Sarjamurhaaja irrallaan Kaliforniassa; Grim Sleeper

Ulkomailla tapahtuneet selvitetyt tai vielä selvittämättömät henkirikokset

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Kataja
Poliisikoira Rex
Viestit: 560
Liittynyt: To Heinä 19, 2007 10:58 pm

Sarjamurhaaja irrallaan Kaliforniassa; Grim Sleeper

Viesti Kirjoittaja Kataja » La Elo 30, 2008 1:51 pm

Tämä ei sinällään ole uutinen, mutta nyt kun voidaan aukottomasti kytkeä tapauksia toisiinsa kannattanee tämäkin laittaa esille, jos tapaus tästä etenee.

DNA-jälki, joka löydettiin tammikuussa 2007 tapahtuneen murhan yhteydessä on todettu täsmäävän vuonna 1985 murhatun Debra Jacksonin tapaukseen. Jäljet muista selvittämättömistä tapauksista, yhdessä ballististen testien kanssa, ovat saaneet viranomaiset vakuuttuneeksi, että Los Angelesin ja Inglewoodin alueella toimii sarjamurhaaja, jonka jäljiltä on löydetty ainakin 11 uhria 23-vuoden ajalta.

Uhrit ovat pääosin prostituoituja sekä huumekoukussa olleita, jotka olivat joutuneet seksuaalisen hyväksikäytön uhreiksi, ammuttu ja piilotettu roskiksiin. Kaikki ovat myös mustaihoisia naisia, paitsi yksi murhattu musta mies.

Tapausten välillä on hiljaisempia jaksoja, mikä on herättänyt teorioita tekijän mahdollisesta vankeudesta tai oleiluista muissa osavaltioissa. Poliisi vertaa näytteitä parhaillaan 50 000:een samantapaisista rikoksista tuomittuun ja uskoo pystyvänsä selvittämään henkilöllisyyden jossain vaiheessa.

Debra Jackson tapettiin vuonna 1985 ampumalla useita kertoja rintaan. Kului kolme vuotta, kunnes sama ase pystyttiin linkittämään seitsemään muuhun tapaukseen. 1988 Nainen joutui samankaltaisen hyökkäyksen kohteeksi, mutta selvisi. Hänen antamistaan tuntomerkeistä ei kuitenkaan pystytty laatimaan tarkkaa kuvausta tekijästä.

Jutut jäivät avoimiksi ja saivat seuraa vuonna 2002 kun edistys DNA-teknologiassa mahdollisti kolmen muun murhan liittämiseen samaan tekijään. Kymmenet alkuperäiset epäillyt voitiin sulkea pois näytteiden avulla.

"Kyseessä on mielipuoli, mutta meillä on tarkka uhriprofiili sekä vankkoja todisteita, jotka ovat vieneet meitä ympäri maata. Uhrit ovat kaikkein haavoittuvinta kansanosaa ja olemme varmoja että tekijäkin on sekaantunut prostituutioon. Tulemme löytämään hänet ennen pitkää" toteaa Charlie Beck, juttujen tutkintaa johtava LAPD:n apulaispoliisipäällikkö.

http://edition.cnn.com/2008/CRIME/08/30 ... index.html
Viimeksi muokannut Kataja, To Syys 04, 2008 5:55 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

ABC
6 miljoonan dollarin mies
Viestit: 4106
Liittynyt: To Touko 31, 2007 2:23 am

Viesti Kirjoittaja ABC » La Elo 30, 2008 5:04 pm

Huomiota kiinnittää erikoisesti tuo pitkä 23 vuoden aikaväli. Noinkohan täällä meilläkin esim. jotkut kellarisurmista olisivat J:pään sarjamurhaajan tekosia (tummahiuksisia naisia). :shock:
Every ship must sail a world.

jsamu84
Alibin satunnaislukija
Viestit: 148
Liittynyt: La Heinä 07, 2007 9:49 am

Viesti Kirjoittaja jsamu84 » La Elo 30, 2008 11:11 pm

BTK Dennis Ryder toimi aktiivisena 1974-1991 jäi kiinni 2005.Kummastuttavaa että sarjamurhaaja pystyy toimimaan kiinni jäämättä noinkin pitkään saatikka sitten 23 vuotta.
Idiootit pitävät yllä järjestystä, nerot hallitsevat kaaoksen.

Kataja
Poliisikoira Rex
Viestit: 560
Liittynyt: To Heinä 19, 2007 10:58 pm

Viesti Kirjoittaja Kataja » Su Elo 31, 2008 5:45 pm

Kylläpä noita profiloimattomiakin sarjamurhaajia varmasti useita ainakin USAssa pyörii. Tarvitaan kuitenkin jotain konkreettisempia linkkejä tapausten välillä, ennenkuin niihin virallisesti voidaan sarjamurhaajaa liittää.

