Terrori-isku Turussa

Aiheet terrorismista ja terroriryhmistä tänne.
Doctor Lecter
James Bond (Timothy Dalton)
Viestit: 13320
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Terrori-isku Turussa

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Turun puukotusiskun tekijä kävi Isis-myönteisiä keskusteluita etsintäkuulutetun miehen kanssa – HS seuraa oikeudenkäyntiä hetki hetkeltä

Lääkärinlausunnon mukaan syytettyä ei voida kuulla asianmukaisesti oikeudessa tänään. Mies kieltäytyi jälleen istumasta tuolilla.

*37 min. sitten Etsintäkuulutettu piti Suomea syyllisenä Syyrian tilanteeseen
*10:37 Kansainvälisesti etsintäkuulutettu mies kävi isis-myönteisiä keskusteluita syytetyn kanssa
*9:59 Lääkäri: Bouanane ei kykene osallistumaan istuntoon.
*9:17 Bouanane poistetaan salista.
*9:13 Syytetyn kädet on kahlittu selän taakse.


TURUN puukotusiskun oikeudenkäynnissä on keskiviikkona tullut julki uutta tietoa iskusta syytetyn marokkolaismiehen yhteyksistä etsintäkuulutettuun uzbekistanilaistaustaiseen mieheen.

Istunto alkoi aamulla poikkeuksellisissa merkeissä. Syytettyä oli tarkoitus kuulla keskiviikkona salissa, mutta hänet poistettiin sieltä jo heti istunnon alussa. Syynä oli se, ettei syytetty suostunut istumaan hänelle osoitetulle tuolille.

Hänet poistettiin salista samasta syystä myös tiistaina.
...
AIEMMIN salattujen esitutkintakuulustelujen mukaan Turun puukotusiskun tekijä Abderrahman Bouanane kävi kansainvälisesti etsintäkuulutetun miehen kanssa Isis-myönteisiä keskusteluita ennen puukotusiskua.

Bouanane kertoi poliisikuulustelussa, että uzbekistanilaistaustainen kertoi hänelle Suomen olevan syyllinen Syyrian tilanteeseen. Bouanane oli puhunut miehelle, että mahdollinen isku olisi hyvä tehdä Ranskaan, sillä Ranska oli enemmän syyllinen Syyrian tilanteeseen.

Uzbekistanilaistaustainen kertoi, että Suomikin on syyllinen. Hän selvitti Bouananelle, että Suomi oli lähettänyt Syyriaan sata sotilasta. Todellisuudessa Suomi lähetti Irakiin sata kouluttajaa.

Poliisi on yrittänyt tavoittaa nuorta uzbekistanilaistaustaista miestä. Häntä ei ole tavoitettu kansainvälisestä etsintäkuulutuksesta huolimatta. Mies on asunut aiemmin Turussa.

Esitutkinnassa syytetty kertoi toisesta maahanmuuttajasta, jonka kanssa keskusteli Isisistä. Kyseessä oli juuri uzbekistanilaistaustainen mies.

Tämä toinen mies muun muassa näytti syytetylle, miten Telegram-sovellusta käytetään.

SYYTETTY tapasi miestä yleensä moskeijassa. Syytetyn mukaan uzbekistanilaistaustainen oli aloitteellinen Isis-asioissa puhuttaessa.

”Hän teki aloitteen ja halusi varmistaa mielipiteeni asiasta”, syytetty kertoi poliisille.

Uzbekistanilaistaustainen mies myös pelkäsi, että Bouanane nauhoitti heidän keskusteluitaan.

Ensin uzbekistanilaistaustainen pyrki etsimään syytetylle pimeitä töitä. Sen jälkeen hän ryhtyi puhumaan Isis-myönteisistä asioista.

Bouanane kertoi kuulustelussa, että hän oli menossa sekaisin sekaisin Isis-materiaalista. Sen takia hän halusi aloittaa elämänsä tyhjältä pöydältä Saksassa.

SYYTETTYÄ ei kuulla oikeudessa keskiviikkona lainkaan. Lääkärinlausunnon mukaan häntä ei voida kuulla asianmukaisesti oikeudessa tänään.

Tästä syystä syytetyn osuutta käydään nyt oikeudessa läpi esitutkintamateriaalin avulla. Poliisi kuulusteli puukottajaa useita kertoja esitutkinnan aikana.

