Britannia: 15 v tyttö karkasi Syyriaan - anelee nyt paluuta

Aiheet terrorismista ja terroriryhmistä tänne.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Avatar
NorthernDarkness
Mestarietsivä Pedersen
Viestit: 943
Liittynyt: To Maalis 17, 2011 4:48 pm
Paikkakunta: Holo-Kaustisen Kansanmusiikkifestivaalit.

Britannia: 15 v tyttö karkasi Syyriaan - anelee nyt paluuta

Viesti Kirjoittaja NorthernDarkness » To Helmi 14, 2019 11:35 am

15-vuotias tyttö karkasi Syyriaan ja liittyi Isisiin - lapset kuolleet, anelee paluuta Britanniaan

Lontoossa asunut Shamima Begum lähti kahden ystävänsä kanssa salaa Syyriaan vuonna 2015.

– Olin heikko. En kestänyt kärsimystä ja koettelemuksia, joita taistelukentät vaativat, Shamima Begum sanoi brittiläiselle Times-lehdelle, joka löysi nyt 19-vuotiaan Begumin koillissyyrialaiselta pakolaisleiriltä.

Begum oli 15-vuotias, kun hän karkasi yhdessä kahden ystävänsä kanssa kotikaupungistaan Lontoosta Turkkiin helmikuussa 2015. Turkista tyttökolmikko Begum, Kadiza Sultana ja Amira Abase jatkoivat matkaansa sotaa käyvään Syyriaan.

Bethnal Greenin kaupunginosassa Itä-Lontoossa asuneet tytöt olivat sanoneet vanhemmilleen vain lähtevänsä ulos. Sen sijaan he suuntasivat Gatwickin lentokentälle ja lensivät pois maasta. Begum ja Abase olivat 15-vuotiaita ja Sultana 16-vuotias.

Pelkäsi kolmannenkin lapsen kuolevan

Begum sanoi nyt Times-lehdelle pakolaisleirillä, ettei hän kadu liittymistä terroristijärjestö Isisiin. Hän synnytti Isisin kalifaatissa kaksi lasta, jotka ovat molemmat kuolleet. Hän on nyt viimeisillään raskaana.

– Minua pelotti se, että synnyttämäni lapsi kuolisi kuten muutkin lapseni. Joten pakenin kalifaatista. Haluan nyt ainoastaan palata Britanniaan, Begum totesi.

Hän jätti Isisin viimeisen saarekkeen, Baghuzin, itäisessä Syyriassa ja päätyi leirille.
Mestattu pää roskalaatikossa

Begum kertoi muuttaneensa alun perin Raqqaan, joka oli pitkään Isisin pääkaupunki Syyriassa. Siellä hän meni naimisiin hollantilaisen miehen kanssa, joka oli kääntynyt islaminuskoon. Begum oli saapunut kaupunkiin vain kolme viikkoa ennen naimisiinmenoa.

Lontoolaistytön mukaan elämä Raqqassa vaihteli normaalista hirmutekoihin. Kun hän näki ensimmäistä kertaa mestatun ihmisen pään roskalaatikossa, ei näky hätkähdyttänyt häntä lainkaan.

– Suurimmaksi osaksi elämä Raqqassa oli normaalia. Aina välillä pommitettiin ja muuta sellaista, Begum kuvaili Timesille.

Hän kertoi, että roskalaatikossa ollut pää kuului vangiksi jääneelle taistelijalle, joka oli otettu kiinni sotatantereelta. Hän kutsui vainajaa ”islamin viholliseksi”.

Ystävätär kuoli ilma-iskussa

Begum kertoi ystäviensä Sultanan ja Abasen menneen niin ikään naimisiin ulkomaisten Isis-terroristien kanssa. Sultanan raportoitiin kuolleen vuonna 2016 ilmaiskussa Raqqaan, ja Begum vahvisti ystävänsä kuoleman brittilehden tuoreessa haastattelussa.

Begumin yksivuotias tytär ja kolmen kuukauden ikäinen poika kuolivat Baghuzissa viime kuukausien aikana sairauksiin ja aliravitsemukseen. Lasten kuoltua äiti päätti paeta Isisin viimeisestä linnakkeesta kaksi viikkoa sitten.

Begumin aviomies antautui SDF:n kanssa liittoutuneille syyrialaistaistelijoille, eikä Begum ole nähnyt miestä sen koommin. Begumin toinen ystävätär Abase jäi Baghuziin. Hänen kohtalonsa on epäselvä.

– Haluan vain palata kotiin ja elää lapseni kanssa. Se on kaikki mitä nyt haluan, Begum sanoi.

Shamima Begumin perheen asianajajan mukaan Begumilla on oikeus palata Britanniaan ja terrorismin vastaisen poliisin tulisi kohdella häntä uhrina. Viranomaiset voivat olla tästä eri mieltä ja pitää Begumia tämän tekojen perusteella rikollisena, joka on uhka Britannian turvallisuudelle. Tiedustelupalvelut tutkivat Begumin tapausta.