Jotain perspektiiviä jenkkien tilanteeseen voi saada esim täältä:
http://latimesblogs.latimes.com/homicidereport/
Eräs LA Timesin toimittaja haluaa luoda edes jonkinaisen tarinan jokaiselle kaupungissa tapahtuvalle murhalle. Losissa tapetaan 2-3 ihmistä päivässä ja valtaosa ei ylitä uutiskynnystä.
Tilastomuodossa ja kartalla http://www.latimes.com/news/local/crime/homicidemap/

Nylonköysi
Tarkastaja Clouseau
Viestit: 688
Liittynyt: Ke Syys 03, 2008 3:17 am

Viesti Kirjoittaja Nylonköysi » To Syys 04, 2008 3:10 am

jsamu84 kirjoitti:BTK Dennis Ryder toimi aktiivisena 1974-1991 jäi kiinni 2005.Kummastuttavaa että sarjamurhaaja pystyy toimimaan kiinni jäämättä noinkin pitkään saatikka sitten 23 vuotta.
Miksi ei pystyisi? Jos valitsee uhrinsa riittävän sattumanvaraisesti. Tähänhän myös BTK luotti. Hän ei valinnut uhreja välittömästä lähipiiristä (aloittelijan moka), vaan ajeli ympäri kylää ja pikku hiljaa joku valikoitui uhriksi. Hän ei tappanut kirkostaan, työpaikastaan tai vakiravintolastaan tuttuja ihmisiä. Ja se auttoi. Myös sillä oli tekoa, että BTK oli muuten "mallikansalainen".

Monet sarjamurhaajat kiihdyttävät tahtia, alkavat tappaa usein, käyvät hermostuneeksi, tekevät mokia. Tämä kaveri ei tee. Hän on hidas. Hän valitsee uhrin huolella ja eliminoi mahdolliset yhteydet tähän. Hän odottaa vuosiakin ennen kuin tekee taas murhan. En ihmettelisi, vaikka hän asuisi Kalifornian alueella. Ehkä hän ei ole poistunut mihinkään. Ehkä hän on kärsivällinen.

Ja jos hän on muuten kunnollinen, poliisit eivät saa koskaan hänen DNAtaan tai sormenjälkiään verrattaviksi tapauksiin.

Koko menestyksekkään sarjamurhaajan resepti on tehdä ramirezit älykkäästi: valita uhrit, jotka on vaikea yhdistää murhaajaan ja pelata sen jälkeen kortit siististi ja huolella. Ramirez jäi kiinni siksi, että oli vähän tyhmä (ja narkomaani). Jos sen sijaan toimii huolellisemmin, mutta valitsee uhrit lähes "summanmutikassa" vaikkapa laitapuolen kulkijoista, hommaa voi jatkaa pitkään.

Prostituoitujen murhat eivät ole niitä, joita poliisit ratkovat kieli vyön alla.

Kataja
Poliisikoira Rex
Viestit: 560
Liittynyt: To Heinä 19, 2007 10:58 pm

Viesti Kirjoittaja Kataja » To Syys 04, 2008 5:54 pm

Lehdistö on antanut murhaajalle jo nimenkin, joka kuvastaa tuota pitkää hiljaista jaksoa.
Kuva

Kaupunki on luvannut 500 000$ murhaajan kiinnisaamiseen johtavasta vihjeestä ja poliisi on perustanut "800 Task Force"-nimellä kulkevan 6 tutkijan erikoisryhmän murhia tutkimaan.

Varmistuneet uhrit:

10.08.1985 Debra Jackson, 29, tarjoilija lähti ystävänsä luota kohti bussipysäkkiä tavoitteenaan palata kotiinsa South Centraliin. Muutama päivä myöhemmin hänen ruumiinsa löytyi pieneltä kujalta West Gage Avenuelta. Uhrin rinnassa oli kolme pieni kaliiberisen aseen luodinreikää.

12.08.1986 Henrietta Wright, 35, löydettiin kujalta West Vernon Avenuen läheisyydestä. Uhrin suu oli tukittu kankaalla ja häntä oli ammuttu kaksi kertaa rintaan.

14.08.1986 Kaksi päivää edellisestä Thomas Steele, 36, löydettiin 71st Streetin ja Halldale Avenuen risteyksestä päähän ammuttuna. Thomas oli tullut San Diegosta vierailulle siskonsa luo.


10.01.1987 Barbara Ware, 23, löydettiin kuolleena kujalta East 56th Streetin varrelta. Uhria oli ammuttu rintaan ja lähiseudun asukas oli nähnyt miehen ottavan ruumiin autostaan ja heittävän sen roskien sekaan

15.04.1987 Bernita Sparks oli aluksi Jane Doe numero 25 poliisin kirjoissa. Uhria oli ammuttu rintaan, kuristettu ja hakattu. Hänet löydettiin South Western Avenuelta ja henkilöllisyyden selvittyä hänen äitinsä kertoi Bernitan lähteneen kauppaan hakemaan savukkeita päivää ennen löytymistään roskiksesta.

31.10.1987 Mary Lowe kertoi äidilleen Bettylle menevänsä Halloween juhliin. ”Sanoin hänen olevan hullu lähtiessään sellaisessa sateessa ulos” muistelee Betty ”hän vain jatkoi matkaansa”. Lowe löydettiin seuraavana päivänä pensaiden takaa kujalta Western Avenuen varrelta. Betty Lowen naapuri oli nähnyt Maryn nousevan mustan miehen ajamaan ruosteen tai oranssin väriseen Ford Pintoon.


