Al-Qaida

Aiheet terrorismista ja terroriryhmistä tänne.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

NahkaSaapas
Sammakkoprofessori
Viestit: 492
Liittynyt: To Loka 09, 2014 5:20 pm

Re: Al-Qaida

Viesti Kirjoittaja NahkaSaapas » Ti Kesä 16, 2015 8:59 pm

Nasir al-Wuhayshin kuolema on nyt vahvistettu.

Yle Uutiset 16.6.2015.

http://yle.fi/uutiset/usa_al-wuhayshin_ ... le/8081514

USA: Al-Wuhayshin kuolema merkittävä isku al-Qaidalle

Valkoinen talo vahvisti tiistaina tiedon terroristiverkoston kakkosjohtajan Nasir al-Wuhayshin kuolemasta.

Yhdysvaltain Valkoinen talo on vahvistanut al-Qaidan kakkosjohtajan Nasir al-Wuhayshin kuoleman. Valkoisen talon mukaan surma on merkittävä isku terroristiverkostolle ja sen vaarallisimmalle haaralle, Arabian niemimaan al-Qaidalle.

Valkoisen talon tiedottajan Ned Pricen mukaan al-Wuhayshin kuolema poistaa taistelukentältä kokeneen terroristijohtajan ja on askel kohti järjestöjen heikentämistä ja lopulta kukistamista.

Valkoinen talo myös huomauttaa lausunnossaan presidentin tehneen selväksi, ettei Yhdysvaltoja uhkaavilla terroristeilla ole turvapaikkaa missään maailmankolkassa.

Valkoinen talo ei kuitenkaan vahvistanut, että al-Wuhayshi olisi kuollut Yhdysvaltain tekemässä lennokki-iskussa, kuten Arabian niemimaan al-Qaida on sanonut. Al-Wuhayshi johti Arabian niemimaan al-Qaidaa ja oli koko terroristiverkoston kakkosmies.

Arabian niemimaan al-Qaida on kertonut jo nimenneensä itselleen uuden johtajan, al-Wuhayshin varamiehen ja ryhmän sotilaallisen johtajan Qassim al-Rimin.
"Pessimismin suomenkielinen synonyymi on elämän kokemus."

NahkaSaapas
Sammakkoprofessori
Viestit: 492
Liittynyt: To Loka 09, 2014 5:20 pm

Re: Al-Qaida

Viesti Kirjoittaja NahkaSaapas » Ke Heinä 01, 2015 8:17 am

Yle Uutiset 30.6.2015.

http://yle.fi/uutiset/yli_tuhat_vaarall ... ta/8116786

Yli tuhat vaarallista vankia paennut Jemenissä – joukossa al-Qaidan tukijoita

Al-Qaidan tukijajoukot hyökkäsivät Taizin kaupungin keskusvankilaan tänään tiistaina.

Noin 1 200 vankia on paennut Lounais-Jemenissä sijaitsevasta vankilasta, viranomaiset kertovat. Joukossa on vankeja, joiden epäillään tukevan ääri-islamistista terrorijärjestö al-Qaidaa.

– Al-Qaidan tukijajoukot hyökkäsivät tänään Taizin kaupungin keskusvankilaan ja yli 1 200 vaarallista vankia pakeni, valtion uutistoimisto Saba kertoi.

Reutersin lähteiden mukaan paenneiden vankien joukossa olisi vankeja, joiden epäillään kuuluvan al-Qaidaan.

Jemenin hallituksen joukkojen ja Iranin tukemien shiialaisten huthien välinen konflikti on jatkunut maassa jo kuukausia, ja konfliktin aikana on kuollut yli 2 500 ihmistä. YK:n isännöimät Jemenin rauhanneuvottelut päättyivät ilman sopimusta tulitauosta vajaat kaksi viikkoa sitten.

Lähteet: Reuters
"Pessimismin suomenkielinen synonyymi on elämän kokemus."