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/718 ... 6f506642c2
Mitä mieltä olette,pitäisikö tällainen ottaa avosylin vastaan? Minun mielestä ei todellakaan pitäisi ja pidän henkilöä aika kovana turvallisuusriskinä.Terroristi sympatiat eivät ole kadonneet mihinkää kun ei edes kadu liittymistä ja selkeästi ainut syy jonka vuoksi haluaa takaisin on hengenhätään joutuminen Syyriassa.Esimerkillinen aikapommi joka tukee terrorismia.

Ei jatkoon.Alleviivaukset ja tummennukset minun.
Muistappa poika että kun nuorena varastat niin vanhana omistat.

ReissuLasse
Columbo
Viestit: 2442
Liittynyt: To Touko 07, 2015 6:47 pm

Re: Britannia: 15-Vuotias karkasi Syyrian,anelee nyt paluuta

Viesti Kirjoittaja ReissuLasse » To Helmi 14, 2019 11:49 am

Onpas perinteinen brittiläinen nimi, eiköhän ole parempi että on omiensa keskuudessa.

DemlaMinfo
Helen Mirren
Viestit: 1463
Liittynyt: To Syys 24, 2015 5:20 pm

Re: Britannia: 15-Vuotias karkasi Syyrian,anelee nyt paluuta

Viesti Kirjoittaja DemlaMinfo » To Helmi 14, 2019 4:01 pm

Naisen halu palata turvasatamaan Britanniaan uutisoinnin perusteella johtuu siitä, ettei hän halua kolmannen vielä syntymättömän lapsensa kuolevan. Nainen on mielenlaadultaan edelleen islamisti ja kutsuu selkärangasta irrotettua päätä roskalaatikossa islamin viholliseksi.

Miksi tällaiselle islamistille pitäisi tarjota mitään muuta kuin maahantulokieltoa joka kattaa koko Euroopan alueen?
Mielenterveys on tärkeä osa ihmisen hyvinvointia. Omasta mielenterveydestään voi pitää huolta ja omia voimavarojaan vahvistaa. Psykologin kanssa keskustelu voi auttaa pääsemään eroon harhaluuloista ja kuuloharhoista.

susikoira roi
Parranpäristäjä
Viestit: 71
Liittynyt: To Joulu 13, 2012 8:06 pm

Re: Britannia: 15-Vuotias karkasi Syyrian,anelee nyt paluuta

Viesti Kirjoittaja susikoira roi » To Helmi 14, 2019 7:11 pm

Eikös britannia ole myös islamin vihollinen hänen mielestään?
No ei varmaan. Onhan saarta islamisoitu tehokkaasti jo pitkään.
Eiköhän ihmisoikeuslesbo aktivisti
jotkut lakihahmot, hoida hänet takasin saarelle muiden elätiksi.

Minä räjäyttäisin ämmän ja sen viimesenkin muksun pillun päreiksi.

Ei maahan.

Silli
Hercule Poirot
Viestit: 2189
Liittynyt: La Elo 25, 2018 12:28 pm

Re: Britannia: 15-Vuotias karkasi Syyrian,anelee nyt paluuta

Viesti Kirjoittaja Silli » To Helmi 14, 2019 7:50 pm

  • Minkä maan kansallisuus tai minkä maiden kansallisuudet Shamima Begumilla mahtaa olla?
  • Mikä lienee syntyvän lapsen kansalaisuus / kansalaisuudet?
  • Shamima Begumin kannattanee ainakin varautua siihen, että vaikka hän Iso Britanniaan pääsisikin takaisin, hänen lapsensa saatetaan siellä ottaa huostaan ja Iso Britanniassa huostaanotetut lapset voidaan viranomaisten toimesta antaa adoptoitavaksi vastoin vanhemman/vanhempien toivetta.
  • Hänen kannattanee varautua myös siihen, että häntä itseään kohdellaan brittiviranomaisten toimesta potentiaalisesti vaarallisena henkilönä, jota odottaa Britanniassa lukuisat tutkimukset, kuulustelut ja ehkä oikeudenkäynnit tai/sekä ääriliikkeisiin kuuluneille henkilöille suunnatut sopeuttamisohjelmat. Lisäksi leima esim. Britannian turvallisuusviranomaisten kirjoissa seurannee häntä erittäin pitkään, vaikka hän kykenisikin elämään lainkuuliaista elämää Englannissa. Tuo leima ja viranomaisten seuranta todennäköisesti sulkee häneltä tiettyjä ovia pysyvästi. Toisaalta ISIS-elämään verrattuna varsin mukavakin elämä lienee hänelle mahdollista, JOS hän on itse valmis sellaiseen tarttumaan. Iso Britannian viranomaisetkaan eivät kuitenkaan voi kovinkaan paljon vaikuttaa siihen, miten tavalliset mattimeikäläiset häneen jatkossa suhtautuvat. Siihen hän voisi toki itse pyrkiä vaikuttamaan, mutta tuon haastattelun perusteella hän ei ole siihen halukas tai sitten hän ei ole vielä kyennyt hahmottamaan, mistä tässä kokonaisuudessa on kyse.
Kauden kalasuositus: Jalostajan Saaristosilli & Sipulisilli

