Murhatun pariskunnan(?) arvoitus. South Carolina 1976

Ulkomailla tapahtuneet selvitetyt tai vielä selvittämättömät henkirikokset
Harriet Makepeace

Murhatun pariskunnan(?) arvoitus. South Carolina 1976

Viesti Kirjoittaja Harriet Makepeace »

Murhatun pariskunnan? arvoitus. South Carolina 1976

Elokuussa v 1976 löysi kuormaauto-kuljettaja surmattuna nuoren miehen ja naisen Sumter Countysta, joka sijaitsee North Carolinan osavaltiossa.He makasivat melkein vierekkäin elottomana syrjäisen tien - Locklair Road'n - varrella. Uhrit oli surmattu teloitustyyliin ns niskalaukauksella, molempia oli ammuttu lähietäisyydeltä muutamia kertoja todennäköisesti 357-kaliiperisella Magnum käsiaseella. Merkkejä kamppailusta ei ollut. Kaksoismurha jäi selvittämättä, mutta mitä kummallisinta - uhrien henkilöllisyys ei selvinnyt koskaan.

Kuva rikospaikalta
Kuva


Poliisi ilmeisesti olettaa että uhrit on surmattu paikassa, mistä heidän ruumiit löydettiin. Tutkimuksissa selvisi että he olivat olleet kuolleita noin vuorokauden. Poliisi odotti turhaan uhrien omaisia, kukaan ei ilmoittanut nuoria kadonneeksi eikä kukaan ei tunnistanut heitä koskaan.


Taitelijan kuvat ja kuvat vainajista
Kuva

Kuva

Uhrien ihonväri oli vaalea, nainen oli noin 20 vuotias, 1,67 m pitkä, paino noin 47 kg, mies hieman vanhempi, hänellä oli pituutta 1,90 m, paino 70 kg.Naista kuvattiin kauniiksi, hänellä olit suuret, sinivihreät silmät, ruskea, hieman punertava tukka, ei leikkausarpia. Kasvoissa, hänellä oli kaksi pientä syntymämerkkiä vasemmalla puolella ja yksi oikealla puolella. Hampaissa paikkoja. Päällä hänellä oli pinkki toppi, ohut paita, Levi shortsit ja jalassa sandaalit. Kummallakaan ei ollut alusvaatteita.Miehellä oli yllään Levi'n siniset farkut, ja punainen t-paita, jonka edessä oli teksti "COOR'S America's fine light beer" ja takana teksti "Camel Challenger GT Sebring 75" . Miehellä oli iso kultainen 14-karaattinen sormus, siihen oli kaiverrettu kirjaimet JPF. Miehellä oli ruskea tukka ja ruskeat silmät.Miehellä oli vasemmassa kädessä pari arpia.

Naisella oli kolme sormusta (intian- tai meksikon-tyylisiä),. Miehelle oli tehty kallis ja laajamittainen hammashoido. Luultavasti uhrit kuuluivat ylempään yhteiskunta-luokkaan. Miehellä oli Bulova Accutron- merkkinen kello, jonka sarjanumero oli H918803. .

Naisen sormukset
Kuva

Miehen sormus
Kuva

Miehen kello
Kuva

Vainajille tehtiin ruumiinavaus, heidän verestä ei löytynyt alkoholia, jälkiä huumeista tms. Selvisi että ennen kuolemaansa he olivat syöneet hedelmäsalaattia ja jäätelöä.Kukaan ei varsinaisesti muista heitä paikkakunnalla, yksi todistaja kertoi, että he saattoivat käydä paikallisessa kaupassa, mutta tämä todistaja ei muistanut, olivatko he mahdollisesti jonkun seurassa.

Poliisi ei pystynyt selvittämään tekijöitä koskaan laajoista tutkimuksista huolimatta. Poliisilla oli yksi epäilty, joka oli varastanut aseen joka olisi sopinut surma-aseeksi, mutta hänen syyllisyyttä ei pysytty todistamaan. Miehellä oli alibi. Nyt hän jo kuollut.Myös amerikkalaisia sarjamurhaajia Henry Lee Lucas and Ottis Toole'a haastatteltiin tapauksen tiimoilta. Rikostutkijan Bobby McGehee mukaan Lucas oli valmis tunnustamaan jokaisen murhan USA:ssa ja Toole oli silloin jo niin sekaisin että hänen puheista ei saanut kukaan selvää. Monen mielestä näyttää siltä että asialla ovat olleet ns ammattitappajat.Olivatko nuoret sekaantuneet esim huumekauppaan?

