Huumepoliisipäällikkö Jari Aarnion lahjusjupakka

Jari Aarnion tapaukseen liittyvät ketjut tänne

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Avatar
Kuolemannaakka
Agentti Scully
Viestit: 8529
Liittynyt: Ma Touko 31, 2010 10:43 pm

Re: Huumepoliisipäällikkö Jari Aarnion lahjusjupakka

Viesti Kirjoittaja Kuolemannaakka » Ti Elo 13, 2019 10:24 pm

teppo kirjoitti: Mukava, että keskusteluun osallistuu uusia naamoja, joille koko tapaus on täysin vieras. Aarnio nimenomaan kiisti, että hän olisi vastaillut näihin ns. vasikkaluureihin muuta kuin ihan satunnaisesti. Korkeintaan on ollut ehkä samassa autossa, kun joku alainen on niillä tekstaillut. Ulkomaanlomien tekemisiä ei ole käräjillä käsitelty.
Huomaatko, että minä kyselen, en väitä, kuten eräissä muissa ketjuissa olevat, joille tapaus on täysin vieras? Eli haluan siis selvittää asioita itselleni.

Näissä lomareissuissaan Aarnio ei voi voittaa: jos hän pitää yhteyttä, häntä syytetään yhteydenpidosta, jos hän ei pidä, häntä syytetään siitä, että puhelimet ovat hiljaa=)


Onko selvitetty/julkistettu, millä puhelimilla Kauppi, Runeberg ja Verlin olivat yhteydessä Romanoon, Sievälään ja Vilhuseen? Täytyyhän se olla selvitetty. Mikä heidän paikantumisistaan tekee erilaiset kuin oletetun Pasilan miehen? Siis miksi heidän yhteydenpitonsa tuomittuihin rikollisiin ei tee heistä huumekauppiaita? Miksi oikeus on päätynyt siihen, etteivät he olleet Aarnion rikoskumppaneita?

Ja sitten vielä haluaisin tietää tärkeimmän syyn sille, miksi Sievälä ja Vilhunen tuomittiin. Löytyikö heiltä näitä tynnyrihuumeita, vai oliko kyse jonkun aikaisemmin tuomitun kertomuksesta ja yhteydestä ns. Pasilan mieheen? Jäivätkö he kiinni tässä Aarnio-jutussa vai jo aikaisemmin?
Lataa ilmainen 310-sivuinen nettikirja Ulvilan surmasta! 8 vuoden tutkimuksen tulos, runsaasti ennen julkaisematonta materiaalia!
https://drive.google.com/file/d/1L55vVw ... FGYkb/view


Älä usko mitä sanon, tutki mitä sanon

Avatar
CSI
Sherlock Holmes
Viestit: 3010
Liittynyt: To Tammi 10, 2013 11:04 am

Re: Huumepoliisipäällikkö Jari Aarnion lahjusjupakka

Viesti Kirjoittaja CSI » Ti Elo 13, 2019 10:59 pm

Kuolemannaakka kirjoitti:
CSI kirjoitti: Totean vain, että on Aarnion tuomio on hyvin perusteltu ja on paljonkin mitä Aarnio ei pysty selittämään. Ihan vain knoppipoimintona tolkuttoman määrän rahaa lahjoittaneen miljoonäärin nimeä tai ulkonäköä Aarnio ei pysty kertomaan tai miksi puhelimet vaikenivat aina kun hän oli esim. ulkomaanmatkalla.
No MIKSI ne puhelimet vaikenivat aina kun Aarnio oli ulkomaanmatkalla? Eikös se voisi kertoa siitäkin, että lomamatkallaan Aarnio ei hoida työasioita, kuten eivät muutkaan työntekijät?
Boldattu kohta tekstissäsi:
Sellaista johtopäätöstä ei voi tehdä, koska vaikeminen täytyy ymmärtää oikeassa merkityksessään. Puhelimet vaikenivat telekuuntelun vinkkelistä katsoen. Mutta kyllä ne on voitu viedä ulkomaille ja niillä jatkaa viestittelyä. Se ei luonnollisesti takerru suomalaiseen telekuunteluun.

