Harvinainen murha kuohuttaa Islannissa

Ulkomailla tapahtuneet selvitetyt tai vielä selvittämättömät henkirikokset
ktaina
Adrian Monk
Viestit: 2616
Liittynyt: To Helmi 05, 2015 10:52 am
Paikkakunta: Rannikolla tuulee

Re: Harvinainen murha kuohuttaa Islannissa

Viesti Kirjoittaja ktaina »

Mediatietojen mukaan Birna Brjansdottir kuristettiin ja heitettiin mereen kuolemaan tammikuun puolivälissä. Alustavan ruumiinavausraportin mukaan 20-vuotias nainen oli yhä elossa veteen joutuessaan ja kuolinsyyksi on todettu hukkuminen.

Poliisi ei kommentoinut Islannin yleisradioyhtiö RUV:n ensimmäisenä uutisoimia väitteitä tiistaina.

Nainen tallentui viimeisen kerran elossa valvontakameroihin 14. tammikuuta viideltä aamuyöllä, kun hän kävi ostamassa kebabin. Myöhemmin hänen kenkänsä löydettiin läheltä Reykjavikin eteläpuolella sijaitsevaa Hafnarfjordurin satamaa, johon troolari Polar Nanoq oli ankkuroitunut. Lähelle parkkeeratusta autosta löydettiin Brjansdottirin verta. Samainen ajoneuvo nähtiin myös Brjansdottirin katoamispaikan liepeillä.

Naisen ruumis löydettiin viikkoa myöhemmin rannalta. Uuden tiedon mukaan hän oli löydettäessä alasti. Poliisi ei ole kertonut, oliko naiselle tehty seksuaalista väkivaltaa.

Murhasta epäillään 25-vuotiasta gröönlantilaista kalastajaa. Islantilaisen Frettabladid-lehden mukaan miestä on aiemmin syytetty raiskauksesta. Aiemmin pidätettynä oli myös 30-vuotias gröönlantilaismies, mutta hänet on vapautettu epäilyistä.

Troolari, jolla mies työskenteli, ehti lähteä satamasta jo katoamista seuranneena päivänä, mutta Islannin poliisi lähti helikopterilla perään ja pysäytti aluksen 18. tammikuuta.

Nuoren naisen surma on järkyttänyt rauhallista saarivaltiota. Toissa viikonloppuna tuhannet ihmiset marssivat Reykjavikissa Birnan muistoksi.

Maassa tapahtuu keskimäärin vain 1-2 henkirikosta vuodessa. Tavallisesti teot liittyvät alkoholiin tai mielenterveysongelmiin, eli Brjansdottirin kohtalo on hyvin poikkeuksellinen. Tanskaan kuuluvassa 56 000 asukkaan Gröönlannissa vuosittainen vaihtelu on suurta, mutta alue löytyy usein henkirikos-, raiskaus- ja itsemurhatilastojen maavertailujen kärkipäästä.

Edellisen kerran Islannissa on tapahtunut selvittämätön henkirikos vuonna 1968, jolloin uhriksi joutui taksikuski.http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201702 ... 7_ul.shtml

Avatar
Kissankello
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1404
Liittynyt: To Loka 23, 2014 8:46 pm

Re: Harvinainen murha kuohuttaa Islannissa

Viesti Kirjoittaja Kissankello »

AFP: Nimettömät lähteet paljastivat uusia tietoja Islannissa surmatun Birnan, 20, traagisista viimeisistä hetkistä

Julkaistu: 7.2. 21:23

Tammikuussa henkirikoksen uhriksi joutuneen islantilainen Birna Brjansdottirin, 20, katoamisesta ja kuolemasta on tullut uutta tietoa.

Islantilaisen Birna Brjansdottirin, 20, katoaminen järkytti syvästi 330 000 asukkaan saarta, sillä siellä tapahtuu poliisin mukaan vain noin 1,8 murhaa vuotta kohden. Yleensä murhaajat ovat päihtyneitä tai mielenterveysongelmaisia.

Katoamisen myötä saarella järjestettiin sen tähän asti suurin etsintäoperaatio.

Brjansdottir löydettiin kuolleena rannalta 22. tammikuuta, kahdeksan päivää katoamisensa jälkeen. Hän oli löydettäessä alasti, mutta poliisi ei ole kertonut, oliko naiselle tehty seksuaalista väkivaltaa.

