Suomalaisten ISIS-vaimojen ja lasten paluu Suomeen sekä porttikielto Sveitsiin

Aiheet terrorismista ja terroriryhmistä tänne.
jepulis82
Perry Mason
Viestit: 3769
Liittynyt: Ma Kesä 19, 2017 5:28 am

Re: Suomalaisten ISIS-vaimojen ja lasten paluu Suomeen sekä porttikielto Sveitsiin

Viesti Kirjoittaja jepulis82 »

Onhan se fiksua toi. Pistää läppärit ja puhelimet ja liittymät valtion piikkiin. Oi kun veroja maksava pottunenä saisi edes 10% samoista palveluista mitä noille annetaan ilmaiseksi. Mutta niinhän se menee Suomessa, että naapurin lapset ensin ja sitten vasta omat. :roll:
"Those who want respect, give respect."

Doctor Lecter
James Bond (Roger Moore)
Viestit: 15670
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Suomalaisten ISIS-vaimojen ja lasten paluu Suomeen sekä porttikielto Sveitsiin

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

IL-selvitys: Näin al-Holilta palanneet Isis-vaimot elävät normaalia elämää

Syyrian al-Holin leiriltä Suomeen palanneet Isis-taistelijoiden perheet ovat nyt eri viranomaisten vastuulla.

Suomalainen Maryam kääntyi muslimiksi 20 vuotta sitten. Videolla hän varoittaa riskeistä, jotka liittyvät al-Holin leirillä olleisiin naisiin ja lapsiin.
Suomalainen Maryam kääntyi muslimiksi 20 vuotta sitten. Videolla hän varoittaa riskeistä, jotka liittyvät al-Holin leirillä olleisiin naisiin ja lapsiin.
hän_vaihtaa_vaippasi_olet_sitten_vanha_tai_nuori.jpg (33.53 KiB) Katsottu 10372 kertaa
* Iltalehden tietojen mukaan al-Holin leiriltä palanneet Isis-perheet elävät käytännössä normaalia elämää.
* Kunnat huolehtivat kotouttamisesta, KRP mahdollisten rikosten selvittämisestä ja Supo turvallisuusuhkakuvien seuraamisesta.
* Asiantuntijoiden ja suojelupoliisin mukaan naiset ovat edelleen turvallisuusuhka Suomelle.

Koskaan ei voi varmasti etukäteen tietää, mitä tapahtuu, ekstremismiasiantuntija Tarja Mankkinen vastaa, kun häneltä kysyy al-Holin leiriltä palanneiden naisten muodostamasta turvallisuusuhasta.

Ulkoministeriö on vuodesta 2019 lähtien kotiuttanut yhteensä 35 al-Holin leirillä pidettyä suomalaista, joista 26 lasta ja yhdeksän aikuista. Syyrian leireillä on edelleen kymmenkunta suomalaista. Leirillä on pidetty äärijärjestö Isisin taistelijoiden perheitä.
– Tähän mennessä kaikki on sujunut hyvin, Mankkinen sanoo tietojensa perusteella.

Iltalehden tietojen mukaan palaajat elävät Suomessa tällä hetkellä käytännössä normaalia elämää ilman rikosoikeudellisia seurauksia. Toisin kuin moni muu EU-maa, Suomi ei ole tuominnut yhtäkään palaajaa terroristisesta toiminnasta konfliktialueella.
– Suomessa naisten toiminnasta ei ole aloitettu yhtään terrorismirikostutkintaa, suojelupoliisi kommentoi Iltalehdelle.

”Isis-Sannana” tunnettu suomalaisnainen oli yksi näkyvimmistä al-Holin leirillä olleista suomalaisista.”Isis-Sannana” tunnettu suomalaisnainen oli yksi näkyvimmistä al-Holin leirillä olleista suomalaisista.
”Isis-Sannana” tunnettu suomalaisnainen oli yksi näkyvimmistä al-Holin leirillä olleista suomalaisista.”Isis-Sannana” tunnettu suomalaisnainen oli yksi näkyvimmistä al-Holin leirillä olleista suomalaisista.
kusta_päässä.jpg (44.84 KiB) Katsottu 10372 kertaa
Ulkoministeriö on vastannut naisten kotiuttamisesta ja tällä hetkellä he ovat eri viranomaisten vastuulla.

Asuinkunnan sosiaaliviranomaiset vastaavat kotouttamisasioista kuten asumisjärjestelyistä ja mahdollisista lastensuojelukysymyksistä. Kunnat arvioivat yksilökohtaisesti perheen tilanteen ja tekevät tarvittavat päätökset lapsen edun mukaan.

Mahdollisen turvallisuusuhan kartoittaminen ja seuraaminen kuuluu suojelupoliisille ja mahdollisten terrorismirikosten selvittäminen keskusrikospoliisille.

Supo seuraa
Suojelupoliisi on tehnyt yksilöllisen arvioinnin jokaisen aikuisen palaajan aiheuttamasta mahdollisesta turvallisuusuhasta ja sen hallinnasta. Supo muodostaa kokonaiskuvan riskiarvioiden ja muiden tekijöiden perusteella.

Suojelupoliisi ei kuitenkaan voi kertoa uhka-arvioista ja niiden mahdollisesti aiheuttamista toimenpiteistä enempää. Supon operatiivinen työ on salassa pidettävää tietoa.

Lisäksi al-Holilta palanneiden joukko on pieni. Supo ei voi kommentoida asiaa myöskään heidän yksityisyydensuojansa vuoksi kuin yleisellä tasolla.
– Suomesta konfliktialueelle aikanaan muuttaneet aikuiset olivat jo lähtiessään kytköksissä radikaali-islamismiin, ja alueella vietetty aika on voinut vahvistaa ideologiaa, Suposta kerrotaan Iltalehdelle.

Supo on todennut jo aiemmin, että Syyrian ja Irakin sota-alueilta palaavat jatkavat todennäköisesti radikaalia toimintaansa Suomessa. Esimerkiksi radikaali-islamistisen ideologian levittämistä tai kannattajien hankkimista toiminnalle.

Keskeinen uhkatekijä ovat konfliktialueella muodostuneet yhteydet ja verkostot. Supon mukaan palaajailmiö lisää terrorismin uhkaa Suomessa ja Euroopassa sekä lyhyellä ja pitkällä aikavälillä.
– Tämä arvio pätee edelleen. On hyvä muistaa, että naisilla oli tärkeä rooli Isisin niin sanotussa kalifaatissa muun muassa propagandan levittäjinä, värvääjinä ja uuden sukupolven kasvattajina.

Syytteitä ei nostettu
Koska mahdolliset terrorismirikokset ovat tapahtuneet ulkomailla, KRP toimii yhteistyössä valtakunnansyyttäjän toimiston kanssa.
– Täytyy olla syytä epäillä rikosta, että esitutkinta voidaan aloittaa. Sitä ei voi aloittaa siksi, että selvitetään, onko syytä epäillä, valtionsyyttäjä Tom Laitinen sanoo.

KRP ja valtakunnansyyttäjä ovat keskustelleet esitutkinnan aloittamisesta kyllä, mutta toistaiseksi siihen ei ole päädytty.
– Meidän käsityksemme mukaan käytettävissä ei ole ollut tietoa, joka perustelisi esitutkinnan aloittamisen mistään terrorismirikoksesta, Laitinen sanoo.

Laitinen korostaa, että yhteys on toiminut valtakunnansyyttäjän näkökulmasta hyvin KRP:n kanssa. Tilanne esitutkinnan aloittamisen suhteen voi myös muuttua. Eli jos KRP saa uutta tietoa mahdollisista rikoksista ja syytä epäillä -kynnys ylittyy, esitutkinta voidaan aloittaa.
– KRP kertoo, mitä tietoa on käytettävissä. Me kerromme, mitä mieltä olemme. Onko syytä epäillä rikosta vai ei. Koska tahansa voi tulla tietoa, jonka perusteella molemmat voivat todeta, että nyt on syytä aloittaa esitutkinta. Takaseinä syytteiden nostamiseen on rikoksen syyteoikeuden vanhentuminen.
...