Poliisi oletti että uhrit ovat olleet kanadalaisia, ulkomaalaisia turisteja. Tutkimuksissa avustivat sekä Interpol että rajaviranomaiset, kuitenkaan ei pystytty osoittamaan että uhrit olisivat olleet ulkomaalaisia. Myös hammaskarttojen avulla ei kyetty selvittämään uhrien henkilöllisyyttä. Poliisi oletti että he olivat olleet jossain vaiheessa Floridassa.Yksi silminnäkijä kertoi että hän oli tavannut todennäköisesti pariskunnan läheisellä leirintäalueella, naisella oli mukana iso matkalaukku. Miehellä oli mukana isompi summa käteistä, kuitenkin hän oli halunnut myydä sormuksensa. Mies oli kertonut tälle silminnäkijälle, että hän on kanadalainen ja hänen isänsä on lääkäri, jonka kanssa heidän välit ovat huonot sillä mies ei ole halunnut opiskella lääkäriksi. Kyseisen lausonnon todenperäisyydestä ei ole tietoa.

Poliisi ei osaa sanoa, olivatko he vaan ystäviä, pariskunta tai kenties sisaruksia.Siihen aikaan DNAta ei ollut vielä keksitty.

Miehen taskusta löytyi askia tulitikkuja. Heidän vierestä ei löytynyt laukkua, lompakkoa tms, joka vaikeutti heidän tunnistamista.Autoa, joka olisi mahdollisesti ollut heidän käytössään, ei löytynyt.


Heidät haudattiin 14. elokuuta 1977, noin vuosi murhien jälkeen Bethel United'ssa sijaitsevaan Oswegon hautausmaalle, hautajaisissa oli paikalla yli sataa ihmistä, hautakivissä lukee teksti 'tuntematon mies ja nainen'.


Vuonna 2007 heidän haudat avattiin, jolloin otettiin vainajien hampaista ja luista näytteitä. Poliisin rekisterissä on noin 5 miljoonan tuomion saaneen henkilön DNA joten vertailukelpoisen näytön löytäminen saattaa kestää toiset 30 vuotta.Oikeuslääkäri Dr Keene Garvin suoritti pariskunnan ruuminavauksen v 1976 ja hän oli mukana myös v 2007. Hän muistelee: Nuoret olivat siistejä, terveitä, ruumiinrakenteeltaan hyvin kehittyneitä.

Kuva

Poliisi on saanut tapauksen tiimoilta tuhansia vihjeitä, useita kadonneita henkilöitä on eliminoitu tutkimuksissa, mutta murhattujen nuorten kohtalo on jäänyt arvoitukseksi.

Poliisitutkija Verna Moore on tutkinut tapausta 20 vuotta 'En aio vielä luovuttaa' hän sanoo.Hän kuitenkin kertoo että paikallinen poliisi ei ole ollut kovin kiinnostunut asian tutkimisesta ja osa aikanaan kerätyistä todisteista ja tutkintamateriaalista on kadonnut.
'Kyllä kaikenlaisia teorioita on ollut vuosien varrella, joissa ei ole kuitenkaan ollut mitään perää. Ihan kun nämä ihmiset olisivat tulleet tänne toiselta planeetalta', sanoo Ray Mackessy Sumter County'n poliisista.

* * *
Jotenkin tuntuu että pariskunta oli 'karkumatkalla'. Heillä on ehkä erimielisyyksia vanhempiensa kanssa, jotka eivät hyväksyneet heidän suhdetta tms Kuitenkin myös siinä tapauksessa jos heidän vanhemmat tai suku on syystä tai toisesta sanoutunut irti heistä, täytyisi olla joku, joka tuntee heidät..

Toinen mahdollisuus on ehkä, että ovat asuneet uskonnollisessa ? sektissä, Amerikassa on näitä vieläkin, jotka asuvat eristyksessä muusta maailmassa, ehkä heitä ei ole kirjattu siinä tapauksissa virallisiin rekistereihin, ehkä he ovat karanneet, heidät on saatu kiinni ja ammuttu. Mutta miksi heidät surmattiin? Ovatko nähneet/tienneet jotain sellaista, jota on yritetty salata?

