Suomen kansalaista syytetään terrorismiaikeista Britanniassa

Aiheet terrorismista ja terroriryhmistä tänne.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

steve
Parranpäristäjä
Viestit: 75
Liittynyt: La Tammi 23, 2016 12:53 pm

Suomen kansalaista syytetään terrorismiaikeista Britanniassa

Viesti Kirjoittaja steve » Ma Helmi 08, 2016 2:39 am

Nuorta miestä syytetään osallisuudesta terrorismin suunnitteluun.
Suomen kansalaista epäillään terrorismiin liittyvistä rikoksista Britanniassa. Lontoon poliisi kertoo nettisivuillaan pidättäneensä miehen Stanstedin lentokentällä perjantaina. Hän sai Britannian terrorilakien nojalla syytteet terrorismiin liittyvistä rikoksista eilen, ja hänen asiaansa käsitellään oikeudessa Lontoossa tänään.

19-vuotiasta miestä syytetään Lontoon poliisin mukaan osallisuudesta terrorismin suunnitteluun.

Man charged with Terrorism Act offences https://t.co/dT0fIBpMSb pic.twitter.com/Vswz6zSBUE
— Metropolitan Police (@metpoliceuk) February 7, 2016


Jos yllä oleva twiitti ei näy, voit käydä katsomassa sen täältä.
IS - STT

Avatar
PaxCow
C.S.I. -tasolla
Viestit: 2527
Liittynyt: To Tammi 17, 2013 3:45 pm

Re: Suomen kansalaista syytetään terrorismiaikeista Britanni

Viesti Kirjoittaja PaxCow » Ma Helmi 08, 2016 9:47 am

Eipä vielä ole paljoa tietoa, mutta tästä uutisesta löytyy uutena tietona epäillyn asuinpaikka:
Nuorta suomalaismiestä epäillään terrorismin suunnittelusta Britanniassa

Suomalaismies pidätettiin perjantaina Lontoossa. Lontoon poliisi on vaitonainen tapauksesta.

Nuori suomalaismies on pidätetty epäiltynä terrorismiin liittyvistä rikoksista Britanniassa.

Poliisi kertoo verkkosivuillaan, että 19-vuotias Suomen kansalainen pidätettiin perjantaina Stanstedin lentokentällä Lontoossa. Pidätyksen suoritti Lontoon poliisin terrorismin vastainen erikoisyksikkö.

Poliisin mukaan nuorukainen asuu Etelä-Lontoossa, Thornton Heathin alueella.

Miestä epäillään terrorismin suunnittelusta. Hänet tuodaan tänään lontoolaisen tuomioistuimen eteen. Lontoon poliisi ei anna tarkempia tietoja siitä, epäilläänkö pidätettyä miestä rikoksen valmistelusta Britanniassa vai maan rajojen ulkopuolella.
http://yle.fi/uutiset/nuorta_suomalaism ... sa/8655521
"I do not fear death. I had been dead for billions and billions of years before I was born, and had not suffered the slightest inconvenience from it." - Mark Twain

Avatar
Rescuer
Sherlock Holmes
Viestit: 3410
Liittynyt: Ti Heinä 08, 2008 8:15 pm

Re: Suomen kansalaista syytetään terrorismiaikeista Britanni

Viesti Kirjoittaja Rescuer » Ma Helmi 08, 2016 9:50 am

Laitetaanpa tähän se alkuperäinenkin lähde:
Man charged with Terrorism Act offences

News • Feb 07, 2016 21:53 GMT

Man charged with Terrorism Act offences
A man will appear in custody at Westminster Magistrates' Court on Monday, 8 February, charged with offences under the Terrorism Act.

Cubeyda Hassan Jama, 19, (31.7.96), a Finnish national of London Road, Thornton Heath was charged on the evening of Sunday, 7 February, with engaging in conduct in preparation for giving effect to intention to commit acts of terrorism, contrary to section 5 of the Terrorism Act 2006.

