Lontoon parlamenttitalon edustan terrori-isku 22.3.2017

Aiheet terrorismista ja terroriryhmistä tänne.
Antsa
Lauri Hanhivaara
Viestit: 142
Liittynyt: To Huhti 24, 2008 2:34 pm

Re: Lontoossa ammuskelu Parlamentin edessä

Viesti Kirjoittaja Antsa »

Ihmisen kotimaa, synnyinmaa, asuinmaa ei ole se ongelma näissä jatkuvasti lisääntyvissä tapauksissa. Vaan se aatteellinen tausta joka ajaa näihin tekoihin. Ja sen aatteen nimi on ISLAM Ihan sama mikä on ulkonäkö, mutta lähes aina taustalla on sama uskonto ja pään sekoaminen vihasaarnaajien puheiden takia.

Avatar
PaxCow
Adrian Monk
Viestit: 2525
Liittynyt: To Tammi 17, 2013 3:45 pm

Re: Lontoossa ammuskelu Parlamentin edessä

Viesti Kirjoittaja PaxCow »

Totuuden Puolesta kirjoitti:
PaxCow kirjoitti:On siis valheellista väittää, että Khan olisi kertonut suunnitelmasta ottaa 1,5 milj. muslimimaahanmuuttajaa Lontooseen.
Tämä on omaa tulkintaasi. Voit toki ottaa asian puheeksi lähteen, eli Express lehden toimituksen kanssa jos se vaivaa.
Asian voi toki tarkistaa videolta ja tehdä oman tulkintansa (ehkä viimeistään tässä vaiheessa keskustelua se kannattaisi tehdä, jos ei ole vielä katsonut). Tällöinhän ei epäselvyyksiä ole. En aio ottaa Expressiin yhteyttä, riittää että minfossa on asiasta oikeaa tietoa. :wink: (Express on muuten Ukip-myönteinen media [lähde], ehkä tämä selittää heidän tapaansa uutisoida.)
Totuuden Puolesta kirjoitti:Tämä on valokuvaajan omaa tulkintaa. Hän ei voi tietää mitä naisen päässä liikkui.
Et sinäkään voi tietää, mutta silti kirjoitit, että nainen kulkee "välinpitämättömästi textaillen"... :o
Mutta tietenkään kukaan ei voi tietää, mitä naisen päässä liikkui. Sinä et voi tietää, oliko hän välinpitämätön vai ei. Ehkä hän lähetti juuri äidilleen viestiä, jossa kertoi olevansa ok. Tai ehkä hän twiittasi, että "yes, terrorism, how cool is that!". Emme voi tietää.

Kuvan ottanut henkilö kuitenkin kuvailee, että nainen olisi ollut "distressed and horrified", joten jälkimmäisen kaltainen vaihtoehto kuulostaa epätodennäköiseltä. Ei hän ainakaan iloiselta näytä...:

Kuva

Paikalla on ollut muitakin, jotka eivät ole juuri kuvan ottamisen aikana pysähtyneet uhrien viereen polvilleen (minua ei yllätä, että "tietyt tahot" sosiaalisessa mediassa löysivät kuitenkin juuri Totuuden Puolesta -nimimerkin tähän ketjuun laittaman kuvan):

Kuva

Kuva

Totuuden Puolesta kirjoitti:Hauskasti ohitit kaikki Sadiq Khanin twiitit jotka saavat hänet perin huonoon valoon.

En ole ottanut kantaa siihen, millaisessa valossa kukakin hänet näkee, korjasin vain ensimmäisessä häntä koskevassa viestissä ollutta virheellistä tietoa.
"I do not fear death. I had been dead for billions and billions of years before I was born, and had not suffered the slightest inconvenience from it." - Mark Twain

Avatar
PaxCow
Adrian Monk
Viestit: 2525
Liittynyt: To Tammi 17, 2013 3:45 pm

Re: Lontoossa ammuskelu Parlamentin edessä

Viesti Kirjoittaja PaxCow »

Terroristi Khalid Masoodille syntymän jälkeen annettu nimi oli Adrian Russell Ajao, mutta hänet tunnettiin myös nimellä Adrian Elms.