30.01.1988 Lachrica Jefferson, 22, kuoli kahteen ampumahaavaan rinnassaan. Los Angelesin piirikunnan Sheriffit löysivät hänet kujalta West 102nd Placesta Lennoxissa. Uhrin kasvojen peitoksi oli levitetty nenäliina, jossa luki isolla ”AIDS”.

11.09.1988 Alicia ”Monique” Alexander, 18, kysyi isältään, josko tämä halusi jotain viinakaupasta. Alician isä Porter Alexander käski tyttärensä käydä ja tulla varmasti takaisin. Myöhemmin hän heräsi huomaten Alician olevan vieläkin poissa. Neljä päivää myöhemmin Portereiden ovelle koputettiin ja poliisi kertoi Alician ruumiin löytyneen kujalta Western Avenuen varrella. Häntä oli seksuaalisesti pahoinpidelty ja ammuttu rintaan. Alician isän mukaan hänen tyttärellään oli huumeongelmia, mutta hän ei ollut prostituoitu.


Marraskuu 1988 Ford Pintolla ajanut nuori musta mies poimii kyytiinsä naisen Etelä Losissa, ampuu tätä rintaa ja sen jälkeen raiskaa tämän. Nainen jää henkiin ja rukoilee miehen päästämään hänet, mies suostuu ja nainen selviää. Nainen on ainoa Grim Sleeperin kynsistä selvinnyt ja hän onkin kyennyt antamaan edes ylimalkaiset tuntomerkit tekijästä. Noin 30-vuotias, lyhythiuksinen musta mies.

Kuva
Oranssi Pinto (kuvan yksilö ei liittyne tapaukseen)

Tämän jälkeen Grim Sleeper ”nukahti”.

21.12.2001 Princess Berthomieux, 14, katosi ja löydettiin kuolleena 19.03.2002, kuristettuna ja hakattuna kujalta South Van Nessin Boulevardilta Inglewoodin kaupunginosasta.

11.07.2003 Valerie McCorvey, 35, löydettiin kujalta Denker Avenuelta länteen. Hänet oli kuristettu ja seksuaalisesti pahoinpidelty. Poliisi epäili aluksi Valerien poikaystävää, mutta DNA-näyte osoitti tekijäksi saman kuin edellisessä Berthomieuxin tapauksessa sekä Mary Lowen 1987 tapahtuneessa murhassa.

01.01.2007 Janecia Peters, 25, koditon mies löysi ruumiin Western Avenuen läheisyydestä. Häntä oltiin ammuttu selkään ja ruumis sullottu roskasäkkiin. Tapaus ei alun perin herättänyt lainkaan huomiota ja lehdessä se raportoitiin puukotuksena.

Los Angelesissa oli useita henkirikosaaltoja 1980 ja –90 luvuilla. Pizzakuski Chester Turner tuomittiin vuonna 2007 10 naisen ja yhden sikiön murhasta. Turner istui jo 2002 tuomiotaan raiskauksesta, kun hänen DNA:nsa yhdistettiin vanhoihin tapauksiin 80-luvulta alkaen.

Michael Hughes, 51, neljästä murhasta elinkautistaan istuvaa miestä vastaan nostettiin syytteet neljästä muustakin murhasta L.A.:n alueella 1986-1993. Hughesin uskotaan kuristaneen ja seksuaalisesti pahoinpidelleen kaksi naista ja kaksi teini-ikäistä tyttöä tuona aikana.

Kummankaan Dna ei täsmää Grim Sleeperin tapaukseen.

Grim Sleeper on palannut murhaten L.A:n asukkaita poliisin etsiessä täsmäävää DNA:ta

Pisimpään toiminut sarjamurhaaja Mississipistä länteen on palannut 13 vuotiselta tauoltaan

LAPD:n rakennuksesta löytyy pieni neuvotteluhuone, johon niin lehdistöllä kuin useimmilla etsivilläkään ei ole mitään asiaa. Muistutukseksi tästä käytävän seinällä roikkuu vielä erillinen kieltotaulu. Seinien sisällä tunteet kuohuvat ja turhautuminen pääsee valloilleen.

Huoneessa työskentelevät kuusi miestä kutsuvat itseään ”Erikoisryhmä 800:ksi”, vaikka ryhmän alkuperäinen huone nro 800 ei enää toimipaikkana heitä palvelekaan. Huoneen pöydillä on pinoittain papereita ja seinät on vuorattu kuolleiden nuorten naisten kuvilla.

Ryhmä perustettiin vuonna 2007 selvittämään 1985 vuodesta jatkunutta murhakierrettä. Tutkijat ovat seuranneet lukuisia tutkintalinjoja, tehneet muutamia pidätyksiä ja laatineet loputtomasti teorioita murhaajasta tai murhaajista, jotka löytyvät tekojen takaa. Etsiviä on jäänyt eläkkeelle ja uusia on liittynyt ryhmään. Jokainen ryhmä on löytänyt omasta mielestään ratkaisevia linjoja sekä todisteita. Jokainen ryhmä on myös ollut väärässä.