NahkaSaapas
Sammakkoprofessori
Viestit: 492
Liittynyt: To Loka 09, 2014 5:20 pm

Re: Al-Qaida

Viesti Kirjoittaja NahkaSaapas » Pe Heinä 24, 2015 1:37 pm

Lapin Kansa 24.7.2015.

http://www.lapinkansa.fi/ulkomaat/usa-s ... istanissa/

USA surmasi al-Qaidan korkea-arvoisen komentajan Afganistanissa

Yhdysvallat kertoo surmanneensa terroriristiverkosto al-Qaidan korkea-arvoisen komentajan.

Puolustusministeriön mukaan Abu Khalil al-Sudani kuoli ilmaiskussa Afganistanin Bermalissa kaksi viikkoa sitten. Al-Sudanin kerrotaan vastanneen järjestön räjähde- ja itsemurhaiskujen johtamisesta.

Yhdysvaltojen mukaan hän toimi läheisessä yhteistyössä verkoston johtajan Ayman al-Zawahirin kanssa ja suunnitteli useita iskuja Yhdysvaltoja ja sen liittolaisia vastaan.
"Pessimismin suomenkielinen synonyymi on elämän kokemus."

Avatar
Luupää
Sherlock Holmes
Viestit: 3683
Liittynyt: To Heinä 10, 2008 10:03 pm

Re: Al-Qaida

Viesti Kirjoittaja Luupää » To Maalis 03, 2016 7:44 pm

'
http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201603 ... 9_ul.shtml
Bin Ladenin testamentti julki: Miljoonia jihadiin - vain pikkusummia perheelle

Keskiviikko 2.3.2016

Yhdysvaltain tiedustelupalvelu julkaisi bin Ladenin dokumentteja eilen.

Tapettu terroristijohtaja kirjoitti testamenttinsa käsin.

Al-Qaidan edesmennyt johtaja Osama bin Laden väitti testamentissaan, että hänellä on 29 miljoonan dollarin eli noin 27 miljoonan euron omaisuus. Valtaosan siitä hän halusi jättää "pyhään sotaan, Jumalan vuoksi".

Bil Ladenin testamentti julkaistiin tiistaina yhdessä 112 muun dokumentin kanssa, jotka kerättiin toukokuussa 2011 terroristijohtajan piilopaikasta Pakistanin Abbottabadissa. Yhdysvaltain Navy Seal -erikoisjoukot surmasivat bin Ladenin tuolloin ratsian yhteydessä.

Terroristijohtaja halusi kuoleman kohdatessa jakaa omaisuuttaan sukulaistensa kesken, mutta jättää valtaosan jihadiin ja al-Qaidalle. Testamenttia ei ollut päivätty, mutta bin Laden sanoi rahojen olevan Sudanissa, missä hän asui vuosien ajan 1990-luvulla. Bin Laden jätti Sudanin vuonna 1996 ja muutti Afganistaniin. Taleban otti pian tämän jälkeen maassa vallan ja toivotti al-Qaida-johtajan tervetulleeksi.

- Toivon, että veljeni, siskoni ja äidin puoleiset tätini noudattavat testamenttiani ja käyttävät kaikki Sudaniin jättämäni rahat jihadiin, Allahin tähden, bin Laden kirjoitti testamentissaan.

Samassa testamentissa bin Laden osoitti pienempiä summia sukulaisilleen ja ystävilleen. Hän uumoili jo vuosia ennen Yhdysvaltain iskua kuoleman koittavan pian.
Tämä tuskin yllätti ketään.
Kun linkität niin kopioi teksti samalla ketjuun, koska monet linkit lakkaavat ajan mittaan toimimasta ja asia katoaa bittiavaruuteen.

Avatar
Luupää
Sherlock Holmes
Viestit: 3683
Liittynyt: To Heinä 10, 2008 10:03 pm

Re: Al-Qaida

Viesti Kirjoittaja Luupää » Ke Touko 17, 2017 4:17 pm

'
Sitkeästi tämä järjestö edelleen pulpahtelee uutisvirran pintaan yhteydessä jos toisessakin. Tässä tapauksessa kahden Suomea tähän mennessä lähimpää liipanneen terroriteon yhteydessä.

