Pommi-isku metroasemalla Sennaya Ploshchad, Pietari 3.4.17

Aiheet terrorismista ja terroriryhmistä tänne.
Avatar
On Anoi Kaa
Ben Matlock
Viestit: 8863
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Pommi-isku metroasemalla Sennaya Ploshchad, Pietari 3.4.17

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa »

Klo 16:48 mennessä 10 kuollutta ja 50 loukkaantunutta, isku tapahtui Sennaya Ploshchadin asemalla klo 11:30GMT ilmeisesti junan sisällä, kun oli lähtemässä asemalta. Vaikeasti vammautuneita useita ja uhriluku tullee kasvamaan, koska paineaallon lisäksi tuhoa kylvi pommiin kuulunut sirpaloituminen/irtonainen metallisälä.
https://www.theguardian.com/world/2017/ ... ad-station

Kaikki Pietarin metroasemat suljettu.
Suoraa lähetystä mm täältä:
BREAKING: St. Petersburg metro blast - SPECIAL COVERAGE/Youtube)
HS seuraa: Ainakin kymmenen ihmisen uskotaan kuolleen räjähdyksessä Pietarin metrossa, kaikki kaupungin asemat on suljettu – suora lähetys paikan päältä
Räjähdyksessä loukkaantui kymmeniä ihmisiä. Presidentti Putinin mukaan kyseessä saattaa olla terroriteko.

Karoliina Liimatainen HS
Julkaistu: 3.4. 15:05 , Päivitetty: 3.4. 16:41
PIETARIN metrossa tapahtui maanantaina iltapäivällä räjähdys.

Ainakin kymmenen ihmisen pelätään kuolleen. Pietarin kuvernöörin tiedottaja Andrej Kibitov kertoo nettiyhteisö Twitterissä, että loukkaantuneita on ainakin 50.

Räjähdys tapahtui alustavien tietojen mukaan Sennaja ploštšadin eli Heinätorin ja Pietarin teknologisen instituutin metroasemien välillä, uutistoimistot Ria Novosti ja Reuters kertovat. Ainakin Heinätorin asemalla on runsaasti savua.

Peräkkäiset asemat sijaitsevat Pietarin keskustassa.

Aiemmin venäläiset uutistoimistot raportoivat kahdesta mahdollisesta räjähdyksestä, mutta nyt vaikuttaa, että räjähdyksiä oli vain yksi.

KAIKKI Pietarin metroasemat on suljettu, uutistoimisto Interfax kertoo. Asemia evakuoidaan parhaillaan. Myös Pietarissa sijaitsevan Polkovan lentoaseman turvatoimia on kiristetty.

Tieto räjähdyksestä levisi venäläiseen mediaan noin kello 15 Suomen aikaa.

Interfaxin tietojen mukaan junavaunussa räjähti ”improvisoitu räjähde”, jonka sisällä saattoi olla sirpaleita. Räjähdys tai räjähdykset eivät alustavien tietojen mukaan olleet kovin voimakkaita, mutta sirpaleet olivat tuhoisia matkustajille.

”Voimme tähän mennessä sanoa, että kyseessä oli tuntematon räjähde. Turvallisuuspalvelu FSB:n pommiryhmä tutkii parhaillaan, mikä tarkkaan ottaen aiheutti räjähdyksen. Evakuointi on saatu päätökseen, ja loukkaantuneet saavat parhaillaan hoitoa”, totesi kansallisen terrorismin vastaisen komitean edustaja Andrej Pržezdomski Rossiya-24-kanavalle.

TWITTERISSÄ julkaistiin kuvia ja videoita räjähdyksen jälkeisestä tilanteesta.

Venäjän presidentti Vladimir Putin oli räjähdyshetkellä Pietarissa. Uutistoimisto Reutersin mukaan Putin on vahvistanut, että useita ihmisiä on kuollut ja loukkaantunut.

Hän esitti osanottonsa uhrien omaisille. Putinin mukaan räjähdyksen syy ei vielä ole selvä, mutta tutkimukset on jo aloitettu. Hänen mukaansa kyseessä saattaa olla ”rikos tai terroriteko”, Guardian-lehti kertoo.

