ISIS / ISIL

Aiheet terrorismista ja terroriryhmistä tänne.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Iivis
Sherlock Holmes
Viestit: 3049
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: ISIS / ISIL

Viesti Kirjoittaja Iivis » Ke Elo 07, 2019 5:19 pm

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006197175.html

Yhdysvallat veti lähes kaikki joukkonsa pois Syyriasta, ja nyt Isis on alkanut vahvistua uudelleen

Jihadistijärjestö on hyötynyt Yhdysvaltain joukkojen vetämisestä ja kykenee toimimaan myös al-Holin pakolaisleirin sisällä.

Jukka Huusko HS
Julkaistu: 7.8. 13:32


JIHADISTIJÄRJESTÖ Isis on alkanut vahvistua uudelleen Syyriassa, varoittaa Yhdysvaltain puolustusministeriön alaisuudessa toimiva valvontakomissio. Isisin vahvistuminen on alkanut sen jälkeen kun Yhdysvallat on vetänyt joukkojaan alueelta.

Samaan aikaan Isis on kyennyt vahvistamaan rivejään ja sotilaallista suorituskykyään myös naapurimaassa Irakissa, tiistaina julkaistu raportti kertoo.

MAALISKUUSSA Yhdysvaltain presidentti Donald Trump julisti, että Isisin perustama ”kalifaatti” on tuhottu ”100-prosenttisesti”. Isis onkin menettänyt lähes kaiken niistä alueista, jotka järjestöllä oli hallussaan vielä muutama vuosi sitten. Nyt se kuitenkin hyödyntää paikallisten asejoukkojen kyvyttömyyttä pitää kapinallisia kurissa.

”Huolimatta alueellisen ’kalifaattinsa’ menettämisestä Irakin ja Syyrian islamilainen valtio (Isis) on vahvistanut taistelukykyään Irakissa ja on jälleen voimistumassa Syyriassa”, huhtikuusta kesäkuun loppuun ulottuvaa aikajaksoa käsittelevässä raportissa sanotaan.

RAPORTIN mukaan Isisin vahvistuminen johtuu osittain siitä, että sitä vastaan taistelevat paikalliset joukot eivät ”kykene pitämään yllä pidempikestoisia operaatioita, hoitamaan useita operaatioita samanaikaisesti tai pitämään hallinnassa alueita, jotka ovat vallanneet”. Tämä taas johtuu siitä, että Yhdysvallat on vähentänyt joukkojaan Syyriassa.

Yhdysvallat on jo toteuttanut osittain vetäytymisen Syyriasta. Vetäytyminen on tapahtunut presidentti Trumpin käskystä. Päätöksen johdosta puolustusministeri Jim Mattis erosi tehtävästään.

Pieni amerikkalaisjoukko on yhä Syyrian koillisosissa sijaitsevalla kurdialueella.

Kuva
Amerikkalainen panssariajoneuvojen kolonna Syyrian Deir Al Zorin öljykentillä maaliskuussa. (KUVA: RODI SAID / REUTERS)

RAPORTISSA Isisin vahvistuminen yhdistetään selkeästi Yhdysvaltain joukkojen vetämiseen alueelta.

”Yhdysvaltain joukkojen vähentäminen on heikentänyt tukea syyrialaisille kumppanijoukoille hetkellä, jolloin ne tarvitsisivat lisää koulutusta ja kalustoa vastaamaan Isisin iskuihin”, operaatiota valvovan komission johtoon kuuluva Glenn Fine kirjoittaa raportissa.

Yhdysvallat on tukenut Syyriassa SDF-joukkoja, jotka on muodostettu pääasiassa kurdeista.

Raportissa varoitetaan, että henkilöpulan vuoksi Yhdysvallat ja sen paikalliset liittolaiset eivät kykene täysin valvovaan al-Holin pakolaisleiriä, jonne on koottu tuhansia Isisin taistelijoiden perheenjäseniä. Niinpä Isis kykenee toimimaan ja levittämään propagandaansa leirissä.

”U.S. Central Command raportoi, että Isis on aktiivinen myös al-Holissa, Syyrian koillisosissa sijaitsevassa suuressa maan sisäisten (IDP) pakolaisten leirissä, jonne on koottu tuhansia Isis-perheiden jäseniä. Isisin uskotaan värväävän uusia jäseniä leirin suuresta ihmismäärästä”, Fine kirjoittaa raportissa.

Al-Holin leiri on ollut runsaasti julkisuudessa myös Suomessa, sillä leirillä uskotaan olevan noin kymmenen suomalaista naista ja 30 lasta. Isis-naisten ja -lasten mahdollinen palauttaminen kotimaihinsa on synnyttänyt laajaa keskustelua Suomen lisäksi useissa muissa Euroopan maissa.

Kuva
Turvallisuusjoukot saattoivat Isis-tukijoiksi epäiltyjä naisia al-Holin pakolaisleirillä heinäkuun lopussa. (KUVA: DELIL SOULEIMAN / AFP)

ISISIN taistelijat ovat raportin mukaan toteuttaneet Syyriassa ja Irakissa kohdennettuja salamurhia, yllätyshyökkäyksiä sekä itsemurhaiskuja. Irakissa Isis on raportin mukaan kyennyt vakauttamaan komentoketjunsa ja logistiikkansa, mikä näkyy suunnitelmallisempina iskuina.

Ryhmän tavoitteena on molemmissa maissa ”luoda sekasortoa alueilla, jotka se on menettänyt” sekä estää paikallisia turvallisuusjoukkoja ”luomasta tehokasta hallintomallia ja ylläpitämästä yleistä järjestystä”.

Yhdysvaltain johtama liittouma arvelee, että Isisillä on yhä Syyriassa ja Irakissa 14 000–18 000 jäsentä, joista noin 3 000 on ulkomaalaisia, raportti kertoo.

KYSEESSÄ ei ole ensimmäinen kerta, kun jihadistijärjestö käy tuhon partaalla ja vahvistuu uudelleen. Isisin edeltäjä Irakin islamilainen valtio lähes tuhottiin 2007–2008, kun Yhdysvaltain tukemat irakilaisjoukot nousivat ryhmää vastaan. Abu Bakr al-Bagdadi, joka myöhemmin julistautui ”kalifiksi”, onnistui kuitenkin nostamaan ryhmän uuteen nousuun Syyrian sisällissodan sytyttyä 2011.

Isis valtasi laajoja alueita Syyriasta ja Irakista ja julisti ”kalifaatin” perustetuksi 2014. Tämä innosti tuhansia ulkomaalaisia sunnimuslimeja matkustamaan alueelle. Isisiä vastaan muodostettu kansainvälinen liittouma taisteli vuosia ennen kuin Isisin valtaamat alueet saatiin vapautettua.

Joukkojen vetäminen Syyriasta on ollut keskeinen osa Trumpin Syyrian-politiikkaa. Trump on luvannut, että pieni joukko Yhdysvaltain sotilaita jää Syyriaan määrittelemättömäksi ajaksi, mutta hän on pitänyt tärkeänä sitä, että paikalliset joukot hoitavat itse alueen ongelmat.

”Lähdemme sieltä melko pian. Ja annamme heidän itse selvittää ongelmansa. Syyria saa hoitaa omat ongelmansa Iranin, Venäjän, Irakin ja Turkin kanssa”, Trump sanoi heinäkuussa.

Pentagon on ollut viime päivinä huolissaan myös Turkin mahdollisesta sotilasoperaatiosta Syyrian kurdialueille. Yhdysvallat pelkää, että Turkin hyökkäys heikentäisi entisestään mahdollisuuksia taistella Isisiä vastaan ja voisi johtaa muun muassa Isis-vankien pakenemiseen.

