Supo: Terrori-iskun ja jihadismin uhka Suomessa kohonnut

Aiheet terrorismista ja terroriryhmistä tänne.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Avatar
Luupää
Sherlock Holmes
Viestit: 3509
Liittynyt: To Heinä 10, 2008 10:03 pm

Supo: Terrori-iskun ja jihadismin uhka Suomessa kohonnut

Viesti Kirjoittaja Luupää » Ke Kesä 14, 2017 3:16 pm

https://yle.fi/uutiset/3-9668822
14.6.2017

Supo: Terrori-iskun uhka Suomessa kohonnut – Suomi mainitaan aiempaa useammin Isisin propagandassa

Supo on ottanut käyttöön neliportaisen uhka-asteikon. Sen mukaan terrori-iskun uhka on Suomessa asteikolla kaksi, eli "kohonnut"

Supo nosti terrorismin uhka-arviotaan viimeksi vuonna 2015, jolloin uhka arvioitiin "matalaksi". Sitä ennen arvio oli ollut "hyvin matala".

– Terrorin uhka on vakavampi kuin koskaan aikaisemmin. Sitä ovat nostaneet Suomen profiilin vahvistuminen radikaali-islamistisessa propagandassa, sekä kohdehenkilöiden vakavammat kytkökset terroristiseen toimintaan, sanoi keskiviikkona Supon päällikkö Antti Pelttari.

Nyt Supo on ottanut käyttöön neliportaisen uhka-asteikon. Sen mukaan uhkaa arvioidaan termeillä "matala", "kohonnut", "korkea" tai "erittäin korkea". Nyt Supo arvioi iskun uhkaa "kohonneeksi".

– Koska iskun uhka Suomea kohtaan on korkeampi kuin koskaan aiemmin, on tärkeää kyetä kertomaan siitä mahdollisimman selkeästi, Pelttari perustelee.

"Suomen profiilin vahvistuminen" tarkoittaa sitä, että Suomi mainitaan esimerkiksi Isisin propagandassa aiempaa useammin nimeltä, osana järjestön ideologian vastaista koalitiota.

Muutos on historiallinen. Aiemmin Suomen profiili oli neutraali ja tuntematon. Nyt Suomi esiintyy yhä useammin osana viholliskuvaa. Myös Suomeen kohdennetaan propagandaa, joskus myös Suomen kielellä, kuvailee Suojelupoliisin erikoistutkija Pekka Hiltunen.

Supon mukaan Suomessa on noin 350 kohdehenkilöä, eri terrorismille myötämielistä henkilöä.

Kohdehenkilö ei ole yhtä kuin mahdollinen iskun tekijä, vaan kohdehenkilöllä voidaan tarkoittaa myös terroristisen järjestön tukijaa.

Kohdehenkilöiden määrä on kasvanut 80 prosenttia vuodesta 2012 ja Supo arvioi määrän kasvavan edelleen.

Supon mukaan henkilöiden sidokset teroristiseen toimintaan ovat yhä suorempia ja vakavempia. Supon mukaan yhä suurempi osa heistä on osallistunut aseelliseen konfliktiin, ilmaissut halua osallistua aseelliseen toimintaan, tai vastaanottanut terroristista koulutusta.
Otsikkoa fiilattu ja tähän ketjuun yhdistetty "KRP ja SUPO ihan sekaisin" otsikon alla ollut ketju.
-NILS-
Kun linkität niin kopioi teksti samalla ketjuun, koska monet linkit lakkaavat ajan mittaan toimimasta ja asia katoaa bittiavaruuteen.

Avatar
On Anoi Kaa
Fitz ratkaisee
Viestit: 6269
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Poliisi lisää näkyvyyttä terroriuhan kasvun takia 14.6.17

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa » Ke Kesä 14, 2017 7:56 pm

Poliisi lisää näkyvyyttä yleisillä paikoilla terrorismin uhka-arvion kohoamisen takia

14.06.2017
Poliisihallitus

Kiristyneen uhka-arvion johdosta poliisi on tehostanut varautumistaan Suomessa.
– Poliisin perusvalmius on nykyiseenkin uhka-arvioon nähden hyvä. Käytännössä tehostustoimenpiteet tulevat näkymään yleisölle poliisin näkyvyyden lisääntymisenä yleisillä paikoilla ja läsnäolona yleisötilaisuuksissa, poliisitarkastaja Timo Kilpeläinen Poliisihallituksesta sanoo.

Turvallisuustilanteen muuttuessa Suojelupoliisi on ottanut käyttöön terrorismin uhka-arvioasteikon. Uusimman uhka-arvion mukaan terroriuhka on Suomessa korkeampi kuin koskaan aiemmin ja se on tasolla "kohonnut". Poliisihallitus on ohjeistanut poliisilaitoksia tarvittavista toimenpiteistä.

Timo Kilpeläisen mukaan poliisi tekee tiivistä yhteistyötä Suojelupoliisin kanssa.
– Poliisi tehostaa tilannekuvan ylläpitämistä, tietojenvaihtoa ja rikostiedustelua. Paljastuneiden tai paljastuvien rikossuunnitelmien osalta tehdään esitutkintaa. Yhteistyötä tehdään myös Rajavartiolaitoksen ja Tullin eli ns. PTR-viranomaisten kesken, Kilpeläinen sanoo.
Poliisi
...

