Ella Bennet kuoli veljensä puukon iskuihin 4-vuotiaana

Ulkomailla tapahtuneet selvitetyt tai vielä selvittämättömät henkirikokset

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Haisenberg
Aloitteleva besserwisser
Viestit: 37
Liittynyt: Ke Syys 11, 2019 1:39 pm

Ella Bennet kuoli veljensä puukon iskuihin 4-vuotiaana

Viesti Kirjoittaja Haisenberg »

https://www.kainuunsanomat.fi/avainsana/ella-bennett/
Dokumenttiprojekti: Murhaaja perheessä
★★★ True crime on suosittua, ja ensimmäinen ajatukseni oli, että tämäkin dokumentti olisi sellainen. Mitään dramatisointeja tai rekonstruktioita rikoksesta ei kuitenkaan dokumentissa näytetä. Raastavaa katseltavaa ja kuunneltavaa se on muutenkin: 13-vuotias Paris Bennett murhasi nelivuotiaan pikkusiskonsa Ellan vuonna 2007 Texasissa.

Inhimillinen dokumentti ei mässäile tapahtuneella, vaan kertoo Bennettin perheen tragedian niin kuin he ovat sen kokeneet – siinä ei kuulla viranomaislausuntoja tai silminnäkijöiden analyyseja tapahtuneesta.

Vankilaan ilman psykiatrista hoitoa
Läsnä on vahva halu ymmärtää, miksi näin on tapahtunut. Äänessä ovat äiti Charity , hänen poikansa Paris, siskonsa ja oma äitinsä. Heidän kertomustensa kautta tarina laajenee rikkinäisen suvun tarinaksi, jossa on koettu kovia: traumat ja haitalliset toimintamallit ovat siirtyneet sukupolvelta toiselle.

Esiin nousevat hyväksyntää hakevien, petettyjen ja laiminlyötyjen lasten tarinat. Näkökulmaa korostavat taiteellisesti lahjakkaan Parisin piirrokset, jotka alkavat elää kuin animaatio.

Omaiset moittivat myös Yhdysvaltain oikeusjärjestelmää, jossa henkirikoksen tehnyt alaikäinen lukitaan vankilaan ilman psykiatrista hoitoa.

Voiko näin karmean teon antaa lapselleen anteeksi? Kyllä voi, mutta kipeää se tekee. Anteeksianto ja välien selvittäminen myös oman äidin kanssa taitavat olla Charityn ainoat eväät edes jonkinlaiseen mielenrauhaan.

Avatar
Ricciardi
Alokas
Viestit: 27
Liittynyt: Ti Loka 17, 2017 7:09 pm

Re: Ella Bennet kuoli veljensä puukon iskuihin 4-vuotiaana

Viesti Kirjoittaja Ricciardi »

En ollut aiemmin tästä tapauksesta kuullutkaan, vaikka alaikäisten tekemät surmatyöt ovat eräs erityinen kiinnostuksenkohde. Dokumentti oli todella taitavasti koostettu. Melkoinen tapaus ja melkoinen perhekunta, jos nyt perheestä/perheistä voi edes puhua.

Kyla Bennettin menneisyydestä tekisi mieli tietää lisää, samoin kuin murhatun aviomiehen mafiayhteyksistä. Ainakin itselleni jäi hyvin vankka käsitys, että Kyla olisi tapattanut miehensä. Ja entä ne seuraavat seitsemän tai kahdeksan aviomiestä? Mitä niille tapahtui?

Eipä ole hääppöiset elämän eväät sillä Phoenix-pojallakaan. Synnynnäinen sydänvika, isästä ei tietoakaan, veli tappoi sisaren ja sekä äidillä että mummolla on pääkopan sisältö melko mielenkiintoisessa järjestyksessä.

Avatar
Valoviikate
Helen Mirren
Viestit: 1447
Liittynyt: Pe Helmi 22, 2008 7:12 pm
Viesti:

Re: Ella Bennet kuoli veljensä puukon iskuihin 4-vuotiaana

Viesti Kirjoittaja Valoviikate »

Vielä puoli vuotta ehtii katsoa Areenasta: https://areena.yle.fi/1-50104183
Dokumentissa ääneen päääsevät vankilassa istuva Paris ja hänen äitinsä ja isoäitinsä, ja kuten tuossa yllä nimimerkki Ricciardi totesikin, valotetaan vaiheikasta, aika erikoista perhehistoriaa sieltä mummosta saakka, yrittäen etsiä selityksenpoikasen suuntaa tapahtuneelle.