Millainen uhka?
Jihadismitutkija Juha Saarinen kertoo, että Suomen ja Länsi-Euroopan tapauksissa palaajien terrorismiuhka on kytketty hyvin voimakkaasti lyhyen ajan uhkakuvan suoriin terrori-iskuihin.
– Heillä on enemmän tietotaitoa toteuttaa tuhovoimaisempi terrori-isku.

Al-Holin naisten suhteen ei kuitenkaan ole viitteitä, että naiset tekisivät itse iskuja. Saarinen avaa Suponkin mainitsemaa pitkän ajan uhkakuvaa.
– Se tarkoittaa sitä, kun palaajilla on enemmän kykyä harjoittaa muunlaista aktivismia. Heillä on karismaa ja uskottavuutta omien kokemusten kautta. He ovat linkkeinä ulkomaailman terroristisiin toimijoihin.

Saarinen huomauttaa, että jihadismin historiassa Euroopassa palaajat ovat olleet juurikin väylä, jolla paikalliset verkostot laajenevat ja aktivoituvat. Tämä pätee Saarisen mukaan myös Suomeen.
– Ihan samalla tavalla kuin Ruotsin, Ranskan, Belgian, Britannian tai Saksan tapauksessa tämä on ollut se keskeinen uhka.

Saarinen sanoo, että al-Holin naiset ovat antaneet mediassa haastatteluja, joissa he ovat oikeuttaneet tai vähintäänkin ymmärtäneet Isisin väkivallan. He ovat vähätelleet omia valintojaan tai eivät ole ymmärtäneet niiden seurauksia.

Leirikokemus muuttanut?
Tarja Mankkinen sanoo, että yksittäiset toimijat ovat Suomen suurin terroristinen uhkakuva. Saarisen tavoin hän ei usko, että naiset itse ryhtyisivät suoriin iskuihin Suomessa tai muualla. Sen sijaan he voivat toimia roolimalleina muille.

Mankkinen huomauttaa, että jokaisella kotiutetulla on oma historia, tausta, syyt ja motiivit. Mahdollinen turvallisuusuhka riippuu siitä, miten he toimivat Suomeen palattuaan. Hän sanoo, että al-Hol on ollut naisille ja lapsille kaikkinensa hirveä kokemus. He ovat eläneet karmeissa olosuhteissa ja pelänneet vuosia.
– Se on iso helpotus, kun sieltä pääsee pois ympäristöön, missä ei ole jatkuvaa väkivallan pelkoa ja painostusta enemmän radikalisoituneiden naisten suunnalta. Nyt heillä on terveydenhuoltoa, puhtautta, ruokaa ja lämpöä. Nämä ovat aika tärkeitä asioita.

Myös Juha Saarinen sanoo, että al-Holin leirillä olleet eivät ole mitenkään homogeeninen ryhmä. On epäselvää, miten kokemukset leirillä ovat vaikuttaneet heidän ajatuksiinsa jihadismiaatteeseen ja haluun osallistua liikkeisiin jatkossa.
– Joillakin se saattaa lujittaa halua, kun ovat kokeneet olevansa sodankäynnin kohteena ja edustavansa aitoa islamia. Osalle kokemukset taas ovat näyttäytyneet niin, että oma elämä menee huonosti ja he haluavat takaisin kotiin Suomeen. Pitää kuitenkin huomioida, että ne ovat samat olosuhteet, missä he ylipäätään radikalisoituivat ennen lähtöä.

Kotouttaminen tärkeintä
Mankkisen mukaan on tärkeintä, että Suomi tekee parhaansa sen suhteen, että palaajat eivät jää minnekään eristyksiin. Heidät on palautettava yhteiskuntaan, jotta he eivät liity terroristitoimintaan uudestaan tai radikalisoi muita.

Suojelupoliisin mukaan alueelta palaavat lapset tarvitsevat todennäköisesti laaja-alaista tukea vuosien ajan. Konfliktialueella oleskelleet lapset ovat altistuneet jopa vuosia äärimmäisen radikalisoivalle ympäristölle.
– Tärkeintä on saada lapset integroitua mahdollisimman hyvin suomalaiseen yhteiskuntaan ja varmistaa heille heidän tarvitsemansa apu ja tuki, suojelupoliisi kommentoi.
Enemmän täällä: Iltalehti
22.1.2022 8:02
Pitää kuitenkin huomioida, että ne ovat samat olosuhteet, missä he ylipäätään radikalisoituivat ennen lähtöä.
Tämä! Jokin Suomessa on pielessä kun täällä halutaan radikalisoitua, kääntyä (palata) islamiin ja lähteä kalifaattiin.
- Liekö "sotaa ja vainoa" paenneilla miehillä jotain osuutta asiaan...?
Se on iso helpotus, kun sieltä pääsee pois ympäristöön, missä ei ole jatkuvaa väkivallan pelkoa ja painostusta enemmän radikalisoituneiden naisten suunnalta. Nyt heillä on terveydenhuoltoa, puhtautta, ruokaa ja lämpöä.
Varmasti on nyt helpottunut olo. Mutta, jos ISIS olisi voittanut sodan ja voinut pitää kalifaattinsa, niin nämä naiset eläisivät siellä edelleen.
- ISIS:n sääntöjä noudattaen, jesidejä alistaen, islamia julistaen, vihaa puhuen ja puhkuen.

Tuo sanonta; "enemmän radikalisoituneiden". Siis onko nyt jossain jokin mittari, josta näkyy radikalisoitumisen asteen? Lähes kaikki (no okei, kaikki) näistä ämmistä ovat radikalisoituneet Suomessa ja saaneet kalifaatissa lisää speediä päässä olevaan kuseen.

Että kehtaakin tämä Mankkinen huojentuneena todeta, että "Nyt heillä on terveydenhuoltoa, puhtautta, ruokaa ja lämpöä". Mitään näistä nämä ämmät eivät tarvitsisi. Itse olivat aikoinaan valinneet tiensä; kääntymisen islamiin, lähtemisen "pyykkiä pesemään" ja elämään kalifaatin sääntöjen mukaan.
- Ei heitä silloin kiinnostanut kuin islam. Ei terveydenhuolto, puhtaus, ruoka ja lämpö. Kuis sitten nyt?

Valtakunnansyyttäjä näistä on tuskin kiinnostunut, sillä näiden ämmien vihapuhe on parempaa puhetta - se tulee koraanista.
- Jos taasen lukisi Raamatusta joitakin kohtia ääneen, niin saisi Raija Toiviaisen kimppuunsa. Näin se vaan menee.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

zzrgg
Sofia Karppi
Viestit: 430
Liittynyt: Ke Maalis 11, 2020 7:30 pm

Re: Suomalaisten ISIS-vaimojen ja lasten paluu Suomeen sekä porttikielto Sveitsiin

Viesti Kirjoittaja zzrgg »

Päivi Räsänen tuomiolla, Isis-naiset vapaina – mitä ihmettä!

Sanna UkkolaSuomella ei ole ollut käytännössä minkäänlaista intoa nujertaa jihadistista ideologiaa. Samaan aikaan tavallisia ihmisiä jahdataan ja vihapuhelakeja halutaan entisestään kiristää,
...

[Päivi] Räsästä syytetään kiihottamisesta kansanryhmää vastaan – pykälä löytyy rikoslain luvusta “sotarikokset ja rikokset ihmisyyttä vastaan”.

