Huumepoliisipäällikkö Jari Aarnion lahjusjupakka

Jari Aarnion tapaukseen liittyvät ketjut tänne
Schumi
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1307
Liittynyt: Su Tammi 26, 2014 4:21 am

Re: Huumepoliisipäällikkö Jari Aarnion lahjusjupakka

Viesti Kirjoittaja Schumi »

Ja tossaki tapauksessa näyttää selvästi siltä että syytetyn lähettämä kirje toiselle rikolliselle missä haukkuu virheitä että hänen takia jäi kiinni oli se ratkaseva virhe. Jos vesipisara ja tolppatieto riittää murhasta tuomitsemiseen niin ihmettelen. Olen sitä mieltä että niin kauanko yksi syytön tuomitaan, järjestelmä on virheellinen. Esim oikeuden päätökset "pidämme herra b:n lausumaa uskottavampana ja tuomitsemme a:n". Wtf ????
Tiedemiehillä on aina silmälasit ja huumekauppias panee aina kun se ratsataan

pop
Javier Pena
Viestit: 1865
Liittynyt: To Helmi 19, 2015 4:25 pm

Re: Huumepoliisipäällikkö Jari Aarnion lahjusjupakka

Viesti Kirjoittaja pop »

Hieman OT, mutta ei noita taidettu "laittaa" lusimaan. Taisi olla ihan itseaiheutettua. Tolppatiedoista tuossa ei ollut kyse vaan puhelin- ja tilakuuntelusta (jossa mm. Andersson kerskuu lomalla olevalle vangille hotellihuoneessa surmasta). Oli sitä todistusaineistoa kuitenkin aika paljon muutakin ku veritipat.

Siinähän sitäpaitsi puhuttiin että näytön palaset eivät yksittäisinä palasina riittäisi vaan kokonaisuutena eivät jätä epäilystä syyllisyydestä. Eikai tuo vaikeampien juttujen kohdalla niin harvinaista ole.

Sirpa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11962
Liittynyt: Ma Huhti 09, 2007 8:07 pm

Re: Huumepoliisipäällikkö Jari Aarnion lahjusjupakka

Viesti Kirjoittaja Sirpa »

Tämä ei tainnut olla täällä vielä?! