ISIS / ISIL

Aiheet terrorismista ja terroriryhmistä tänne.
Dr Bergmeister
Adrian Monk
Viestit: 2826
Liittynyt: La Maalis 13, 2010 10:37 pm
Paikkakunta: Pohjanmaan rannikkoseutu

Re: ISIS / ISIL

Viesti Kirjoittaja Dr Bergmeister »

Kyllä siinä toki vähäksi aikaa tekemistä riittää. Mutta ei se siihen jää, suunta seuraavaksi itään päin. Indonesia, Malesia, Filippiinit ja monet muut islamilaiset maat Aasiassa ovat seuraavaksi vuorossa. Tässä eräänä päivänä satuin vilkaiseman al-Jazeeran ivulle ja löysin tällaisen "mielenkiintoisen" englanninkielisen artikkelin:
http://www.aljazeera.com/indepth/featur ... 86815.html

Näillä näkymin ei ole tiedossa Euroopan valloitusretkeä jotain satunnaista yksittäistapausta lukuun ottamatta.
Gods made heavy metal.

Jimi Kivivirta
Lauri Hanhivaara
Viestit: 139
Liittynyt: Pe Loka 04, 2013 10:05 pm

Re: ISIS / ISIL

Viesti Kirjoittaja Jimi Kivivirta »

Veriviemäri kirjoitti:
On varsin erikoista että muslimit taistelevat keskenään (shiiat ja sunnit). Eikös heidän pitäisi taistella meitä "oikeasti vääräuskoisia" vastaan?
Muistetaan se 30 vuotinen sota. Väärä oppista ja ristiretkeläistäkin pahempi asia on "harha oppinen" islamilainen. Shiat ja sunnit ovat toistensa verivihollisia, myöskin näiden välillä on usein etninen jako, enemmistö shiioista ei ole arabeja kuten iranilaiset tai Syyrian aramealaiset ynnä muut. Myöskin kuvion taustalla on käynnissä oleva varjonyrkkeily ottelu jota ei helposti huomaa eli Iranin ja Saudi-Arabian välinen sijais-armeijoiden avulla käytävä sota alueen johtavan islamilaisen mahdin tittelistä. Eurooppalaisesta näkövinkkelistä Shiat ovat kuitenki se pienempi paha.
I have a special this week - Opinions come with no extra charge

URSA
Horatio Caine
Viestit: 6000
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: ISIS / ISIL

Viesti Kirjoittaja URSA »

Australiassa kauhistellaan siellä asuneen, Syyriaan lapset mukanaan lähteneen ISIS-taistelijan Twitterissä julkaisemaa kuvaa pojastaan pitelemässä irtileikattua päätä.
http://www.essentialkids.com.au/family- ... 3dhiw.html

URSA
Horatio Caine
Viestit: 6000
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: ISIS / ISIL

Viesti Kirjoittaja URSA »

http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art- ... 28328.html
Pikkupoika esitteli tapetun päätä Syyriassa - Australia kauhuissaan
Julkaistu: 11.8.2014 11:10

Australiasta Syyriaan lähteneen miehen pojat ovat mukana Isis-järjestön riveissä.
Australiassa ja maailmalla on kauhisteltu Twitterissä julkaistua kuvaa. Siinä esiintyy arviolta ekaluokkalaisen ikäinen vaalea poika baseball-lippis päässään - ja surmatun miehen irtileikattu pää käsissään.

Kuva on otettu tiettävästi Pohjois-Syyrian Raqassa ääri-islamilaisen Isis-järjestön alueella. Pojan isä on The Australian -lehden mukaan australialainen Khaled Sharrouf, joka on istunut kotimaassaan vankilassa terroriteon suunnittelusta.

Sharroufin Twitterin-tilillä julkaistun kuvan mukana on teksti: "Minun poikani."

Toisessa julkaistussa kuvassa esiintyy Sharrouf itse rinnallaan kolme aseistettua poikaa, jotka tiedustelulähteiden mukaan ovat hänen omia poikiaan.

Sharrouf tuomittiin 2009 neljäksi vankeuteen terrori-iskujen suunnittelusta. Hänellä oli vapauduttuaan maastapoistumiskielto, mutta hänen uskotaan matkustaneen väärän passin turvin Syyriaan ja liittyneen julmaa valloitussotaa käyvän Isis-järjestön riveihin.

