Keksijä Peter Madsen murhasi ruotsalaistoimittajan

Ulkomailla tapahtuneet selvitetyt tai vielä selvittämättömät henkirikokset

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Trina
Neuvoja-Jack
Viestit: 290
Liittynyt: Pe Syys 09, 2011 12:45 pm

Keksijä Peter Madsen murhasi ruotsalaistoimittajan

Viesti Kirjoittaja Trina » La Elo 12, 2017 5:00 am

Keksijän epäillään tappaneen ruotsalaisen naistoimittajan itserakennetussa sukellusveneessä, joka upposi Juutinraumalla

Ruotsalainen toimittajanainen on ollut kateissa torstai-illasta lähtien.
Juutinraumalla, Kööpenhaminan edustalla uponneen sukellusveneen omistajaa, keksijä Peter ”Raketti” Madsenia epäillään taposta, Kööpenhaminan poliisi tiedottaa. Madsen pelastautui uppoavasta sukellusveneestään viime hetkellä perjantaina puolen päivän aikaan. Hänen mukanaan lähtenyttä kolmekymppistä ruotsalaista toimittajaa ei ole löydetty.

Sukeltajat löysivät seitsemän metrin syvyydessä makaavan sukellusveneen perjantaina iltapäivällä. Heidän ei kuitenkaan ollut mahdollista päästä aluksen sisälle.

Madsen lähti ruotsalaistoimittajan kanssa Nautilus-aluksellaan torstai-iltana. Toimittaja oli kirjoittamassa artikkelia Madsenista. Kello 2.30 varhain perjantaina sukellusveneen raportoitiin kadonneen, sillä se ei ollut palannut satamaan ennalta sovittuun aikaan.

Madsen kertoi TV2:n haastattelussa, jonka hän antoi päästyään takaisin maihin, että sukellusvene upposi vain 30 sekunnissa. Hän arvelee vian painolastitankissa aiheuttaneen aluksen uppoamisen.

Poliisi pyytää havaintoja kadonneesta toimittajasta

Aftonbladetin mukaan Madsen on sanonut toimittajan nousseen maihin torstai-iltana kello 22.30 aikaan. Kööpenhaminan poliisi pyytää henkilöitä, jotka näkivät sukellusveneen lähtevän satamasta kyydissään Madsen ja naistoimittaja, ottamaan yhteyttä viranomaisiin.

Tanskalainen Ekstrabladet on haastatellut kahta silminnäkijää, jotka kertovat nähneensä myös naisen sukellusveneen kyydissä. Anders Valsted kertoi nähneensä miehen ja naisen sukellusveneessä kello 19.30 maissa torstaina. Valstedin mukaan naisen punainen takki näkyi selvästi. Valsted otti myös kuvan sukellusveneestä. Kuvassa näkyy myös ilmeisesti toimittajanainen.

Poliisi ei toistaiseksi ole kommentoinut Valstedin kertomusta. Aftonbladetille Valsted kertoi, ettei poliisi ollut perjantai-iltana ottanut vielä yhteyttä.

Myös Paul Christiansen sanoi Ekstrabladetille nähneensä ilman epäilystäkään, että sukellusveneessä oli miehen lisäksi nainen.

http://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005323607.html

No jopas on pitkästä aikaa täysin pimee juttu. Luulisi ettei olisi tottakaan tämä tällainen.

Otsikko päivitetty
-NILS-
- Kasvatan omenoita ja haluan antaa sinullekin yhden. Katso, leikkaan omenan kahtia ja syön itse toisen puolen - näet, että omena ei voi olla myrkytetty!

sinnerman
Sammakkoprofessori
Viestit: 417
Liittynyt: La Loka 22, 2016 10:00 am

Re: Keksijän epäillään tappaneen ruotsalaisen naistoimittaja

Viesti Kirjoittaja sinnerman » La Elo 12, 2017 10:00 am

Onnettomuudeltahan tuo vaikuttaisi,vai onkohan jotain viitteitä tahallisuudesta ilmassa?
Tuleeko tappo kyseeseen jos tuota sukellusvenettä ei ole "katsastettu"?