Putin on jo puhunut asiasta FSB:n johdon kanssa.

HS seuraa tilannetta.
http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005154380.html
Agatha Christien maailmankuulu "Kymmenen pientä neekeripoikaa" on nähtävissä live-näytelmänä täällä! Kuka murhaa ja kenet?

damfin
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4843
Liittynyt: Ke Elo 10, 2011 1:04 am

Re: Pommi-isku metroasemalla Sennaya Ploshchad, Pietari 3.4.

Viesti Kirjoittaja damfin »

Jaahas, saapas nähdä löydetäänkö syylliseksi perinteiseen tapaan tsetseeni, vai joko tällä kertaa teko nimettäisiin "ukrainalais-terroristin" teoksi kun tshetseniaanhan ei enää tarvitse kosto-iskua suunnata :roll:

Joka tapauksessa, siviileihin kohdistuvat terrori-iskut on aina ikäviä, oli sitten venäjällä tai missä tahansa.
Yritin tähän allekirjoitusta, mutta kuulakärkikynä naarmutti näytön, ja tussilla tehty jäi tuohon näytölle eikä näy viesteissä...

Riukiu
Jack Bauer
Viestit: 939
Liittynyt: Ke Touko 27, 2015 6:55 am

Re: Pommi-isku metroasemalla Sennaya Ploshchad, Pietari 3.4.

Viesti Kirjoittaja Riukiu »

Myös parhaillaan käynnissä olevien mielenosoituskampanjoiden toimijat ja mielenosoittajat saatetaan pyrkiä leimaamaam terroristien tapaisiksi valtion vihollisiksi. Tai he leimautuvat hekä automaattisesti, kun vastustavat johtoa yhtäaikaa.

Paa
Jane Marple
Viestit: 1009
Liittynyt: Ti Huhti 09, 2013 8:19 pm

Re: Pommi-isku metroasemalla Sennaya Ploshchad, Pietari 3.4.

Viesti Kirjoittaja Paa »

Liekö sattumaa, että Putinin piti tavata Valko-Venäjän presidentti. Ajoitus iskulle ainakin oli hyvä siltä kannalta ajatellen.
Niin kuin kasvot kuvastuvat vedessä, niin ihmisen sydän toisessa ihmisessä. (Snl.27:19)

DemlaMinfo
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1463
Liittynyt: To Syys 24, 2015 5:20 pm

Re: Pommi-isku metroasemalla Sennaya Ploshchad, Pietari 3.4.

Viesti Kirjoittaja DemlaMinfo »

Jos isku on sen yhden uskonnon edustajien mikä ei ikinä liity mihinkään niin nähdäänpä ainakin pitääkö Putin lupauksensa sen suhteen mitä aiemmin lupasi, jos joku ei yhtään mihinkään liittyvä tekee yhdenkään iskun Venäjällä.
Mielenterveys on tärkeä osa ihmisen hyvinvointia. Omasta mielenterveydestään voi pitää huolta ja omia voimavarojaan vahvistaa. Psykologin kanssa keskustelu voi auttaa pääsemään eroon harhaluuloista ja kuuloharhoista.

eternitystory
Aloitteleva Besserwisser
Viestit: 10
Liittynyt: Ti Heinä 08, 2014 4:31 pm

Re: Pommi-isku metroasemalla Sennaya Ploshchad, Pietari 3.4.

Viesti Kirjoittaja eternitystory »

Viimeksi muokannut eternitystory, Ma Huhti 03, 2017 5:36 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Ärrkele
Adrian Monk
Viestit: 2611
Liittynyt: To Helmi 05, 2015 6:12 am

Re: Pommi-isku metroasemalla Sennaya Ploshchad, Pietari 3.4.

Viesti Kirjoittaja Ärrkele »

Irtolanteet asialla taas?
PaxCow kirjoitti:Vaikka miten yritän, en kuule allahu akbaria.
Chefile kirjoitti:Minulla on kuule munaa lyödä pelkästään sillä munalla sinut taju kankaalle, sinä mielisairas hinaaja.
Seppo Räty: ”Suomalainen keihäänheitto on mennyt polvien nosteluksi”

Tracker
Theo Kojak
Viestit: 1165
Liittynyt: Ke Helmi 04, 2015 9:13 am

Re: Pommi-isku metroasemalla Sennaya Ploshchad, Pietari 3.4.

