Saksan poliisi esti risiinipommi-iskun Kölnissä

Aiheet terrorismista ja terroriryhmistä tänne.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Avatar
On Anoi Kaa
James Bond
Viestit: 7165
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Saksan poliisi esti risiinipommi-iskun Kölnissä

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa » Ke Kesä 20, 2018 10:15 pm

Isis mainittu:
Saksan poliisi pidätti biopommimiehen

Saksan poliisi kertoo pidättäneensä miehen, jonka epäillään valmistelleen iskua risiinipommilla.

Tunisialaistaustainen 29-vuotias mies pidätettiin viime viikolla Kölnissä. Pidätyksen yhteydessä poliisi löysi tappavaa risiinimyrkkyä ja pommin valmistamiseen tarvittavaa materiaalia.

– Hyvin konkreettisia valmisteluja oli tehty iskuun biologisella pommilla, mikä olisi ollut ensimmäinen laatuaan Saksassa, Saksan liittovaltion rikospoliisin johtaja Holger Münch sanoi.

Münchin mukaan poliisi pääsi epäillyn jäljille muutama kuukausi sitten turvallisuusviranomaisten kansainvälisen yhteistyön ansiosta. Hänen mukaansa poliisilla on todistusaineistoa, jonka mukaan miehellä olisi ollut yhteyksiä äärijärjestö Isisiin.

Vinkki CIA:lta?

Der Spiegel -lehden mukaan epäillyn on arveltu seuranneen äärijärjestö Isisin jakamia ohjeita risiinipommin rakentamiseksi. Bild-lehti puolestaan kertoi, että Saksan viranomaiset olisivat saaneet Yhdysvaltain keskustiedustelupalvelulta CIA:lta vinkin miehen epäilyttävistä nettiostoksista.

Münchin mukaan epäillyn hallusta löytyi suuri määrä risiinin siemeniä, joita tarvitaan risiinimyrkyn valmistamiseen.

Poliisilla ei ole tietoa, missä mies suunnitteli räjäyttävänsä pomminsa. Niin ikään on epäselvää, toimiko mies yksin, Münch kertoi.

Saksan syyttäjäviranomaisten valmistamiseksi toukokuun puolivälissä. Hän osti risiinin siementen ohella internetistä myös sähköisen kahvipapujen jauhamiseen tarkoitetun myllyn. Epäilty onnistui risiinimyrkyn valmistamisessa aiemmin tässä kuussa.

Toukokuussa Ranskan poliisi pidätti kaksi nuorta egyptiläistaustaista miestä, joiden epäillään suunnitelleen terrori-iskua mahdollisesti risiiniä käyttäen.


Julkaistu 13:56 ESS (Alleviivattu oleellisia/OAK).

Olisi ollut tuhoisa pommi vilkkaalla paikalla sisätiloissa, mikäli jutun tiedot oikein. Risiinin levittäminen ei ole välttämättä helppoa ja räjähteiden kanssa tehtävä levittäminen ei ole paras, vaikkakin ikävä keino.

Vielä jäi jutussa auki se, mistä tunisialainen oli räjähteet kaivanut. Olisiko vaikka niin, että risiinitarvikkeet internetistä ja tarvittavat räjähteet Ruotsista? No ei kai, on siellä gangstapiireissä pommivärkkiä Saksassakin, mutta miten tunialainen on ne saanut hankittua olisi mielenkiintoista, kun mainitaan isis. Hehän ovat mölynneet iskevänsä Euroopassa.

Kaikkea ne netistä löytää! Vähän pahalle tuntuu, kun miettii onko tuolla risiinisuunnitelmia muillakin, jos keväällä 2 egyptiläistä ja nyt tämä Tunisian lahja sakemanneille?! Risiinistä itsestään voisi perustaa vaikka oma ketjun, onhan tämä proteiini on jopa 6000 krt voimakkaampi kuin syanidi ja jo 70 µg:n annos voi tappaa. Itse kasvin voit hommata vaikka Kekkilästä, missä sitä myydään kesäkukkana. Tällaisen kasvin siemenet eivät ole "kiven alla".