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201705 ... 4_ul.shtml
Ruotsalaismedia: Pietarin ja Tukholman terrori-iskujen välillä selvä yhteys

Tiistai 16.5.2017 klo 16.04

Sveriges Radio kertoo löytäneensä yhteyden Pietarin ja Tukholman terrori-iskujen välillä.

Ruotsalainen Sveriges Radio uutisoi, että Tukholman terrori-iskusta epäillyn Uzbekistanin kansalaisen Rakhmat Akilovin ja Pietarin metroiskun epäillyn tilaajan Abu Salohin välillä on yhteys. Abu Saloh on ruotsalaismedian mukaan Syyriassa taistelevan uzbekistanilaisryhmän korkein johtaja. Ryhmä kuuluu al-Qaidaan.

Sveriges Radion mukaan Saloh kuuluu Akilovin ystäviin sosiaalisessa mediassa venäläisellä Odnoklassniki-sivustolla, joka on verrattavissa länsimaiseen Facebookiin.

Medialla ei ole todisteita siitä, että Salah olisi ollut henkilökohtaisesti yhteydessä Akiloviin sosiaalisessa mediassa, mutta niiden välinen yhteys näyttää selvältä.

- Se on mielenkiintoista, koska se osoittaa paitsi sen, että on mahdollista yhdistää nämä ihmiset toisiinsa, myös sen, että asiaa pitää tutkia, sanoo terroristitutkija Magnus Ranstorp.

Tukholman ja Pietarin terrori-iskut tapahtuivat vain neljän päivän päässä toisistaan. 3. huhtikuuta Pietarissa metroasemien Tehnologicheskii Institut ja Sennaja Ploshad välillä tapahtui metroräjähdys, jossa kuoli 16 ihmistä ja loukkaantui yli sata. 7. huhtikuuta kuorma-auto ajoi väkijoukkoon Tukholman keskustassa. Iskussa kuoli viisi ja loukkaantui 14 ihmistä.

Lähde: Sveriges Radio
Kun linkität niin kopioi teksti samalla ketjuun, koska monet linkit lakkaavat ajan mittaan toimimasta ja asia katoaa bittiavaruuteen.

Iivis
Sherlock Holmes
Viestit: 3284
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: Al-Qaida

Viesti Kirjoittaja Iivis » Ke Maalis 06, 2019 12:23 am

Yhdysvallat lupasi miljoona­palkkion al-Qaidan keulahahmoksi nousseesta Osama bin Ladenin pojasta – Saudi-Arabia vei kansalaisuuden

Noin 30-vuotias Hamza bin Laden määriteltiin kansainväliseksi terroristiksi kaksi vuotta sitten.
Kuva

Yhdysvallat lupaa jopa miljoonan dollarin palkkion Hamza bin Ladenin kiinniottoon johtavista tiedoista. (KUVA: REWARDS FOR JUSTICE / YHDYSVALTAIN ULKOMINISTERIÖ)
Mikko Paakkanen HS, Alma Onali HS
Julkaistu: 28.2. 23:54 , Päivitetty: 1.3. 16:04


YHDYSVALTOJEN ulkoministeriö on luvannut miljoonan dollarin eli noin 880 000 euron palkkion edesmenneen terroristijohtajan Osama bin Ladenin pojan Hamza bin Ladenin löytymiseen johtavista vihjeistä.

Yhdysvallat pitää Hamza bin Ladenia ääri-islamistisen terroristijärjestön al-Qaidan nousevana johtajana. Al-Qaida tunnetaan muun muassa syyskuussa 2001 Yhdysvalloissa tehdyistä terrori-iskuista.

Perjantaina Saudi-Arabia ilmoitti vievänsä Hamza bin Ladenilta kansalaisuuden, kertoo uutistoimisto Reuters.