Ärrkele
C.S.I. -tasolla
Viestit: 2620
Liittynyt: To Helmi 05, 2015 6:12 am

Re: Supo: Terrori-iskun uhka Suomessa kohonnut

Viesti Kirjoittaja Ärrkele » Ke Kesä 14, 2017 8:42 pm

No ni, ei saa antaa pelolle valtaa koska me tienataan tällä.
PaxCow kirjoitti:Vaikka miten yritän, en kuule allahu akbaria.
Chefile kirjoitti:Minulla on kuule munaa lyödä pelkästään sillä munalla sinut taju kankaalle, sinä mielisairas hinaaja.
Seppo Räty: ”Suomalainen keihäänheitto on mennyt polvien nosteluksi”

Avatar
Luupää
Sherlock Holmes
Viestit: 3509
Liittynyt: To Heinä 10, 2008 10:03 pm

Re: Supo: Terrori-iskun uhka Suomessa kohonnut

Viesti Kirjoittaja Luupää » Ke Kesä 14, 2017 9:28 pm

Juu, vahvana täytyy pysyä. Sipilä nimittäin on kohta taas järkyttynyt ja shokissa.

Jonkunhan näitä rattaita täytyy pyörittää...
Kun linkität niin kopioi teksti samalla ketjuun, koska monet linkit lakkaavat ajan mittaan toimimasta ja asia katoaa bittiavaruuteen.

URSA
6 miljoonan dollarin mies
Viestit: 4413
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: Supo: Terrori-iskun uhka Suomessa kohonnut

Viesti Kirjoittaja URSA » Pe Kesä 30, 2017 9:05 am

Ainakin terrorismin uhka vaikuttaa tasavertaisesti koko kansaan.

https://yle.fi/uutiset/3-9694400
Festareiden superviikonloppu alkamassa – Näin kohonnut terrori-uhka näkyy suomalaisten suurtapahtumien järjestelyissä

Festivaalijärjestäjät ovat varautuneet terrorismin uhkaan muun muassa betoniesteillä ja valvonnan lisäämisellä.
29.6.2017 klo 19:57päivitetty 29.6.2017 klo 20:28

Maailmalla tapahtuneiden terrori-iskujen ja Supon laatiman uuden uhka-arvion seurauksena kesätapahtumissa kiinnitetään turvallisuusasioihin aiempaa enemmän huomiota. Supo arvioi pari viikkoa sitten, että terrorismin uhka on maassamme vakavampi kuin koskaan aiemmin.

Tulevana viikonloppuna Suomessa järjestetään monia isoja, kymmeniä tuhansia ihmisiä yhteen kokoavia musiikkitapahtumia.

Näitä ovat muun muassa Provinssi Seinäjoella, IskelmäFestivaali Jämsässä, Helsingissä Tuska, Pride-viikon päättävä kulkue ja puistojuhla sekä Hämeenlinnassa järjestettävä rock-yhtye Guns N'Rosesin keikka.

Helsingin poliisi: Ei syytä jäädä kotiin

Viestintäjohtaja, ylikomisario Juha Hakola Helsingin poliisilaitokselta sanoo poliisin päivittävän tilannekuvaa ja tekevän jatkuvasti riskiarvioita yleisötapahtumiin liittyen.

– On aivan selvää, että poliisi seuraa tilannekuvaa hyvin tarkasti. Se millaisia tapahtumia on ikävä kyllä viime kuukausien aikana eri puolilla [maailmaa] ollut, niin niihin joudutaan tietysti valmistautumaan ja näin myös tehdään täällä Suomessa ja Helsingissä, Hakola sanoo.

Se, millaisia toimenpiteitä tapahtumiin liittyen on mahdollisesti tehty tai mitä keinovalikoimiin kuuluu, Hakola ei kommentoi.

– Yleisesti voidaan todeta että erilaisiin uhkakuviin varaudutaan eri tavoin, mutta yksityiskohtaisesti emme lähde ottamaan kantaa millaisin operatiivisin keinoin puutumme.

Ylikomisarion mukaan poliisi on näkyvästi paikalla tapahtumissa, mutta muu mahdollinen valmistautuminen ei hänen mukaansa yleisölle suuresti näy.

– Ei tässä varmastikaan yleisölle suuresti muutoksia ole, jos verrataan aiemmin näihin järjestettyihin vastaaviin yleisötilaisuuksiin.

Viimeisimpinä keinoina on yleisötapahtuman keskeyttäminen, jos jotain tapahtuu. Hakolan mukaan tapahtumiin voi kuitenkin lähteä hyvillä mielin.

– Ei ole mitään sellaista syytä, että pitäisi jäädä kotiin. Ei ole syytä sellaiseen pelkoon.

Betoniporsaat ja luonnonesteet estämään väkijoukkoon ajoja

Komisario Juha Mäntynen Sisä-Suomen poliisista kertoo, että poliisi käy vuoropuhelua festivaalijärjestäjien kanssa ympäri vuoden.