Uutistoimisto AFP kertoo poliisitutkintaa lähellä olevien lähteiden paljastaneen Islannin yleisradio RUV:lle maanantaina, että Brjansdottir on todennäköisesti ollut mereen joutuessaan vielä elossa. Nuoren naisen keuhkoista löytyi vettä, mikä viittaa hukkumiseen kuolinsyynä.

Poliisi ei kommentoinut asiaa vielä tiistaina.

Islannin korkein oikeus sen sijaan päätti pitää edelleen vangittuna merimiehen, jonka troolarin on yhdistetty nuoren naisen katoamiseen.

”Viikinkiryhmä” pidätti epäillyt

Brjansdottir nähtiin viimeisen kerran elossa varhain lauantaiaamuna, 14. tammikuuta. Tuolloin hän tallentui valvontakameran nauhalle kävellessään Reykjavikin jäisillä kaduilla ostettuaan kebab-annoksen baari-illan jälkeen.

Tämän jälkeen nuoresta naisesta ei nähty jälkeäkään. Naisen kengät löydettiin myöhemmin Reykjavikin eteläpuolelta, Hafnarfjordurin satamasta, läheltä laituria jonne pidätetyn miehen troolari oli ankkuroitu.

Turvakameranauhoja tutkimalla poliisi on saanut selville, että troolarin läheisyyteen oli katoamisaamuna parkkeerattu punainen Kia Rio – samanlainen kuin valvontakamerafilmissä, johon myös Brjansdottir tallentui.

Autosta poliisi löysi kadonneen naisen verijälkiä.

Polar Nanoq -niminen troolari oli lähtenyt laiturista vain tunteja ennen kuin tieto Brjansdottirin katoamisesta kävi ilmi. Tästä syystä Islannin poliisin erikoisjoukko – Viikinkiryhmä – lensi laivalla helikopterilla ja kuulusteli merimiehiä.
http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art- ... 78903.html
"Before you embark on a journey of revenge, dig two graves."
- Confucius (Chinese philosopher & reformer, 551 BC - 479 BC)

On Anoi Kaa
Frank Columbo
Viestit: 9106
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: Harvinainen murha kuohuttaa Islannissa

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa »

Sen verran säälivät vielä omaisia ja pidättelevät kansan raivoa, etteivät viitsi kertoa oliko tämä nuori nainen raiskattu. Itse pidän sitä selvänä ja motiivina tähän barbaariseen tekoon.

Jutusta yläpuolella, siinä voi kielenkannat höltyä paatuneeltakin raiskaajamurhaajalta, kun itse viikinkiryhmä lentelee laivalla paikanpäälle ja kunnioitusta herättävää on muukin kalusto, kun vispilällä on niin suuri, että siellä mahtuu lentelemään sillä laivalla! Siis näinhän tää on fakki-idiootin ummarrettava:
Viikinkiryhmä – lensi laivalla helikopterilla ja kuulusteli merimiehiä.


Edit. automaattikorjauksien korjaukset.
Agatha Christien maailmankuulu "Kymmenen pientä neekeripoikaa" on nähtävissä live-näytelmänä täällä! Kuka murhaa ja kenet?

Täysi Purenta
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1481
Liittynyt: Pe Huhti 16, 2010 11:05 am

Re: Harvinainen murha kuohuttaa Islannissa

Viesti Kirjoittaja Täysi Purenta »

Jos tyttöpoloinen ehti olla sen 8 päivän kateissaolonsa ajan merivedessä, ei välttämättä voida enää todentaa raiskausta. Ruumis on vedessäolon ja aaltojen rantaan paiskomisen jäljiltä usein aika lopullisessa kunnossa muutoinkin.
Toki tunnustuksen tai laivalta löytyneiden dna-jäämien perusteella voidaan asiaan saada selvyys siitäkin huolimatta. Mutta lieneekö tuolla loppuviimein väliä. Mitä luultavimmin seksuaalirikos on ollut se syy minkä vuoksi tekoon on ylipäätään ryhdytty.

Tracker
Theo Kojak
Viestit: 1181
Liittynyt: Ke Helmi 04, 2015 9:13 am

Islanti-Nuoren Birnan murha oli liikaa.....

