Britannia: 15 v tyttö karkasi Syyriaan - anelee nyt paluuta

Aiheet terrorismista ja terroriryhmistä tänne.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Silli
Hercule Poirot
Viestit: 2189
Liittynyt: La Elo 25, 2018 12:28 pm

Re: Britannia: 15 v tyttö karkasi Syyriaan - anelee nyt palu

Viesti Kirjoittaja Silli » Su Helmi 17, 2019 3:45 pm

Tuossa on KRP:n raporttia sota- ja terrorismirikosten tutkimisesta ja alla Wikipediasta kopsattu lista rangaistuksista:
https://www.poliisi.fi/suomi100/sota_ja ... situtkinta
Terrorismirikosten tuomioita Wikipediasta.jpg
Terrorismirikosten tuomioita Wikipediasta.jpg (119.24 KiB) Katsottu 2194 kertaa
Wikipedian lista löytyy täältä: https://fi.wikipedia.org/wiki/Luettelo_ ... rikoksista

Kyllähän noista terrorismirikoksista siis Suomessakin jonkinlaisia tuomioita jaetaan. Se lienee hieman eri juttu, että miten helppo rikokset on todistaa, mutta esimerkiksi SDF-joukkojen vangiksi Kalashnikov kainalossa jääminen saattaa olla aika vahvaa näyttöä oikeudessa. ISIS-naisten osalta kiinnostava potentiaalinen rikos Suomen lain mukaan on mm. tuo Terroristiryhmän toiminnan edistäminen, josta voi saada maksimissaan 8 vuoden tuomion. Suomestahan ei kylläkään käsittääkseni juurikaan näitä morsiamia lähtenyt Syyriaan, mutta muutamien nuorten pariskuntien lähdöstä Syyriaan on Suomen mediassa kerrottu. Kuinka moni heistä on vielä hengissä? Haikailevatko he takaisin Suomeen? Alla on esimerkkinä yksi Suomea mahdollisesti koskeva tapaus ISIS-vaimosta ja lapsista.
Isisin riveihin matkustanut suomensomali on kuollut Syyriassa - isä sanoo pojan katuneen tekoaan

Hussein Faysal Ali Warabe yllytti propagandavideolla suomalaisia lähtemään kalifaattiin.

Suomalaisen somalipoliitikon Faysal Ali Waraben poika Hussein Faysal Ali Warabe on kuollut Syyriassa ilmaiskussa, isä kertoo Voice of Africa -radioasemalle.

Hussein, joka tunnetaan myös taistelijanimellä Abu Shuaib As-Somali, matkusti vaimonsa kanssa Suomesta Syyriaan vuonna 2013 liittyäkseen äärijärjestö Isisiin.

- Kuulimme uutisen hänen kuolemastaan eilen (lauantaina), Warabe sanoi Voice of Africalle (VOA).

Warabe oli saanut tiedon poikansa kuolemasta tämän vaimolta. Poika oli ilmeisesti kuollut jo joulukuun 29. päivänä.

Warabe, joka johtaa UCID-puoluetta ja pyrki Somalimaan presidentiksi marraskuussa, uskoo poikansa päässeen ulos Raqqasta ja kuolleen myöhemmin ilmaiskussa.

Isisin terroristit pakotettiin viime vuonna ulos Raqqasta, joka oli toiminut äärijärjestön pääkaupunkina Syyriassa vuosien ajan.

"Kerroimme, että hän on riski"

Warabe kertoi poikansa matkustaneen Syyriaan Suomesta, jonka kansalainen tämä oli. Alun perin poika oli yrittänyt Syyriaan ja Jemeniin Somalimaasta, siinä kuitenkaan onnistumatta.

- Sanoimme heille (Suomen viranomaisille), etteivät he uusisi hänen passiaan. Kerroimme, että hän on riski. Mutta he sanoivat, ettei hän ollut tehnyt rikosta, joten hän sai passin. Ja kolme kuukautta myöhemmin hän matkusti Turkin kautta Syyriaan, Warabe kertoi VOA:lle.

Syyriassa Hussein esiintyi Isisin propagandavideolla vuonna 2014 ja yllytti suomalaisia liittymään "kalifaattiin".

Isän mukaan Husseinin aikomuksena oli lähteä Syyriasta vaimonsa ja kahden lapsensa kanssa tajuttuaan, että Isisiin liittyminen oli "virhe".

Hussein oli isänsä mukaan puhunut äitinsä ja sisarustensa kanssa viimeksi jouluaattona. Perhe odotti kuulevansa hänestä seuraavan kerran Turkista käsin.

Asiasta uutisoi ensin Yle.

ILTALEHTI
15.01.2018 klo 17:53
https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/201801152200670035
Kauden kalasuositus: Jalostajan Saaristosilli & Sipulisilli

Avatar
Lassie
Sherlock Holmes
Viestit: 3026
Liittynyt: Ma Syys 14, 2015 10:10 pm

Re: Britannia: 15 v tyttö karkasi Syyriaan - anelee nyt palu

Viesti Kirjoittaja Lassie » Su Helmi 17, 2019 8:21 pm

Kunniaa Sillille. Etenkin ajassa 4.57 ed. sivulla, glooriaa, muutenkin tietämystä ketjussa.

Aiheeseen kiinnostavaa taustaa:
.. She may sound sorry for herself and her unborn baby now. But the truth is that Begum and her fellow jihadi brides were well on the road to radicalisation before they left British soil.

