Stuttgartin kouluammuskelu

Ulkomailla tapahtuneet selvitetyt tai vielä selvittämättömät henkirikokset
Avatar
Rorschach
Sofia Karppi
Viestit: 444
Liittynyt: Ma Syys 08, 2008 9:29 am

Re: Stuttgartin kouluammuskelu

Viesti Kirjoittaja Rorschach »

Mietin tätä aihetta tuossa päivän mittaan, koska järjettömät ampumiset tuntuvat jostain syystä liikuttavan minunkin mieltäni. Tekstissäni on voimakas spekulaation ja mielipiteen maku, joten rajaan sen asiaankuuluvilla tageilla. ABC oli listannutkin jonoita pohtimiani syitä ampumisiin omaan viestiinsä, joten en kirjoita niitä enää uudelleen. [mielipideteksti] Tulin henkilökohtaisissa spekulaatioissani ja keskustelussa itseni kanssa siihen tulokseen, että koulu- ja muutkin summittaiset ammuskelijat luultavasti tietävät, että suurin osa ihmisistä ei hyväksy heidän tekoaan eikä ymmärrä sitä. Samoin he tuntuvat tietävän, että ampuminen tulee aiheuttamaan vaikeuksia heidän perheelleen. Silti he ampuvat. Ampujat tuntuvat olevan kaikissa tapauksissa syrjäytyneitä ("syrjäytettyjä" voisi sopia myös moneen tapaukseen) ja erillään muusta yhteisöstä. He eivät edes yritä hankkia kunnioitusta ja hyväksyntää muun yhteiskunnan silmissä. Ehkä he tuntevat olevansa niin paljon yhteiskunnan ulkopuolella, että he eivät edes tunne hyökkäävänsä omaa yhteisöään vastaan, vaan vieraiden yhteisöä, jonka ulkopuolelle he ovat jääneet. Monet ampujat vaikuttavat ihailevan jo kuolleita ampujia, jotka ovat jo toteuttaneet oman fantasiansa. Luultavasti ampujat hakevatkin arvostusta oman yhteisönsä silmissä. Heidän yhteisönsä on se väki, joka ihannoi kouluampujia ja -ammuskeluja. Vaikka me muut haukkuisimme heitä sata vuotta runkkareiksi tai vaikka sanoisimme tuhat kertaa että heidän tekonsa eivät ole fiksuja, heitä ei kiinnosta koska he eivät tunne kuuluvansa samaan porukkaan meidän kanssamme. Siinä vaiheessa kun ampuja on joutunut yhteiskunnan ulkopuolelle ja tuntee kuuluvansa kouluampujaryhmään, on varmasti jo myöhäistä koettaa herätellä häntä koska häntä ei yksinkertaisesti kiinnosta. Otan vertailukohdaksi ns "tavallisten ihmisten" yhteisön. Luultavasti tavallista työssäkäyvää perheenisää ei kiinnosta lainkaan, millainen maine hänellä on rikollisjärjestöjen keskuudesssa tai mitä rikollisjärjestöjen jäsenet hänestä ajattelevat. Samoin on kouluampujien laita. He eivät tunne olevansa meidän kanssamme samaa ryhmää, joten meidän puheemme on heille yhtä tyhjän kanssa.

Näistä syistä johtuen meidän on luultavasti aivan turha väitellä siitä, onko ampujilla ollut hyväksyttävää syytä teoilleen. Vaikka miettisimme vuosia, emme luultavasti keksisi yhtään hyväksyttävää syytä tappaa satunnaisia vastaantulijoita. Ampujilla kuitenkin on mielestään hyvä syy tai hyviä syitä, ja se riittää siihen että ampumisia tapahtuu. Voimme toki koettaa huutaa isoon ääneen että ne eivät oikeasti ole hyviä syitä, mutta edellä mainitsemistani syistä johtuen tulevat ampujat eivät luultavasti kuuntele. Lisäksi tulee muistaa, että ampujilla on yleensä ollut ongelmia mielenterveytensä kanssa. Tunnen useita mielenterveysongelmaisia ihmisiä, joista osa on ollut hoidossa pitkäänkin, ja he elävät monesti niin vahvasti omassa mielikuvitusmaailmassaan että heidän ajatuksiinsa eivät päde tavallisen yhteiskunnan säännöt. Jos ampuja elää mielikuvitusmaailmassa, jossa hänen päänsä sisältö luo säännöt, monesta joko kuvitellusta tai todellisesta "huonosta" syystä voi tulla uskomattoman hyvä syy tehdä mitä tahansa. Sitähän näissä tapauksissa ei sovi koskaan unohtaa, että tekijöiden käytöstä ei pidä yrittää tulkita sen mukaan mitä me itse pidämme oikeana tai todellisena. Pitää vain pitää mielessä, että omasta mielestään ampujilla on ollut joku tarpeeksi hyvä syy tappaa lukuisia ihmisiä.[/mielipideteksti]
"Eikä liene rangaistus / jos käymme hetken yhtä matkaa / kun hirviöiksi paljastumme / onko hyvät päivät valhetta sittenkään" A.W. Yrjänä / CMX