– Keskusteluissa on otettu huomioon ajassa olevat ilmiöt ja toki poliisi kohdentaa myös omia resurssejaan yleisötilaisuuksiin, Mäntynen sanoo.

Mäntysen mukaan järjestäjät huolehtivat siitä, että väkijoukkoon ajamisen kaltaiset ilmiöt saadaan mahdollisimman pitkälle estettyä ennalta rajoittamalla kulkuväylien käyttöä ja asettamalla esteitä.

– Kulkureittejä suljetaan erilaisilla tukevilla ratkaisuilla, Himoksessa esimerkiksi on rakennettu betoniesteitä ja tuotu paikalle luonnonesteitä, kuten suuria kiviä.

Järjestäjien vastuulla on Mäntysen mukaan myös huolehtia riittävän tarkoista sisääntulo- ja porttitarkastuksista siten, ettei vaarallisia aineita tai aseita kulkeudu alueelle.

– Jos havaitsee mitään epäilyttävää yleisötilaisuudessa, siitä on ilmoitettava välittömästi järjestyksenvalvojalle, henkilökuntaan kuuluvalle tai poliisille. Tarvittaessa soitto numeroon 112 ja kuvaus siitä, mitä on havaittu ja missä. Välittömän vaaran uhatessa on lähellä olijoita varoitettava esim. huutamalla, Mäntynen neuvoo.

Pohjanmaan poliisista kerrotaan, ettei taktisista syistä ole mahdollista kertoa tarkoista varautumistoimenpiteistä esimerkiksi Provinssin suhteen.

– Viimeaikaisten kansainvälisten tapahtumien seurauksena on jouduttu lisäämään aiempiin vuosiin verrattuna kesätapahtumien turvallisuuteen liittyviä vaatimuksia, sanoo komisario Pasi Korpi-Hallila.

"Luonnonilmiöt aivan yhtä suuria uhkia"


Sateenkaarikansa kokoontuu yhteen viikonloppuna Helsinki Pride -kulkueseen ja puistojuhlaan. Heseta ry:n toiminnanjohtaja Aaro Horsma kertoo, että turvatoimia alettiin kiristämään kulkueeseen tehdyn kaasuiskun jälkeen 2010. Myös kävijämäärien kasvun myötä kiristyksiä on tehty ja yhteistyö poliisin kanssa on myös tiivistynyt joka vuosi.

– Järjestyksenvalvojia ja ammatillisia turvallisuuspalveluita on joka vuosi lisätyissä määrissä ostettu kulkueen viihtyvyyden, sujuvuuden ja turvallisuuden kattamiseksi, Horsma kommentoi.

Provinssin tuotantopäällikkö Ville Koivisto kertoo, että turvallisuusjärjestelyt ovat festivaalilla pääosin samanlaiset kuin aikaisemminkin. Suuria ihmismassoja vetävä, festivaalin pääportin alue on kuitenkin poikkeuksellisesti tänä vuonna rauhoitettu, mutta sitä on toivottu muutenkin jo useamman vuoden ajan. Lisäksi terrori-uhkaan on varauduttu muutamalla betoniesteellä.

Tuska-festivaalin toimitusjohtaja Eeka Mäkynen kertoo, että festivaali on päivittänyt kaikki turvallisuussuunnitelmansa uusien uhkakuvien takia. Tämä tarkoittaa Mäkysen mukaan muun muassa sitä, että festivaalialueen sisään- ja uloskäyntien kohdalle on tuotu Provinssin tapaan betoniesteitä. Tuskassa lisätään tänä vuonna myös kameravalvontaa ja henkilökuntaa.

Muutoin Provinssissa, Tuskassa ja Pridessä järjestäjät kertovat valmistelleensa tapahtumiaan rauhallisin mielin.

– Luonnonilmiöt ovat aivan yhtä suuria uhkia kuin terrori-iskut tällaisissa tapahtumissa, Provinssin Ville Koivisto sanoo.
https://yle.fi/uutiset/3-9656772
Loppuunmyydyn jättikonsertin turvallisuustoimet ovat nyt aikaisempaa näkyvämmät

Guns N' Roses konsertin turvallisuusjärjestelyt ovat mittavat. Myös poliisi liikkuu alueella aikaisempaa näkyvämmin.
29.6.2017 klo 19:00päivitetty 29.6.2017 klo 19:44

Hämeenlinnan Kantolan tapahtumapuiston Guns N' Roses keikka on loppuunmyyty. 55 000 ihmisen massatapahtuman turvallisuusjärjestelyt ovat kattavat ja monitasoiset. Hämeen poliisin tämänhetkisen uhka-arvion mukaan Hämeenlinnaan konserttiin ei liity erityistä kohdennetun väkivallan riskiä.

– Tämä on monen palapelin summa. Paljon on myös aina säästä kiinni. Mutta turvallisuusjärjestelyt ovat tällä kertaa osittain näkyvämmät kuin aikaisemmin, sanoo Local crew Oy:n toimitusjohtaja ja Live Nation tapahtuman turvallisuuspäällikkö Ville Ketonen.