Viesti Kirjoittaja Tracker »

Nuoren Birnan murha oli liikaa – Pitkään vaienneet pedofiilien uhrit nousivat kapinaan, hallitus kaatui, eikä Islanti ole enää entisensä
Islannin synkkä vuosi alkoi murhasta, jonka luultiin olevan mahdollinen vain dekkareissa.

Seksuaalirikokset28.10.2017 klo 07:06päivitetty 28.10.2017 klo 12:53
IslantiKuva
Birna BrjánsdóttirISRUV / Yle Uutisgrafiikka

Perjantai 13. tammikuuta oli Etelä-Islannissa hyytävä. Atlantilta puhaltava tuuli sai ulkonaliikkujat kiirehtimään askeliaan.

Tuona iltana 20-vuotias Birna Brjánsdóttir oli kokoontunut ystäviensä kanssa juhlimaan viikonlopun alkua tunnelmalliseen Húrra-baariin. Pienessä kivitalossa sijaitseva Húrra on yksi Reykjavíkin yöelämän suosituimmista paikoista. Baarissa tanssitaan viikonloppuisin pitkälle aamuyöhön.

Birna astui ulos baarista hieman ennen viittä, kävi kebab-kioskilla ja hävisi sen jälkeen pimeään yöhön. Seuraavana aamuna Reykjavíkin asukkaat heräsivät keskelle lumisateen valkaisemaa maisemaa.

Mutta Birnaa ei kuulunut työpaikalleen Hagkaup-markettiin, eikä hän vastannut puhelimeen.

Nainen ilmoitettiin kadonneeksi. Alkoi Islannin historian suurin etsintäoperaatio: yli 700 pelastustiimin jäsentä etsi Birnaa yötä päivää. Etsijät kävelivät Reykjavíkin ja naapurikaupunkien katuja, vaelsivat lähialueen laavapelloilla ja teollisuusalueilla. Pääkaupunkiseudulla asuvia kehotettiin kurkistamaan kotiensa takapihoille ja ulkovarastoihin.

Tukiasematietojen mukaan Birnan kännykkä oli viimeisen kerran päällä Hafnarfjörðurin kaupungin alueella kuuden aikaan katoamisaamuna.

Nuoren naisen raaka murha piti olla asia, josta luettiin vain islantilaisista dekkareista, ei uutislehdistä.
Muutamaa päivää myöhemmin Hafnarfjörðurin satamasta löytyivät mustat Dr. Martensin maihinnousukengät. Ne osoittautuivat Birnan kengiksi.

Viikon kuluttua pelastushelikopteri havaitsi nuoren naisen ruumiin Lounais-Islannin rannikolla Reykjanesin niemimaan lähettyviltä. Birna oli löytynyt.

Epäiltyjen jäljille päästiin vuokra-autotietojen ja valvontakameratallenteiden avulla. Islannin poliisi laskeutui helikopterilla jo Grönlantiin matkalla olleelle kalastaja-alukselle, ja kalastaja Thomas Møller Olsen, 25, pidätettiin epäiltynä Birnan murhasta ja huumeiden salakuljetuksesta. Kalastusaluksesta löytyi kiinniottohetkellä 20 kiloa hasista.

Kotimaassaan Grönlannissa Olsen oli ollut vuonna 2011 syytteessä raiskauksesta, mutta todisteet eivät olleet tuolloin riittäneet oikeustuomioon.

Syyskuun lopussa Olsen tuomittiin 19 vuoden vankeuteen Birna Brjánsdóttirin murhasta. Olsenin saama tuomio on kolmanneksi pisin, mitä Islannissa on koskaan annettu henkirikoksesta.

Birnan murha oli Islannissa hyvin poikkeuksellinen rikos. Pieni saarivaltio erottuu väkivaltarikoksissa huomattavan paljon muista maista.

Suomessa tehdään murhia 100 000 asukasta kohden noin kaksi. Islannissa vastaava luku on hieman yli 0,5. Välillä on siis vuosia, jolloin maassa ei kuole ketään murhien seurauksena.

Henkirikos kosketti myös heitä, jotka eivät Birnaa tunteneet.

