Bellingcat,valtiollinen propagandakoneisto

Ei ehkä ne kaikkein laadukkaimmat ketjut. Sana on vapaa!

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Avatar
sikakoira
6 miljoonan dollarin mies
Viestit: 4731
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Bellingcat,valtiollinen propagandakoneisto

Viesti Kirjoittaja sikakoira » Su Syys 01, 2019 5:18 pm

Kyseinen putiikki ansaitsee ihan oman ketjunsa joten aloitetaan

Mutta mikä on Bellingcat?
https://www.sinikivi.com/sinikiven-paak ... bellingcat
Lyhyesti sanoen Bellingcat –tutkimusyhteisö on valeuutistoimisto jonka tehtävä on tuottaa politisoítunutta ja väärennettyä materiaalia länsimaisen propagandan tarpeisiin. tai jos se halutaan suoraan sanoa niin kyseessä on trollitehdas.Elliot Higgins

Bellingcatin perustaja on lontoolainen Eliot Higgins, ja hänen tarinansa on kertomisen arvoinen. Higginsin taustoista ei paljoa netti tiedä. Se mainitsee vain että aiemmin hän oli vuokranvälittäjä, eli kaveri joka järkkää asuntoja maahanmuuttajille. Siitäkin tuli sittemmin kenkää, omasta vai yleisisistä syistä, sitä ei sentään kukaan tiedä, mutta Lontoossa kilpailu työpaikoista on kovaa ja irtisanomiset päivittäistä.

Niinpä sitä työtön mies istuksii himassa kalsarit jalassa ja miettii itselleen ajankulua. Elämä on nuohoamista joten aikansa kuluksi Higgins alkoi katsella läppäriltään Syyrian sodan videoklippejä youtubesta. Niistä hän sitten vähän bloggasikin mutta suosio lieni vain marginaalista. Sitten se sokea kanakin osuu kultajyvään kun hän eräältä videolta kykeni paljastamaan miten Syyriassa on käytetty kemiallisia aseita. Isot uutistoimistot tarttuivat asiaan ja työttömän miehen onni tuntui kääntyneen.

Edellinen oli Eliot Higginsin tarina. Varsinainen Bellingcat –tarina alkaa kun suursijoittaja George Soros huomasi nuoren lahjakkuuden. Soros on keskeinen tekijä Ukrainan kriisissä sillä hänen voi sanoa olleen pääarkkitehtina koko Maidanin vallankaappauksessa. Myöhemmin kun Ukrainan sisällissota junnasi paikallaan, oli tarpeen luoda jokin länsimainen ”taho” joka tuottaisi halutunlaista informaatiota länsimaisen mediakuluttajan manipuloimiseksi, sillä varsinainen –surullisenkuulu - Kiovan uutistoimisto alkoi menettämään mainettaan. Ottaen perustamispäivän ja tapahtumat huomioon, oli selvää että Bellingcat oli laajoissa kytköksissä Kiovan turvallisuuspalveluun, joka toimitti Bellingcatille lähes kaiken materiaalin, vaikka Higgins itse sanoo vain etsivänsä sitä internetistä. Manipulointi alkakoon.

Bellingcat lähti liikkeelle MH17 –tapauksesta. Se oli sen ensimmäinen tehtävä. Tässä voi pohtia muuatta yksityiskohtaa joka on hätkähdyttävä. Bellingcat perustettiin kaksi vuorokautta ennen MH17 –turmakoneen alasampumista. Ilmassa leijuu selkeä salaliittoteoria että koko yhteisö perustettiin syyllistämään venäläisiä koneen alasampumista jo ennen kuin koko kone oli edes alasammuttu. Itse en välttämättä pidä tätä muuna kuin varsin erikoisena yhteensattumana kunnes toisin todistetaan.