damfin
Sherlock Holmes
Viestit: 3902
Liittynyt: Ke Elo 10, 2011 1:04 am

Re: Keksijän epäillään tappaneen ruotsalaisen naistoimittaja

Viesti Kirjoittaja damfin » La Elo 12, 2017 10:33 am

Minulle jostain syystä tuli tuosta heti uutista lukiessani mieleen että jotain hämärää on tapahtunut, jo ennenkuin ilmoitettiin tuosta epäilystä.
Sukellusvene oli siis yön yli pohjassa "kateissa" ja pintaan nousunsa jälkeen heti kun Madsen oli havainnut helikopterit sukellusvene yllättäen painui takaisin pohjaan, ja sitten vielä Madsen väittää jättäneensä toimittajan rannalle jo edellisenä iltana.
Kuinka todennäköistä on että sukellusveneeseen tule vika joka silti mahdollistaa nousta kertaalleen pintaan upotakseen heti uudelleen?

Minulla on kyllä sellainen kutina että sukelluksen aikana on tapahtunut jotain traagista, jonka seurauksena toimittaja on menettänyt henkensä, ja Madsen on sitten aikansa sukelluksissa piileskeltyään ja tarinaa mietittyään päättänyt upottaa koko paatin jälkiä peitelläkseen, ja väittää että toimittaja oli jäänyt rannalle.
Madsenin tuttuhan oli kertonut Madsenin viettäneen aiemminkin muutamia kertoja yön meren pohjassa sukellusveneessään nukkuen, ihan vaan huvikseen, kai se oli jotenkin jännittävää... niin jospa tällä kertaa toimittajanainen kyydissään heräsi halu pistää hieman paremmaksi ja harrastaa seksiä siellä sukelluksissa, mutta ehkä toimittaja ei sitten ollutkaan oikein halukas tuollaiseen, ja Madsen taas päätti homman viedä loppuun siitä huolimatta.

Eipä tuo Madsen kuvassakaan näytä juurikaan järkyttyneeltä siitä että sukellusveneensä upposi.
Liitteet
Madsen.jpg
Madsen.jpg (93.07 KiB) Katsottu 48436 kertaa
Yritin tähän allekirjoitusta, mutta kuulakärkikynä naarmutti näytön, ja tussilla tehty jäi tuohon näytölle eikä näy viesteissä...

ktaina
C.S.I. -tasolla
Viestit: 2528
Liittynyt: To Helmi 05, 2015 10:52 am
Paikkakunta: Rannikolla tuulee

Re: Keksijän epäillään tappaneen ruotsalaisen naistoimittaja

Viesti Kirjoittaja ktaina » La Elo 12, 2017 12:38 pm

Tanskan kohusukellusveneen nostaminen alkoi – pian selvinnee, hukkuiko kadonnut toimittaja sukellusveneen mukana. Tanskassa perjantaina uponneen sukellusveneen nostaminen on alkanut. Kööpenhaminan poliisi tviittasi , että UC3 Nautilus -sukellusveneen nostotyöt alkoivat Suomen aikaa klo 11.

Sukellusveneen rakentanutta tanskalaiskeksijää Peter Madsenia epäillään ruotsalaisen naistoimittajan taposta. 30-vuotias toimittaja on ollut kateissa uppoamisesta lähtien, ja mediatietojen mukaan toimittaja olisi ollut Madsenin mukana sukellusveneessä. Madsen puolestaan sanoi, että toimittaja jäi torstai-iltana Kööpenhaminan satamaan.

Madsenin vangitsemisistunto pidetään tänään Kööpenhaminassa klo 15 Suomen aikaa. Poliisi ei kommentoi asiaa ennen sitä.

UC3 Nautilusta etsittiin perjantaina laajalti sen jälkeen kun huomattiin, ettei se ollut palannut laituripaikalleen Kööpenhaminassa lähdettyään kohti Juutinraumaa. Sukellusvene löytyi lopulta Kögenlahdelta ja Madseniin saatiin yhteys radiolla, mutta heti tämän jälkeen sukellusveneeseen tuli tekninen vika ja se upposi hyvin nopeasti.

