Mitä Suomen 370 radikaali-islamistia hommailee?

Aiheet terrorismista ja terroriryhmistä tänne.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Marokonsoturi
Miss Marplen perikuntaa
Viestit: 1556
Liittynyt: La Helmi 03, 2018 3:38 pm

Mitä Suomen 370 radikaali-islamistia hommailee?

Viesti Kirjoittaja Marokonsoturi » To Maalis 08, 2018 9:30 pm

Mitä Suomen 370 radikaali-islamistia hommailee? - ministeriö tilasi tutkimuksen aiheesta

Torstai 8.3.2018 klo 19.21 (päivitetty klo 19.34)

Sisäministeriön Tarja Mankkinen: Tutkimusten tavoite on saada tutkittua tietoa ennalta ehkäisevien toimien tueksi.

Tutkimusten aiheet ovat Suomeen kohdistuva radikaali-islamistinen propaganda ja Suomeen syntynyt radikaali-islamistinen ympäristö.
Tutkimushankkeet käynnistyvät heti ja valmistuvat vuoden 2018 loppuun mennessä.
Tutkimusten julki lausuttu tavoite on nimenomaan saada tutkittua tietoa ennalta ehkäisevien toimien tueksi.

Tutkimuksen kohteena on suomenkielellä ja/tai Suomessa tuotettu aineisto, Suomessa oleskelevien/oleskelleiden tai näiden kanssa verkostoituneiden tuottama ja Suomeen levittämä aineisto sekä aineisto, jossa käsitellään Suomea, suomalaista yhteiskuntaa, politiikkaa tai Suomessa oleskelevia henkilöitä. Kuvituskuva.
Tutkimuksen kohteena on suomenkielellä ja/tai Suomessa tuotettu aineisto, Suomessa oleskelevien/oleskelleiden tai näiden kanssa verkostoituneiden tuottama ja Suomeen levittämä aineisto sekä aineisto, jossa käsitellään Suomea, suomalaista yhteiskuntaa, politiikkaa tai Suomessa oleskelevia henkilöitä. Kuvituskuva. (AP)

Sisäministeriö on päättänyt käynnistää kaksi tutkimushanketta, jotka liittyvät väkivaltaisen radikalisoitumisen ja ekstremismin ennaltaehkäisyyn. Tutkimusten aiheet ovat Suomeen kohdistuva radikaali-islamistinen propaganda ja Suomeen syntynyt radikaali-islamistinen ympäristö.

Kehittämispäällikkö Tarja Mankkinen sisäministeriöstä, mikä on Suomeen syntynyt radikaali-islamistinen ympäristö?

- Se liittyy Suojelupoliisin ilmoitukseen. Supo on eri yhteyksissä sanonut, että kun aikaisemmin väkivaltainen ekstremismi ja terrorismi liittyivät yksittäisiin henkilöihin, niin nyt heidän tietojensa mukaan on syntynyt verkostoja, ja on 370 henkilöä, joilla on jonkinlaisia kytköksiä tähän ilmiöön, Mankkinen sanoo.

- Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää, minkälaisia nämä verkostot ovat ja miten ne ovat yhteydessä toisiinsa ja mikä on kansainvälinen ulottuvuus, Mankkinen lisää.

Hän muistuttaa, että aihepiiriä on tutkittu jo aikaisemminkin, mutta nyt tehdään laajempi tutkimus.

Miksi Supo ei tee tätä tutkimusta, kun heillä on jo ennestään tietoa ilmiöstä?

- Aihe on ollut laajasti akateemisten piirien tutkimuksen kohteena Euroopassa ja Yhdysvalloissa, mutta ei Suomessa. Toinen syy on se, kun tutkimus tehdään akateemisena tutkimuksena, silloin siitä iso osa on julkista. Suojelupoliisin tieto on erittäin rajoitetusti niin viranomaisten kuin muidenkin käytössä, joten se ei tällaista laajempaa ennaltaehkäisyä palvele.