Bouananen annetaan mahdollisuus kertoa oma näkemyksensä käräjäoikeudelle vielä oikeudenkäynnin pääkäsittelyn päätösviikolla.

SYYTETTY tuotiin keskiviikkoaamuna istuntosaliin kädet selän taakse kahlehdittuina. Hän kieltäytyi jälleen istumasta hänelle osoitetulle tuolille.

Oikeuden puheenjohtaja Tapio Katajamäki kertoi tämän jälkeen olevansa perin harmistunut siitä, että oikeudenkäyntiä on kuvattu mediassa farssiksi.

Puheenjohtaja ilmoitti haluavansa, että ”tuolikohu” ei jatku. Oikeussalijärjestykseen kuuluu, että ihmiset istuvat heille osoitettuihin tuoleihin.

”Koska vastaaja ei suostu istumaan, minulla ei ole mahdollisuuksia sallia hänen olla istuntosalissa”, Katajamäki totesi.

Oikeus päätti pitää tauon Bouananen salista poistamisen jälkeen.

Tauon jälkeen puheenjohtaja ilmoitti, että käräjäoikeudelle on toimitettu syytettyä koskeva lääkärinlausunto. Siinä ilmoitetaan, että vastaajaa ei voida kuulla asianmukaisesti oikeudessa keskiviikkona. Esteen jatkuvuudesta ei ole tällä hetkellä tietoa, lausunnossa sanotaan.

VARSINAIS-SUOMEN käräjäoikeus aloitti jo tiistaina Bouananen kuulemisen, mutta oikeuden puheenjohtaja Katajamäki joutui keskeyttämään istunnon kello 13 aikaan.

Kun syytetty palasi lounastauon jälkeen saliin, hän ei halunnut enää istua samalla tuolilla kuin aiemmin. Mies oli istunut samalla tuolilla jo koko aamupäivän, ja todennäköisesti jo viime viikolla. Puukottaja ilmoitti oikeudelle, että hän ei voi käyttää uusia asioita joutumatta helvettiin.

Oikeus ei sallinut miehen istua lattialla. Syytetyn ympärillä olleet vartijat ilmoittivat puheenjohtajalle, että syytettyä voitaisiin vartioida tehokkaasti myös, jos syytetty seisoisi.

Syytetty kieltäytyi vaihtoehdoista, joten puheenjohtaja poisti hänet salista. Syytetyn avustajan Kaarle Gummeruksen mukaan kyse ei ollut varsinaisesti tuolista, vaan jostain muusta.

Syytetty on poistettu oikeudenkäynnin aikana salista kaikkiaan jo kolmesti: tänään keskiviikkona, tiistaina ja kerran viime viikolla. Viime viikolla syynä oli se, että Bouanane raivostui todistamassa olleelle uhrille.


Helsingin Sanomat
18.4. 8:47 , Päivitetty: 18.4. 12:05

Terroristi juoksuttaa viranomaisia, heidän munattomuutensa tietäen, ihan miten haluaa. "Onks pakko jos ei haluu?" Juu, ei ole. Oikeusjärjestelmä ja koko yhteiskunta on aikas lailla voimaton hänen suhteensa. Voidaan kyllä tuomita - mutta samalla pitää huolehtia erityistarpeistaan, rukoushetkistään, terveydestään... Millainen terveydenhoitaja sitten hänen pitää vankilassa saada - nainen ei käy koska viha.
-Entä vihaako tämä tero muusuja?

Tulevaisuudessa kun teot yleistyvät, niin oikeudenkäynnit tulevat olemaan jopa riemukkaita seurattavia; pokkurointia, loputtomiin pyyntöihin suostumista, keskeyttämisiä, anteeksianeluja, tulkkien ja syytettyjen kiistelyjä, asianajajien hämmentymisiä...
- Tätä on tilattu - ja tullaan saamaan.