Jo neljän vuoden ajan LAPD on tiennyt yksittäisen hullun miehen kulkevan vapaana. Miehen, jonka häikäilemättömyys ja moukan tuuri ovat tehneet hänestä pitkäkestoisimman sarjamurhaajan Kalifornian historiassa. 1988 Hän lopetti murhaamisen 13 vuodeksi, palatakseen uudelleen vuonna 2002. Hän on aktiivinen tänä päivänäkin ja paras mahdollisuus kiinnijäämiseksi riippuu sallitaanko DNA-näytteen vertaamista koko Kalifornian vankirekisteriin.

”Hän voi olla vaikka mikä tietokonenörtti tai vastaava, emme voi tietää” sanoo etsivä Dennis Kilcoyne, päälle 50nen ystävällinen mutta kivikasvoinen erikoisryhmä 800:n jäsen hörppiessään kahvia. Kilcoyne teki aloitteen ryhmän kasaamiseksi LAPD:n johdolle. ”Hän voi olla kuka tahansa…tämä juttu on jatkunut jo niin kauan – meidän täytyy olla avoimia kaikille mahdollisuuksille”

Murhat alkoivat murhatilastojen ja crack-sotien huippuaikaan 1985. Kolmessa vuodessa 7 naista ja yksi mies löytyivät kuolleina roska-astioista Los Angelesin Western Avenuen lähistöltä. Jokainen tapaus oli suoritettu samalla aseella. Yhtäkkiä .25-kaliiberisella aseella suoritetut tappamiset loppuivat. Crack ja PCP-sota samoin. L.A.:sta tuli toiseksi turvallisin suurkaupunki USAssa, DNA nousi merkittäväksi tekijäksi rikostutkinnassa. Bernard Parks, LAPD:n päällikkö vuonna 2001, aloitti mm. väkivallan sävyttämien 1980 ja –90 lukujen selvittämättömien murhien jättimäiseksi paisuneen arkiston perkaamisen. Hänen johdollaan hiusnäytteet ja ihon palaset syynättiin uudella tekniikalla, mikä johti tutkijat myös Grim Sleeperin jäljille. Avoimia tapauksia oli yli 9000 vuodesta 1960 eteenpäin.

Kuva
Bernard Parks

”Ensimmäinen ajatukseni oli; voi helvetti” kertoo ryhmä 800:n tutkija Cliff Shepard hirviön paljastuttua arkistojen kätköistä. ”Tämä tyyppi on tuolla ulkona toimien aktiivisesti. En odottanut tällaista lainkaan”. Etsivillä oli tuolloin kädet täynnä muitakin tapauksia, eikä mistään yhteistyöstä voitu puhua ja samaan aikaan oltiin lähellä läpimurtoa myös sarjamurhaaja Chester Turnerin kohdalla. Päällikkö Parks joutui poliittisen pelin uhriksi ja uusi pormestari nimittikin hänen paikalleen Bill Brattonin, jolle köyhän South L.A.:n murhat eivät olleet prioriteetti, johon olisi kannattanut keskittyä. Etsivät kertovat, että uusien murhien tultua julki 2002 ja 2003 yksi Brattonin kapteeneista ei pitänyt erikoisryhmän perustamista tärkeänä, eiväthän ne tapahtuneet paremman väen kaupunginosissa kuten Silver Lake tai Westwood. Kaupungin päättäjät olivat samaan aikaan keskellä kiivasta poliittista taistelua, johon tämänkaltaiset tapaukset eivät sopineet, eikä mikään vaikutusvaltainen taho vaatinut päättäjiltä toimia murhien suhteen.

Toisin kuin päättäjät Kansas Cityn lähellä toimineen BTK-murhaajan kohdalla tai Seattlessa operoineen Green Riverin-sarjamurhaajan yhteydessä, Los Angelesin vastaavat eivät ole reagoineet omaan sarjamurhaajaansa ja ovat jopa yrittäneet pitää juttuja piilossa lehdistöltä. Päällikkö Bratton ei ole pitänyt asian tiimoilta edes lehdistötilaisuutta vielä.

Muutaman paikallislehden, sekä South L.A.ssa, murhien keskuksessa paikallisvaltuustossa toimivan ex-poliisipäällikkö Parksin poika Bernard jr.:n, painostuksesta ovat päättäjätkin hiljalleen alkaneet osoittaa heräämisen merkkejä.

Ryhmä 800 on omalta osaltaan yrittänyt levittää sanaa ilotyttöjen parissa viihtyvästä murhaajasta lähettämällä muistioita siveyspoliisin tutkijoille sekä kiertelemällä prostituoitujen suosimilla kaduilla etelä-losissa varoittaen näitä tekijästä. Osaltaan etsivät ryhmä 800:ssa ovat nauttineetkin pystyessään työskentelemään ilman suuria otsikoita, joiden pelätään saavan murhaajan muuttamaan tapojaan tai aluettaan.