Avatar
Rorschach
Sofia Karppi
Viestit: 444
Liittynyt: Ma Syys 08, 2008 9:29 am

Re: Stuttgartin kouluammuskelu

Viesti Kirjoittaja Rorschach »

Unohdin edellisestä mielipideteksistäni muutaman kommentin aiempiin kirjoituksiin. Totta kai monet selviävät koulukiusaamisesta tai muusta henkisestä tai fyysisestä väkivallasta jopa täysin ilman henkisiä vaurioita. Jotkut selviävät raiskauksistakin ilman pysyviä henkisiä vammoja. Se ei silti tee raiskauksista hyväksyttävää eikä oikeuta väheksymään väkivallasta aiheutuvia henkisiä vaurioita. Samoin monet ovat näennäisen terveitä oltuaan sodassa, mutta silti sotaveteraanien henkiset ongelmat on mielestäni otettava vakavasti. On omituista, ettei esimerkiksi kiusaamisen aiheuttamia henkisiä vammoja oteta vakavasti, vaikka se näyttäisi äkkiseltään aiheuttavan aika vakavia seurauksia. Ja ei, tämä ei tarkoita sitä että kaikista joilla on joskus vaikeaa tulee tappajia.

Samoin se vaikuttaisi olevan yleistä, että ne ongelmat ovat kaikkein vaikeimpia, jotka ovat itselle ajankohtaisia. Aikuisten mielestä nuorten ongelmat ovat sellaisia mukaongelmia. Totta kai ne tuntuvat itsestä jälkikäteen mukaongelmilta. Kyllä minäkin yläasteikäisenä suhtauduin oudoksuen siihen, kun aikuiset tuskailivat esimerkiksi sitä ettei ollut töitä. Eihän se ole mikään oikea ongelma, on vaan tekemättä mitään sitten. Omat yläasteikäisen ongelmat tuntuivat paljon vaikeammilta ja odotin innolla sitä että kasvan aikuiseksi ja ongelmatkin ovat sellaisia helppoja aikuisten ongelmia joita ei ole lainkaan vaikea kestää. Ihmettelen, jos muut ihmiset eivät tunne samoin.
"Eikä liene rangaistus / jos käymme hetken yhtä matkaa / kun hirviöiksi paljastumme / onko hyvät päivät valhetta sittenkään" A.W. Yrjänä / CMX

Avatar
Marsalkka
Horatio Caine
Viestit: 6325
Liittynyt: To Elo 30, 2007 3:27 pm

Re: Stuttgartin kouluammuskelu

Viesti Kirjoittaja Marsalkka »

Hippopotamus kirjoitti:
Marsalkka kirjoitti: En ole kirjoittanut kouluampumisten kannattamisesta vaan positiivisesta asenteesta kouluampujien tekoihin.
Tekeekö Marsalkka jotain tutkimusta aiheesta? vai kiinnostaako asia ihan muuten vaan?
Muuten vain. Mielestäni on mielenkiintoista, jos joku ihannoi/ihailee kouluampujia. Aihe on kyllä tosiaan ehkä hieman arka.
Cicero:en ol epahemminkehuskellut saavutuksillani ja vaadittiin linkkiä minulla ei sitä ollut, suoraan en voi sanoa missä työskentelen joten piti kiertotietä kirjoittaa...marsalkka on alusta asti ollut tökerö jossain vaiheessa menee pinna kenellä tahansa.

llewellyn
Frank Drebin
Viestit: 395
Liittynyt: Ma Elo 04, 2008 2:13 pm

Re: Stuttgartin kouluammuskelu

Viesti Kirjoittaja llewellyn »