Tilanne on älytön. Samaan aikaan, kun Räsänen ravaa kuulusteluissa ja oikeudenkäynneissä vakaumuksensa takia, lehdet kertovat, kuinka Suomi on yksi harvoista länsimaista, jossa ainuttakaan Isisin alueelta palannutta ei ole tuomittu terrorismirikoksista.

Samaan aikaan kun johtavat poliitikot valittavat naisvihasta, vihapuheesta ja haluavat kiristää sananvapauslainsäädäntöä entisestään, he lepsuilevat jihadistisen ideologian levittäjien kanssa ja roudaavat heitä Suomeen.

Logiikkaa on vaikea ymmärtää.

Päivi Räsäsen oikeusprosessi on jatkunut jo kolmatta vuotta, sillä välin kalifaatista palanneet naiset elävät normaalia arkea eri puolilla Suomea, käyvät lähimarketissa, kenties polvistumassa läheisessä moskeijassa.

Monet Suomeen palanneista naisista osallistuivat terroristijärjestö Isisin toimintaan – silti ainuttakaan syytettä terrorismirikoksista ei ole nostettu. Asiasta kirjoitti Ilta-Sanomissa viime viikolla jihadismiin erikoistunut tutkija Juha Saarinen, joka nosti kolumnillaan aiheen jälleen keskusteluun.

Suomalainen oikeusjärjestelmä on kalifaatista palaavien ihmisten suhteen järkyttävän lepsu. Me olemme pitkälti puutteellisen lainsäädännön takia yksi harvoista länsimaista, jotka eivät ole saaneet terroristisia vierastaistelijoita tuomiolle.

Kalifaatista palanneet naiset saavat tuskin koskaan tuomiota, vaikka olisivatkin osallistuneet Isisin hirmutekoihin ja terroristiseen toimintaan. Asia ei välttämättä missään vaiheessa etene oikeussaliin, syyteharkintaan tai edes esitutkintaan.

Nämä Suomeen palanneet naiset ovat menneet vapaaehtoisesti naimisiin maailman pahimpien terroristien kanssa, tehneet lapsia heidän kanssaan, jättäneet kotimaansa, perheensä ja ystävänsä taakseen ja lähteneet kalifaattiin. Monet heistä ovat toimineet erilaisissa tehtävissä murhanhimoisessa järjestössä, joka heittää homoja katoilta, katkoo avustustyöntekijöiden kauloja, kiduttaa, raiskaa, kivittää, teurastaa ja polttaa viattomia ihmisiä kuoliaiksi – esimerkiksi heidän sukupuolisen suuntautumisensa takia.

Rikokset kohdistuvat niin siviileihin kuin sotilaihinkin.Ne ovat niin räikeitä sotarikoksia ja rikoksia ihmisyyttä vastaan kuin kuvitella saattaa.

Isis toimii kuin nykyajan Hitler.

Nämä naiset ovat pettäneet kotimaansa ja lähteneet Syyriaan rakentamaan verenhimoista kulttia.

Kun heidän kalifaattinsa on romahtanut savuaviksi raunioiksi ja heidän terroristimiehensä on tapettu, he haluavat palata Suomeen ikään kuin mitään ei olisi tapahtunut. Ja Suomi vastaanottaa heidät, kyydittää heidät kotiin suurta vaivaa nähden ja piilottaa johonkin hyvinvointiyhteiskunnan uumeniin. Naisille ei koidu minkäänlaisia seuraamuksia, hyvä ettei punaista mattoa levitetä jalkojen alle.

Kurkistetaanpa Räsäsen syntisäkkiin. Sieltä ei löydy kaulankatkomista, ei pommitusta, puukottamista eikä joukkotuhontaa.
...

Sieltä löytyy harras uskovainen, joka on siteerannut Raamattua ja kertonut, että pitää homoutta syntinä – asia, jonka takia konservatiivikristityt häntä muun muassa vuodesta toiseen eduskuntaan äänestävät. Hän on siis kertonut uskonnollisesta vakaumuksestaan ja ajamastaan politiikasta, toki jyrkästi ja monia syvästi loukkaavasti.

Päivi Räsäsen perässä on valtakunnansyyttäjä Raija Toiviainen; hän määräsi poliisin tekemään esitutkinnan tapauksessa, jossa poliisi ei nähnyt syytä epäillä rikosta. Räsänen on nyt siis oikeudessa kommenteista, joita poliisi ei pitänyt rikoksina, mutta esitutkinta aloitettiin valtakunnansyyttäjän vaatimuksesta.

Valtakunnasyyttäjä Toiviainen puolestaan ei ole nähnyt aihetta esitutkintaan terrorismirikosten kohdalla – vastoin poliisin näkemystä. Suojelupoliisin mielestä terrorismilainsäädäntö on jäänyt jälkeen, mutta valtakunnansyyttäjä on kertonut haluavansa olla uusien kiristysten kanssa “varovainen”.
...

Yhtenä syynä siihen, että Isis-naisia ei saada tuomittua on se, että laki matkustamisesta terrorismirikoksen tekemistä varten tuli voimaan vasta vuonna 2016, jolloin suurin osa Suomesta Isisin alueelle suunnanneista oli jo mennyt paikalle. Taannehtivan oikeuden kiellon mukaisesti vain sellaisesta teosta voidaan tuomita, joka on tekohetkellä säädetty rangaistavaksi.

Päivi Räsästä taas syytetään nyt muun muassa vuonna 2004 julkaistusta kirjoituksesta. Kansanryhmää vastaan kiihottaminen lisättiin nykymuodossaan lakiin vasta vuonna 2011 eli se ei ollut vielä voimassa kirjoittamishetkellä. Valtakunnansyyttäjä vetoaa siihen, että kiihottaminen kansanryhmää vastaan olisi “jatkuva rikos” eli se tapahtuu niin pitkään kuin teksti on saatavilla.

Jihadismitutkija Juha Saarinen ihmetteli viimeksi lauantaina Iltalehden haastattelussa Suomen hampaatonta lainsäädäntöä ja sitä, että asiasta ei edes juuri puhuta julkisesti. Jos hallitus haluaa tuoda näitä ihmisiä Suomeen, niin toivoisi, että edes lainsäädäntö olisi ajan tasalla.

Tilanne on absurdi. Suomella ei ole ollut käytännössä minkäänlaista intoa nujertaa jihadistista ideologiaa – samaan aikaan tavallisia ihmisiä jahdataan ja vihapuhelakeja halutaan entisestään kiristää. Haloo Suomi, ovatkohan prioriteetit nyt ihan kohdallaan?
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/1c17 ... 8ccb9e24dc

Late6
Theo Kojak
Viestit: 1111
Liittynyt: Su Joulu 27, 2020 11:01 pm

Re: Suomalaisten ISIS-vaimojen ja lasten paluu Suomeen sekä porttikielto Sveitsiin

Viesti Kirjoittaja Late6 »

jepulis82 kirjoitti:
Su Joulu 12, 2021 12:33 pm
Onhan se fiksua toi. Pistää läppärit ja puhelimet ja liittymät valtion piikkiin. Oi kun veroja maksava pottunenä saisi edes 10% samoista palveluista mitä noille annetaan ilmaiseksi. Mutta niinhän se menee Suomessa, että naapurin lapset ensin ja sitten vasta omat. :roll:
Kuvaa hyvin sitä arvomaailmaa joka viher-vasemmisto ideologiaa noudattavalla hallituksellamme on

Avatar
Nemesis
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 108
Liittynyt: Ma Tammi 14, 2008 5:50 pm

Re: Suomalaisten ISIS-vaimojen ja lasten paluu Suomeen sekä porttikielto Sveitsiin

Viesti Kirjoittaja Nemesis »

Muutaman tutun Isis-soturin nimen huomasin selaillessani Virallisen lehden kuolleeksi julistettavia henkilöitä viimeisen parin vuoden ajalta, kuten Shuuyan veljekset. Kuolleeksijulistamista haettiin myös elokuun 2020 lehdessä turkulaiselle, v. 1993 syntyneelle Hamidah Lankiselle. Hän lienee Suomen mediassa nimellä "Paula" tunnettu Isis-vaimo, jonka kaksi orvoksi jäänyttä lasta kotiutettiin ensimmäisinä suomalaisina al-Holin leiriltä.