Maailman tapahtumien jälkeen myös keikkayleisön turvallisuudentunne on saattanut kokea kolauksen. Ketonen sanoo, että tapahtumissa kaikkeen ei pystytä varautumaan.

– Mutta sieltä pitää pystyä löytämään ne olennaiset asiat, jotka ihmisten turvallisuutta saattavat uhata. Tärkein työkalu on oman porukan kokemus.

Turvallisuusvastaavalla näytön paikka


Puntti on helppo saada tutisemaan, mutta kuinka lisätä ihmisten turvallisuuden tunnetta yleisötapahtumissa?

– Tämä on minulle tosi vaikea kysymys ja turvallisuusalalle näytön paikka. Järjestelyjen on oltava sellaisella tasolla, että ihmiset voivat tulla tapahtumiin "vanhaan tapaan".

– Ammattilaisten työkalupakkia ei tietenkään kokonaan voi avata. Tähän asti turvallisuutta on ajateltu niin, mitä vähemmän avataan, sen parempi se on. Mutta jos emme kerro, mitä toimenpiteitä ollaan tekemässä, niin lisääkö vai pelottaako se yleisöä? Näitä kysymyksiä pohdimme juuri nyt, ja siihen maailman tapahtumat ovat osittain vaikuttaneet, sanoo Ville Ketonen.

Autot ja ihmiset erillään

Viimeaikaisista tapahtumista voisi kuvitella, että autoista johtuva riski olisi noussut, mutta Ketonen sanoo autojen olleen yksi suurimmista riskeistä jo pidemmän aikaa.

– Liikenne, yleisö ja autot ovat huono yhdistelmä, onnettomuuden sattuessa jalankulkija aina häviää. Se on ollut pitkän aikaa riskeissä korkealla. Joudumme ehkä vahvistamaan "älä aja tästä"- viestiä hiukan enemmän. Aidan ja nauhan tilalle voidaan tuoda auto tai betoniporsas. Toisaalta, jos paikalle pitää saada poliisi tai ambulanssi, miten se hoidetaan? Kantolassa ajoesteet ovat tarvittavissa paikoissa, sanoisin näin, Ketonen vastaa.

Liikennejärjestelyt ovat yksi suurimmista tukitoimista konsertille. Tänä vuonna Kantolan tapahtumapuistossa on kaksi porttia. Ketonen kehottaa kaikkia tutustumaan ajo-ohjeisiin, sillä nyt esimerkiksi etelästä tuleva pääreitti kulkee Janakkalan kautta.

– Suosittelen noudattamaan ohjeita, navigaattoriin ja "omaan kokemukseen" turvautuminen aiheuttaa vain pulmia ja sumppuja järjestäjille. Ohjeita noudattamalla kulkeminen on sujuvampaa ja turvallisempaa.

Ilmatila on suljettu

Myös Hämeen poliisin uusi näkyvän valvonnan ryhmä on paikalla Guns N' Roses -keikalla. Uutena asiana tänä vuonna otetaan käyttöön ilmatilan rajoitus. Trafi on poliisin hakemuksesta rajoittanut ilmaliikennettä puiston yläpuolella 300 metriin saakka. Kielto koskee kaikenlaisia ilma-aluksia miehittämättömistä drone-lennokeista lentokoneisiin. Rajoitukseen on päädytty yleisöturvallisuuden vuoksi.

Liikenteellisiä rajoituksia tulee jälleen Kantolan alueelle, ja kadut Vanajantieltä Kantolaan suljetaan ajoneuvoliikenteeltä kokonaan konserttipäivän ajaksi. Myös Vanajantie muuttuu yksisuuntaiseksi keskustasta etelän suuntaan.

Myös veneilyä rajoitetaan puiston kohdalla salmessa kuten kahtena edellisenäkin vuonna, eli veneily ja rantautuminen kielletään veneväylän puiston puoleisella osalla, mutta veneväylän ja Visamäen väliselle osuudelle kieltoa ei rajoiteta. Väylällä puiston kohdalla ankkuroituminen on myös kiellettyä.

Oikeita uutisia


Turvallisuustyötä voi tehdä myös oikeisiin uutisiin keskittymällä, sanoo Ville Ketonen.

– Toivoisin ihmisiltä enemmän jäitä hattuun. En halua mediaa erityisesti tuomita, mutta silloin kun jossain jysähtää, niin aika nopeasti puhelin soi ja kysytään mikä tapahtuman turvatoimissa meni pieleen. Aika nopeasti halutaan vastauksia kysymyksiin, joita kukaan ei vielä siinä vaiheessa tiedä, kritisoi Ville Ketonen.

– Esimerkiksi Manchesteriin liittyvät otsikot huusivat, että "turvatoimet pettivät", vaikka myöhemmin kävi ilmi, että räjäyttäjä oli julkisella paikalla eikä lainkaan koko alueella. Hän ei mennyt yhdenkään turvatarkastuksen läpi, sanoo Ketonen.