Abase had gone to radical Islamic protests in London with her father, and Begum had been in touch with a female IS recruiter online before she left the UK.

All three had attended meetings at a hardline Islamic women’s group which preached the virtues of IS and was an offshoot of the local mosque.

Friends at Bethnal Green Academy have told of how the three girls changed as they became devotees of IS.

The three formed a clique. They began wearing the hijab to school and talking about the fighting in Syria. They also started to badmouth their non-Muslim classmates, calling them ‘slags’ and ‘kaffirs’, an Arabic term of abuse for an infidel or non-believer.

The trio also sent their classmates a computer video link claiming that Israelis were deliberately burning Palestinian children in the Gaza Strip.

THE I.S. RECRUITERS

Begum was using her Twitter account to contact a former medical student called Aqsa Mahmood, a 21-year-old who left Glasgow for Syria in 2013 to join IS and marry a jihadist.

The Glaswegian was a prolific blogger and recruiter for Islamic State, praising its terror attacks online. She is still alive and thought to be a leading light in the al-Khansaa Brigade, an all-female group enforcing strict Sharia law rules on women and children in Islamic State territory.

Begum was also ‘following’ 70 other IS terrorists from around the world – both male and female – on Twitter.
....
https://www.dailymail.co.uk/news/articl ... bride.html

Begum oli yksi ns. Bethnal Greenin kolmikosta, tytöistä jotka lähtivät Syyriaan ääri-islamia ja terrorismia tukemaan/harjoittamaan ja avioitumaan terroristien kanssa. Yhden lähtijän isä (Abase) on itse osallistunut muun muassa ääri-islamistiseen mielenosoitukseen 2 vuotta ennen trion pakenemista Lähi-itään, uutisissa sama mies puhuu näiden palauttamisen puolesta ja koettaa muutenkin esittää asiat parhain päin.

Ei tiedetä, mitä näiden naisten perheet ja suvut ovat oikeasti tienneet ja millä asioilla olleet.

Begumin Isis-terroristimies on elossa mutta vankina lähi-Idässä, Begum on julistanut rakkauttaan hänelle ja että heillä molemmilla oli huoli, etteivät enää näkisi toisiaan. No niin, sitten jos aviomies vapautuu tulemaan Iso-Britanniaan, koettanee vielä ns. perheen yhdistäminen kaiken hässäkän jälkeen. Deradikalisointi ei anti-terroristisen asiantuntijan mukaan onnistu edes näillä näkymin Begumilla (suhtautumisensa, yhteydet jne), niin ei varmasti paremmin edellytyksin silloinkaan, jos maihin nousee perhettä yhdistämään kahleista vapautumaan mahdollisesti päässyt terrorismia harrastava aviomies (käännynäinen keskiluokkaisesta hollantilaisperheestä), josta Begum ei myöskään - kuten ei terrorismistakaan - ole tehnyt irtiottoa.

Kaiken kaikkiaan turvallisuusnäkymät ei hyvät. Joidenkin radikalisoituneiden kohdalla ns. ohjelmoinnin purkaminen (osin kyseenalaistettavissa: halu rikollisuuteen/aktiivisuus vs passiivinen aivopeseminen) voi olla mahdollista, jos siihen on speksit kohdillaan, mutta jos ne ovat kaikkea muuta...., niin miten pitkälle joustamisessa ja yhden rikollisen osalta auttamisessa mennään yleinen etu taka-alalle jättäen. Hoito ja rangaistus, siinä myös mietittävää, mediassa ollut amerikkalaisten nihkeydestä brittien hoitamista painottavaa suhtautumista kohtaan.

Kun ei näitä ongelmia olisi. Eräs seniori sanoi vuosikymmen sitten näin : antaa heidän sotia lähi-idässä, sinne ei pidä sekaantumaan. Voisi kääntää tuosta myös sanoman niin, että ei tarvitse heidän sieltä tulla sekaantumaan tännekään. Yleislinjauksena.
☀︎☾✧☄︎☙○➣❊
Y-boksista: Vain 100% ystävät. Old school heart on. Ei paskaa, fake ass toimintaa, tietojenkalastamisia, piirien pyörintää, testaamisia, huvipuistokokemuksen hakemista tai vääriä motiiveja.

Avatar
poikani
6 miljoonan dollarin mies
Viestit: 4313
Liittynyt: Ti Heinä 05, 2011 8:50 pm
Paikkakunta: ?? ???????

Re: Britannia: 15 v tyttö karkasi Syyriaan - anelee nyt palu

Viesti Kirjoittaja poikani » Su Helmi 17, 2019 8:56 pm

Silli kirjoitti:Kyllähän noista terrorismirikoksista siis Suomessakin jonkinlaisia tuomioita jaetaan.
Korostin lihavoinnilla olennaisen.
????? ?? ??????.