Avatar
poikani
Telkkaridekkareiden asiantuntija
Viestit: 9999
Liittynyt: Ti Heinä 05, 2011 8:50 pm
Paikkakunta: ?? ???????

Re: Suomalaisten ISIS-vaimojen ja lasten paluu Suomeen sekä porttikielto Sveitsiin

Viesti Kirjoittaja poikani »

Iltalehti kirjoitti:Suomalaistutkija: ”Isis on täällä”

Miksi suomalaisnaisia lähti konfliktialueelle Syyriaan? Ovatko al-Holin naiset tietämättömiä ressukoita vai Isis-terroristien kätyreitä? Tutkija Juha Saarinen pyrkii vastaamaan tähän Iltalehden Sinivalkoinen islam -podcastissa.

Nina Järvenkylä

Tänään klo 10:08

Viiden tähden jihadia on ollut tarjolla konfliktialueella. Tämä on yksi syy, miksi naisia aikanaan lähti Isisin perustamaan kalifaattiin.

- -

Väkivalta alueella on tuskin tullut konfliktialueelle lähteneille naisille yllätyksenä, arvioi Saarinen. Hän sanoo, että väkivalta ei missään vaiheessa ollut sellainen asia, jota jihadistit olisivat peitelleet.

– Väkivalta on ollut tosi aktiivisesti esillä. Se on heijastunut myös vertaisrekrytoinnissa.

- -

Saarinen sanoo muun muassa, että naisten näkeminen vässyköinä ja uhreina ei anna oikeaa kuvaa kalifaattiin lähteneistä naisista.

Euroopassa pahin Isisiin liittyvä aalto on Saarisen mukaan ohi, mutta Isisillä on edelleen kyky inspiroida sen paikallisia kannattajia ja verkostoja. Isisin eurooppalaiset kannatusverkot ovat jälleen alkaneet aktivoitua.

– Isis on täällä, toteaa Saarinen.
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/d883 ... 93f9d0b91f

LLT. En ole kuunnellut podcastia. Jos joku sen kuuntelee, voisi kernaasti kommentoida sitä tähän muutamalla sanalla.
????? ?? ??????.

Ghost hunting
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5423
Liittynyt: Ke Elo 16, 2017 3:16 pm
Paikkakunta: aarniometsä

Re: Suomalaisten ISIS-vaimojen ja lasten paluu Suomeen sekä porttikielto Sveitsiin

Viesti Kirjoittaja Ghost hunting »

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000009129624.html
YK:n komitea: Suomen täytyy ryhtyä toimiin al-Holin lasten palauttamiseksi

YK:n lapsen oikeuksien komitean mukaan Suomi on loukannut al-Holin leirillä olevien lasten oikeutta elämään.


YK:n lapsen oikeuksien komitea katsoo Suomen loukanneen lapsen oikeuksia koskevan yleissopimuksen kahta artiklaa al-Holin lapsia koskevassa valitusasiassa.

Komitean mukaan Suomi rikkoi artiklan 6 artiklan kohtaa 1 (oikeus elämään) ja 37 artiklan alakohtaa a (kidutuksen ja julman, epäinhimillisen tai halventavan kohtelun tai rankaisun kielto).

Komitea katsoo, että todistetut väitteet al-Holin leirin elinoloista, mukaan lukien ruoan ja veden puute, muodostavat välittömän ja ennakoitavissa olevan uhan kaikkien leirillä olevien lasten hengelle. Suomella on komitean mukaan kyky suojella lapsia ryhtymällä toimenpiteisiin heidän palauttamisekseen tai konsuliapua tarjoamalla.

Lasten pitkäaikainen säilöönotto hengenvaarallisissa olosuhteissa, erityisesti terveydenhuollon, ruoan, veden, saniteettitilojen ja koulutuksen puutteessa, on komitean mukaan yleissopimuksen 37 artiklan a kohdan tarkoittamaa julmaa, epäinhimillistä tai halventavaa kohtelua tai rangaistus. Suomi on ollut olosuhteista tietoinen ja kykenevä toimenpiteisiin, komitea toteaa.

Suomella on velvollisuus suojella lapsia sekä välittömältä hengenvaaralta että julmalta, epäinhimilliseltä tai halventavalta kohtelulta, komitea katsoo.

Pelastakaa Lapset -järjestön mukaan leirillä on asuu 57 000 ihmistä, joista noin puolet ovat lapsia. Väkivalta on arkista. Viime vuonna leirillä kuoli järjestön mukaan yli 60 lasta.

Keskiviikkona tehdyn ratkaisun mukaan Suomi on velvollinen maksamaan asianmukaisen hyvityksen valittajille ja lapsiuhreille ja estämään vastaavien loukkausten tapahtumisen tulevaisuudessa.

”Tässä tarkoituksessa Suomen tulee ryhtyä, vilpittömässä mielessä toimien, kiireellisiin positiivisiin toimiin lasten palauttamiseksi ja tukea jokaisen kotimaahan palautetun tai uudelleensijoitetun lapsen kotouttamista tai uudelleensijoittamista”, ulkoministeriön tiedotteessa kirjoitetaan.

”Tällä välin Suomen on ryhdyttävä lisätoimenpiteisiin lasten elämään, selviytymiseen ja kehitykseen kohdistuvien riskien lieventämiseksi heidän ollessaan Koillis-Syyriassa.”

Hei Haavisto sulla olis hommia. Eikö mentykkään kaikkien Suomen lakien mukaan, kuten silloin sanottiin tehtävän. Korjaappa poika sotkus!

Avatar
Marokon Kauhu
Jessica Fletcher
Viestit: 3273
Liittynyt: Ma Maalis 26, 2007 9:06 pm
Paikkakunta: Rio Grande

Re: Suomalaisten ISIS-vaimojen ja lasten paluu Suomeen sekä porttikielto Sveitsiin

Viesti Kirjoittaja Marokon Kauhu »

No voi vittu taas!

Suomiko ne lapset sinne vei?

Ei niinkuin mitään vastuuta ählämien kanssa lisääntyneillä siiderivalailla ja somaliakoilla jotka sinne pentuineen menivät?
- Kilo kokaiinia, kolme yhden hinnalla
- Kilo kokaiinia, en oo joutumassa linnaan
- Sösssön sössön
- Äbälä wäbälä
Milan Jaff - jolle annettiin näin ensi alkuun 10 vuotta linnaa

etoleystävä
Susikoski
Viestit: 40
Liittynyt: Ti Elo 18, 2020 3:15 pm

Re: Suomalaisten ISIS-vaimojen ja lasten paluu Suomeen sekä porttikielto Sveitsiin

Viesti Kirjoittaja etoleystävä »

Helsingissä ilmeisesti näitä olen jo pari nähnytkin. Mustakaavut päällä, vain silmät näkyi. Mukana pari ristiväristä poikaa, niin suloisesti hedelmäosastolla ostoksilla.

Doctor Lecter
James Bond (Roger Moore)
Viestit: 15670
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Suomalaisten ISIS-vaimojen ja lasten paluu Suomeen sekä porttikielto Sveitsiin

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Joo, se on kummallinen juttu tämä vastuu. Kun ählämiperhe (molemmat hc musuja tai musu-ukon ottanut suomineito) lähtee Suomesta taistelemaan kalifaattiin ottaen äpärät mukaan, niin YK:n tulkinnan mukaan Suomi on vastuussa ja Suomen pitää maksaa korvauksia. YK on selkeästi sosialidemokraattinen järjestö, sillä etenkin sosdem on aina ulkoistanut vastuun yhteiskunnalle.

