tiedä millainen muistopaikka koululla on jos on enää minkäänlaista, jostain syystä muistelisin että ne valkoiset ristit olisivat yhä koulun lähistöllä mutta voi hyvinkin olla että ne on sieltä hävinneet jo aikojen saatossa fanien taskuihin pala palalta tai muista syistä poistettu. Uuteen kouluun joku muistolaatta vähintään toki pitäisi seinään laittaa, tuskin ilman sitä koulun annettaisiin kovinkaan pitkään olla rauhassa ilman että joku sitä alkaisi sinne vaatimaan. Nykyisen koulun purkamisella päästäisiin myös eroon siitä kiinni muuratun huoneen outoilusta, joka ainakin itsestä tuntuu edelleen oudolta, vaikka ymmärrän toki syyn. Mitään syytähän sitä huonetta ei ole siellä säilyttää, vaan se on turhan panttina seissyt sen parikymmentä vuotta jo, jääden näin ikään kuin kummittelemaan muistona tapahtumista. Oikein mainiota materiaalia myös lukuisille kummitustarinoille toki.

Uuden koulun sijaintia voisi siinä mielessä muuttaa jos sellainen paikalle rakennetaan, että nykyinen parkkipaikka muutettaisiin koulurakennuksen sijainniksi ja nykyinen koulurakennuksen alue muunnettaisiin parkkipaikkakäyttöön. Tällöin päästäisiin täysin eroon rakennuksen sijainnin ja parkkipaikan "stigmasta" ja päästäisiin aloittamaan paljon puhtaamman oloiselta pöydältä.

One day I might just disappear and you will never find me. Nobody will ever find me.


Vastaa Viestiin