Ylämäki…

Kun sitten MH17 pudotettiin ja Bellingcat oli ollut olemassa kokonaisen vuorokauden niin Higgins tarttui toimeen. Äkkiäkös Bellingcat –tutkimusryhmä julkisti kuvan jossa sepataristisotilas vartioi lavettia pro-separatistien puolella. Tosin kuvassa oli ukrainalaissotilas, kuva oli otettu kuukausia aiemmin ja lavettikin oli Kiovan joukkojen vempele. mutta osui ja upposi länsimedian sivuilla ja kiukustuneet lukijat huusivat kuorossa, että vieläkö me tarvitsemme enempiä todisteita separatistien roolista. Sitten ilmaantui Bellingcatin välityksellä salamyhkäinen puhelinkeskustelu jossa separatistijohtaja ja venäläiskenraali pohtivat mitä tulikaan alasammuttua. Lopulta ilmaantui sitten tämä videosarja venäläisestä `aavelavetista´ joka lienee meille tutumpi?

Kuva
Bellingcatin ensiesiintyminen tapahtui tämän kuvan avulla. Se väitti tätä kuvaa todisteeksi separatistien BUK-ohjukseksi, mutta joka sittemmin todistettiin ihan muuksi... pää oli avattu uuden firman kunniaksi sillä että ensimmäinen uutiskuva oli heti väärennös.

Kuin pisteeksi iin päälle Bellingcat julkisti vieläpä savuvana-kuvan jossa BUK-ohjus on juuri irronnut ja matkalla kohti lentokonetta. Tosin kriitikot totesivat että savuvana voi johtua myös siitä, että se on otettu hiilikaivoksen liepeillä mutta luultavimmin savun on tehnyt alueella tykistön rumputuli. 152 –millinen on juuri osunut jonnekin.

Osa mediatempauksista meni komiikankin puolelle. Yksi oli tämä missä vihreitä miehiä haudattiin salaa venäläisille hautausmaille ja niissä vartioivat asetoverit, etteivät vain toimittajat pääse paikalle. Koko tarina oli tyystin hullunkurinen ja Bellingcatin käsialaa. Meni Higgins niinkin pitkälle että jopa julkaisi kokonaisia nimiluetteloita kaatuneista mutta pienellä tarkistuksella ne selvisivät venäläisten jalkapallojoukkueiden pelaajaluetteloiksi, hanke kaatui tältä osin.

Yksi keskeinen tekijä Bellingcatilla on toistuvasti ollut venäläisten vastavetojen toteaminen valehteluksi tai väärentekyksi. Tämä yleensä tehdään varsin köykäisin perustein mutta sen ei tarvitsekaan vakuuttaa kuin länsimaiset kansalaiset. Tässä mielessä sen rooli trollitehtaana on kiistaton.

ja alamäki…

Sitten tuli hassi. Bellingcat ryhtyi aina vaan röyhkeämmäksi ja laajensi videoiden puolelle. Ensimmäisenä asialla taisi olla BBC joka havaitsi niissä manipuloinnin makua, ja veti videon äkkiä pois. Vahinko oli kuitenkin jo tapahtunut. Yksi jos toinen mediatalo alkoi tarkistamaan kuvia ja huomasi joutuneensa petetyksi.

Virallinen anteeksipyyntö tuli der Spiegeliltä. Nöyrästi sen päätoimittaja pyysi lukijakunnaltaan anteeksi että olikin haksahtanut Higginsin kuvamanipulointeihin. Lupasi että tästedes lehti keskittyy lähteiden tarkistamiseen paremmin ja pysyttelee kaukana Higginsin kaltaisista huijareista.Tiettävästi tällä taholla on nykyisin porttikielto kaikkiin laaadukkaisimpiin mediataloihin. Se että suomalaislukija ei ole näistä kuullut – tai edes suomalaistoimittaja – johtuu hyvin yksinkertaisesta syystä. Bellingcatin väki on ällistyttävän hyvä manipuloimaan Googlen kaltaisia hakukoneita ja saa olla suhteellisen ovela ja kekseliäs hakusanojen suhteen kaivaakseen tästä yhteisöstä jotakin kriittisempääkin.