Silli
Hercule Poirot
Viestit: 2189
Liittynyt: La Elo 25, 2018 12:28 pm

Re: Britannia: 15-Vuotias karkasi Syyrian,anelee nyt paluuta

Viesti Kirjoittaja Silli » To Helmi 14, 2019 8:25 pm

Kannattaa muuten katsoa ketjun aloitusviestissä mainitun linkin takaa löytyvä video. Siellä kuvataan ISIS:n hameväkeä ja lapsia, joita nyt on jo useamman tuhannen henkilön verran tursunnut kalifaatin viimeiseltä maaläntiltä ulos. Siviilejä on kuulemma alueella odotettua paljon enemmän, eikä kukaan tiedä, paljonko heitä siellä vielä on. Ohessa kuvakaappaus kyseiseltä videolta.
Naisia islamilaisen valtion kansallispuvuissa.jpg
Naisia islamilaisen valtion kansallispuvuissa.jpg (36.65 KiB) Katsottu 8595 kertaa
Kauden kalasuositus: Jalostajan Saaristosilli & Sipulisilli

L'amourha
Columbo
Viestit: 2332
Liittynyt: To Elo 24, 2017 8:02 pm

Re: Britannia: 15-Vuotias karkasi Syyrian,anelee nyt paluuta

Viesti Kirjoittaja L'amourha » To Helmi 14, 2019 10:04 pm

Tuolla on OAK:n ISIS/ISIL-ketjuun postaama kattavampi video noista morsiamista:
https://www.murha.info/phpbb2/viewtopic ... 71#p923233
Surfin' USA - Parasta waterboarding-musaa ikinä

DemlaMinfo
Helen Mirren
Viestit: 1463
Liittynyt: To Syys 24, 2015 5:20 pm

Re: Britannia: 15-Vuotias karkasi Syyrian,anelee nyt paluuta

Viesti Kirjoittaja DemlaMinfo » To Helmi 14, 2019 11:43 pm

Tuohan on varmaankin vain ISIS-naisten temppu ISIS-aviopuolisoiden ehdottamana. Turvapaikkaa hakemaan Euroopasta ja sitten myllyt käyntiin, kun suvaitsevaisuusnatsit Merkel ja Macron ovat suunnitelman hyväksyneet ja turva-asunto järjestynyt.
Mielenterveys on tärkeä osa ihmisen hyvinvointia. Omasta mielenterveydestään voi pitää huolta ja omia voimavarojaan vahvistaa. Psykologin kanssa keskustelu voi auttaa pääsemään eroon harhaluuloista ja kuuloharhoista.

Silli
Hercule Poirot
Viestit: 2189
Liittynyt: La Elo 25, 2018 12:28 pm

Re: Britannia: 15-Vuotias karkasi Syyrian,anelee nyt paluuta

Viesti Kirjoittaja Silli » Pe Helmi 15, 2019 5:01 am

Times: Teininä Isis-vaimoksi karannut brittityttö haluaa palata Lontooseen, mutta ei kadu lähtöään – ”Kun näin ensimmäisen katkaistun pään roskiksessa, en hätkähtänyt lainkaan”

Shamima Begum järkytti Britanniaa vuonna 2015, kun hän karkasi ystävineen Syyriaan ryhtyäkseen Isis-taistelijan vaimoksi. Nyt islamilainen ”kalifaatti” on lähes nujerrettu, ja Times-lehden toimittajan löytämä Begum haluaa palata Lontooseen.

VUONNA 2015 brittiläinen 15-vuotias tyttö Shamima Begum jätti turvallisen kotinsa taakse ja matkusti kahden koulutoverinsa kanssa Syyriaan ryhtyäkseen Isis-taistelijan vaimoksi.

Nyt, neljä vuotta myöhemmin, islamilaisen kalifaatin raunioista paennut 19-vuotias, viimeisimmillään raskaana oleva Begum haluaa palata takaisin Britanniaan. Hän on menettänyt ystävänsä, kaksi lasta ja hollantilaisen jihadistiaviomiehensä.

Silti hän ei koe syyllisyyttä lähdöstään, selviää Times-lehden haastattelusta syyrialaisella pakolaisleirillä.

”En ole se sama typerä, pieni 15-vuotias koulutyttö, joka karkasi Bethnal Green -koulusta neljä vuotta sitten”, Begum kertoo. ”Enkä kadu tänne tulemista.”

KOLMEN brittitytön karkaaminen terroristijärjestö Isisin riveihin kohahdutti Britanniaa vuonna 2015. Begum ja hänen ystävänsä Kadiza Sultana ja Amira Abase seurasivat jo aiemmin karanneen tytön, Sharmeena Begumin jalanjälkiä Syyriaan. Samoihin aikoihin monista eri Euroopan maista lähti nuoria naisia taistelijoiden vaimoiksi Syyriaan hyytävän kultin lailla.

