Ryssä retkeilee Ruotsissa

Ei ehkä ne kaikkein laadukkaimmat ketjut. Sana on vapaa!

Valvojat: Raid, Moderaattorit

L'amourha
Hercule Poirot
Viestit: 2127
Liittynyt: To Elo 24, 2017 8:02 pm

Ryssä retkeilee Ruotsissa

Viesti Kirjoittaja L'amourha » Ti Elo 27, 2019 12:22 pm

Kaatopaikan kautta tarkastelemaan reipasta ja raikasta ulkoilmaelämää Huddingeen:

Poliisia odotti karmea näky öisellä leirintäalueella Ruotsissa – puolialaston nainen ulvoi, toinen nytkähteli auton ympärillä

Julkaistu: 27.8. 2:35


Poliisit eivät osanneet odottaa aivan tällaista näkyä ruotsalaisella leirintäalueella.
Kun ruotsalaispoliisit saapuivat leirintäalueelle Huddingessa, hieman Tukholman ulkopuolella, heitä odotti paikalla erikoinen näky.

Ensiksi poliiseja vastaan toikkaroi puolialaston kirkuva nainen. Sen jälkeen he näkivät miehen joka hakkasi autonlaseja ja tämän jälkeen toisen miehen, joka laahusti ympäriinsä vasaraa heristäen.

– Kaikki näytti pimeydessä kuin kauhuelokuvalta, poliisi kirjoittaa Facebookissaan.
Aftonbladetin mukaan poliisi oli hälytetty alunperin paikalle kirkuvan naisen vuoksi.

Kun partio saapui leirintäalueelle, he kuvailivat näkyä kuin kohtaukseksi ”The Walking Dead” -kauhusarjasta.

– Yksi nainen huusi ja raivosi ja nytkähteli auton ympärillä, toinen ulvoi maassa. Hallusinaatioita, oksennusta, hämmennystä, kirjoittaa Reine Berglund poliisin Facebookissa.

Kuitenkin kaiken takana ei ollut zombit, tai edes tarkoituksellinen huumeidenkäyttö.

Poliisi sai selville, että oudosti käyttäytyneet noin viisikymppiset venäläisturistit olivat vahingossa poimineet metsästä kärpässieniä ja tehneet niistä ruokaa.

– Oireet todellakin viittaavat punakärpässieneen, joka aiheuttaa hallusinaatioita, mutta on hyvin epätavallista, että sen sekoittaisi ruokasieneen, pohtii sieniasiantuntija Michael Krikorev Aftonbladetille.

– Kyseessä voi olla myös pantterikärpässieni tai ruskokärpässieni, jotka aiheuttavat samankaltaisia hallusinaatioita.

Kaikki luetellut kärpässienet ovat myös hyvin myrkyllisiä.

Neljä kärpässieniä syönyttä turistia vietiin samantien sairaalahoitoon. Poliisi pohtii Facebookissaan, että voi olla, että turistien kotimatka saattaa hieman myöhästyä.

– No good visit to Sweden (Ei hyvä reissu Ruotsiin), oli yksi turisteista saanut poliisille vielä soperrettua englanniksi.

Sanna-Leena Santapakka
https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006217430.html
Surfin' USA - Parasta waterboarding-musaa ikinä

Smirre
Tarkastaja Clouseau
Viestit: 700
Liittynyt: Su Syys 25, 2011 11:16 pm

Re: Ryssä retkeilee Ruotsissa

Viesti Kirjoittaja Smirre » Ti Elo 27, 2019 8:03 pm

Kärpässienistä punainen on oikein käsiteltynä jopa syötävä.Sitä on käytetty venäjällä ruokasienenä.Voihan sitä käyttää tietenkin huumeenakin,jos haluaa ottaa riskin.Että olikohan edes vahinko?Joissain tiedoissa sanotaan,että harhoja saattaa tulla myöhemminkin yllättäen.
Kun on myös keittämättä(eli ryöppäämättä) syötäviä kärpässieniä,ovatkohan luulleet sellaisiksi?Tai ukonsieni/akansieni on myös pienenä samantapainen pantterikärpässienen kanssa,ainakaan minä en niitä varmuudella erota.
Että paska reissu,mutta tulipa tehtyä.
Tua suamenkiäli on nii vaikiata.Mutta se onki keksitty kiäli.Agricolako sen loi?Tulevaisuuren kiälen määrää Afrigolat.

Chikatilo
Philip Marlowe
Viestit: 1236
Liittynyt: Ke Huhti 27, 2011 12:06 am

Re: Ryssä retkeilee Ruotsissa

Viesti Kirjoittaja Chikatilo » Ti Elo 27, 2019 9:27 pm

Rusokärpässienihän on syötävä sieni ainakin kypsennettynä. Vielä pahemmin voi myrkkysieniin sotkea savukärpässienen, joka myös syötävä. Oireet viittaavat kyllä vahvasti shamaanisienten nauttimiseen ja loveen lankeamisesta sai osansa myös kulkupeli.

Ryssähän syö edelleen myös pulkkosientä, vaikka sitä ei enää taida ravintoloissa olla tarjolla ainakaan omalla nimellään. Itsekin olen joskus vuosikymmenet sitten pectopahissa syönyt ruukussa haudutettuja kermaisia pulkkosieniä, eikä siitä isompia oireita ole tullut. Lajin "tappava myrkyllisyys" paljastui vasta myöhemmin kotimaassa. Ehkäpä pulkkosienten pitkäaikainen nauttiminen aiheuttaa väestötasolla lievää paranoiaa ja ajoittaista aggressiivisuutta.

"No good visit to Sweden." - Hyvä ja yleinen havainto, mutta ei aina johdu sienistä.
Kaikki sanomassa esitetty on mielikuvituksen tuotetta eikä sillä ole yhteyttä todellisiin tapahtumiin tai henkilöihin. Mahdolliset samankaltaisuudet ovat pelkkää sattumaa. Kirjoittaja on poliittisesti täysin korrekti.

Koen olevani herkkä runopoika.

Vastaa Viestiin