Yhteenvetoa

Vaikka kyseessä on yhteisö joka on jäänyt sen tuhat kertaa kiinni väärentämisetä ja manipuloinnista, ei se ole millään muotoa nakertanut sen arvovaltaa. Sitä on jopa siteerattu sinänsä korruptoituneessa MH17 –tutkimuksessa, mediatalot käyttävät sen tuottamaa aineistoa ja käytännössä sen tuottama materiaali dominoi lähes kaikkia nettikeskusteluja mitä tulee Ukrainan tai Syyrian kaltaisiin konflikteihin.

Vaan miten tämänkaltainen huijarifirma voi selvitä kerta toisensa jälkeen? Syy on tietenkin rahassa tai pikemmin rahoittajissa jotka omistavat yhtä lailla mediataloja joille annetaan selviä määräyksiä uutisoinnissa. Suuri yleisö, joka joutui varsin rajuun propagandamyllytykseen on pääosin ehdollstettu ajattelemaan kuka on tarinan hyvä ja paha, ja sen maailmankuvaan uppoaa helpolla huonompikin materiaali jos se tukee omia näkemyksiä. Kollektiivisesti sotapropaganda takavuosina on traumatisoinut pysyvästi osan väestöä ja on sen myötä kadottanut kyvyn ajatella kriittisesti mikäli väittämä ei tue omaa maailmankuvaa.

Kritiikkiin on silti syytä. Kun jonkin asian, valokuvan, nauhoitteen, videoklipin ym ym takana on Bellingcat –tutkimusyhteisö, on hyvä olla erittäin kriittinen aineistoa kohtaan. Kyse on kuten sanoin valeuutistoimistosta ja kaikkeen materiaaliin uskominen on omalla vastuulla. Pitäisi olla aika selvää että taho joka toistuvasti jää kiinni väärennöksistä, ei sen materiaaliin ole luottamista muutenkaan.

Jukkis
Tästä lafkasta löytyy paljon huvittavaa materiaalia.Huvittavaa on myös median tapa käsitellä kyseistä viritelmää
https://wikispooks.com/wiki/Bellingcat
Bellingcat is a supposedly amateur run, supposedly independent, source of image analyses on controversial images. Its operator, Eliot Higgins has been praised by The New York Times, The Washington Post and The Guardian. He was the subject of a BBC piece on 27 September 2018.[1] Robert Parry termed Bellingcat's analysis of satellite photos about Malaysia Airlines Flight 17 an "amateurish [and] anti-Russian... fraud".[2] Another commentator claimed that Higgins has constantly been a source of dis/misinformation on Syria and Ukraine: "It's not so much ‘Bellingcat’ as ‘smell a rat’."[3]
A theory from a group of scientists is just that: a theory. Believing the opinion of that group without critical verification is just that: belief.
Dr John Lee

damfin
Sherlock Holmes
Viestit: 3445
Liittynyt: Ke Elo 10, 2011 1:04 am

Re: Bellingcat,valtiollinen propagandakoneisto

Viesti Kirjoittaja damfin » Su Syys 01, 2019 6:36 pm

Huvittavaa ovat nuo lähteet joista tuota "huvittavaa" materiaalia joudut kaivamaan, vähän niinkuin etsisit pahkasian ilmoita-palstalta ladaasi uutta kampiakselia, löydöksesi ovat lähes yhtä hyvää huumoria :mrgreen: :lol:

sinikivi ja wikipoops :mrgreen:
Yritin tähän allekirjoitusta, mutta kuulakärkikynä naarmutti näytön, ja tussilla tehty jäi tuohon näytölle eikä näy viesteissä...

Avatar
sikakoira
6 miljoonan dollarin mies
Viestit: 4731
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: Bellingcat,valtiollinen propagandakoneisto

Viesti Kirjoittaja sikakoira » Su Syys 01, 2019 8:45 pm

https://wikispooks.com/wiki/Bellingcat
On loisto lähde avustamaan tutkimuksia Bellingcatin "uskottavuudesta" :lol:
A theory from a group of scientists is just that: a theory. Believing the opinion of that group without critical verification is just that: belief.
Dr John Lee

damfin
Sherlock Holmes
Viestit: 3445
Liittynyt: Ke Elo 10, 2011 1:04 am

Re: Bellingcat,valtiollinen propagandakoneisto

Viesti Kirjoittaja damfin » Su Syys 01, 2019 8:56 pm

sikakoira kirjoitti:https://wikispooks.com/wiki/Bellingcat
On loisto lähde avustamaan tutkimuksia Bellingcatin "uskottavuudesta" :lol:
Ymmärrät sentään itsekkin nauraa tuolle loistolähteellesi :lol:
Yritin tähän allekirjoitusta, mutta kuulakärkikynä naarmutti näytön, ja tussilla tehty jäi tuohon näytölle eikä näy viesteissä...