Unohtuu vaan tämä ihmisen oma vastuu tekemisistään.

Pidän ihmeenä sitä, että Suomi on (ainakin vielä) kieltäytynyt maksamasta äpärille (ja sitä kautta heidän äideille ja oletetuille isille) yhtään mitään.
Konsulipäällikkö Tanner: ”Suomi ei maksa korvauksia al-Holin leirillä olevista lapsista”

YK:n lapsen oikeuksien komitea ei Tannerin mukaan velvoita Suomea maksamaan rahallisia korvauksia.

Suomi ei maksa korvauksia siitä, että noin kymmenkunta suomalaislasta on edelleen al-Holin leirillä Syyriassa.

YK:n lapsen oikeuksien komitea antoi aiemmin lokakuussa Suomelle huomautuksen, jonka mukaan Suomen pitää ryhtyä kiireellisiin toimiin lasten saattamiseksi leiriltä Suomeen.

Lasten Suomessa asuvat omaiset olivat tehneet asiasta valituksen.

Komitea katsoi, että Suomi on velvollinen myöntämään ”asianmukaisen” hyvityksen valittajille ja lapsiuhreille heidän kärsimistään loukkauksista ja estämään vastaavien loukkausten tapahtumisen tulevaisuudessa.
– YK:n lapsen oikeuksien komitea ei suoraan velvoita meitä maksamaan rahallisia korvauksia. Siitä ei ainakaan tässä vaiheessa ole kyse, ulkoministeriön konsulipäällikkö Jussi Tanner kertoo Iltalehdelle.

Tannerin mukaan ulkoministeriö on tehnyt kaiken voitavansa, että lapset saataisiin Suomeen. Lapsia ei voi kuitenkaan väkisin tuoda Suomeen, koska heidän kanssaan leirillä olevat huoltajat eivät halua Suomeen palauttamista.

Koska kaikki voitava on tehty, Tannerin mukaan Suomen ei ole syytä korvauksia maksaa.

Lapsen oikeuksien komitean mukaankaan korvaus ei välttämättä tarkoita rahallista korvausta, vaan se voi olla vaikka lainsäädännöllinen muutos.

Jos korvausta hakisi henkilö, jolla olisi yhteys YK:n listaamaan terroristijärjestöön kuten Isis, hänelle Suomen valtio ei voisi rahaa siirtää.
Iltalehti
22.10.2022 12:29, muokattu 22.10.2022 16:01
...noin kymmenkunta suomalaislasta...
Ja suurimmalla osalla näillä ei ole mitään tekemistä suomalaisuuden kanssa. On vaan käynyt niin, että Suomessa asunut somaliakka on tehnyt äpärän jollekin "ISIS-taistelijalle" kalifaatissa. Ja nyt lapsi on "suomalainen", joka pitää vimmalla saada Suomeen. Kenen iloksi?

Saas nähdä vaatiiko Vasemmistoliiton kansanedustaja Veronika Honkasalo, että lapsille pitää maksaa ja reilusti. Sekä antaa kansalaisuus.
- Honkasalohan tunnetaan eräänlaisena "suomensyöjänä". Natseja joka paikassa näkevänä hörhönä, jolle tärkeintä maailmassa on kaukaisten maiden asukkaiden hyvinvointi, islamin aseman turvaaminen ja suomalaisten avoin halveksunta sekä päälle kuseminen.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Ghost hunting
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5423
Liittynyt: Ke Elo 16, 2017 3:16 pm
Paikkakunta: aarniometsä

Re: Suomalaisten ISIS-vaimojen ja lasten paluu Suomeen sekä porttikielto Sveitsiin

Viesti Kirjoittaja Ghost hunting »

Miks tossa puhuu konsulipäällikkö eikä Pekka Haavisto, pesikö Pekka likaiset kätensä tästä tolla tavalla ja Pekan sotku tämä on, toivottavasti Pekasta ei tule Suomen presidenttiä. Koska asioiden hoidon tyyli on tämä.

Doctor Lecter
James Bond (Roger Moore)
Viestit: 15670
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Suomalaisten ISIS-vaimojen ja lasten paluu Suomeen sekä porttikielto Sveitsiin

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Al-Holin leirillä olleiden palauttaminen Suomeen on maksanut noin 560 000 euroa

Leirillä olleiden suomalaisten palauttamisesta on kertynyt matkustamisesta ja turvallisuusjärjestelyistä.

Suomen tehtävä suomalaisten palauttamiseksi kotimaahansa al-Holin vankileiriltä Syyriasta on maksanut tähän mennessä noin 560 000 euroa. Näin kertoo ulkoministeriön konsulipäällikkö Jussi Tanner Ylelle.
– Kustannusten kirjaamisessa tiliöintiin menee aikansa. Nyt kun tarkistin tuoreeltaan niin tuo oli tuorein summa, kun myöhemmin tiliöityjä on tullut näkyville, Tanner sanoo.

Tanner nimitettiin al-Holin tehtävästä vastaavaksi erityisedustajaksi lokakuussa 2019. Saman vuoden joulukuussa Sanna Marinin hallitus teki päätöksen suomalaislasten hakemisesta vankileiriltä Suomeen, tarvittaessa heidän äitiensä kanssa. Tästä vuoteen 2021 Suomi auttoi kotimaahan yhteensä 35 naista ja lasta.
– Vähään aikaan ei ole hirveästi tapahtunut. Tänä vuonna ei kuluja ole juurikaan tullut ja viime vuonnakin paljon vähemmän kuin vuonna 2020, Jussi Tanner kertoo.

Nyt tiliöidyt ja laskutetut kustannukset liittyvät Tannerin mukaan osittain Suomen turvallisuusjärjestelyihin paikan päällä al-Holissa. Kuluista ei tiedoteta tarkemmin.
– Nämä liittyvät työturvallisuuteen, liikkumiseen ja työskentelyyn konfliktialueella. Se ei ole ihan ilmaista, Tanner sanoo.

Maaliskuussa 2021 ulkoministeriö tiedotti al Hol -tehtävän kustannusten olevan noin 395 000 euroa. Tästä viranomaisten matkakulujen osuus oli noin 199 000 euroa ja kuljetusvälineiden vuokrien osuus noin 118 00 euroa.

Lopullista hintalappua tehtävälle on turha arvailla, koska al-Holin vankileirin tulevaisuusnäkymät ovat epäselvät. Tällä hetkellä vankileirillä on yhä kymmenkunta suomalaista. Ulkoministeriön mukaan kaikki yhteistyöhön halukkaat naiset lapsineen on autettu kotimaahan, eikä ihmisiä voi väkipakolla kotiuttaa.

Leiriä hallinnoiva kurdijohtoinen hallinto ei myöskään salli erottaa lapsia äideistään.

YK:n CRC-komitea päätti lokakuun alkupuolella, että Suomen epäonnistuminen suomalaislasten kotiuttamisessa Syyrian leireiltä rikkoi lasten oikeuksia.

Kaikkia Al-Holin suomalaisia ei todennäköisesti voida kotiuttaa

Tannerin mukaan nykytilanne vankileirillä on kuitenkin kestämätön, ja heti jonkinlaisen tilaisuuden avautuessa tehtävä jatkuu.
– Sen haluan vielä sanoa, että tämähän on kolmivuotiseksi operaatioksi huomattavan halpa, kun ajattelee julkisten varojen käyttöä, Tanner lisää.

