Irakilaiskaksosia epäillään terroristisista murhista

Aiheet terrorismista ja terroriryhmistä tänne.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Villeri
Scooby Doo
Viestit: 618
Liittynyt: Ke Joulu 26, 2018 8:40 am

Re: Irakilaiskaksosia epäillään terroristisista murhista

Viesti Kirjoittaja Villeri » To Syys 05, 2019 4:34 pm

Doctor Lecter kirjoitti: Juttuja on ruuhkaksi asti muutenkin, mutta nämä ne vasta aikaa vieviä ja kalliita ovat. Miten tälläinen tunkio sitten mahdollistui? Helposti, koska oikeus hakea turvapaikkaa, avoimet rajat, vuoden 2015 "siirtolaisvyöry", ihmisoikeudet, palauttamisen mahdottomuudet yms jne.
- Itse olemme ongelmamme hankkineet.
Jep, jos olisi haluttu auttaa ihmisiä, ei olisi senttiäkään käytetty random-ukkoihin vaan varmuudella hädänalaisiin, eikä ketään olisi tuotu/päästetty Suomeen, koska se on kustannustehottomin tapa tehdä mitään. Mutta nyt onkin kyse oman hyvyyden osoittamisesta, joka onnistuu parhaiten hurraamalla jokaiselle saapujalle, vaikka tulisi yksityisjetillä Helsinki-Vantaalle kassillinen irtopäitä mukanaan. Ainoa nyrkkisääntö on, että suomalaisen veronmaksajan kuuluu aina hävitä. Tässä oikeudenkäynnissä verorasite on maksimaalinen, tuli tuomio tai ei.

Kyseisessä tapauksessa näyttää karsein mahdollinen vaihtoehto varsin todennäköiseltä: Todennäköiset siviiliteloittajat saavat ruhtinaalliset koppikorvaukset, koska todisteet eivät vain riitä - ja kaksoset jäävät Suomeen elämään suomalaisten piikkiin. Vaikka selviäisi, että videolla on varmuudella toinen veljeksistä, niin paha on näyttää toteen, että kumpi.

Doctor Lecter
Agentti Mulder
Viestit: 11698
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Irakilaiskaksosia epäillään terroristisista murhista

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter » Ma Syys 16, 2019 12:01 pm

Isis-joukkomurhasta syytettyjen irakilaisveljesten kotietsintä todettiin osin laittomaksi – poliisin esittämät uudetkin perustelut torpattiin
Irakilaiskaksoset Turun hovioikeudessa 26. elokuuta vuonna 2019.
Irakilaiskaksoset Turun hovioikeudessa 26. elokuuta vuonna 2019.
ovatko_nämä_isis-veljet.jpg (66.96 KiB) Katsottu 191 kertaa
Terrorismirikoksista syytettyjen irakilaiskaksosten kotietsinnät eivät sujuneet lain vaatimalla tavalla, vahvisti Helsingin hovioikeus. Käräjäoikeus oli jo aiemmin todennut kotietsinnän tapahtuneen lain vastaisesti.

Poliisi teki viime heinäkuussa kotietsinnän kummankin veljekesen kotiin huumerikosepäilyjen vuoksi.

Poliisin mukaan miehet olivat olleet tekemisissä huumerikoksista epäiltyjen miesten kanssa ja kuljettaneet asuntoonsa epäilyttävän laatikon. Myös huumekoira oli merkannut asuntojen ovet. Huumeita ei kuitenkaan löytynyt.

Käräjäoikeus oli todennut poliisin toimineen virheellisesti, koska se oli evännyt toiselta veljeksistä läsnäolo-oikeuden asunnolla kotietsinnän alussa ilman kunnollista perustetta. Kumpikin veljeksistä otettiin kiinni samasta asunnosta.

Hovioikeus ei ostanut poliisin perusteluja
Hovioikeuden valituksessa komisario perusteli, että toiminta oli lainmukaista, koska huumerikoksissa on erityisen suuri vaara todisteiden hävittämisestä.

Lisäksi hän perusteli, että miehiin kohdistuneet epäilyt terroristisista rikoksista vaativat asuntojen tarkastamista väkivaltariskin vuoksi. Asuntoihin mentiin erikoisjoukkojen kanssa.

Hovioikeus totesi, ettei kotietsintää voi edeltää poliisin väittämä "tarkastusvaihe", vaan kotietsintä alkaa siitä, kun poliisi menee kotirauhan suojaamaan paikkaan.

Poliisi oli siis suorittanut kotietsintää antamatta asunnon haltijalle mahdollisuutta seurata toimenpidettä. Hovioikeuden mukaan epäiltyjen yhtäaikaisen kiinnioton vuoksi ei ollut syytä epäillä, että mahdollisia todisteita voitaisiin hävittää.

Väite väkivaltariskistä vasta hovissa
Poliisin perustelut väkivaltariskistä hovioikeus totesi poikkeukselliseksi ja huomautti, ettei alkuperäisessä etsintämääräyksessä ollut minkäänlaista mainintaa mahdollisesta väkivaltariskistä.

Poliisimies ei myöskään aiemman kertomuksensa perusteella ollut kotietsintäpäätöstä antaessaan tietoinen henkilöiden liittyvän terrorismirikokseen, joten perustelu oli tässä suhteessa ristiriitainen.
– Hovioikeus katsoo, että jälkikäteen vasta hovioikeusvaiheessa esiin tuotu väite epäiltyihin liittyneestä poikkeuksellisesta väkivaltariskistä ei anna aihetta arvioida [asunnon haltijan] läsnäolo-oikeutta toisin kuin käräjäoikeus on tehnyt, hovioikeus totesi.

Terrorismirikoksia puidaan nyt hovioikeudessa. Käräjäoikeus hylkäsi veljeksiä kohtaan esitetyt syytteet siitä, että heistä jompikumpi olisi osallinen terroristijärjestö Isisin tekemään joukkomurhaan Irakin Tikritissä vuonna 2014.

Näyttö jätti oikeuden mukaan avoimeksi sen vaihtoehdon, että kaksoset eivät liity syytteessä tarkoitettuihin tapahtumiin mitenkään.
mtvuutiset.fi
16.9.2019 10:40

Poliisi on oikeuden mukaan menetellyt laittomasti, joten on odotettavissa, että nämä kansainvälisen suojelun tarpeessa olevat tulevat saamaan turvapaikan ja ilmaisen elämän lisäksi kymmenien tuhansien eurojen korvaukset.
- Kovasti ovat riutuneen näköisiä ja varmasti pahasti trauamatisoituneita. Kuntoutukseen menee muutama vuosi ja useamman veronamaksajan koko ikänsä maksamat verot. Kaikki tämä siksi koska ihmisoikeudet. Miten kalliiksi ne tulevatkaan.

Mitä vidun tekemistä tälläisillä sitten on Suomessa? Siihen ei oikeus ottanut kantaa, vaikka jo nyt tiedetään, että kyseisten henkilöiden elättäminen on pois jostain muusta.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Vastaa Viestiin