Terrori-isku Nairobissa 2019

Aiheet terrorismista ja terroriryhmistä tänne.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Ihraponnari
Sammakkoprofessori
Viestit: 402
Liittynyt: Pe Syys 21, 2007 8:09 pm

Terrori-isku Nairobissa 2019

Viesti Kirjoittaja Ihraponnari » Ti Tammi 15, 2019 5:22 pm


Ihraponnari
Sammakkoprofessori
Viestit: 402
Liittynyt: Pe Syys 21, 2007 8:09 pm

Re: Terrori-isku Nairobissa 2019

Viesti Kirjoittaja Ihraponnari » Ti Tammi 15, 2019 5:26 pm


vempele
Tarkastaja Clouseau
Viestit: 673
Liittynyt: To Marras 24, 2011 7:21 pm

Re: Terrori-isku Nairobissa 2019

Viesti Kirjoittaja vempele » Ti Tammi 15, 2019 5:45 pm

al Shabaab ilmeisesti asialla. vaikuttaa siltä, että nyt saadaan paljon ruumiita.
oon sisältä kuollu ja risti mun naamassa merkkaa sitä

MohammedMohammed
Columbo
Viestit: 2293
Liittynyt: Su Huhti 09, 2017 4:49 pm

Re: Terrori-isku Nairobissa 2019

Viesti Kirjoittaja MohammedMohammed » Ti Tammi 15, 2019 6:54 pm

vempele kirjoitti:al Shabaab ilmeisesti asialla. vaikuttaa siltä, että nyt saadaan paljon ruumiita.
Jos uutisiin on luottaminen niin ei ole kuin muutama loukkaantunut, jotka on viety sairaaloihin. Toki tuollapäin maailmaa terroristia varmaankin saa vielä ampua eikä pidä silittää päätä, antaa taskurahaa ja halailla.
Suomi on siinä aivan kärjessä, että me tiedetään jokainen henkilö, joka tänne on tullut, minkälaisella taustalla hän on tullut ja me pystytään niin kuin rekisterin kautta näkemään sitä tilannetta, minkä tyyppisiä ihmisiä meille tulee. - Päivi Nerg

Ihraponnari
Sammakkoprofessori
Viestit: 402
Liittynyt: Pe Syys 21, 2007 8:09 pm

Re: Terrori-isku Nairobissa 2019

Viesti Kirjoittaja Ihraponnari » Ti Tammi 15, 2019 9:10 pm

ainaki 5 kuollu

Avatar
poikani
Sherlock Holmes
Viestit: 3275
Liittynyt: Ti Heinä 05, 2011 8:50 pm
Paikkakunta: ?? ???????

Re: Terrori-isku Nairobissa 2019

Viesti Kirjoittaja poikani » Ti Tammi 15, 2019 10:42 pm

Ilta-Sanomat kirjoitti:Luksushotellista ulos pelastautunut silminnäkijä: ”Se, mitä näin, on kauheaa” – useita kuollut Nairobin iskussa

Julkaistu: 15.1. 18:56 , Päivitetty: 15.1. 19:53

Hyökkääjät ovat edelleen sisällä rakennuksessa. Poliisin mukaan on mahdollista, että heillä on panttivankeja hallussaan.

Kenian viranomaiset ovat kertoneet pitävänsä Nairobissa sijaitsevaan Dusit-rakennuskompleksiin tiistaina kohdistunutta hyökkäystä epäiltynä terrori-iskuna. Hyökkääjien ja viranomaisten välisen tulitaistelun kerrottiin olevan edelleen käynnissä rakennusten sisällä.

BBC:n mukaan viranomaiset ovat tähän mennessä vahvistaneet hyökkäyksen vaatineen yhden kuolonuhrin, mutta heitä pelätään olevan enemmän. AFP:n kuvaaja kertoi nähneensä pelkästään yhdessä ravintolassa viisi ruumista, ja nimettömän poliisilähteen mukaan kuolleita olisi ainakin 14.