Mikä nyt sitten Paris on miehiään? Viime vuonna ilmestyneessä videossa Paris Bennett myöntää murhanneensa siskonsa rangaistakseen äitiään toimittaja Piers Morgan kysyy, muistaako Paris, mitä tapahtui, kun ensiapu tuli taloon. Paris kuvailee muistavansa, kuinka yksi näistä käveli hänen ohitseen makuuhuoneeseen ja mutisi "voi luoja" nähdessään Ellan ruumiin ja hukkuneensa häpeään tietäessään, että nämä näkisivät, mitä Ellalle oli tehty ja että juuri hän sen teki.

Toimittaja kysyy, mitä Paris tunsi pikkusiskoaan kohtaan. Paris sanoo, että he voisivat istua vaikka koko päivän juttelemassa hänen tunteistaan Ellaa kohtaan, lyhyt haastatteluaika ei riitä niiden kertomiseen:
hän rakastaa tätä joka solullaan.
Toimittajaa hämää, kun hän sanoo "rakastaa", eikä "rakasti". "Puhut nykyisessä aikamuodossa? Hänhän on kuollut - koska sinä tapoit hänet. Mutta rakastat häntä?"
"Niin rakastan."
"Uskotko ymmärtäväsi, mitä rakkaus on? Kykenetkö..?"
"En oikein tiedä, miten vastata tuohon kysymykseen ja en sano näin ollakseni hankala tai uppiniskainen", hän aloittaa ja haeskelee sitten sanojaan, "mutta se ei ole yksinkertaista ja en voi vain osoittaa jotain ja sanoa, että rakkaus on tätä - mutta tunnistan sen helposti ja tunnen sitä."

Videossa esiintyy myös Parisin äiti, jonka mielestä jokaisen pitäisi kyetä nimeämään edes yksi asia, mitä rakkaus on, ja häneen tekee kipeää, kun Paris ei siihen pysty. Äiti sanoo, että vaikka hänen tunteensa poikaansa kohtaan ovat hyvin monimutkaiset, niin se on rakkautta se, että hän on yhä poikansa elämässä ja ollut tämän rinnalla koko prosessin ajan.

Toimittaja kysyy, miksi Paris oli äidilleen niin vihainen, että halusi niin kovasti rangaista tätä. Paris joutuu miettimään hetken. "Lapsena tunsin usein olevani yksin ja ulkopuolinen, en ulkopuolinen ainoastaan ikätovereideni keskuudessa vaan myös oman perheeni."
Äiti ei usko pätkän vertaa poikansa olevan rehellinen tässä asiassa. Aina kun hän kuulee Parisin sanovan noin, hän ihmettelee, mistä ihmeestä se tunne kumpuaisi, koska poika sai 18-vuotiaana raskaaksi tulleen äitinsä jakamattoman huomion elämänsä 8 ensimmäistä vuotta, kunnes Ella syntyi. Dokumentissa annetaan ymmärtää, että isoveli ja pikkusisko leikkivät yhdessä oikein miellään. Muita lapsia perheessä ei ollut. (Eikä Parisin skitsofreniaa sairastavaa, eikä Ellan alkoholisoitunutta isää.)
Äiti sanoo, että "kaikki rakastivat Parisia valtavasti", viitaten kaiketi ainakin itseensä ja Parisin isoäitiin ja tätiin. "Olin hyvin läsnäoleva äiti. Kuinka hän olisi voinut kokea niin, koska minä muistan hänen lapsuutensa täysin toisenlaisena?" hän sanoo kyllästyneen oloisesti.

Kokiko Paris enemmän tai vähemmän perustellusti ulkopuolisuuden tunnetta ikätovereidensa keskuudessa, kuten tuossa sanoo? En ole nähnyt aiheesta puhuttavan sävyyn tai toiseen, mutta voisin ajatella, että jos jotain koulukiusaamistaustaa olisi (tiedossa), äiti ja mummo sitä mielellään olisivat tuoneet esiin. Parisin sanotaan olleen vain koulusta hyviä numeroita saanut lapsi, älykkyysosamäärän 141 omaava lapsi, joka tykkäsi vapaa-ajallaan piirtämisestä. Mummo sanoo dokumentissa Parisin ollen alun alkaen erilainen, muttei hirveästi osaa täsmentää tätä - ja erilaisiahan me kaikki olemme.