Silli
Hercule Poirot
Viestit: 2189
Liittynyt: La Elo 25, 2018 12:28 pm

Re: Britannia: 15 v tyttö karkasi Syyriaan - anelee nyt palu

Viesti Kirjoittaja Silli » Su Helmi 17, 2019 10:03 pm

Lassie kirjoitti: Begumin Isis-terroristimies on elossa mutta vankina lähi-Idässä, Begum on julistanut rakkauttaan hänelle ja että heillä molemmilla oli huoli, etteivät enää näkisi toisiaan. No niin, sitten jos aviomies vapautuu tulemaan Iso-Britanniaan, koettanee vielä ns. perheen yhdistäminen kaiken hässäkän jälkeen. Deradikalisointi ei anti-terroristisen asiantuntijan mukaan onnistu edes näillä näkymin Begumilla (suhtautumisensa, yhteydet jne), niin ei varmasti paremmin edellytyksin silloinkaan, jos maihin nousee perhettä yhdistämään kahleista vapautumaan mahdollisesti päässyt terrorismia harrastava aviomies (käännynäinen keskiluokkaisesta hollantilaisperheestä), josta Begum ei myöskään - kuten ei terrorismistakaan - ole tehnyt irtiottoa.
Begumin aviomiehellä on käsittääkseni Hollannin kansallisuus, muttei Britannian kansallisuutta. Paljon riippuu nyt Brexitin kohtalostakin, mutta käsittääkseni Britannian ei tarvitse päästää Begumin terroristimiestä maahansa edes käymään saati asumaan.

Juttelin joitakin vuosia sitten viranomaistehtävissä toimivien jenkkien kanssa rikosrekisterin tai jopa terroristihistorian omaavien henkilöiden pääsystä Yhdysvaltoihin. Jenkkilähän ei kuulu mihinkään Schengen-alueeseen tai muuhun vastaavaan hömpötykseen, vaan heillä on ihan omat lakinsa ja käytäntönsä rajojensa valvomiseen. Vaikka esimerkiksi Meksikon rajan osalta hihiteltäisiin amerikkalaisten rajaturvallisuudelle, ei maahan noin vaan marssita sieltäkään eikä varsinkaan kansainvälisten lentokenttien tai satamien tai Kanadan rajan kautta. Kuten Usassa vierailleet tietävät, meidän suomalaistenkin joiden ei tarvitse viisumia hankkia, täytyy hankkia Esta, joka on eräänlainen kevennetty viisumi. Jos Estaa ei saa, ei ehkä kannata lentokoneeseen nousta, sillä ilman sitä passintarkastuksesta ei juuri ole mahdollisuuksia läpi päästä. Yhdysvaltojen rajalla lisäksi tarkastetaan sormenjäljet ja passikuvan vastaavuus kasvoihin tutkitaan käsittääkseni kasvojen tunnistusohjelman avulla (tiskillä otetaan sormenjälkien lisäksi joka kerta myös kasvokuva).

Estan anomisessa keskeinen ohje on, että jos sinulla on mitään rikoshistoriaa, Estan saaminen vaikeutuu tai muuttuu mahdottomaksi. Estan sijasta voi toki anoa viisumia, jolloin asiaa tutkitaan tarkemmin, mutta koko maahanpääsy Usaan voi aivan hyvin jäädä haaveeksi. Esta-hakemuksen yhteydessä, kuten myös viisumia hakiessa, sekä maahantuloa edeltävässä kyselyssä, kysytään useammalla kysymyksellä Yhdysvaltoihin mielivän rikostaustaa. Yhdysvaltojen rajaviranomaiset ovat kiinnostuneet jopa sellaisista rikoksista kuin varkaus, veronkierto ja raiskaus. Eli ei tarvitse olla sarjamurhaaja eikä pankkiryöstäjä saadakseen kielteisen vastauksen maahantulohakemukseensa. Ja jos kielteisen päätöksen saa, se ei koske vain maahanmuuttoa vaan myös kaikenlaisia viikon tai kahden mittaisia turistimatkoja. Serkun kutsu San Franciscossa vietettäviin häihinkään ei muuta tilannetta. Näitä seikkoja miettiessä voi olla melkoisen vakuuttunut, ettei terroristitaustan omaavilla henkilöillä ole asiaa ainakaan laillisin keinoin Yhdysvaltojen maaperälle. Tosin kunkin viisumin anojan (rikostaustaa omaavien on pakko anoa suoraan Estan sijasta viisumia) tilannetta arvioidaan yksilöllisesti ja mm. kunnialla suoritetut tuomiot sekä tuomion jälkeiset nuhteettomat vuodet vaikuttavat asiaan myönteisesti. Käsittääkseni myös Australiassa vedetään tiukkaa linjaa, minkä lisäksi Iso Britannian ja Kanadan on arveltu kiristävän suhtautumistaan tällaisiin asioihin. Jos Begum siis Iso Britanniaan pääsee, ei hänen terroristimiehensä sinne välttämättä pääse edes vierailulle. Begumin miehellä tosin saattaa olla edessään vankeusrangaistus, jonka aikana hänellä ei ole mahdollisuuksiakaan vierailuihin. Lisäksi olen edelleen sitä mieltä, että Begum tuskin saa pitää lastaan hoidossaan, jos hän Britanniaan pääsee ja asettuu asumaan. Siksi kaikenlaiset perheenyhdistämispuheet ovat aika heppoisia tässä vaiheessa ja ehkä ne pysyvät sellaisina ikuisesti.