Nairobin sairaalat ovat vedonneet ihmisiin, jotta he luovuttaisivat verta auttaakseen haavoittuneita.

Aiemmin kerrottiin, että hyökkäyksen tekijäksi oli ilmoittautunut somalialainen ääri-islamistien järjestö al-Shabaab, jolla on kytköksiä terroristijärjestö al-Qaidaan.

Poliisi vahvisti, että ryhmä aseistautuneita miehiä tunkeutui noin kello kolmen aikaan iltapäivällä rakennuskompleksiin, johon sisältyy muun muassa DusitD2-niminen luksushotelli, kylpylä, ravintoloita, pankkeja sekä useiden kansainvälisten yritysten toimitilat.

Uutistoimisto AP:n mukaan alueella tapahtui useita räjähdyksiä. Autojen kerrottiin olevan tulessa rakennuskompleksin parkkipaikalla.

Poliisi kertoi räjäyttäneensä auton, jonka kerrottiin sisältäneen räjähteitä. Rakennuksen käytävällä nähtiin myös räjähtämätön kranaatti.

Viranomaisten mukaan sisällä rakennuksissa saattaa olla panttivangeiksi otettuja ihmisiä, kertoi Washington Post. Lehden mukaan ihmisiä on kannettu paareilla ulos poliisin eristämistä rakennuksista.

Silminnäkijä Robert Murire kertoi AP:lle nähneensä ainakin kaksi ruumista. Hän sanoi nähneensä myös raskaasti aseistautuneita hyökkääjiä, jotka olivat kietoneet ympärilleen ammusvöitä.

– Tämä on kauheaa. Se, mitä näin, on kauheaa. Näin ihmisen juostessani ulos, ja kaikkialla oli jotakin, joka näytti jauhelihalta, kertoi puolestaan paikalta paennut silminnäkijä Charles Njenga uutistoimistolle.

Yhdessä yrityksistä työskentelevä Yvonne Nkrirote kertoi kuulleensa massiivisen räjähdyksen äänen.

– Näin ruumiinosia ja verta maassa, nainen kertoi Washington Postille poistuttuaan rakennuksesta poliisin saattamana.

Kuva

Nairobin tiistain tapahtumat ovat muistuttaneet kaupungissa sijaitsevassa Westgate-ostoskeskuksessa vuonna 2013 tapahtuneesta ja päiväkausia kestäneestä terrori-iskusta, joka vaati kaikkiaan 67 ihmisen hengen. Myös tuolloin tekijänä oli al-Shabaab.

Maanantaina paikallinen oikeus päätti, että kolme Westgate-ostoskeskuksen iskussa mukana ollutta miestä joutuvat vastaamaan syytteisiin osallisuudestaan. Neljäs epäilty päästettiin vapaalle jalalle todisteiden puutteen vuoksi.

Dusit-kompleksi sijaitsee alle kahden kilometrin päässä Westgaten ostoskeskuksesta, ja kyseistä Westlandsin aluetta pidetään yhtenä Nairobin turvallisimmista alueista.

Al-Shabaab on vannonut kostoa Kenialle siitä lähtien, kun maa lähetti joukkojaan Somaliaan vuonna 2011. Järjestön iskuissa Keniassa ja muissa Somaliaan joukkoja lähettäneissä maissa ovat surmanneet vuosien varrella satoja ihmisiä.

Anna Nuutinen
https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005966737.html
????? ?? ??????.