Naisten turvallisuus ja naisiin kohdistuva väkivalta nousivat puheenaiheiksi. Eikö pienen Reykjavíkin kaduilla olekaan turvallista kävellä öiseen aikaan? Miksi valvontakameroita ei ollut enempää? Miten tällaista ylipäätään voi tapahtua?

Nuoren naisen raaka murha piti olla asia, josta luettiin vain islantilaisista dekkareista, ei uutislehdistä.

Alkoi liikehdintä, joka muistuttaa paljon tämänhetkistä #metoo-kampanjaa. Islantilaisten naisten sosiaalisen median kanavat täyttyivät Ég er Birna, (Minä olen Birna) -lauseista ja #fyrirbirnu (Birnalle)-hashtageista.

Kuka tahansa meistä olisi voinut olla Birna, kavereidensa kanssa Reykjavíkin yöhön juhlimaan lähtenyt nainen.

Kului muutama kuukausi. Tuli kevät ja kesä, koulut loppuivat. Tammikuussa Islantia järkyttänyt Birnan murha oli vielä kaikkien mielessä. Naisiin kohdistuva väkivalta nousi uudelleen otsikoihin, kun piilossa lymyillyt väkivallan aalto ryöpsähti esiin.

Kesäkuun 15. päivä uutisissa kerrottiin, että yksi Islannin tunnetuimmista tuomion saaneista lasten hyväksikäyttäjistä Robert Downey – aikaisemmalta nimeltään Róbert Árni Hreiðarsson – oli saanut takaisin oikeutensa työskennellä asianajajana, sillä Islannin presidentti oli palauttanut hänen maineensa. Downey oli tuomittu vuonna 2008 kolmen vuoden vankeusrangaistukseen neljän nuoren tytön seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Päätös perustui Islannin lakiin, jonka mukaan rikoksesta pitkänkin vankilatuomion saanut voi saada maineen palautuksen, jos tuomion suorittamisesta on kulunut 2–5 vuotta. Tämä edellyttää, että muutama taustoiltaan nuhteeton Islannin kansalainen todistaa rikoksentekijän olevan jälleen kunnon kansalainen. Maineen palautusta täytyy anoa oikeusministeriöltä ja sen hyväksyy Islannin presidentti.

Kun lehdistö kirjoitti yleisön vihaaman Downeyn paluusta asianajajaksi, nuori islantilaisnainen Nína Rún Bergsdóttir kirjoitti Facebook-sivuilleen avoimen päivityksen:

"Minä olen yksi niistä neljästä tytöstä, joita Róbert Árni Hreiðarsson käytti seksuaalisesti hyväksi. Itkin, kun äitini näytti minulle tänään tämän uutisen. Islantilainen oikeusjärjestelmä on pettänyt minut. Islannin presidentti on pettänyt minut. Minun on pitänyt elää tämän asian kanssa 12 vuotta, ja vasta nyt hiljattain olen oppinut olemaan syyttämättä itseäni siitä, mitä hän teki minulle.

En vieläkään voi haistaa tiettyjä tuoksua, katsoa tiettyjä kuvia tai käydä tietyissä paikoissa ilman, että muistan sen mitä tapahtui. Pelkään edelleen käyttää internetiä. (- - - )

Minä haluan, että ihmiset tietävät, mitä Róbert teki. Minä haluan, että ihmiset tietävät hänen nimensä. Minä haluan, että ihmiset näyttävät, että tämä ei ole oikein. Minua ei enää pelota!"

Stundin-lehdessä työskentelevä toimittaja Áslaug Jóhannsdóttir selaili Facebookia, kun Nína Rúnin kirjoittama statuspäivitys nousi hänen uutisvirtaansa. Áslaug otti naiseen yhteyttä ja pyysi häneltä haastattelua lehden seuraavaan numeroon.

– Meidän tarkoituksemme oli antaa ääni uhreille ja tehdä näkyväksi se, mitä seksuaalirikoksen uhriksi joutuminen tekee ihmiselle ja hänen läheisilleen, Áslaug kertoo. Hän istuu Reykjavíkin keskustassa sijaitsevan Stundinin toimituksen ahtaassa palaverihuoneessa ja kertaa viime kesän tapahtumia.

– Nína Rúnin jälkeen muitakin uhreja tuli julkisuuteen. Uusia tapauksia nousi esiin ja tein lisää haastatteluja.