Jos Begum Britanniaan pääsee, hänellä lienee edessä tutkinnat (todennäköisesti tutkintavankeus niinikään), mahdollinen oikeudenkäynti ja vankeusrangaistus sekä sen jälkeen yhteiskuntaan sopeuttaminen. Tuo kaikki voi erittäin hyvin tarkoittaa sitä, että lapsi otetaan pysyvästi huostaan, Begumia tarkkaillaan mahdollisen vankeusrangaistuksen jälkeenkin tarkasti ja häntä pyritään monin tavoin sopeuttamaan yhteiskuntaan. Lisäksi se tarkoittanee sitä, että moni maa kieltäytyy ottamasta häntä maaperälleen edes turistina ja Briteissäkin häneltä on ovet suljettuja esim. moniin ammatteihin. Hän ei siis suinkaan voi palata siihen samaan elämään, mistä hän vuosia sitten Syyriaan lähti, eikä hän voi rakentaa omilla ehdoillaan itselleen haluamaansa elämää, johon kuuluisi mm. nyt odottamansa lapsen äitiys ja/tai elämä yhdessä aviomiehensä kanssa. Toki hän on edelleen hyvin nuori, joten hänellä olisi varmasti mahdollisuuksia rakentaa itselleen monella tavalla mielekäs uusi elämä, mutta toistaiseksi on kovin epäselvää haluaako hän edes sellaista.
Kauden kalasuositus: Jalostajan Saaristosilli & Sipulisilli

DemlaMinfo
Helen Mirren
Viestit: 1463
Liittynyt: To Syys 24, 2015 5:20 pm

Re: Britannia: 15 v tyttö karkasi Syyriaan - anelee nyt palu

Viesti Kirjoittaja DemlaMinfo » Ma Helmi 18, 2019 12:38 am

Sanoimme heille (Suomen viranomaisille), etteivät he uusisi hänen passiaan. Kerroimme, että hän on riski. Mutta he sanoivat, ettei hän ollut tehnyt rikosta, joten hän sai passin. Ja kolme kuukautta myöhemmin hän matkusti Turkin kautta Syyriaan, Warabe kertoi VOA:lle.
Pienempi riski se on eurooppalaisille, kun annetaan näiden uskonnollisten hullujen mennä pois maasta.
Mielenterveys on tärkeä osa ihmisen hyvinvointia. Omasta mielenterveydestään voi pitää huolta ja omia voimavarojaan vahvistaa. Psykologin kanssa keskustelu voi auttaa pääsemään eroon harhaluuloista ja kuuloharhoista.

Silli
Hercule Poirot
Viestit: 2189
Liittynyt: La Elo 25, 2018 12:28 pm

Re: Britannia: 15 v tyttö karkasi Syyriaan - anelee nyt palu

Viesti Kirjoittaja Silli » Ma Helmi 18, 2019 3:25 am

Lassie tuossa jo edellä kuvasi, että nämä lontoolaistytöt eivät suinkaan olleet mitään ihan untuvikkoja islamismin alalla, vaan he olivat jo Lontoossa osallistuneet äärisiskojen istuntoihin. Yhden isäkin oli ilmeisesti tyttärensä kanssa osallistunut joihinkin islamistien kokoontumisajoihin. Mutta Shamima Begumin perheenjäsenet Lontoon päässä kovasti asianajajansa kautta vaativat Britannialta Shamiman oikeuksia. Kerrassaan ihkua.

Katsotaanpa tarkemmin, mitä jo aiemmin tähän ketjuun kopsaamassani Iltalehden* jutussa tarkkaan ottaen kerrottiinkaan suomensomalin Hussein Faysal Ali Waraben Syyrian reissusta.

Tapahtumien kulku:
  • Nuori somalimies Hussein matkusti vaimonsa kanssa Suomesta Syyriaan vuonna 2013 liittyäkseen äärijärjestö Isisiin.
  • Syyriassa Hussein esiintyi Isisin propagandavideolla vuonna 2014 ja yllytti suomalaisia liittymään "kalifaattiin".
  • Hussein oli isänsä mukaan puhunut sukulaisten kanssa viimeksi jouluaattona 2017. Isän mukaan Husseinin aikomuksena oli lähteä Syyriasta tajuttuaan, että Isisiin liittyminen oli "virhe". Perhe odotti kuulevansa hänestä seuraavan kerran Turkista käsin.
Herää hieman kysymyksiä siitä, että kauanko tällä Husseinilla meni sen ymmärtämiseen, että Syyriaan lähtö oli virhe??? Monet ovat kertoneet huomanneensa erittäin nopeasti, että Syyriaan matkustaminen ja/tai ISIS:in liittyminen oli virhe. Jotkut ovat kertoneet yrittäneensä paeta alueelta, minkä takia joitakuita oli vangittu. Osa on kuitenkin päässyt pakenemaan Syyriasta. Esimerkiksi brittiläislähtöinen musliminainen Tania Joya ymmärsi parissa viikossa, että Syyriaan meno oli virhe. Hän on kertonut paenneensa maasta kolmen lapsensa kanssa ja neljättä odottaessaan, kun hänen amerikkalainen kristitystä kiihkomuslimiksi kääntynyt miehensä jäi ISIS:n riveihin sotimaan. Tania Joya otti yhteyttä Yhdysvaltojen viranomaisiin, jotka sallivat hänen muuttaa amerikkalaisten lastensa kanssa maahan, sillä ehdolla että hän tekee yhteistyötä viranomaisten kanssa ja kertoo Syyriassa näkemistään asioista. Joya suostui yhteistyöhön ja sai jäädä asumaan Yhdysvaltoihin, missä hän on luopunut islamista, ottanut avioeron ja muuttanut elämäntapojaan paljon. Hänen lapsensa on kuitenkin sijoitettu ex-miehensä vanhempien luokse. Tania Joyaa ei kuitenkaan asetettu syytteeseen pikavisiitistään ISIS:n alueella, mihin varmasti selittyy Syyriassa vietetyllä erittäin lyhyellä ajalla ja Joyan yhteistyöllä jenkkiviranomaisten kanssa. Somalimies Hussein Faysal Ali Waraben kohdalla tuo "virheen" hoksaaminen usean Syyriassa vietetyn vuoden ja ISIS:n rekrytoijana toimimisenkin jälkeen on kuitenkin megaluokan vitsi. Meinasikohan Husseinin poliitikkoisä - jopa Somalimaan presidentiksi pyrkinyt - Faysal Ali Warabe, että tuollainen höpöpuhe uppoaa meihin sinisilmäisiin suomalaisiin?