Toimittaja sanoo: "Teit tämän, etenkin loppuvaiheessa, aiheuttaaksesi äidillesi äärimmäistä tuskaa - saavuttaaksesi tavoitteesi, että äitisi menettäisi molemmat lapsensa kerralla, toinen kuoli, toinen joutui vankilaan. Kun näit hänet täysin surun murtamana ja kidutuksessa, kuten toivoit teollasi, niin vastasiko todellisuus sitten toiveitasi tai odotuksiasi?"
"Ei", Paris pudistelee päätään. "En missään vaiheessa kokenut saavuttaneeni mitään tai päässeeni mihinkään tavoitteeseen, ja minä... minä... yksi syistä, miksi minun on niin vaikea puhua siitä, mitä tunsin sillä hetkellä, koska... minä - minä olen täysin vieraantunut siitä, kuka olin silloin ja kuka olen nyt, ja en voi käsittää, miten saatoin koskaan kuvitella, että siskoni tappaminen ratkaisisi ongelmani. On kuin, on kuin puhuisimme täysin toisesta ihmisestä. Kuin pyytäisit minua menemään jonkun toisen pään sisään, katsomaan hänen vinkkelistään, käymään läpi hänen ajatuksiaan, ja ymmärrän, että puhumme minusta, mutta se ei tunnu siltä."

Kuva
Äiti kirjoitti kokemuksistaan kirjan (Ella piti kovasti perhosista).

Kirjassa kerrotaan se, mitä ei ole kerrottu sitä ennen eli se, että ennen siskonsa tappamista Paris oli tuntikausia selaillut pornoa hakusanoilla "S&M", "bondage” ja “sadismi” ja etsinyt snuff-videoita eli videoita, joissa joku oikeasti tapetaan kameran edessä ja käyttänyt seksuaalisesti hyväksi siskoaan. Viranomaiset löysivät siemennestettä Ellan kehosta ja vuoteesta, johon hänet surmattiin.
Kun äiti otti asiaan puheeksi, Paris myönsi hakeneensa materiaalia noilla hakusanoilla netistä, mutta sanoi tehdäkseen sen vain suututtaakseen äitinsä. Vuosia pikkutytön kuoleman jälkeen Paris muuttikin kertomuksensa siihen, että hän tappoikin siskonsa, jottei tämä kertoisi kokemastaan seksuaalisesta hyväksikäytöstä.
Äiti kertoo kirjassaan, että 17 puukoniskua ei isketty minkään tunnekuohun vallassa, vaan hitaasti ja järjestelmällisesti. Kaikki eivät olleet syviä iskuja, vaan enimmäkseen pinnallisia tökkäyksiä. Poika oli kertonut poliiseille iskeneensä ja vetäneensä veitsen ulos hitaasti, että se tuntui kuin puukottaisi patjaa tai vaahtokarkkia. Sen jälkeen hän oli soittanut koulukaverilleen ja turissut 6 minuuttia ennen kuin soitti hätäkeskukseen.

Äiti sanoo, että Parisilla oli suunnitelma surmata myös äitinsä, mutta Paris sanoo, että hän ei toteuttanut sitä ensinnäkin siksi, koska ihmisen tappaminen osoittautui vaikeammaksi kuin hän luuli ja toisekseen siksi, koska hän halusi aiheuttaa äidilleen kärsimystä jättämällä tämän elämään ilman Ellaa.
Äiti ei ole koskaan väittänytkään, etteikö Paris voisi satuttaa myös häntä, mutta tämä konkretisoitui sinä päivänä, kun Paris kävi hänen kimppuunsa vankilavierailulla. "Hän viskoi pöydän minua päin, painaen minua betoniseinää vasten. Hän kuristi minua. - - Sitten hän veti pöydän takaisin, sain vedettyä henkeä ja hän paiskasi minua taas sillä pöydällä." Äiti sanoo kuulevansa pojaltaan aina välillä sellaisia kommentteja kuin "noin muuten, minä tykkään katsella, kun sinuun sattuu."

