Opiskelijan ruumis löytyi asuntolasta Uudessa-Seelannissa, oli ollut kuolleena kaksi kuukautta

Ei ehkä ne kaikkein laadukkaimmat ketjut. Sana on vapaa!

Valvoja: Moderaattorit

JosefMengele

Opiskelijan ruumis löytyi asuntolasta Uudessa-Seelannissa, oli ollut kuolleena kaksi kuukautta

Viesti Kirjoittaja JosefMengele »

Lopulta haju paljasti, että jotain on pielessä.

Kukaan ei ollut kaivannut ensimmäisen vuosikurssin opiskelijaa Canterburyn yliopistossa Christchurcissa Uudessa-Seelannissa pitkään aikaan.

Samassa asuntolassa asuvat opiskelijat alkoivat jossain vaiheessa ihmetellä hajua ja paikalle kutsuttiin viranomaiset. Opiskelija löytyi huoneestaan kuolleena, mutta ruumis oli jo niin pitkällä mätänemistilassa, että henkilöllisyys varmistettiin DNA:n ja hammasrekistereiden avulla.

Arvioiden mukaan opiskelija oli ollut kuolleena noin kaksi kuukautta.

Uuden-Seelannin opetusministeri Chris Hipkins kertoo olevansa todella järkyttynyt ja haluaa yliopiston tekevän perinpohjaisen selvityksen tapauksen olosuhteista. Asuntolassa oli muun muassa täysi hoito, mukaan lukien kaikki ateriat.

”Pidämme huolta kuin paimenet
The Stuff-verkkojulkaisun mukaan opiskelijat ovat todella huolissaan heille tarjotun palvelun laadusta.

– Meillä ei ole mitään tietoa siitä, kuka tätä paikkaa hoitaa. Aikuisia ei koskaan näy asuntolalla. Suurin osa kommunikoinnista tapahtuu Facebook-sivun kautta ja yleensä viestit käsittelevät huoltoon liittyviä asioita, kertoo yksi opiskelija.

Asuntolaa pitää australialainen yritys, joka laskuttaa asumisesta ja ylläpidosta noin 10 000 euroa 41-viikkoisesta lukuvuodesta.

Kyseisessä asuntolassa on 108 huonetta ensimmäisen vuosikurssin opiskelijoille ja yritys kertoo pitävänsä heistä huolta ”kuin paimenet”.

Yritys ei vastannut verkkojulkaisun yhteydenottopyyntöihin.

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/a17 ... 7ac85ffe99