Raporttien mukaan Sultana kuoli kaksi vuotta sitten ilmaiskussa Raqqassa. Samoihin aikoihin katkesivat myös muiden tyttöjen yhteydet heidän perheisiinsä Britanniassa. Tyttöjen uskottiin kuolleen, mutta todellisuudessa he vetäytyivät läpi Syyrian samalla, kun Isis-terroristit joutuivat luopumaan vallatuista alueistaan yksi kerrallaan.

Kaksi viikkoa sitten Begum päätti paeta Baghuzista, joka sijaitsee Syyrian koillisosassa lähellä Irakin rajaa. Se on Isisin viimeinen linnake.

NELJÄN vuoden aikana Isisin ”kalifaatti” on kutistunut noin neliökilometrin kokoiseksi alueeksi, hieman Töölöä suuremmaksi pläntiksi. Suurimmillaan se hallitsi karkeasti Britannian kokoista maa-alaa, jonka alueella asui miljoonia ihmisiä. ”Kalifaattiin” virtasi jopa 40 000 taistelijaa sadasta eri maasta, myös Suomesta.

Länsimaiden tukemat kurdijoukot aloittivat lauantaina hyökkäyksen Baghuziin. Piiritetyn kylän raunioissa on jäljellä muutama sata Isis-taistelijaa, sekä heidän panttivankejaan.

Saartorenkaan tiukentuessa alueelta on paennut tuhansia ihmisiä nälkää ja taisteluita. Alue oli ennen Isisin tuloa lähes asumaton, joten tulijoiden oletetaan olevan suureksi osaksi Isisin taistelijoita, kannattajia tai heidän perheenjäseniään. Naisia ja lapsia on paljon. Heidät on kuljetettu pakolaisleireille.

Baghuzin jihadisteilla ei ole enää paikkaa, jonne paeta. Guardianin mukaan kurdijoukot valmistautuvat jo julistamaan ”kalifaatin” nujerretuksi.

Jihadistijärjestön lopullisen tuhon julistaminen on silti ennenaikaista. Isisillä on vielä tuhansia kannattajia ja taistelijoita ympäri maailman.

YKSI heistä on Begum, joka ylistää Baghuziin jääneiden ystäviensä rohkeutta. Begum näki ystävänsä viimeksi kesäkuussa, mutta kuuli tuttaviltaan vain kaksi viikkoa sitten, että he olivat vielä hengissä Baghuzissa.

”He olivat vahvoja”, Begum kertoo. ”Kunnioitan heidän päätöstään. He ovat takuulla häpeissään puolestani, mikäli he selviävät pommituksista ja taisteluista ja kuulevat minun paenneen.”

Itseään Begum sen sijaan pitää heikkona.

”En kestänyt taisteluihin liittyvää kärsimystä ja koettelemuksia. Olin myös peloissani, että tuleva lapseni kuolisi niin kuin aiemmat lapseni, jos jään. Joten karkasin kalifaatista.”

Nyt hän haluaa vain palata Britanniaan.

RAQQAAN saavuttuaan vuonna 2015 Begum sijoitettiin taloon, jossa vastasaapuneet jihadistien morsiamet odottivat naimisiinpääsyä.

”Hain vaimoksi 20–25 -vuotiaalle englantia puhuvalle taistelijalle”, Begum kertoo.

Kolme viikkoa myöhemmin Begum naitettiin hollantilaiselle jihadistitaistelijalle Yago Riedijkille. Abase nai australialaisen ja Sharmeena Begum bosnialaisen miehen.

Pian Begumin mies kuitenkin pidätettiin, ja häntä syytettiin vakoojaksi. Begum kertoo, että mies oli vangittuna ja kidutettavana kuusi ja puoli kuukautta, ennen kuin hänet vapautettiin.

”Siellä tapahtui paljon senkaltaista viattomien ihmisten alistamista. Joissain tapauksissa kalifaatin puolesta taistelleita teloitettiin vakoojina, vaikka he olivat viattomia”, Begum sanoo.

Begumin suhtautuminen kalifaattiin vaihtelee vihasta ihailuun, ja Isis-propaganda kuultaa läpi Begumin puheesta, Times-lehden toimittaja kuvailee.

Esimerkiksi teloitetut länsimaiset journalistit olivat Begumin mielestä vakoojia, jotka olivat uhka kalifaatille. Raqqassa Begum myös tottui raakuuksiin ja väkivaltaan.

”Suurimmaksi osaksi elämä oli tavallista Raqqassa, mitä nyt välillä oli pommituksia ja sellaista”, Begum kertoo. ”Mutta kun näin ensimmäisen katkaistun pään roskiksessa, en hätkähtänyt lainkaan. Pää kuului kiinniotetulle taistelijalle, Islamin viholliselle. Ajattelin vain, mitä hän olisi tehnyt musliminaiselle, jos olisi saanut mahdollisuuden.”

TAMMIKUUSSA 2017 Begum ja hänen miehensä jättivät Raqqan ja muuttivat kylästä toiseen. Kerran Begum haavoittui lievästi ilmaiskussa, joka tappoi toisen naisen ja lapsen samasta talosta. Tähän mennessä Begum oli myös saanut ensimmäisen lapsensa, Sarayah-nimisen tytön.