HAMZA BIN LADEN on ainakin elokuusta 2015 lähtien julkaissut internetissä äänitteitä ja videoita, joissa hän kehottaa seuraajiaan tekemään iskuja Yhdysvaltoja ja sen liittolaisia vastaan, kertoo Yhdysvaltojen ulkoministeriö myöhään torstai-iltana julkistamassaan tiedotteessa.

Yhdysvallat määritteli Hamza bin Ladenin kansainväliseksi terroristiksi jo tammikuussa 2017. Ulkoministeriön tuolloin julkaiseman lausunnon mukaan Hamza bin Laden on syntynyt Saudi-Arabian Jeddassa vuonna 1989. Hän täyttäisi siis tänä vuonna 30 vuotta.

Viime elokuussa Hamza bin Ladenin kerrottiin menneen naimisiin World Trade Center -terrori-iskun päätoteuttajan ja lentokonekaapparin Mohammed Attan tyttären kanssa. Sanomalehti The Guardianin mukaan Attalla ei tiedetty olevan lapsia, joten väitettä on vaikea todistaa.

Osama bin Ladenin kirjeiden perusteella Hamza oli hänen suosikkinsa hänen seuraajakseen al-Qaidan johdossa. Vuoden 2001 terrori-iskujen jälkeen Hamza bin Laden vietti vuosia Iranissa. Hänen nykyisestä olinpaikastaan ei ole tietoa.

OSAMA BIN LADEN oli al-Qaidan perustaja. Yhdysvaltojen erikoisjoukot surmasivat hänet Pakistanissa vuonna 2011.

Osama bin Laden kuului saudiarabialaiseen mahtisukuun, joka rikastui merkittävästi viime vuosisadalla rakennusyhtiö Saudi Binladin Groupin avulla. Yhtiö oli läheisissä väleissä Saudi-Arabian johdon kanssa ja rakensi maahan paljon teitä, moskeijoita ja palatseja.

Osama bin Laden hyödynsi suurta omaisuuttaan perustaessaan al-Qaidan vuonna 1988. Suku irtisanoutui Osama bin Ladenin toimista, ja hänet häädettiin Saudi-Arabiasta.

Viime vuosien aikana Saudi Binladin Group on kärsinyt heikentyneestä suhteesta saudien kuningashuoneeseen kruununprinssi Muhammad bin Salmanin valtaannousun myötä.
https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006018838.html

Iivis
Sherlock Holmes
Viestit: 3284
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: Al-Qaida

Viesti Kirjoittaja Iivis » Ke Maalis 06, 2019 12:30 am

https://yle.fi/uutiset/3-10338839
Terroristiperhe syntyi: Osama bin Ladenin poika meni naimisiin Mohammed Attan tyttären kanssa

Hamza bin Ladenin uskotaan nousseen al-Qaidan kakkosmieheksi.

Hamza bin Laden, al-Qaida-terroristijärjestön entisen johtajan Osama bin Ladenin poika, on mennyt naimisiin syyskuun 11. päivän terroristiryhmän johtajan Mohammed Attan tyttären kanssa.

Asiasta kertoo brittiläinen sanomalehti The Guardian (siirryt toiseen palveluun), joka perustaa tietonsa Osama bin Ladenin kahden velipuolen haastatteluihin.

Osaman velipuolet Ahmad ja Hassan al-Attas kertovat Guardianille, että Hamza bin Laden asuu todennäköisesti Afganistanissa. Miehet eivät ole yhteydessä toisiinsa.

Hamza bin Ladenin häitä vietettiin todennäköisesti Iranissa, kertoo saksalainen Der Spiegel -lehti (siirryt toiseen palveluun) CIA:n tietoihin viitaten.

Hamza bin Ladenin äiti on Khairiah Sabar, yksi Osama bin Ladenin kolmesta vaimosta, jotka olivat elossa, kun yhdysvaltalaiset erikoisjoukot hyökkäsivät toukokuussa 2011 Pakistanin Abbottabadissa sijainneeseen taloon, jossa perhe piilotteli.