He had been arrested at Stansted Airport on Friday, 5 February, by detectives from the Met's Counter Terrorism Command (SO15).
http://news.met.police.uk/news/man-char ... ces-149712
Mitä enemmän vihreitä hymiöitä, sitä heikommat argumentit.
Eräässä entisessä hallituspuolueessa oltiin erittäin kiinnostuneita uusista pilvipalveluista. Sitten joku kertoi heille, ettei pilvipalveluilla ole mitään tekemistä kannabiksen kanssa...

Avatar
PaxCow
C.S.I. -tasolla
Viestit: 2527
Liittynyt: To Tammi 17, 2013 3:45 pm

Re: Suomen kansalaista syytetään terrorismiaikeista Britanni

Viesti Kirjoittaja PaxCow » Ma Helmi 08, 2016 9:54 am

Nimestä päätellen juuret ovat Somaliassa. Villi veikkaukseni on, että viranomaiset epäilevät häntä aikeista mennä taistelemaan Al-Shabaabin joukkoihin.
"I do not fear death. I had been dead for billions and billions of years before I was born, and had not suffered the slightest inconvenience from it." - Mark Twain

sine qua non

Re: Suomen kansalaista syytetään terrorismiaikeista Britanni

Viesti Kirjoittaja sine qua non » Ma Helmi 08, 2016 10:17 am

http://yle.fi/uutiset/suomalaismiesta_e ... laismiestä esitetään vangittavaksi terrorismirikoksesta Britanniassa – Supo tietoinen tapauksesta[/b]

Suojelupoliisi vahvistaa saaneensa tiedon nuoren miehen pidätyksestä, mutta ei voi kommentoida tapausta muuten. Myös Lontoon poliisi on vaitonainen 19-vuotiaan suomalaismiehen pidätyksen syistä. Hänen vangitsemisoikeudenkäyntinsä on maanantaina.

Nuori suomalaismies on pidätetty epäiltynä terrorismiin liittyvistä rikoksista Britanniassa. Ylen Lontoon-avustajan Pasi Myöhäsen mukaan poliisi on toistaiseksi vaitonainen tapauksesta.

– Tähän asti saatujen tietojen perusteella on hyvin vaikea päätellä mistä tarkalleen ottaen on kyse. Poliisi ei ota kantaa siihen millaisesta rikosepäilystä on kyse ja olisiko tämä ollut tapahtumassa täällä Britanniassa tai muualla.

Myöhäsen mukaan poliisin tiedotteen perusteella kyse voisi olla aikeesta liittyä äärijärjestöön ulkomailla, mutta mitään varmaa ei voi sanoa tässä vaiheessa. Itse pidätys ei ole poikkeuksellinen.

– Britanniassa on viime aikoina tehty ennätyksellisen paljon terrorismiin liittyviä pidätyksiä. Viime vuonna niitä oli yli 300, eli yksi lähes jokaiselle päivälle, Pasi Myöhänen kertoo Lontoosta.

Britanniassa paikalliset tiedotusvälineet ovat kuitanneet pidätyksen muutaman rivin uutisilla. Pidätetty tuodaan tänään lontoolaisen tuomioistuimen eteen. Siinä vaiheessa on mahdollista, että tapauksesta saadaan lisätietoja.

Suomessa suojelupoliisi kertoo saaneensa tiedon suomalaismiehen pidätyksestä. Ylitarkastaja Tuomas Portaankorva ei voi paljastaa, onko nuorukainen tuttu Suomen poliisille tai onko hän ollut supon seurannassa.

Portaankorva sanoo, etteivät he voi kommentoida ulkomailla käynnissä olevaa tutkintaa. Tiedotusvastuu asiassa kuuluu Lontoon poliisille.

Lontoon poliisi kertoi verkkosivuillaan, että 19-vuotias Suomen kansalainen pidätettiin perjantaina Stanstedin lentokentällä Lontoossa. Pidätyksen suoritti Lontoon poliisin terrorismin vastainen erikoisyksikkö.

Poliisin mukaan nuorukainen asuu Etelä-Lontoossa, Thornton Heathin alueella.[/quote]

Miksi Yle kirjoittaa "suomalaismies"? Eikös tässä nyt voitaisi puhua lontoolaismiehestä, kun tämä Hassan Jama asuu Lontoossa? Samalla kaavalla Jamasta on toki tullut lontoolainen kuin lyhyenkin ajan vaikkapa Helsingissä asuneista mamuista tulee (medioiden käsittelyssä) helsinkiläisiä.