* Linkki kyseiseen Iltalehden juttuun: https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/201801152200670035
Viimeksi muokannut Silli, Ma Helmi 18, 2019 4:01 am. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Kauden kalasuositus: Jalostajan Saaristosilli & Sipulisilli

Avatar
Virdon
Columbo
Viestit: 2375
Liittynyt: To Maalis 05, 2009 1:03 am
Paikkakunta: Minas Tirith

Re: Britannia: 15 v tyttö karkasi Syyriaan - anelee nyt palu

Viesti Kirjoittaja Virdon » Ma Helmi 18, 2019 3:45 am

Onhan tämä ISIS-kötinä vähän niin kuin natsi-saksa pienoiskoossa. Maailmanherruutta tavoittelevan poppoon suunnitelmat menevät päreiksi, ja jäljellä olevat rippeet yrittävät karkuun kuka minnekin ja mitenkin. Toivottavasti ylin johtokin tekee pian itsarin.

Kylläpäs näitä terroristimorsiamia nyt hotsittaisi paluu halveksimaansa yhteiskuntaan jonka tuhoa on kuitenkin parhaimpina päivinäänkin halunnut. Ne jotka väittävät luulleensa alkujaan liittyneensä johonkin hyväntekeväisyysjärjestöön, niin voisikin vapauttaa vaikkapa saharan keskipisteeseen. Saisivatpahan ainakin vapautensa ja suunnan valita mihin lähtevät.

Lapsille kuitenkin pitäisi saada oikea mahdollisuus eikä niiden kuuluisi syyttöminä kärsiä typeristä mutseistaan.
Onnellisuutta on se ettei vituta ihan joka päivä.

Silli
Hercule Poirot
Viestit: 2189
Liittynyt: La Elo 25, 2018 12:28 pm

Re: Britannia: 15 v tyttö karkasi Syyriaan - anelee nyt palu

Viesti Kirjoittaja Silli » Ma Helmi 18, 2019 3:57 am

George Washington -yliopiston ekstremismin tutkimuksen laitoksen apulaisjohtaja Seamus Hughes on sanonut ISIS-taistelijoiden vaimoista näin: Useimmat väittävät, etteivät tienneet mistä on kyse. Useimmat väittävät miestensä huijanneen heidät Syyriaan. Useimmat väittävät olleensa vain ISIS:n alueella asuneita vaimoja. Hughesin mukaan naisia täytyy kuitenkin haastatella tarkkaan ja heidän puheisiin täytyy suhtautua varoen. Tarkemmissa tutkimuksissa on kuulemma moneen kertaan käynyt ilmi, että ISIS-vaimot ovat olleet kalifaatin aktiivisia toimijoita.

Tässä on yksi ISIS-vaimon tarina lisää eli Samantha Marie Elhassanin (aka. Samantha Sally) tapaus. Elhassanin marokkolaisukko kuoli ISIS-taistelijana Syyriassa ja Samantha lapsineen pakeni jo keväällä 2018 SDF:n pakolaisleirin kautta kotimaahansa Yhdysvaltoihin. Elhassani sijoitettiin jonkinlaiseen tutkintavankeuteen ja paikallisviranomaiset ottivat hänen lapsensa huostaan. Elhassania syytetään ainakin terrorismin taloudellisesta tukemisesta ja hänestä löytyy googlailemalla lisää tietoa. Näinkin voi keskiluokkaiseksi kuvattu amerikkalainen perheenäiti Indianasta päätyä jenkkivankilaan lusimaan.
Samantha Marie Elhassani and her children traveled with her husband Moussa, a Moroccan national, to Syria. Elhassani and her children are U.S. citizens. Elhassani and her children lived in Raqqa while Moussa fought for ISIS. After Moussa was killed in a drone strike, Elhassani and her children fled Raqqa and were detained by Syrian Democratic Forces. Federal prosecutors allege that Elhassani provided tactical gear and money to two ISIS fighters. The Indiana Department of Child Services has taken custody of her children. In an interview with CNN before she was extradited, Elhassani said her husband forced her to cross into Syria while they were on a family vacation in Turkey.

Lähde: https://trial-and-terror.theintercept.c ... ee4f272055
Samantha Marie Elhassani.jpg
Samantha Marie Elhassani.jpg (17.88 KiB) Katsottu 1634 kertaa
Samantha kertoi, että Syyriassa hänen ihana marokkolaismiehensä osti kaksi teinityttöä itselleen seksiorjiksi, joita sitten raiskaili jatkuvasti heidän kodissaan
"Samantha Sally says her husband, Moussa Elhassani, not only fought for ISIS, he bought two teenage girls as slaves and repeatedly raped them in their home." Lähde: NPR.ORG
Kauden kalasuositus: Jalostajan Saaristosilli & Sipulisilli

Avatar
On Anoi Kaa
Agentti Scully
Viestit: 8090
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: Britannia: 15 v tyttö karkasi Syyriaan - anelee nyt palu

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa » Ma Helmi 18, 2019 5:08 pm

On silmiinpistävää, että kaikki tietämäni isis-morsiamet ovat joko 2. tai 3. polven islamilaismamuja tai eurooppalaisia käännynnäisiä.