Avatar
CharlesBronson
Lovejoy
Viestit: 1742
Liittynyt: Su Touko 10, 2015 4:58 pm

Re: Bellingcat,valtiollinen propagandakoneisto

Viesti Kirjoittaja CharlesBronson » Su Syys 01, 2019 9:10 pm

damfin kirjoitti:Huvittavaa ovat nuo lähteet joista tuota "huvittavaa" materiaalia joudut kaivamaan, vähän niinkuin etsisit pahkasian ilmoita-palstalta ladaasi uutta kampiakselia, löydöksesi ovat lähes yhtä hyvää huumoria :mrgreen: :lol:

sinikivi ja wikipoops :mrgreen:
Koskaan en jaksa yllättyä teknisen tietämyksesi tasosta. :D

Ladan kampiakselit ovat moottorin kestävin osa, joten en ymmärrä pointtiasi.
it's my car !

damfin
Sherlock Holmes
Viestit: 3445
Liittynyt: Ke Elo 10, 2011 1:04 am

Re: Bellingcat,valtiollinen propagandakoneisto

Viesti Kirjoittaja damfin » Su Syys 01, 2019 9:22 pm

CharlesBronson kirjoitti:
damfin kirjoitti:Huvittavaa ovat nuo lähteet joista tuota "huvittavaa" materiaalia joudut kaivamaan, vähän niinkuin etsisit pahkasian ilmoita-palstalta ladaasi uutta kampiakselia, löydöksesi ovat lähes yhtä hyvää huumoria :mrgreen: :lol:

sinikivi ja wikipoops :mrgreen:
Koskaan en jaksa yllättyä teknisen tietämyksesi tasosta. :D

Ladan kampiakselit ovat moottorin kestävin osa, joten en ymmärrä pointtiasi.
Jos sinulle ei ole tuttua pahkasika-huumoria tuo ladan kampiakseli niin minkäs sille voi, ehkä sinua on kiinnostanut anttilan postimyyntikuvastot enemmän kuin pahkasika lehti.

Kerrotaan nyt kuitenkin mihin tuo liittyi, eli pahkasika-lehdessä oli joskus muinoin sanomalehtien ostetaan ja myydään palstaa imitoiva sivu, jossa muiden koomisten ilmoitusten joukossa yhtenä parhaimmista (minun mielestäni) oli tuo:
"myyn vittumaisen anopin, tai vaihdan suoraan lada 1200:sen kampiakseliin, myös laakerivikaiset huomioidaan"
:mrgreen:

Mielestäni noiden sinikiven ja wikispooksin käyttö lähdeaineistona on lähes saman kaltaista huumoria :lol:
Yritin tähän allekirjoitusta, mutta kuulakärkikynä naarmutti näytön, ja tussilla tehty jäi tuohon näytölle eikä näy viesteissä...

Avatar
CharlesBronson
Lovejoy
Viestit: 1742
Liittynyt: Su Touko 10, 2015 4:58 pm

Re: Bellingcat,valtiollinen propagandakoneisto

Viesti Kirjoittaja CharlesBronson » Su Syys 01, 2019 9:29 pm

damfin kirjoitti:
Jos sinulle ei ole tuttua pahkasika-huumoria tuo ladan kampiakseli niin minkäs sille voi, ehkä sinua on kiinnostanut anttilan postimyyntikuvastot enemmän kuin pahkasika lehti.