Kesän aikana useat seksuaalisen ja muun väkivallan uhreiksi joutuneet islantilaisnaiset alkoivat käyttää sosiaalisessa mediassa tunnistetta #höfumhátt eli "pidetään ääntä". Heistä monet kertoivat kokemistaan rikoksista julkisesti, ensimmäistä kertaa elämässään. He antoivat haastatteluja lehdille, päivittivät aktiivisesti sosiaalisen median kanaviaan ja suostuivat vieraiksi ajankohtaisohjelmiin.

Toimittajat penkoivat läpi kaikki ne tapaukset, joissa tuomittu seksuaalirikollinen oli saanut maineensa palautettua. Tapauksia oli vuodesta 1995 tähän kesään asti kymmenen. Niistä neljässä uhrina oli ollut lapsi tai lapsia.

– Löysimme lopulta miehen nimeltä Hjalti Sigurjón Hauksson. Hän oli saanut maineen palautuksen samana päivänä kuin Robert, Áslaug kertoo.

Hjalti oli tuomittu vuonna 2004 viiden ja puolen vuoden mittaiseen vankeusrangaistukseen tytärpuolensa toistuvista raiskauksista. Tuomion mukaan Hjalti oli raiskannut tytärpuoltaan päivittäin 12 vuoden ajan siitä asti, kun lapsi oli 5-vuotias.

Islantilaiset olivat järkyttyneitä. Monet halusivat tietää, ketkä olivat kirjoittaneet näin hirviömäisiä rikoksia tehneille ihmisille suosittelukirjeitä.

– Uhrit kantavat mukanaan taakkaa koko elämänsä, mutta tekijöiden maine puhdistetaan. Se on väärin. Seksuaalirikoksista on vaiettu liian pitkään. Siksi tätä asiaa piti penkoa, Áslaug sanoo.

Seksuaalirikosten ympärillä on leijunut hyvin vahva vaikenemisen kulttuuri. Yhteisöissä on kyllä tiedetty, mutta niistä ei ole puhuttu.
Oikeusministeriö ei halunnut julkistaa maineen palauttamiseen liittyviä dokumentteja, koska niiden katsottiin sisältävän salassa pidettävää tietoa. Myös pääministeri Bjarni Benediktsson suhtautui maineen palautuksiin liittyviin kysymyksiin nihkeästi.

Áslaug arveli tietävänsä, miksi.

Hän oli kuullut luotettavalta lähteeltä, että yksi Hjaltin suosittelukirjeiden kirjoittaja olisi ollut pääministerin isä, Benedikt Sveinsson. Hän on yksi Islannin vaikutusvaltaisimpia ja varakkaimpia liikemiehiä.

– Emme voineet julkaista tietoa ennen kuin meillä oli asiasta ehdoton varmuus, Áslaug sanoo.

Useita viikkoja kestäneen jankkaamisen jälkeen tieto tuli lopulta julki. Kun pääministeri Bjarni Benediktsson kertoi asiasta hallituspuolueiden johtajille, Björt Framtíð eli Valoisa tulevaisuus -puolue irtisanoi hallitusyhteistyön luottamuspuutteeseen vedoten.

– En olisi kesällä uskonut, että näiden haastattelujen julkaiseminen aloittaisi tapahtumaketjun, joka lopulta kaataisi hallituksen, Áslaug sanoo.

Niinpä tänään lauantaina Islannissa järjestetään jälleen parlamenttivaalit seksuaalirikoksista nousseen kohun seurauksena. Vain runsas vuosi aikaisemmin hallitus oli kaatunut Panaman paperien kohuun

Islannin poliisin rikostilastojen mukaan seksuaalirikokset ovat kaksinkertaistuneet viimeisen 15 vuoden aikana.

Stígamót-järjestön puhenainen Guðrún Jónsdóttir ei usko rikosten määrän nousseen. Niistä vain nykyään ilmoitetaan herkemmin poliisille.

Stígamót on järjestö, joka tarjoaa seksuaalista väkivaltaa kokeneille naisille ja miehille tukea ja juridista neuvontaa.

– Seksuaalirikosten ympärillä on leijunut hyvin vahva vaikenemisen kulttuuri. Yhteisöissä on kyllä tiedetty, mutta niistä ei ole puhuttu.