Tutkimusten julki lausuttu tavoite on nimenomaan saada tutkittua tietoa ennalta ehkäisevien toimien tueksi.

Kummankin tutkimushankkeen johtajana toimii yliopiston lehtori, dosentti Leena Malkki Helsingin yliopistosta. Rahoitus tulee väkivaltaisen radikalisoitumisen ja ekstremismin ennalta ehkäisyyn vuodelle 2018 osoitetuista sisäministeriön määrärahoista.

Radikaali-islamistinen propaganda ja Suomi -hankkeen (RISPO-hanke) tavoitteena on hahmottaa alati muuttuvaa radikaali-islamistisen viestinnän kehittymistä Suomen näkökulmasta. Tutkimuksen kohteena on suomenkielellä ja/tai Suomessa tuotettu aineisto, Suomessa oleskelevien/oleskelleiden tai näiden kanssa verkostoituneiden tuottama ja Suomeen levittämä aineisto sekä aineisto, jossa käsitellään Suomea, suomalaista yhteiskuntaa, politiikkaa tai Suomessa oleskelevia henkilöitä.

Radikaali-islamistinen ympäristö Suomessa -tutkimushankkeessa (RISVER) tuotetaan kuvaus Suomessa vaikuttavista radikaali-islamistisista verkostoista ja niiden kehittymisestä. Tutkimuksessa arvioidaan Suomen tilanteen muuttumista osana kansainvälistä radikaali-islamistisen liikehdinnän kehittymistä sekä siihen vaikuttaneita kehityskulkuja ja tekijöitä.

Tutkimushankkeet käynnistyvät heti ja valmistuvat vuoden 2018 loppuun mennessä.
MIKA KOSKINEN
[email protected]
Parempi kysymys on miksei heitä ole karkoitettu jo kotimaihinsa? Miksi kestitsemme terroristeja lähi-idästä?

Avatar
sikakoira
Sherlock Holmes
Viestit: 3060
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: Mitä Suomen 370 radikaali-islamistia hommailee?

Viesti Kirjoittaja sikakoira » To Maalis 08, 2018 10:55 pm

Suojelupoliisin tieto on erittäin rajoitetusti niin viranomaisten kuin muidenkin käytössä, joten se ei tällaista laajempaa ennaltaehkäisyä palvele.
Mitä se SUPO:n jo hankkima tutkimustieto sitten palvelee jos se niin rajoitetusti on käytössä.
Tutkimusten julki lausuttu tavoite on nimenomaan saada tutkittua tietoa ennalta ehkäisevien toimien tueksi.
Elikä SUPO:n hankkimaa tietoa ei ole tarpeeksi käytettävissä ennalta ehkäisevien toimien tueksi.Tarvitaan akateemista tutkimusta jotta toimiin voidaan ryhtyä.Ok.
“I think we have to find out what happened first. Here we go again with, you know, you’re guilty until proven innocent. I don’t like that. "
Donald Trump

John Kimble
Lovejoy
Viestit: 1692
Liittynyt: La Helmi 03, 2018 5:19 pm

Re: Mitä Suomen 370 radikaali-islamistia hommailee?

Viesti Kirjoittaja John Kimble » Pe Maalis 09, 2018 11:50 am

Marokonsoturi kirjoitti:Parempi kysymys on miksei heitä ole karkoitettu jo kotimaihinsa? Miksi kestitsemme terroristeja lähi-idästä?
Terroristien kestitseminen luo paljon työpaikkoja ja rahaa. Loputtomia valituksia kyhäilevät asianajajat palkkioineen, sinne tänne pompsahtelevat vastaanottokeskukset, terveyspalveluja tarjoavat yritykset. Niin ja nämä tutkijat jotka saavat rahoitusta tutkimuksiinsa. Kaikki tämä tietenkin rahoitetaan yhteisestä kassasta.
"Journalistiliitto vaatii, että ihmisiä kohdellaan lain edessä tasapuolisesti." "Tappakaa kaikki pedofiilit."