Madsen saatiin pelastettua vahingoittumattomana.

Sukellusvene makaa noin seitsemän metrin syvyydessä. Sukeltajat ovat käyneet veneen luona, mutta eivät ole voineet mennä sen sisälle.https://www.lapinkansa.fi/ulkomaat/tans ... 200322667/

Avatar
CharlesBronson
Charlien Enkeli
Viestit: 1955
Liittynyt: Su Touko 10, 2015 4:58 pm

Re: Keksijän epäillään tappaneen ruotsalaisen naistoimittaja

Viesti Kirjoittaja CharlesBronson » La Elo 12, 2017 1:47 pm

damfin kirjoitti:...jospa tällä kertaa toimittajanainen kyydissään heräsi halu pistää hieman paremmaksi ja harrastaa seksiä siellä sukelluksissa, mutta ehkä toimittaja ei sitten ollutkaan oikein halukas tuollaiseen, ja Madsen taas päätti homman viedä loppuun siitä huolimatta.
Keksijöillä on tunnetusti tarve tehdä ainutlaatuisia asioita.

Seksiä sukellusveneessä on varmasti kokeiltu aikaisemminkin, mutta nekrofilia sukellusveneessä olisi varmasti ennen kokematonta ihmiskunnan historiassa.
Ainakin luulen näin.
it's my car !

dlf
Parranpäristäjä
Viestit: 97
Liittynyt: To Elo 04, 2011 12:59 pm

Re: Keksijän epäillään tappaneen ruotsalaisen naistoimittaja

Viesti Kirjoittaja dlf » La Elo 12, 2017 2:44 pm

Lainaus Gizmodosta: "her (journalist's) boyfriend told authorities that she had been on the submarine doing a story for Wired. A spokesperson for Wired’s US division tells Gizmodo that the reporter was not working for them and they are trying to confirm if she was working for the UK division. The spokesperson was able to confirm that the editor in chief of Wired UK was not aware of the journalist or the story."

Eli toimittajan poikaystävän mukaan toimittaja olisi tehnyt juttua Wired-lehdelle, mutta Wiredin toimitus ei tunne naista ja/tai tapausta. Voi olla, että poikaystävä muistaa väärin, Wiredin toimitus on sekoillut tai jotain muuta, mutta menee vain omituisemmaksi...

Sitä itsekin ihmettelin, että miksi tätä osataan jo epäillä tapoksi, jos sukellusvenettä ei ole vielä tutkittu. Tiedetäänkö, että äijä aiheutti uppoamisen tahallaan, vai mitä.

http://gizmodo.com/swedish-journalist-m ... 1797750907

Avatar
Kaizer Sose
Mestarietsivä Pedersen
Viestit: 931
Liittynyt: To Elo 11, 2011 12:05 am

Re: Keksijän epäillään tappaneen ruotsalaisen naistoimittaja

Viesti Kirjoittaja Kaizer Sose » La Elo 12, 2017 3:36 pm

No missäs viimeisimmät tiedot uupuu? Melko ihmeellinen tapaus.
Tuokaa minulle Alfredo Carcian pää ja hillosipuleita niin ette näe enää koskaan nälkää.

URSA
Sherlock John Holmes
Viestit: 5035
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: Keksijän epäillään tappaneen ruotsalaisen naistoimittaja

Viesti Kirjoittaja URSA » La Elo 12, 2017 4:58 pm

Viimeisin tieto;
“Divers have today been at the submarine, which is in seven-metre deep water. It has not been possible to gain access to the submarine, since it must either be stabilised where it is or salvaged and towed to port for this to be possible. This will probably take place during [Saturday] morning,” police said.
https://www.thelocal.dk/20170812/danish ... ists-death

Eli sukellusvenettä päästään tutkimaan turvallisesti aikaisintaan huomenna.