Doctor Lecter
Agentti Mulder
Viestit: 12536
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: ISIS / ISIL

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter » Ma Syys 16, 2019 1:22 pm

Norja on tehnyt hienon teon. Suomessa ei voida kuvitellakaan, että pääsy estettäisiin, koska ihmisoikeudet. Juu, jo kuulen kun joku siellä takarivissä sanoo, että päätöstä ei ole tehty. Ei olekaan - suuntaan eikä toiseen, vaan koko juttu on jäänyt jahkailuasteelle. Satavarmasti tiedän, että varsinkin punavihreät perslävet ovat kiimassa näiden Suomeen saamisen kanssa, mutta onneksi on vastavoimia.
- Ja jopa ihan vakavasti otettavalla tasolla ilman välihuutoja, ts. Marco de Witt -tasoisia sönkkäjiä.
NRK: Norja on estänyt pysyvästi viidentoista ”Isis-taistelijan ja Isis-äidin” paluun maahan

Päätös koskee ulkomaalaisia, joilla on kytkös Norjaan asuinpaikan tai perhesiteen kautta. Noin sata ihmistä on lähtenyt Norjasta liittyäkseen Isis-järjestöön.

NORJA on päättänyt estää pysyvästi yhteensä viittätoista Isis-terroristijärjestöön kuuluvaa ihmistä palaamasta maahan, Norjan yleisradioyhtiö NRK kertoo verkkosivullaan. Kyse on ulkomaiden kansalaisista, joilla on ollut oleskelulupa Norjassa.

”Nämä ovat enimmäkseen Isis-taistelijoita ja Isis-äitejä, jotka ovat matkustaneet pois maasta liittyäkseen Isisiin. He ovat olleet ulkomailla yli kaksi vuotta Norjasta lähtemisensä jälkeen”, kertoi oikeusministeri Jøran Kallmyr NRK:lle.

Oleskelulupien peruuttamisia on tehty ulkomaiden kansalaisille, joilla on jokin Norjaan liittyvä kytkös asuinpaikan tai perhesiteen myötä. Päätöksistä neljä on tehty tämän vuoden toukokuun jälkeen, NRK kertoo.

NOIN sadan Norjaan kytköksissä olevan ihmisen uskotaan liittyneen Isisiin Syyriassa tai Irakissa. Heistä noin 60:n arvioidaan olevan ulkomaalaisia. He eivät siis ole Norjan kansalaisia. Viranomaisilla ei ole kaikkien osalta tietoa heidän olinpaikastaan tai siitä, ovatko he yhä elossa.

Norja päätti keväällä, että maa pyrkii hakemaan takaisin norjalaisten Isis-taistelijoiden orvoiksi jääneitä lapsia alueelta. Lasten vanhempia ei kuitenkaan haluta päästää enää maahan, mikäli myöhemmin kävisikin ilmi, että he olisivat elossa ja yrittäisivät paluuta Norjaan.
Helsingin Sanomat
13.9. 22:07
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Iivis
Sherlock Holmes
Viestit: 3049
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: ISIS / ISIL

Viesti Kirjoittaja Iivis » Ma Syys 30, 2019 3:28 pm

Isisin kauppaamat ja raiskaamat viruvat pakolaisleireillä, eikä ketään vaikuta kiinnostavan


Kuva
Monet jesidit elävät pakolaisleireillä ilman minkäänlaisia tulevaisuuden näkymiä. LEHTIKUVA / MESUT TURAN

Maailma vaikuttaa unohtaneen ne, jotka kärsivät ehkä eniten terroristijärjestö Isisin kauheuksista. Jesidimiehiä surmattiin raa’asti ja -naisia kaupattiin orjiksi. Nyt monet jesidit elävät pakolaisleireillä ilman minkäänlaisia tulevaisuuden näkymiä.

Amine, 38, menetti miehensä ja veljensä Isisin ottaessa Pohjois-Irakin Sinjarin kaupungin haltuunsa. Aminen ja hänen poikansa järjestö otti vangikseen ja myi orjiksi. Pian kaappauksen jälkeen Amine joutui eroon pojastaan.

– Minut myytiin 24 000 dollarilla ja poikani 14 000 dollarilla, Amine kertoo STT:lle.

Tässä jutussa vain etunimellään esiintyvä Amine kertoo, että hänet vietiin useisiin eri paikkoihin ja hän liikkui Isisin mukana, kun järjestö pakeni Yhdysvaltojen johtamia ilmaiskuja. Lopulta Amine päätyi Mosuliin. Siellä alkaneiden taistelujen päätteeksi Irakin kurdien peshmerga-joukot pelastivat hänet.

– Minun kaltaisiani naisia on tuhansia. Meitä myytiin kuten eläimiä. He raiskasivat meitä. Heidän silmissään meillä ei ollut mitään arvoa.

Amine kertoo, että hänet ja monet muut asetettiin markkinoilla esille kuin eläimet. Ihmiset tulivat ja valitsivat naisen, josta pitivät eniten. Jotkut naisista ostettiin vaimoiksi, toiset kotiapulaisiksi.

– Olimme orjia, ja niistä, jotka maksoivat meistä eniten, tuli meidän omistajiamme.

"Unohtaminen on mahdotonta"

Nyt Amine, hänen poikansa ja heidän perheensä asuvat Shariyan pakolaisleirillä Irakin Kurdistanissa. Leirillä asuu pari vuotta vanhojen tietojen mukaan lähes 16 500 jesidiä.

Suurin osa jesideistä on asunut Pohjois-Irakissa. He ovat eläneet vähemmistönä vähemmistön sisällä. He ovat etnisesti kurdeja, mutta toisin kuin monet kurdit, he harjoittavat uskontonaan jesidismiä. Isisin saapuessa Sinjariin osa naapureista kertoi Isisin taistelijoille, ketkä eivät olleet muslimeja.

– Poikani ei halua kuulla mitään niistä ajoista. Jos joku alkaa puhua, hänestä tulee aggressiivinen ja hän yrittää saada toiset hiljaiseksi, Amine sanoo.

– Unohtaminen on mahdotonta, vaikka niistä ajoista ei haluaisikaan puhua.

Aminen mukaan elämä ei enää koskaan ole kuin ennen. Tapahtuneita on vaikea kuvailla, ja monet eivät löydä sanoja ollenkaan.

– Ajattelen välillä, miten nämä ihmiset (Isisin jäsenet) voivat olla sellaisia ja miten toisille voi tehdä tällaista. Jos voi tehdä jotain tällaista, inhimillisyys on kadonnut.

Pelko Isisistä elää yhä, sillä alueella on yhä terroristijärjestön soluja. STT:n haastattelemat jesidit kertovat, että Isisin joukkoja oli vain hieman aiemmin tunkeutunut leiriin ja polttanut telttoja, joissa ihmisiä nukkui.

Osa paenneista kuoli janoon

Murad Deves, 65, onnistui pakenemaan joidenkin perheenjäsentensä kanssa Sinjarista. Devesillä ei kuitenkaan ole tietoa, mitä kaikille paenneille sukulaisille tapahtui. Yhden serkun tiedetään kuolleen pakomatkalla. Moni pakeni vuoristoon, mutta yli 50 asteen kuumuudessa osa kuoli janoon.

Irakin kurdien peshmerga-joukot lähtivät taistelutta ja jättivät jesidit Isisin armoille.

– Kukaan ei ollut pelastamassa meitä. Syyttömiä ihmisiä kuoli, ja muiden oli pakko yrittää paeta, Deves sanoo.

– Ne päivät olivat häpeäksi inhimillisyydelle, ja kaikki tapahtui koko maailman silmien edessä. He (kansainvälinen yhteisö) antoivat tämän kaiken tapahtua.

Lopulta kurdijoukot Turkista ja Syyriasta tulivat apuun ja saivat luotua käytävän, josta jesidit pääsivät ensin pakenemaan Syyriaan ja sitä kautta Irakin Kurdistaniin.

Sairaudet leviävät leirillä

Devesin ja monien muiden oli tarkoitus olla Shariyan leirillä vain lyhyen aikaa, mutta nyt heidän saapumisestaan leirille on kulunut jo vuosia. Leirillä ei ole töitä lapsille eikä tulevaisuuden näkymiä nuorille.

Naem Resa Ali, 56, kertoo, että leirillä täytyy tehdä kaikki alusta alkaen itse. Lääkäriin ei pääse, vaikka leirillä on paljon sairauksia, jotka leviävät nopeasti.

– Täällä pitää elää todella alkukantaisissa oloissa, Ali sanoo.