Isis hävisi yhä enemmän taisteluja, ja terroristijoukkojen vetäytyessä Begumin perhe muutti kauemmas kaakkoon. Tässä vaiheessa hänen koulutovereistaan oli tullut leskiä.

”Aloin ajatella, että kalifaatti ei kenties selviä laisinkaan, vaikka mieheni kehotti kärsivällisyyteen ja lupasi, että voitto seuraisi takaiskuja.”

Voittoa ei vain kuulunut. Yhdysvaltain tukemat kurdijohtoiset joukot saartoivat pakenevaa terroristiryhmää yhä tiiviimmin, ja ilmaiskuista tuli päivittäisiä.

Begum sai pojan, Jerahin. Jerah kuoli kolme kuukautta sitten, kahdeksan kuukauden ikäisenä, aliravitsemuksen ja sen tuomien sairauksien yhteisvaikutuksesta. Begum vei pojan Isisin johtamaan sairaalaan Hajinissa, tuloksetta.

”Siellä ei ollut lääkkeitä eikä henkilökuntaa. Näin ihmisiä, joilla oli pahoja sirpalevammoja, joiden käskettiin vain mennä kotiin.”

Lopulta perhe siirtyi Baghuziin, missä Isis-perheet alkoivat jakauta kahteen leiriin: niihin jotka jäävät taistelemaan, ja niihin, jotka pakenevat.

Begum oli jo pitkälle raskaana, kun tytär Sarayah sairastui ja kuoli. Tyttö oli vuoden ja yhdeksän kuukauden ikäinen.

Begumin mies kehotti Begumia pysymään kärsivällisenä, mutta kahden lapsen menetys oli hänelle liikaa. Hän halusi saada syntymättömän lapsensa turvaan. Begumin sanojen mukaan Isis neuvoi ulkomailta tulleiden taistelijoiden perheitä päättämään, haluavatko he jäädä Baghuzin hävityksen jalkoihin vai paeta aavikolle.

Kaksi viikkoa sitten Begum pakeni. Hänen miehensä antautui syyrialaisille taistelijoille, eikä Begum ole kuullut hänestä sen jälkeen mitään.

”Kalifaatti on lopussa”, Begum sanoo. ”Kaiken alistamisen ja korruption jälkeen en usko, että he ansaitsevat voittoa.”

BEGUM pääsi bussin kyytiin, joka vei pakenevia Isis-perheitä pakolaisleiriin al-Hawlissa, missä Begum nyt odottaa tietoa mahdollisesta kotiinpääsystä. Begumin pako kalifaatista ja vaarallisista taisteluista on ilo hänen perheelleen Lontoossa, mutta muutoin vastaanotto kotimaassa tuskin on lämmin.

”Tiedän mitä kaikki kotona ajattelevat minusta, koska olen lukenut mitä minusta on kirjoitettu netissä. Haluan vain palata kotiin synnyttämään lapseni. Se on kaikki mitä haluan nyt. Teen mitä tahansa, jos voin tulla kotiin ja elää hiljaista elämää lapseni kanssa.”

Palaavia Isis-kannattajia odottaa Britanniassa rikostutkinta ja mahdollinen terrorismisyyte. Britannian turvallisuusministeri Ben Wallace ilmoitti, että Britannia ei aio laittaa tikkua ristiin Begumin tuomiseksi kotiin.

”En aio vaarantaa brittiläisiä henkiä terroristien tai entisten terroristien etsimiseksi romahtaneista valtioista”, Wallace sanoo BBC:n haastattelussa. ”Teoilla on seurauksensa."

HS
14.2.2019 klo 20:02, päivitetty: 14.2.2019 klo 21:22
https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006001835.html
Kauden kalasuositus: Jalostajan Saaristosilli & Sipulisilli