Kadonneesta toimittajasta julkaistiin myös tuntomerkit, ja henkilöä kuvaillaan hentorakenteiseksi ja 160 cm pitkäksi. Hiusten väri punaruskea, jos se jotakuta kiinnostaa. Eli ellei nainen sattunut osamaan itsepuolustuslaleja, hän on ollut täysin rakettikeksijän armoilla. Ikävä tilanne, kun nainen on luottanut siihen, että toimittajan työtä tehdessä olisi turvallista lähteä tuntemattoman kanssa kahdestaan pienellä sukellusveneellä merelle.

Olisiko toimittaja ollut freelancer ja aikonut tarjota juttua medialle vasta valmiina.

Avatar
CharlesBronson
Charlien Enkeli
Viestit: 1955
Liittynyt: Su Touko 10, 2015 4:58 pm

Re: Keksijän epäillään tappaneen ruotsalaisen naistoimittaja

Viesti Kirjoittaja CharlesBronson » La Elo 12, 2017 5:15 pm

URSA kirjoitti: Eli ellei nainen sattunut osamaan itsepuolustuslaleja, hän on ollut täysin rakettikeksijän armoilla.
Missä on mainittu, että rakettimies taitaa kamppailulajeja, tai on keskimääräistä nörttiä vahvempi?
URSA kirjoitti:Ikävä tilanne, kun nainen on luottanut siihen, että toimittajan työtä tehdessä olisi turvallista lähteä tuntemattoman kanssa kahdestaan pienellä sukellusveneellä merelle.
Missä on mainittu, että nainen on luottanut siihen, että toimittajan työ takaa koskemattomuuden sukellusveneessä?
it's my car !

CHG
Alibin satunnaislukija
Viestit: 147
Liittynyt: Ma Touko 14, 2007 4:04 pm

Re: Keksijän epäillään tappaneen ruotsalaisen naistoimittaja

Viesti Kirjoittaja CHG » La Elo 12, 2017 6:22 pm

dlf kirjoitti:Eli toimittajan poikaystävän mukaan toimittaja olisi tehnyt juttua Wired-lehdelle, mutta Wiredin toimitus ei tunne naista ja/tai tapausta. Voi olla, että poikaystävä muistaa väärin, Wiredin toimitus on sekoillut tai jotain muuta, mutta menee vain omituisemmaksi...
Lehdillä voi olla freelancereita, jotka eivät ole oikeasti niissä töissä mutta joilta saatetaan silti ostaa juttuja. Ts. nainen on voinut ajatella tekevänsä jutun ja yrittävänsä myydä sen jälkeenpäin Wiredille vaikka ei olisi lehden varsinainen toimittaja.

Ärrkele
C.S.I. -tasolla
Viestit: 2614
Liittynyt: To Helmi 05, 2015 6:12 am

Re: Keksijän epäillään tappaneen ruotsalaisen naistoimittaja

Viesti Kirjoittaja Ärrkele » La Elo 12, 2017 6:46 pm

Tämän mukaan mies kyllä velehtelee jättäneensä naisen jo torstaina maihin:

http://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005322424.html
Draamaa Juutinraumalla: Kateissa ollut sukellusvene upposi pian löytämisen jälkeen - ruotsalaisnainen kateissa

Julkaistu: 11.8. 13:45 , Päivitetty: 11.8. 14:25

TANSKA Yksityisen sukellusveneen rakentaja ehti pelastautua, ennen kuin 18-metrinen harrastajavoimin rakennettu alus upposi.

Tanskalaisen keksijän Peter Madsenin sukellusvene Nautilus ilmoitettiin kadonneeksi perjantaina aamuyöllä sen lähdettyä Kööpenhaminasta kohti Juutinraumaa. Alus löydettiin perjantaina puolilta päivin juuri kun se oli uppoamassa. Madsen saatiin pelastettua dramaattisessa operaatiossa.

– Pelastusvene ja -helikopteri lähetettiin paikalle ja Peter Madsen on hyvässä kunnossa, tiedotettiin puolustusvoimien tilannekeskuksesta.

Sukellusveneessä oli alunperin mukana myös ruotsalainen toimittajanainen, mutta hänen kohtalostaan ei ole vielä varmuutta. Joidenkin mediatietojen mukaan Madsen olisi kertonut jättäneensä naiseen rantaan jo torstaina illalla.