Monet perheenjäsenet ovat sittemmin siirtyneet Saudi-Arabiaan, mistä he ovat saaneet turvapaikan. He ovat myös yhteydessä Osaman äitiin, Alia Ghanemiin, joka on kertonut pitävänsä yhteyttä (siirryt toiseen palveluun) muihin suvun jäseniin.

Hamzan veli Khalid kuoli samassa hyökkäyksessä kuin isänsä. Toinen veli Saad oli saanut surmansa lennokin tekemässä pommituksessa Afganistanissa vuonna 2009.

Isänsä jäljissä al-Qaidan huipulle
Hamza bin Ladenin kerrotaan nousseen al-Qaidan nykyisen johtajan Ayman al-Zawahirin kakkosmieheksi. Länsimaiden tiedustelupalvelut uskovat, että hänellä on kyky houkutella uusia jäseniä viime aikoina heikentyneeseen terroristijärjestöön.

Yhdysvaltain hallitus merkitsi viime vuoden tammikuussa Hamzan erityisen tärkeäksi kohteeksi maailmanlaajuisen terrorismin vastaisessa toiminnassa. Tämä merkitsee, että kuka tahansa, joka on hänen kanssaan missään tekemisissä, voidaan pidättää.

Hamza bin Laden on julkaissut kannanottoja, joissa hän yllyttää kannattajiaan sotaan Yhdysvaltoja, Britanniaa, Ranskaa ja Israelia vastaan.

Osaman velipuolet toivovat hänen lopettavan terrorismin.

– Ajattelimme kaiken jo olevan ohi, kunnes kuulin Hamzan sanoneen, että hän aikoo kostaa isäni kohtalon, sanoi Hassan al-Attas Guardianille.

– Jos Hamza olisi edessäni, niin sanoisin: "ohjatkoon Jumala sinua". Mieti kahdesti, mitä olet tekemässä. Älä ota uudestaan isäsi askelia.

URSA
Sherlock John Holmes
Viestit: 5203
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: Al-Qaida

Viesti Kirjoittaja URSA » La Syys 26, 2020 8:51 pm

Terroristeista jauhelihaa.

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-20000066 ... 19543aaae6
Yhdysvallat käyttää terroristien surmaamiseen yhä useammin salassa pidettyä ohjusta, jossa on on räjähteiden sijaan kuusi pyörivää metalli­terää

R9X-ohjusta on käytetty al-Qaidan johtajien surmaamiseen kuluvana vuonna jo ainakin kahdesti.

15:38

Yhdysvallat on käyttänyt yhä useammin uutta, salassa pidettyä ohjustyyppiä Syyriassa. Viimeisimmät havainnot kohteensa silpovasta ohjuksesta ovat kesäkuulta ja syyskuulta.

Asiasta kertovat esimerkiksi yhdysvaltalaislehti The New York Times ja brittilehti The Guardian.

Yleensä ohjuksissa on räjähteitä. AIM-114R9X Hellfire -ohjuksessa ne on korvattu kuudella pyörivällä metalliterällä, jotka silpovat kohteensa. Etäohjattavasta sotalennokista ammuttavan ohjuksen käyttöä on perusteltu sillä, että tarkkuutensa ansiosta se aiheuttaa vähemmän tuhoa kohteen ympärillä ja voi näin säästää sivullisia tuholta.

Ohjuksen nimi lyhennetään tavallisesti R9X. Sen lempinimi on joskus Ninja, joskus lentävä Ginsu – Yhdysvaltain ostostelevisiossa myydyn veitsivalmistaja Ginsun veitsisarjan mukaan.