Leirillä koko Alin suuri perhe nukkuu yhdessä teltassa. Kesällä lämpötilat kohoavat 55 asteeseen, ja talvella leirillä on kylmä.

– Täällä mikään päivä ei ole edellistä parempi, Ali sanoo.

– Emme tiedä, mitä teemme. Emme tiedä, milloin sota loppuu ja milloin voimme palata kotiin, Deves kertoo.

Devesin mukaan perhe haluaa palata kotiinsa normaaliin elämään, mutta sota ei näytä loppuvan ja epävarmuus jatkuu.

Lähteinä myös: BBC, OHCHR, Reliefweb, ECFR

STT

https://www.ess.fi/uutiset/ulkomaat/art2571479

Noir
Alibin satunnaislukija
Viestit: 108
Liittynyt: Ti Huhti 17, 2012 9:55 pm

Re: ISIS / ISIL

Viesti Kirjoittaja Noir » Su Loka 06, 2019 8:48 pm

23-vuotias mies pidätetty Espanjassa epäiltynä kuulumisesta Isisiin – kotietsinnässä löytyi räjähdeaineita ja luettelo mahdollisista kohteista

Poliisin mukaan mies pidätettiin eilen Madridin lähellä sijaitsevassa Parlassa.

Espanjan poliisi on pidättänyt 23-vuotiaan miehen epäiltynä kuulumisesta terroristijärjestö Isisiin, kertoo uutistoimisto Reuters.

Poliisin mukaan mies pidätettiin eilen Madridin lähellä sijaitsevassa Parlassa.

Miehen kotiin tehdyssä kotietsinnässä löytyi räjähdeaineita sekä lista mahdollisista iskukohteista.

Espanjan viranomaiset tutkivat tapausta.

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/23- ... ta/7578226

Iivis
Sherlock Holmes
Viestit: 3049
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: ISIS / ISIL

Viesti Kirjoittaja Iivis » Pe Loka 18, 2019 11:29 pm

Jihadistioikeudenkäynti Itävallassa – imaamille 7 vuotta vankeutta
18.10.2019 19:13Petri Saarela


Itävallan Grazissa kymmenen päivää kestänyt jihadistioikeudenkäynti on saatu päätökseen. Pääsyytetty tuomittiin 7 vuoden ehdottomaan vankeusrangaistukseen. Kolme muuta syytettyä sai tuomioita viidestä kuukaudesta puoleen vuoteen. Kaksi syytettynä ollutta jätettiin tuomitsematta.
Grazissa kuutta islamistia vastaan käytiin oikeutta kymmenen päivän ajan. Jihadisteja syytettiin terroristiryhmään kuulumisesta, sen tekemistä rikoksista sekä valtion vastaisesta toiminnasta, kertoo Kronen Zeitung. Pääsyytetty, 47-vuotias imaami, oli rekrytoinut nuoria miehiä ISIS-järjestöön. Toisilla syytetyillä oli toiminnassa vaihtelevia rooleja.

Syyttäjä vaati miehille ehdotonta vankeutta ja kutsui islamisteja ”islamilaisiksi natseiksi.”

– Meidän tulee lopettaa väärä suvaitsevaisuus, syyttäjä sanoi ja jatkoi, että ”islamismi korvaa lain, jos emme ole tarkkoina.”

Syytetyt kiistivät syytteet. Pääsyytetty ei tunnustanut radikalisoineensa ketään. Hän ei myöskään ollut rekrytoinut ketään taistelemaan terroristijärjestön riveissä.

Yksi syytetyistä oli lähettänyt tarkka-ampujana toimineelle veljelleen kiikaritähtäimen. Mies puolustautui, että veli ei ollut koskaan tarvinnut tähtäintä. Syyttäjä oli kuitenkin tinkimätön.

– Ei hän ole sitä paperinpainonakaan käyttänyt, syyttäjä tokaisi.

Oikeus tuomitsi imaamin 7 vuoden ehdottomaan vankeusrangaistukseen ja kolme muuta syytettynä ollutta 5-6 kuukauden vankeusrangaistuksiin. Kaksi miestä vapautettiin syytteistä.

https://www.kansalainen.fi/jihadistioik ... vankeutta/

Iivis
Sherlock Holmes
Viestit: 3049
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: ISIS / ISIL

Viesti Kirjoittaja Iivis » La Loka 26, 2019 11:37 am

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/671 ... eafdf2bc18
Tanska ottaa kovat konstit käyttöön jihadisteja vastaan – ISIS-taistelijoiden kansalaisuus voidaan perua
Tänään klo 5:14

Tanskassa astuu voimaan laki, joka mahdollistaa jihadistien kansalaisuuden peruuttamisen.

Suurin osa Tanskasta ISISin riveihin lähteneistä henkilöistä on mennyt Syyriaan ja Irakiin.

Local-verkkojulkaisu kertoo, että Tanskan parlamentti hyväksyi torstaina nopeutetusti lakiesityksen, jonka avulla maahanmuuttoministeri voi peruuttaa ulkomaisiin militanttiryhmiin liittyneiden tanskalaisten henkilöiden passit. Laki on suunnattu ensisijaisesti niille henkilöille, jotka ovat taistelleet terroristiryhmä Isisin riveissä Syyriassa ja Irakissa.

Kaikki oikeistopuolueet äänestivät lakiesityksen puolesta, samoin sosiaalidemokraatit, jotka ovat hallituksessa. Keskustalaiset vasemmistopuolueet, sosiaalidemokraatit, Puna-Vihreä liitto ja Alternative äänestivät vastaan, kun taas sosialistinen kansanpuolue pidättäytyi äänestämästä.

Lakiesityksen myötä maahanmuutto- ja kotouttamisministeri Mattias Tesfaye voi ottaa kansalaisuuden niin sanotuilta vierastaistelijoiksi lähteneiltä henkilöiltä ilman oikeudenkäyntiä.

Jos henkilöltä otetaan kyseisen lain mukaan Tanskan passi pois, annetaan hänelle neljä viikkoa aika valittaa päätöksestä.

Prosessiin liittyen on esitetty vastalauseita, koska kyseisiä henkilöitä voi olla haasteellista tavoittaa neljässä viikossa: he saattavat olla esimerkiksi konfliktialueella.

Lakiin lisättiin kohta, jonka mukaan tuomari voi viime kädessä päättää, voiko valituksen jättää määräajan jälkeenkin.

Lakiin lisättiin myös lauseke, jonka mukaan laki tulee vahvistaa uudelleen vuonna 2021. Näin lain toimivuutta voidaan arvioida uudelleen, ja sitä voidaan tarvittaessa muokata.
On se hienoa, että Tanskassa voidaan ja jopa takautuvasti, miksi ei Suomessa?

Iivis
Sherlock Holmes
Viestit: 3049
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: ISIS / ISIL

Viesti Kirjoittaja Iivis » La Loka 26, 2019 11:30 pm

Al-Holin leirillä tikittää aika­pommi – naispuolisen emiirin johtama ”radikaali matriarkaatti” kontrolloi vankeja ja langettaa kuoleman­tuomioita

Julkaistu: 26.10. 14:36


Al-Holissa varttuu jo uusi Isis-sukupolvi, joka kasvaa vanhempiensa radikaalien näkemysten mukaisesti.
Koillis-Syyriassa sijaitseva al-Holin leiri oli äärirajoilla väkimääränsä ja turvallisuustilanteensa suhteen jo ennen kuin Turkki käynnisti hyökkäyksensä Syyrian rajan yli pari viikkoa sitten. Hyökkäyksen käynnistyttyä leirin vartioinnista vastaavat kurdijoukot ovat joutuneet siirtämään väkeään toisaalle, ja kysymyksestä leirille sijoitettujen Isis-taistelijoiden perheenjäsenten kohtalosta on tullut entistä kuumempi.

Leirillä on reilut 70 000 ihmistä, joista suurin osa sijoitettiin sinne terroristijärjestö Isisin kalifaatin kukistuttua Baghuzin taistelussa maaliskuun lopulla. Asukkaista hieman yli 10 000 on ulkomaalaistaustaisia, ja loput syyrialaisia sekä irakilaisia.