Ihraponnari
Sammakkoprofessori
Viestit: 402
Liittynyt: Pe Syys 21, 2007 8:09 pm

Re: Terrori-isku Nairobissa 2019

Viesti Kirjoittaja Ihraponnari » Ke Tammi 16, 2019 1:18 am

epäviralline tieto, 47 kuolonuhrii

Silli
Hercule Poirot
Viestit: 2190
Liittynyt: La Elo 25, 2018 12:28 pm

Re: Terrori-isku Nairobissa 2019

Viesti Kirjoittaja Silli » Ke Tammi 16, 2019 12:10 pm

Ihraponnari voisi laittaa lähteitä epävirallisille tiedoilleen tai ainakin tarkempia yksityiskohtia mukaan.
Kenian presidentti: Kaikki terroristit on surmattu, iskussa kuoli 14 ihmistä – Tämä Nairobin hotelli-iskusta tiedetään nyt

Äärijärjestö al-Shabaab on sanonut olevansa iskun takana.

Kenian Nairobissa hyökkäys hotelli- ja toimistokompleksiin on vaatinut ainakin 14 kuolonuhria. Tiistaina alkanut isku jatkui ainakin keksiviikkoaamuun.

Kenian presidentin Uhuru Kenyattan mukaan hyökkäys on päättynyt ja kaikki terroristit on surmattu.

Tämä hyökkäyksestä tiedetään nyt.

Miten hyökkäys eteni?

Hyökkäys alkoi tiistaina iltapäivällä, kun ylellisen hotellin ja toimistokompleksin pysäköintipaikalla räjähti. Lisäksi loistohotelli DusitD2:n aulaan tehtiin itsemurhaisku. Valtavan räjähdyksen ääni kuului kilometrien päähän.

Tämän jälkeen ainakin neljä aseistautunutta miestä hyökkäsi hotelliin ja kauppoihin. Hyökkääjien ja poliisin välillä käytiin päivällä tulitaisteluja.

Illalla turvallisuusjoukot ilmoittivat, että ne olisivat olivat tarkastaneet kaikki rakennukset. Silti alueella kuului aamuyöllä ja aamulla hajanaista ampumista. Varhain aamulla poliisi myönsi, että turvallisuusoperaatio oli yhä käynnissä.

Presidentti Kenyatta ilmoitti keskiviikkona aamuyhdeksän jälkeen Suomen aikaa, että hyökkäys oli ohi ja hyökkääjät surmattu. Kenyattan mukaan poliisi pelasti yli 700 ihmistä.

Mitä uhreista tiedetään?

Presidentti Kenyattan mukaan hyökkäyksessä kuoli 14 uhria. Aiemmin poliisilähteet kertoivat uutistoimistojen mukaan, että hyökkäyksessä olisi kuollut 15 ihmistä. Lisäksi useita ihmisiä on loukkaantunut hyökkäyksessä.

Yhdysvaltain viranomaiset ovat vahvistaneet, että Yhdysvaltain kansalainen on kuollut iskussa. Ruumishuoneen työntekijän mukaan uhrien joukossa on yksi britti ja 11 kenialaista, uutistoimisto Reuters kertoo. Tietoa ei ole vahvistettu.

Monet uhreista olivat Reutersin tietojen mukaan olleet ruokailemassa kompleksiin kuuluvassa Secret Garden -ravintolassa.

Mitä iskun tekijöista tiedetään?

Somalialainen äärijärjestö al-Shabaab on kertonut tehneensä iskun. Kenian viranomaiset eivät ole ottaneet kantaa väitteeseen, mutta presidentti Kenyatta kutsui hyökkääjiä terroristeiksi.

Al-Shabaab on tehnyt useita terrori-iskuja Keniassa viime vuosina. Vuonna 2013 lähes 70 ihmistä kuoli, kun järjestö iski Nairobissa Westgate-ostoskeskukseen.

Vuonna 2015 al-Shabaab teki tähän asti tuhoisimman iskunsa yliopiston kampukselle Garissan kaupungissa. Iskussa kuoli lähes 150 ihmistä.

YLE
16.1.2019 klo 08:42
https://yle.fi/uutiset/3-10598186
Kauden kalasuositus: Jalostajan Saaristosilli & Sipulisilli

Avatar
poikani
Sherlock Holmes
Viestit: 3275
Liittynyt: Ti Heinä 05, 2011 8:50 pm
Paikkakunta: ?? ???????