Tämä uzbekki, joka oli siis värvääjänä tms on Suomen kansalainen ja nyt ties missä. Eikö nyt Emma Karin (vihr ja isä vankilassa) olisi syytä huolestua, että onko uzbekki joutunut pakenemaan "varmaan kuolemaan" ja että ko. henkilö olisi muka ihan oikeasti jotain kansainvälistä suojelua vailla edes joskus ollut.
- Mutta koska tarvitsemme työvoimaa ja onhan meillä varaa, niin kaikki saavat tulla, olla ja mennä kuinka heitä huvittaa. Koska ihmisoikeudet.

Sikäli huvittavaa, että etsintäkuulutettu piti Suomea syyllisenä Syyrian tilanteeseen = missä musulmaanien, syyrialaisten, irakilaisten yms oma vastuu tekemisistään. Tyypillistä musulmaniaa; muut ovat syyllisiä. Eivät he. Muiden on vastuu. Ei heidän. Muut ovat väärsukoisia. Eivät he.
- Jostain syystä tätä paskasakkia pitää roudata koko Eurooppa täyteen.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

khl
Rico Tubbs
Viestit: 1290
Liittynyt: La Syys 19, 2015 5:30 pm

Re: Terrori-isku Turussa

Viesti Kirjoittaja khl »

Joo vit..mitä pelleilyä tää pitää,rahaa palaa, olisi nyt sen kuulan vaan ampunu suoraan päähän.

Avatar
PaxCow
Adrian Monk
Viestit: 2525
Liittynyt: To Tammi 17, 2013 3:45 pm

Re: Terrori-isku Turussa

Viesti Kirjoittaja PaxCow »

khl kirjoitti:olisi nyt sen kuulan vaan ampunu suoraan päähän.
Tällaista toimintaa esivallan taholta nähdään ennemminkin terroristien ihannoimilla alueilla, kuten nyt jo edesmenneessä Isisin "kalifaatissa". Kummallista, miten helposti sivistysvaltion perustavanlaatuiset arvot unohtuvat kun niistä mittelöidään terrorismin kanssa...
"I do not fear death. I had been dead for billions and billions of years before I was born, and had not suffered the slightest inconvenience from it." - Mark Twain

Avatar
PoliisimestariSisu
Theo Kojak
Viestit: 1194
Liittynyt: To Elo 14, 2014 6:41 pm

Re: Terrori-isku Turussa

Viesti Kirjoittaja PoliisimestariSisu »

PaxCow kirjoitti:
khl kirjoitti:olisi nyt sen kuulan vaan ampunu suoraan päähän.
Tällaista toimintaa esivallan taholta nähdään ennemminkin terroristien ihannoimilla alueilla, kuten nyt jo edesmenneessä Isisin "kalifaatissa". Kummallista, miten helposti sivistysvaltion perustavanlaatuiset arvot unohtuvat kun niistä mittelöidään terrorismin kanssa...
Siis tuohon alkulimaan pitää veronmaksajien tuhlata rahoja vankilaylläpidon osalta? Totta helvetissä tuollainen elukka olisi pitänyt lopettaa niille sijoilleen, tai vaihtoehtoisesti kuolemantuomio takaisin lainsäädäntöön.

Toki rauhanlehmähän on niin hiekkaneekereiden ja rauhanuskonnon ystävä, että vastaus ei toki yllätä.

edit: DL on kyllä koko murhainfon hienoin mies, käytännössä omaa about samat mielipiteet mitä minä, joskaan ei aivan yhtä kärkkäästi kirjoita kuin allekirjoittanut.
Nykymittapuulla täysi rasisti - ja mitään ette voi.

Avatar
PaxCow
Adrian Monk
Viestit: 2525
Liittynyt: To Tammi 17, 2013 3:45 pm

Re: Terrori-isku Turussa

Viesti Kirjoittaja PaxCow »

PoliisimestariSisu kirjoitti:Siis tuohon alkulimaan pitää veronmaksajien tuhlata rahoja vankilaylläpidon osalta? Totta helvetissä tuollainen elukka olisi pitänyt lopettaa niille sijoilleen, tai vaihtoehtoisesti kuolemantuomio takaisin lainsäädäntöön.
Kyllä, myös tuohon alkulimaan pitää tuhlata veronmaksajien rahoja. Jos sivistyvaltio alkaa määrittää, kenellä ei enää ole oikeutta elää, lipsutaan pimeälle puolelle ja lähemmäksi Saudi-Arabiaa kuin pohjoismaista sivistysvaltiota.