Poliisin linkkejä
http://www.sumtercountysc.org/sheriff/unsolved.htm
http://www.doenetwork.org/cases/189ufsc.html
http://www.doenetwork.org/cases/198umsc.html

median linkkejä

http://www.trutv.com/library/crime/noto ... index.html
http://www.theitem.com/apps/pbcs.dll/ar ... /108090148

Kuvalinkki VAROITUS! sis lähikuvan vainajista rikospaikalta!
http://www.nationalpost.com/multimedia/ ... ?id=407163

raikuli
Armas Tammelin
Viestit: 70
Liittynyt: Ti Tammi 15, 2008 8:28 pm

Viesti Kirjoittaja raikuli »

Tulee kyllä mieleen skenaario, että omaiset halusivat heidät hengiltä. Oliko kyse sitten jostain uskonnollisesta lahkosta, vai tiesivätkö nuoret jotain, mitä eivät ulkopuoliset saa tietää. Tai sitten omaiset oli peloteltu hiljaisiksi jostain syystä. Oudolta tuntuu, ettei kukaan tunnistanut tai kaivannut heitä.

Kataja
Neuvoja-Jack
Viestit: 556
Liittynyt: To Heinä 19, 2007 10:58 pm

Viesti Kirjoittaja Kataja »

Hyvä, että tämäkin tapaus saatiin tänne, kiitokset siitä. Aika erikoinen juttuhan tämäkin on.

Joku rikollisorganisaatiokytkös herkästi tulee mieleen, koska eivät peruskarkulaisiltakaan vaikuta ja murhat ovat teloitustyylisiä ilman näkyvää sadistista tms. motiivia. Kovasti heitä on ulkomaalaisina pidetty mm. koska nainen ei ollut ajellut sääriään, mikä jenkeissä oli jo tuolloin epäsiisteyden tai "eurooppalaisuuden" merkki. Hippivuodet olivat kuitenkin jo ohi. On heidän olemuksessaan muutenkin jotain ulkomaalaista. Sarjamurhaaja tai muu häiriintynyt satunnainen tappajakin on toki mahdollinen, mutta melkoinen tuuri saada uhreikseen kaksikko, jota ei kaivata missään.

Kytkökset rikollisiin voisivat katkaista välit perheeseen ja huumekaupalla saisi kohtuullisen toimeentulonkin. Lisäksi toiminta on sen verran kansainvälistä, että etelä-amerikkalaiset tai vaikkapa italialaiset voisivat helposti tulla kyseeseen, jolloin sukulaisilla kotimaassa voisi olla vaikeaa tietää mihin nuoret ovat menneet. Tietenkin kauempaa tulleet turistitkin voisivat jäädä tunnistamatta ilman selvää suuntaa mistä henkilöllisyyksiä varmistaa, mutta jostain hotellista heidän tavaransa seudulta olisi luullut löytyvän.

Tuo kanadalaisuus on myös mielenkiintoinen olettamus. Mikäli mies oikeasti on leirintäalueella jonkun kanssa puhunut on selvää, että puheen perusteella ei voi uskoa kanadalaiseksi mikäli ei puhu sujuvaa englantia, ellei mukana ole sitten ranskalaista korostusta, mitä ei tosin mainita. Vaikea kovin vahvaa aavistusta on saada suuntaan jos toiseenkaan, koska luotettavia viitteitä ei ole oikein mihinkään. Leirintäalueelta heidän tavaroitaan on varmasti etsitty. Luulisi myös että edes naista olisi kaivattu vaikka mies olisikin isänsä suututtanut.

Jokin syy heidän tuolla oloonsa varmasti oli ja miltään isolta turistirysältä paikka ei vaikuta eli läpikulkumatkallako, mutta millä ja mistä? Luulisi heistä olevan havaintoja liikkuivat he sitten millä tahansa, jos oletetaan heidän kuitenkin matkanneen kauempaa. Hypänneet väärään kyytiinkö vai antaneet väärälle kyydin? Mahdollinen isompi rahasumma toki riittää jo syyksi ryöstömurhaan ja selittäisi osaltaan myös oletetun auton ja tavaroiden häviämisen.

Kiharainen juttu.

Jack the Ripper
Axel Foley
Viestit: 2392
Liittynyt: To Heinä 19, 2007 2:31 am
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Jack the Ripper »

Oliko tuohon aikaan yleistä viihtyä ilman alusvaatteita? Tämä on ainoa seikka joka pistää silmään sen lisäksi että heitä ei ikinä tunnistettu.