Taas sellainen keissi, missä olisi kannattanut miettiä tiedottaako vai ei. Seuraajat, kun ovat nyt todennäköisiä näillä allahin orjuuttamilla mielillä. Voisiko joku herätysliike puhua jo näille ja huutaa, että:"Herätkää Pahvit!?
Korona on ohjannut itseäni aiempaa vahvemmin luomuruokaan ja kotimaisuuteen. Seurauksena suolistoni on aivan rautaisessa kunnossa, vaikka bakteerikanta oli hyvä jo aiemminkin.

wretch
Komisaario Köster
Viestit: 1764
Liittynyt: La Elo 18, 2007 11:52 pm
Paikkakunta: Nekropolis

Re: Saksan poliisi esti risiinipommi-iskun Kölnissä

Viesti Kirjoittaja wretch » To Kesä 21, 2018 1:57 pm

Ulkomaisten sivujen selailun perusteella mieheltä löydettiin tuhat siementä. Tällä neropatilla on ilmeisesti vaimo ja neljä lasta. Saksassa suojellaan vielä paremmin rikollisten nimiä kuin Suomessa, mutta nimi Sief Allah H. on mainttu.Komea on toinen nimi..

Väkivallantarkastaja
Nikke Knattertton
Viestit: 883
Liittynyt: Ke Kesä 20, 2018 12:28 pm

Re: Saksan poliisi esti risiinipommi-iskun Kölnissä

Viesti Kirjoittaja Väkivallantarkastaja » Pe Kesä 22, 2018 7:44 am

wretch kirjoitti:Ihmettelin näiden siemenien helppoa saatavuutta jo kauan ennen terrorismin aikakautta. Nämä siemenet ovat mielenkiintoisen näköisiä ja joku lapsi voisi hyvinkin maistaa :(
Risiini ei todellakaan ole ainoa, eikä edes yleinen myrkkykasvi. Jos tuntee kasvinsa, niin ihan tuollainen vartin kävely omakotitalo-alueella riittää siihen, että bongaa ainakin pari erittäin myrkyllistä lajia. Ja tämä siis Suomessa. Keskieuroopassa lajikirjo on laajempi ja myrkyn lähteitä vielä enemmän.

Onneksi risiinin uuttaminen ei kuitenkaan ole ihan niin helppoa, kuin joskus annetaan ymmärtää. Ei se mitään valtiotason laboratoriota vaadi, mutta jonkun verran harrastuneisuutta kuitenkin. Kuten Aum Shinrikyon sariini-iskuista 1995 ehkä muistuu mieleen, niin vaikka saisit kassillisen myrkkyä, niin sen tehokas levittäminen on ihan toinen homma. Tokiossa myrkkyä oli varattu sen verran, että kohtalaisen primitiivisellä levitysmenetelmällä (ilmastointi) olisi voinut noin 10 000 ihmistä saada tappavan altistuksen. Paperikassi -menetelmällä lopputulos oli kuitenkin "vain" 13 kuollutta.
Marttyyrikohtaloni on verrattain mitätön. En viitsi uhriutua.

wretch
Komisaario Köster
Viestit: 1764
Liittynyt: La Elo 18, 2007 11:52 pm
Paikkakunta: Nekropolis

Re: Saksan poliisi esti risiinipommi-iskun Kölnissä

Viesti Kirjoittaja wretch » Pe Kesä 22, 2018 9:45 am

Se, että puutarhoissa on myrkyllisiä kasveja ei liene kenellekkään yllätys. Jo Plinius vanhempi ja Pedanios Dioskorides listasivat myrkyllisiä kasveja, joita kasvatatetaan nykyään koristekasveina :)
Näiden kirjoittajien teoksilla on tietenkin nykyään vain historiallista arvoa. Ja kyllä, olen lukenut molemmat teokset... Pliniuksen sarjan voisi kyllä joskus lukea uudestaan.