Iltapäivällä Ruotsin poliisi kuitenkin vahvisti Tanskan medialle, että nainen on yhä kateissa.

”Nautilus upposi 30 sekunnissa”
– Olen kunnossa, mutta luonnollisesti hieman järkyttynyt. Nautilus on uponnut. Olin koeajolla, jolla oli tarkoitus testata eräitä asioita sukellusveneessä, kertoi maihin tuotu Madsen TV2:n haastattelussa.

– Silloin tapahtui jokin vika painolastitankissa. Aluksi se ei vaikuttanut vakavalta, mutta pian tilanne muuttui pahemmaksi. Kesti vain 30 sekuntia ennen kuin Nautilus upposi, Madsen kuvaili Dragörin satamassa.

Paikalle saapuneessa pelastushelikopterissa ollut valokuvaaja Bo Tornvig todisti tilannetta.

– Helikopterin saapuessa hän heilutti meille käsiään ja saman tien sukellusvene upposi.

Madsen hyppäsi uppoavasta alukseen mereen, josta hänet Tornvigin mukaan nostettiin paikalle saapuneeseen siviiliveneeseen, kertoo BT-lehti.

Puolilta päivin perjantaina Tanskan puolustusvoimat oli ilmoittanut, että sukellusveneestä oli tehty havainto.

– Sukellusvene Nautilus on havaittu purjehtimassa Kögenlahdella. Etsintätyöt on lopetettu, tviitissä luki.

Myös sukellusveneessä olleisiin Madseniin ja ruotsalaiseen toimittajaan oli saatu yhteys.


– Voimme vahvistaa, että sukellusvene on löytynyt ja se on nähty purjehtimassa Kögenlahdella. Emme tiedä vielä, mitä on tapahtunut, mutta olemme saaneet yhteyden Peter Madseniin. Ilmeisesti siellä on ollut teknisiä ongelmia tai vastaavaa. Tärkeintä on nyt, että kaikki on kunnossa ja hän palaa takaisin kotiin, totesi puolustusvoimien tiedottaja Anders Damgaard Ekstra Bladetille.

Pian tämän jälkeen merellä ilmeisesti tapahtui jotain, jonka seurauksena sukellusvene upposi, kertoo Eksta Bladet. Madsen oli ilmeisesti itse ottanut yhteyttä viranomaisiin ja kertonut joutuneensa ongelmiin.

Pyrkii myös avaruuteen
Peter Madsen sai takavuosina paljon julkisuutta kautta maailman, kun hän amatöörirakettimiesten kanssa 2008 rakensi rakettia, jolla oli tarkoitus lennättää tanskalainen avaruuteen. ”Raketti Madseniksi” kutsuttu mies oli itse vapaaehtoinen ensimmäiseksi astronautiksi.

– Koelennolla on tasan kolme mahdollista lopputulosta. Joko rysähdämme alas, rikomme äänivallin tai emme pääse lainkaan ilmaan sään vuoksi, kertoivat Madsen ja Kristian von Bengtson 2008.

– Jos kaikki päättyy rysähdykseen, toivomme että siitä tulee komea rysähdys!

Ainakin 2011 he onnistuivat jo rakettikokeessaan, mutta ihmistä avaruuteen saakka eivät harrastelijat ole saaneet.

Sittemmin hän riitautui muiden rakettimiesten kanssa ja alkoi kehitellä omaa rakettiprojektiaan, jonka laukaisua oli kaavailtu myöhemmin elokuulle.