Älä jätä kaveria

Miten turvallisuuteen voi vaikuttaa itse? Mitä vähemmän yleisöllä on tarkastettavaa tavaraa, sitä paremmin järjestelyt sujuvat. Arvo-omaisuus kannattaa jättää kotiin ja mukaan väentungokseen otetaan vain se, mitä välttämättä tarvitsee.

– Vanhat keinot purevat edelleen. Jos lähtee tapahtumaan, jonne tulee paljon ihmisiä, kannattaa varata hyvää fiilistä mukaan. Silloin ei hermostu suotta ruuhkista ja jaksaa jonottaa. Sään mukainen varustus on tärkeää, sekä hyvät kengät. Mitä suurempi tapahtuma, sitä enemmän yleensä käveltävää.

–Ja kavereista pidetään huoli.
http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005272685.html
Savonlinnan oopperajuhlilla massiiviset turvatoimet – katsojat tarkastetaan, torilla ajoesteitä

Työnsuunnittelija Panu Pankakarin (vas.) ja kunnossapitomestari Hannu Kapasen mielestä Savonlinnan sovellus kauppatorin suojaksi asetetuista ajoesteistä on paljon nätimpi kuin betoniporsaat. Niille voi ohikulkija istahtaa lepuuttamaan jalkojaan.

Julkaistu: 29.6. 14:46 , Päivitetty: 29.6. 16:04

Savonlinna valmistautuu kesän oopperakauteen tehostetuin turvatoimin.
Yleisö pääsee Savonlinnan Oopperajuhlien katsomoon Olavinlinnan tänä kesänä vain turvatarkastusten kautta. Savonlinna valmistautuu muutenkin kesän oopperakauteen tehostetuin turvatoimin. Kaupunki suojaa kauppatoria ja sen kesäkahviloita ajoesteillä. Terrori-iskuihinkin varaudutaan, vaikka Etelä-Savoon ei poliisin mukaan erityistä uhkaa kohdistukaan.

– Elämme reaalimaailmassa. Olemme keskustelleet turvallisuusasioista poliisin ja suojelupoliisin kanssa. Sellaista signaalia emme ole saaneet mistään, että oopperajuhliin kohdistuisi erityistä uhkaa. Siitä huolimatta olemme päättäneet turvatarkastuksista, vaikka se jonkin verran hidastaakin yleisön pääsyä Olavinlinnaan, festivaalijohtaja Jan Strandholm sanoo.

Oopperayleisön turvallisuutta valvoo keskiaikaisessa Olavinlinnassa kymmenet järjestysmiehet, pelastuslaitos ja poliisikin, minkä muilta tehtäviltään ennättää.

Massiiviset turvatarkastukset

Juhlien historiassa ensimmäistä kertaa toimeenpantavat yleisön massiiviset turvatarkastukset järjestetään ennen Olavinlinnaa johtavaa ponttonisiltaa. Pisteellä tarkastetaan laukut, reput ja muut kantamukset. Myös vesitse oopperaan saapuvat tarkastetaan linnan laiturilla.

Oopperaesityksiin ei saa tuoda muun muassa ampuma- ja teräaseita, monitoimityökaluja, räjähteitä, ilotulitteita, soihtuja, lasersoittimia valotikkuja tai aerosoleja. Jopa hiuslakkojen tuonti on kiellettyä. Myös alkoholijuomat ja huumeet ovat kieltolistalla.

Oopperayleisön turvallisuudesta huolehditaan tänä kesänä tehostetuin turvatoimin. Keskiaikainen Olavinlinna on rakennettu vaikeasti vallattavaksi. Niin sen halutaan olla tänäänkin.

Strandholmin mukaan turvatarkastukset otetaan käyttöön Suojelupoliisin Suomelle tekemän kohonneen uhka-arvion vuoksi.

Savonlinnan kaupunki puolestaan asetteli torstaina kauppatorin suojaksi Ilta-Sanomienkin keskiviikkona esittelemiä Ekoblokki-betoniesteitä. Kaupunki on hankkinut niitä parikymmentä kappaletta.

Yleisö ei ajoesteitä sellaisiksi tunnista. Kaupungin työnsuunnittelijat suunnittelivat ja työllistettävät työstivät niistä puistonpenkkejä, joille toriyleisö voi istahtaa. Kukkiakin niiden päälle on suunniteltu.

– Ovathan nämä paljon nätimmän näköisiä kuin betoniporsaat, ajosteiden asettelua seuranneet Panu Pankakari ja Hannu Kapanen tuumivat.

Ajoesteiden laittaminen kauppatorin ja yleisötapahtumien suojaksi on osa kaupungin turvallisuussuunnitelmaa. Rakennuspäällikkö Harri Halkon mukaan muualla maailmassa tapahtuneet terroriteot ovat kuitenkin jouduttaneet niiden hankkimista.

– Savonlinnan torilla liikkuu ooppera-aikaan paljon ihmisiä. Heidän suojakseen ajoesteet on tarkoitettu. Niillä halutaan myös viestiä, että Savonlinna huolehtii vieraidensa turvallisuudesta.