Doctor Lecter
Agentti Mulder
Viestit: 11989
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Mitä Suomen 370 radikaali-islamistia hommailee?

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter » Pe Maalis 09, 2018 12:22 pm

Marokonsoturi kirjoitti:Parempi kysymys on miksei heitä ole karkoitettu jo kotimaihinsa? Miksi kestitsemme terroristeja lähi-idästä?
Koska ihmisoikeudet. Ne ovat jakamattomia myös heidän kohdallaan. Allahu akbaaria huutava ja kuolemaa syytävä terroristi voi kotomaassaan joutua mielivaltaisen oikeusjärjestelmän kohteeksi tai hänen henkeään ja turvallisuuttaan voidaan uhata, niin on parempi, että hän saa asua Suomessa ja voimme rakastaa hänet suomalaiseksi.

Onhan tunnettua, että islamistit ovat ihan kybällä suomalaiseen hyvinvointijärjestelmään, rauhaan sekä suvaitsevaisuuteen - siis kaikkeen mitä meillä on ja haluavat siksi olla suomalaisia, juurtua tänne ja löytää oman paikkansa yhteiskunnassa.

Jos siinä sivussa joku raiskataan (mitäs oli ulkona) hakataan (mitäs pukeutui kevyesti), puukotetaan (mitäs oli kadulla), räjäytetään (mitäs oli kauppakeskuksessa), niin aina löytyy syy - ja se syy löytyy meistä itsestämme; Syyrian pommitukset, musulmaanien huono kohtelu, Palestiinan kysymys, emme osaa kotouttaa, syrjimme, emme anna tilaisuutta huippuosaamisen näyttämiseen, kohtelemme rasistisesti, väheksymme heidän vaikeaa reissua halki Euroopan, olemme muukalaisvastaisia*

Meidän pitää suvaita - ei heidän. Emme saa antaa pelolle valtaa. Suomi tarvitsee näitä miehiä, osaavia käsiä ja meidän tulee pitää kiinni näistä huippuosaajista**.

* tietämättömyydestä johtuvaksi selitetty olotila
** hyvin usein käytetty termi luku- ja ammattitaidottomista henkilöistä
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Doctor Lecter
Agentti Mulder
Viestit: 11989
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Mitä Suomen 370 radikaali-islamistia hommailee?

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter » To Huhti 04, 2019 9:13 am

Näin jihadistit toimivat Suomessa, sisäministeriö julkistaa tilaamansa tutkimukset – Yle näyttää suorana kello 9.55

Sisäministeriön mukaan jihadistien toiminta Suomessa on ollut pitkään olematonta, mutta 2010-luvulla tilanne on muuttunut.

Viime aikoina eri puolilla Eurooppaa on keskusteltu, voivatko pyhään sotaan lähteneiden eurooppalaisten jihadistien perheet palata kotimaihinsa.

Millaista jihadistista toimintaa Suomessa on ollut tällä vuosikymmenellä?

Sisäministeriö lupaa siihen lisävalaistusta tänään torstaina, kun se julkistaa kaksi Helsingin yliopistolta tilaamansa tutkimusta jihadistien toiminnasta.

Yle näyttää sisäministeriön tiedotustilaisuuden suorana klo 9.55 alkaen.
Jihadistien liikehdinnän lisäksi tutkimuksissa on selvitetty, miten jihadistit ovat kohdistaneet verkkoviestintää Suomeen. Tutkimuksissa annetaan myös arvio, millaiselta tulevaisuus voi näyttää.

Tiedotustilaisuudessa tutkimusta esittelevät yliopistonlehtori Leena Malkki, tutkija Juha Saarinen ja yliopistotutkija Matti Pohjonen.
https://yle.fi/uutiset/3-10721476
4.4.2019 klo 08:47
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Vastaa Viestiin