Tekijän kuivunutta sylkeä on saatu talteen uhrien rinnoista, mutta näytteet eivät ole tuoneet täysosumaa rekisteristä. Nyt LAPD onkin halukas tarkastamaan rekisterin mahdollisten sukulaisten osalta, sillä usealla väkivaltarikollisella on myös perhettä ja sukua vankiloissa. Lupaa tämän suorittamiseen ei ole toistaiseksi herunut, sillä tällä tavoin suoritettua vertailua pidetään paikoin yksityissuojan rikkomisena ja onpa avaimen haltijana rekisterin osalta myös eräs seuraavaa pormestarin virkaa havitteleva lainsäätäjä Jerry Brown, joka ei ole ainakaan toistaiseksi antanut siunaustaan poliittisesti arkaluontoisen hankkeen toteuttamiseksi. ”Ennen tämän toteutumista voimme vain turvautua vanhaan kunnon poliisityöhön ja jatkaa tutkintaa kuin ennen” etsivä Kilcoyne toteaa. Hän pitää myös mahdollisena, että 13 vuoden murhatauko voi vielä osoittautua lyhyemmäksikin kunhan satojen juttujen todistusaineistoa tutkitaan tarkemmin.

04.09.2008 Los Angelesin kaupunki lupaa 500 000 dollaria Grim Sleeperin pidätykseen johtavista vihjeistä. Palkkion takaa löytyy kaupunginvaltuutettu ex-poliisipäällikkö Bernard Parks.

Lähteet
http://www.laweekly.com/2008-08-28/news/grim-sleeper/1
http://newsinfo.inquirer.net/breakingne ... per-killer
http://en.wikipedia.org/wiki/Bernard_C._Parks

Edit: poistettu toimimattomia kuvalinkkejä

Kataja
Poliisikoira Rex
Viestit: 560
Liittynyt: To Heinä 19, 2007 10:58 pm

Viesti Kirjoittaja Kataja » Ke Syys 17, 2008 7:22 pm

Vaikuttaisi että Sleepperi ei ainakaan täällä ole nousemassa kilpailemaan legendaarisempien kollegoidensa kanssa suosituimpien sarjiksien painoluokassa, mutta jatketaan päivityksiä.

Nyt on perustettu tekijälle jo oma sivustokin, joka sisältää mm. kartan uhrien löytöpaikoista ja keskustelufoorumin. Sivut ovat vielä sen verran tuoreet, että valtaosa artikkeleista on vasta alustettu ja todennäköisesti täydentyvät pikkuhiljaa.
http://thegrimsleeper.com/

Vaikka lisääntynyt tieto tulee monilla tahoilla vielä lisäämään tuskaa, niin ulkopuolisena harrastajana on melko mielenkiintoista seurata aktiivista sarjamurhaajajahtia melkein reaaliajassa pölyttyneiden kirjojen sijaan.

Uhriluku saatta nousta ainakin Los Angelesin historian suurimmaksi, sillä poliisin mukaan määrä kasvaa sitä mukaan kun vanhoja juttuja pengotaan. Nyt on rajattu 30 selvittämättömän murhan rypäs uhrien, löytöpaikkojen ja toimintatavan samankaltaisuuden perusteella. Näistä kuusi on jo vahvasti liitetty tutkintaan mukaan.

Cops look for 'Grim Sleeper' links in 30 killings
L.A. serial killer already blamed for 11 deaths; $500,000 reward on offer

LOS ANGELES - Investigators are reviewing at least 30 unsolved murder cases for possible links to an unidentified serial killer suspected in at least 11 slayings since 1985.

The unsolved cases have many similarities to those carried out by the serial killer, including locations where the bodies were dumped, Los Angeles police Detective Dennis Kilcoyne said Friday.

He estimated at least six of the 30 cases would be linked to the murderer.

"We don't know who he is, but his numbers are building," Kilcoyne said. "Once we are done, I am quite confident this will exceed anything we have ever seen in the city."

Kilcoyne's comments came after the Los Angeles Police Department held a news conference to announce for the second time a city-funded reward of up to $500,000 for information. The reward was first announced last week but authorities distributed the wrong phone number for the public to call so responses were limited.

The killer apparently operated in two distinct periods, first from 1985 to 1987, when he allegedly killed seven women and a man. He is known to have killed again three times since 2002, most recently in January 2007.

'Maniac'
The victims in the 30 unsolved cases were all women. Many were dumped in a South Los Angeles location, the same area as many of the killer's other victims, Kilcoyne said. Many of the killer's victims worked as prostitutes and he had sexually abused them.

"He's a maniac. He's a broken person," Deputy Police Chief Charlie Beck said when asked about possible motives.

Police have a DNA sample of the killer but have been unable to find a match in any prison database. Detectives want to run the sample against wider databases to see if it is similar to any family members, but California Attorney General Jerry Brown has not yet approved this.

One physical description exists, taken from a victim who survived a 1988 attack. She said the assailant was a black man in his 30s driving an orange Ford Pinto, though police said her account is not reliable because she was so traumatized.

Kilcoyne said the killer now would likely be aged from 43 to his late 50s.