Ei ole ollut helppo tie hyväksyä kaikkea tällaista omassa pojassaan, eikä itsessään sitä, että sortui toviksi taas huumeisiin - päästyään niistä eroon raskauduttuaan - kun Paris oli 12, mutta äiti tuumii, että kaikesta huolimatta rakastaa poikaansa.

Haisenberg
Aloitteleva besserwisser
Viestit: 37
Liittynyt: Ke Syys 11, 2019 1:39 pm

Re: Ella Bennet kuoli veljensä puukon iskuihin 4-vuotiaana

Viesti Kirjoittaja Haisenberg »

Ei helvetti, onkohan kirja suomennettu. Miks dokkarista jätetty pois noin paljon, kun se kuitenkin on kirjassa eli ihmisten saatavilla?

Itteäni mietitytti kun isoäiti sanoi olevansa hyvä manipuloimaan, niin kuin koko perhe. Ilme oli myös jotenki tosi ylpeilevä siinä kohtaa ja muutenkin useasti. Todella tyytyväinen itseensä -ilme.

Avatar
Villeri
Sledge Hammer
Viestit: 1577
Liittynyt: Ke Joulu 26, 2018 8:40 am

Re: Ella Bennet kuoli veljensä puukon iskuihin 4-vuotiaana

Viesti Kirjoittaja Villeri »

Kaikkein pahimmilla psykopaateilla on tavallisesti taustallaan todella paska lapsuus. Luokattomilla vanhemmilla saadaan "jalostettua" psyyken ongelmat ihan uusiin mittoihin. Ja sitten kun ollaan Parisin tasoisissa ongelmissa, asioille ei varsinaisesti ole enää mitään tehtävissä. Paras lukemani kirja aiheesta on Psykopaattikuiskaaja – Ihmiset ilman omaatuntoa.

Avatar
Valoviikate
Helen Mirren
Viestit: 1447
Liittynyt: Pe Helmi 22, 2008 7:12 pm
Viesti:

Re: Ella Bennet kuoli veljensä puukon iskuihin 4-vuotiaana

Viesti Kirjoittaja Valoviikate »

Haisenberg kirjoitti:
Pe Kesä 05, 2020 9:30 am
Ei helvetti, onkohan kirja suomennettu. Miks dokkarista jätetty pois noin paljon, kun se kuitenkin on kirjassa eli ihmisten saatavilla?
Voisi olla ihan kiva projekti suomennella, mutta siihen tarvinnee jotain lupia...
Jo valmiiksi ihmeellinen dokkari ilmestyi kymmenen vuotta rikoksen jälkeen eli 2017 ja lisää ihmeellisyyksiä esiintuova kirja vasta tämän vuoden tammikuussa.

Calamity Jane
Wallander
Viestit: 1041
Liittynyt: To Maalis 23, 2017 2:14 am
Paikkakunta: Villi länsi

Re: Ella Bennet kuoli veljensä puukon iskuihin 4-vuotiaana

Viesti Kirjoittaja Calamity Jane »

Haisenberg kirjoitti:
Pe Kesä 05, 2020 9:30 am
Itteäni mietitytti kun isoäiti sanoi olevansa hyvä manipuloimaan, niin kuin koko perhe. Ilme oli myös jotenki tosi ylpeilevä siinä kohtaa ja muutenkin useasti. Todella tyytyväinen itseensä -ilme.
Sama pisti silmään, täysin sekoja koko perhe. Isoäidin lukemattomat miehet, samoin äidin miehet, joku varmasti on noin suuresta ja sekopää joukosta käyttänyt näitä lapsia seksuaalisesti hyväksi, puhumattakaan muusta väkivallasta, etenkin henkisestä.

Taitaa Parisin psykopatia olla perittyä ,niin mummulta kuin äidiltäkin. Narkkeja taitavat vieläkin nämä naiset olla.

Jännä juttu oli tuossa videon 1,12 kohdassa , jossa äiti sanoi että Parisin rikollisen luonteen syynä on Texasin osavaltio, kuinka tavallinen sanonta rikollisilta, syyttävät aina yhteiskuntaa. Paris on kyllä aika kylmän oloinen tuossa.