Re: Terrori-isku Nairobissa 2019

Viesti Kirjoittaja poikani » Ke Tammi 16, 2019 2:41 pm

Aina yhtä mauton New York Times julkaisi terrori-iskun uhreista raakoja kuvia, mistä kenialaiset vetivät ansaitusti herneitä neniin.
Daily Nation (Kenia) kirjoitti:The New York Times has come under intense pressure from its readers and Kenyans online for publishing graphic images of victims of Tuesday’s terror attack at Dusit D2 Hotel at Riverside Drive in Nairobi.

Kenyans came out in droves to condemn the New York Times after it published gory images that attracted a global outcry.

In a statement, the American publication said: “We have heard from some readers upset with our publishing a photo showing victims after a brutal attack in Nairobi."

“We understand how painful this coverage can be, and we try to be very sensitive in how we handle both words and images in these situations,” the statement read.

Images published by powerful paper on its website showed bodies in the restaurant, victims covered in blood and gory scenes.

. . .
https://www.nation.co.ke/news/New-York- ... index.html
????? ?? ??????.

Papa Legba
Sammakkoprofessori
Viestit: 408
Liittynyt: Ke Elo 22, 2018 8:43 pm

Re: Terrori-isku Nairobissa 2019

Viesti Kirjoittaja Papa Legba » Ke Tammi 16, 2019 8:58 pm

Osaavatko paskaiset somalit tehdä muuta kuin ryöstää ja tappaa?

Silli
Hercule Poirot
Viestit: 2190
Liittynyt: La Elo 25, 2018 12:28 pm

Re: Terrori-isku Nairobissa 2019

Viesti Kirjoittaja Silli » Ke Tammi 16, 2019 10:00 pm

Papa Legba kirjoitti:Osaavatko paskaiset somalit tehdä muuta kuin ryöstää ja tappaa?
Osaavat myös raiskata.

https://www.murha.info/phpbb2/viewtopic.php?t=26478
https://www.aamulehti.fi/kotimaa/juuri- ... a-24382059
https://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotima ... uutisessa/
https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000003374963.html
https://beta.oikeamedia.com/o1-51703
Raiskaus ei ollut Somalimaassa rikos - asia muuttui nyt

Raiskaajat eivät enää selviä rahalla tai pakkoavioliitolla, vaan häkki voi heilahtaa 20 vuodeksi.

Somalimaa on hyväksynyt historiallisen seksuaalista väkivaltaa käsittelevän lakipaketin. Näkyvin ja merkittävin muutos on raiskauksen lisääminen rikoslakiin. Tätä ennen kyseistä rikosta ei tunnettu.

Somalimaassa sai siis raiskata käytännössä ilman rangaistusta liki kolme vuosikymmentä. Rikoslaissa oli määritelty erilaisia seksuaalirikoksia, mutta niiden määritelmät olivat niin kapeita, ettei niistä ollut hyötyä. Tekijät selvisivät sovittelulla eli joko rahalla tai mahdollisesti viemällä uhrinsa vihille. Käytännössä uhri pakotettiin naimisiin "perheen kunnian" säilyttämiseksi.

Jatkossa raiskauksesta voi saada jopa 20 vuoden vankeustuomion.

Lakiluonnos oli pitkään pöydällä. Lauantaina tullutta parlamentin hyväksyntää odoteltiin Somalimaan Britannian-edustajan Ayan Mahmoudin mukaan vuosikausia. Hänen mukaansa marraskuussa valitun presidentin Musa Bihi Abdin hallinto näki seksuaalirikoksiin puuttumisen yhtenä tärkeimmistä tehtävistään.

- Tämä on todella historiallinen laki Somalimaalle. Ensimmäistä kertaa mahdolliset raiskaajat joutuvat pelkäämään, että he päätyvät vuosikausiksi vankilaan, Mahmoud sanoi Reutersille.