Viesti Kirjoittaja Tracker »

False flag.

Avatar
vakiviina
Frank Drebin
Viestit: 396
Liittynyt: Pe Maalis 10, 2017 12:25 pm

Re: Pommi-isku metroasemalla Sennaya Ploshchad, Pietari 3.4.

Viesti Kirjoittaja vakiviina »

http://www.verkkouutiset.fi/ulkomaat/pi ... entv-63751
Venäläiskanava julkaisi kuvia: häntä epäillään Pietarin iskusta
Venäläinen RenTV on julkaissut kuvan henkilöstä, jota väitetysti epäillään Pietarin metroiskusta. Myös venäläinen Fontanka on julkaissut kuvan henkilöstä (alla).

Kuva on ilmeisesti valvontakamerasta. Venäläiskanavan tietojen mukaan kyseinen mieshenkilö saapui Sennaja Ploštšadin eli Heinätorin metroasemalle hieman ennen räjähdystä, heitti tumman repun metrojunaan ja poistui paikalta.
Kuva
Näyttää tyypilliseltä Ukrainalaiselta :lol:

disposal
Jane Marple
Viestit: 1012
Liittynyt: Ke Loka 09, 2013 10:51 pm

Re: Pommi-isku metroasemalla Sennaya Ploshchad, Pietari 3.4.

Viesti Kirjoittaja disposal »

damfin kirjoitti:Jaahas, saapas nähdä löydetäänkö syylliseksi perinteiseen tapaan tsetseeni, vai joko tällä kertaa teko nimettäisiin "ukrainalais-terroristin" teoksi kun tshetseniaanhan ei enää tarvitse kosto-iskua suunnata :roll:
Itse olen odotellut että millä tavalla Tšetšenia tulee saamaan kurinpalautusta Ramzanin touhuista. Nuorempi Kadyrov on aikaisemmin antanut julkilausuman missä hän oikeuttaa ampua ilman hänen lupaansa maahan saapuneita venäläisjoukkoja. Viimeksi tänä vuonna Putin ja Kadyrov jatkoi vuosia kestänyttä kädenvääntöä siitä että minkälaisen siivun paikallishallinto saa aluella olevasta öljystä. Isä Kadyrov suunnitteli pitävänsä koko potin maassaan ja sitten räjähtikin kesken voitonpäivän paraatin. Tosin epäilen että nyt kaukasuksen isis olisi saannut vietyä läpi ensimmäisen onnistuneen suuremman luokan terrori-iskun. Paikallisesta nahistelusta tulee uutisia kaukasukselta tasaiseen tahtiin.

anaboliantti
Armas Tammelin
Viestit: 83
Liittynyt: To Tammi 24, 2013 1:01 am

Re: Pommi-isku metroasemalla Sennaya Ploshchad, Pietari 3.4.

Viesti Kirjoittaja anaboliantti »

Ei Tsetsenialla ja Venäjällä ole ollut vuosiin isompia kahnauksia. Haapasalon Kaukasus 30 päivässä vieraillaan Groznyssa. Ei ihan ole sama paikka kuin vuosituhanteen vaihteen rauniokasa. Tsetsenia rauhoittui kun sinne alkoi valua ölyjyrahaa. Grozny on nykyään pilvenpiirtäjiä ja (öly)monimiljonääriä täynnä.

Eiköhän tekijä tule TAAS KERRAN porukasta ja alueelta jolla ei ole mitään tekemistä minkään kanssa. Lisäksi on hyvä todeta että teko ei liity mihinkään ja että tekijä on mitä luultavimmin mielenterveysongelmista kärsivä. Periaatteessa rehti ja tunnollinen. Yksittäistapaus. Perheenisä. Turvapaikanhakija. Avuntarvitsija. Uhri.

Avatar
Luupää
Perry Mason
Viestit: 3809
Liittynyt: To Heinä 10, 2008 10:03 pm

Re: Pommi-isku metroasemalla Sennaya Ploshchad, Pietari 3.4.