Marsalkka kirjoitti: Muuten vain. Mielestäni on mielenkiintoista, jos joku ihannoi/ihailee kouluampujia. Aihe on kyllä tosiaan ehkä hieman arka.
Sama täällä. Säälin ymmärrän, mutta ihailua on vaikeata käsittää. Nämä ovat harhaiseen umpikujaan ajautuneita henkilöitä, jotka ovat liian heikkoja selvitäkseen siitä, eivätkä hallitsemattomassa paossaan maailmasta ja elämästä vie vain itseään vaan myös muita, yleensä täydellisen viattomia, korvaamattomia ihmisielämiä aiheuttaen valtaisaa, käsittämätöntä surua sadoissa ihmisissä ja perheissä. Yhtä hyvin voisi "ihailla" vaikka natsien ihmiskokeita.

Antoine
Nikke Knakkertton
Viestit: 177
Liittynyt: La Syys 27, 2008 1:08 pm

Re: Stuttgartin kouluammuskelu

Viesti Kirjoittaja Antoine »

Rorschach kirjoitti:Luultavasti ampujat hakevatkin arvostusta oman yhteisönsä silmissä. Heidän yhteisönsä on se väki, joka ihannoi kouluampujia ja -ammuskeluja. Vaikka me muut haukkuisimme heitä sata vuotta runkkareiksi tai vaikka sanoisimme tuhat kertaa että heidän tekonsa eivät ole fiksuja, heitä ei kiinnosta koska he eivät tunne kuuluvansa samaan porukkaan meidän kanssamme. Siinä vaiheessa kun ampuja on joutunut yhteiskunnan ulkopuolelle ja tuntee kuuluvansa kouluampujaryhmään, on varmasti jo myöhäistä koettaa herätellä häntä koska häntä ei yksinkertaisesti kiinnosta.
Näinpä. Pistän esiin vielä sen huomion, että esimerkkitapauksista suurin osa on hakenut hyväksyntää omalta perheeltään, kaveripiiriltä tai mahdolliselta ihastukselta. Tarpeeksi monta kertaa petyttyään saattaa tulla tunne, että rakkautta ja arvostusta on liian vaikea saada. Ja jos ei saa ihmisiä rakastamaan itseään, toinen yhtä tyydyttävä, ellei osallaan tyydyttävämpikin vaihtoehto on aiheuttaa yhtä voimakas tunne, mutta vihan ja halveksunnan muodossa.

"Kouluampujayhteisöön" lukisin myös muutamia sellaisia ihmisiä, jotka ovat vain puhtaasti kiinnostuneita ilmiöstä, eivätkä välttämättä omaa mitään tunnesidettä ampujiin tai heidän tekoihinsa. Nämä ihmiset tuskin ilahtuvat uudesta iskusta, mutta todistettavasti on niitäkin, jotka julkisesti hihkuvat riemusta.

Näistä syistä johtuen meidän on luultavasti aivan turha väitellä siitä, onko ampujilla ollut hyväksyttävää syytä teoilleen. Vaikka miettisimme vuosia, emme luultavasti keksisi yhtään hyväksyttävää syytä tappaa satunnaisia vastaantulijoita. Ampujilla kuitenkin on mielestään hyvä syy tai hyviä syitä, ja se riittää siihen että ampumisia tapahtuu. - - Pitää vain pitää mielessä, että omasta mielestään ampujilla on ollut joku tarpeeksi hyvä syy tappaa lukuisia ihmisiä.
Puhuit tosiaan muulle yhteisölle tarpeeksi hyvästä syystä ja hyväksyttävästä syystä, jollaista ei tule koskaan löytymään. En usko, että kaikkien ampumisten takaa löytyykään mitään selkeää ja pariin tiettyyn asiaan rajattavaa motiivia. Tietenkin voidaan olettaa videopelien, elokuvien ja musiikin antaneen omat vaikutteensa, kuten ne varmasti jollain tasolla ovatkin. Mutta palava halu ja tarve moiseen tekoon ei välttämättä saa järjellistä muotoa edes tekijän päässä. Se vain yksinkertaisesti saattaa olla parempi ajatus kuin mikään muu tulevaisuudennäkymä, jota kohtaan hän ei tunne intohimoa lainkaan.
He who has why to live for can bear with almost any how.
-Nietzsche-