Väkivallantarkastaja
Nikke Knattertton
Viestit: 883
Liittynyt: Ke Kesä 20, 2018 12:28 pm

Re: Saksan poliisi esti risiinipommi-iskun Kölnissä

Viesti Kirjoittaja Väkivallantarkastaja » Pe Kesä 22, 2018 2:02 pm

wretch kirjoitti:Päätinkin alkaa tärkeilemään palstalle tyypilliseen tapaan :P
Ei se väärin ole. Mietityttää vaan artikkelissa mainittu "Epäilty onnistui risiinimyrkyn valmistamisessa aiemmin tässä kuussa" jos menetelmänä on kuoria ja jauhaa siemenet, niin eihän itse myrkyn valmistuksessa juuri voi epäonnistua. Seos ei vaan vielä ole kovin vahva. Eli se mitä artikkeli ei kerro, onnistuiko (tai edes yrittikö) kaveri uuttaa vahvempaa kamaa ja olisko levittämisessä muuta ajatusta kuin että laitetaan nyt vähän pommin päälle mausteeksi.
Marttyyrikohtaloni on verrattain mitätön. En viitsi uhriutua.

wretch
Komisaario Köster
Viestit: 1764
Liittynyt: La Elo 18, 2007 11:52 pm
Paikkakunta: Nekropolis

Re: Saksan poliisi esti risiinipommi-iskun Kölnissä

Viesti Kirjoittaja wretch » Pe Kesä 22, 2018 2:29 pm

DW:llä on uutta tietoa tapaukesta.Liittovaltion syyttäjien mukaan miehen hallusta löytyi enemmän siemeniä kuin aikaisemmin ilmoitettiin. Miehen asunnosta löydettiin 84.3 milligrammaa valmista risiiniä<pitoisuutta ei mainita>.Asunnosta löytyi myös pommintekotarpeita.Aiottua kohdetta ei myöskään tiedetä. Levittämistapaa en edes osaa kuvitella.

http://www.dw.com/en/cologne-ricin-plot ... a-44319328

Väkivallantarkastaja
Nikke Knattertton
Viestit: 883
Liittynyt: Ke Kesä 20, 2018 12:28 pm

Re: Saksan poliisi esti risiinipommi-iskun Kölnissä

Viesti Kirjoittaja Väkivallantarkastaja » La Kesä 23, 2018 9:00 am

wretch kirjoitti:DW:llä on uutta tietoa tapaukesta.Liittovaltion syyttäjien mukaan miehen hallusta löytyi enemmän siemeniä kuin aikaisemmin ilmoitettiin. Miehen asunnosta löydettiin 84.3 milligrammaa valmista risiiniä<pitoisuutta ei mainita>.Asunnosta löytyi myös pommintekotarpeita.Aiottua kohdetta ei myöskään tiedetä. Levittämistapaa en edes osaa kuvitella.

http://www.dw.com/en/cologne-ricin-plot ... a-44319328
Ohoh! Siellähän on harrasteltu ihan tosissaan. Uutisessa mainittu 84.3 milligrammaa on varmaankin labran ilmoittama puhtaan aineen määrä, mikä on mitattu valmiista risiinipitoisesta seoksesta. Ainakin määrä kuulostaa suunnilleen sopivan mittakaavaan. Kasvitieteellisten lähteiden mukaan 100 siementä painaa keskimäärin 28,3 grammaa josta 40 - 60% on öljyä. Öljy on myrkytöntä koska risiini ei ole öljyyn liukeneva aine. Kun öljy on puristettu pois on siemenmassan painosta jopa 5% risiiniä. Näin ollen 3000 siemenestä voi teoriassa saada jopa 21 grammaa risiiniä, tosin kotioloissa lienee turha olettaa pääsevän lähellekään niin täydellistä aineen eristämistä.

Risiiniöljyhän on sinänsä hyvinkin yleisesti valmistettu ja käytetty aine, eli valmista öljystä erotettua risiininsiemenmassaa tulee lääke- ja kosmetiikkateollisuuden jätteinä varmasti tonnikaupalla. Tämän takia sitä on lähtöaineena pirun vaikea ja todennäköisesti turha yrittää kontrolloida.
Marttyyrikohtaloni on verrattain mitätön. En viitsi uhriutua.