Timo Myllyniemi
Uutisen mukaan sukellusvene on nähty purjehtimassa perjantaina ja kumpaankin matkustajaan on saatu yhteys. Jokuhan tässä ei nyt täsmää.
PaxCow kirjoitti:Vaikka miten yritän, en kuule allahu akbaria.
Chefile kirjoitti:Minulla on kuule munaa lyödä pelkästään sillä munalla sinut taju kankaalle, sinä mielisairas hinaaja.
Seppo Räty: ”Suomalainen keihäänheitto on mennyt polvien nosteluksi”

damfin
Sherlock Holmes
Viestit: 3902
Liittynyt: Ke Elo 10, 2011 1:04 am

Re: Keksijän epäillään tappaneen ruotsalaisen naistoimittaja

Viesti Kirjoittaja damfin » La Elo 12, 2017 7:05 pm

Toimittajan nimikin näköjään jo julkaistu, ja kun hänen kuviaan katsoo niin pidän edelleen tuota esittämääni spekulaatiota hyvin mahdollisena.
Eli toimittaja freelance-toimittaja Kim Wall.
Kuvat kertokoon enemmän.
Satama mihin Madsen kertoo Kimin jättäneensä on ilmeisesti hyvin kattavasti valvontakameroilla varustettu, ja lisäksi paikalla ollut runsaasti ihmisiä vielä illalla jolloin Kim on Madsenin mukaan jäänyt rannalle, mutta ei vaan ole valvontakameroista havaintoa Kimistä löytynyt, eikä ole vielä löytynyt silminnäkijöitäkään hänen rannalle jäämiselleen, eli kyllähän tuo Madsenin tarina haiskahtaa.
Liitteet
Murheen murtama Madsen
Murheen murtama Madsen
p05c6zxf.jpg (39.22 KiB) Katsottu 46867 kertaa
Kim aluksella
Kim aluksella
_97309484_ubden3.jpg (18.57 KiB) Katsottu 46867 kertaa
Kim Wall
Kim Wall
_97309258_kimwall.jpg (14.75 KiB) Katsottu 46867 kertaa
Yritin tähän allekirjoitusta, mutta kuulakärkikynä naarmutti näytön, ja tussilla tehty jäi tuohon näytölle eikä näy viesteissä...

Avatar
CharlesBronson
Charlien Enkeli
Viestit: 1955
Liittynyt: Su Touko 10, 2015 4:58 pm

Re: Keksijän epäillään tappaneen ruotsalaisen naistoimittaja

Viesti Kirjoittaja CharlesBronson » La Elo 12, 2017 7:09 pm

Ärrkele kirjoitti:Jokuhan tässä ei nyt täsmää.
Ei tunnu täsmäävän edes toimittaja Kim Wallin ikä.

Kuvien perusteella hän on vähintäänkin 40-vuotias, mutta tiedotusvälineiden mukaan hän olisi vain 30-vuotias.
it's my car !

Rubiskreebeli
Tarkastaja Clouseau
Viestit: 733
Liittynyt: Ti Marras 25, 2014 5:53 pm

Re: Keksijän epäillään tappaneen ruotsalaisen naistoimittaja

Viesti Kirjoittaja Rubiskreebeli » La Elo 12, 2017 7:48 pm

dlf kirjoitti:Sitä itsekin ihmettelin, että miksi tätä osataan jo epäillä tapoksi, jos sukellusvenettä ei ole vielä tutkittu. Tiedetäänkö, että äijä aiheutti uppoamisen tahallaan, vai mitä.
Tätä samaa itsekin pohdin. Ei ole keksijällä ollut antaa kovin kattavaa ja uskottavaa selitystä ilmeisesti tapahtumista.

Avatar
loikkari
Scooby Doo
Viestit: 649
Liittynyt: Su Kesä 21, 2015 7:06 pm
Paikkakunta: Pimiä puoli

Re: Keksijän epäillään tappaneen ruotsalaisen naistoimittaja

Viesti Kirjoittaja loikkari » La Elo 12, 2017 7:54 pm

dlf kirjoitti:Sitä itsekin ihmettelin, että miksi tätä osataan jo epäillä tapoksi, jos sukellusvenettä ei ole vielä tutkittu. Tiedetäänkö, että äijä aiheutti uppoamisen tahallaan, vai mitä.
Jaa että olisi jättänyt raadon sinne veneeseen? Laitehan oli ensin hukassa, löytyi hetkeksi ja upposi jälleen. Toivottavasti ovat säästäneet sijaintitiedot pinnalla olon ajalta!
- Täytyy tietää mitä sielu sietää, karma on varma -

Vastaa Viestiin