Islanti on pieni maa, jossa asiat järjestyvät hyvin pitkälle sen avulla, kuka kenenkin tuntee. Epämiellyttävät asiat on ollut tapana lakaista piiloon. Raiskauksen uhrit useimmiten vaikenevat.

Viime vuonna Stígamót auttoi noin 400 seksuaalirikosten uhriksi joutunutta. Näistä vain kymmenisen prosenttia ilmoitti rikoksesta poliisille. Monet kokevat, että oikeusjutun nostamisesta ei ole mitään hyötyä.

– Ja ikävän oikeassahan he ovat, Guðrún puuskahtaa.

Viime vuonna Stígamótin kautta poliisille ilmoitetuista tapauksista oikeus antoi tuomion vain alle kymmenessä tapauksessa. Keskiarvotuomio seksuaalirikoksista Islannissa on hieman alle kaksi vuotta vankeutta. Korkein koskaan annettu tuomio on 10 vuotta vankeutta.

– Ja sitten niistä tuomituista osa on viime vuosina voinut saada palautettua maineensa. Oikeuden toteutumista on aika mahdotonta turvata
Yli 70 vuotta vanha laki maineen palauttamisesta on erikoinen lisä Islannin lainsäädännössä. Se on ollut peruja Tanskan vallan ajalta, eikä vastaavaa ole enää käytössä esimerkiksi muissa Pohjoismaissa. Pedofiiliskandaalin jälkimainingeissa Islannissa kiirehditään nyt lakimuutosta: mahdollisuutta maineen palauttamiseen vakavien rikosten yhteydessä ollaan parhaillaan poistamassa lainsäädännöstä.

Guðrún kertoo kuvaavasta kolmen sisaruksen tapauksesta. Naisten miespuolinen sukulainen oli käyttänyt heitä vuosia seksuaalisesti hyväksi. Tekijä oli hyvin arvostettu ja tunnettu mies yhteisössään. Yksi sisaruksista rohkeni nostaa syytteet ja mies jopa tunnusti tekemänsä rikokset.

– Ajattelimme, että viimeinkin! Vihdoin tekijä saadaan vastuuseen teoistaan.

Mutta ei se käynyt niin helposti. Tuomioistuin määräsi miehen mielentilatutkimuksiin.

– Tuomioistuimessa oltiin sitä mieltä, että miehen rikokset olivat niin hirveitä, että niitä ei voi tunnustaa kuin täysin mieleltään sairas ihminen.

Oikeudenkäynti venyi, mutta mies lopulta sai vuosien mittaisen vankeustuomion. Tarkkaa tuomion pituutta ei tiedetä, koska uhreja halutaan suojella julkisuudelta.

Islannissa seksuaalirikoksista annetut tuomiot ovat viimeisen kymmenen vuoden aikana tiukentuneet ja ovat samaa tasoa kuin muissa Pohjoismaissa.

Tänä vuonna seksuaalirikoksista on Islannissa puhuttu enemmän kuin koskaan aikaisemmin, kun uhrit ovat kertoneet kokemistaan vääryyksistä. Siinä rytäkässä kaatui hallituskin. Yleisö asettui uhrien puolelle: uhreja ei syyllistetty edes nimimerkkien takaa keskustelupalstoilla.

Ehkäpä tilanne on siis nyt viimein muuttumassa?

– En tiedä, häviääkö vaikenemisen ilmapiiri kokonaan. En ikävä kyllä ole kovin positiivinen sen suhteen. Töitä sen eteen pitää kuitenkin tehdä jatkossakin, sanoo Guðrún ja katsoo työhuoneensa ikkunasta ulos merelle.

Sille samalle, josta Birnan ruumis kymmenen kuukautta sitten löytyi.

Maisema on kaunis. Reykjavíkin nimikkovuorelle Esjalle on satanut ensilumi. Se kimmeltelee auringossa kuin tähtipöly. Islanti on edelleen upeiden maisemien saari ja maailman mittakaavassa turvallinen maa.

Birnan murhan ja pedofiiliskandaalien myötä yksi asia kuitenkin muuttui: uhrit alkoivat puhua ja paha tuotiin pimeästä päivänvaloon.

https://yle.fi/uutiset/3-9905161

sinnerman
Sofia Karppi
Viestit: 425
Liittynyt: La Loka 22, 2016 10:00 am

Re: Islanti-Nuoren Birnan murha oli liikaa.....