Australiaa järkyttää syvästi se, että mies näyttää ottaneen myös lapsensa mukaan ja altistaneen pienet pojat silmittömälle väkivallalle.

- Tämä on jälleen yksi todiste siitä, kuinka barbaarinen tuo järjestö (Isis) on, Australian pääministeri Tony Abbott kommentoi.

Hänen mukaansa todisteet osoittavat Isisin vaarallisuuden koko maailman turvallisuudelle.
Kuva

Tajusin pojan takana olevan aidan olevan täsmälleen samanlainen kuin monissa muissakin Raqassa otetuissa kuvissa, joiden perusteella kadulla on ollut paljon muitakin irtileikattuja päitä kuin pojan käsissään pitelemä. Sopiva paikka 7-vuotiaalle?

Linkeissä on sensuroimattomia kuvia silvotuista ruumiista saman aidan edessä tai päällä;
http://www.liveleak.com/view?i=8aa_1407807031
http://www.liveleak.com/view?i=190_1406399936

Lupu
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 100
Liittynyt: To Kesä 05, 2008 1:11 pm

Re: ISIS / ISIL

Viesti Kirjoittaja Lupu »

Islamic State jatkaa päiden katkomista, ristiinnaulitsemisia ja teloituksia valtaamillaan alueilla. Näin he levittävät ympärilleen lamaannuttavaa kauhua, joka vähentää ihmisten kykyä ja halua vastustaa heitä. IS valloittaa jatkuvasti lisää alueita ja kyliä, ja kapinallisten* hallussa sanotaan olevan jo kolmasosan Syyriasta.(* Uutisesta ei selviä tarkoitetaanko tässä yhteydessä kapinallisilla IS:a vai kaikki ryhmiä yhdessä.)

Viime sunnuntaina IS hakkasi pään irti kahdelta Al Sheitaat-heimoon kuuluvalta mieheltä Al Shaafan kaupungissa ja antoi asukkaille 12 tuntia aikaa luovuttaa IS:lle kaikki muutkin kyseisen heimon jäsenet. Mayadinin kaupungissa IS ristiinnaulitsi kaksi miestä, koska he olivat olleet tekemisissä luopioiden kanssa, ja Al Bulelin pikkukaupungissa kahdelta mieheltä hakattiin pää irti jumalanpilkan vuoksi. Viime torstaina IS tappoi Deir al Zorissa 19 öljyalan työntekijää, joista 18 ammuttiin ja yhdeltä hakattiin pää irti.

Samaan aikaan IS kerää kannatusta valtaamillaan alueilla, koska se jakaa avokätisesti ruokaa, polttoainetta ja muita perustarvikkeita köyhille ihmisille, pitää varkauden ja rikollisuuden kurissa ja tarjoaa työttömille nuorille miehille töitä. Hallituksen ilmapommitukset vain lisäävät paikallisen väestön IS:n kannatusta.

Lähde:
http://jordantimes.com/islamic-state-be ... ---monitor

Youtubissa on runsaasti videoita IS:n toiminnasta ja heidän suorittamistaan teloituksista. En suosittele niiden katsomista herkkähermoisille, enkä siksi laita tähän yhtään linkkiä, mutta sieltä niitä löytyy live-kauhua kaipaaville. Ihmisten laittaminen riviin ja ampuminen yksi kerrallaan on karmeaa katsottavaa, samoin päättömät ruumiit kadulla... Osa videoista voi olla feikkejä, mutta olipa tai ei, niin IS on joka tapauksessa todistetusti erittäin raaka ihmisoikeuksia polkeva järjestö, jonka kannatus vain kasvaa.

Nimen Islamic State valitseminen ja kalifaatin perustaminen ovat järjestöltä erittäin älykkäät vedot, ja jo yksistään nämä kaksi tekijää saavat sen suosion kasvamaan vielä ohi kaikkien muiden vastaavien järjestöjen. Vain ajautuminen sisäisiin erimielisyyksiin ja valtataisteluihin voisi pysäyttää heidän voittokulkunsa. Tämä on ennustukseni, ja ennustuksillani on ollut tapana osua oikeaan, valitettavasti. Toivon kuitenkin erehtyväni.