Täytyy seurata, mitä brittimedia kertoo vangitsemisoikeudenkäynnin jälkeen, tuleeko lisätietoja.

Doctor Lecter
Agentti Mulder
Viestit: 12559
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Suomen kansalaista syytetään terrorismiaikeista Britanni

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter » Ma Helmi 08, 2016 11:35 am

PaxCow kirjoitti:Nimestä päätellen juuret ovat Somaliassa.
Heh, juuret! Salli mun nauraa. Muahahahaa. Aika löyhä vertaus. Juuret, uskonto, tavat, tottumukset, kulttuuri, kaveripiiri... Kaikki ovat Somaliasta.
PaxCow kirjoitti:Villi veikkaukseni on, että viranomaiset epäilevät häntä aikeista mennä taistelemaan Al-Shabaabin joukkoihin.
Taistelemaan? Saat sen kuulostamaan siltä kun hän olisi ollut lähdössä jonkinlaiseksi sotilaaksi tai vapaussoturiksi. Kyseessä on terroristijärjestö ja parempi ilmaus olisi, että "...lähdössä tekemään tihutöitä ja suorittamaan terrori-iskuja siviilejä kohtaan".

Suomalaismies juu tosiaan. Vaikka olisi Suomen passi ja kasvanut täällä, niin ei ikinä ole suomalainen. Somali on aina somali ja somalialainen vaikka sianihrassa paistettaisi.

Eiköhän Suomen viranomaiset tule tekemään kaikkensa - vaivoja ja rahaa säästämättä - että "oma poika" saadaan kotiin ehdolliselle tuomiolle. Meillähän ei ole vara menettää häntä. Kela huolehtii, että korvaukset tulevat, koska onhan tämä suomalainen työnhaussa. Sosiaalitsto huolehtii, että "meidän poikamme" saa pitää asuntonsa. Yhteiskunta ottaa syyt niskoilleen, koska kotoutus on onnistunut huonosti ja että hänen ihmisoikeudet nostetaan potenssiin kaksi.

Mutta onhan näitä "suomalaisia" ja "espoolaisia": me muistamme tämän tapauksen: Vii­mei­ses­sä Fa­ce­book-­päi­vi­tyk­ses­sään es­poo­lais­mies ja­kaa ku­van. Teks­tis­sä sa­no­taan suu­rin piir­tein, et­tä py­hään so­taan osal­lis­tu­mi­nen vas­taa viit­tä­kym­men­tä py­hiin­vael­lus­mat­kaa Mek­kaan.
HS 10.6.2014

Hyvä asia, al-ham­du­lil­lah, tuossa oli, että "taistelija" kuoli, eikä tullut enää Suomeen taharrus geimailemaan, pyllistelemään, vaatimaan, raiskaamaan, sormettamaan, ahdistelemaan, lisääntymään ja muita värväämään.

Suomen vi­ran­omai­set ei­vät ole saa­neet vie­lä var­mis­tet­tua, pi­tä­vät­kö väit­teet po­ri­lais­mie­hen syys­kuus­sa te­ke­mäs­tä au­to­pom­mi-is­kus­ta Ira­kis­sa paik­kan­sa. HS 30.10.2015.

Porilainen oli yhtä kuin pakistanilainen. En tiennytkään, että Pakistanissakin on Pori. Enkä että Porissakin on Pakistan. Pieni sellainen.

Ruot­sa­lai­nen Abu Ahmed, 24, ei vie­lä pa­ri vuot­ta sit­ten tien­nyt Syy­rias­ta sen enem­pää kuin muut­kaan ruot­sa­lai­set. HS 7.9.2013