Antoine
Nikke Knakkertton
Viestit: 177
Liittynyt: La Syys 27, 2008 1:08 pm

Re: Stuttgartin kouluammuskelu

Viesti Kirjoittaja Antoine »

llewellyn kirjoitti:Sama täällä. Säälin ymmärrän, mutta ihailua on vaikeata käsittää. Nämä ovat harhaiseen umpikujaan ajautuneita henkilöitä, jotka ovat liian heikkoja selvitäkseen siitä, eivätkä hallitsemattomassa paossaan maailmasta ja elämästä vie vain itseään vaan myös muita, yleensä täydellisen viattomia, korvaamattomia ihmisielämiä aiheuttaen valtaisaa, käsittämätöntä surua sadoissa ihmisissä ja perheissä. Yhtä hyvin voisi "ihailla" vaikka natsien ihmiskokeita.
Ja niitä kyllä ihaillaankin.
En ole kirjoittanut kouluampumisten kannattamisesta vaan positiivisesta asenteesta kouluampujien tekoihin.
Eikö se ole aika pitkälti yksi ja sama asia? Kouluampuminen on kouluampujan teko. Itse ampujat sitten ovat asia erikseen. Voiko sen käsittää niin, että ihailijalle tappaminen on ehkä vähempiarvoinen asia, ikään kuin (rankasti sanottuna) pikkuseikka?
He who has why to live for can bear with almost any how.
-Nietzsche-

mallory1
Armas Tammelin
Viestit: 77
Liittynyt: Ma Maalis 02, 2009 11:25 am

Re: Stuttgartin kouluammuskelu

Viesti Kirjoittaja mallory1 »

Noilla natsien tekemisillä on vielä massiivisempi voima tulla ihailluksi kuin näinkin vähäpätöisellä asialla kuin kouluammuskelu..
Toisaalta ne painii aika eri kategorioissa.. Nämä natsiSaksan aikaset jutut kun nykyään jo kuulostaa joltain kauhuelokuvalta. Utopistiselta.

Onhan nuo ihmiskokeetkin jo aika saavutus.
Kuin myös jonkun jonkun ajatusmaailma, mikä on mennyt siihen pisteeseen että paras vaihtoehto on mennä ampumaan ne kaikki.
Tietyllä tapaa tuollaista voi arvostaa.
TOO MUCH TV!
Murder me Mickey! Murder me Mallory!

Avatar
Moderaattorit
Moderaattori
Viestit: 1211
Liittynyt: Ke Kesä 27, 2007 3:20 pm

Re: Stuttgartin kouluammuskelu

Viesti Kirjoittaja Moderaattorit »

Kirjoittajia kehoitetaan pysymään aiheessa. Nokittelut lautamiehiin.
Ne tietää, jotka tietää...

llewellyn
Frank Drebin
Viestit: 395
Liittynyt: Ma Elo 04, 2008 2:13 pm

Re: Stuttgartin kouluammuskelu

Viesti Kirjoittaja llewellyn »

Antoine kirjoitti:
llewellyn kirjoitti:Sama täällä. Säälin ymmärrän, mutta ihailua on vaikeata käsittää. Nämä ovat harhaiseen umpikujaan ajautuneita henkilöitä, jotka ovat liian heikkoja selvitäkseen siitä, eivätkä hallitsemattomassa paossaan maailmasta ja elämästä vie vain itseään vaan myös muita, yleensä täydellisen viattomia, korvaamattomia ihmisielämiä aiheuttaen valtaisaa, käsittämätöntä surua sadoissa ihmisissä ja perheissä. Yhtä hyvin voisi "ihailla" vaikka natsien ihmiskokeita.
Ja niitä kyllä ihaillaankin.
Se on tosiaan totta, ihailua riittää. Eikä tekoa välttämättä voi helposti erottaa tekijästä: tälläiset äärimmäiset, äärimmäisen julmuuden ja armottomuuden teot määrittävät pitkälle tekijänsä. Jos kirjoittaisin tänne kuvauksia esimerkiksi kivunsieto- tai hedelmällisyys -"kokeista", joita näillä viattomilla ihmisillä tehtiin niin luulisin saavani bannin tänne. Sellaista tekstiä ei välttämättä pahoinvoimatta voi lukea. Ja jos ymmärrettäisiin mikä menetys sitten on lapsen tai nuoren elämän menetys - jos koettaisiin sellainen isku itse, niin voisi olla että ihailu tälläisen menetyksen aiheuttajaa kohtaan katoaisi. Toivoisin näin olevan ja ellei näin olisi, olisi se aika hyytävä tieto jostakin henkilöstä. Suorastaan pelottava. Mutta, on tosiaan kiintoisaa keskustella tälläisistä poikkeuksellisistakin näkökulmista. Kouluampumis-keskustelua ei voi järkevästi rajoittaa pelkästään rikostekniseksi debatiksi, joten jos henkilökohtaisuuksilta vältytään niin toivoisi että olisi mahdollista puhua myös näistä aspekteista. (Itse koen myös vieraaksi nämä sättimistulvat tekijöitä kohtaan ja toinen toistaan keskiaikaisempien kidutus-menetelmien kehittämisen heitä, harhaisia, pateettisia ihmisraukkoja varten.