Mutta jotta pääasia ei unohtuisi sinun koittaessasi etsiä saivartelun aihetta:
Aarnioon tämä telekuuntelu-vaikeneminen kytkee puhelimet vahvasti. Kysyttäessä Aarniokaan ei osannut keksiä mitään nönnöön-teoriaa.

Onhan se aika merkillistä, että alaisetkin lakkaisivat puhelimia käyttämästä vain koska Aarnio on ulkomailla...sitä ei usko varmaan annelistikaan?
Pieni Liekki annelistisen rikostutkinnan perusteellisista menetelmistä:
"Minä en ole nähnyt tuomiota, mutta aiheeseen perinpohjaisesti perehtymällä..."

pop
Komisaario Köster
Viestit: 1842
Liittynyt: To Helmi 19, 2015 4:25 pm

Re: Huumepoliisipäällikkö Jari Aarnion lahjusjupakka

Viesti Kirjoittaja pop » Ti Elo 13, 2019 11:42 pm

ei ole juurikaan puhuttu että esim muut olisivat olleet vilhuseen yhteydessä, sama koskee muistaakseni Sievälää (vaikka väitti antaneensa luurin runebergille, ainakin Kortekallio-Lampea.
Kin asia on kerta julkinen, tuokoot esiin "ne muut luurit". Jos huumemyynnin ohessa oli tiedottajatoimintaa, niinkuin taisi ollakin, tämä uskoakseni hoitui Aarnion kautta.

Sievälä tuomittiin jo tynnyri 1 vahvoilla näytöillä.

teppo
C.S.I. -tasolla
Viestit: 2740
Liittynyt: La Heinä 21, 2007 5:38 pm

Re: Huumepoliisipäällikkö Jari Aarnion lahjusjupakka

Viesti Kirjoittaja teppo » Ti Elo 13, 2019 11:53 pm

Kuolemannaakka kirjoitti: Näissä lomareissuissaan Aarnio ei voi voittaa: jos hän pitää yhteyttä, häntä syytetään yhteydenpidosta, jos hän ei pidä, häntä syytetään siitä, että puhelimet ovat hiljaa=)
Aarnion mukaan puhelimet olivat pääsääntöisesti hänen alaisillaan, ja hänellä itsellään lähinnä loma-aikaan. Siihen tarinaan yhteydenpito tosiaan sopii aika huonosti. Vielä huonommin sopii se, että viestittely tapahtuu paikoissa ja aikoina, joissa alaiset todistettavasti eivät ole. Vielä erikoisempaa olisi, että alaiset ja heidän vasikkansa lopettaisivat yhteydenpidon siksi aikaa, kun Aarnio on pois maasta ja aloittaisivat taas heti, kun mies on taas Suomessa.
Kuolemannaakka kirjoitti: Onko selvitetty/julkistettu, millä puhelimilla Kauppi, Runeberg ja Verlin...Miksi oikeus on päätynyt siihen, etteivät he olleet Aarnion rikoskumppaneita?
Kyseisiä henkilöitä ei syytetty huumerikoksista.

Avatar
CSI
Sherlock Holmes
Viestit: 3010
Liittynyt: To Tammi 10, 2013 11:04 am

Re: Huumepoliisipäällikkö Jari Aarnion lahjusjupakka

Viesti Kirjoittaja CSI » Ke Elo 14, 2019 10:45 pm

teppo kirjoitti:
Kuolemannaakka kirjoitti:
Kuolemannaakka kirjoitti: Onko selvitetty/julkistettu, millä puhelimilla Kauppi, Runeberg ja Verlin...Miksi oikeus on päätynyt siihen, etteivät he olleet Aarnion rikoskumppaneita?
Kyseisiä henkilöitä ei syytetty huumerikoksista.
Jos nyt avataan vähän paremmin asiaa niillekin, joille oikeudenkäyntikaari ei ole sitä tutuinta arkea. Tepon sinänsä kuivakat one-linerit ovat 100% asiaa, mutta eivät varmasti aukene ihan kaikille, jotka eivät ole asioista perillä. Annelisteista 98%:lle noiden onelinereiden informaatiosisältö mennee hiusrajasta yli niin että viheltää...