Eihän nämä abuahmedit koskaan tiedä mistään mitään. "Emme olleet kuulleetkaan sellaisesta kuin Suomi, mutta tänne tulimme". Se on ehken yleisin syy joutua Suomeen. Me puista koulunpenkkiä kuluttaessamme sen sijaan tiesimme karttapallon, koulukirjan ja tietosanakirjan avulla jo 1950-luvulla missä maailman maat sijaitsevat. Ja jos unhoittui, niin karttakepin sivallus sormille auttoi muistamaan.
- Nämä eivät edelleenkään vaikka on iPhonet, kehitysapurahoilla rakennetut koulut ja vessat. Netistä nyt puhumattakaan. Silti Suomeen pitää päästä.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Avatar
PaxCow
C.S.I. -tasolla
Viestit: 2527
Liittynyt: To Tammi 17, 2013 3:45 pm

Re: Suomen kansalaista syytetään terrorismiaikeista Britanni

Viesti Kirjoittaja PaxCow » Ma Helmi 08, 2016 11:43 am

No niin, avautumisen jälkeen takaisin asiaan:
Terrorismiaikeista syytetty saa oikeusapua Suomesta

09:34 (09:45)

Ulkoministeriön konsuliyksikön päällikkö Teemu Turunen kertoo STT:lle, että Suomen kansalaisen syyte on ministeriön tiedossa. Suomen kansalaista epäillään terrorismiin liittyvistä rikoksista Britanniassa.

– Kun suomalainen on pidätetty, on oikeutettu konsuliapuun, eli perusoikeudenkäynnin aikana on oikeus oikeusavustajaan ja tulkkaukseen, Turunen sanoo STT:lle.

Lontoon poliisi kertoo nettisivuillaan pidättäneensä miehen Stanstedin lentokentällä perjantaina. Hän sai Britannian terrorilakien nojalla syytteet terrorismiin liittyvistä rikoksista sunnuntaina, ja hänen asiaansa käsitellään oikeudessa Lontoossa tänään.

Lontoon poliisin mukaan miestä syytetään osallisuudesta terrorismin suunnitteluun.
http://www.savonsanomat.fi/uutiset/ulko ... cfda46639d
Supo: Terrorismiaikeista epäillyn vuoksi ei toistaiseksi yhteistyötä

10:11

Britannian viranomaiset eivät ole toistaiseksi aloittaneet yhteistyötä supon kanssa terrorismiaikeista epäillyn suomalaismiehen jutussa, kertoo suojelupoliisi STT:lle. Supon mukaan yhteistyö aloitetaan, jos jutussa ilmenee yhteyksiä Suomeen.

Supon mukaan pidätys on ollut tiedossa, mutta se on tutkinnassa Britanniassa.

Lontoon poliisi kertoo nettisivuillaan pidättäneensä miehen perjantaina. Lontoon poliisin mukaan miestä syytetään osallisuudesta terrorismin suunnitteluun.
http://www.savonsanomat.fi/uutiset/ulko ... aacf04492f
"I do not fear death. I had been dead for billions and billions of years before I was born, and had not suffered the slightest inconvenience from it." - Mark Twain

Avatar
PaxCow
C.S.I. -tasolla
Viestit: 2527
Liittynyt: To Tammi 17, 2013 3:45 pm

Re: Suomen kansalaista syytetään terrorismiaikeista Britanni

Viesti Kirjoittaja PaxCow » Ma Helmi 08, 2016 2:31 pm

PaxCow kirjoitti:Villi veikkaukseni on, että viranomaiset epäilevät häntä aikeista mennä taistelemaan Al-Shabaabin joukkoihin.
Villi veikkaukseni meni pieleen. :(
Terrorismista epäilty pyrki Syyriaan ja Isisin jäseneksi

Terrorismirikoksista Britanniassa epäilty Suomen kansalainen yritti matkustaa Syyriaan. Hänet pidätettiin Stanstedin kentällä perjantaina.

Terrorismiin liittyvistä rikoksista epäilty 19-vuotias Suomen kansalainen yritti matkustaa Syyriaan.

Epäilty tuotiin päivällä Lontoossa oikeuden eteen. Nuori mies pyrki matkustamaan Syyriaan Romanian Bukarestin kautta liittyäkseen äärijärjestö Isisiin.

Syyttäjän tulkinnan mukaan miehen matkatavaroissa oli tavaroita, joita olisi voitu käyttää taistelussa, kertoo oikeuden istuntoa seuraava Ylen Lontoon-avustaja Pasi Myöhänen.

Epäilty kiisti syytteet.