Jos kyse on ryöstöstä, heillä on ollut mukanaan jotain paljon arvokkaampaa kuin korut ja kello, koska nämä on jätetty vainajille. Kyseeseen voisi tulla auto, jossa heidän tavaransa ja henkilöpaperinsa ovat olleet.

Kuinkahan tarkat huumetestit heille pystyttiin tekemään vuonna 1976? Nykyaikana molempien huomattava hoikkuus pistäisi heti silmään. Yhteydet huumeisiin voisivat selittää teloitustyyliin tehdyt surmat.

Olikohan ruumiita siirretty (rekkakuski joka heidät löysi ym.) ennen valokuvien ottoa? Outoa että he ovat kasvot tielle päin eivätkä vatsallaan jalat tielle päin ja ylävartalot tiestä poispäin. Tämä olisi luonteva asento jos heidät todella ammuttiin samalla paikalla josta löydettiin. Heitähän oli ammuttu takaapäin rintakehään, kaulaan ja päähän.

Noihin aikoihin CIA mellasti mm. Väli-Amerikassa aika avoimesti, olisiko salaliittoteorialla sijaa tässä mysteerissä? Kuubakin voisi tulla kyseeseen jos pariskunnan jostain syystä arveltiin olleen Floridassa ennen kuolemaansa.

Tuo alusvaatteettomuus voi olla ratkaisevaa vainajien viime hetkien selvittelyssä. Äkkiseltään tulisi mieleen, että he ovat pukeutuneet pikaisesti, kenties tulleet tappajan häiritsemäksi. Toinen vaihtoehto tietysti on, että he olivat tottuneet olemaan ilman kalsareita. Tästä seikasta voisi asiantuntija päätellä vainajien kulttuurisen taustan.
"Olen pessimisti. Tiedän kaiken turhaksi, mutta todennäköisesti olen taas tässäkin väärässä"

Wallabi
Harjunpää
Viestit: 339
Liittynyt: Ke Maalis 12, 2008 4:08 pm

Viesti Kirjoittaja Wallabi »

Aika erikoinen tapaus.
Eniten mietityttää se, ettei pariskuntaa todellakaan ole kaivattu eikä tunnistettu vaikka luulisi jo noiden naisen sormuksien (elleivät satu olemaan hetken mielijohteesta ostettua turistikrääsää), miehen sormuksen kaiverruksineen (tämä tuskin on mitään krääsää), kellon ja kasvokuvien riittävän siihen, että mahdolliset kaipaavat omaiset olisivat tunnistaneet edes jotakin noista. Ja jos kerran Interpoliinkin on oltu yhteydessä, luulisi jostain päin maailmaa saadun tähän mennessä jonkinlaisen vihjeen henkilöllisyydestä. Karkumatkaan en oikein usko, karkulaisia aletaan yleensä kaivata jossain vaiheessa takaisin.

Vahvimpana teoriana pidän minäkin sitä, että ne, joiden pitäisi näitä vainajia kaivata, ovat sotkeutuneet murhiin, oli kyse nyt sitten verisukulaisista tai vaikkapa jonkin uskonlahkon jäsenistä. Tuo uskonlahkoteoria olisi ehkä vahvin, kun kerran kyse on Amerikasta. Ja toisaalta taas jos perhe/sukulaiset ovat noin vain tappaneet pariskunnan, luulisi heillä kuitenkin olleen joitain ulkopuolisia ystäviä, tuttuja, työkavereita, jotka ihmettelisivät mihin kaverit ovat joutuneet. Tämän takia epäilisin, että kyse voisi olla johonkin lahkoon kuuluneista ja siten itsensä ulkomaailmasta eristäneistä ihmisistä. Tähän viitannee myös se, että ilmeisesti mistään ei ole jäänyt tyhjäksi taloa/huoneistoa/hotellihuonetta/muuta asuntoa, josta olisivat asukkaat noin vain kadonneet. Se olisi huomattu ja ehkä osattu yhdistää näihin tapauksiin. Jos kerran on kalliita koruja ja hammashoitoja, tuskin kyse on mistään hökkelikylä- tai asuntovaunuasukeista.