Iivis
Sherlock Holmes
Viestit: 3008
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Pariskunta aikoi räjäyttää biologisen pommin Saksassa

Viesti Kirjoittaja Iivis » Pe Kesä 07, 2019 10:47 am

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/184 ... 5a5b37ebad

Pariskunta aikoi räjäyttää biologisen pommin väkijoukon keskellä Saksassa - tarkoitus tappaa mahdollisimman monta ihmistä
Tänään klo 10:28

Tunisialais-saksalaisen pariskunnan oikeudenkäynti alkaa tänään Saksan Düsseldorfissa.
Kuva
Nyt oikeudessa oleva pariskunta asui tässä kerrostalossa Kölnissä. EPA/AOP

Pariskuntaa syytetään biologisen pommi-iskun suunnittelemisesta Saksassa. Pommi-iskussa oli tarkoitus käyttää risiiniä. Oikeudenkäynnin alkamisesta kertoo uutistoimisto AFP.

Terrorismin vastainen yksikkö pidätti Sief Allah H:n, 30, ja hänen vaimonsa Yasminin, 43, vuosi sitten Kölnissä ja teki tyhjäksi iskuaikeet. Pariskunnan asunnosta löytyi 84 grammaa myrkyllistä risiiniä.

Liittovaltion syyttäjien mukaan ”pariskunnan tiedettiin omaksuneen terroristijärjestö Isisin päämäärät ja arvot”. Pari päätti vuonna 2017, että se räjäyttäisi biologisen pommin väkijoukossa ”tappaakseen ja haavoittaakseen mahdollisimman suuren määrän ihmisiä”.

Parin väitetään perehtyneen useisiin erilaisiin räjähteisiin ja päätyneen lopulta risiiniin.

He tilasivat 3000 risiinikasvin siementä internetistä ja onnistuvat tekemään pienen määrän risiiniä, joka on 6000 voimakkaampi myrkky kuin syanidi. Pari osti jopa hamsterin testatakseen valmistamansa myrkyn toimivuutta.

Syyttäjien mukaan vain terrorismin vastaisen yksikön isku ja pidätykset estivät pariskuntaa valmistamasta lisää risiiniä ja rakentamasta räjähdettä. Kyseessä olisi ollut Saksan ensimmäinen biologinen isku.

CIA:n vinkki johtui pidätykseen
Pariskunta pidätettiin Yhdysvaltain keskustiedustelupalvelun CIA:n vinkin perusteella. CIA oli huomannut, että netissä oli ostettu suuri määrä risiinikasvin siemeniä.

Saksalaisen Der Spiegel -lehden mukaan pariskunta olisi radikalisoitunut jo vuonna 2014 tutustuttuaan toisiinsa netissä.

Tunisiasta kotoisin ollut entinen katukauppias Sief Allah H. meni vuonna 2015 naimisiin työttömän lääkärin vastaanottoapulaisen ja seitsemän lapsen äidin Yasmin H:n kanssa. Yasminin lapsilla on neljä eri isää.

Sief Allah H. oli ollut yhteydessä radikaaleihin islamisteihin ja yritti vuonna 2017 kahdesti matkustaa Syyriaan Turkin kautta. Matkat eivät kuitenkaan onnistuneet.

Pariskunta voidaan tuomita kumpainenkin 15 vuoden vankeustuomioon. Oikeudenkäynnin odotetaan kestävän aina elokuun loppuun.

KATRIINA MÄKELÄ

Jaguaari
Sammakkoprofessori
Viestit: 452
Liittynyt: Ti Elo 14, 2007 7:19 pm

Re: Pariskunta aikoi räjäyttää biologisen pommin Saksassa

Viesti Kirjoittaja Jaguaari » Pe Kesä 07, 2019 1:37 pm

Nyt kun elin- ja jäsensiirteitä on mahdollisuus tehdä, näille pitäisi siirtää persreikä ja mulkku ottaan ja päästää luontoon.

Villeri
Philip Marlowe
Viestit: 1155
Liittynyt: Ke Joulu 26, 2018 8:40 am

Re: Pariskunta aikoi räjäyttää biologisen pommin Saksassa

Viesti Kirjoittaja Villeri » Pe Kesä 07, 2019 2:19 pm

CIA sattumalta huomasi. Oiskohan huomannut vaikka puolet pienemmän määrän? Se on ajan kysymys, koska tällainen onnistuu. Eurooppa vaan jaksaa kaivaa verta nenästään - ja Suomi valitsi vihreän sisäministerin.