Kyseiset herrat eivät olleet syytteessä, ei tämä prosessi heitä koskenut. Oikeus ei tyypillisesti ota yhtään mihinkään sivupolkuun kantaa vaan keskittyy pääasiaan: syytteessä olevan syyllisyyden puntarointiin.

Asiasta on ihan turha jauhaa shaibaa lisää. Osoitatte vain oman tyhmyytenne, jos ette suostu käsittämään, mitenkä oikeus toimii. Nicht Schuldig osoittaa tässä asiassa muuten suurinta typeryttä: hänen oletusarvonsa ja lähtökohtansa tuntuu olevan, että oikeus rupeaisi kaikkia maailman asioita ratkomaan meneillään olevan rikosjutun aikana. Ei rupea. Jutuille ei tulisi ikinä loppua, jos oikeus alkaisi sellaisia touhuamaan.

Eikä oikeus ala muutenkaan itse mitään (esi)tutkintoja tekemään. Se ratkoo asiansa esitutkintamateriaalin ja muun sille nenän eteen kannetun näytön ja todistelun perusteella. Oikeus oma-aloitteisesti ei pääsääntöisesti tongi yhtään mitään. Joskus harvakseltaan oikeus saattaa jalkautua esim. tutkimaan thai-poimijoiden asutustilojen ankeutta ihan omin silmin. Sellaista se saattaa toki tehdä. Ei muuta. Eikä tasan varmasti pistä mopoa keulimaan ja alakkin yhtä-äkkiä tutkimaan jonkun todistajana oikeuteen tulleen ihmisen mahdollista rikollisuutta ja muuta täysin hämärää. Miten kehtaat Nicht Schuldig edes skenarioida moisia? Etkö käsitä oikeasti mistään mitään kun noin tolkuttomia esität?
Pieni Liekki annelistisen rikostutkinnan perusteellisista menetelmistä:
"Minä en ole nähnyt tuomiota, mutta aiheeseen perinpohjaisesti perehtymällä..."

Avatar
Kardemumma
Poliisikoira Rex
Viestit: 586
Liittynyt: Ma Tammi 28, 2019 8:59 am

Re: Huumepoliisipäällikkö Jari Aarnion lahjusjupakka

Viesti Kirjoittaja Kardemumma » Pe Elo 30, 2019 12:50 am

Jari yritti viitata tähän yhteen suomalaiseen liikemieheen, jota tosiasiallisesti rakensi henkilöhahmoksi Kalve Kurkon roolihahmolla. Oikeasti Aarniolla ei ollut mitään tekoa 90-luvun Virossa. Tämmöinen hahmo kuin mitä Jari puki Virossa toimineeksi "vaikuttajaksi" eli todellisuudessa kotimaan liiketoiminnalla vuosikymmeniä. Ja tuohon aikaan Jari oli vain tavallinen rivikyttä. Noista ajoista (Virossa) on hengiltä eräs Meelis Lao, jolta voi jokainen toimittaja kysyä nämä asiat. Tämä "Veiko" oli vain 90-luvun Virossa erään pienen, Venäjältä tulleen rikollisporukan huumekauppias. Hän myöskin tunsi tavalla tai toisella tämän myöhemmin tällä vuosikymmenellä mattoon käärityn miehen sieltä Itämerestä, sieltä 90-luvun Virosta..

pop
Komisaario Köster
Viestit: 1842
Liittynyt: To Helmi 19, 2015 4:25 pm

Re: Huumepoliisipäällikkö Jari Aarnion lahjusjupakka

Viesti Kirjoittaja pop » Pe Elo 30, 2019 2:11 pm

Ihän mahdollinen skenaario. Mattoon kääritty liikemies ei ollut Kalev Kurg, joka ammuttiin kotipihalleen, jos sitä meinasit.
Tekstin alkuosa jo ihan spekulaationakin uskottava.