Siitä olen kanssasi samaa mieltä, että tämä terroristi on kuvottava ihminen, joka ei todellakaan ansaitse mitään. Mutta siinäpä yhteiskunnallinen moraalimme juuri mitataankin...
PoliisimestariSisu kirjoitti:Toki rauhanlehmähän on niin hiekkaneekereiden ja rauhanuskonnon ystävä, että vastaus ei toki yllätä.
"Heh heh."

(DL jatkaa agendansa floodaamisen, tahallisten väärinymmärrysten ja -tulkitsemisen saralla, ei yllätä.)
"I do not fear death. I had been dead for billions and billions of years before I was born, and had not suffered the slightest inconvenience from it." - Mark Twain

Doctor Lecter
James Bond (Timothy Dalton)
Viestit: 13320
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Terrori-isku Turussa

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Puukkoiskun taustat: Syytetty lähti kotoa kun äiti löysi uuden miehen

Turun puukotusiskun oikeuskäsittely keskeytyi keskiviikkoaamuna, kun syytetty Abderrahman Bouanane kieltäytyi tiistain tapaan istumasta tuolilleen. Oikeus poistatti Bouananen salista, minkä jälkeen oikeudenkäyntisuunnitelmaa muutettiin. Alun perin keskiviikkona oli tarkoitus kuulla syytettyä, mutta oikeus päätyi käymään läpi Bouananen aikaisempia kuulusteluja.

Kuulusteluissa Bouanane on kertonut, miksi hän alun perin lähti Marokosta. Hän kertoi poliisille lähteneensä maasta 20-vuotissyntymäpäivänään. Hänellä oli ongelmia kotona. Hänen äitinsä oli löytänyt uuden miesystävän, eikä Bouananen mielestä enää välittänyt lapsistaan.
-Hän muuttui täysin ja käyttäytyi täysin eri tavalla. Tuntui, ettei hän enää ole äitini, Bouanane kuvaili kuulusteluissa.

Hän kertoi olevansa kotoisin köyhästä perheestä. Hänellä on kaksi siskoa ja hänen vanhempansa erosivat hänen ollessaan pieni. Bouananen mukaan perhe oli hyvin uskonnollinen.
-Kun menin ulos, luin rukouksen, siunauksen ja kun tulin sisälle, ennen nukkumaanmenoa ja aamulla herätessäni.

Hän kertoi, että Suomeen tullessaan hän ei kuitenkaan rukoillut säännöllisesti ennen kuin hänen ajattelunsa muuttui radikalisoitumisen myötä.

Poliisi on jo aiemmin julkistanut esitutkintamateriaalia, mutta oikeudessa käytiin läpi myös tähän saakka sensuroituja osia. Niistä selviää lisätietoja muun muassa mystisen uzbekistanilaistaustaisen miehen roolista Bouananen radikalisoitumisessa.

Syyttäjä kävi oikeudessa läpi kuulustelua, jossa Bouanane kertoi tavanneensa parikymppistä Zuhriddin Rashidovia muutaman kerran moskeijassa. Rashidov oli opettanut Bouananen käyttämään Telegram-viestipalvelua. Sieltä Bouanane sai käsiinsä Isikseen liittyvää materiaalia.

Miehet väittelivät keskenään jihadismista. Bouananen mukaan Rashidov ihaili Syyriassa taistelevia terroristeja, mutta ei arvostanut Isiksen jäseniä muissa maissa.

Rashidov oli kertonut Bouananelle voivansa järjestää tämän Syyriaan tai Irakiin taistelemaan Isiksen puolesta.

Rashidov on itse parhaillaan etsintäkuulutettu. Hän lähti Suomesta jo viime vuoden heinäkuussa ennen Turun iskuja. Hänen epäillään matkustaneen vierastaistelijaksi.

Bouanane kertoi suunnitelleensa lähtöä Syyriaan Rashidovin kanssa, mutta suunnitelmat eivät koskaan toteutuneet. Sen sijaan ystävysten välit viilenivät, koska Rashidov pelkäsi Bouananen kantelevan hänen radikaaleista ajatuksistaan poliisille.