Yle on kertonut aiemmin, että leirillä on myös 11 suomalaisnaista, joilla on 33 lasta.


Al-Holissa on reilut 70000 ihmistä, joista hieman yli 10000:n syntyperä on muualla kuin Syyriassa tai Irakissa. (KUVA: ALI HASHISHO / REUTERS)

Al-Holissa on maaliskuun jälkeen vieraillut Ylen lisäksi myös useiden muiden tiedotusvälineiden edustajia. Leiriltä kantautuneista raporteista on käynyt ilmi, että osa Isis-taistelijoiden vangituista puolisoista uskoo edelleen voimakkaasti järjestön ideologiaan.
Lue lisää: Tältä näyttää al-Holin Isis-leirillä nyt – noin 70 000 asukkaan joukossa myös suomalaisia
Vaikka leiriläisten joukossa on myös Syyriaan lähtöään katuvia ulkomaalaisia naisia, harva heistä on uskaltanut koston pelossa avata toimittajille suutaan ja tuomita Isisin tekoja. Ja jos joku on näin tehnyt, puheita on usein epäilty keinoksi, joilla naiset pyrkivät vain edistämään pääsyä kotimaihinsa.

”Radikaali matriarkaatti” määrää leirin asukkaiden elämästä
Al-Hol sijaitsee noin 70 kilometriä Turkin rajasta etelään, joten se jää Turkin Syyriaan perustaman niin sanotun turvavyöhykkeen ulkopuolelle. Tästä huolimatta hyökkäys on lisännyt pelkoa leirin turvallisuudesta ja siellä elävien Isisin kannattajien suunnitelmista.

Turkin hyökkäyksen käynnistyttyä al-Holissa ovat vierailleet ainakin New York Times sekä espanjalaislehti El País. Kummankin haastattelemat naiset ovat kertoneet olevansa tietoisia Turkin toimista rajaseudulla.

– Odotamme heitä. Se on meille hyväksi, koska aiomme luoda uuden kalifaatin. Jos Jumala suo, ryhmä leirin naisia kertoi New York Timesin toimittajalle.
Lue lisää: Al-Holin leirin naiset: Odotamme Turkin hyökkäystä, jotta voimme paeta – ”Toivomme, että kalifaatti voidaan julistaa uudelleen”
Radikaalimpien naisten on jo aiemmin kerrottu kontrolloivan muiden tekemisiä sekä herättävän heissä pelkoa. Tästä ilmiöstä kertoo hätkähdyttäviä tietoja pitkässä reportaasissaan El País.


Al-Holin leirillä elävä nainen kuvattiin keskustelemassa kurdivartijan kanssa viime viikolla. (KUVA: DELIL SOULEIMAN / AFP / LEHTIKUVA)

Lehden mukaan al-Holin ”Isis-morsiamet” pyörittävät leirillä tällä hetkellä eräänlaista pienois-kalifaattia, josta se käyttää termiä ”radikaali matriarkaatti”. Joukon johdossa on naispuolinen ”emiiri”, joka kontrolloi aluetta ja edesauttaa leirillä olevien pakenemista.

Emiiri määrää yhteiselämän ja pukeutumisen säännöistä, vastaanottaa tietoja vartijoiden liikkeistä sekä päättää käskyjään vastaan rikkovien rangaistuksista.

– Leirin päälliköksi noussut emiiri nukkuu jokaisen yönsä eri teltoissa estääkseen meitä pidättämästä häntä, kertoi lehdelle leirin vartijoihin kuuluva kurdinainen, joka esiintyy jutussa taistelijanimellään Julia.

Leirin ulkomaalaiset on eristetty omalle alueelleen. El País kertoo, että samaan aikaan kuin kotimaat ovat jahkailleet päätöksissään naisten ja lasten tulevaisuudesta, ovat ulkomaalaisten ja paikallisten jihadistinaisten välit ehtineet lähentyä ja keskinäiset siteet vahvistua.

Emiirin neljä prikaatia
Emiirin kerrotaan perustaneen pääosin kansallisuuksien mukaan jakautuvat neljä prikaatia, joilla on tarkoin määritellyt tehtävät.

– Venäläiset ovat kaikista vaarallisimpia, he kontrolloivat eniten, Julia kertoi.

Julian mukaan yksi prikaateista vastaa pukeutumissääntöjen noudattamisen valvonnasta, toinen varoittaa puhelimia ja aseita etsivien vartijoiden tulosta ja kolmas toimii muun tiedonvälityksen parissa. Neljännen prikaatin tehtävänä on panna toimeen kuolemantuomioita sekä muita rangaistuksia, kuten telttojen ja kauppojen tuhopolttoja.


Al-Holin olosuhteiden on kerrottu olevan erittäin alkeelliset. Leirillä ei ole esimerkiksi juoksevaa vettä. (KUVA: DELIL SOULEIMAN / AFP / LEHTIKUVA)

Julia kertoi, että leirillä tapahtuu kuukausittain muutamia murhia. Todisteeksi hän näytti El Paísin toimittajille murhattujen kuvia kännykästään.

Lokakuun alussa väkivaltaisen ääriajattelun kansainvälinen tutkimuskeskus ICSVE kertoi yhden naisen kuolleen ja seitsemän haavoittuneen al-Holissa puhjenneessa ammuskelussa. Keskuksen mukaan ammuskelu oli seurausta siitä, että Isis oli yrittänyt pakottaa muita naisia sääntöjensä alaisuuteen.

– Nämä naiset eivät pelkää ketään. He uskovat, että edelleen vapaana olevat Isisin miestaistelijat tulevat pelastamaan heidät ja perustavat sitten kalifaatin uudelleen. He kylvävät pelkoa kaikkiin sekä hyökkäävät yhtä lailla vankien ja vartijoiden kimppuun pahoinpitelemällä, puremalla, puukottamalla, tappamalla ja telttoja tuleen sytyttämällä. Juuri tällä viikolla he tappoivat naisen al-Holin leirillä. Kyseessä on toinen Isis-vankien siellä tappama nainen, keskus kertoi tuolloin julkaisemassaan tiedotteessa.

Jatkuvia pakoyrityksiä ja onnistuneita pakoja
Uudelleen leimahtaneiden sotatoimien ja yleisen kaaoksen pelätään tarjoavan vankilaan suljetuille Isis-taistelijoille sekä heidän leireillä oleville perheenjäsenilleen mahdollisuuden pakenemiseen. Kurdien tiedusteluviranomainen kertoi El Paísille, että al-Holin vartijoiden määrää on jouduttu vähentämään 800:sta hengestä alle puoleen, ja tämä ei riitä hänen mukaansa millään pakoyritysten estämiseen ja turvallisuuden ylläpitämiseen.

Pakoyrityksiä tapahtuu hänen mukaansa usein. Leiriä johtava emiiri osallistuu pakojen järjestämiseen, ja pois pyrkivien kerrottiin maksavan jopa 9 000 euron summia vartijoita lahjoville salakuljettajille.


Kurdivartijat saattoivat Isis-taistelijoiden perheenjäseniä al-Holin leirissä viime heinäkuussa. (KUVA: DELIL SOULEIMAN / AFP / LEHTIKUVA)

Al-Holia ympäröivässä autiomaassa tiedetään majailevan useita nukkuvia Isis-soluja. Niiden pelätään suunnittelevan leirille organisoitua hyökkäystä, jolla ulkomaalaisia taistelijoiden perheenjäseniä saataisiin vapautettua.

Voice of America uutisoi jo lokakuun alussa, että joukko Isis-naisia oli onnistunut pakenemaan al-Holista ulkopuolisten tunkeutujien avulla.

– Muutamat salakuljettajat olivat pukeutuneet SDF-joukkojen ja turvallisuuspoliisin univormuihin ja auttoivat joitakin Isis-naisia pakenemaan leiriltä rahaa vastaan, kertoi leirillä ulkomaalaisten vankien toimia tarkkaileva Judy Serbilind VOA:lle.