Silli
Hercule Poirot
Viestit: 2189
Liittynyt: La Elo 25, 2018 12:28 pm

Re: Britannia: 15-Vuotias karkasi Syyrian,anelee nyt paluuta

Viesti Kirjoittaja Silli » Pe Helmi 15, 2019 5:34 am

Kyseessä on siis tämän moneen kertaan Suomenkin medioissa näytetyn tyttökolmikon jäsen. Kuvassa vasemmalla Kadiza Sultana, joka oli Syyriaan matkustaessaan 16-vuotias. Hän on tietojen mukaan kuollut Raqqan pommituksissa. Kuvassa keskimmäisenä on tämä ketjun päähenkilö Shamima Begum, joka oli lähtöhetkellä 15-vuotias. Hän pakeni ISIS:n lopputohinoista "heikkoutensa" vuoksi ja hollantilainen muslimiksi kääntynyt miehensä antautui kurdijoukoille. Kuvassa oikealla on Amira Abase, joka oli lähtöhetkellä myös 15-vuotias. Amira on Shamima Begumin kertomien tietojen mukaan jäänyt ISIS:n jämäalueelle Baghuziin ja kuuluu sen vuoksi rohkeimpiin - kuten Shamima asian ilmaisi. Joidenkin tietojen mukaan Amira olisi jo aiemmin jäänyt leskeksi australialaisen jihadistimiehensä kuoltua.
ISIS-taistelijoiden vaimoiksi matkustaneet lontoolaisteinit.jpg
ISIS-taistelijoiden vaimoiksi matkustaneet lontoolaisteinit.jpg (44.47 KiB) Katsottu 7720 kertaa
Jännää elämää tytöt ilmeisesti hakivat ja sitä ovat saaneet. Muun muassa HS:n nettisivuilla oli näkyvillä videomateriaalia (löytyy ehkä netistä muualtakin), jossa oli yhdistelty eri valvontakameroiden videoita tyttöjen matkasta Turkin kautta Syyriaan. Yllä oleva kuva on otettu Lontoossa lentokentällä ja mimmit ovat pukeutuneet muodikkaasti länsimaalaisen tyylin mukaan. Kuitenkin matkan aikana, ilmeisesti jo Turkissa, kaikki kolme vaihtoivat päälleen nilkkoihin asti ulottuvan mustan mekon ja varmaan huivit sekä muutkin systeemit. Kuvat olivat sen verran epäselviä, etten jaksanut niin tarkkaan tiirata. Mekkojen helmat kuitenkin erottuivat kuvista selvästi.

Muista lähteistä kun luin, niin Baghuzista paenneet ISIS-naiset eivät suinkaan ole olleet mitään enkeleitä pakolaisleirilläkään. Kuulemma ulkomailta Syyriaan ja Irakiin saapuneet ISIS-terroristinaiset ovat pahimpia, eikä heitä siksi ole voitu edes sijoittaa irakilaisten ja syyrialaisten pakolaisten sekaan leirilläkään. Pakolaisleirin vartijan mukaan kyseiset naiset pitävät vain itseään ainoina kunnon muslimeina. Olivat ilmeisesti polttaneet joidenkin toisten pakolaisten teltankin pakolaisleirillä ja teon syyksi olivat kertoneet, että kyseiset pakolaiset olivat kritisoineet ISIS:stä :shock: Heitä pidetäänkin siksi tarkasti vartioituna aidatulla alueella ja on kuulemma hieman epäselvää, ovatko naiset lapsineen pakolaisia vai vankeja. Osa naisista rääkyi filmillä, että heitä kohdellaan huonommin kuin koiria. Kuitenkin esimerkiksi eräs ranskalainen rauhallisesti toimittajan kanssa keskustellut ISIS-nainen totesi, että leirillä ei esiinny heitä kohtaan väkivaltaa, vartijat kohtelevat heitä ystävällisesti ja heidän pyyntöihin (esim. vessaan pääsy) suhtaudutaan asiallisesti.
Kauden kalasuositus: Jalostajan Saaristosilli & Sipulisilli

Avatar
Lassie
Sherlock Holmes
Viestit: 3026
Liittynyt: Ma Syys 14, 2015 10:10 pm

Re: Britannia: 15 v tyttö karkasi Syyriaan - anelee nyt palu

Viesti Kirjoittaja Lassie » Pe Helmi 15, 2019 9:33 am

Ei kadu terroristijärjestöön liittymistä, haastattelun perusteella ei tee irtiottoa Isisistä eikä ääri-islamista. Uutisesta saa sen käsityksen, jonka hän itse ihan sanookin, että haluaa tulla hyväksikäytt.. synnyttämään NHS:ään/julkisen terveydenhuollon huomaan Enkkuihin.

En tiedä, miten laissa suhtaudutaan tällaiseen. Olisiko lakien päivittämisen paikka Euroopassa, jos laissa suojellaan terrorismia ja maanpetturuutta, taikka annetaan oikeusjärjestelmää peluutettavan väärin.

Hän on uutisoinnin perusteella turvallisuusuhka, ei ole terrorismia vastaan. Saattaa jatkaa toimintaa Enkuissa ja lapsensa jatkavan jihadismia. Hän ei missään vaiheessa tehnyt selväksi, että olisi sellaista vastaan. Mainitsi kylläkin rauhassa elämisen, mutta se ei ole riittävän selvää ja vaikuttaa hänen itseriittoisen tyylinsä puitteissa sen tarkoittamiselta, että heidät jätettäisiin rauhaan - ei niin että he jättäisivät muut rauhaan esim. terrorismin suunnittelulta.

Mihin päätökseen Enkuissa tulevatkaan...., se vaikuttaa muihin. Jos hänen sallitaan tulevan takaisin Iso-Britanniaan, se kertoo terroristeille ja sellaiseksi haluaville että "eipä huolta, jos ei sota ja paikan B tuhoaminen, raiskaaminen, orjuuttaminen onnistu -- voidaan mennä lataamaan akkuja paikkaan A ja ottaa siitä kaiken irti omaksi eduksi, kunnes ehkä räjäytetään se myöhemmin. " Edit. Iso-Britanniassa on otettu takaisin Isis-terroristeja aiemminkin, joten linjaus on ihan yhteneväistä terrorismin tukemiseen ja sen kotouttamiseen myös Enkkulaan.Edit. Huomasin kirjoittaessani, että aiheeseen on tullut päivitystä. Iso-Britanniasta sanotaan, että hänellä on oikeus palata mutta että eivät lähde noutamaan häntä takaisin. Ollaanpa tässä tiukkoina....
.. Yesterday security minister Ben Wallace admitted she has the right to return to the UK but they would not help her and said: 'Actions have consequences. I'm not putting at risk British people's lives to go and look for terrorists or former terrorists in a failed state'.
...
.. Dr Kim Howells, a former Foreign Office and Counter-Terrorism Minister under Tony Blair and Gordon Brown, said: 'She sounds to be completely unrepentant, she sounds cynical, she said she wasn't fazed by the sight of these heads in a bin as she described it. And now she wants to take advantage of the NHS. You can bet your bottom dollar there will be a lobby to get this girl home on humanitarian grounds.'
...
https://www.dailymail.co.uk/news/articl ... gnant.html