Kuulusteluissa Bouanane kertoi radikalisoituneensa viime Ramadanin aikana, viime vuoden alkukesällä. Hän kertoi etsineensä verkosta Isikseen liittyvää materiaalia.
-Menin ns. ihan sekaisin siitä materiaalista mitä seurasin siitä uteliaisuudesta johtuen. Kaikki ne videot sekoitti pääni, Bouanane kertoi kuulustelijoille.

Bouananen mukaan hänen lapsuudenystävänsä huomasi miehen muuttuneen mielenlaadun ja huolestui. Tämä yritti suostutella Bouananea lähtemään pois Suomesta ja aloittamaan uuden elämän Saksassa.


http://www.ts.fi/uutiset/paikalliset/39 ... den+miehen
18.4.2018 11:32
PaxCow kirjoitti:(DL jatkaa agendansa floodaamisen, tahallisten väärinymmärrysten ja -tulkitsemisen saralla, ei yllätä.)
Tottakai jatkan agendaani. Pitäsikö minun jatkaa jonkun muun agendalla, toistaa kaltaistesi muka-ateistien kanssa islamin autuutta, monikulttuurin ylivertaisuutta ja hallitsemattoman maahanmuuton kaikkivoipaisuutta.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Avatar
PaxCow
Adrian Monk
Viestit: 2525
Liittynyt: To Tammi 17, 2013 3:45 pm

Re: Terrori-isku Turussa

Viesti Kirjoittaja PaxCow »

Doctor Lecter kirjoitti:Tottakai jatkan agendaani. Pitäsikö minun jatkaa jonkun muun agendalla, toistaa kaltaistesi muka-ateistien kanssa islamin autuutta, monikulttuurin ylivertaisuutta ja hallitsemattoman maahanmuuton kaikkivoipaisuutta.
Ei nyt sentään kannata valehdella, vaikka vihjasinkin, että tunget samaa agendaasi ketjuihin, joihin se ei kuulu. Mitään väittämistäsi asioista ei viesteistäni löydy, joten tuttu DL-olkinukkeilu jatkuu. "Muka-ateisti" menee kyllä jo huumorin puolelle... :roll:
"I do not fear death. I had been dead for billions and billions of years before I was born, and had not suffered the slightest inconvenience from it." - Mark Twain

Rouhia
Armas Tammelin
Viestit: 73
Liittynyt: To Loka 15, 2015 3:56 pm

Re: Terrori-isku Turussa

Viesti Kirjoittaja Rouhia »

Miksei tän Rashidovin kuvaa ole laitettu lehtiin? Ois kohtuu tärkeetä saada jamppa kiinni. Voi hyvinkin niin pyöriä vielä jollain ostarilla väärillä papereilla.

Marokonsoturi
Javier Pena
Viestit: 1869
Liittynyt: La Helmi 03, 2018 3:38 pm

Re: Terrori-isku Turussa

Viesti Kirjoittaja Marokonsoturi »

PaxCow kirjoitti:
khl kirjoitti:olisi nyt sen kuulan vaan ampunu suoraan päähän.
Tällaista toimintaa esivallan taholta nähdään ennemminkin terroristien ihannoimilla alueilla, kuten nyt jo edesmenneessä Isisin "kalifaatissa". Kummallista, miten helposti sivistysvaltion perustavanlaatuiset arvot unohtuvat kun niistä mittelöidään terrorismin kanssa...
Ei tollasta terroristipaskaa ole mitään syytä pitää hengissä. Hitaasti kiduttaen vaan pois veronmaksajien rahaa tuhlaamasta. Toki Gummerus haluaa jutusta läskin tilin, vaikka mahdollisuudet terroristin vapautumiseen ovat pyöreä nolla.

Marokonsoturi
Javier Pena
Viestit: 1869
Liittynyt: La Helmi 03, 2018 3:38 pm

Re: Terrori-isku Turussa

Viesti Kirjoittaja Marokonsoturi »

PoliisimestariSisu kirjoitti:
Toki rauhanlehmähän on niin hiekkaneekereiden ja rauhanuskonnon ystävä, että vastaus ei toki yllätä.
Jep. Näiden rauhanlehmien lällätyksen vuoksi koko Eurooppa on vaarallisempi kuin se oli ennen 2015. Jos nämä islamistit olisi ammuttu rajalle, tai palautettu lähi-itään ei tämäkään paskakasa tuhlaisi suomalaisten rahoja. Ja Turussa olisi 2 ihmistä hengissä enemmän.