Sivustamulkoilija
Sammakkoprofessori
Viestit: 405
Liittynyt: To Kesä 21, 2018 1:57 pm

Re: Volkan Ünsalin tapaus - lokakuu 2003

Viesti Kirjoittaja Sivustamulkoilija » Ma Syys 30, 2019 11:22 am

Tuomion Pasuuna kirjoitti:
Ke Huhti 24, 2019 1:05 pm
En ole suinkaan varma, onko Aarnio syyllistynyt avunantoon murhaan vai ei. On ihan mahdollista, että oikeus päätyy siihen, että hän on laiminlyönyt jotain virkavelvollisuuksiaan, mutta osallisuus ei silti ole sillä tasolla, että avunanto murhaan täyttyisi. On myös mahdoton arvioida todisteita ennen kuin ne on julkaistu.

Mutta on aivan ensiarvoisen tärkeää, että asia selvitetään oikeudessa. Minun on tosiaan vaikeaa kuvitella, mikä voisi olla sellainen rikos, joka olisi tärkeämpi tutkia kuin epäily siitä, että korkea poliisiviranomainen on ehkä osallinen murhaan? :shock: Ei sellaista vain voi painaa villaisella.
Aarnion huumetuomio tuli kyllä ihan väärin perustein,siis minun mielestä.eikös niin mene,että syyttäjällä on se todistus taakka,eli lähtökohtaisesti sen pitäis aukottomasti pystyä todistaan syytetyn syyllisyys eikä niin että syytetyn pitäis pystyä todistaan syyttömyytensä,siis lähtökohtaisesti.ja näin ei todellakaan asiat mennyt tynnyri hässäkässä,vain ja ainoastaan yksi tynnyri jäi poliisin haaviin ja tuomio tuli 4ljän tynnyrin mukaan koska poliisi piti varmana asiana sitä että nämä 3 tynnyriä mitkä ei jääny kiinni,niin on niitten(ja oikeuden)mielestä sisältänyt saman määrän pilvee kun mitä oli siellä yhden tynnyrin sisällä mikä jäi kiinni.niin miten toi on silloin aukottomasti todistettu?ei millään,pelkkä olettamus.kun kerran yhdessä tynnyrissä oli,nii sillon niissä muissakin on ollut.ei se vaikka lähettäjä on ollu sama tai vastaanottaja,en muista tarkkaan miten se meni mutta,ei noi todista mitään vaikka olisi sama ollut lähettäjä/vastaanottaja.sitäkin kummasteltiin että Aarnio ei suostunut sanomaan niitä tiedonantajia,niin sillä se tietysti suojeli niitä tiedonantajia ja se että jos ois joku virallinen vasikkalista ja se on jollain pomolla kassakaapissa,niin se on kuitenkin helvetin vaarallinen lista niiden kannalta joiden nimi sielä olis.noi pomot vaihtuu ja sitä kautta kasvaa ihmisten määrä jotka ne nimet tietäs ja silloin tulee homma aina vaarallisemmaksi.jos sattuu tollanen lista vahingossa ns.väärän ihmisen eteen ja joka nappais siitä vaikka kuvan,nii sittenhän sillä ois helvetin kallis lappu itsellään ja monien henki vaarassa.on niitä muitakin viranomaisia jotka pelaa korttinsa lain vastaisesti.kummallista että aina valitetaan niistä rikollisista,mutta sittenkun on ihmisiä jotka puhuu terveytensä kustannuksella viranomaisille ja sillä tavalla jollain tapaa ehkäisee jotain tarttumia niin sekään ei ole sitten hyvä,pitää perkele saada nimetkin paperille.en itse todellakaa pidä vasikoinnista,mutta rehellisesti ajatellen moiset listat on paha niiden puolesta jotka listalla mahdollisesti olisi.sitä nimilistaa ei ikinä saada niin 100% suojattua,koska rikollisten lonkerot ylettyy aikas pitkälle.
Ja tosiaan,tää volkaniin liitetty murhatutkinta Aarnion kohdalta on niin varojen melkeinpä väärinkäyttöä kun kerran ukko on jo linnassa,menettänyt duuninsa,menettäny luottamuksensa ja tunnetaan enään vain "pahana kyttänä" ja jne.meinaan siis sitä,että kun nyt syyteharkintaan asia on siirtynyt ja sitämyöden siitä todennäköisesti käydään sitten oikeutta joskus vuositolkulla ainakin kahdessa oikeusasteessa,niin ne kulut veronmaksajille tulee oleen ihan perkeleelliset ja mikään tuomio ei todellakaan ole varma.olis varmaan niillekkin euroille mitkä tähän uppoo niin tärkeämpää kohdetta tuoreimmissa rikoksissa.tätä murhatutkintaa ei olis enään avattu koskaan,ellei yksi tuomiolla oleva ei olis alkanut vetään linjalla että kun kerran Vilhunen on ollut ilmiantaja oikeuden mielestä,niin sitten tehdään ns.vastavasikointi Vilhusta vastaan ja siinä samassa Aarnio vedettiin mukaan.mutta nyt kysehän on rikollisesta joka istuu ek tuomiota,niin miten luotettavuus on kohdillaan sen puheissa?kun ainahan syyttäjät(kin)/poliisit kelaa,että ei rikollisen puheisiin voi luottaa,niin nyt kuitenkin ollaan tässä tilanteessa vai sen tähden kun rikollinen on asian ottanut esille,niin kuinka ne puheet nyt sitten vois pitää paikkansa kun ne ei kerran muutenkaan pidä?juu onhan ruotsista poliisi kertonut että sieltä olis varoitettu uhasta/yms.,mutta tähän pisteeseen ilman puheita suomen päässä ei olis menty.pelkkää rahan tuhlausta on koko homma enään.antais jo olla ja antais tyyppien istua tuomionsa pois ja jatkaa mitä jatkaa.
Ja nämä kaikki mitä kirjoitin,niin on vain minun mielipiteitäni,en siis väitä mitään enkä syytä ketään.