Lontoon pidätti miehen perjantaina Stanstedin lentokentällä. Pidätyksen teki Lontoon poliisin terrorismin vastainen erikoisyksikkö.

Poliisin mukaan nuorukainen asuu Etelä-Lontoossa, Thornton Heathin alueella.
http://yle.fi/uutiset/terrorismista_epa ... si/8656303
"I do not fear death. I had been dead for billions and billions of years before I was born, and had not suffered the slightest inconvenience from it." - Mark Twain

Jinx
Alibin kestotilaaja
Viestit: 307
Liittynyt: Ti Touko 12, 2015 5:47 pm

Re: Suomen kansalaista syytetään terrorismiaikeista Britanni

Viesti Kirjoittaja Jinx » Ma Helmi 08, 2016 3:17 pm

PaxCow kirjoitti:
PaxCow kirjoitti:Villi veikkaukseni on, että viranomaiset epäilevät häntä aikeista mennä taistelemaan Al-Shabaabin joukkoihin.
Villi veikkaukseni meni pieleen. :(
Terrorismista epäilty pyrki Syyriaan ja Isisin jäseneksi

Terrorismirikoksista Britanniassa epäilty Suomen kansalainen yritti matkustaa Syyriaan. Hänet pidätettiin Stanstedin kentällä perjantaina.

Terrorismiin liittyvistä rikoksista epäilty 19-vuotias Suomen kansalainen yritti matkustaa Syyriaan.

Epäilty tuotiin päivällä Lontoossa oikeuden eteen. Nuori mies pyrki matkustamaan Syyriaan Romanian Bukarestin kautta liittyäkseen äärijärjestö Isisiin.

Syyttäjän tulkinnan mukaan miehen matkatavaroissa oli tavaroita, joita olisi voitu käyttää taistelussa, kertoo oikeuden istuntoa seuraava Ylen Lontoon-avustaja Pasi Myöhänen.

Epäilty kiisti syytteet.

Lontoon pidätti miehen perjantaina Stanstedin lentokentällä. Pidätyksen teki Lontoon poliisin terrorismin vastainen erikoisyksikkö.

Poliisin mukaan nuorukainen asuu Etelä-Lontoossa, Thornton Heathin alueella.
http://yle.fi/uutiset/terrorismista_epa ... si/8656303
Lontoossa tuomittiin 1. helmikuuta 2016 26-vuotias brittinainen Tareena Shakil kuudeksi vuodeksi vankilaan ISIS:iin liittymisestä. Shakil oli vietti syksyllä 2014 kolme kuukautta Syyriassa ISIS:n terroristien parissa, osallistuen aktiivisesti heidän toimintaansa. Hänellä oli myös mukanaan hänen pieni lapsensa. Shakil pidätettiin kun hän palasi takaisin englantiin ja hän joutui syytteeseen mm. terrorismirikoksesta. Tästä terrorismirikoksesta hänelle langetettiin tuo 6 vuoden tuomio. Lähde: http://www.wsj.com/articles/british-wom ... 1454333095

Marraskuussa 2015 Englannissa tuomittiin vankeuteen 18-vuotias kurditaustainen nainen, Silhan Ozcelick, joka oli halunnut liittyä PKK-n muodostamiin kurdijoukkoihin, jotka taistelevat ISIS-järjestöä vastaan. nuori nainen karkasi kotoaan liittyäkseen kurdijoukkoihin, mutta hänet pidätettiin ennenkuin hän pääsi perille kurdialueelle. hänet tuomittiin 21 kuukauden vankeus- rangaistukseen terrorismirikoksesta, koska PKK on mukana brittiviranomaisten laatimalla listalla maailman terroristijärjestöistä. Brittien kurdijärjestöt ovat vaatineet PKK:n poistamista tältä listalta, mutta (Turkin painostuksesta?) järjestö on edelleenkin sillä mukana. Nämä samat kurdijärjestöt vastustivat naisen vangitsemista ja sanoivat sitä kaikkia kurdeja syvästi loukkavaksi teoksi, koska "kurdit ovat ainoa voima, joka kykenee taistelemaan ISIS:sen laajenemista vastaa". Tytön vankeusajasta vähennetään hänen tutkintavankeudessa viettämänsä kuukaudet. Lähde: http://www.news.met.police.uk/news/wome ... led-138740

Saa nähdä millaisen tuomion tämä "suomalainen" saa tästä ISI:iin liittymisyrityksestään?