Supt Harper
Lauri Hanhivaara
Viestit: 141
Liittynyt: Ti Helmi 16, 2010 12:35 pm

Re: Terrori-isku Turussa

Viesti Kirjoittaja Supt Harper »

Rouhia kirjoitti:Miksei tän Rashidovin kuvaa ole laitettu lehtiin? Ois kohtuu tärkeetä saada jamppa kiinni. Voi hyvinkin niin pyöriä vielä jollain ostarilla väärillä papereilla.
Ainakin Expressen, Turun Sanomat ja Iltalehti ovat julkaisseet etsintäkuulutetun kuvan elokuussa.
https://www.expressen.se/nyheter/brotts ... det-i-abo/
http://www.ts.fi/uutiset/paikalliset/36 ... kuulutettu
http://www.iltalehti.fi/kotimaa/2017090 ... 3_u0.shtml

holmesin haamu
Jessica Fletcher
Viestit: 3289
Liittynyt: Pe Huhti 19, 2013 2:44 pm

Re: Terrori-isku Turussa

Viesti Kirjoittaja holmesin haamu »

Rebekka Härkönen joutui vainotuksi tämän ja parin muun kirjoituksen takia:
Kolumni: Terrorismi on ihmisyyttä ja ihmisen valintoja (älä anna irvailevan kuvan hämätä, joka on juttuun liitetty)

Turun tapahtumiin liittyen löydän kuitenkin monta sattuman solmukohtaa, jossa tapahtumien asettuminen toisin ei olisi tuonut miestä koskaan Suomeen tai saanut häntä radikalisoitumaan. Oli monta tilaisuutta tarttua tapahtumien kehityskulkuun, ottaa tilanne tosissaan, pysäyttää syöpämäinen kasvusuunta yhteiskunnan ulkopuolelle ja panna vihan vahvistumiselle stoppi.

Turun veitsimies yritti kertomansa mukaan päästä Lähi-itään terroristijärjestö Isisin riveihin taistelemaan, mutta samoihin aikoihin myös haikaili normaalista elämästä Marokon maaseudulla lampaita kasvattaen. Kun nämä aikeet kariutuivat, hän päätti tappaa ihmisiä Suomessa.

Turun puukkoiskun esitutkintapöytäkirjan läpi kahlattuani katson, että pienikin määrä oikein kohdistettua hyvyyttä voisi riittää estämään tämän kaltaiset tapahtumat.

http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/388671 ... +valintoja

ReissuLasse
Adrian Monk
Viestit: 2565
Liittynyt: To Touko 07, 2015 6:47 pm

Re: Terrori-isku Turussa

Viesti Kirjoittaja ReissuLasse »

Ois nyt hyvä mies kertonut että lammashommat kiinnostaa, varmasti olis autettu hänet sinne.
Tätä pitäisi kysellä näemmä aktiivisesti ja toteuttaa näitä toiveita, tällaiseen toimintaa mielellään antaisi vaikka muutaman lantin että pääsevät mieleisen paikkaan toteuttamaan itseään.

Doctor Lecter
James Bond (Timothy Dalton)
Viestit: 13320
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Terrori-isku Turussa

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Raivostuneet kansalaiset heittelivät Turun puukottajaa tavaroilla - jäätelönmyyjä: ”Ajattelin, onko ulkomaalaistaustaisten välinen kiista”

Turun puukottajalle jäätelöä myynyt nainen todisti käräjäoikeudessa elokuisen veriteon tapahtumista.

*Varsinais-Suomen käräjäoikeus kuulee tällä viikolla Turun puukotusten silminnäkijöitä ja muita asiaan liittyviä todistajia.
*Jäätelönmyyjä näki, miten kansalaiset jahtasivat puukottajaa.
*Naisen mukaan syytetty myös huusi islamilaista iskulausetta.


Käräjäoikeus käsittelee tällä viikolla henkilötodistajien kertomuksia Turun puukkoiskusta 18. elokuuta 2017.

Syytetty Abderrahman Bouanane ei osallistu istuntoon. Hänet todettiin viime viikon viimeisenä istuntopäivänä osallistumiskyvyttömäksi, ja samanlainen lääkärinlausunto tuli oikeudelle maanantaina.