The hiatus between episodes prompted the LA Weekly newspaper, which first reported the case, to dub the killer the "Grim Sleeper."
http://www.msnbc.msn.com/id/26685444/

Kataja
Poliisikoira Rex
Viestit: 560
Liittynyt: To Heinä 19, 2007 10:58 pm

Re: Sarjamurhaaja irrallaan Kaliforniassa; Grim Sleeper

Viesti Kirjoittaja Kataja » To Helmi 26, 2009 5:37 pm

Tämäkin ketju pomppaa taas hetkeksi päivänvaloon uusien tietojen ansiosta.

Poliisi on julkistanut 911-soiton vuodelta 1987, missä silminnäkijä kertoo nähneensä sinivalkoisen pakettiauton, josta oli heitetty ulos ruumis ja sen päälle kaasu- tai bensasäiliö (gas tank). Mies antaa puhelussa myös pakun rekisterinumeron, jonka avulla poliisi jäljittikin kyseisen auton sen rekisteröineen kirkon pihalle, jonne se oli jätetty moottori vielä lämpimänä. Kirkon sisällä oli porukkaa, mutta he eivät tuntuneen tietävän asiasta mitään (mikä ei ole yllättävää eteläisessä Losissa, mutta porukkaa kuvaillaan sanalla "congregants", joka viittaakin kirkossakävijään/uskovaiseen, joten ilmeisesti heidän lausuntojaan on pidetty keskimääräistä uskottavampina eikä ketään pidätetty.)

Kirkkoyhteys on mielenkiintoinen siinä mielessä, että jo ennen tämän pakettiautotapauksen julkistamista oli epävirallisesti huomioitu, että kaikki uhrit ovat löytyneet erilaisten kirkkojen ja uskonnollisten kokoontumispaikkojen läheisyydestä ja muutamassa osoite on sama kuin kirkolla. Teorian merkittävyyttä on ollut vaikea arvioida, sillä Los Angelesissa osuu summittaisillakin osoitehauilla helposti lähelle jotain uskonnollisesti merkityksellistä paikkkaa, mutta uusin tieto siitä että tekijä oli ajanut kirkon autoa ja jättänyt sen kirkon eteen, vahvistaa kytköksiä entisestään. Uhriprofiilikin jo viittaa jonkinlaiseen "katujen puhdistajaan", mutta nyt tekijän voidaan epäillä olevan jonkin seurakunnan työntekijä tai syvästi uskovainen.

Kirkko on sittemmin purettu ja hätäsoitossa mies kuittaa kyselyt nimestään "tunnen liikaa ihmisiä"-tokaisulla. Puhelun julkistamisella toivotaan soittajan henkilöllisyyden selviävän ja samalla haetaan entisiä puretussa kirkossa säännöllisesti käyneitä seurakuntalaisia.

Puhelu
http://web.go2db.com/media/grim_sleeper.wav
Juttu:
http://www.dailybreeze.com/ci_11788229

Täällä tarkemmin listattu uhrit ja kirkkojen läheisyys karttojen avulla.
http://find.thegrimsleeper.com/2008/12/ ... -a-church/
Evil...eye...will fall

surfergirl
Mestarietsivä Pedersen
Viestit: 942
Liittynyt: Su Helmi 01, 2009 11:20 pm

Re: Sarjamurhaaja irrallaan Kaliforniassa; Grim Sleeper

Viesti Kirjoittaja surfergirl » Ke Maalis 04, 2009 12:09 pm

Ihmettelen sitä, miksi yksi uhreista oli mies. Ei tunnu sopivan kuvioon kun kaikki muut uhrit naisia. Aiemman murhan todistaja? Joku tappajan tuttu?

Kataja
Poliisikoira Rex
Viestit: 560
Liittynyt: To Heinä 19, 2007 10:58 pm

Re: Sarjamurhaaja irrallaan Kaliforniassa; Grim Sleeper

Viesti Kirjoittaja Kataja » Ti Maalis 10, 2009 6:28 pm

Kyllä tuon miehen tapossa varmaan joku mainitsemasi syy on ollut tai sitten murhaajan profiili on vielä vajaa. Toiminnassa on kuitenkin tutkinnan kannalta mielenkiintoisia ja kinkkisiä seikkoja, sillä osaltaan hän on yrittänyt jotain sanoa esim. AIDS-lapun kautta ja valikoidessaan juuri tietynlaisia uhreja, peitellen heidät lopuksi roskilla sekä miksei tuolla kirkkoteemakin ole mahdollisesti jokin syy, mutta toisaalta muita viestejä hän ei tiettävästi ole jättänyt ja sitten on tuo yksi miesuhrikin. Lisäksi ainakin yksi nainen, jonka hän on päästänyt pakoon.

Tuohon aikaan kaupungissa tapahtui kolme kertaa enemmän murhia kuin nykyään ja varmaan kylmissä tapauksissa on useita ampumalla toteutettuja katutyttöjen ja miestenkin teloituksia. Asetta vaihtamalla olisi näitä tapauksia vaikea yhdistää jo varmistuneisiin murhiin ja näistä samaa asetta on käytetty 10/12 tapauksessa, joten muutakin arsenaalia on käytössä. Vuonna 2007 hän kuitenkin käytti alkuperäistä asettaan jälleen, joten kertooko se miehen paluusta kuvioihin vai kenties vain kyllästymisestä muiden aseiden tarjoamaan anonyymiteettiin, jolloin hän olisi tappanut tuon hiljaisen jakson aikanakin. Vankirekisteristä ei kuitenkaan DNA:ta löytynyt, joten mahdollisesti ainakin vapaana hän on ollut.