Masood oli käännynnäinen muslimi. Islamin uskoon kääntymisen ajankohdasta en löytänyt tietoa, mutta Telegraphin haastattelema Scotland Yardin entinen työntekijä epäilee sen tapahtuneen viimeisen vuosikymmenen aikana. Sama haasteltu ihmettelee terroristiksi korkeaa ikää. Masoodin epäillään radikalisoituneen vankilassa.

Lähteenä: http://www.telegraph.co.uk/news/2017/03 ... terrorist/

http://www.telegraph.co.uk/news/2017/03 ... ces-radar/
"I do not fear death. I had been dead for billions and billions of years before I was born, and had not suffered the slightest inconvenience from it." - Mark Twain

Avatar
On Anoi Kaa
Ben Matlock
Viestit: 8568
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: Lontoossa ammuskelu Parlamentin edessä

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa »

Tämänkertainen muslimiterroristi syntyi kantaen nimeä Adrian Russell Ajao(äitinsä sukunimi oli Ajao). Vuosituhannen alkupuolella tämä muslimi tunnettiin nimellä Adrian Elms ja hän puukotti ihmistä naamaan ainakin kahteen otteeseen, ensimmäisestä tuli istumista 2 vuotta ja toisesta vain puoli vuotta(vaikka uhrin puukolla viilletty nenä piti korjata leikkauksessa). Ajao aka Elms aka Khalid Masood törmäsi radikaali-islamiin vankilassa, vankilassa tuskin muita muslimeita juuri onkaan ja hänen vihansa maansa asukkaita kohtaan kasvoi.
Khalid Masoodiksi itseään kutsunut muslimiterroristi saattoi olla joskus ihminen.jpeg
Khalid Masoodiksi itseään kutsunut muslimiterroristi saattoi olla joskus ihminen.jpeg (51.88 KiB) Katsottu 2985 kertaa
Saarivaltion muslimipopulaatio on kasvanut ja etenkin muslimivankien määrä on suorastaan räjähtänyt tällä vuosituhannella. Muslimeilla on todistetun väkivaltaisuuden ja epärehellisyyden takia "yliedustus" vankiloissa - Britanniassa noin joka 20. on muslimi, mutta vankilassa yksi seitsemästä on muslimi! Britit ovatkin täysin uudenlaisen ongelman edessä: kuinka estää vankilaan joutuvien idioottien kääntyminen väkivaltaa ja kaaosta levittävään islaminuskoon? Englannissa mietitään vakavasti pelkästään muslimeille olevan vankilan perustamista. Tilastojen valossa muslimivankien lisääntyminen on taattua, pientä helpotusta tuonee brexit, kun saavat jarrua loiseläjien ja rikollisten maahantuloon.
Englanti&Wales - vankien kansallisuus ja etninen tausta.png
Englanti&Wales - vankien kansallisuus ja etninen tausta.png (27.79 KiB) Katsottu 2985 kertaa
Englanti&Wales - vankien uskonto.png
Englanti&Wales - vankien uskonto.png (23.45 KiB) Katsottu 2985 kertaa
Tutkijoille on yhä mysteeri, miksi juuri tämä ryhmä aiheuttaa määräänsä nähden keskimääräistä enemmän rikoksia(=pelkoa, kauhua, tuskaa), vaikka islamin kerrotaan olevan rauhan uskonto. Monelle tavalliselle britille tämä ei ole mysteeri, islaminuskon nimissä levitetään yleisesti väkivaltakäskyjä, eivätkä "maltilliset muslimit" halua tätä kehitystä tuomita, saati sitten estää. Tuore Lontoon isku on valitettavaa tavallisuutta maassa, missä muslimeiden on annettu perustella vihaloitsukoppejaan vapaasti. Sielläkin muslimiutta kritiosoiville on laitettu kuonokoppa lakikirjan avulla ja heidät on häpäisty suvaitsemattomina rasisteina.