Erityistä uhkaa oopperajuhliin ei kohdistu

Etelä-Savo on vilkas kesämaakunta. Alueella on paljon kesäasutusta ja maakunnassa ei ole sellaista kuntaa, jossa ei olisi yleisölle tarkoitettua kesätapahtumaa. Järjestyksen valvonta on poliisille vähintäänkin haasteellista.

Torikauppias Heikki Syrjäläisen mielestä ajoesteiden asettaminen kauppatorin suojaksi on hätävarjelun liioittelua. – Mutta jos jotain sattuu, niin onpahan ainakin tehty jotain yleisön turvaksi, hän sanoo.

– Parhaamme teemme. Yleisötapahtumissa pyrimme olemaan läsnä sikäli kuin kiireellisiltä tehtäviltä ennätämme. Vaikka poliiseja olisi enemmänkin, emme me tekemisen puutteesta kärsisi, ylikomisario Petri Isokuortti Itä-Suomen poliisista sanoo.

Ensisijainen vastuu yleisötapahtumien turvallisuudesta on niiden järjestäjillä. Poliisi tulee kuvaan mukaan, mikäli tapahtumiin kohdistuu uhkaa. Erityistä sellaista ei Isokuortin mukaan Etelä-Savon tapahtumiin ainakaan tällä hetkellä kohdistu.

– Esimerkiksi oopperajuhlilla en muista, että poliisia olisi tarvittu kuin parkkipaikoilla sattuneiden peltikolareiden selvittelyssä.
Pidän kohonnutta terrorismin uhkaa sikäli todellisena, koska sekä Ruotsissa että Venäjällä on tapahtunut jo useita jihadistien terrori-iskuja. Suomessa majailevilla jihadisteilla voi olla näytön paikka, kun muualla maailmassa jihadistit ihmettelevät, miksi Suomessa ei tapahdu mitään. Siinä on jo terroristien kunnia tahraantumassa, jos jotakin ei ala tapahtumaan.

Emantide
Parranpäristäjä
Viestit: 72
Liittynyt: To Maalis 09, 2017 9:22 am

Re: Supo: Terrori-iskun uhka Suomessa kohonnut

Viesti Kirjoittaja Emantide » La Heinä 08, 2017 6:57 pm

Yli 5000 turvapaikanhakiaa kadonnut.
On siinä paljon mahdollista materiaalia, ja poliisilta kadoksissa jo valmiiksi.
https://yle.fi/uutiset/3-9709831
Monella menee hyvin. Suurimmalla osalla ei.

Emantide
Parranpäristäjä
Viestit: 72
Liittynyt: To Maalis 09, 2017 9:22 am

Re: Supo: Terrori-iskun uhka Suomessa kohonnut

Viesti Kirjoittaja Emantide » Ti Elo 22, 2017 11:03 am

"vastaanottokeskuksista on aikavälillä "kadonnut", eli poistunut ilmoittamatta 5 100 henkilöä. Heidän olinpaikkaansa ei tiedetä. Henkilöt ovat voineet jäädä Suomeen paperittomina..." Linkki edellisessä viestissä. Aikaväli oli 1.1.2015–1.7.2017

Aika hurjia lukuja. Suopolla on 350 henkilöä seurannassa mutta noista 5100 ei ole meidän viranomaisilla mitään tietoa. Hyvin pyyhkii.

"19.8.2017
Turun epäilty terroriteko ei muuta uhka-arviota
Suojelupoliisi säilyttää toistaiseksi ennallaan terrorismia koskevan uhka-arvionsa. Uhka-arviota nostettiin viimeksi kesäkuun puolivälissä. Uhka on Suomessa tasolla 2, eli kohonnut. - Turun epäilty terroriteko vastaa uhka-arviotamme. Myös epäillyn profiili on samankaltainen kuin monissa Euroopan viimeaikaisissa radikaali-islamistisissa terroriteoissa..."
http://www.supo.fi/fi/ajankohtaista_supo
Monella menee hyvin. Suurimmalla osalla ei.

Avatar
PiikkiSika
Lovejoy
Viestit: 1716
Liittynyt: To Tammi 14, 2016 11:52 pm

Re: Supo: Terrori-iskun uhka Suomessa kohonnut

Viesti Kirjoittaja PiikkiSika » Ti Elo 22, 2017 11:18 am

Emantide kirjoitti: ......
"19.8.2017
Turun epäilty terroriteko ei muuta uhka-arviota
Suojelupoliisi säilyttää toistaiseksi ennallaan terrorismia koskevan uhka-arvionsa. Uhka-arviota nostettiin viimeksi kesäkuun puolivälissä. Uhka on Suomessa tasolla 2, eli kohonnut. - Turun epäilty terroriteko vastaa uhka-arviotamme. Myös epäillyn profiili on samankaltainen kuin monissa Euroopan viimeaikaisissa radikaali-islamistisissa terroriteoissa..."
http://www.supo.fi/fi/ajankohtaista_supo
Samaan aikaan toisaalla - eli eilisessä a-stupidossa ja tämän päiväisessä Ilta-sodomassa kloriittia kuluu tynnyreittäin valkopyykätessä tekoa ja tekijää.