Jos siis oletetaan heidän asuneen jonkin lahkon piirissä, olisiko heillä tuollaisia koruja ja kelloja? Aika moni uskonlahko kuitenkin edellyttää, että maallinen omaisuus annetaan yhteiseksi hyväksi (lue: johtajien takataskuun, kyllä, olen skeptinen näiden suhteen). Puhumattakaan kalliista hammashoidoista. He eivät liene siis ainakaan vuosikausia eläneet minkään lahkon parissa. Tai sitten he ovat kuuluneet lahkon johtajiin.

Nämä pohdinnat siis tietysti sillä varauksella, että kyse ei ole ulkomaalaisista. Mutta mikä olisi saanut jonkun surmaamaan ulkomaalaisen pariskunnan teloitustyyliin?

Nappula
Alokas
Viestit: 9
Liittynyt: Ma Syys 15, 2008 2:46 pm
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja Nappula »

Wallabi kirjoitti: Nämä pohdinnat siis tietysti sillä varauksella, että kyse ei ole ulkomaalaisista. Mutta mikä olisi saanut jonkun surmaamaan ulkomaalaisen pariskunnan teloitustyyliin?
1976 oli vielä kylmän sodan aikaa. Tuo pariskunta voi olla vaikkapa jonkin itä-euroopan tiedustelupalvelun asiamiehiä, jotka jostain syystä ovat tulleet surmatuiksi. Joko omiensa, tai sitten mahdollisen tiedustelukontaktin toimesta.

Tuo mies ainakin näyttää omaavan hieman slaavilaista ulkonäköä ja suuri kosmeettinenkin hammasremontti voi viitata valmistautumiseen länsimaissa tapahtuvaan tiedustelutoimintaan.

Toki tässä on hieman salaliittoteorian makua, mutta muuten on kyllä vaikea kuvitella tilannetta jossa kukaan ei tällaista ilmeisen hyvin toimeentulevaa pariskuntaa kaipaisi. Ehkä heitä ei kaivata, koska heitä ei ollut olemassakaan. Ehkä heidän identiteettinsä olivat keksittyjä.

Juliet Jones
Axel Foley
Viestit: 2073
Liittynyt: La Elo 23, 2008 10:40 pm
Paikkakunta: Little Stempington

Viesti Kirjoittaja Juliet Jones »

Kuva

Miehen sormuksessa oleva kivi on tähtirubiini. Se on astrologiassa Mars- planeetan kivi. Ilmaisee myös heinäkuuta.

Naisen koruissa olevat kivet näyttävät jonkinlaisilta inka- kiviltä, tosin osa vaikuttaa turkoosilta ja ne litteät tuossa viimeisessä korussa voisivat olla opaaliakin, valon taittuminen kun ei vanhasta valokuvasta selviä. Isohkoja kuitenkin, eli opaali kalliimpana materiaalina olisi tuon kokoisissa koristeissa harvinaisempana maksanut maltaita, se on jalokivi.

Mielenkiintoinen ja arvoituksellinen tapaus.. Alusvaatteista sanoisin sen verran, että elokuisessa Etelä- Carolinassa en minäkään laittaisi alusvaatteita farkkujen tai shortsien alle, kun ilman niitä pärjää elokuisessa Suomessakin.

Tampereen Tyttö
David Starsky
Viestit: 4524
Liittynyt: Su Huhti 01, 2007 8:18 pm

Viesti Kirjoittaja Tampereen Tyttö »

Slaaveilta näyttävät minunkin mielestäni.
-Takuulla, sano Tampereenlikka!

Harriet Makepeace

Viesti Kirjoittaja Harriet Makepeace »

Loistavia pohdintoja. Tämä on just sellainen tapaus että voi ihan rauhassa pohtia vaikka ufo-teoriota, kun ei normaali-järjellä ei ole saatu mitään tolkkua tähän.
Miehen mittava ja kallis hammashoito oli poikeuksellista USAssa, ottaen huomioon, että mies oli nuori, alle kolmikymppinen. Uhrien hammaskarttoja julkistettii alan lehdissä pitkin Yhdysvaltoja, mutta kukaan hammaslääkäri ei tunnistanut heitä, joka on perin outua, jos ottaa huomioon, että potilaan hampaita on hoidettu perusteellisesti ja pidemmän ajan.