Bouananea edustaa Turun vankilassa hänen asianajajansa Kaarle Gummerus. Syytetty on esiintynyt oikeudessa ailahtelevasti ja käyttäytynyt ajoittain niin huonosti, että se on haitannut oikeudenkäynnin sujumista.

Oikeus kuuli maanantain istunnon alkupuolella naista, joka oli työskennellyt rikosten tapahtuma-aikaan jäätelökioskilla Turun Kauppatorilla.

Viimeisenä tekonaan ennen surmia syytetty tuli ostamaan jäätelöä. Nainen kertoi oikeudessa, että toiminta herätti huomiota.
- Hän oli aika normaali, mutta hiljainen. Ymmärsin hänen eleistään, että hän halusi jäätelöä, nainen kertoi.

Jäätelö jäi syömättä. Nainen kertoi, että mies lähti melko hätäisesti pois.
- Hieman reippaasti, muttei juoksuaskelin. Jäätelö jäi pöydälle. Viereisessä pöydässä oli poikia, jotka ihmettelivät, mihin mies meni.

"Yrittivät saada pysähtymään"

Nainen arveli, että syytetty oli unohtanut laittaa parkkirahaa. Hän poistui läheisen parkkipaikan suuntaan. Seuraavaksi alkoi käydä ilmi, että kyse oli jonkinlaisesta hyökkäyksestä.
- Kuulin naisen huutoa. Siinä oli ihmisiä vieressä ja sekava tunnelma. Ihmiset menivät poispäin ja vetivät lapsia pois.

Nainen kertoi sulkeneensa ovet ja hakeutuneensa turvaan. Hän sai tapahtumiin pian uudestaan näköyhteyden.
- Näin, että tekijä juoksee pois torilta. Ulkomaalaistaustaiset ihmiset lähtivät juoksemaan hänen peräänsä. Ajattelin, että onko tämä heidän välinen kiistansa.
- Ihmiset heittelivät häntä tavaroilla ja yrittivät saada häntä pysähtymään, nainen muisteli.

Oikeus ratkaisee, onko Bouanane syyllistynyt syytteiden mukaisesti terroristisiin murhiin ja niiden yrityksiin. Yhtenä tärkeänä yksityiskohtana todistajilta halutaan kuulla, huusiko syytetty islamilaista "Allahu akbar" -ilmausta surmateon yhteydessä. Jäätelöä myyneen naisen mukaan näin oli.


Iltalehti
23.4.2018 klo 11.03

"Syytetty on esiintynyt oikeudessa ailahtelevasti ja käyttäytynyt ajoittain niin huonosti".

Tähän itseään toimittajaksi kutsuva Rebekka Härkönen voisi todeta, että tuo ailahtelevaisuus ja huonosti käyttäytyminen johtuu länsimaalaisten ennakkoluuloista islaminuskoisia kohtaan, sekä särkyneestä unelmasta kasvattaa lampaita Marokossa - siihenkin syy löytynee eurooppalaisista, koska emme osaa antaa rakkautta ja myötätuntoa olleskan.
- Syy ja seuraus oli rötöstely Saksassa, väärillä henkilötiedoilla maailman parhaiden viranomaisten harhauttaminen, opiskelu lasten kanssa koulussa ja lopulta puukotukset.

Mutta missään nimessä ei saa mainita syyksi islamia, koraania, rukoilua, naisvihaa tms. Jopa syyt pitää ulkoistaa.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Doctor Lecter
James Bond (Timothy Dalton)
Viestit: 13320
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Terrori-isku Turussa

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Vuoden pakolaismieheksi valittu Ahmad Hosseini todistaa Turun puukotuskäräjillä – HS seuraa hetki hetkeltä

Yksi todistajista on vuoden pakolaismieheksi tällä viikolla valittu Ahmad Hosseini.

33 min. sitten Poliisipartio ajoi puukottajan ohi, joten takaa-ajajat viittoivat poliisille oikean suunnan.
48 min. sitten Ahmad Hosseini aikoi pysäyttää puukottajan, mutta hänellä ei ollut kättä pidempää.
10:20 Uhreja auttanut lähetti on saanut kuulla haistattelua tapahtuneen jälkeen.
9:17 Lähetti aikoi ottaa varkaaksi luulemansa puukottajan kiinni


TURUN puukotusiskun oikeudenkäynti jatkuu keskiviikkona silminnäkijöiden kuulemisella.