Kerrotaan nyt kuitenkin mihin tuo liittyi, eli pahkasika-lehdessä oli joskus muinoin sanomalehtien ostetaan ja myydään palstaa imitoiva sivu, jossa muiden koomisten ilmoitusten joukossa yhtenä parhaimmista (minun mielestäni) oli tuo:
"myyn vittumaisen anopin, tai vaihdan suoraan lada 1200:sen kampiakseliin, myös laakerivikaiset huomioidaan"
:mrgreen:

Mielestäni noiden sinikiven ja wikispooksin käyttö lähdeaineistona on lähes saman kaltaista huumoria :lol:
Taidat muistaa väärin.
Ladan kampurassahan on irtolaakeriliuskat, kuten lähes kaikissa muissakin, joten kampura ei voi olla laakerivikainen.
Ainoastaan liukupinnat voivat olla viallisia.

Eli: Mitä tarkoitat tällä "huumorilla"?
it's my car !

damfin
Sherlock Holmes
Viestit: 3445
Liittynyt: Ke Elo 10, 2011 1:04 am

Re: Bellingcat,valtiollinen propagandakoneisto

Viesti Kirjoittaja damfin » Su Syys 01, 2019 11:45 pm

CharlesBronson kirjoitti:Taidat muistaa väärin.
Ladan kampurassahan on irtolaakeriliuskat, kuten lähes kaikissa muissakin, joten kampura ei voi olla laakerivikainen.
Ainoastaan liukupinnat voivat olla viallisia.

Eli: Mitä tarkoitat tällä "huumorilla"?
Liukulaakeri koostuu kahdesta toisiaan vasten liukuvasta liukupinnasta, ja kun se toinen pinta on siinä laakeriliuskassa niin missä veikkaat sen toisen pinnan olevan?
10 pisteen vihje, olisiko se siinä kampiakselissa? no kyllä vain, siihenhän se on sorvattu ja hiottu, ja usein jos se laakeri kerkeää korkkaamaan kunnolla niin vioittuu myös se kampiakselin laakeripinta, jolloin sen joutuu koneistamaan ja käyttämään pykälää paksumpia laakeriliuskoja, tai vaihtamaan koko kampiakselin.
Eli laakerin kalkatuksen kuullessasi ja öljynpainevalon palaessa kannattaa se moottori sammuttaa välittömästi, vaikka olisi ladan moottori, ettei käy kuten tämän ilmoituksen jättäjälle :mrgreen:
Liitteet
ladan kampiakselia kaivaten
ladan kampiakselia kaivaten
2106722017.jpg (46.89 KiB) Katsottu 2689 kertaa
Yritin tähän allekirjoitusta, mutta kuulakärkikynä naarmutti näytön, ja tussilla tehty jäi tuohon näytölle eikä näy viesteissä...

tötterö
Philip Marlowe
Viestit: 1161
Liittynyt: Pe Elo 30, 2013 9:11 am

Re: Bellingcat,valtiollinen propagandakoneisto

Viesti Kirjoittaja tötterö » Ma Syys 02, 2019 7:03 pm

Nää topikit on kyllä kaikkein parhaimpia jossa wikipedia rillipäät etsivät kuumeisesti sanastoa toistaan nokittamaan.
Tekniikan ymmärräys on pyörä nolla mutta pätemisen tarve yli 10.
Harmi kun nämä löytävät netistä sen mistä eivät itse mitään ymmärrä, eli lähes kaiken tekniikasta :)))

John Kimble
Charlien Enkeli
Viestit: 1869
Liittynyt: La Helmi 03, 2018 5:19 pm

Re: Bellingcat,valtiollinen propagandakoneisto

Viesti Kirjoittaja John Kimble » Ma Syys 02, 2019 7:54 pm

Lyhyesti sanoen Bellingcat –tutkimusyhteisö on valeuutistoimisto jonka tehtävä on tuottaa politisoítunutta ja väärennettyä materiaalia länsimaisen propagandan tarpeisiin.
Miten eroaa ihan mistä tahansa muusta valtamediasta?
"Journalistiliitto vaatii, että ihmisiä kohdellaan lain edessä tasapuolisesti."