Avatar
PaxCow
C.S.I. -tasolla
Viestit: 2527
Liittynyt: To Tammi 17, 2013 3:45 pm

Re: Suomen kansalaista syytetään terrorismiaikeista Britanni

Viesti Kirjoittaja PaxCow » Ma Helmi 08, 2016 4:24 pm

Supo: Lontoosta Isikseen pyrkinyt asunut vuosia ulkomailla – "Asia ei liity Suomeen"

Suojelupoliisi vahvistaa, että Britanniassa terrorismirikoksesta syytetty Suomen kansalainen on ollut poissa Suomesta useita vuosia. Brittiviranomaiset epäilevät hänen pyrkineen Isisin jäseneksi.

Suojelupoliisin mukaan Britanniassa terrorismirikoksista epäillyn nuorukaisen tapaus ei kytkeydy suoraan Suomeen.

– Henkilö on oleskellut useita vuosia, pitkiä aikoja ulkomailla, ja rikos on tapahtunut ulkomailla. Tämä asia ei liity Suomeen, kommentoi ylitarkastaja Tuomas Portaankorva suojelupoliisista.

Lontoon poliisi kertoi aiemmin, että nuorukainen asui Etelä-Lontoossa, Thornton Heathin alueella.

19-vuotias Suomen kansalainen tuotiin tänään lontoolaisen tuomioistuimen eteen. Häntä syytetään pyrkimisestä äärijärjestö Isisin jäseneksi. Epäilty on kiistänyt syytteet.

Syyttäjän mukaan mies pyrki matkustamaan Syyriaan Romanian kautta. Hänet otettiin kiinni viime perjantaina Stanstedin lentokentällä Lontoossa lentokoneesta, joka oli lähdössä. Syyttäjä katsoo, että miehen hallusta löytyi välineitä, joita olisi voinut hyödyntää taistelussa.

Supon mukaan Suomesta Syyriaan tai Irakiin lähteneiden luvut ovat ennallaan: tiedossa on vähintään 70 konfliktialueelle matkustanutta henkilöä. Heistä 15–18 on kuollut.
http://yle.fi/uutiset/supo_lontoosta_is ... en/8656713
"I do not fear death. I had been dead for billions and billions of years before I was born, and had not suffered the slightest inconvenience from it." - Mark Twain

Jinx
Alibin kestotilaaja
Viestit: 307
Liittynyt: Ti Touko 12, 2015 5:47 pm

Re: Suomen kansalaista syytetään terrorismiaikeista Britanni

Viesti Kirjoittaja Jinx » Ma Helmi 08, 2016 4:30 pm

Edellisen viestini linkki tuli väärin, tässä oikea: http://news.met.police.uk/news/woman-ja ... nce-138746

Lontoo on Euroopan somaliväestön "pääkaupunki" ja suurimmalla osalla Suomenkin somaleista on sukulaisia Britanniassa ja etenkin Lontoossa. Monet suomalaiset somalinuoret muuttavat Lontooseen sukulaistensa luokse opiskelemaan tai muuten vain oleilemaan. Tuttuni kertoi, että häntä hotellista noutamaan tulleen minicabin taksikuski oli alkanut puhua heille suomea kun oli kuullut että ystäni ja hänen vaimonsa keskustelivat keskenään suomeksi. Nuorehko somalitaustainen mies oli kertonut asuneensa Lontoossa jo muutamia vuosia ja muuton syynä oli kuulemma ollut osaksi se, että Lontoossa asui paljon enemmän hänen sukunsa jäseniä kuin Suomessa!