Serbilind ei kertonut paenneiden tarkkaa lukumäärää, mutta kertoi kyseessä olevan kaksinumeroisen luvun. Suurin osa karanneista oli hänen mukaansa ulkomaalaisia ja enimmäkseen eurooppalaisia.

– Uskomme heidän paenneen Idlibiin ja sieltä Turkkiin. Uskoaksemme osa heistä on saattanut pyrkiä kotimaidensa lähetystöihin ja osa on jäänyt Turkkiin, Serlibind sanoi.


Al-Holin leirille vangittu ranskalaisnainen kuvattiin kävelemässä lapsensa kanssa viime viikolla. (KUVA: DELIL SOULEIMAN / AFP / LEHTIKUVA)

El Paísin mukaan Turkin hyökkäys on johtanut pakoihin myös suoraan, sillä Turkin puolesta taistelevat puolisotilaalliset syyrialaisjoukot vapauttivat hiljattain Ain Issassa sijaitsevalta leiriltä noin 800 Isis-taistelijoiden perheenjäsentä. Heidän joukossaan oli useita ranskalaisnaisia lapsineen.
Lue lisää: Isis sanoo ”vapauttaneensa” Syyrian kurdien vangitsemia naisia
Lehden mukaan ranskalaiset ovat viestittäneet asianajajilleen olevansa kunnossa ja päässeensä liittymään Syyriassa jälleen jihadistien joukkoon. Myös New York Timesin haastattelemat naiset kertoivat olevansa ”100-prosenttisen” valmiita pakenemaan, jos tilaisuus tarjoutuu.

VOA kertoi jutussaan myös sosiaalisessa mediassa levinneestä Isisin propagandavideosta, jolla ryhmä naisia näyttää lähettävän puhelimella viestiä al-Holin leiriltä.

– Kysymme teiltä, kykenettekö säilömään taistelijoiden naisia, joita pidätte mädällä leirillänne? Vastaamme teille, että ette. He ovat nyt tikittävä aikapommi, yksi Isis-naisista sanoo videolla.

Uusi Isis-sukupolvi kasvaa
Aikapommi naiset ovat myös siinä mielessä, että he vastaavat tällä hetkellä al-Holin leirillä elävien 40 000 lapsen kasvattamisesta. VOA:n mukaan jotkut asiantuntijat uskovat, että vaikka naiset eivät välttämättä itse osallistuisi Isisin mahdolliseen uuteen tulemiseen, vaikuttavat heidän radikaalit näkemyksensä jo seuraavaan sukupolveen.

– Mielestäni vaara piilee heidän kyvyssään varmistaa, että myös seuraava sukupolvi kasvatetaan todella äärimmäisiin näkemyksiin. Riski on pienempi naisten itsensä suhteen kuin siinä mielessä, että he kykenevät kasvattamaan konfliktia siirtämällä sen seuraavalle tasolle, sanoi Georgian osavaltionyliopiston Lähi-idän tutkimuksen professori Mia Bloom VOA:lle.


Al-Holin asukkaista yli puolet eli noin 40000 on alaikäisiä. (KUVA: DELIL SOULEIMAN / AFP / LEHTIKUVA)

El Paísin mukaan ”radikaali matriarkaatti” pyrkii radikalisoimaan leirin muita asukkaita kaikin tavoin. Äitien näkemykset heijastuvat lehden mukaan myös siihen, että lapset heittelevät leirille saapuvia toimittajia kivillä sekä heiluttelevat heille keskisormiaan.

Hätkähdyttävä on myös leirillä työskentelevän Mohamed-nimisen kurdiviranomaisen kertoma tieto, jonka mukaan leirin väkiluku kasvaa jatkuvasti, vaikka sinne ei tulisikaan ulkopuolelta tuotuja vankeja. Leirillä kerrotaan syntyvän noin 50 lasta kuussa, vaikka miehiä siellä on käytännössä vain hyppysellinen.


Lapset kurkistelivat teltan seinissä olevista aukoista al-Holissa viime huhtikuussa. (KUVA: ALI HASHISHO / REUTERS)

Lähisairaaloihin on tuotu synnyttämään useita ulkomaalaisten alueella asuvia nuoria naisia, vaikka siellä kaikki miespuoliset vangit ovat lapsia tai teini-ikäisiä.

– Naiset toimivat ikään kuin kalifaatin poikasten hautomakoneina. Jihadistinaiset naittavat toisilleen 15-vuotiaita poikia ja tyttöjä, jotta he saisivat lapsia, Mohamed kertoi omilta lähteiltään saamiinsa tietoihin perustuen.

New York Timesin al-Holissa kohtaamien naisten mukaan ”uusi kalifaatti” tulee olemaan ”entistä parempi” ja se valtaa tulevaisuudessa suuria maa-alueita.

– Lapsemme ovat jumalan polulla, eikä Isis katoa. Isis tulee säilymään aikojen loppuun. Haluamme sinun kertovan tämän kaikkialle maailmaan: islamilainen valtio palaa vielä, naiset julistivat.
Anna Nuutinen

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006286497.html

Avatar
On Anoi Kaa
James Bond
Viestit: 7255
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: ISIS / ISIL

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa » Su Loka 27, 2019 6:17 am

Eiköhän ne Venäjä ja Turkki hoida tonttinsa, siis ryssät tukee diktaattorikamuaan ja tekevät maakauppojq mineraalien ja etenkin öljyn takia, oletamån?

Miksi en ole lukenut mistään suomalaislehdestä, että Syyrian sekopäämaasta pois nypätyt pääosin SF-jäbät on komennettu seuraavaksi taistelemaan (-neuvomaan ja ohjaamaan ilma-iskuja) Länsi-Irakiin? Ja arvatkaapa ketä vastaan, no daeshia tietysti.
https://nypost.com/2019/10/20/us-troops ... secretary/


Sitten on vielä se, että jos Turkki apua tarvitsee, se sitä NATO-maana myös saa. Se oli Kurdienkin helppo sotia, kun Usa tykitti taivaan mustaksi erinäistä kepposmatskua ja puhdisti käytännössä kaiken epäilyttävän 10 km päästä kurdilinjasta. Kaupunkisota tietysti erikseen, siinä vaaditaan jo kovajätkä-asennetta, vaikka eipä ne dronejen välittämät tiedot sielläkään haittaa tee. Tai se, että ammutaan parit Tomahawkit tai omat suosikkini pst-ohjukset Helllfiret kohteisiin.
Terveisiä Reaganilta, lukee suosikissani Hellfiressä.
Terveisiä Reaganilta, lukee suosikissani Hellfiressä.
AGM-114_Hellfire roikkuu Predator-dronen siipien suojissa.jpeg (92.99 KiB) Katsottu 4399 kertaa
Noita on muuten myös Ruottissa ja Norjassa, mutta vasta aavikkosota on todistanut Hellofire-ohjusten luotettavuuden ja monikäyttöisyyden. Tuossa esittelyvideo:
https://youtu.be/pBTnvPXm4Fs
Korona on ohjannut itseäni aiempaa vahvemmin luomuruokaan ja kotimaisuuteen. Seurauksena suolistoni on aivan rautaisessa kunnossa, vaikka bakteerikanta oli hyvä jo aiemminkin.

Avatar
On Anoi Kaa
James Bond
Viestit: 7255
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: ISIS / ISIL

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa » Su Loka 27, 2019 5:02 pm

Iivis kirjoitti:
Ke Elo 07, 2019 5:19 pm
https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006197175.html

Yhdysvallat veti lähes kaikki joukkonsa pois Syyriasta, ja nyt Isis on alkanut vahvistua uudelleen
Erikoisjoukot tappoivat kuitenkin pääjehu Abu BakrAl-Baghdadin. Oli itkenyt jossain tunnelissa ja ei ollut kuulemma halunnut kuo9lla. Trump kertoo myös ettei halua paapoa Turkin ja Venäjän touhuja loppuelämää ja kertoo hänen mielestään pahasta virheestä mennä Irakiin Bushille syötetyn väärän tiedon (ja jumalakinhan hänelle puhui yöllä).
https://youtu.be/XKJZRpnBowk
Korona on ohjannut itseäni aiempaa vahvemmin luomuruokaan ja kotimaisuuteen. Seurauksena suolistoni on aivan rautaisessa kunnossa, vaikka bakteerikanta oli hyvä jo aiemminkin.