Ghost hunting
Philip Marlowe
Viestit: 1173
Liittynyt: Ke Elo 16, 2017 3:16 pm
Paikkakunta: aarniometsä

Re: Huumepoliisipäällikkö Jari Aarnion lahjusjupakka

Viesti Kirjoittaja Ghost hunting » Ke Loka 23, 2019 6:02 pm

Heh, jonhan pomppas ja eikun uusia juttuja vaan piisaa, kunnon konna tämäkin herra, rapatessa roiskuu :mrgreen: :mrgreen:
Totuus ei ole rahaa ja valta politiikkaa TOTUUS on jotakin muuta!
-Veijo Baltzar-

Avatar
Pieni liekki
6 miljoonan dollarin mies
Viestit: 4518
Liittynyt: Ke Joulu 25, 2013 10:38 am

Re: Huumepoliisipäällikkö Jari Aarnion lahjusjupakka

Viesti Kirjoittaja Pieni liekki » Ke Loka 23, 2019 8:58 pm

Ghost hunting kirjoitti:
Ke Loka 23, 2019 6:02 pm
Heh, jonhan pomppas ja eikun uusia juttuja vaan piisaa, kunnon konna tämäkin herra, rapatessa roiskuu :mrgreen: :mrgreen:
Tuli äsken mieleen, jaksaisiko sitä katsoa Rikospaikan MTV3:lta tänään. Eksyin Jarkko Sipilän Twitter-sivustolle ja illan jaksossa haastatellaan näköjään Jari Aarniota.
Jarkko Sipila

@sipilamtv3
10 t
10 tuntia sitten

Lisää
Rikospaikassa tänään vanki numero 3000/19 eli Helsingin vankilassa huumetuomiotaan istuva Jari Aarnio. Tässä pätkä illan ohjelmasta.
- #Rikospaikka 22.35 MTV3 #Aarnio
Aika hurjalta tuntuu vankeusvangin eristäminen omaan selliinsä 20-21 tunnin ajaksi päivittäin. En näe asiassa mitään järkeä, paitsi jos on tarkoitus ajaa vanki hengiltä.
"Sisäministeriöstä kysyttiin, että mistä sä tiedät, että Aarnio on syyllistynyt noihin kaikkiin rikoksiin. Niin mä sanoin: mä katoin kynttilästä", Saara muistelee.