URSA
6 miljoonan dollarin mies
Viestit: 4832
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: Suomen kansalaista syytetään terrorismiaikeista Britanni

Viesti Kirjoittaja URSA » Ma Helmi 08, 2016 8:21 pm

http://yle.fi/uutiset/terrorismista_epa ... si/8656303
Ulkomaat 8.2.2016 klo 13:21 | päivitetty 8.2.2016 klo 15:35

Terrorismista epäilty pyrki Syyriaan ja Isisin jäseneksi

Terrorismirikoksesta Britanniassa epäilty Suomen kansalainen yritti matkustaa Syyriaan. Hänet pidätettiin Stanstedin kentällä perjantaina.

Terrorismirikoksesta epäillyn Suomen kansalaisen tapausta käsitellään oikeudessa Lontoossa.
Median edustajat odottelivat oikeudenkäynnin alkua Lontoossa. Terrorismirikoksesta epäillyn Suomen kansalaisen tapausta käsitellään oikeudessa maanantaina.

Terrorismiin liittyvästä rikoksesta epäilty somalitaustainen 19-vuotias Suomen kansalainen yritti matkustaa Syyriaan.

Epäilty tuotiin maanantaina päivällä Lontoossa oikeuden eteen. Syyttäjän mukaan nuori mies pyrki matkustamaan Syyriaan Romanian Bukarestin kautta liittyäkseen äärijärjestö Isisiin.

Syyttäjän mukaan miehen matkatavaroissa oli tavaroita tai välineitä, joita olisi voitu hyödyntää taistelussa, kertoo oikeuden istuntoa seurannut Ylen Lontoon-avustaja Pasi Myöhänen.

Alustavassa kuulemisessa selvisi, että miehen tietokoneesta poliisi sai tarkempia tietoja tämän aikomuksista. Syytetty aikoo kiistää syytteet.

Syytetty Suomen kansalainen on opiskellut tietojenkäsittelyä Lontoon länsiosassa sijaitsevassa yliopistossa. Lontooseen hän on muuttanut vuonna 2010.

Lontoon poliisin terrorismin vastainen erikoisyksikkö pidätti miehen perjantaina.
"Suomalaisnuorukaiselle" voi olla luvassa kunnon tuomio, jos hänellä kerran oli mukanaan välineitä, joita voi "hyödyntää taistelussa." Mitähän nuo välineet voisivat olla? Myös tietokoneesta on löytynyt suunnitelmia. Mikäs sen parempi syyttäjälle.

"Suomalaisnuorukainen" on opiskellut tietojenkäsittelyä lontoolaisessa yliopistossa! Tämä todistaa, kuinka jihadisteille ei riitä mikään raha eikä rahanarvoinen koulutus, vaan radikalismi menee kaiken länsimaisen kulttuurin tarjoaman hyödyn edelle. "Suomalaisnuorukaisella" olisi ollut luvassa hyvä työura, hyvä tulotaso, varma työpaikka ja varmasti olisi ollut luvassa sellainen elämä, jota moni kadehtisi. Mutta sen sijaan kiinnosti liittyä ISIS-järjestöön. Paljonko tuollaisten kouluttamiseen kannattaa satsata, kun sillä ei kuitenkaan ole mitään merkitystä radikalisoitumisen torjumisessa?

Avatar
PaxCow
C.S.I. -tasolla
Viestit: 2527
Liittynyt: To Tammi 17, 2013 3:45 pm

Re: Suomen kansalaista syytetään terrorismiaikeista Britanni

Viesti Kirjoittaja PaxCow » Ti Helmi 09, 2016 10:15 am

URSA kirjoitti:"Suomalaisnuorukainen" on opiskellut tietojenkäsittelyä lontoolaisessa yliopistossa! Tämä todistaa, kuinka jihadisteille ei riitä mikään raha eikä rahanarvoinen koulutus, vaan radikalismi menee kaiken länsimaisen kulttuurin tarjoaman hyödyn edelle. "Suomalaisnuorukaisella" olisi ollut luvassa hyvä työura, hyvä tulotaso, varma työpaikka ja varmasti olisi ollut luvassa sellainen elämä, jota moni kadehtisi. Mutta sen sijaan kiinnosti liittyä ISIS-järjestöön. Paljonko tuollaisten kouluttamiseen kannattaa satsata, kun sillä ei kuitenkaan ole mitään merkitystä radikalisoitumisen torjumisessa?
Onhan jo pitkään puhuttu siitä, miten jihadistit eivät ole pelkkiä syrjäytyneitä ressukoita, vaan mukana on korkeasti koulutettua, länsimaissa kasvanutta väkeä. Tästä puhuttiin jo Al-Qaidan ollessa vahvimmillaan (ihan yksittäisenä esimerkkinä vaikka USA:ssa yliopistossa opiskellut Faisal Shahzad) eikä ole mitään syytä uskoa, että radikalisoituminen korkeakoulutettujen keskuudessa olisi vähentynyt. Harvinaista se toki taitaa olla.