Tuolla on pakoon päässeen uhrin haastattelu Interview with Jackie-kohdalla
http://www.amw.com/fugitives/video_photos.cfm?id=60381

Ihme, jos ei tuota autoakaan kukaan muista naapurustostaan.
Evil...eye...will fall

v-a-45
Charlien Enkeli
Viestit: 1878
Liittynyt: Su Helmi 08, 2009 12:40 pm

Re: Sarjamurhaaja irrallaan Kaliforniassa; Grim Sleeper

Viesti Kirjoittaja v-a-45 » Su Maalis 15, 2009 1:03 pm

Jotenkin luulen, että kirkko tai seurakunta kuuluu osana tähän juttuun. Siististi pukeutunut ja autokin sisältä puhdas? Se, että yksi uhreista on mies viittaa kyllä, silminnäkijän vaientamiseen, se aids juttu, sairastaako itse vai onko joku läheinen kuollut tautiin ja nyt kostaa? Onko kaikki uhrit mustaihoisia? Kauheaa sekin jos ensin ampuu ja sitten raiskaa, niin montakohan jo kuollutta on raiskannut. Ottaa myös kuvia uhreistaan?? Vihaa tuntuu olevan jos roskien sekaan heittää ruumiit, voisi kai haudatakkin jonnekin, mutta tämä roskis juttu vaikuttaa siltä, että haluaa ruumiiden löytyvän, niin kuin myös julkisille alueille jättökin. Ei kovasti yritäkkään piilotella ja se, että ei erityisen varo kun kippaa näitä ruumiita.
kohtalo sekoittaa kortit ja me vain pelaamme

Kataja
Poliisikoira Rex
Viestit: 560
Liittynyt: To Heinä 19, 2007 10:58 pm

Re: Sarjamurhaaja irrallaan Kaliforniassa; Grim Sleeper

Viesti Kirjoittaja Kataja » Su Maalis 15, 2009 11:16 pm

Niinpä, v-a:n huomiot tosiaan kertovat aika tyypillisestä sarjamurhaajan käytöksestä ja vaikka tekijällä onkin tutkijoihin etumatkaa, ainakin noiden 1980-luvun juttujen osalta, niin voisi hänen persoonaltaan olettaa olevan juuri näitä "en ikinä olisi uskonut"-tyyppejä, joilla on jokin sairaus tai pakkomielle, mutta pystyvät varsin normaaliin ja hillityyn elämään.

Selvästi hän kuitenkin kykenee kylmäpäiseen suunnitelmallisuuteen ja jotakin suurempaa agendaa hän tuntuukin toteuttavan. Melkein tekisi mieli heittää ilmoille ajatus Gary Ridgwayn konsultaatioavusta, kuten Ted Bundyn rooli aikanaan Green River Killerin kiinniotossa, narsistinen luonne tuskin malttaisi olla auttamattakaan. Uhriprofiili on kuitenkin niin yhteneväinen ja ilmeisesti Sleeperkin saa kicksejä kuolleista uhreistaankin ja siisti, luottamusta herättävä olemus, täsmää myös.

LA Weekly on tehnyt kattavamman haastattelun uhrin kanssa ja poimin tähän muutamia päähuomioita:

-1980-luvulta pelkästään löytyy yli 50 mustan, pääasiassa prostituoidun, naisen murhaa, joissa uhri on löydetty etelä-losin roskiksesta. Toki mitään ei sanota kuinka moni näistä on DNA:n perusteella voitu sulkea pois tästä jutusta.
-päästettyään tämän uhrin karkuun, samaa .25-kaliiberin asetta ei enää käytettykään ennen 2000-lukua.
-auto oli nykymittapuulla sisältä melko "pimpattu" ja yhdessä oranssin värin kanssa sen voisi kuvitella olleen melko uniikki.
-mies oli ajanut erään talon pihaan, jutellut sisällä jonkun kanssa 10 minuuttia ja palannut kireänä autolle sekä puhutellut autossa odottanutta "Margettea" erään alueella tunnetun hyvin samannäköisen ilotytön lempinimellä. "Margettea" oltiin aiemminkin luultu samaksi tyypiksi, vaikka hän itse ei kadulla työskennellytkään. Talon osoitetta ei ole enää muistissa.
-Margette oli vastannut asenteeseen samalla mitalla, mikä sai miehen kaivamaan aseen ja ampumaan kesken ajon.
-raiskauksen jälkeen uhri oli ollut välillä tajuissaan ja kamppailut tekijän kanssa. Mies hakkasi naisen aseellaan ja heitti tämän ulos autosta.
-poliisi vei uhrin myöhemmin ajelulle etsimään autoa ja naisen ystävätkin järjestivät omia etsintöjään. Vastaavia automalleja oli ilmeisesti tuhansia ja näitä omia sisustuksia ei rekistereihin merkitäkään.
-tekijä profiloitiin aluksi toiseksi sarjamurhaajaksi, eikä piirretty epäillyn kuva johtanut oikeille jäljille.
-paikalliset eivät olleet tyytyväisiä vähäiseen julkisuuteen ja tutkintaan, joten 1987 peräti 49 tutkijaa ohjattiin selvittämään tapauksia. Useat kaupunkilaiset uskoivat tekijänkin olevan poliisi.
-tilannetta ei helpottanut yhden mustan poliisin pidättäminen kolmen ilotytön murhista. Näytteet eivät kuitenkaan täsmänneet muihin tapauksiin, eivätkä todisteet lopulta sopineet noihin kolmeenkaan.
-2006 Margettelle näytettiin kuvia epäillyista ja vasta tuolloin hän sai tietää sarjamurhaajasta. Tämä toi hänelle muiston bussissa tapaamastaan miehestä, joka aiheutti hänelle kylmiä väreitä ja oli kysynyt naiselta "tunnetko minut?"
Koko 8-sivuinen juttu:
http://www.laweekly.com/2009-03-12/news ... survivor/1