Viesti Kirjoittaja Luupää »

'
Aika huomiotaherättävässä vaatetuksessa on pommimies ollut liikenteessä, jos kyseessä yleensä on tuo ukko. Ei tuo ainakaan Pietarissa väkijoukkoon sulautuisi. Ettei vaan olisi peräisin maan propagandakoneiston pohjattomista kuva-arkistoista tuo kuva. Enemän tai vähemmän muokattuna. Näyttää nimittäin vähän liiankin tekijäksi sopivalta tuo hahmo.

Vennäinmaan julkitulleet oikeuskäytänteet ja -tapaukset vetävät väkisinkin kyyniseksi varsinkin kun kuva saatiin eetteriin näinkin pian.

Jos tuo fariseus on tosiaan reppua kanniskellut niin ei ihme, että jonkun huomio on häneen kiinnittynyt. Reppujahan on tietty monenkinlaisia, mutta noihin tamineisiin istuvaa mallia ei heti tule mieleen. Sointuisi kokonaisuuteen lähinnä kuin kiikarit hirvelle...
Kun linkität niin kopioi teksti samalla ketjuun, koska monet linkit lakkaavat ajan mittaan toimimasta ja asia katoaa bittiavaruuteen.

anaboliantti
Armas Tammelin
Viestit: 83
Liittynyt: To Tammi 24, 2013 1:01 am

Re: Pommi-isku metroasemalla Sennaya Ploshchad, Pietari 3.4.

Viesti Kirjoittaja anaboliantti »

Luupää kirjoitti:'
Aika huomiotaherättävässä vaatetuksessa on pommimies ollut liikenteessä, jos kyseessä yleensä on tuo ukko. Ei tuo ainakaan Pietarissa väkijoukkoon sulautuisi. Ettei vaan olisi peräisin maan propagandakoneiston pohjattomista kuva-arkistoista tuo kuva. Enemän tai vähemmän muokattuna. Näyttää nimittäin vähän liiankin tekijäksi sopivalta tuo hahmo.

Vennäinmaan julkitulleet oikeuskäytänteet ja -tapaukset vetävät väkisinkin kyyniseksi varsinkin kun kuva saatiin eetteriin näinkin pian.

Jos tuo fariseus on tosiaan reppua kanniskellut niin ei ihme, että jonkun huomio on häneen kiinnittynyt. Reppujahan on tietty monenkinlaisia, mutta noihin tamineisiin istuvaa mallia ei heti tule mieleen. Sointuisi kokonaisuuteen lähinnä kuin kiikarit hirvelle...
Vai ei sulautuisi muslimi katukuvaan? Venäjän väestöstä on virallisen tilaston mukaan yli 9 miljoonaa muslimeja ja samoin kuin lännessä musujen määrä kasvaa nopeaa tahtia. Ja kuten sanottua tuo 9milj on virallinen tilasto, todellinen lukema on paljon suurempi sillä pelkästään Moskovassa on musuja yli miljoona:
https://en.wikipedia.org/wiki/Islam_in_ ... mographics

Suvakkipropagandan mukaista on tietytsi kiljua pää märkänä miten tämä(kin) terroriteko oli CIAn...eikun siis KGBn lavastus.

Avatar
Luupää
Perry Mason
Viestit: 3809
Liittynyt: To Heinä 10, 2008 10:03 pm

Re: Pommi-isku metroasemalla Sennaya Ploshchad, Pietari 3.4.

Viesti Kirjoittaja Luupää »

^
No ei sulautuisi Pietarissa porukkaan noissa tamineissa. Ei tuo ole muslimienkaan keskuudessa tavanomainen vaateparsi.
Kun linkität niin kopioi teksti samalla ketjuun, koska monet linkit lakkaavat ajan mittaan toimimasta ja asia katoaa bittiavaruuteen.

Tracker
Theo Kojak
Viestit: 1165
Liittynyt: Ke Helmi 04, 2015 9:13 am

Re: Pommi-isku metroasemalla Sennaya Ploshchad, Pietari 3.4.

Viesti Kirjoittaja Tracker »

Tekijä/tekijät on otettu kiinni jo hyvissä ajoin ENNEN iskua, näin vältytään turhalta "tuhtaamiselta".

Vastaa Viestiin