Helluby
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 215
Liittynyt: Ma Syys 28, 2009 9:56 pm

Re: Huumepoliisipäällikkö Jari Aarnion lahjusjupakka

Viesti Kirjoittaja Helluby » Ke Loka 23, 2019 10:19 pm

Tämä Aarnio on kyllä ihan kirjaimellisesti ammatti- ja taparikollinen. Sehän on sekaantunut ihan kaikkeen mahdolliseen. Ei edes tuo kirja-jupakka onnistunut ilman rikosta :D
Ihan sivusta sanoisin ettei 1+1 ole koskaan 2, vaan ihan tilanteesta johtuen se on joko 1, tai 3, joskus jopa 4.

Karjala89
Alokas
Viestit: 28
Liittynyt: La Loka 21, 2017 9:48 am

Re: Huumepoliisipäällikkö Jari Aarnion lahjusjupakka

Viesti Kirjoittaja Karjala89 » To Loka 24, 2019 6:56 pm

Tehny mitä tehny, silti pidän Aarniost! Enemmä vihaks pistää pedarit sun muut tappajat josta ei nostet näin isoo numeroo ku täst keissist. Ihmishengen merkitys suomen maassa o aivan vitun naurettava.

Schumi
Nikke Knattertton
Viestit: 873
Liittynyt: Su Tammi 26, 2014 4:21 am

Re: Huumepoliisipäällikkö Jari Aarnion lahjusjupakka

Viesti Kirjoittaja Schumi » Ke Marras 20, 2019 3:04 am

Kuolemannaakka kirjoitti:
Ti Heinä 23, 2019 12:00 am
Mikä on teidän mielestänne tärkein yksittäinen todiste siitä, että Aarnio on huumekauppias? Se "savuava ase"?
Kuvasti kaiken oleellisen tämä kysymys :D

Totuudessa on se hyvä puoli, että valheelliselle "totuudelle" rakennettu ei kestä tosiasiallista kriittistä tarkastelua.
Minulla on 4-vuotiaasta lähtien ollut selvänäkijän kykyjä. Ja kyllä, Aarnio oli asentanut valvontakameran kotiini. Häneltä saattoi tulla viesti, kun lakkasin vaikka kynsiäni, että siellä sinä vain lakkaat kynsiäsi, Saara sanoi.

Avatar
Pieni liekki
6 miljoonan dollarin mies
Viestit: 4518
Liittynyt: Ke Joulu 25, 2013 10:38 am

Re: Huumepoliisipäällikkö Jari Aarnion lahjusjupakka

Viesti Kirjoittaja Pieni liekki » Ke Marras 20, 2019 11:02 pm

Schumi kirjoitti:
Ke Marras 20, 2019 3:04 am
Kuolemannaakka kirjoitti:
Ti Heinä 23, 2019 12:00 am
Mikä on teidän mielestänne tärkein yksittäinen todiste siitä, että Aarnio on huumekauppias? Se "savuava ase"?
Kuvasti kaiken oleellisen tämä kysymys :D

Totuudessa on se hyvä puoli, että valheelliselle "totuudelle" rakennettu ei kestä tosiasiallista kriittistä tarkastelua.
Osaatteko päätellä syyn, miksi en usko Aarnion syyllistyneen väitettyihin huumausainerikoksiin?
"Sisäministeriöstä kysyttiin, että mistä sä tiedät, että Aarnio on syyllistynyt noihin kaikkiin rikoksiin. Niin mä sanoin: mä katoin kynttilästä", Saara muistelee.

vimi
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 232
Liittynyt: To Kesä 07, 2007 10:45 pm

Re: Huumepoliisipäällikkö Jari Aarnion lahjusjupakka

Viesti Kirjoittaja vimi » Ke Marras 20, 2019 11:35 pm

Ehkä emme PiLi osaa, mutta kerro ihmeessä.

Vastaa Viestiin