Avatar
rane
Remington Steele
Viestit: 227
Liittynyt: Ti Tammi 10, 2012 5:17 pm
Paikkakunta: Espoo

Re: ISIS / ISIL

Viesti Kirjoittaja rane »

Yhtä kahjoja kuin punakhmerit aikoinaan.... :roll:
-Vähän pelottaa noiden tulevaisuuden suunnitelmat. :shock:
Suurinta suvaitsemattomuutta esiintyy siellä, missä omasta mielestä ollaan kaikista suvaitsevaisimpia.

URSA
Horatio Caine
Viestit: 6000
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: ISIS / ISIL

Viesti Kirjoittaja URSA »

Tuon jihadistilauman nettiin lataamissa keskiaikaista meininkiä ilmentävissä kuvissa ja videoissa on yksi hyvä puoli. Vaikka niillä hankittu maine saa valloitetuilta alueilta paenneet ihmiset kauhun valtaan, toisaalta heitä vastaan taistelevat tietävät niiden ansiosta, ettei tätä porukkaa kannata vangita. Tuollaisen ajatusmaailman omaksuneet eivät enää muutu. Niistä tuskin yksikään päätyy oikeuden eteen, vaan "ladon taakse."

Tosin en tiedä, millä tavalla tuon kuvassa päätä pitelevän lapsen saisi enää järkiinsä, vaikka lapsilla pitäisi olla vielä mahdollisuus muuttua. Uskomatonta altistaa oma lapsi tuollaiselle raakuudelle. Näköjään noilla tyypeillä uskonnolla oikeutettu väkivalta menee kaiken muun edelle.

Lupu
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 100
Liittynyt: To Kesä 05, 2008 1:11 pm

Re: ISIS / ISIL

Viesti Kirjoittaja Lupu »

Tuli sellainen mieleen, että ajatelkaapas jos Irakilla olisi hallussaan ydinase, joka joutuisi Islamic Staten haltuun... he eivät varmasti epäröisi sitä käyttää! Voisiko joku asiaan paremmin perehtynyt kertoa millaista tieto-taitoa tarvitaan ydinaseen laukaisemiseen? Ei taida aivan "nappia painamalla" kuitenkaan onnistua, vai?

Pakistan on ydinasevaltio enkä pidä lainkaan mahdottomana IS:n kannatuksen leviämistä jossain myöhemmässä vaiheessa sinnekin.

Edelliseen postaukseeni tarkentaisin vielä sen verran, että IS:n voittokululla tarkoitan ensisijassa sen kannatuksen lisääntymistä Lähi-Idässä ja yksittäisten muslimien parissa kautta maailman. En kuitenkaan usko sen koskaan tekevän merkittäviä aluevalloituksia ja tulevan todelliseksi uhaksi kaukaisemmille maille. Sen lippu ei tule koskaan liehumaan Arkadianmäellä eikä Valkoisessa talossa, paitsi kenties jonkun yksittäisen hihhulin kantamana hetkeä ennen pidätystä.

IS ei kykene pidemmän päälle pitämään valtiotaan kasassa, mm. siksi ettei sillä ole minkään ulkomaisen (ainakaan merkittävän) valtion tukea eikä se pysty (ainakaan nykyisellä politiikalla) saamaan tunnustusta ja solmimaan suhteita minkään naapurimaansa kanssa. Sen alueen laajetessa myös "rintamat" laajenevat ja jossain vaiheessa sen resurssit eivät yksinkertaisesti enää riitä niiden ylläpitoon.Tällä hetkellä kaikki sen varallisuus on muilta ryöstettyä eikä sen ole helppo saada aikaan toimivaa omavaraista taloutta, ellei se sitten onnistu löytämään öljylleen ostajia.

Mielestäni IS voi maksimissaan saada hallintaansa vaikka koko Syyrian ja Irakin, mutta sen valtiollisen tuhoutumisen lähtölaskenta alkaa viimeistään sinä päivänä, kun se suuruudenhulluudessaan ryhtyy sotaan jotain naapurimaatansa vastaan. Johtajansa tämän kyllä tietävät, mutta uhittelevat silti levittääkseen pelkoa ja hankkiakseen kunnioitusta (ja kannatusta).