Mukavia nuo nimet: Muhammedia on jo hyökännyt vaikka millaisena variaationa, mutta nyt olisi posautellut itse allah.

Iivis
Sherlock Holmes
Viestit: 3008
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: Pariskunta aikoi räjäyttää biologisen pommin Saksassa

Viesti Kirjoittaja Iivis » Pe Kesä 07, 2019 2:51 pm

Villeri kirjoitti:CIA sattumalta huomasi. Oiskohan huomannut vaikka puolet pienemmän määrän? Se on ajan kysymys, koska tällainen onnistuu. Eurooppa vaan jaksaa kaivaa verta nenästään - ja Suomi valitsi vihreän sisäministerin.

Mukavia nuo nimet: Muhammedia on jo hyökännyt vaikka millaisena variaationa, mutta nyt olisi posautellut itse allah.
Tuli tästä vaan mieleen, että Netflixissä on sarja terroiskuista, en ole kyennyt koko sarjaa katsomaan, mutta jo yhden jaksoin perusteella tuli käsitys ettei viranomaiset todellakaan pysty kaikkia potentiaalisia vahtimaan vaan on tuuria, jos pääsevät jäljille ennen kuin mitään ehtii tapahtua ja eihän kaikista edes tiedetä vaan jäävät kiinni jos jäävät, kun hankkivat jotain erikoista kuten tässä tapauksessa.

John Kimble
Charlien Enkeli
Viestit: 1870
Liittynyt: La Helmi 03, 2018 5:19 pm

Re: Pariskunta aikoi räjäyttää biologisen pommin Saksassa

Viesti Kirjoittaja John Kimble » Pe Kesä 07, 2019 5:42 pm

Terrorismin vastainen yksikkö pidätti Sief Allah H:n, 30, ja hänen vaimonsa Yasminin, 43, vuosi sitten Kölnissä ja teki tyhjäksi iskuaikeet.
Luin ensin, että "Sieg Allah", joka kyllä olisikin sopiva nimi tälle mussoliinille. Sieg "Heil" Allah ja Yasmin "Rice" Ricin."
"Journalistiliitto vaatii, että ihmisiä kohdellaan lain edessä tasapuolisesti."

Iivis
Sherlock Holmes
Viestit: 3008
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: Pariskunta aikoi räjäyttää biologisen pommin Saksassa

Viesti Kirjoittaja Iivis » Pe Kesä 07, 2019 10:23 pm

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/sak ... sa/7440650

Saksan ensimmäisen biopommi-iskun suunnittelusta epäillyt oikeudessa
dusseldorf pommisuunnittelu

Kuva
Saksassa alkoi perjantaina oikeudenkäynti risiinipommi-iskun suunnittelusta epäiltyä pariskuntaa vastaan.

30-vuotias tunisialaismies ja hänen 43-vuotias saksalainen vaimonsa pidätettiin Kölnissä vuosi sitten. Poliisi löysi pidätyksen yhteydessä asunnosta tappavaa risiinimyrkkyä.

Pariskunnalla oli ollut hallussaan myös liki kaikki pommin rakentamiseen tarvittavat välineet, pääsyyttäjä kertoi perjantaina oikeudessa.

Toteutuessaan isku olisi ollut ensimmäinen, joka on tehty biologisella pommilla Saksassa.

Puolustusasianajajien mukaan syytetyt eivät aio antaa oikeudessa lausuntoja.

Oikeudenkäynnin odotetaan jatkuvan elokuun loppuun saakka.

Avatar
NorthernDarkness
Mestarietsivä Pedersen
Viestit: 930
Liittynyt: To Maalis 17, 2011 4:48 pm
Paikkakunta: Holo-Kaustisen Kansanmusiikkifestivaalit.

Re: Saksan poliisi esti risiinipommi-iskun Kölnissä

Viesti Kirjoittaja NorthernDarkness » Ti Kesä 11, 2019 9:58 am

Harva asia rikastaa kulttuuria yhtä tehokkaasti kuin risiini.Tällä kertaa se siirtyi vain toiseen kertaan.
Muistappa poika että kun nuorena varastat niin vanhana omistat.

Vastaa Viestiin