Avatar
Virdon
Columbo
Viestit: 2340
Liittynyt: To Maalis 05, 2009 1:03 am
Paikkakunta: Minas Tirith

Re: ISIS / ISIL

Viesti Kirjoittaja Virdon » Su Loka 27, 2019 6:33 pm

Heh, jos nuo kaikki julkaistut tiedot paikkansa pitävät, niin kylläpä siinä taas yksi johtaja lähti uljaasti pupu pöksyissä ja oman vapisevan käden kautta. Mahdollisimman pikaiset mullat vaan jo ennakkoon tilalle tulevalle paratiisiin haikailevalle parasiitille.
Onnellisuutta on se ettei vituta ihan joka päivä.

Iivis
Sherlock Holmes
Viestit: 3049
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: ISIS / ISIL

Viesti Kirjoittaja Iivis » Su Loka 27, 2019 8:50 pm

Niinpä niin, ei tullut yllätyksenä Antin mielipide.
Isis-taistelijoiden kansalaisuus voidaan perua Tanskassa, Antti Rinne ei innostu ajatuksesta: ”Lähtökohtaisesti jokainen on syytön, kunnes todistetaan syylliseksi”
Tänään klo 15:56

Pääministeri Antti Rinne sanoi Ylen pääministerin haastattelutunnilla, että lainsäädännössä on nopeastikin täsmennettäviä asioita, mutta ne eivät liity syyllisyyteen.
Pääministeri Antti Rinteen mukaan hallitus seuraa tarkkaan al-Holin leirillä olevien suomalaisten tilannetta, mutta ei voi kertoa siitä paljon julkisuuteen.

Pääministeri Antti Rinne (sd) kiisti Yle Radio Suomen pääministerin haastattelutunnilla entisen sisäministerin Kai Mykkäsen (kok) näkemyksen siitä, ettei hallitus olisi puoleen vuoteen edistänyt sitä, mitä tehdään Syyrian al-Holin leirillä olevien suomalaisten suhteen. Leirillä on tiettävästi 33 suomalaista lasta ja 11 naista.

Rinteen mukaan hän tietää hyvin tarkkaan leirin tilanteesta ja siitä, mitä hallitus asialle tekee, mutta ei voi yksilöiden oikeussuojan vuoksi puhua asiasta kovin avoimesti. Turkin hyökkäys Syyriaan on heikentänyt leirin vartiointia.

Rinteeltä kysyttiin pääministerin haastattelutunnilla näkemystä siihen, tulisiko Suomenkin ryhtyä vastaavanlaisiin toimenpiteisiin kuin Tanska. Rinne ei ajatuksesta innostu.

Tanskan parlamentti hyväksyi torstaina nopeutetusti lakiesityksen, jonka avulla maahanmuuttoministeri voi peruuttaa ulkomaisiin militanttiryhmiin liittyneiden tanskalaisten kansalaisuuden ilman oikeudenkäyntiä. Laki on suunnattu ensisijaisesti henkilöille, jotka ovat taistelleet terroristiryhmä Isisin riveissä Syyriassa ja Irakissa.

Jos henkilöltä otetaan lain mukaan Tanskan passi pois, annetaan hänelle neljä viikkoa aikaa valittaa päätöksestä.

– Suomen hallitus lähtee siitä, että lähtökohtaisesti jokaisen ihmisen ihmisarvo on loukkaamaton. Lähtökohtaisesti jokainen ihminen on syytön, kunnes oikeudenkäynnissä todistetaan syylliseksi. Sen pohjalta seuraa asianmukaiset rangaistukset, Rinne sanoi.

Tehokkaampaa toimintaa?
Rinteen mukaan tiettyjä asioita lainsäädännössä täytyy nopeastikin täsmentää.

– Mutta en puhu mistään syyllisyysasioista, vaan siitä, että pystytään toimimaan viranomaisten toimesta nykyistä tehokkaammin tilanteessa, jossa tehokkuutta vaaditaan, pääministeri totesi tarkentamatta, mihin tilanteisiin hän viittaa.

Rinne on todennut, että Suomen kansalaisella on perustuslain mukaan oikeus palata Suomeen, vaikka hän olisi rikoksesta epäilty.

Al-Holin leirille on tuotu kymmeniätuhansia Isisin vaikutusalueella asuneita naisia ja lapsia Isisin kalifaatin romahdettua kevään aikana.

Suojelupoliisi on kertonut pitävänsä todennäköisenä, että palaajat lisäävät Suomeen kohdistuvaa terrorismin uhkaa. Supo arvioi, että konfliktialueelta mahdollisesti palaavat naiset verkostoituvat keskenään ja heistä tulee olennainen osa Suomeen jo muodostunutta jihadistista alamaailmaa.

HANNA GRÅSTEN
https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/c ... 088ad823c0

Doctor Lecter
Agentti Mulder
Viestit: 12536
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: ISIS / ISIL

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter » Ma Loka 28, 2019 9:45 am

Iivis kirjoitti:
Su Loka 27, 2019 8:50 pm
Niinpä niin, ei tullut yllätyksenä Antin mielipide.
Ei tullut ei. Selkeästi vasemmistolainen näkemys. Rinne on saavuttanut sen tason, missä tunne sumentaa järjen.
Isis-taistelijoiden kansalaisuus voidaan perua Tanskassa, Antti Rinne ei innostu ajatuksesta: ”Lähtökohtaisesti jokainen on syytön, kunnes todistetaan syylliseksi”
...
Rinteeltä kysyttiin pääministerin haastattelutunnilla näkemystä siihen, tulisiko Suomenkin ryhtyä vastaavanlaisiin toimenpiteisiin kuin Tanska. Rinne ei ajatuksesta innostu.

Tanskan parlamentti hyväksyi torstaina nopeutetusti lakiesityksen, jonka avulla maahanmuuttoministeri voi peruuttaa ulkomaisiin militanttiryhmiin liittyneiden tanskalaisten kansalaisuuden ilman oikeudenkäyntiä. Laki on suunnattu ensisijaisesti henkilöille, jotka ovat taistelleet terroristiryhmä Isisin riveissä Syyriassa ja Irakissa.

Jos henkilöltä otetaan lain mukaan Tanskan passi pois, annetaan hänelle neljä viikkoa aikaa valittaa päätöksestä.

– Suomen hallitus lähtee siitä, että lähtökohtaisesti jokaisen ihmisen ihmisarvo on loukkaamaton. Lähtökohtaisesti jokainen ihminen on syytön, kunnes oikeudenkäynnissä todistetaan syylliseksi. Sen pohjalta seuraa asianmukaiset rangaistukset, Rinne sanoi.
Tanskan demareilla on SDP:n hallusinaation nähden järki päässä. Miksi Rinne näkee Tanskan mallin olevan persiistä ja mitä etuja hän kuvittelee sillä saavutetevan jos Suomesta muodostuu eräänlainen terroristien turvasatama? Lisää demariäänestäjiä?
Suojelupoliisi on kertonut pitävänsä todennäköisenä, että palaajat lisäävät Suomeen kohdistuvaa terrorismin uhkaa. Supo arvioi, että konfliktialueelta mahdollisesti palaavat naiset verkostoituvat keskenään ja heistä tulee olennainen osa Suomeen jo muodostunutta jihadistista alamaailmaa.
Kuin ihmeessä Suomeen on sellainen päässyt muodostumaan? Meillähän on maailman parhaat viranomaiset, tiheä verkko nopeusvalvontakameroita, korkea verotus, huippuosaamista yms. Ketkä ovat mahdollistaneet sen, että Suomeen on päässyt syntymään jihadistinen alamailma? Poliitikkoja, puolueita, virkamiehiä, suvaitsevaisia nöyristelijöitä... Nimiä! Ihmisoikeuksien hinta on siis jihadistinen alamaailma.