a-stupidossa pohdittiin "mielenterveydellisiä syitä tekoon"... vittu ihan vakavin mielin :mrgreen: ja Ilta-sodomassa puolestaan tituleerattiin sairaalassa makaavaa epäiltyä muslimi-terroristia pelkällä etunimellä...näin kaveristamme "abdirahmanista" yritetään sodoman johdolla leipoa "yks abdirahman vaan" - vittu mitä käänteispsykopatiaa nää paskamediat harjoittaa!
It is better to live ten years as a lion than one day as a lamb

Ärrkele
C.S.I. -tasolla
Viestit: 2620
Liittynyt: To Helmi 05, 2015 6:12 am

Re: Supo: Terrori-iskun uhka Suomessa kohonnut

Viesti Kirjoittaja Ärrkele » Ti Elo 22, 2017 8:53 pm

Harmi vain, ettei nykyään kaikki pyykki kestä valkopesua.
PaxCow kirjoitti:Vaikka miten yritän, en kuule allahu akbaria.
Chefile kirjoitti:Minulla on kuule munaa lyödä pelkästään sillä munalla sinut taju kankaalle, sinä mielisairas hinaaja.
Seppo Räty: ”Suomalainen keihäänheitto on mennyt polvien nosteluksi”

Emantide
Parranpäristäjä
Viestit: 72
Liittynyt: To Maalis 09, 2017 9:22 am

Re: Supo: Terrori-iskun uhka Suomessa kohonnut

Viesti Kirjoittaja Emantide » Ke Elo 23, 2017 11:13 am

Helsingin Uutisista luettua:

21.08.2017
Turvapaikanhakija levitti islamistista propagandaa vastaanottokeskuksessa – "Sai silti oleskeluluvan"

Suomen viranomaiset ovat saaneet Suojelupoliisin (Supo) mukaan kahden viime vuoden aikana yli tuhat vihjettä turvapaikanhakijoista, joiden on epäilty radikalisoituvan ja hautovan mahdollisesti väkivaltaisia rikoksia.
Suojelupoliisi kertoi maanantaina, että myös Turun joukkopuukotuksen pääepäillystä varoitettiin viranomaisia ennakolta.
Vihje tuli Supolle Lounais-Suomen poliisin kautta. Vihjeen mukaan mies oli vaikuttanut radikalisoituneelta ja oli kiinnostunut ääriajattelusta.

Vihjeeseen ei kuitenkaan liittynyt tietoa konkreettisesta uhkasta.
Käytännössä viranomaisten on hyvin haasteellista seuloa vihjetulvasta kaikkein vaarallisimmat tekijät.

Helsingin Uutisten tietojen mukaan eräässä suomalaisessa vastaanottokeskuksessa turvapaikanhakija kehui osaavansa rakentaa autopommin. Mies myös levitti muille asukkaille islamistista propagandaa ja jakoi tietoa islamistien verkkosivuista. 
Vastaanottokeskus teki miehestä varoituksen viranomaisille, jotka kävivät puhuttamassa miestä. 
Varoitus ei kuitenkaan johtanut toimenpiteisiin ja kyseinen mies on sittemmin saanut oleskeluluvan Suomesta.
Vastaanottokeskuksessa turvallisuusviranomaisten toiminta herättää muutenkin ihmettelyä. 
HU:n lähde hämmästelee, miksi ilmeisen vaaralliselta vaikuttanut mies sai jäädä Suomeen, kun samaan aikaan esimerkiksi kidutuksen uhrit ja mielenterveydellisistä ongelmista kärsivät turvapaikanhakijat saavat kielteisiä oleskelulupapäätöksiä.

Suojelupoliisin maanantaina julkistaman tiedotteen mukaan kaikki vihjeet pyritään tarkistamaan, mutta työtä joudutaan priorisoimaan voimakkaasti. Etusijalla ovat vihjeet, joihin liittyy tietoa konkreettisesta uhasta.
Supon mukaan Suomen terrorismintorjunnassa seurataan tällä hetkellä noin 350 kohdehenkilöä. Supo on valikoinut heidät seurantaan heidän radikalisoitumisensa tai yhteyksiensä pohjalta. Seurattavien määrä on kasvanut 80 prosenttia muutamassa vuodessa.
Turun joukkopuukotuksen pääepäilty ei ollut Supon seurattavien listalla, Supo kertoi.

http://www.helsinginuutiset.fi/artikkel ... -sai-silti

Luulisi että tuollaisista jutuista vaikka edes "vitsi" mielessä tulisi automaattinen hylsy hakemukseen? Pahoittelut puhelin kopioinnista.
 
Monella menee hyvin. Suurimmalla osalla ei.