Slaavilaisuus mielestäni on aika arvellutava, sillä käsittääkseni venäläiset naiset tykkävät lähes poikeuksetta keltaisesta kullasta ja hopeiset sormukset eivät tule heidän kohdalla oikein kysymykseen. Lisäksi esim Neuvostoliitossa ja Itä-Euroopan maissa hammashoidon taso oli 70-luvulla sellainen, joka ei ollut verrattavissa länsimaissa tehtyyn hammashoitoon. Luulen, että Neuvostoliitosta tai muista kommunistisista maista tullut turisti olisi ollut varmasti rajaviranomaisten tiedossa.
Sormuksessa oli kaiverrus JPF, joten uhrilla on oltava ilmeisesti kaksi etunimeä, joka ei ole tavallista kaikissa maissa - oletuksella että sormus kuului miehelle. Viranomasiet sanoivat että uhreilla oli vaalea, hieman kellertävä, oliivisävyinen iho. Kyseinen ihotyyppi on harvinaisempi Amerikassa, ja esiintyy enemmän Aasiassa, Pohjois-Afrikassa, Keski-Euroopassa ja Välinmeren maissa, jopa Pohjoismaissa.
Olive skin is found on people from lots of different ethnic backgrounds. People with olive skin may come from Mediterranean countries like Italy, the South of France, Turkey, or Spain; from Mid-European countries like Belgium, France, Latvia, Estonia or Germany; or Scandinavian countries like Norway, Finland, or Russia. People with olive skin can have blue, green or brown eyes, and will have anything from dark blond to black hair.

http://www.thefitmap.co.uk/beauty/cosme ... /olive.htm

Wallabi
Harjunpää
Viestit: 339
Liittynyt: Ke Maalis 12, 2008 4:08 pm

Viesti Kirjoittaja Wallabi »

Harriet Makepeace kirjoitti: Sormuksessa oli kaiverrus JPF
Kaikissa entisissä itäblokin maissa ei tietysti käytetä kyrillistä kirjaimistoa, mutta aika monessa kuitenkin. Eli jos olisi ollut oma sormus ja vaikkapa ent. NL:stä kotoisin, olisi varmaankin käytetty kyrillisiä kirjaimia.
Ellei sitten kyse ole joistain TOSI salaisista agenteista, joiden hampaat on hoidatettu hämäyksen vuoksi Euroopassa ja kaikki on pienintä yksityiskohtaa myöten hiottu näyttämään länsimaalaiselta...

Vaikka kieltämättä mies ainakin näyttää vähän slaavilaiselta. Etäisesti tulee mieleen Plushenko.

Anile
Martin Beck
Viestit: 771
Liittynyt: Ma Heinä 28, 2008 2:30 am

Viesti Kirjoittaja Anile »

Entäs Zodiac?

En ole kauheasti perehtynyt tähän Zodiac-hemmoon mutta eikös hän murhaillut nimenomaan pariskuntia joskus 70-luvulla?

Kataja
Neuvoja-Jack
Viestit: 556
Liittynyt: To Heinä 19, 2007 10:58 pm

Viesti Kirjoittaja Kataja »

Spekulaatioita voi tosiaan heittää maan ja taivaan väliltä suuntaan jos toiseen. Jenkkien murha.infosta tästä tapauksesta lukiessa saa tosin viitteitä, että teolla voisi olla aika maallisiakin motiiveja. He ovat mm. saaneet yhteyden tuohon Verna Mooreen, joka on pystynyt hieman tarkentamaan yksittäisiä asioita, ei tosin koko mysteeriä ratkaisevia.


Tuo murha-ase tosiaan löytyi erään paikallisen autosta ja sitä ajanut mies oli saanut sen muistaakseni veljeltään joitain vuosia ennen murhaa lahjaksi, mutta tämän jälkeen sen sarjanumero oli yritetty hävittää,mutta käsittääkseni se saatiin selvitettyä. Murhan tapahtuma-aikaan miehellä oli alibi, sillä hän vieraili sairaalassa työskentelvän vaimonsa luona ja vaimon kollegat vahvistivat tämän. Tästä tietenkin herää kysymys onko miehen asetta lainattu salaa tai tietäen ja mies olisi voinut mennä vaimonsa luo juuri saadakseen varman alibin. Teon osalta hän selvitti valheenpaljastimen, mutta jotain muuta hän salasi koneenkin mukaan.