ABC
6 miljoonan dollarin mies
Viestit: 4099
Liittynyt: To Touko 31, 2007 2:23 am

Re: Ella Bennet kuoli veljensä puukon iskuihin 4-vuotiaana

Viesti Kirjoittaja ABC »

YouTubessa on tästä muitakin dokumentteja, esim. John Aylwardin kanavalla on yksi hyvä. Siitä käy ilmi, että Paris istuu 40 vuoden tuomiota, mutta hänellä on jo aiemmin mahdollisuus ehdolliseen arviointimenettelyn eli parole hearingsien kautta. Hänen äitinsä on kuitenkin varustautunut näitä tulevia kuulemisia varten keräämällä aineistoa, joka todistelee, ettei Parisia tulisi koskaan päästää vapauteen. Äiti siis uskoo, että poika murhaisi uudestaan.

Juttu herätti itsessäni monia kysymyksiä erityisesti äidin roolista koko jutussa. Äiti vaikutti käytökseltään hyvin hallitulta ihmiseksi, jonka elämän on täytynyt olla alusta asti täynnä kärsimyksiä äärimmäisen härskin psykopaatin tyttärenä; psykopaatin, joka murhasi puolisonsa eli siis Parisin äidin isän. Psykopatia on vahvasti periytyvää, mutta kuten muutkin ominaisuudet, saattaa hypätä sukupolven yli. Siten Charity-äiti itse ei välttämättä ole psykopaatti, mutta narsistin lapsena osaa varmasti peittää todellisen minänsä erittäin hyvin. Herääkin kysymys, tuleeko tämä todellinen minä esiin silloin, kun hän käyttää huumeita, ja millainen hän silloin on ollut? Ellan murhahan tapahtui sen jälkeen, kun Charity oli sortunut aineisiin ensimmäistä kertaa Parisin elinaikana. Uskallan myös väittää, että Charityn tapa hankkia lapsia ilman isää on kertonut syvästä epäluottamuksesta toisia ihmisiä kohtaan ja haluttomuudesta päästää ketään lähelleen äitinsä lisäksi. Ilmeisesti psykopaatti-isoäiti on aika pitkälle ollut vaikuttamassa taustalla tässäkin kuviossa, tavalla tai toisella.

Yllä esitetty väite, ettei Paris olisi saanut psykiatrista hoitoa, ei pidä paikkaansa. Hän on saanut vankilassa terapiaa. Valitettavasti terapia tekee usein psykopaateista vaarallisempia, koska he oppivat paremmin teeskentelemään sellaista persoonaa, joka uskotaan parantuneeksi ja voidaan päästää vapauteen.

Parisista on mahdoton sanoa, uusisiko hän rikoksensa jos pääsisi vapauteen. En luottaisi tässä äitiin. Mutta valitettavasti ylisukupolvisen narsismin ketjusta vapautuminen on usein mahdotonta ennen kuin aiemmat sukupolvet ovat edesmenneet, joten mahdollisesti hän muodostaa uhan nimenomaan lähimmilleen, ehkä enemmänkin uudelle velipuolelleen kuin äidilleen.
Every ship must sail a world.

Avatar
UglyBetty
Sammakkoprofessori
Viestit: 446
Liittynyt: Ke Loka 29, 2014 2:03 am
Paikkakunta: Cloud Cuckoo Land

Re: Ella Bennet kuoli veljensä puukon iskuihin 4-vuotiaana

Viesti Kirjoittaja UglyBetty »

ABC kirjoitti:
Ma Kesä 08, 2020 12:12 am
YouTubessa on tästä muitakin dokumentteja, esim. John Aylwardin kanavalla on yksi hyvä. Siitä käy ilmi, että Paris istuu 40 vuoden tuomiota, mutta hänellä on jo aiemmin mahdollisuus ehdolliseen arviointimenettelyn eli parole hearingsien kautta. Hänen äitinsä on kuitenkin varustautunut näitä tulevia kuulemisia varten keräämällä aineistoa, joka todistelee, ettei Parisia tulisi koskaan päästää vapauteen. Äiti siis uskoo, että poika murhaisi uudestaan.