Tannerin mukaan moneen muuhun Suomen johtamaan tai osallistumaan kansainväliseen operaatioon verrattuna al-Holin hintalappu on paljon pienempi. Tanner ei kuitenkaan nimeä mitään tiettyä operaatiota, ja al-Holin tilanteeseen on vaikea hakea historiasta mitään selkeää verrokkia.
YLE
26.10.2022 16:20
Ulkoministeriön mukaan kaikki yhteistyöhön halukkaat naiset lapsineen...
Vieläköhän tämä veronmaksajain kustantama "yhteistyö" Al holin kaapuakkojen kanssa jatkuu? Siis heidän asuminen, eläminen sekä terveydenhoito kustannetaan yhä verovaroista? Mitä saamme vastineeksi?

Se "yhteistyö" on ikään kuin Suomen ja Venäjän vuosikymmeniä jatkunut "yhteistyö", jossa Suomi maksoi, teki työt, korjasi sen mikä oli korjattavissa mutta Venäjä sai hyödyn kokonaisuudessaan.

Niin mutku sekin maksoi kauheesti kun niitä tsunamilaisia kuskatiin Thaimaasta Suomeen... Miksi sen kustannuksista ei puhuta? Ja pitäähän ihmisiä auttaa. Sillä ei ole hintalappua.

Aiheesta lisää myös IltaSanomissa.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Doctor Lecter
James Bond (Roger Moore)
Viestit: 15670
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Suomalaisten ISIS-vaimojen ja lasten paluu Suomeen sekä porttikielto Sveitsiin

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Suomi pelasti Isis-äidin, joka ei ollut koskaan asunut Suomessa

Ruotsinsuomalaisen perheen kolme sukupolvea asui Isisin kalifaatissa. Yksi heistä kuoli marttyyrina, ja hänen siskonsa asuu nyt helsinkiläisessä lähiössä.

ASMA oli juuri täyttänyt 21 vuotta, kun hän matkusti Ruotsista Syyrian Raqqaan. Oli heinäkuu 2015.

Runsaat kaksi vuotta aikaisemmin Asman isoveli Omer oli kuollut taistellessaan jihadistiryhmä Kataib al-Mujahareenin riveissä Syyrian hallituksen joukkoja vastaan. Ryhmän jäsenistä moni oli sen jälkeen liittynyt Isisiin, jonka julistamaan kalifaattiin myös Asma ja hänen puolisonsa olivat matkalla.

Omer oli ensimmäinen Syyrian sodassa kuollut suomalainen. Hän oli syntynyt Espoossa, ja hänellä oli sekä Suomen että Ruotsin kansalaisuus.

Myös Asmalla oli Suomen kansalaisuus. Se osoittautui myöhemmin erittäin arvokkaaksi.

ASMALLA on toinenkin veli, perheen esikoislapsi Mustafa. Heidän kaikkien äiti on suomalainen Niina, joka synnytti Mustafan 25-vuotiaana Göteborgissa vuonna 1984.

Nimet eivät ole oikeita, vaan ne on muutettu perheen yksityisyyden suojaamiseksi.

Omerin kuoleman jälkeen hänen setänsä julkaisi internetissä muistokirjoituksen. Siinä kerrottiin paljon perheen historiasta.

Kirjoituksen mukaan Niina muutti yhdessä sudanilaisen puolisonsa kanssa Sudaniin esikoisensa syntymän jälkeen. Perhe asui maan suurimmassa kaupungissa Omdurmanissa.

Sukulaismies kuvasi Niinaa:

”Elämä Omdurmanissa teki hänestä vakaumuksellisen muslimin. Hän ei koskaan valittanut, vaikka noita aikoja edes kovimmat sudanilaiset eivät kestäneet. Kaikki oli mennyttä, ja tulvat, sateet, kuumuus, kärpäset ja hyttyset vaivasivat. Hän oli ja on silti tosiuskovainen.”

Ruotsin väestörekisterin mukaan perhe muutti takaisin Ruotsiin 1990, pian Omerin syntymän jälkeen. Perheen kuopus Asma syntyi 1994 Göteborgissa.

Kuva IS.
Kuva IS.
ihanan_monikulttuurista_jopa_fantastista.jpg (84.38 KiB) Katsottu 2083 kertaa
SYYRIASSA alkoi 2011 kansannousu maan presidenttiä Bashar al-Assadia vastaan. Pian käynnissä oli täysimittainen sisällissota.

Assadin hallitusta vastaan soti monenlaisia ryhmittymiä, myös sellaisia, jotka pyrkivät syrjäyttämään presidentin ja perustamaan Syyriaan islamilaisen valtion.

Sukulaismies korostaa muistokirjoituksessaan, kuinka Syyrian konflikti kosketti Niinaa. Tämä jakoi jatkuvasti kertomuksia ja kuvia presidentti Assadin hirmuteoista kansalaisiaan kohtaan.

Vapaaottelua harrastanut Omer matkusti Syyriaan joskus vuoden 2012 lopussa. Hän liittyi monen muun ruotsalaisen tavoin Kataib al-Mujahareen -ryhmään, joka taisteli Aleppon lähellä Syyrian hallituksen joukkoja vastaan.
...


Videon mukaan Omer haudattiin Aleppoon. ”Hänen äitinsä oli onnellinen, koska hänen pikku poikansa haudattiin jihadin maalle”, videolla kerrottiin.

Ruotsalaisia jihadisteja tarkkaillut toimittaja Per Gudmundsson poimi blogiinsa kirjoituksen ruotsalaisten musliminaisten postituslistalta. Siinä kerrottiin Omerin kuolleen marttyyrina Syyriassa.

Kirjoituksessa myös todettiin, että Omerin ”äiti ja isä ovat kasvattaneet lapsensa vahvasti uskoviksi muslimeiksi”.

Gudmundssonin mukaan Niina muutti muutama päivä myöhemmin nimensä Facebookissa. Uusi nimi oli Umm Shaheed Insha'Allah. Se tarkoittaa ”Marttyyrin äiti jos Jumala tahtoo”.


EMME tiedä varmasti, kenen kanssa Asma matkusti Syyriaan vuonna 2015.

Expressenin turvallisuusviranomaisilta saaman tiedon mukaan hänen puolisonsa oli luultavasti muutamaa vuotta vanhempi göteborgilainen Khaled Shahadeh.

Shahadeh oli ollut aiemmin Syyriassa samaan aikaan ja samoilla seuduilla Omerin kanssa. Kesäkuussa 2013 Shahadeh julkaisi Facebookissa vanhan kuvan, jossa hän esiintyi Omerin ja toisen kuolleen göteborgilaisen jihadistin kanssa.

Ruotsin turvallisuuspoliisi nimesi 2019 Shahadehin yhdeksi neljästä henkilöstä, jotka muodostaisivat erityisen uhan valtion turvallisuutta kohtaan, mikäli he palaisivat Ruotsiin.

Shahadeh esiintyi julkisuudessa viimeksi syyskuussa 2019, jolloin hän antoi haastattelun kurdien pitämästä vankilasta. Hän kertoi haastattelussa olleensa Isisin taistelija. Emme tiedä, missä Shahadeh nyt on.

Niina antoi kesäkuussa 2019 haastattelun suomalaiselle Image-lehdelle. Siinä hän kertoi tyttärensä olevan kahden lapsen kanssa al-Holin leirillä Syyriassa. Lapset olivat syntyneet Syyriassa.
...


Niina kertoi Imagelle, että hänen tyttärellään ja tämän miehellä ”oli unelma islamilaisesta valtiosta, jossa voisi elää vapaasti uskontonsa mukaista elämää”.

Unelma muuttui painajaiseksi. Niina välitti Imagelle tyttärensä WhatsApp-viestejä al-Holista. Niissä kerrottiin, kuinka vartijat veivät naisia yllättäen yön pimeydessä leiriltä vankilaan.