Avatar
CharlesBronson
Lovejoy
Viestit: 1742
Liittynyt: Su Touko 10, 2015 4:58 pm

Re: Bellingcat,valtiollinen propagandakoneisto

Viesti Kirjoittaja CharlesBronson » Ma Syys 02, 2019 8:54 pm

tötterö kirjoitti:Nää topikit on kyllä kaikkein parhaimpia jossa wikipedia rillipäät etsivät kuumeisesti sanastoa toistaan nokittamaan.
Tekniikan ymmärräys on pyörä nolla mutta pätemisen tarve yli 10.
Harmi kun nämä löytävät netistä sen mistä eivät itse mitään ymmärrä, eli lähes kaiken tekniikasta :)))
Kyllä juttu on niin, että olen eräänkin moottorin kasannut, ja tiedän , että kampurassa on kaulat, eikä laakeria.
it's my car !

damfin
Sherlock Holmes
Viestit: 3445
Liittynyt: Ke Elo 10, 2011 1:04 am

Re: Bellingcat,valtiollinen propagandakoneisto

Viesti Kirjoittaja damfin » Ma Syys 02, 2019 9:42 pm

CharlesBronson kirjoitti:
tötterö kirjoitti:Nää topikit on kyllä kaikkein parhaimpia jossa wikipedia rillipäät etsivät kuumeisesti sanastoa toistaan nokittamaan.
Tekniikan ymmärräys on pyörä nolla mutta pätemisen tarve yli 10.
Harmi kun nämä löytävät netistä sen mistä eivät itse mitään ymmärrä, eli lähes kaiken tekniikasta :)))
Kyllä juttu on niin, että olen eräänkin moottorin kasannut, ja tiedän , että kampurassa on kaulat, eikä laakeria.
Tietämyksesi tason paljasti tuo ensimmäinen väite jossa sanoit ladan kampiakselin olevan moottorin kestävin osa, turha siinä nyt enää on yrittää nokittaa millään kauloilla ja laakeriliuskoilla, kun laakerivikaisia koneita korjanneen kyllä pitäisi ymmärtää että laakeriliuskan kuluminen/korkkaaminen hyvin usein aiheuttaa myös sen kampiakselin "kaulan" eli laakeripinnan vioittumisen, ja jos se vioittuu riittävän pahasti sitä ei enää voi hioa tai edes sorvata kuntoon ja laakeroida uudestaan, siksi niitä kampiakselista tehtyjä tuhkakupin jalkoja sun muita koristeita oli hyvin yleisesti entisaikojen korjaamojen nurkalla.

Ladan konetta minäkään en kyllä ole ikinä remontoinut, mutta aikoinaan tuli kyllä useitakin koneremontteja länsiautoihin tehtyä, muutamakin lohko ja kampiakseli käytettyä koneistamolla ja uusia laakeriliuskoja asenneltua, varsinkin mersun dieselin ensimmäinen käynnistys koneremontin jälkeen oli aina sellainen pientä jännitystä nostattava tilanne kun paja nyt ei ollut puhtaudeltaan varsin optimaalinen koneremonttia ajatellen, ahdas autotalli johon auton keula mahtui, eli aina oli pieni riski siitä että kone kilahtaa samantien ennen kuin öljyt ehtii kunnolla kiertää kaikkiin laakereihin.
Neuvostoautoistakin sen verran tuli kokemusta, että mossen 1500:n kone oli melkoista pata-rautaa, laakerivian seurauksena tuli katkennut kiertokanki lohkon kupeesta läpi mutta mosse kulki silti viimeiset kilometrinsä ajamalla kotipihaan, koneremonttia en kyseiseen koneeseen kyllä enää viitsinyt yrittää, toki joku kyläseppähän sen lohkon olisi vielä hitsannut kuntoon mutta onneksi toimiva kone löytyi paikalliselta purkaamolta :mrgreen:

Tulikos tämä ketju nyt ihan paskottua näillä laakerijutuilla, olisikos sikakoiralla vielä jotain aiheeseen liittyvää hauskaa lähdeviitettä bellingcatia koskien? :lol:
Yritin tähän allekirjoitusta, mutta kuulakärkikynä naarmutti näytön, ja tussilla tehty jäi tuohon näytölle eikä näy viesteissä...

Vastaa Viestiin