Juttu herätti itsessäni monia kysymyksiä erityisesti äidin roolista koko jutussa. Äiti vaikutti käytökseltään hyvin hallitulta ihmiseksi, jonka elämän on täytynyt olla alusta asti täynnä kärsimyksiä äärimmäisen härskin psykopaatin tyttärenä; psykopaatin, joka murhasi puolisonsa eli siis Parisin äidin isän. Psykopatia on vahvasti periytyvää, mutta kuten muutkin ominaisuudet, saattaa hypätä sukupolven yli. Siten Charity-äiti itse ei välttämättä ole psykopaatti, mutta narsistin lapsena osaa varmasti peittää todellisen minänsä erittäin hyvin. Herääkin kysymys, tuleeko tämä todellinen minä esiin silloin, kun hän käyttää huumeita, ja millainen hän silloin on ollut? Ellan murhahan tapahtui sen jälkeen, kun Charity oli sortunut aineisiin ensimmäistä kertaa Parisin elinaikana. Uskallan myös väittää, että Charityn tapa hankkia lapsia ilman isää on kertonut syvästä epäluottamuksesta toisia ihmisiä kohtaan ja haluttomuudesta päästää ketään lähelleen äitinsä lisäksi. Ilmeisesti psykopaatti-isoäiti on aika pitkälle ollut vaikuttamassa taustalla tässäkin kuviossa, tavalla tai toisella.

Yllä esitetty väite, ettei Paris olisi saanut psykiatrista hoitoa, ei pidä paikkaansa. Hän on saanut vankilassa terapiaa. Valitettavasti terapia tekee usein psykopaateista vaarallisempia, koska he oppivat paremmin teeskentelemään sellaista persoonaa, joka uskotaan parantuneeksi ja voidaan päästää vapauteen.

Parisista on mahdoton sanoa, uusisiko hän rikoksensa jos pääsisi vapauteen. En luottaisi tässä äitiin. Mutta valitettavasti ylisukupolvisen narsismin ketjusta vapautuminen on usein mahdotonta ennen kuin aiemmat sukupolvet ovat edesmenneet, joten mahdollisesti hän muodostaa uhan nimenomaan lähimmilleen, ehkä enemmänkin uudelle velipuolelleen kuin äidilleen.
Melko pitkälti olen samoilla linjoilla.
Olin vähän epäuskoisen pettynyt, kun Parisin äiti mainitsi muuttaneensa oman äitinsä luo. Ainakaan näin ei haitallista ketjua katkaista.
Heistä varmaankin kuullaan vielä.

Avatar
AutumnForever
Aloitteleva dekkari
Viestit: 546
Liittynyt: Su Touko 09, 2010 5:14 pm
Paikkakunta: Oulu

Re: Ella Bennet kuoli veljensä puukon iskuihin 4-vuotiaana

Viesti Kirjoittaja AutumnForever »

Ei nyt oo niin väliksi, mutta eikö Phoenix ole tyttö eikä poika?
Tulee luettua paljon vanhoja ketjuja, suurin osa viesteihin laitetuista linkeistä ei enää toimi. Tämänkin päivän juttu ja linkki ovat joskus vanhoja joten: kopioithan viestiin myös uutisen linkin takaa! Näin näitä uutisia on helppo lukea myös vuonna 2028.

aumari
Wallander
Viestit: 1080
Liittynyt: Ke Touko 22, 2013 1:46 pm

Re: Ella Bennet kuoli veljensä puukon iskuihin 4-vuotiaana

Viesti Kirjoittaja aumari »

AutumnForever kirjoitti:
Ke Kesä 10, 2020 11:01 pm
Ei nyt oo niin väliksi, mutta eikö Phoenix ole tyttö eikä poika?
Phoenix on poika, vaikka alkuun näyttikin tytöltä. Vähän isompana hänet on puettu poikamaisesti. Ja Parsin lähettämissä korteissa näkyi lukevan "pikkuveljelle".

Tuli mieleen, että Charity tarvitsee lapsen, jota pitää lähellään. Ensi oli Paris, sitten tuli Ella, joka sai kaiken huomion ja Parisista tuli outo. Sitten kun yksi lapsi oli kuollut ja toinen vankilassa, niin sitten onneksi tuli Phoenix. Charity ei mitenkään pystynyt saamaan Kylalta tarpeeksi huomiota, kun miesasiat ja päihteet olivat niin tärkeitä. Se, että suvussa on mielisairautta ja lapsuuden tunnekylmä kohtelu ja toisen lapsen voimakas vaikutus muihin, ovat selvästi vaikuttaneet Parisin psyykeen, johan se näkyy niissä lapsuuden ajan piirustuksissa, jotka ovat täynnä vihaa.

Itsestäänselvyyksiähän nämä ajatukset on, mutta sainpahan ulos.

Vastaa Viestiin