En ole kuullut ainoastakaan tph-taustaisesta naisesta, joka sinne olisi lähtenyt, vaikka jotkut mies-tph:t sinne ovatkin lähteneet kalifaattia rakentamaan. Islamilaisesta maasta pois päässeet naiset eivät glorifioi sitä pähkähullujen väkivaltakoneiston toimintaa, mutta siitä kauempana olleille propaganda ilmeisesti puree. Tähän liittyy oleellisesti OG-Muhammadin suosikkivaimon Aishan kuvaus islamilaisten naisten asemasta:
Tämä ei tarkoita mitä tahansa uskovia.
Tämä ei tarkoita mitä tahansa uskovia.
Islamkulttuurin versio tasa-arvosta.jpg (46.73 KiB) Katsottu 1435 kertaa
Vastuulliset imaamit kertoisivat tästäkin asiasta, varoittaisivat naisia lähtemästä ihan tosissaan ja muuttaisivat uskoa muutenkin, mutta eivät voi, sillä koraani on heille laki ja sisältää useita naisen alistamiseen käytettyjä asioita. Loput ovat keksineet itse.

Kristinuskokin on pystynyt luomaan nahkansa jopa ihan toiseen ääripäähän, vaikka on toki täysin erilailainen uskonto lähtökohdiltaan, eikä siten vertailukelpoinen. Tragikoomista, että puhutaan yleisesti kalifaatin rakentamisesta, vaikka pääideokogia nimenomaan kieltää keksinnöt ja on muutenkin tiedevastainen. Rationaalisuus on kaukana ja näistä syistä en lähtisi vertaamaan natsi-Saksaan, joka oli maailman ehdotonta teknilogian ja rationaalisuuden huippua.
Burn
Loot
Murder

ReissuLasse
Columbo
Viestit: 2442
Liittynyt: To Touko 07, 2015 6:47 pm

Re: Britannia: 15 v tyttö karkasi Syyriaan - anelee nyt palu

Viesti Kirjoittaja ReissuLasse » Ma Helmi 18, 2019 5:18 pm

On Anoi Kaa kirjoitti: Kristinuskokin on pystynyt luomaan nahkansa jopa ihan toiseen ääripäähän, vaikka on toki täysin erilailainen uskonto lähtökohdiltaan, eikä siten vertailukelpoinen.
Voidaan ihan hyvin vertailla ja laittaa jonoon ja järjestykseen erilaisia uskontoja, filosofioita, elämänkatsomuksia.Toiset on parempia kuin toiset, toisista on hyötyä ja iloa. Toisista taas ei ole mihinkään positiiviseen. Uudistuminen ja kehitys voi käydä tuskaisenkin tien kautta kuten Euroopassa on käynyt mutta tuhkasta nousee se entistä ehompi. Tätä ei vaan tunnu tapahtuvan tulla tietyillä suunnilla ja siellä missä ollaan kovin huummannuttu islamista.

Silli
Hercule Poirot
Viestit: 2189
Liittynyt: La Elo 25, 2018 12:28 pm

Re: Britannia: 15 v tyttö karkasi Syyriaan - anelee nyt palu

Viesti Kirjoittaja Silli » Ma Helmi 18, 2019 6:27 pm

poikani kirjoitti:
Silli kirjoitti:Kyllähän noista terrorismirikoksista siis Suomessakin jonkinlaisia tuomioita jaetaan.
Korostin lihavoinnilla olennaisen.
Ymmärrän hyvin nimimerkki poikani sarkasmin tuoksuista kommenttia. Teinkin tuon yllä näkyvän sanavalinnan ihan tieten.

Osaako kukaan sanoa, miksi nämä ISIS-vaimot lapsineen tahdotaan lähettää suoraa päätä ex-kotimaihinsa? Miksi heitä ei tuomita Syyriassa paikallisen lain mukaan kuten ISIS-miehiä? Siinä tapauksessa tosin ymmärtäisin, että jos äidit esimerkiksi tuomitaan Syyriassa vankilaan, niin heidän lapsensa voitaisiin kansainvälisin sopimuksin lähettää niihin maihin, joiden kansallisuus lapsilla on tai joiden kansallisuus lapsilla on oikeus saada. Vertailukohta löytyy Irakista.

The Guardianin mukaan yli 40 000 ulkomaalaista noin 110 eri maasta matkusti Irakiin ja Syyriaan liittyäkseen ISIS:in. Heidän joukossaan on uskottu olleen noin 1900 ranskalaista ja noin 800 brittiä. Edelleen lehti kirjoitti (22.5.2018), että Ranska ja muut Euroopan maat ovat nihkeitä ottamaan kansalaisiaan omiin maihinsa tuomittaviksi. Euroopan maat ovat toivoneet terroristien joutuvan oikeuden eteen siellä, missä ovat rikoksia tehneetkin, mikä tarkoittaa käytännössä Syyriaa ja Irakia. Ranska on osoittanut jonkinlaista sallivuutta - mutta vain alueella orpoutuneita lapsia kohtaan.

Irakissa Bagdadin oikeus (Central Criminal Court) on jo vuonna 2018 tuominnut ulkomaalaistaustaisia ISIS-naisia erilaisiin rangaistuksiin. Yli neljäkymmentä naista on tuomittu kuolemantuomioihin ja kymmeniä on tuomittu elinkautisiin vankeusrangaistuksiin. Nämä naiset ovat kotoisin mm. Euroopasta ja Keski-Aasiasta. He matkustivat aikoinaan joko yksin tai puolisoidensa kanssa Irakiin liittyäkseen ISIS:in. Yksin alueelle matkustaneet avioituivat hyvin nopeasti ISIS-taistelijoiden kanssa. Suurin osa on sittemmin leskeytynyt. Heillä on useampi sata lasta ja lisää lapsia tulee vielä syntymään.