Oikeus kuulee keskiviikon aikana seitsemää silminnäkijää. Yksi heistä on tiistaina vuoden pakolaismieheksi valittu afganistanilainen Ahmad Hosseini. 19-vuotias, nykyisin Kaarinassa asuva mies oli yksi puukottajan perään lähteneistä miehistä. Hosseini näki puukottajan kiinnioton ja jäi auttamaan yhtä puukotuksen uhria.

Turun Sanomat julkaisi Hosseinin haastattelun iskun jälkeen. Sen jälkeen verkossa levisi väitteitä, ettei Hosseini ollut auttanutkaan uhreja. Jutun kirjoittanut toimittaja Rebekka Härkönen on kertonut joutuneensa jutun takia vihakampanjan uhriksi.

Syyttäjä vaatii marokkolaiselle Abderrahman Bouananelle elinkautista vankeutta terroristisessa tarkoituksessa tehdyistä kahdesta murhasta ja kahdeksasta murhan yrityksestä. Vastaajan puolustus on myöntänyt teot, mutta kiistää syyllisyyden murhiin tai terroristisiin tekoihin.
...

Syyttäjä kysyy tarkentavia kysymyksiä puukottajan kiinniottotilanteesta Brahenkadulta Puutorin lähellä.

Hosseini kertoo, että kun hän kääntyi risteyksestä, hän näki puukottajan pitävän kiinni viimeisestä uhrista. Hosseinin mukaan tekijä alkoi puukottamaan naista sen jälkeen, kun poliisi oli huutanut tekijälle.

Hosseini kertoo, että kun poliisi oli ampunut tekijää, tämä puukotti tai ainakin yritti puukottaa vielä viimeistä uhria.

Syyttäjä kysyy kiinniotosta tarkentavia kysymyksiä, sillä Hosseinin havainnot poikkeavat muiden silminnäkijöiden havainnoista.

Heti sen jälkeen, kun toinen paikalla olleista poliiseista ampui tekijää reiteen, toinen poliisi ampui miestä etälamauttimella. Veitsi putosi tässä vaiheessa tekijän kädestä. Uhri ei muista tapahtumia ampumisen jälkeen, mutta hän sai tilanteessa vain lieviä vammoja.


Helsingin Sanomat
25.4. 8:42 , Päivitetty: 25.4. 10:57

Sen mitä olen "kunnon ihmisten" mediasta lukenut, niin Turun tori oli täynnä maahanmuuttajia, pakolaisia ja ulkomaalaisia turisteja. Onneksi heistä muutama oli niin aktiivinen, että osallistui sekä puukottajan kiinniottoon kuin myös uhrien auttamiseen.
- Jostain kumman syystä "huonojen ihmisten" media ryhtyi oitis moittimaan ei-suomalaisia auttajia. Luulisi, että tunnustusta pitää antaa silloin kun siihen aihetta on, eikä olla ensimmäisenä jäkättämässä, että "väärin sammutettu".

Mutta mitä tulee itseään toimittajaksi kutsuvan Rebekka Härkösen kirjoitteluun ja sen jälkeiseen "vihapostiuhriutumiseen", niin ongelma on siinä, että hän sai "vihaa ylleen" uutisesta, joka perustui yksinomaan tämän Hosseinin omaan kertomukseen. Lisää "vihaa" satoi ylleen kun hän kirjoitti oman näkemyksensä puukottajan pahasta olosta.

Lisää HS:n uutisesta:

34-vuotias lähetti kertoi tänään oikeudelle, että vakavasti loukkaantunut italialaisnainen sanoi hänelle, että " mitä pahaa minä olen tehnyt".

Et mitään, mutta olit syntynyt naiseksi.

Toivottavasti joku kertoo hänelle, että Suomeen on jopa itsensä pääministeri Juha Sipilän (kesk) toimesta kutsuttu näitä naisvihaajia ja että muutama vuosi aiemmin ei ollut tälläisiä hakemalla haettuja ongelmia.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Vastaa Viestiin