Suvaitsetko sinä viattomia murhaajia synnyttävän kultin? Ei tämä sovinistimiesten vihanlietsontaryhmäterapia mitään uskontoa ole, se on täyttä sotaa meitä vastaan tehokkaine rekrytointikanavineen ja rahoitusväylineen, uskonto vaan tarjoaa erinomaisen perusteen kokoontumisille ja mahdollistaa suopean viranomaiskohtelun sekä hulppean rahoituksen veroetuineen. Naiset toimivat panopuina ja tulevaisuuden taistelijoiden synnytyskoneina - jo nyt Lontoossa on alueita, missä lähes 50% on muslimeita. Lisäksi naisten alhainen koulutustaso, sekä muslimeille tyypillinen naisen alistettu asema aiheuttaa suuret perhekoot, joita yhteiskunta sitten joutuu elättämään, kun isä ei osaa/halua ja äiti ei edes saa yrittää!
Voi kuvitella, mikä on seuraavan sukupolven tulevaisuus, koska huonoissa oloissa kasvaminen UK:ssa luo huonot mahdollisuudet parempaan huomiseen.

Khalid Masoodin vaiheita
1964 - Tulevaisuuden terroristimuslimi Adrian Elms syntyy joulupäivänä paikassa Dartford, Kent.
1966 - Yh-äitinsä, Janet Elms, menee naimisiin paikassa Crawley, West Sussex. Muuttavat paikkaan Tunbridge Wells, Kent ja Rye, East Sussex.
1983 - Rikollinen ura alkaa marraskuussa.
2000 - Kahden vuoden tuomio puukotuksesta naamaan, vapautuu ja muuttaa East Sussexin Northiamiin.
2003 - Piti asennusfirmaa ja saa 6kk tuomion veitsen hallussapidosta(väitetään myös puukottaneen miestä naamaan).
2004 - Päästyään vankinlasta, hän nai muslimin nimeltään Farzana Malik paikassa Medway, Kent. On epäselvää kauanko muslimiavioliitto kesti, mutta heidän uskotaan eronneen ennen miehen kuolemaa.
2005 - Väitetään opettaneen paikassa Yanbu, Saudi Arabia.
2006 - Kerrotaan asuneen paikassa Crawley, missä poliisi kävi joskus kylässä.
2008-2009 - Palasi ja opetti paikassa Jeddah, Saudi Arabia.
2009-2012 - Asui Lutonissa nimellä Khalid Masood. CV:n mukaan opetti kielikoulussa tittelillä "senior teacher"
2012 - Perustaa englanninkielen opetusfirman nimeltä IQRA Birminghamiin.


Lähteet: BBC, DailymailTelegraph sekä parliament.uk

EDIT: Lisätty vaiheet -kappale loppuun
Viimeksi muokannut On Anoi Kaa, Pe Maalis 24, 2017 4:36 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.


Jukka Siintonen
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1309
Liittynyt: Ti Tammi 26, 2016 6:36 pm

Re: Lontoossa ammuskelu Parlamentin edessä

Viesti Kirjoittaja Jukka Siintonen »

PaxCow kirjoitti:^ Mikä ihmeen sotalapsi?
Sotalapsi=Jihadiretkellä lännessä oleva muslimi.

Jukka Siintonen
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1309
Liittynyt: Ti Tammi 26, 2016 6:36 pm

Re: Lontoossa ammuskelu Parlamentin edessä

Viesti Kirjoittaja Jukka Siintonen »

Tuo nainen näyttää kuvassa mielestäni siltä, että miettii, että miksi vitussa taas. Taas minua katsellaan nenän vartta pitkin ja varotaan työpaikalla. Minua, joka en edes ole kunnollinen muslimi, mutta kuulun viiteryhmään. Voi helvetin helvetti!

URSA
Watson itse
Viestit: 5555
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: Lontoossa ammuskelu Parlamentin edessä

Viesti Kirjoittaja URSA »

Eipä noissa kuvissa toisaalta kukaan näytä ainakaan kuvaavan videota uhreista. Jokaisen uhrin ympärillä on jo auttajia kuvissa, joten ei ole ihmeellistä, että osa ihmisistä on kävellyt ohitse. Ellei ole terveydenhoitoalan ammattilainen, siinä vaiheessa on turhaa pysähtyä paikalle, kun on jo auttajia. Ja ambulanssien saapuessa iso ihmisjoukko olisi vain tiellä.