Paljon pahaa tämä järjestö voi kuitenkin vielä saada aikaan, ja onkin mielenkiintoista seurata kuinka kauan maailma tarvitsee herätäkseen ja reagoidakseen. Ukrainan kriisi ei ole mitään tähän verrattuna.

URSA
Horatio Caine
Viestit: 6000
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: ISIS / ISIL

Viesti Kirjoittaja URSA »

Joo islamilainen kalifaatti tuskin enää pahemmin laajenee. On tästä tilanteesta kuitenkin varmasti kauaskantoisia seurauksia myös Eurooppaan. Eikös Norjassa oltu jo varuillaan Syyriasta lähteneiden taistelijoiden varalta?

Kesällä jo liippasi läheltä myös ydinaseen suhteen;
IAEA: Isisin varastamasta uraanista ei saa pommia

STT
Ulkomaat
Julkaistu: 10.07.2014

YK:n atomienergiajärjestö IAEA:n entinen apulaispääjohtaja Olli Heinonen sanoo, että Isis-taistelijoiden valtaamassa Mosulissa ei tiettävästi ole ollut rikastettua uraania.

YK:n atomienergiajärjestö IAEA arvioi, että islamistiliike Isisin varastama uraani on liian heikkolaatuista muodostaakseen vakavan turvallisuusriskin.

Isisin taistelijat varastivat noin 40 kiloa uraaniyhdisteitä Mosulin yliopistosta, kun liike valtasi pohjoisirakilaisen kaupungin. Irak varoitti, että Isis voi yrittää käyttää uraania ydinaseen valmistamiseen.

IAEA:n entinen apulaispääjohtaja Olli Heinonen sanoi, ettei Isis ilmeisesti ole saanut käsiinsä sen laatuista uraania, jota voisi käyttää ydinlatauksen tai niin sanotun likaisen pommin valmistamiseen. Likaiseksi pommiksi kutsutaan latausta, jossa tavanomaisia räjähdysaineita käytetään radioaktiivisen aineksen levittämiseen.

Heinosen mukaan Mosulissa ei tiettävästi ollut rikastettua uraania. YK on valvonut Irakin ydinohjelmaa tarkasti.
http://www.hameensanomat.fi/uutiset/ulk ... saa-pommia

URSA
Horatio Caine
Viestit: 6000
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: ISIS / ISIL

Viesti Kirjoittaja URSA »

http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/arti ... la/4261620
Amerikkalaistoimittajan mestannut puhui lontoolaisaksentilla

Ulkomaat Julkaistu 20.08.2014 17:16 (Päivitetty 20.08.2014 18:45)

Ääri-islamilaisen Isis-järjestön netissä julkaisema video siepatun amerikkalaistoimittajan mestauksesta on hätkähdyttänyt maailmaa.

Yhdysvallat vahvistaa, että äärijärjestö Isisin julkaisema mestausvideo on aito. Maan kansallisen turvallisuusneuvoston tiedottaja sanoo, että tutkimukset ovat varmistaneet videon aitouden.

Videolla surmataan amerikkalaistoimittaja James Foley, joka katosi kaksi vuotta sitten Syyriassa. Järjestön mukaan Foleyn mestaus on kosto siitä, että presidentti Barack Obama on määrännyt Yhdysvaltain ilmavoimat iskemään Isis-taistelijoita vastaan Pohjois-Irakissa.

Järjestö ilmoitti surmaavansa myös toisen hallussaan olevan amerikkalaistoimittajan Steven Sotloffin, jos Yhdysvallat jatkaa ilmaiskuja.

Yhdysvallat on viime viikkoina tukenut ilmaiskuin kurdeja ja Irakin hallituksen joukkoja, jotka taistelevat jihadisteja vastan. Ilmaiskujen avulla joukot ovat onnistuneet valtaamaan takaisin muun muassa strategisesti tärkeän Mosulin padon Pohjois-Irakissa.

Foley siepattiin Pohjois-Syyriassa marraskuussa 2012. Hän on raportoinut Lähi-idän tapahtumista muun muassa uutistoimisto AFP:lle.

– Emme ole koskaan olleet ylpeämpiä pojastamme Jimistä. Hän antoi elämänsä yrittäessään kertoa maailmalle Syyrian kansan kärsimyksistä, Foleyn äiti Diane kirjoitti Facebookissa.