TuskaistaTietoa
Magnum
Viestit: 1398
Liittynyt: Ke Touko 20, 2015 9:34 pm

SUPO ja KRP ihan sekaisin

Viesti Kirjoittaja TuskaistaTietoa » La Elo 26, 2017 1:44 pm

http://www.iltalehti.fi/kotimaa/2017082 ... 4_u0.shtml
Muslimivaikuttaja Iltalehdelle: Tällainen Turun jihadistiverkosto oikeasti on - radikaalisaarnoja yleisissä moskeijoissa

Kutsutaan häntä vaikka Abuksi. Hän on vaikuttaja Suomen muslimiyhteisössä ja hänellä on hyvät kontaktit Turkuun, vaikka hän ei paikallinen olekaan. Muuta meidän ei tarvitse hänestä tietää, sillä hän haluaa kertoa arkaluontoiset tietonsa nimettömänä.

- Parhaillaan Turun jihadistit ovat kaikki kaivautuneet koloihinsa: ei pidetä yhteyttä, ei liikuta näkösällä, ei käydä edes moskeijassa. Pölyn annetaan laskeutua. Supo kyllä tietää, keitä he ovat, hän sanoo.

Viranomaisten toiminnasta hänellä ei ole mairittelevaa kuvaa.

- Supo ja KRP tappelevat keskenään. Ne ovat ihan sekaisin, hän tuhahtaa.

Poliitikoista hänellä ei ole sen imartelevampaa kuvaa. He askartelevat hänen mielestään täysin turhanaikaisten hankkeiden, kuten puhelinkuuntelulainsäädännön kanssa.

- Niin kauan, kun Suomessa on prepaid-liittymiä, niin miten niitä kuuntelet, hän napauttaa.

Satoja jihadisteja

Abu kertoo, että Suomessa asuu satoja jihadisteja. Turussa heitä asuu hänen mukaansa ”tosi paljon”.

Suomalaisilla on sellainen kuva, että maassa ei ole jihadistisaarnaajia, mutta Abu on toista mieltä. Hän sanoo, että puheita on, jopa yleisissä moskeijoissa. Lisäksi kokouksia voidaan pitää yksityiskodeissa. Niistä puheista suomalaiset eivät tiedä mitään.

Avatar
Rescuer
Sherlock Holmes
Viestit: 3377
Liittynyt: Ti Heinä 08, 2008 8:15 pm

Re: SUPO ja KRP ihan sekaisin

Viesti Kirjoittaja Rescuer » La Elo 26, 2017 3:28 pm

Eihän tuo ole mahdollista, kaikki riidat KRP:n kanssa on vain yhden henkilön omaa keksintöä, tämänhän olemme saaneet useasti kuulla. KRP:llä ja Supolla on ihan vastaava reviiririita terrorismista kuin oli KRP:llä ja HRU:lla huumeiden kanssa. KRP haluaa kaiken itselleen hoitaakseen ja samalla sotkee muiden työt.
Mitä enemmän vihreitä hymiöitä, sitä heikommat argumentit.
Eräässä entisessä hallituspuolueessa oltiin erittäin kiinnostuneita uusista pilvipalveluista. Sitten joku kertoi heille, ettei pilvipalveluilla ole mitään tekemistä kannabiksen kanssa...

Avatar
Tuomion Pasuuna
Sherlock Holmes
Viestit: 3449
Liittynyt: Ma Heinä 18, 2011 10:43 am

Re: SUPO ja KRP ihan sekaisin

Viesti Kirjoittaja Tuomion Pasuuna » La Elo 26, 2017 5:48 pm

Itse olen kyllä siinä uskossa, että prepaid-liittymiä on onnistuttu kuuntelemaan ja jopa käyttämään tallenteita todistusaineistona oikeudessa.

Mistähän tämä "Abu" muuten tietää Supon ja KRP:n keskinäisistä väleistä?

Emantide
Parranpäristäjä
Viestit: 72
Liittynyt: To Maalis 09, 2017 9:22 am

Re: SUPO ja KRP ihan sekaisin

Viesti Kirjoittaja Emantide » La Elo 26, 2017 6:45 pm

Hieman on outo juurikin tuo Supon ja KRP kommentin kohdalta "haastattelu". Tietty olisihan se suotavaa että kyseisillä virkavallan edustajilla olisi kontakteja tai jonkun näköinen "soluttautuja" pelissä mukana. Taitaa olla haaveita vain. Samassa päästään siihen että millaiset resurssit on poliisilla kieliä kääntää ja kuunnella? No toivottavasti kaikki netti ja vihapuhe poliisit ovat juurikin näiden imaamien ja muiden paasaajien juttuja kuuntelemassa, lukemassa ja kääntämässä.

Prepaid liittymää on helppo vaihtaa kun saldo loppuu. Tarjouksessa saa 3.90€ aloitus paketissa saldoa 7€. Voi olla aika työ seurata ja kuunnella jos kortit vaihtuu kuin sukat.
Monella menee hyvin. Suurimmalla osalla ei.

Avatar
Tuomion Pasuuna
Sherlock Holmes
Viestit: 3449
Liittynyt: Ma Heinä 18, 2011 10:43 am

Re: SUPO ja KRP ihan sekaisin

Viesti Kirjoittaja Tuomion Pasuuna » La Elo 26, 2017 6:54 pm

Miten esim. huumejutuissa sitten käytetään jatkuvasti todisteina puhelinkuuntelua? Eivätkö huumekauppiaat osaa ostaa prepaideja?

Vastaa Viestiin