Totuuden Puolesta
Olivia Benson
Viestit: 709
Liittynyt: La Loka 22, 2016 11:54 am

Re: Lontoossa ammuskelu Parlamentin edessä

Viesti Kirjoittaja Totuuden Puolesta »

PaxCow kirjoitti:(Express on muuten Ukip-myönteinen media [lähde], ehkä tämä selittää heidän tapaansa uutisoida.)
Yle, HS ja Lännen Media jne. (oikeastaan koko Suomen valtamedia) ovat SDP-, Vasemmistoliitto-, Vihreät- ja RKP-myönteisiä, ehkä tämä selittää heidän tapaansa uutisoida. Keskusta joutuu sen sijaan painostamaan ainakin Yleä saadakseen haluamaansa uutisointia.
PaxCow kirjoitti:Et sinäkään voi tietää, mutta silti kirjoitit, että nainen kulkee "välinpitämättömästi textaillen"... :o
Ja sinä väitit, että "levitän valheita", vaikka kyseessä oli minun tulkintani. Totuus kuitenkin on ettei musliminainen auttanut ketään toisin kuin muut ihmiset. Uhrit eivät olleet muslimeja, joten hänellä ei ollut mitään syytä auttaa. Tulkintani on edelleen ettei musliminainen auttanut ketään koska he olivat "valkoisia" ei muslimeita.
PaxCow kirjoitti:En ole ottanut kantaa siihen, millaisessa valossa kukakin hänet näkee, korjasin vain ensimmäisessä häntä koskevassa viestissä ollutta virheellistä tietoa.
Missä kohtaa on mielestäsi virheellistä tietoa Sadiq Khanista?
Pelkästään vuonna 2017 on tähän mennessä tapahtunut 1540 muslimien tekemää terrori-iskua 56 eri maassa, joissa uhreja 10661 kuollutta ja 11028 loukkaantunutta mukaan lukien lapsia.

The Religion of Peace

Riukiu
Jack Bauer
Viestit: 939
Liittynyt: Ke Touko 27, 2015 6:55 am

Re: Lontoossa ammuskelu Parlamentin edessä

Viesti Kirjoittaja Riukiu »

Nuo valokuvat näyttäisivät olevan jostain lavastetusta terrori-iskujen varalta suoritetusta harjoituksesta tai sitten elokuvanteosta. Koko juttuun osallistumattomia ei tunnu kiinnostavan. Miten tuo laukku kädessä etenevä nainen yleensä voi kulkea aivan vierestä, kun uhria elvytetään tms.? Vai onko koko juttu fotoshopattu noihin kuviin tai niitä muuten käsitelty?

Avatar
vakiviina
Frank Drebin
Viestit: 396
Liittynyt: Pe Maalis 10, 2017 12:25 pm

Re: Lontoossa ammuskelu Parlamentin edessä

Viesti Kirjoittaja vakiviina »

Riukiu kirjoitti:Nuo valokuvat näyttäisivät olevan jostain lavastetusta terrori-iskujen varalta suoritetusta harjoituksesta tai sitten elokuvanteosta. Koko juttuun osallistumattomia ei tunnu kiinnostavan. Miten tuo laukku kädessä etenevä nainen yleensä voi kulkea aivan vierestä, kun uhria elvytetään tms.? Vai onko koko juttu fotoshopattu noihin kuviin tai niitä muuten käsitelty?
Hmm,aivan.Kuka on tämän falseflag operaation takana,kukas muukaan kuin Venäjä ja Marine Le Pen.

Avatar
PaxCow
Adrian Monk
Viestit: 2525
Liittynyt: To Tammi 17, 2013 3:45 pm

Re: Lontoossa ammuskelu Parlamentin edessä

Viesti Kirjoittaja PaxCow »

Totuuden Puolesta kirjoitti:Yle, HS ja Lännen Media jne. (oikeastaan koko Suomen valtamedia) ovat SDP-, Vasemmistoliitto-, Vihreät- ja RKP-myönteisiä, ehkä tämä selittää heidän tapaansa uutisoida. Keskusta joutuu sen sijaan painostamaan ainakin Yleä saadakseen haluamaansa uutisointia.

Okei, if you say so, ovat samalla oikeistolaisia ja vasemmistolaisia. :D Tämä ei kuitenkaan liity aiheeseen mitenkään.