"Brittitaistelijat julmimpia"

Sekä Ranskassa että Saksassa mestaus tuomittiin barbaarimaiseksi. Britanniassa huomiota herätti se, että naamioitunut mestaaja puhuu videolla englantia lontoolaisella aksentilla.

Video sai pääministeri David Cameronin keskeyttämään kesälomansa Lounais-Englannissa ja palaamaan Lontooseen. Hänen kerrottiin pitävän ulkoministeri Philip Hammondin ja korkeiden virkamiesten kanssa kokouksen Isis-järjestön uhasta Britannialle.

Brittilähteiden mukaan järjestön riveissä taistelee noin 400 brittiläistaustaista äärimuslimia.

Syyriaan ja Irakiin lähteneitä jihadisteja on pidetty lännessä suurena turvallisuusuhkana, sillä taistelukokemusta hankkineiden radikaalien on pelätty syyllistyvän myöhemmin terroritekoihin länsimaissa.

Lontoolaisen jihadismitutkijan Shiraz Maherin mukaan brittitaustaiset taistelijat ovat merkittävässä roolissa äärijärjestössä.

-Brittitaistelijat ovat toimineet itsemurhapommittajina ja mestaajina. Valitettavasti he kuuluvat järjestön julmimpiin ja kiihkeimpiin taistelijoihin, Maher sanoi BBC:lle.

seppoilmari
Martin Beck
Viestit: 773
Liittynyt: Pe Huhti 25, 2008 11:37 pm

Re: ISIS / ISIL

Viesti Kirjoittaja seppoilmari »

Supo aikoo jututtaa Suomesta Syyriaan lähteneet taistelijat

Lauantai 23.8.2014 klo 05.58

Suomessa on laadittu tarkat suunnitelmat sen varalle, kun täältä Syyriaan lähteneet yli 40 ihmistä palaavat takaisin.
ISIS on Syyriassa ja Irakissa toimiva jihadistijärjestö ja tunnustamaton valtio.
ISIS on Syyriassa ja Irakissa toimiva jihadistijärjestö ja tunnustamaton valtio. (ZUMAWIRE.COM / MVPHOTOS)

- Tavoitteemme on jututtaa heidät. Supo haluaa useammasta syystä tavata nämä henkilöt, vaikka näyttöä rikoksista ei olisikaan, Suojelupoliisin (Supo) viestintäpäällikkö Jyri Rantala sanoo.

Sisäministeriössä on juuri tehty toimenpideohjelma, joka tähtää väkivaltaisen radikalismin ennaltaehkäisyyn. Viranomaiset ovat keskittyneet erityisesti Syyrian tilanteeseen ja sieltä palaavien kohtaamiseen.

- Yhteistyö eri viranomaisten kesken on tärkeää. Keskustelut eivät ole pelkästään poliisin asia, vaan esimerkiksi sosiaali- ja terveysalan ihmiset voivat olla sopivia tehtävään. Jos henkilö on traumatisoitunut ja radikalisoitunut, niin häntä on pyrittävä auttamaan, jotta toiminta saadaan kontrolliin ja henkilö sopeutettua takaisin yhteiskuntaan.

Eri taustoista

Supo tarkkailee jatkuvasti Suomesta Syyriaan lähteneitä. Iso ongelma kuitenkin on, että tilanteista Syyriassa on vaikea tietää tarkasti. Ristiriitaista tietoa tulvii eikä riippumattomia tietolähteitä ole.

Supon arvion mukaan yli 40 ihmistä Suomesta on matkustanut kriisialueelle kevään 2013 jälkeen.

- Selvästi yli puolet on lähtenyt sinne tavoitteenaan osallistua aseelliseen konfliktiin. He ovat pääasiassa liittyneet radikalistisiin järjestöihin, suurin osa ISIS-järjestöön. Jotkut ovat matkustaneet humanitaariseen työhön ja jotkut ovat lähteneet vailla suoraa tehtävää. He ovat sitten tulleet temmatuiksi aseelliseen toimintaan, Rantala kertoo.

Muutamat Suomesta Syyriaan lähteneet ovat jo palanneetkin, mutta lähteneet sitten takaisin. Jotkut ovat menettäneet henkensä taisteluissa.

Koskaan aiemmin Suomesta ei ole lähdetty näin isoin joukoin ulkomaille osallistumaan aseelliseen toimintaan.