Sen olemassaolosta kertoi ensimmäisenä yhdysvaltalaislehti Wall Street Journal keväällä 2019. Lehden mukaan R9X:aa on käytetty ensimmäisen kerran jo vuonna 2017, jolloin sillä surmattiin terroristijärjestö al-Qaidan kakkosjohtaja Abu Khayr al Masri Syyrian Idlibissä tehdyssä iskussa.

Kuluvan vuoden kesäkuussa surmansa sai Idlibissä Al-Qaidan Hurras al-Din -nimisen haaran johtaja Khaled al-Aruri. Aiemmin syyskuussa kuoli terrorismista epäilty Sayyaf al-Tunsi. Ihmisoikeusjärjestö Syrian Observatory for Human Rightsin mukaan al-Tunsin auton tuhonneessa ja miehen surmanneessa iskussa käytettiin juuri ”Ninjaa”. Syyrian tapahtumia seuraavat aseasiantuntijat eivät ole olleet yksimielisiä siitä, onko syyskuun iskussa käytetty varmasti juuri kyseistä ohjusta.

The New York Timesille ”Ninjasta” puhuneet yhdysvaltalaislähteet sanoivat, että R9X:aa on viime vuosina käytetty yhteensä noin puoli tusinaa kertaa, mutta The Guardianin mukaan tämä arvio on vanhentunut ja käyttökertoja olisi jo enemmän.

AGM114-ohjuksia on kehitelty alunperin ilmasta käsin laukaistaviksi panssaritorjuntaohjuksiksi. R9X on kehitetty AGM114R -ohjusversion pohjalta. R- eli Romeo-ohjuksen erityisominaisuus on aiempaa suurempi lentokorkeus. Myös muista R9-versioista on julkista tietoa, mutta R9X:sta hallinto ei ole kertonut.

New York Timesin mukaan sen lähteet vahvistivat kaksi tapausta, joissa R9X oli käytössä. Abu Khayr al Masrin tapauksessa vuonna 2017 ohjusta käytti keskustiedustelupalvelu CIA ja toisessa tapauksessa erikoisjoukkojen esikunta surmaten al-Qaida -johtaja Jamal al-Badawi Jemenissä vuodenvaihteessa 2018–2019.

Tyypillisesti sitä käytetään silloin, kun muiden aseiden käyttö vaarantaisi lähistöllä olevia siviilejä. Al-Qaidalle on tyypillistä oleskella kaupunkialueilla, jossa asukastiheys on suuri. Niinpä tarkka ”Ninja” eli R9X palvelee tarkoitustaan kun Yhdysvallat käy terrorismin vastaista sotaansa, mediat kertovat.

Mikään ihmisoikeusohjus tai humaani työkalu tämä ”lentävä veitsisetti” ei ole, muistuttaa Iain Overton Action on Armed Violence -järjestöstä The Guardianissa.

”Tämä uusi ase esitetään ikään kuin vaihtoehtoa isommille ohjuksille ja sitä saatetaan markkinoida suorastaan eettisenä. Mutta jos sitä käytetään asianmukaisen oikeudenkäytön vastaisesti, se on aivan yhtä altis osumaan väärin kohteisiin kuin muutkin iskut”, Overton sanoi.

”Se on vain salamurhaajan terä, jota heiluttaa valtio, joka harvoin joutuu vastuuseen teoistaan.”
Daily Mail on julkaissut sensuroidun videon yhden terroristipomon autosta iskun jälkeen: https://www.dailymail.co.uk/news/articl ... Syria.html

Avatar
poikani
6 miljoonan dollarin mies
Viestit: 4420
Liittynyt: Ti Heinä 05, 2011 8:50 pm
Paikkakunta: ?? ???????

Re: Al-Qaida

Viesti Kirjoittaja poikani » La Syys 26, 2020 10:41 pm

Yhdysvallat ilmoitti, että Hamza bin Laden on tapettu. Tämä on tapahtunut joskus Trumpin aikana, mutta tarkempaa ajankohtaa ei ole kerrottu.

Tuo metalliterä-Hellfire on hauska keksintö.
????? ?? ??????.

Vastaa Viestiin