Antoine
Nikke Knakkertton
Viestit: 177
Liittynyt: La Syys 27, 2008 1:08 pm

Re: Stuttgartin kouluammuskelu

Viesti Kirjoittaja Antoine »

llewellyn kirjoitti:Ja jos ymmärrettäisiin mikä menetys sitten on lapsen tai nuoren elämän menetys - jos koettaisiin sellainen isku itse, niin voisi olla että ihailu tälläisen menetyksen aiheuttajaa kohtaan katoaisi. Toivoisin näin olevan ja ellei näin olisi, olisi se aika hyytävä tieto jostakin henkilöstä. Suorastaan pelottava. Mutta, on tosiaan kiintoisaa keskustella tälläisistä poikkeuksellisistakin näkökulmista. Kouluampumis-keskustelua ei voi järkevästi rajoittaa pelkästään rikostekniseksi debatiksi, joten jos henkilökohtaisuuksilta vältytään niin toivoisi että olisi mahdollista puhua myös näistä aspekteista. (Itse koen myös vieraaksi nämä sättimistulvat tekijöitä kohtaan ja toinen toistaan keskiaikaisempien kidutus-menetelmien kehittämisen heitä, harhaisia, pateettisia ihmisraukkoja varten.
Paha mennä väittämään vastaan siihen, millaisena tapaukset kokisi, mikäli ne olisivat omakohtaisia. Arvailla voi ja kehtaisin jopa väittää ettei oma ajatukseni muuttuisi pohjimmiltaan mihinkään, vaikka tragedia osuisikin kohdalle vaikkapa uhrin perheenjäsenenä/ystävänä. Silloin tapaus olisi lähempänä, totta kai, ja kylmäverisesti sanoisin sen olevan jopa pirun arvokas kokemus vaikken toki toivokaan lähimmäisteni joutuvan tulilinjalle.
He who has why to live for can bear with almost any how.
-Nietzsche-

VoDKa
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4936
Liittynyt: Ke Marras 07, 2007 5:17 am
Paikkakunta: Better place.

Re: Stuttgartin kouluammuskelu

Viesti Kirjoittaja VoDKa »

Palataksemme aiheeseen, hieman lisää uutisia aiheesta (osa tästä tosin jo julkaistiinkin, mutta varmennus tuolle on nyt tullut myös):
Iltalehti kirjoitti:Saksan kouluampujan nettiviestit todennäköisesti väärennöksiä
Perjantai 13.3.2009 klo 02.46 (päivitetty klo 21.11)

Saksan poliisi on vahvistanut, ettei kouluampujan tietokoneelta löydy jälkiä uhkausviestin lähettämisestä.

Kohu Saksan kouluampujan nettiviestin aitoudesta jatkui perjantaina. Tapahtumien edetessä alkoi käydä yhä selvemmäksi, että 17-vuotiaan Tim Kretschmerin lähettämäksi väitetyt viestit olivat väärennöksiä.

Baden-Württembergin sisäministeri ehätti jo esitellä julkisesti ruutukaappauksia Kretschmerin keskustelupalstalle lähettämistä viesteistä. Varsin pian alan harrastajat huomasivat kuitenkin, etteivät viestien tunnistenumerot täsmänneet palstan muuhun keskusteluun.

- On äärettömän helppoa manipuloida keskustelupalstojen viestejä. Periaatteessa kuka tahansa on voinut esiintyä ampujana. Tai sitten se on voinut kuitenkin olla ampuja, pohti Dresdenin yliopiston tietojenkäsittelyn tutkija Sebastian Clausz.