:!: (Varmaan parempi olisi, että jopa kustantaisivat synnytyslääkärin sinne paikan päälle, missä nyt on ja antaisivat matkaan äitiyspakkauksen ja menolipun Lähi-idän johonkin maahan. Jotta terrorismia puoltava äärisuvaitsevaisto ei saa valitettua, kuinka ei yhtään auteta. Varat tuohon auttamisoperaatioon ja muikkelin karkottamiseen olemassaolevasta kotouttamisbudjetista, jos menee muilta pois, se menee muilta pois, kotouttaminen pois kotimaasta voi olla tällaista. )

Oikeasti veronmaksajat ovat tietenkin kustantamassa tämän kaiken. Mutta tärkeintä on, että ei sanota EI. Se ei tuntuisi maahantakaisin haluavista kivalta, ja heidän oikeutensa menevät edelle koska "humaania."
☀︎☾✧☄︎☙○➣❊
Y-boksista: Vain 100% ystävät. Old school heart on. Ei paskaa, fake ass toimintaa, tietojenkalastamisia, piirien pyörintää, testaamisia, huvipuistokokemuksen hakemista tai vääriä motiiveja.

Avatar
NorthernDarkness
Mestarietsivä Pedersen
Viestit: 943
Liittynyt: To Maalis 17, 2011 4:48 pm
Paikkakunta: Holo-Kaustisen Kansanmusiikkifestivaalit.

Re: Britannia: 15 v tyttö karkasi Syyriaan - anelee nyt palu

Viesti Kirjoittaja NorthernDarkness » Pe Helmi 15, 2019 10:08 am

Monet tahot ovat varmasti kärkkäitä kutsumaan tätä naista uhriksi ja koittavat sillä perusteella saada hänelle apua.Mutta kuten sanottua hänen lausuntonsa ei millään tavalla tue sitä että hän näkisi itsensä uhrina tai että hän edes tuomitsisi näitä terroristeja.Varmasti monet ihmiset ovat myös sitä mieltä että tälläisistä teoista voisi jopa menettää kansalaisuuden,ja olen itse jopa ehkä samaa mieltä.Hän on tarkoituksella hylännyt Englannin ja hypännyt suoraa vihollisen leiriin elämään ns.terroristin unelmaa.Ja nyt kun se alkoi murenemaan niin hän luulee nuin vain onnistuvansa kääntämään takkia.

Toisekseen,mistä kukaan tietää mitä hän on sielä tarkalleen tehnyt ja edes että onko hän tulossa rauhallisin aikein takaisin.Tässä on yksinkertaisesti liikaa isoja ja vakavia kysymysmerkkejä jotta hänen pitäisi antaa tulla takaisin.
Muistappa poika että kun nuorena varastat niin vanhana omistat.

ReissuLasse
Columbo
Viestit: 2442
Liittynyt: To Touko 07, 2015 6:47 pm

Re: Britannia: 15 v tyttö karkasi Syyriaan - anelee nyt palu

Viesti Kirjoittaja ReissuLasse » Pe Helmi 15, 2019 10:25 am

NorthernDarkness kirjoitti:Monet tahot ovat varmasti kärkkäitä kutsumaan tätä naista uhriksi ja koittavat sillä perusteella saada hänelle apua.Mutta kuten sanottua hänen lausuntonsa ei millään tavalla tue sitä että hän näkisi itsensä uhrina tai että hän edes tuomitsisi näitä terroristeja.Varmasti monet ihmiset ovat myös sitä mieltä että tälläisistä teoista voisi jopa menettää kansalaisuuden,ja olen itse jopa ehkä samaa mieltä.Hän on tarkoituksella hylännyt Englannin ja hypännyt suoraa vihollisen leiriin elämään ns.terroristin unelmaa.Ja nyt kun se alkoi murenemaan niin hän luulee nuin vain onnistuvansa kääntämään takkia.

Toisekseen,mistä kukaan tietää mitä hän on sielä tarkalleen tehnyt ja edes että onko hän tulossa rauhallisin aikein takaisin.Tässä on yksinkertaisesti liikaa isoja ja vakavia kysymysmerkkejä jotta hänen pitäisi antaa tulla takaisin.
Ei hän ole mikään englantilainen joka on kääntynyt toisia englantilaisia vastaan siirtymällä vihollisen puolelle. Kansalainen toki.