Totuuden Puolesta kirjoitti:Ja sinä väitit, että "levitän valheita", vaikka kyseessä oli minun tulkintani.
Näytätkö vielä, että missä väitin näin? Linkkasit tosiaan jonkin erikoisen valeuutissivuston jutun tänne, mutta eihän siinä ole mitään ihmeellistä - sitä tapahtuu kun ei ole tarkkana lähteiden kanssa - mutta en kyllä kirjoittanut, että sinä "levittelet valheita".
Totuuden Puolesta kirjoitti:Totuus kuitenkin on ettei musliminainen auttanut ketään toisin kuin muut ihmiset. Uhrit eivät olleet muslimeja, joten hänellä ei ollut mitään syytä auttaa. Tulkintani on edelleen ettei musliminainen auttanut ketään koska he olivat "valkoisia" ei muslimeita.
Ei tuo ole mikään totuus. Hän auttoi jo sillä, ettei ollut ambulanssin edessä (kuten URSA järkevästi totesi). Tulkintasi kertoo jotain ajatusmaailmastasi.
Totuuden Puolesta kirjoitti:
PaxCow kirjoitti:En ole ottanut kantaa siihen, millaisessa valossa kukakin hänet näkee, korjasin vain ensimmäisessä häntä koskevassa viestissä ollutta virheellistä tietoa.
Missä kohtaa on mielestäsi virheellistä tietoa Sadiq Khanista?
Huoh... Oikeastiko tästä pitää jankata? Virheellinen tieto oli se, että väitit hänen julkistaneen suunnitelmansa 1,5 maahanmuuttajan tuomisesta Lontooseen. Hän ei sanonut niin, vaan se oli lähteinäsi käyttämien tahojen omia aivopieruleita. Tämä lienee jo aika selvä homma.
"I do not fear death. I had been dead for billions and billions of years before I was born, and had not suffered the slightest inconvenience from it." - Mark Twain

Totuuden Puolesta
Olivia Benson
Viestit: 709
Liittynyt: La Loka 22, 2016 11:54 am

Re: Lontoossa ammuskelu Parlamentin edessä

Viesti Kirjoittaja Totuuden Puolesta »

Okei, en jaksa jankata ja nillittää semantiikasta ilmeisen trollin kanssa, jonka ainoa tarkoitus on ohjata keskustelu pois ketjun aiheesta ja/tai kommentoida muiden kirjoituksia tuomatta itse keskusteluun mitään konkreettista tietoa.

Nyt kun tämä on loppuunkäsitelty, voimme palata itse aiheeseen.

Britanniassa kuohuu taas. NUS järjestön (National Union of Students) puheenjohtajan, muslimi Malia Bouattian lausunto on aiheuttanut raivoa ja pahenksuntaa Britanniassa. Lausunnossaan Malia Bouattia ei mainitse ollenkaan kuollutta poliisia ja vain lyhyesti mainitsee terrori-iskun uhrit. Sen sijaan Malia Bouattia keskittyi kirjoittamaan miten ihmisten pitäisi olla tietoisia muslimien, maahanmuuttajien ja radikalisoituneiden oppilaiden huolista; islamofobiasta, rasismista ja kaltoinkohtelusta tulevina päivinä ja viikkoina.

Tämä vain todistaa entisestään kuinka omaan napaansa katsovia ihmisiä muslimit ovat.

http://www.dailymail.co.uk/news/article ... error.html
Kuva
Malia Bouattia, the first female Black British and Muslim leader of the NUS.
Pelkästään vuonna 2017 on tähän mennessä tapahtunut 1540 muslimien tekemää terrori-iskua 56 eri maassa, joissa uhreja 10661 kuollutta ja 11028 loukkaantunutta mukaan lukien lapsia.

The Religion of Peace

Totuuden Puolesta
Olivia Benson
Viestit: 709
Liittynyt: La Loka 22, 2016 11:54 am

Re: Lontoossa ammuskelu Parlamentin edessä

Viesti Kirjoittaja Totuuden Puolesta »

Daily Mailin mukaan poliisi on tehnyt 20 kotietsintää ja 11 pidätystä Britanniassa muslimiterrori-iskun jälkeen.