Itse pariskunta oli pysähtynyt pariinkin otteeseen leirintäalueella, omien sanojensa mukaan mennessään Floridaan ja pari päivää myöhemmin palatessaan sieltä. Mies oli pelannut leirintäalueen pitäjän kanssa biljardia ilmeisesti molemmilla kerroilla ja sanonut nimekseen "Jock" (kenties Jacques?). Ruumiinavauksessa he olivat erittäin puhtaassa kunnossa ja oletettavasti nukkuneet yönsä sisätiloissa ja ainakin käyneet suihkussa.

Ehkä merkittävin tieto mitä tuolta sai koski tuota miehen paitaa "Camel Challenger GT Sebring 75", joka viittaa tuolloin pystyssä olleeseen NASCARin edeltäjään IMSA autourheilusarjaan ja yhteen sen kisoista vuodelta 1975. Tuo Sebringin rata on muuten Floridassa. Vuoden 1976 kilpailukalenterin mukaan Sumter County olisi voinut osua reitille matkalla kilpailusta seuraavaan. Samoin miehen taskusta löytynyt tikkuaski rajasi alkuperän kolmeen mahdolliseen rekkaparkkiin koko USAssa ja ainakin yksi niistä olisi sopinut tälle reitille.

Sinänsä paita voisi olla sattumaakin,mutta tuon IMSA-sarjan (International Motor Sports Association) historia tekee siitä mielenkiintoisen yhteydessä salaperäiseen kaksoismurhaan, sillä useita sarjan kuskeja pidätettiin 80-luvun lopulla kolumbialaisen marijuanan levittämisestä vuosina 1975-1986 ainakin noin 300 tonnin verran ympäri USA:ta rahoittaakseen kilpa-ajamista. Tämä tapaus ei olisi ensimmäinen mystinen kuolema IMSAan "International Marijuana Smugglers Associationiin" liittyen. Sarjan talleissa oli kuskeja ja henkilöstöä ympäri maailmaa.

En nyt ehdi suomentamaan seuraavia, mutta laitetaan edes englanniksi.

Tarinaa eräästä kuskista ja huumeringin päätekijöistä:
John Lee Paul (born Hans-Johan Paul, December 3, 1939 in the Netherlands) was an American racecar driver. After his racing career he served a 15-year prison sentence for a variety of crimes including drug trafficking and shooting a Federal witness. In 2001 he disappeared on his boat while being sought for questioning by officials regarding the disappearance of his ex-girlfriend. He is sometimes known in the motorsport scene as John Paul, Sr. or John Paul.

The Pauls had their first legal troubles when on January 10, 1979, Paul Jr. and Christopher Schill was caught by customs agents loading equipment onto a pickup truck on the bank of a canal in the Louisiana bayous after dark. Following questioning, when one of them smelled marijuana on their clothing, Paul Sr. was apprehended on his 42-foot boat named Lady Royale, where customs discovered marijuana residue and $10,000 on board. A rented truck was discovered nearby, which contained 1,565 pounds (710 kg) of marijuana. In court, all three pleaded guilty to marijuana possession charges, where each was placed on three years' probation and fined $32,500.[6]

On April 19, 1983, an individual named Steven Carson was shot in the chest, abdomen and leg in Crescent Beach, Florida. Carson had been given immunity in a drug trafficking case. He testified that John Paul, Sr. had approached him, ordered him into the trunk of his car, and shot at him five times as when he fled rather than comply. Paul then fled when a companion of Carson's began shouting.[2] Paul was arrested, but while out on bail fled before his trial.[2][7] Paul was apprehended by Swiss authorities in January 1985, served a six-month sentence in Switzerland for using a false passport, and was extradited back to the United States in March 1986[8] At the same time, Paul's son John Jr. pleaded guilty to racketeering and received a five-year sentence, but refused to testify against his father,[9] who had been indicted as the ringleader of a drug trafficking ring that including included, among others, both Johns, and John Sr.'s father, Lee. On June 4, 1986, Paul Sr. pleaded guilty to attempted first-degree murder and received a sentence of twenty years, later expanded to twenty-five years after additional sentences were added.[10][11] Paul was paroled on July 2, 1999,[1] but soon ran into more problems. In 2000, Paul met a woman named Colleen Wood, who would end up moving in with Paul on his 55-foot schooner. In December of that year, Wood disappeared, never to be heard from again.[12] Police questioned Paul in connection with the disappearance, but no charges were filed. Paul shortly after disappeared himself, likely in violation of his parole. As of 2008 the case remains unsolved.
http://en.wikipedia.org/wiki/John_Paul,_Sr.