Alahuoneessa lakipaketti meni läpi tammikuussa ja viime lauantaina lain puolesta äänesti 35 parlamentin ylähuoneen 50 edustajasta. Alahuoneessa lain puolesta äänesti 46 edustajaa 51:stä. Samalla pakkoavioliitot, ihmiskauppa seksuaalisen orjuuttamisen tarkoituksessa sekä seksuaalinen häirintä kriminalisoitiin. Lait astuvat voimaan presidentti Abdin allekirjoitettua ne.

Kuin Suomessa

Naisliittojen yhteisessä lausunnossa kiiteltiin pitkään odotettua lakiuudistusta. Samalla 46 järjestöä muistuttivat, että hallinnon pitää antaa riittävästi resursseja laista tiedottamiseen ja varmistaa, että poliisiviranomaiset ja tuomioistuimet valvovat lain toteutumista.

Täysin ilman kritiikkiä lakeihin ei suhtauduttu. Esimerkiksi paikallista ihmisoikeusjärjestöä johtava Guleid Ahmed Jama huomautti taannoin The Guardianille, ettei raiskauksen määritelmä ole suostumuksen puute. Sen sijaan uhrin pitää pystyä osoittamaan väkivallan käyttö tai sillä uhkaaminen, eli tilanne on sama kuin Suomessa. Jama valitteli myös sitä, ettei laissa erikseen mainita kotiväkivaltaa tai naisen ympärileikkausta eli sukuelinten silpomista.

Somalimaa irtautui Somaliasta sisällissodan jälkeen vuonna 1991. Sitä ei toistaiseksi ole tunnustettu kansainvälisesti. Sillä aikaa kun Somaliassa sodittiin, ja soditaan yhä, Somalimaa rakensi yhteiskuntaa jatkuvasti toimivammaksi.

Somalian rikoslaissa raiskausta ei edelleenkään ole.

Iltalehti
09.04.2018 klo 21:55
https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/201804092200866394
Kauden kalasuositus: Jalostajan Saaristosilli & Sipulisilli

Avatar
Kaizer Sose
Mestarietsivä Pedersen
Viestit: 915
Liittynyt: To Elo 11, 2011 12:05 am

Re: Terrori-isku Nairobissa 2019

Viesti Kirjoittaja Kaizer Sose » Ke Tammi 16, 2019 11:18 pm

Yleisesti monissa Afrikan maissa Somaleita pidetään ns maanosan mustalaisina eli eivät kovin hyvässä huudossa sielläkään jos missään.
Tuokaa minulle Alfredo Carcian pää ja hillosipuleita niin ette näe enää koskaan nälkää.

Silli
Hercule Poirot
Viestit: 2190
Liittynyt: La Elo 25, 2018 12:28 pm

Re: Terrori-isku Nairobissa 2019

Viesti Kirjoittaja Silli » Su Tammi 27, 2019 4:30 pm

Kaizer Sose kirjoitti:Yleisesti monissa Afrikan maissa Somaleita pidetään ns maanosan mustalaisina eli eivät kovin hyvässä huudossa sielläkään jos missään.
Minulla on hyvin samanlainen käsitys. Minulla on parinkymmenen vuoden ajan ollut kenialaisia ystäviä, joista osa on asunut Suomessa väliaikaisesti ja osa taas asettunut tänne pysyvästi. Myös ulkomailla oleskeluidenkin aikana olen eri puolella maailmaa törmännyt moniin mukavan oloisiin kenialaisiin, jotka ovat kyenneet fiksuilla tavoilla asettumaan uusiin kotimaihinsa. Somaleista en ole heidän kanssa kovinkaan syvällisesti keskustellut, mutta heti kättelyssä on tullut selväksi, että yksikään tuntemistani kenialaisista ei ole ilmoittanut tykkäävänsä tai arvostavansa somaleja. Päin vastoin. Kenialaiset ovat osoittaneet syvää vastenmielisyyttä noita naapurimaansa kansalaisia kohtaan, mutta eivät silti ole lietsoneet mitään somalivihaa. Käsitykseni mukaan kenialaiset eivät myöskään yhtään tykkää siitä, että somaleita virtaa heidänkin maahan. Kenialaiset joukot ovat muuten osallistuneet monien muiden Afrikan maiden tavoin mm. Afrikan Unionin operaatioihin, joilla on pyritty vakauttamaan Somalian turvallisuustilannetta.