11 tehtyä pidätystä muslimiterrori-iskun jälkeen:
 • 39-vuotias nainen pidätettiin itä-Lontoossa. Hänet on sen jäkeen vapautettu takuita vastaan.
 • 21-vuotias nainen ja 23-vuotias mies pidätettiin Birminghamissa, mutta heidät on vapautettu ilman syytteitä.
 • 26-vuotias nainen ja kolme miestä i'iltään 28, 27 ja 26 vuotta pidätettiin eri osoitteissa Birminghamissa.
 • Myös 58-vuotias mies pidätettiin torstaina eri osoiteessa Birminghamissa.
 • 27-vuotias mies pidätettiin Birminghamissa myöhään torstai-iltana.
 • 32-vuotias nainen ja 35-vuotias mies pidätettiin perjantai-aamuna Suur-Manchesterissa. Nainen on vapautettu takuita vastaan ja häntä tullaan vielä kuulustelemaan.
Kaikkia nyt pidättettyjä henkilöitä on epäilty Lontoon terrori-iskun valmistelusta tai yhteyksistä siihen.

Etsintöjä tehtiin myös Carmathanshiressa, Walesissa, ja Brightonissa, Sussexissa.

Dramatic moment gun-toting police raided the 'home of a Saudi Arabian' and arrested terror suspect 'who LAUGHED as he was led away' as total arrested hits 11
Pelkästään vuonna 2017 on tähän mennessä tapahtunut 1540 muslimien tekemää terrori-iskua 56 eri maassa, joissa uhreja 10661 kuollutta ja 11028 loukkaantunutta mukaan lukien lapsia.

The Religion of Peace

Jukka Siintonen
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1309
Liittynyt: Ti Tammi 26, 2016 6:36 pm

Re: Lontoossa ammuskelu Parlamentin edessä

Viesti Kirjoittaja Jukka Siintonen »

Totuuden Puolesta kirjoitti:Daily Mailin mukaan poliisi on tehnyt 20 kotietsintää ja 11 pidätystä Britanniassa muslimiterrori-iskun jälkeen.

11 tehtyä pidätystä muslimiterrori-iskun jälkeen:
 • 39-vuotias nainen pidätettiin itä-Lontoossa. Hänet on sen jäkeen vapautettu takuita vastaan.
 • 21-vuotias nainen ja 23-vuotias mies pidätettiin Birminghamissa, mutta heidät on vapautettu ilman syytteitä.
 • 26-vuotias nainen ja kolme miestä i'iltään 28, 27 ja 26 vuotta pidätettiin eri osoitteissa Birminghamissa.
 • Myös 58-vuotias mies pidätettiin torstaina eri osoiteessa Birminghamissa.
 • 27-vuotias mies pidätettiin Birminghamissa myöhään torstai-iltana.
 • 32-vuotias nainen ja 35-vuotias mies pidätettiin perjantai-aamuna Suur-Manchesterissa. Nainen on vapautettu takuita vastaan ja häntä tullaan vielä kuulustelemaan.
Kaikkia nyt pidättettyjä henkilöitä on epäilty Lontoon terrori-iskun valmistelusta tai yhteyksistä siihen.

Etsintöjä tehtiin myös Carmathanshiressa, Walesissa, ja Brightonissa, Sussexissa.

Dramatic moment gun-toting police raided the 'home of a Saudi Arabian' and arrested terror suspect 'who LAUGHED as he was led away' as total arrested hits 11
1. Pidätettyjen ihmisten taustoista ei kerrota enempää
2. Asia haudataan kaikessa hiljaisuudessa
3. Kaikessa hiljaisuudessa pidätetyt päästetään ulos
4. Pidätetyt kulkevat tavallisten kadunmiesten keskellä, kunnes taas tapahtuu jotain
5. Kun jotain taas on tapahtunut uutisoidaan, että tekijät olivat Britannian salaisen palvelun seurannassa.

Sama sykli toistuu toistumistaan.

Riukiu
Jack Bauer
Viestit: 939
Liittynyt: Ke Touko 27, 2015 6:55 am

Re: Lontoossa ammuskelu Parlamentin edessä

Viesti Kirjoittaja Riukiu »

Pidätetyt vapautetaan yleensä sen vuoksi, että he ovat syyttömiä. Näissä tapauksissa syylliseksi leimatut ammutaan ja tpdelliset syylliset ovat tiedustelupalveluyt. Pidätykset ovat vain rekvisiittaa

Vastaa Viestiin