”Uskon todella, että jos maailmalla tiedettäisiin, miten elämme täällä, he olisivat varmasti jo sulkeneet koko leirin”, yhdessä Imagen siteeraamista viesteistä luki.

Niina ja Asma viestittelivät ruotsiksi, mutta Asma kutsui Niinaa suomeksi ”äidiksi”.

Image haastatteli Niinaa uudelleen toukokuussa 2020. Hän sanoi tuolloin, ettei Ruotsi ollut tehnyt mitään palauttaakseen Asman ja leirin muut ruotsalaiset naiset kotiin. Niina kertoi, ettei jaksanut enää olla edes yhteydessä Ruotsin ulkoministeriöön.

”Lopetin soittamasta joskus ennen joulua.”

SITÄ Niina ei Imagen haastattelussa kertonut, että hän oli itsekin ollut Syyriassa Isisin alueella tytärtään tapaamassa. Näin raportoi Expressen marraskuussa 2019 viranomaislähteiden perusteella.

Expressen kirjoitti Niinasta, sillä hän oli tuolloin opettajana yksityiskoulussa Göteborgissa. Samassa koulussa oli ollut töissä kolme muutakin Syyrian konfliktialueelta palannutta henkilöä, mukaan lukien elinkautista istuvan al-Mandlawin entinen puoliso.

Koulu suljettiin pian Expressenin paljastusten jälkeen. Ruotsin turvallispoliisin mukaan sen oppilaat olivat vaarassa radikalisoitua. Expressenin mukaan Niina oli työskennellyt Syyriasta palattuaan myös lastenhoitajana.

Asman vanhin veli Mustafa tuomittiin lokakuussa 2015 vero- ja kirjanpitorikoksista kahdeksi vuodeksi ja kahdeksaksi kuukaudeksi vankeuteen. Hän oli tehnyt Suomeen rekisteröidyn yrityksen kautta alv-petoksia.

Syyttäjä totesi, että vyyhdin ympärillä oli useita Syyriaan matkustaneita henkilöitä. Viranomaiset eivät kuitenkaan pystyneet selvittämään, käytettiinkö petoksilla saatuja rahoja terrorismin rahoittamiseen.

Mustafa anoi siirtoa Suomeen kärsimään rangaistustaan. Hän mainitsi perusteluissa, että hän vietti vuosina 2012–2016 suurimman osan ajastaan Suomessa ja on ainoastaan Suomen ja Sudanin kansalainen. Ruotsin hallinto-oikeus ei kuitenkaan pitänyt Mustafan siteitä Suomeen riittävinä ja hylkäsi vaatimuksen.

EMME tiedä tarkasti, mitä Asma Isisin kalifaatissa teki. Pääasiassa naisten rooli kalifaatissa oli kodin ja lasten hoito, mutta jotkut naiset toimivat esimerkiksi uskonnollisessa moraalipoliisissa hisbahissa.

Osa suomalaisistakin Syyrian lähteneistä naisista osallistui Isisin propagandan levittämiseen verkossa. Asman osalta viitteitä tästä ei ole, eivätkä Suomen viranomaiset epäile häntä mistään rikoksesta.
...

SUOMEN hallitus päätti joulukuussa 2019, että sillä oli perustuslain mukainen velvollisuus pelastaa alaikäiset Suomen kansalaiset leiriltä. Samalla todettiin, että lapsia ei voinut erottaa leirillä heidän äideistään, joten myös nämä olisi tuotava kotiin.

Kesällä 2020 Asma ja hänen lapsensa siirrettiin muiden al-Holissa olleiden ruotsalaisnaisten kanssa pienempään Roj’n leiriin, jonka olosuhteet ovat hieman al-Holia paremmat.

Ruotsi ei kuitenkaan vielä tuolloin suostunut kotiuttamaan kansalaisiaan Pohjois-Syyrian leireiltä. 13. heinäkuuta 2021 kurdiviranomaiset luovuttivat Asman ja hänen lapsensa Suomen ulkoministeriön edustajille Pohjois-Syyrian Qamishlissa. Heidät lennätettiin Suomeen samalla viikolla.

Se oli tiettävästi ensimmäinen kerta, kun Asma oli Suomessa.

Ulkoministeriön erityisedustajana tuolloin toiminut Jussi Tanner kuvasi Ylelle perheen kuntoa päällisin puolin hyväksi.
– Voisi sanoa, että lapset vaikuttavat ihan normaaleilta lapsilta, Tanner sanoi.
– Äidin mahdolliset rikokset selvitetään, ja lasten olosuhteet suojellaan.

Suomessa lastensuojeluviranomaiset tekivät lasten suojeluntarpeesta arvion. Sen tulos ei ole julkinen. Emme tiedä, onko lapset esimerkiksi otettu huostaan radikalisoitumisen estämiseksi tai jostain muusta syystä.

Asma asuu edelleen Suomessa, vaikka hänen äitinsä ja veljensä asuvat Göteborgissa. Asmalla on mahdollisuus muuttaa pois Suomesta, mutta mikäli hänen lapsensa on otettu huostaan, ei hän voi muuttaa näiden kanssa ulkomaille.

Asman asunto sijaitsee kerrostalossa Helsingin lähiössä. Hän avasi Ilta-Sanomille oven, mutta torjui kohteliaasti ruotsiksi esitetyn haastattelupyynnön.
Enemmän täällä: IltaSanomat
21.1.2023 5:30
Heidän kaikkien äiti on suomalainen Niina, joka synnytti Mustafan 25-vuotiaana Göteborgissa vuonna 1984.
Tälläisestä kaikki paha ja paska saa alkunsa. Hyi helvetti! "Suomalainen Niina synnytti Mustafan" Argh!
”Hänen äitinsä oli onnellinen, koska hänen pikku poikansa haudattiin jihadin maalle”
Olis vaan elänyt siellä koko elämänsä, eikä tullut levittämään paskauskontoaan ihmisten ilmoille.
...puolisonsa oli luultavasti muutamaa vuotta vanhempi göteborgilainen Khaled Shahadeh.
Göteborgilainen? - siis göteborgilaismies?
Image haastatteli Niinaa uudelleen toukokuussa 2020. Hän sanoi tuolloin, ettei Ruotsi ollut tehnyt mitään palauttaakseen Asman ja leirin muut ruotsalaiset naiset kotiin.
Mitäs läksivät! Hähähä! Entä mitä Ruotsin olisi Niinan mielestä tehdä? Ottaa vastaan, ruokkia, vaatettaa, antaa asunto, päivärahaa?? ja sen jälkeen taas sama ulina allahista, rasismista - ja eikun uutta konfliktia kehittelemään.
Lapset olivat syntyneet Syyriassa.
Ja nyt ne ovat suomalaislapsia. Tietysti!

Tämänkin "Asman" elättämiseen käytetään satoja tuhansia euroja - ja samaan aikaan terveydenhuollosta eläkeläisille nipistetään valiitamalla "juu kuule kun ei oo rahaa, mut voimia ja mihin sää niiku sähköö tarviit vanha kääkkä".

Vai oliskohan tämä Asmapaska sama henkilö, jonka vartioimiseen joku "demarisossuakkajakkukalkkuna" antoi kolme miljoonaa euroa - ja Securitasin pomo kiitti?
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Doctor Lecter
James Bond (Roger Moore)
Viestit: 15670
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Suomalaisten ISIS-vaimojen ja lasten paluu Suomeen sekä porttikielto Sveitsiin

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Onnea Helsinki!
9 naista ja 28 lasta päätyi al-Holin leiriltä Suomeen – suurin osa heistä asuu Helsingissä

Suurin osa al-Holin leiriltä Suomeen kotiutetuista asuu Helsingissä.