Tänään osui silmiini alla oleva uutinen Hesarista. Koska saamme lukea Somaliasta edes yhden uutisen, joka kertoo kyseisen kansan innovatiivisuudesta, projektin loppuun vimeisen kyvystä, ryhmätoiminnan onnistumisesta sekä ekologisuudesta?
Kenialaiset rakensivat muovijätteestä purjealuksen – sandaaleista ja muovipulloista kasattu FlipFlopi lähtee merille varoittamaan roskaamisesta

Kenia on yksi rantavaltioista, jotka taistelevat merkittävän muoviongelman kanssa.

KENIALAISESTA rantakaupungista lähti merille sunnuntaina purjealus, joka taatusti tulee kääntämään katseita pitkin Afrikan itärannikkoa.

FlipFlopi-niminen alus on rakennettu merestä poimitusta muoviroskasta, ja sen värikkäät pinnat koostuvat tuhansista sandaaleista. Laivan tarkoituksena on varoittaa ihmisiä muovin liikakulutuksesta Keniassa.

”Tämä symboloi uuden elämän antamista muoville. Muovi on materiaalina niin ihmeellistä, että siitä saa tehtyä merikelpoisen veneen. On tyhmää ajatella, että muovi olisi vain kertakäyttöistä”, sanoi laivaprojektia johtanut Dipesh Pabari uutistoimisto AFP:lle.

Alus valmistui viime syksynä, mutta nyt se aloitti 500 kilometrin mittaisen valistuksellisen merimatkan kohti Tansanian Sansibaria. Tämän jutun alussa olevalta videolta voit katsoa, millainen laiva on.

FLIPFLOPIIN on upotettu 10 tonnia silputtua muoviroskaa. Aluksella on pituutta yhdeksän metriä, ja se muistuttaa perinteistä dhow-purjealusta.

Rakentaminen aloitettiin matkailuyrittäjän ja paikallisten kalastajien projektina. Sanan levitessä rakentajat alkoivat saada lahjoituksia, ja lopulta YK:n ympäristöohjelma rahoitti aluksen.

”Tämä on tärkeä muistutus siitä, että meidän pitää miettiä uudelleen, miten valmistamme ja käytämme kertakäyttöistä muovia”, totesi YK:n edustaja Joyce Msuya.

KENIA on yksi rantavaltioista, jotka taistelevat merkittävän muoviongelman kanssa. Kertakäyttöistä muovia päätyy paljon mereen, mikä saastuttaa ympäristöä ja tappaa eläimiä. Kenialle tärkeä tulonlähde, turismi, on myös uhattuna, kun rannat täyttyvät roskista.

Merkittävä edistysaskel Keniassa oli muovikassien tiukka myyntikielto, joka astui voimaan vuonna 2017.

LAIVAPROJEKTIN johtaja Pabari haaveilee rakennuttavansa FlipFlopiakin isomman aluksen. Hänen visionaan on 20-metrinen muovilaiva, joka seilaisi Keniasta Afrikan eteläkärkeen Kapkaupunkiin saakka.

HS
27.1.2019 klo 13:34
https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005979716.html
FlipFloppy.jpg
FlipFloppy.jpg (45.46 KiB) Katsottu 1260 kertaa
Kauden kalasuositus: Jalostajan Saaristosilli & Sipulisilli

Vastaa Viestiin