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/c ... 088ad823c0
-------------------------------------

Mut joo, ISIS-johtaja on siis kuollut. Ei ehtinyt hakea turvapaikkaa Suomesta - joka olisi toki myönnetty, sillä pelko siitä, että hän olisi joutunut kidutuksen kohteeksi olisi ollut olemassa. Antti Rinteen sanoja lainatakseni - jokainen on syytön kunnes tosin todistetaan.
- Eihän näitä muitkaan ISIS-teroja ole voitu todistaa syyllisiksi, niin kuis nyt sitten hänet.
Näin terroristi­johtaja Abu Bakr al-Baghdadi ajettiin täydelliseen umpikujaan – erikois­koulutettujen sotakoirien kamerat tallensivat viime hetket

Operaatio Isis-johtajan surmaamiseksi eteni kuin toimintaelokuvassa.
TARKIMMAT yksityiskohdat Isis-johtaja Abu Bakr al-Baghdadin kuolemaan johtaneesta erikoisoperaatiosta antoi presidentti Donald Trump.

Hän seurasi itse operaation etenemistä Valkoisen talon tilannehuoneessa, aivan samaan tyyliin kuin edeltäjänsä Barack Obama Osama bin-Ladenin viimeisiä hetkiä 2011.
– Se oli kuin katselisi elokuvaa, kertoi Trump seurattuaan suoraa videokuvaa operaatiosta Valkoisessa talossa.

Yhdysvaltain kahdeksan helikopteria nousivat lauantaina yöllä ilmaan tukikohdasta Länsi-Irakista. Puolustusministeri Mark Esper kertoi, että mukana oli ”alle 100” sotilasta. Eri tiedotusvälineiden saamien tietojen mukaan joukot olivat Delta- ja Rangers-sotilaita sekä CIA:n agentteja.

Delta-joukot ovat maavoimien erikoisjoukkojen, ”Vihreiden barettien” tärkeimmän tason kohteita varten rakennettu eliittiryhmä. Sen vastine merivoimissa on Navy Sealien Seal Team Six, joka muistetaan bin-Laden -operaation tekijöinä.

Helsinkiin on matkaa 4400 kilometriä. Matkan voi tehdä - ja on tehty - myös autolla.
Helsinkiin on matkaa 4400 kilometriä. Matkan voi tehdä - ja on tehty - myös autolla.
ISIS_kartta.jpg (79.88 KiB) Katsottu 4023 kertaa
JOUKOT lensivät noin tunnin ja 10 minuuttia yli Syyrian Idlibin maakuntaan vain muutaman kilometrin päähän Turkin rajasta. Osa lentomatkasta kulki Venäjän joukkojen valvoman alueen yli. Presidentti Trump kiitteli Venäjää näiden sallittua lennot, vaikka ”eivät tienneet tehtävän luonnetta”.
– Lensimme hyvin, hyvin matalalla ja hyvin, hyvin kovaa, Se oli erittäin vaarallinen osuus tehtävästä. Päästä sinne ja pois, Trump kertoi.

Kopterit lensivät yön pimeydessä matalalla yli pakolaisleirin saaden siellä nukkuneet paniikkiin. Kopterit laskeutuivat läheisen Barishan kylän ulkopuolelle, jossa tien varressa sijaitsee pihamuurin ympäröimä vaatimaton talo. Heti kun sotilaat olivat maassa ”puhkesi helvetti”, kuvailee Trump.

Joukko erikoissotilaita juoksi kopterista ja räjäytti aukkoja pihamuuriin välttääkseen oville mahdollisesti viritetyt räjähdeansat.
– He saivat vastaansa paljon tulitusta, Trump kertoi.

Rakennukset, joihin Abu Bakr al-Baghdadi oli majoittunut, pommitettiin maan tasalle. (KUVA: OMAR HAJ KADOUR/AFP/LEHTIKUVA)
Rakennukset, joihin Abu Bakr al-Baghdadi oli majoittunut, pommitettiin maan tasalle. (KUVA: OMAR HAJ KADOUR/AFP/LEHTIKUVA)
ISIS_tönöt_maantasalla.jpg (155.29 KiB) Katsottu 4023 kertaa
TULITAISTELUSSA kuoli ”iso joukko” al-Baghdadin apureita. Komentajat ilmoittivat radiolla miten tehtävä edistyi: 11 lasta saatu elävinä ulos, vankeja otettu, al-Baghdadin kaksi vaimoa löydetty kuolleina. Pentagon-lähteiden mukaan naiset olivat laukaisseet yllään olleet räjähdeliivit.

Ja sitten tuli hetki, jota kaikki odottivat.
– Sir, rakennuksessa on enää yksi henkilö. Hän on mennyt tunneliin yrittäen paeta, mutta tunneli päättyy umpikujaan, Trump kuvaili viestiä Syyrian yöstä.

Läheisessä talossa asuva Abu Ahmad, 55, seurasi vain muutaman kymmenen metrin päästä kun ”vierasta kieltä puhuneet joukot” rynnäköivät päin naapuria. Hän kuuli jonkun huutavan arabiaksi, kehottaen piiritettynä olevaa ”Abu Mohammadia” antautumaan.
– Huusimme häntä antautumaan. Hän kieltäytyi ja vetäytyi maan alle, kertoi puolustusministeri Esper.

AL-BAGHDADI oli amerikkalaisten mukaan mennyt tunneliin vetäen mukaansa kolme lasta. Pitkään jahtaajiaan pakoilleen al-Baghdadin tiedettiin aina käyttävän räjähdeliivejä siltä varalta, että hänet yritetään siepata. Siksi amerikkalaissotilailla oli mukana kauko-ohjattava robottiajoneuvo, mutta sitä ei ehditty hässäkässä virittää käyttöön.

Tunneliin lähetettiin sen sijaan erikoiskoulutettuja sotakoiria. Niiden kantamissa varusteissa on muun muassa videokameroita, joilla voitiin seurata tapahtumia.
– Hän oli saavuttanut tunnelin pään ja koiramme jahtasivat häntä. Sitten hän laukaisi räjähdeliivit tappaen itsensä ja kolme lasta. Se oli brutaalia, Trump kuvaili.
– Hän kuoli kuin koira ... Maailmassa on nyt paljon turvallisempaa.

Tunneli romahti räjähdyksessä osin ja ainakin yksi koirista hautautui sinne loukkaantuneena. Al-Bagdadin ruumiinosat kaivettiin esiin, ja niille tehtiin paikanpäällä pikainen DNA-testi. Noin 15 minuutin kuluttua tulos valmistui ja kello 19.15 Yhdysvaltain itärannikon aikaa ilmoitti joukkojen komentaja, että al-Baghdadi on kuollut.

Trump vihjaisi, että video al-Baghdadin kuolemasta pitäisi julkaista viestinä niille, jotka harkitsevan liittymistä terroristeihin.
– Heidän tulisi nähdä, kuinka hän kuoli. Hän ei kuollut sankarina. Hän kuoli kuin pelkuri – itkien, vaikertaen ja kirkuen ja vetäen kolmea lasta mukaansa. Varma kuolema. Ja tiesi tunnelin päätyvän umpikujaan, Trump totesi.

Abu Bakr al-Baghdadi esiintyi huhtikuussa 2019 julkisuuteen ilmestyneellä propagandavideolla. (KUVA: AFP/LEHTIKUVA)
Abu Bakr al-Baghdadi esiintyi huhtikuussa 2019 julkisuuteen ilmestyneellä propagandavideolla. (KUVA: AFP/LEHTIKUVA)
työvoimapulan_paikkaaja.jpg (46.73 KiB) Katsottu 4023 kertaa
OPERAATIOSSA kuoli tiettävästi yhdeksän henkilöä, mukaan lukien al-Baghdadi. Myös kaksi amerikkalaisten erikoisjoukkojen sotilasta loukkaantui lievästi.

Amerikkalaiset tutkivat paikkoja ottaen mukaansa ”erittäin tärkeää” Isis-aineistoa, vankeja ja ainakin al-Baghdadin ruumiin.