Hengissä selvinneitä ISIS-taistelijoita on sekä Irakissa että Syyriassa otettu vangeiksi ja alustavien tietojen mukaan useimpia heistä tullaan syyttämään noiden maiden tuomioistuimissa kyseisten maiden lakien mukaan. Miksi näitä naisia ei kohdella samoin? Minusta lähtömaat tai jokin kansainvälinen taho voisi tukea Syyriaa ja Irakia oikeusprosessien läpiviemisessä ja rangaistusten toimeenpanossa. Tuomion langettamiseen jälkeen rikollisia voitaisiin myös siirtää entisiin kotimaihinsa siinä määrin kuin se olisi mahdollista tai järkevää. Lapsia voitaisiin mielestäni myös lähettää niihin maihin, joiden kansallisuus näillä on tai jonka kansallisuuden lapset voivat saada. Näissä maissa lapsille voitaisiin tavanomaisen lastensuojelun kautta järjestää asianmukainen hoito ja kasvatus. Muut maat voisivat tukea sodan aikana orpoutuneita lapsia esimerkiksi lastenkoteja rakentamalla myös Syyriassa ja Irakissa, sillä osa ISIS-perheistä oli kyseisistä maista kotoisin.

Lisää aiheesta mm. täältä: https://www.theguardian.com/world/2018/ ... en-of-isis
Viimeksi muokannut Silli, Ma Helmi 18, 2019 7:19 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Kauden kalasuositus: Jalostajan Saaristosilli & Sipulisilli

Silli
Hercule Poirot
Viestit: 2189
Liittynyt: La Elo 25, 2018 12:28 pm

Re: Britannia: 15 v tyttö karkasi Syyriaan - anelee nyt palu

Viesti Kirjoittaja Silli » Ma Helmi 18, 2019 7:02 pm

Tässä on yksi Euroopassa mediahuomiota saanut tapaus Irakin puolelta. Tämä saksalaismimmi nyt kuitenkin edes jossain määrin katuu ISIS:in liittymistään. Linda matkusti Irakiin vasta vuonna 2016 ja Irakin joukot vangitsivat hänet vuonna 2017 eli pitkään hän ei ehtinyt ISIS:n parissa terrorismia harrastamaan. Lindaa oli netissä groomannut radikalisoimismielessä jordanialainen teini nimeltään Fatema (vai olikohan oikeasti kyseessä keski-ikäinen ukko nimeltään Mustafa?). Fatema sai Lindan vakuuttumaan islamiin kääntymisen järkevyydestä ja järjesti peräti Lindalle aviopuolisonkin, jonka kanssa Linda avioitui puhelinkeskustelun(!!!) yhteydessä. Herää kysymys, onko tätä Fatemaa tavoitettu ja tuomittu. Minusta on kuitenkin erittäin hyvä, että Linda on saanut tuomion Irakissa ja hänen asiansa etenee sitä kautta niin, että hän voi jossain vaiheessa ehkä siirtyä tavalliseenkin elämään. Hän itse kokee pilanneensa elämänsä, mutta mielestäni hän on niin kovin nuori, että hän voi vielä muuttaa suuntaansa suuresti, jos vain on siihen halukas. Mennyttä ei toki saa poispyyhittyä, mutta sen kanssa voi oppia elämään.
Isis-Linda, 17, sai kuuden vuoden vankeustuomion Irakissa

Mosulissa viime kesänä pidätetty Linda sai viisi vuotta vankeutta Isisin jäsenyyden ja vuoden laittoman maahantulon takia.

Saksin osavaltiosta kotoisin oleva 17-vuotias Linda Wenzel tuomittiin sunnuntaina Irakin pääkaupungissa Bagdadissa erityistuomioistuimessa kuuden vuoden vankeustuomioon.

Saksalaisnuoren tuomiosta kertoivat Bild ja muut saksalaismediat. Lindan tuomio tuli Isisin jäsenyydestä ja laittomasta rajanylityksestä. Juttu käsiteltiin suljetuin ovin nuorisotuomioistuimessa Lindan alaikäisyyden takia.

Tiedossa ei ole vielä, missä Linda joutuu kärsimään rangaistuksensa. Saksan ja Irakin välillä ei ole luovutussopimusta. Mahdollista on kuitenkin, että Linda siirretään kotimaahansa Saksaan.

Saksan ulkoministeriön mukaan Saksan tiedustelu yrittää saada Lindan ja muut neljä Irakissa samaan aikaan Lindan kanssa pidätetyt saksalaisnaiset takaisin Saksaan.

Irakin turvallisuusjoukot pidättivät Lindan Mosulin raunioista viime heinäkuussa ja siirsivät Bagdadiin odottamaan oikeudenkäyntiään. Aluksi Lindaa luultiin jihadistien sieppaamaksi jesidiseksiorjaksi. Totuus paljastui kuitenkin pian

Nuoren saksalaistytön tapaus on herättänyt ulkomailla valtavasti huomiota ja ensimmäisessä vankilassa antamassaan haastattelussa joulukuussa Linda sanoi katuvansa, että oli liittynyt Isisiin.