Tiedä sitten kenen kanssa mies on käynyt juttelemassa. Klassisesti kyseessä olisi tietenkin äiti, jonka tapaaminen laukaisi naisvihan.
Evil...eye...will fall

v-a-45
Charlien Enkeli
Viestit: 1878
Liittynyt: Su Helmi 08, 2009 12:40 pm

Re: Sarjamurhaaja irrallaan Kaliforniassa; Grim Sleeper

Viesti Kirjoittaja v-a-45 » Ke Maalis 18, 2009 2:48 pm

"Ajanut erään talon pihaan ja jutellut n.10min. Tullut takaisin vihaisena??? Ettei vaan tämän talon mies olisi mukana näissä tapoissa. On myös raivostuttavaa, ettei tätä taloa löydetty. Miten sekin sitten on mahdollista, kuulusteltiinko alueen naapurit, että oliko kukaan nähnyt tälläistä autoa aluella? Uskomatonta.
kohtalo sekoittaa kortit ja me vain pelaamme

Kataja
Poliisikoira Rex
Viestit: 560
Liittynyt: To Heinä 19, 2007 10:58 pm

Re: Sarjamurhaaja irrallaan Kaliforniassa; Grim Sleeper

Viesti Kirjoittaja Kataja » Ke Maalis 18, 2009 10:03 pm

Unohtui tuohon edelliseen viestiin laittaa, että mies kertoi käyvänsä setänsä luona hakemassa rahaa. Kuitenkaan ei mainita kuuliko/näkikö uhri hänen puhuvan miehen vai naisen kanssa ja onko sisällä puhuminen pelkkää oletusta. Talo oli joka tapauksessa sinapinvärinen ja pihatiellä oli pensaita.

Tuo episodi kertomuksessa herättää tosiaan enemmän kysymyksiä kuin antaa vastauksia, sillä ilmeisesti koko ajan liikuttiin uhrille tutulla seudulla. Tiedossa on missä nouseminen autoon tapahtui, ja koska nainen vammoistaan huolimatta pystyi hoippumaan tuttavansa talolle, on seudun täytynyt olla tuttua. Sokissa ihminen toimii yllättävänkin loogisesti ja jollain tasolla hän on ampumisensa jälkeen tajunnut olinpaikkansa.

Jutusta saa kuvan, että hirveän kauaa tai ainakaan kauas ei ole ajettu, joten ihmetyttää ettei välipysähdyspaikkaa ole pystytty myöhemmin määrittämään. Yleensä kun autossa joutuu yksikseen odottelemaan tulee aikansa kuluksi ympäristöään tiirailtua, joten ihme ettei parempaa käsitystä sijainnista ole. Ihmisen muisti on tietenkin valikoiva ja vielä tuossa vaiheessa ei naisella ole ollut syytä epäillä rikoksen uhriksi joutuvansakaan. Sokki yhdessä sairaalassa lääketokkurassa viettyjen päivien kanssa voi osaltaan myös hämärtää muistikuvia. Tuntuisi, että viimeistään nyt kannattaisi kokeilla hypnoosia ja 500 000:n dollarin palkkion toivossa ottaisin session vaikka omakustanteisesti.
Evil...eye...will fall

v-a-45
Charlien Enkeli
Viestit: 1878
Liittynyt: Su Helmi 08, 2009 12:40 pm

Re: Sarjamurhaaja irrallaan Kaliforniassa; Grim Sleeper

Viesti Kirjoittaja v-a-45 » La Maalis 21, 2009 2:39 pm

Myös tuo haastattelu oli minusta outo, naureskeli? Ja tosiaan tuo hypnoosi voisi avartaa muistia kummasti. Eikö nainen nyt tajua vai mitä, että hän on aika tärkeä todistaja? Murhaaja voi hyvinkin ottaa hänet seuraavaksi uhriksi.
kohtalo sekoittaa kortit ja me vain pelaamme

Vastaa Viestiin