CNN:ssä ollut pieni juttu IMSASTA
Drug racing

Critics occasionally like to poke fun at NASCAR's alleged roots of Southern moonshining and bootlegging, but the now-defunct IMSA GT race circuit was rife with real smuggling during its brief life as an alternative racing league in North America.

From at least 1975 to 1986 a handful of top drivers on the tour paid for their racing teams not just by selling sponsorships, but by operating a massive drug-smuggling cartel. How big was their outfit? When the drivers were caught, it was estimated that they'd imported and distributed over 300 tons of Colombian marijuana over the course of eight years.

Several drivers, including John Paul Sr., John Paul Jr., Randy Lanier, and the Whittington brothers were convicted in connection with the ring. Former 12 Hours of Sebring winner John Paul Sr. was the alleged mastermind of the operation; he received a 25-year federal sentence for charges that included shooting a federal witness.

Pundits noted that the initials IMSA must have stood for "International Marijuana Smugglers Association."

Wallabi
Harjunpää
Viestit: 339
Liittynyt: Ke Maalis 12, 2008 4:08 pm

Viesti Kirjoittaja Wallabi »

Katajan pohdinta vaikuttaa mielenkiintoiselta, mutta jättää vastaamatta siihen, että miksei kukaan ole kuollutta pariskuntaa kaivannut eikä edes tunnistanut kuvista? Tietenkään minä en tiedä miten laajasti tuolloin esim. lehdistö esitteli noita kuvia, mutta luulisi että siinä vaiheessa kun ei nimiä alakaan löytyä, kuvia julkaistaan vähän muuallakin kuin vain paikallisissa lehdissä.

Harriet Makepeace

Viesti Kirjoittaja Harriet Makepeace »

Kuitenkin mielestäni tämä lahko-teoria on sangen mielenkiintoinen. Esim tälläinen:
http://fi.wikipedia.org/wiki/Jumalan_Karitsan_kirkko

http://en.wikipedia.org/wiki/Ervil_LeBaron

On siis mahdollista että esim lahkon jäsenet eivät uskaltaneet tunnistaa heitä sillä pelkäsivät henkensä puolesta.

Crime Library.ssa on loistava artikkeli moniavioisuutta harjoittavasta lahkosta, ehkä joku ehtii suomentaa. Lahko surmasi jäseniään, joilla oli erimielisyyksiä lahkon johdon kanssa tai jotka halusivat erota lahkosta. Lahkon jäsenet muuttivat Meksikoon, LeBaron muutti sinne v 1924 mutta v 1972 perusti oman kirkon USA.han. LeBaronin kymmenes vaimo murhasi useita lahkon jäseniä, esim Dean Grover Westin joka halusi erota lahkosta. Myös hänen 13. vaimo Rena Chynoweth murhasi myös miehen käskystä. LeBaronilla oli 13 vaimoa ja yli 50 lasta.

http://www.trutv.com/library/crime/noto ... index.html

LeBaron pidätettiin Meksikossa v 1979 ja tuomittiin elinkautiseen USA.ssa 1980, lahkolaiset jatkoivat murhaamista myöhemminkin, esim hänen tytär JACQUELINE TARSA LeBARON on etsintäluulutettu FBIn toimesta v 1992. Nainen käyttää useita nimiä, ja on onnistunut pysymään piilossa.

http://www.fbi.gov/wanted/fugitives/cei/lebaron_jt.htm

Juliet Jones
Axel Foley
Viestit: 2073
Liittynyt: La Elo 23, 2008 10:40 pm
Paikkakunta: Little Stempington

Viesti Kirjoittaja Juliet Jones »

Itse en usko surmatun pariskunnan kuuluneen mihinkään mormonismia edustaneeseen/ mormonismista syntyneeseen lahkoon juuri noiden korujen vuoksi. Ne symboloivat jotakin mikä ei mormonismiin kuulu, koristautuminenkaan ei istu sellaiseen uskontoon, vaikka nykyaikana tosin mormonit pukeutuvat käsittääkseni laatumateriaaleihin ja tyylikkäästi.

Jos kyse on lahkolaisista, niin mieluummin uskoisin johonkin uuden ajan uskontoon.

Vastaa Viestiin