Äitinsä ja siskonsa vankilassa tavannut Linda kertoi haluavansa palata kotiinsa mahdollisimman pian.

- En tiedä, miten sain niin typerän idean”, hän sanoi joulukuussa.

- Pilasin elämäni.

Linda on kotoisin Pulsnitzin pikkukaupungista, ja hän matkusti Syyriaan Istanbulin kautta 15-vuotiaana salaa vanhemmiltaan. Lahjakas tyttö oli tutustunut internetissä Isisin jäseniin ja radikalisoitunut.

ILTALEHTI
19.02.2018 klo 7:09
https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/201802192200755199
Tavallisten irakilaisten suhtautuminen näihin ISIS-ihmisiin on käsittääkseni hyvin laajasti synkeän armotonta. Erityisen tiukasti suhtaudutaan kuulemma ulkomailta alueelle tulleisiin ISIS-tyyppeihin, koska heidän ajatellaan tehneen tietoisen päätöksen ISIS:iin liittymisestä lentolipun hankkimisen, matkustamisen, rajan ylittämisen ja muun vastaavan konkreettisen toiminnan muodossa. Ymmärrän hyvin tavallisia irakilaisia, koska heistä monet ovat menettäneet sodassa läheisiään, kotejaan, heidän maansa on syösty kaaokseen, kokonaisia alueita on raunioina, maan taloudellinen tilanne on kurjistunut, terrori-iskuja tehdään edelleen, maan kansainvälinen maine on kokenut ison kolauksen jne.
Irakin joukot hurrasivat ottaessaan kiinni kirkuvan ISIS-Lindan.jpg
Irakin joukot hurrasivat ottaessaan kiinni kirkuvan ISIS-Lindan.jpg (57.39 KiB) Katsottu 1239 kertaa
Netissä on videoita Lindan kiinniotosta. Taustalla hurrataan suuresti ja kuuluu myös Lindan kovaa kirkumista. Linkki: https://www.independent.co.uk/news/worl ... 81186.html
Kauden kalasuositus: Jalostajan Saaristosilli & Sipulisilli

John Kimble
Hercule Poirot
Viestit: 2069
Liittynyt: La Helmi 03, 2018 5:19 pm

Re: Britannia: 15 v tyttö karkasi Syyriaan - anelee nyt palu

Viesti Kirjoittaja John Kimble » Ti Helmi 19, 2019 4:11 am

Näitä ei pidä missään nimessä päästää Eurooppaan. Mielellään ulkoistetaan täältäkin kaikki pois, mukaanlukien kantasuomalaiset irakkien sun muiden vaimot miehineen ja muu vokkimateriaali. Terrorismille ei saa antaa minkäänlaista kasvualustaa.
"Journalistiliitto vaatii, että ihmisiä kohdellaan lain edessä tasapuolisesti."
Sinikka kirjoitti:
Ke Loka 14, 2020 12:25 am
Olisi seisonut olla maallaan, mitäs tuli toiseen osavaltioon.

Inanna
Sammakkoprofessori
Viestit: 412
Liittynyt: Ma Heinä 24, 2017 5:38 pm

Re: Britannia: 15 v tyttö karkasi Syyriaan - anelee nyt palu

Viesti Kirjoittaja Inanna » Ti Helmi 19, 2019 11:06 am

Ei missään nimessä voi ottaa kotimaahan takaisin. Hän on vieraan valtion kansalaisena lähtenyt tekemään, tukemaan ja toteuttamaan laitonta kansanmurhaa kotimaansa ulkopuolelle.

Hänellä ei ole ollut mitään syytä taikka oikeutta moiseen tekoon. Ei kenelläkään ole.

Umpihullu ja äärimmäisen vaarallinen. Jos tulee takaisin, entä jos hän taas tekee "pikku virhearvion" ja jättää isisin ohjeilla kyhätyn pommin jonnekin kanssa kansalaisten yllätykseksi. Menetetään tämän mielipuolen takia ihmishenkiä ? Siis ei todellakaan kannata edes miettiä moista.

Vieno neito
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 155
Liittynyt: Ma Elo 04, 2008 3:02 am

Re: Britannia: 15 v tyttö karkasi Syyriaan - anelee nyt palu

Viesti Kirjoittaja Vieno neito » Ti Helmi 19, 2019 2:21 pm

Shamima Begum: ISIS bride ready to go to prison as she defends Manchester attack
https://www.express.co.uk/news/uk/10892 ... ISIS-syria
In an explosive interview, the 19-year-old also attempted to justify the Manchester terror attack and said she knew what she was doing when she ran away to Syria in 2015. Begum said she is ready to face a jail sentence if the UK lets her back and claimed she was a poster girl for ISIS recruitment. She likened the deaths of 22 innocent people at an Ariana Grande concert in 2017, most of whom were children, to the “women and children” being bombed in ISIS territory.

Begum told the BBC’s Quentin Sommerville: “I do feel that it's wrong that innocent people did get killed.

“It's one thing to kill a soldier that is fighting you, it's self-defence, but to kill the people like women and children, just people like the women and children in Baghuz that are being killed right now unjustly, the bombings. It's a two-way thing really.

"Because women and children are being killed back in the Islamic State right now and it's kind of retaliation.

“Like, their justification was that it was retaliation so I thought 'OK, that is a fair justification'."
...
She said the films portrayed a “good life” in the caliphate and that she was capable of making her own decisions.

Begum apologised to Britain for fleeing to join the jihadi group but continued to defend the terrorist organisation.

Vastaa Viestiin