Clausz muistutti, että ampujan olisi ollut verrattain helppoa pyyhkiä koneeltaan kaikki jäljet keskustelusta. Hän olisi myös voinut käydä keskustelun nettikahvilasta, käyttää salattua välityspalvelinta tai kannettavaa tietokonetta, jonka tunnistetiedot hän olisi salannut.

Keskustelupalstan ylläpitäjien mukaan Kretschmer kävi palstalla, "mutta ei todellakaan ilmoittanut mistään murha-aikeista täällä tai kirjoittanut julkisuudessa nähtyjä viestejä". Raakojen veritekojen, terrori-iskujen ja onnettomuuksien jälkeen nettiin ilmestyy yleensä heti joukoittain viestejä, joista lähes kaikki ovat tekaistuja.

Poliisi pidätti eri puolilla Eurooppaa ainakin neljä ihmistä, jotka olivat kehuskelleet internetissä aikeillaan tehdä koulusurma. Pidätyksiä tehtiin Saksassa, Ranskassa, Hollannissa ja Ruotsissa.

Uhkausviesti ei lähtenyt kouluampujan koneelta

Saksan poliisi vahvisti jo perjantaiaamuna, ettei kouluampujan tietokoneelta löytynyt jälkiä uhkausviestin lähettämisestä etukäteen. Poliisin mukaan asian selvittämisessä on tapahtunut virhe.

On epäselvää, miten torstainen tieto etukäteisviestistä internetissä on syntynyt. Kaksi nuorta on kertonut nähneensä viestin.

Poliisin mukaan on mahdollista, että kouluampuja on käyttänyt jotakin toista tietokonetta viestin lähettämiseen.

Nuorukainen ampui keskiviikkona 15 ihmistä Winnendenin pikkukaupungissa. Hän ampui lopuksi myös itsensä.

One day I might just disappear and you will never find me. Nobody will ever find me.


ShipWreck
Martin Beck
Viestit: 796
Liittynyt: Ma Elo 06, 2007 11:58 pm

Re: Stuttgartin kouluammuskelu

Viesti Kirjoittaja ShipWreck »

Muuttakaa nyt sitä otsikkoa kiitos! Kyseessä ei ole Stuttgartin kouluammuskelu vaan Winnendenin kouluammuskelu. Tämänkin tarpeellisen kommentin teille tarjoili nimimerkki ShipWreck.

mallory1
Armas Tammelin
Viestit: 77
Liittynyt: Ma Maalis 02, 2009 11:25 am

Re: Stuttgartin kouluammuskelu

Viesti Kirjoittaja mallory1 »

Hmm.. En tajua. Miksi tää kundi olisi keksinyt koko jutun tästä netti keskustelusta..
No joo, kyllähän sillä saisi julkisuutta (jos sitä hakee), mutta eipä oikein muuta..
Mielestäni se kuulostaa vaan järkeenkäyvältä. Miksei?
Isälleen oli vielä mennyt puhumaan, niin tuntuu hassulta että huvikseen olisi mennyt moista keksimään.

Eikös tää nettituttavuus ollut ihan vaan nettituttavuus.. Ei lähempi tuttu ollenkaan?

EDIT: Tai sitten ks viesti ei liittynyt tähän tapaukseen ollenkaan...? Että se olisi ollut joku ihan muu joka olisi moista puhunut...? Toinen tulossa?
TOO MUCH TV!
Murder me Mickey! Murder me Mallory!

Antoine
Nikke Knakkertton
Viestit: 177
Liittynyt: La Syys 27, 2008 1:08 pm

Re: Stuttgartin kouluammuskelu

Viesti Kirjoittaja Antoine »

mallory1 kirjoitti:Hmm.. En tajua. Miksi tää kundi olisi keksinyt koko jutun tästä netti keskustelusta..
No joo, kyllähän sillä saisi julkisuutta (jos sitä hakee), mutta eipä oikein muuta..
Mielestäni se kuulostaa vaan järkeenkäyvältä. Miksei?
Isälleen oli vielä mennyt puhumaan, niin tuntuu hassulta että huvikseen olisi mennyt moista keksimään.
Niin aivan. Ja kuten VoDKa:n kopioimasta uutisesta ilmi käy, Kretschmer on ihan hyvin voinut käydä keskustelua muulla kuin omalla koneellaan, tai niin, ettei tietoa ole voitu hänen koneeseensa yhdistää. Lisäksi keskustelupalstan ylläpitäjät puhuvat mitä sattuu kun kyseessä on heidän sivujensa kautta tehty mahdollinen uhkaus.
Tai sitten ks viesti ei liittynyt tähän tapaukseen ollenkaan...? Että se olisi ollut joku ihan muu joka olisi moista puhunut...? Toinen tulossa?
Tai sitten juurikin näin.
He who has why to live for can bear with almost any how.
-Nietzsche-