Viesti Kirjoittaja sinnerman »

Paskaa mahtuu siis Islantiinkin.Ihan en ole tuosta tapauksessta ymmärtänyt, miksi pääministerin isän hölmöily johti uusiin vaaleihin? Toisaalta täällä pääministerin hölmöily tai mahdollinen valehtelu ei näytä johtavan yhtään mihinkään .

Avatar
dazu
Adrian Monk
Viestit: 2923
Liittynyt: Pe Elo 19, 2011 4:28 pm
Paikkakunta: Tampereen puukotushoodit

Re: Islanti-Nuoren Birnan murha oli liikaa.....

Viesti Kirjoittaja dazu »

Ehkä se isoin ongelma tässä kohussa ei olekaan ollut seksuaalirikokset itsessään, vaan tuo maineenpalautuslaki. Tuollainen maineenpalautuslaki on omiaan suojelmaan juuri psykopaatteja, sosiopaatteja ja narsisteja, siis sellaisia henkilöitä, jotka tekevät 90% seksuaalirikoksista. Tällaisilla ihmisillä on yleensä vahva sosiaalinen verkosto ja moni pitää heidän puoliaan.
Se, että jollakulla on hyvä sosiaalinen asema ja paljon kavereita, ei saa olla syy hyväksyä henkilön tekemät rikokset.
Suomen on ottanut otteeseensa Yhdysvalloista johdettu alt-right oikeisto ja Yhdysvalloista johdettu viher-vasemmisto, jotka toteuttavat Yhdysvaltojen sisäpolitiikkaa Suomessa ja ovat näin tehneet Suomesta USA:n jatkeen ja vieneet Suomelta itsenäisyyden.

Ärrkele
Adrian Monk
Viestit: 2610
Liittynyt: To Helmi 05, 2015 6:12 am

Re: Islanti-Nuoren Birnan murha oli liikaa.....

Viesti Kirjoittaja Ärrkele »

Islannissa ja Norjassa on jäänyt viime aikoina kymmeniä korkeissa asemissa olevia pedofiileja ja pedofiilirinkejä kiinni - Suomen valtamedia vaikenee. Figures...
PaxCow kirjoitti:Vaikka miten yritän, en kuule allahu akbaria.
Chefile kirjoitti:Minulla on kuule munaa lyödä pelkästään sillä munalla sinut taju kankaalle, sinä mielisairas hinaaja.
Seppo Räty: ”Suomalainen keihäänheitto on mennyt polvien nosteluksi”

Chefile
Christopher Lorenzo
Viestit: 1501
Liittynyt: Su Marras 23, 2014 11:30 pm

Re: Islanti-Nuoren Birnan murha oli liikaa.....

Viesti Kirjoittaja Chefile »

Ärrkele kirjoitti:Islannissa ja Norjassa on jäänyt viime aikoina kymmeniä korkeissa asemissa olevia pedofiileja ja pedofiilirinkejä kiinni - Suomen valtamedia vaikenee. Figures...
Älä valehtele. Tai sitten niitä lähteitä pöytään kerran "valtamedia" vaikenee. Olen tosin huomannut että et omaa keskustelijana minkäänlaista lähdekritiikkiä.
”Yeah man.. I mean the days were slow but the years went fast, you know?”

putsari
Jessica Fletcher
Viestit: 3242
Liittynyt: Su Loka 22, 2017 8:04 pm

Re: Islanti-Nuoren Birnan murha oli liikaa.....

Viesti Kirjoittaja putsari »

Ärrkele kirjoitti:Islannissa ja Norjassa on jäänyt viime aikoina kymmeniä korkeissa asemissa olevia pedofiileja ja pedofiilirinkejä kiinni - Suomen valtamedia vaikenee. Figures...
Sanoo Bronson suoraan YLE:n julkaiseman artikkelin alla...
JammuSetä kirjoitti:
Ma Loka 05, 2020 11:37 am
Ja tarkennan että en tunne mikäänlaista vetovoimaa naisiin, siis seksuaalisessa mielessä.

Vastaa Viestiin