Noin kahden tunnin kuluttua joukot lähtivät pois, ja pian sen jälkeen amerikkalaishävittäjät tuhosivat rakennuksen maan tasalle täsmäpommeilla. Isisin kannattajille ei haluttu jättää palvontapaikkaa muistuttamaan johtajansa kuolemasta.
– Rakennus oli läjässä ja vieressä oli tuhottu teltta ja ajoneuvo. Autossa oli kaksi ruumista ja raunioissa kuusi, kuvaili paikalle ensimmäisten joukossa saapunut kyläläinen Abdel Hameed AFP:lle.

Al-Baghdadin ruumis ”hävitetään asianmukaisesti”, summasi kansallisen turvallisuuden neuvonantaja Robert O’Brien operaation.

Osama bin-Ladenin ruumis kipattiin mereen amerikkalaisten ensin konsultoitua islamilaisen lain ja rituaalien asiantuntijoita.

Lähteet: Reuters, CNN, BBC, Washington Post, ABC News, Fox, Military Times, Financial Times
IltaSanomat
27.10. 23:40
Osama bin-Ladenin ruumis kipattiin mereen amerikkalaisten ensin konsultoitua islamilaisen lain ja rituaalien asiantuntijoita
Tässä tulee mieleen sellainen juttu, että joo, miten sen nyt muotoilisi. Jos tämä Osama ja nyt surmattu hemmo ovat olleet teroja, niin eikös islamille tekisi hyvää sellainen irtiotto heistä ja todeta, että "nämä kaksi vätystä halveerasivat islamia ja koska se oikea islam on rauhaa ynnä rakkautta, niin nämä miehet eivät ansaitse islamilaista tapaa tulla haudatuksi".
- Mutta siis edelleen heidät halutaan siunata islamilaisen lain ja rituaalien asiantuntijoiden ohjeiden sekä vihjeiden mukaan. Mitä se kertoo islamista ja islaminuskoisten suhtautumisesta terrorismiin?

Ehdotelmani olisi islamin taholta selkeä kädenojennus sille väitteelle, että islam ja terrorismi eivät kuulu yhteen ja että islam on sitä mitä sen sanotaan olevan; rauhaa sekä rakkautta, puhdasta ja valkeaa.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Kardemumma

Re: ISIS / ISIL

Viesti Kirjoittaja Kardemumma » Ma Loka 28, 2019 11:23 am

CIA voisi antaa hieman todisteita tästä "sankarioperaatiosta", joka eteni kuin elokuvissa. Amerikkalaiset pelastivat lapsia ja erikoistason terroristit kuolivat itkien ja kirkuen. Minä en usko sanaakaan tuon vitun vanhan harmaantuneen ketkun kertomana. Trump voisi itse näyttää omaa sankarillisuuttaan ja tehdä muutakin kuin uhota linnakkeensa suojista. Trump on Al-Baghdadiin verrattuna pelkuri. Jos mitään todistusaineistoa ei ilmaannu niin silmissäni Yhdysvallat on jälleen kerran alentunut siltä viemäritasolta missä se oli jo paljon aikaisemmin. Uskon vahvasti Yhdysvaltojen itse tappaneet jällen kerran pelkästään naisia ja lapsia sekä kokeneen suuren miestappion.

Avatar
sikakoira
Sherlock John Holmes
Viestit: 5036
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: ISIS / ISIL

Viesti Kirjoittaja sikakoira » Ke Loka 30, 2019 7:39 pm

^
https://www.corbettreport.com/
Something Big Has Happened!
Tuossa vähän faktaa neljän edellisen ISIS johtajan oudosti samanlaisista kohtaloista.Kuollaan,ylösnoustaan,vangitaan,karataan ,kuollaan,ylösnoustaan........... :lol:

Olen samoilla linjoilla kuin Kardemumma tämän viimeisimmän tapauksen osalta. :lol:
A theory from a group of scientists is just that: a theory. Believing the opinion of that group without critical verification is just that: belief.
Dr John Lee

Doctor Lecter
Agentti Mulder
Viestit: 12536
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: ISIS / ISIL

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter » La Marras 02, 2019 9:15 pm

Turkki ilmoitti lähettävänsä Syyriassa vangitut ulkomaalaiset Isis-taistelijat kotimaihinsa

Ainakin 13 kuoli räjähdyksessä Turkin rajan lähellä.

TURKIN hallitus ilmoitti lauantaina, että se lähettää Syyriassa vangitut ulkomaalaiset Isis-taistelijat kotimaihinsa, uutistoimistot kertovat. Etenkin moni eurooppalainen maa on haluton ottamaan takaisin Syyriaan terroristijärjestö Isisin riveihin lähteneitä kansalaisiaan.

Turkin sisäministeri SÜLEYMAN SOYLU sanoi, ettei Turkki huolehdi näistä Isisin jäsenistä loputtomasti. Hän huomautti, ettei Turkki ole mikään ”Isisin hotelli”, uutistoimisto AFP kirjoittaa.

Turkki huolehtii vangituista ulkomaalaisista Isis-taistelijoista vielä jonkin aikaa, mutta sitten heidät lähetetään kotimaihinsa, Soylu sanoi.

Reutersin mukaan Soylu arvosteli Euroopan passiivisuutta asiassa. Soylun mukaan jotkin EU-maat, kuten Britannia ja Hollanti, ovat vieneet joiltakin Isisiin liittyneiltä kansalaisiltaan kansalaisuuden, ettei Turkki voisi lähettää heitä kotimaihinsa.

SOYLU SANOO, ettei Turkki hyväksy sitä, että Eurooppa jättää Turkin vastaamaan Isis-vangeita yksinään. ”Se on myös vastuutonta”, Soylu arvosteli Reutersin mukaan.

Turkki on vanginnut Isisin jäseniä koillisessa Syyriassa sotilas­operaationsa aikana. Isisin jäsenet olivat aiemmin kurdien vankeina.

Turkki hyökkäsi Pohjois-Syyriaan 9. lokakuuta. Turkin mielestä alueen kurdijoukot ovat terroristeja, ja maa haluaa muodostaa Pohjois-Syyriaan turvavyöhykkeen.

Turkki aloitti hyökkäyksensä sen jälkeen, kun Yhdysvallat oli ilmoittanut vetävänsä joukkonsa alueelta.

LAUANTAINA AINAKIN 13 ihmistä kuoli ja yli 30 loukkaantui autopommin räjähdyksessä torilla Syyriassa Tal Abiadin kaupungissa lähellä Turkin rajaa.

Tal Abiad on kuulunut Turkin hyökkäyksen keskeisiin kohteisiin.

Turkin hallitus syytti räjähdyksestä Syyrian kurdien YPG-joukkoja ja Turkissa vaikuttavaa kurdien PKK:ta. Turkin tavoin myös moni länsimaa pitää PKK:ta terroristijärjestönä.

Turkin Syyriaan kohdistaman operaation aikana Tal Abiadissa käydyt taistelut kuuluvat operaation ankarimpiin.
Helsingin Sanomat
2.11. 17:50
Hän huomautti, ettei Turkki ole mikään ”Isisin hotelli”, uutistoimisto AFP kirjoittaa.
Ei sitä myöskään pidä oleman mikään muukaan maa. Sinne vaan jonnekin montun syrjälle ja kuula päähän. Maailma olisi paljon parempi paikka, eikä tarvitsisi loputtomiin vatvoa heidän kohtaloon, elättämistään, oikeuksiaan - ja odotella sydän syrjällään iskua jonnekin.
...ettei Turkki hyväksy sitä, että Eurooppa jättää Turkin vastaamaan Isis-vangeita yksinään. ”Se on myös vastuutonta”
Vastuutonta on myös se, etteivät ählämit osaa ja/tai halua elää rauhassa ikinä. Missään.
- Aih, unohdin! Ählämeiden vastuuhan on ulkoistettu EU:lle, koska jokin ihme velkamme.
Britannia ja Hollanti, ovat vieneet joiltakin Isisiin liittyneiltä kansalaisiltaan kansalaisuuden, ettei Turkki voisi lähettää heitä kotimaihinsa.
Hienoa! Esimerkillistä toimintaa. Suomi vaan ei tee niin, koska "euroopalaiset arvot". (Lausutaan Petteri Orpon (kok) äänellä ja ollaan niin saatanan hyveellisiä siinä samalla).
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Vastaa Viestiin