MotiivitOn
Rico Tubbs
Viestit: 1280
Liittynyt: Ti Syys 02, 2008 8:10 am

Re: Stuttgartin kouluammuskelu

Viesti Kirjoittaja MotiivitOn »

Antoine kirjoitti:On kenties yliarvioitua ajatella herättävänsä ihannoitsijan 'unestaan' yhdellä kommentilla.
Jos näiden tekojen ihannoijia ei saada herätettyä sillä, että heille kerrotaan jo pelkän ihailun tai poikkeaksellisen suuren "kiinnostuksen" olevan merkki psyykkisistä ongelmista (tämä ei ollut VoDKalle tarkoitettu), niin mitä pitää tehdä? Lyödä vai silittää?
Jotenkinhan nuorenkin ihmisen päähän on saatava mahtumaan, että teoissa ei ollut mitään erityisen kaunista, ei mitään parempaa mitä voitaisiin saavuttaa vaikkapa jalkapallo-ottelussa. Vaan että teot olivat psyykkisesti sairaiden ihmisten virheitä ja hyvin hyvin väärin. Että tekojen ihannointi kertoo tästä nuoresta ihmisestä itsestään jotain, että hänen pitäisi keskustella jonkin ammattiauttajan tai edes yhden aikuisen kanssa vakavissaan näistä ajatuksistaan.

Kertokaa te ketkä uskallatte tunnustautua tekoja tai henkilöitä ihannoiviksi, että mikä ihme meni pieleen ja mitä me voisimme tehdä, jotta teidän ei tarvitsisi etsiä kauneutta tuommoisista asioista. Esimerkiksi todellista toveruutta on maailmassa päivittäin paljon enemmän kuin kaverin päähän ampumisessa. Vaikkapa siinä, että sanoisi kaverilleen, että ei tämmöistä tarvitse tehdä. Voimme olla kavereita vielä huomennakin.

Ymmärrän sen, että natsiskinit haluavat jakautua Me ja Te porukoihin, he ovat saatanan tyhmiä, mutta miksi fiksut nuoret haluaisivat tehdä niin. Haluaako kouluampujan ihannoija olla tyhmä, vaikka kai harvoin sitä oikeasti on?
Mallory1 kirjoitti:Noilla natsien tekemisillä on vielä massiivisempi voima tulla ihailluksi kuin näinkin vähäpätöisellä asialla kuin kouluammuskelu..
Toisaalta ne painii aika eri kategorioissa.. Nämä natsiSaksan aikaset jutut kun nykyään jo kuulostaa joltain kauhuelokuvalta. Utopistiselta.
Ja muistetaan myös huomioida, että Natsien ihmiskokeet veivät tiedettä harppauksin eteenpäin. Esimerkiksi ilmailussa ja avaruudentutkimuksessa on hyödynnetty sekä Amerikassa että Neuvostoliitossa Natsien ihmiskokeiden tuloksia. Nykyaikaisen lääketieteen käsitykset hypotermiasta perustuvat paljolti Natsien ihmiskokeisiin. Niiden avulla on todennäköisesti jopa pelastettu ihmishenkiä.

Miten kouluammuskelut ovat auttaneet ihmiskuntaa?

Mallory1 kirjoitti:Onhan nuo ihmiskokeetkin jo aika saavutus.
Kuin myös jonkun jonkun ajatusmaailma, mikä on mennyt siihen pisteeseen että paras vaihtoehto on mennä ampumaan ne kaikki.
Tietyllä tapaa tuollaista voi arvostaa.
Ei millään tavalla voisi. Anteeksi, älä loukkaannu, mutta jos ajattelee, että jossain tilanteessa asiat olisi siinä pisteessä, että paras vaihtoehto olisi muka mennä ampumaan kaikki, niin silloin pitäisi puhua asiasta jollekin ammattilaiselle. Syyttömien ampumista ei voi arvostaa.
"Remember, the faint-hearted never fucked a pig!" -Brigadier Graeme Lamb (DSF)-

Vastaa Viestiin