Uskoisin, että koulutuksella on paljonkin merkitystä radikalisoitumisen ehkäisemisessä, mutta ei se jokaisen kohdalla auta.
"I do not fear death. I had been dead for billions and billions of years before I was born, and had not suffered the slightest inconvenience from it." - Mark Twain

Evil Lindros
Sammakkoprofessori
Viestit: 478
Liittynyt: Ke Heinä 17, 2013 1:45 pm

Re: Suomen kansalaista syytetään terrorismiaikeista Britanni

Viesti Kirjoittaja Evil Lindros » Su Helmi 21, 2016 7:33 pm

Uskoon hurahtaminen ja karismaattisiin johtajiin uskominen ei ole pelkästään koulutuksesta kiinni. Tunnen tarpeeksi monta herätysliikkeisiin liittynyttä, hurmoshenkisyydestä seonneita korkeakoulusta valmistuneita suomalaisia että on hävinnyt harhaluulot koulutustason autuutta ja järkeä antavasta vaikutuksesta. Usko antaa henkisesti tyhjälle ihmiselle, joka on pettynyt asioihin X, Y, Z tai ihmisiin X,Y, Z merkityksen ja tarkoituksen ja siinä on ihan turha vedota ihmisen järkeen ja siihen, että uskonopit, joista he paasavat on aivan sekopäisiä, jopa heitä ja muita ihmisiä tuhoavia tai selittää, miten heillä olisi näköpiirissä hyvä työura ja turvattu tulevaisuus. Terroristijärjestöt on sitten sama ilmiö vaarallisuuspotenssiin sata.

Jukka Siintonen
Tarkastaja Ankardo
Viestit: 1317
Liittynyt: Ti Tammi 26, 2016 6:36 pm

Lontoossa tuomittu suomalaisjihadisti kärsii Suomessa

Viesti Kirjoittaja Jukka Siintonen » La Heinä 30, 2016 1:56 pm

Lännen Media: Lontoossa tuomittu suomalaisjihadisti kärsii tuomionsa Suomessa: "Ei vaarallinen"

Lauantai 30.7.2016 klo 11.35

Tuomarin mukaan naiivi ja eristäytynyt nuori mies aikoi liittyä Isisiin.
Mies oli elänyt juuretonta elämää, koska hänen isänsä oli pakottanut miehen muuttamaan ensin Suomesta Somaliaan ja sieltä Lontooseen. Kuvituskuva.


19-vuotias Suomen kansalainen tuomittiin torstaina 3,5 vuodeksi vankeuteen terrorismin suunnittelusta Lontoossa.

Asiasta ensimmäisenä uutisoineen Lännen Median mukaan mies kärsii tuomionsa suomalaisessa nuorisovankilassa.

- Miehen tuomioon lasketaan jo kärsitty vankeus, joten hän vapautunee vuoden ja kolmen kuukauden kuluttua, Lännen Media kertoo.

Vankeinhoitolautakunta ei pidä miestä vaarallisena.

Tuomari kuvaili miestä naiiviksi ja alttiiksi radikalisoitumiselle. Hän oli elänyt juuretonta elämää, koska hänen isänsä oli pakottanut miehen muuttamaan ensin Suomesta Somaliaan ja sieltä Lontooseen.

Mies aikoi matkustaa Turkin kautta Syyriaan liittyäkseen Isisiin.
HANNA GRÅSTEN
[email protected]
Mikä tästä somalista tekee suomalaisjihadistin? Nimikin, jonka suomalaismedia unohtaa mainita oli kovin suomalaissävytteinen mallia Jamal Abdul Abdelkarim tjsp.

Vastaa Viestiin