SUOMEEN on palannut al-Holin ja Roj’n leireiltä Pohjois-Syyriasta 9 naista ja 26 lasta. Leireille päätyivät Isisin kalifaatin alueella olleet naiset ja lapset, kun kalifaatti romahti alkuvuodesta 2019.

Suurin osa palanneista perheistä asuu Helsingissä, ilmenee Radicalisation Awareness Networkin (RAN) vuosi sitten julkaisemasta muistiosta.

Perheiden kotouttamisesta on vastannut heidän kotikuntansa. Helsingin kaupungin lastensuojelun johtaja Saila Nummikoski kieltäytyi vastaamasta perheiden kotiutumista koskeviin kysymyksiin.

Osastopäällikkö Anna Cantell-Forsbom sosiaali- ja terveysministeriöstä kertoo, että hänen käsityksensä mukaan lasten kotiutuminen on sujunut hyvin.
– Yleisellä tasolla, mitä olen kuullut, niin heillä menee hyvin olosuhteisiin nähden, Cantell-Forsbom sanoo.

RAN:N muistion mukaan sosiaalityöntekijät olivat vastassa perheitä jo lentokentällä, josta perheet vietiin lastensuojelun asumisyksiköihin kiireellisesti sijoitettuna.
– Tämä on ainutlaatuista muihin maihin verrattuna. Lapset ja äidit eivät saa poistua kaupungin osoittamista kiireellisen sijoituksen paikoista, muistiossa todetaan.

Lastensuojelulain perusteella lapsi voidaan sijoittaa kiireellisesti, mikäli hän on välittömässä vaarassa, esimerkiksi jos hänen vanhempiensa katsotaan olevan kykenemättömiä hoitamaan lastaan.

Kiireellinen sijoitus voi kestää enintään 60 päivää. Lastensuojeluviranomaisilla on myös mahdollisuus ottaa lapsi huostaan joko huoltajan suostumuksella tai hallinto-oikeuden päätöksellä.

Hyvinvointialueella – aikaisemmin kunnalla – on oikeus päättää kiireellisesti sijoitetun tai huostaan otetun lapsen asioista. Kiireellinen sijoittaminen ei kuitenkaan välttämättä tarkoita lapsen eroa äidistään, sillä laitokseen tai perhehoitoon voidaan sijoittaa myös koko perhe.

Huostaan otettu lapsi ei asu vanhempiensa kanssa. Vanhemmilla on kuitenkin lastensuojelulain mukaan oikeus tavata huostaan otettuja lapsiaan.

Helsinki asetti kullekin perheelle kaksi vastuullista sosiaalihoidon työntekijää – yhden äitiä, toisen lapsia varten. Lapset pyrittiin saamaan päivähoitoon tai kouluun mahdollisimman nopeasti.

RAN:N muistion mukaan mielenterveysalan ammattilaiset hoitivat traumatisoituneita äitejä ja lapsia. Heidän havaintojensa mukaan isän rooli on yksi vaikea tekijä lasten trauman hoidossa. Palanneiden lasten isät olivat joko kuolleet taistelualueella tai edelleen Syyriassa tai Irakissa.
– Jotkut palanneet henkilöt ovat edelleen yhteydessä ihmisiin leireillä, mikä saattaa vaikuttaa heidän kotoutumiseensa ja traumojen käsittelyyn. On mahdollista, että alaikäiset haluavat palata leireille, koska he ikävöivät ystäviään, muistiossa todetaan.

Helsingissä poliisin ankkuriryhmän vastuulla on tarkkailla palanneiden henkilöiden mahdollista radikalismia. Heikki Porola Helsingin poliisin ankkuriryhmästä kertoo, että poliisilla ei ole ollut tämän suhteen tarvetta toimenpiteille.
– He eivät ole näyttäytyneet poliisille paluunsa jälkeen, Porola sanoo.

SOSIAALI- ja terveysministeriön mukaan Suomessa ei ole seurattu kootusti taistelualueilta palanneiden perheiden kotoutumista, mutta Ruotsista tietoa on hyvin saatavilla.
...
IltaSanomat
23.1.2023 8:39

Jätin Ruotsia käsittelevän osuuden pois.

Ruotsi-osuudesta jäi mieleen väite, kuinka erinomaisesti nämä akat ja äpäränsä ovat kotiutuneet. Samaan aikaan ruotsalaiset(kin) ruikuttavat kuinka huonosti osaamme kotouttaa "sotaa ja vainoa" paenneita ählyjä.
- Hmmm... pitäisiköhän kotiuttajien siirtyä kotouttajiksi, niin voisi onnistua... Vai haluttiinko tässä kohtaa kehua onnistumista, vaikka muutoin epäonnistutaan?

Pitää muistaa, että jos ISIS olisi onnistunut, niin nämä naiset olisivat nyt siellä onnelassaan silpomassa, orjuuttamassa, synnyttämässä, sotimassa, siivoamassa, pyykkäämässä, manipuloimassa jne...

Nyt he ja äpäränsä loisivat veronmaksajain varoilla ns. kuolleina soluina odottaen aktivointikäskyä. Ja kuten Securitas-ketjusta ilmenee, niin yhden tällääsen akan vartiointiin käytettiin noin 3 miljoonaa euroa. Ei sen takia, että nainen tekisi jollekin pahaa, vaan että hänen islaminuskoinen miehensä tekisi hälle jotain kunniaan liittyvää.
- Vaikka kummallakaan ei mitään kunniaa edes ole.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Kuolemannaakka
Telkkaridekkareiden asiantuntija
Viestit: 10093
Liittynyt: Ma Touko 31, 2010 10:43 pm

Re: Suomalaisten ISIS-vaimojen ja lasten paluu Suomeen sekä porttikielto Sveitsiin

Viesti Kirjoittaja Kuolemannaakka »

En ymmärrä, mikä tässä on takana, kun Suomi ja muut länsimaat alkoivat yhtäkkiä olemaan huolissaan jostain ISIS-porukasta, kun sota loppui ja ISIS (ja länsi) hävisi? ISISin piti olla paholaisesta seuraava. Ei mitenkään vähennä salaliittoteorioita siitä, että ISIS oikeasti oli kaiken aikaa "meidän puolella" ja todellisuudessa sodittiin Assadia ja Venäjää vastaan. Niin ponnetonta oli ISISksen tuhoaminen länsimailta, vaikka näön vuoksi ja öljykuljetuksia varoen 3 vuotta pommitettiin.
Todellisuudessa länsi/USA on aina käyttänyt ääri-islamilaisia kumppaneina tärkeämpiä vihollisia vastaan. Kansalle tietysti kerrotaan erilaisia tarinoita, kuka kulloinkin se pahis on. Sodat johtuvat kuitenkin aina taloussyistä: uskonnot eivät merkitse, vaikka niillä asioita oikeutetaankin. Hallinto saa olla ihan millainen vaan, kunhan öljy virtaa oikeaan suuntaan ja se ostetaan dollareilla.

Ja äkkiä unohtui kurdien sankariteot ja kouluttamiset, kun nämä tekivätkin rauhan Assadin kanssa (miehen, jota ei enää moniin vuosiin ole saanut mediassa mainita... moni varmaan luulee, ettei ole hengissäkään enää. Mutta siellä se vaan maataan jälleenrakentaa.). Voidaan luovuttaa kurdeja Turkkiin ja ottaa muutama ISIS-ukko vastineeksi. Puolet suomalaisista ajattelee, että hyvä diili.
Laajennettu kakkospainos Ulvilan surma -kirjasta on valmis! Lataa ilmainen 340-sivuinen nettikirja allaolevasta linkistä! Salasana on "ulvila".
www.shorturl.at/agoNS


"Naakat sotkevat paikkoja ja rikkovat heinäpaaleja."

Vastaa Viestiin