- Erikoista on se, että meiltä on lähtenyt 16:sta eri etnisestä taustasta olevia ihmisiä. Tämä on ennennäkemätön ilmiö. Syyrian tilanne ja ISIS on yhdistänyt väkeä etnisestä taustasta huolimatta.

Lähtijöiden joukossa on myös kantasuomalaisia. Yli 40 lähteneestä kolme neljäsosaa on Suomen kansalaisia, loput ovat Suomessa oleskelleita.
Supon mukaan Suomesta Syyrian taisteluihin on lähtenyt yli 40 henkeä.
Supon mukaan Suomesta Syyrian taisteluihin on lähtenyt yli 40 henkeä. (ZUMAWIRE.COM / MVPHOTOS)

Vakaumus syynä

Supo saa usein tiedon Syyriaan matkanneista vasta jälkeenpäin. Vaikka tieto tulisikin etukäteen, ei viranomaisilla ole keinoja estää ketään lähtemästä.

- Usein lähtöpäätös on niin voimakas, ettei viranomaisten tai edes perheiden vetoomukset auta. Lain nojalla meillä ei ole mahdollisuuksia estää heidän lähtöään, Rantala sanoo.

Useimmat Syyriaan haluavat lähtevät uskonnollisista ja vakaumuksellisista syistä.

- Osa haluaa liittyä jihadiin, osalla on puhtaasti seikkailunhalua, osalla on auttamisen halua. Syyt vaihtelevat.

Internetissä leviää parhaillaan video Syyriasta, jossa yksi suomalaismies perustelee lähtöään. Mies on jättänyt perheensä Suomeen ja mennyt Syyriaan pitämään muslimien puolta. Hänet sai liikkeelle huoli lukuisista muslimien kuolemista.

Aiemmin Suomessa on uutisoitu espoolaismiehestä, joka lähti runsas vuosi sitten Syyriaan ja liittyi ISIS-järjestöön.
TIIA PALMÉN
[email protected]
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2014082 ... 6_uu.shtml

Tuo kohta pistää hieman silmään:
Lain nojalla meillä ei ole mahdollisuuksia estää heidän lähtöään, Rantala sanoo.
Tahdon vastainen pakkohoito, tuossahan ollaan selvästi menossa vahingoittamaan ja tappamaan muita ja täyttänee määritelmän tahdosta riippumattoman psykiatrisen sairaalahoidon tarpeesta.
2. Henkilö on mielisairautensa vuoksi hoidon tarpeessa siten, että hoitoon toimittamatta jättäminen:

joko
Olennaisesti pahentaisi hänen mielisairauttaan.
Esimerkiksi ei käytä soveltuvaa lääkitystään.
ja/tai
Vakavasti vaarantaisi hänen terveyttään tai turvallisuuttaan
Itsemurhavaarassa
Taloudellinen turvallisuus uhattuna
Jättää fyysisen sairautensa (esimerkiksi diabetes) hoitamattalähde?.
Kyky huolehtia itsestään alentunut.
ja/tai
Vakavasti vaarantaisi muiden henkilöiden terveyttä tai turvallisuutta
Laajempi kuin pelkkä väkivallan uhka. Voi sisältää esimerkiksi lapsen kasvun ja kehityksen vaarantumisen.
http://fi.wikipedia.org/wiki/Tahdosta_r ... raalahoito

Koppihoitoa, lääkitys, sähköshokkeja ja eristys yhteiskunnasta on siis mahdollista ja täysin laillista sotaa käymättömässä maassa moisen hulluuden torjumiseksi.

URSA
Horatio Caine
Viestit: 6000
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: ISIS / ISIL

Viesti Kirjoittaja URSA »

Viime päivinä on vaikuttanut ainakin uutisoinnin perusteella lupaavalta, kun kaikki poliittiset päättäjät ym. puhuvat ISIS-järjestön vastustamisesta. Saa nähdä, seuraako puheista myös tekoja. Jopa paavi kannattaa ISIS-järjestön vastaista toimintaa.