Avatar
Lassie
Sherlock Holmes
Viestit: 3026
Liittynyt: Ma Syys 14, 2015 10:10 pm

Re: Britannia: 15 v tyttö karkasi Syyriaan - anelee nyt palu

Viesti Kirjoittaja Lassie » Pe Helmi 15, 2019 11:38 am

Löytyi hyvä kooste (alla). Jos Begum palaa Enkkuihin, hänet pidätetään ja sitten viranomaiset tutkivat, onko hän syyllistynyt rikoksiin ja onko hänestä uhkaa kansalliselle turvallisuudelle. Näyttöä voi olla vaikea saada. Kehitteillä on uusia terrorismin vastaisia lakeja, mutta ne eivät päde vielä tähän. Begumilta ei ole kaksoiskansalaisuutta, joten häneltä ei voi ottaa kansalaisuutta pois, koska se jättäisi hänet ns. kotimaattomaksi.
Q&A: Can Shamima Begum come back to Britain and what happens if she does return?
Can Shamima Begum come back to Britain?

Begum is likely to face many obstacles to returning to the UK. Not least is the fact that she is being held in a secure section of a refugee camp. Security minister Ben Wallace has ruled out any rescue, saying he will not risk UK lives to ‘go and look for terrorists or former terrorists’. If the Kurds in control of the camp hand her over to Iraq or Turkey, she could be put on trial and jailed. However, she could also walk into a British consulate and demand help to be brought home to the UK.

Can the UK strip her of her citizenship?

Ministers have stripped jihadis and Islamic State brides of their citizenship and banned them from returning to Britain. But the ‘deprivation orders’ can be issued only to those with dual nationality – which does not apply in Begum’s case. Ministers cannot take away citizenship if it would leave a suspect stateless.
What happens if she does return to Britain?

She would be arrested. Mr Wallace has said everyone who returned from taking part in the conflict in Syria and Iraq must be investigated by police. Scotland Yard would launch an investigation to determine if she committed any crimes, and if she poses a threat to national security.

Would she be prosecuted?

After Begum and her friends travelled to Syria, the head of counter-terrorism at the time, Met Police assistant commissioner Mark Rowley, said: ‘They have no reason to fear, if nothing else comes to light, that we will be treating them as terrorists.’ Tasnime Akunjee, the solicitor for the families of the three girls, said: ‘Effectively, this is immunity.’ The Director of Public Prosecutions, Max Hill QC, said in 2017 that it was right that those who travelled to Syria out of naivety at a young age and who returned in a state of ‘utter disillusionment’ should be diverted away from the criminal courts.

What offences could Begum be charged with?

Ministers are introducing terror laws to target IS fighters who cannot be prosecuted for other crimes because of a lack of proof. The Counter-Terrorism and Border Security Bill would make it an offence punishable by up to ten years in jail for anyone to enter a ‘designated area’ abroad unless they can provide a ‘reasonable excuse’. But the proposed legislation could not be applied retrospectively to Begum. The sentence for being a member of IS, or supporting the group, is up to ten years in jail. Other offences that could be considered include disseminating terrorist materials, terrorist fundraising and terrorist training. Any involvement in killings could lead to a murder charge.

How easy would it be to bring a prosecution in Britain?

Even if Begum assisted in atrocities or committed other crimes such as encouraging others to go to Syria, it would be difficult to prove. Jihadis returning to their home countries have been prosecuted on the basis of fingerprints recovered by American troops from bomb parts on the battlefield, but it is unlikely that evidence would have been gathered on the activities of a 15-year-old jihadi bride.

So how will she be treated by the UK authorities?

Begum is likely to be given a temporary exclusion order (TEO), lasting up to two years. The order, which she has to agree to in order to get back into the country, is approved by a judge before being issued by the Home Secretary. It makes it illegal for an extremist to return to the UK without informing the authorities and agreeing to be monitored. It is supported by cancelling their passport and adding their names to watch lists against which every person arriving in Britain is checked. Anyone on a TEO has to agree to a range of conditions, including strict police supervision. Last night The Times reported that plans for a TEO for Begum were already under way.

By Rebecca Camber
https://www.dailymail.co.uk/news/articl ... bride.html
☀︎☾✧☄︎☙○➣❊
Y-boksista: Vain 100% ystävät. Old school heart on. Ei paskaa, fake ass toimintaa, tietojenkalastamisia, piirien pyörintää, testaamisia, huvipuistokokemuksen hakemista tai vääriä motiiveja.

Paa
Wallander
Viestit: 1008
Liittynyt: Ti Huhti 09, 2013 8:19 pm

Re: Britannia: 15 v tyttö karkasi Syyriaan - anelee nyt palu

Viesti Kirjoittaja Paa » Pe Helmi 15, 2019 1:17 pm

Liian sairas päästään, että tuollaisen voi ottaa takaisin.
Niin kuin kasvot kuvastuvat vedessä, niin ihmisen sydän toisessa ihmisessä. (Snl.27:19)

Vastaa Viestiin