Nykyajalle on kuitenkin tyypillistä, että ISIS sai kunnolla huomiota päättäjiltä vasta murhattuaan amerikkalaisen journalistin. Journalisti oli ollut vankina jo kaksi vuotta, mutta vasta huolella kuvattu amerikkalaisen siviilin murhaaminen toi ISIS-ryhmittymälle sellaista huomiota, että David Cameronin piti keskeyttää lomansa. (Varsinaista murhaamista ei ole videolla, koska ISIS on harrastanut kerrankin itsesensuuria.) Samalla konkretisoitui se, mitä brittiläiset jihadistit puuhaavat Syyriassa. Mutta pääasia, että poliittisen päättäjien on nyt pakko tehdä jotakin.

ISIS-järjestön eteneminen Syyriasta Irakiin vei kansainvälisen huomion selvästi pois Boko Haramista Nigeriassa. Ehkä se on seuraava länsimaiden sotilaallisen toiminnan kohde ISIS-järjestön jälkeen, nyt kun jihadistit on todettu todelliseksi uhkaksi.

Jimi Kivivirta
Lauri Hanhivaara
Viestit: 139
Liittynyt: Pe Loka 04, 2013 10:05 pm

Re: ISIS / ISIL

Viesti Kirjoittaja Jimi Kivivirta »

HUOMIO. Tämä on hypoteettinen ajatusleikki.


Voisi olla hyvää saumaa vasta videolle. Täällä lännessähän toimii näitä rekrytoijia, rahan kerääjiä ja viha saarnaajia, joten mitä jos joku/ jotkut nappaavat yhden näistä kadulta ja kuvaavat oman video varoitukseksi näille vatipäille ? Sian sorkka ahteriin, sian paskaa naamaan ja muuta pientä kivaa ja sitten jos halutaan mennä näiden kanssa samalle levelille niin teurastus kuin sialle ja ruho roikkumaan teurastettujen sikojen viereen. Lopuksi haudataan sianruhon kera sianpaska monttuu. Voisi aiheutta ehkä kylmiä rinkeä persereiän ympärille pyyhepäille kun tuon käsittelyn jälkeen tuskin mennään sinne muslimien paratiisiin. Ainoa haitta on että se olisi hyvän sianlihan haaskuuta.
I have a special this week - Opinions come with no extra charge

Avatar
Rescuer
Perry Mason
Viestit: 3621
Liittynyt: Ti Heinä 08, 2008 8:15 pm

Re: ISIS / ISIL

Viesti Kirjoittaja Rescuer »

Wikipediassa taas on vähän muokattuna tuo tai on lainailtu vain haluttu kohta.
1) todettu mielisairaus
2) hoitoon toimittamatta jättäminen pahentaisi mielisairautta tai vaarantaisi omaa tai toisen terveyttä tai turvallisuutta (ei mitään taloudellisia juttuja kuten wiki väittää)
3) muut hoitomuodot eivät auta.
Ja noista pitää jokaisen kohdan täyttyä, ei riitä että on vain muille vaaraksi. Myöskään pelkkä itsemurhariski (tai edes sen yrittäminen) ei ole pääsääntöisesti riittävä peruste tahdosta riippumattomaan psykiatriseen hoitoon...
Mitä enemmän vihreitä hymiöitä, sitä heikommat argumentit.
Eräässä entisessä hallituspuolueessa oltiin erittäin kiinnostuneita uusista pilvipalveluista. Sitten joku kertoi heille, ettei pilvipalveluilla ole mitään tekemistä kannabiksen kanssa...

Avatar
Medborgare
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 111
Liittynyt: Ma Joulu 10, 2012 11:40 pm

Re: ISIS / ISIL

Viesti Kirjoittaja Medborgare »

Tuossa ylempänä mainittiin että 75% sinne menneistä olisi olleet "suomalaisia", mutta kuten siinä ISIS mainosvideollakin nähtiin niin ihan Matista ja Maijasta ei taida taaskaan olla kyse,

Sen sijaan sympatiseerajista osa taitaa olla ihan kantasuomalaisia.
Näin rajua tekstiä ja ISIS komppaamista on ihan avoimissa FB profiileissa:


Kuva
Maan tavan mukaan asialla ovat nimettömät sankarit, jotka ovat erityisen aktiivisia murha.info -sivustolla ja Iltalehden keskustelusivuilla, jotka ovat suomenkielisen netin surkeimmat likaviemärit.

http://www.mikkoniskasaari.fi/node/181

Vastaa Viestiin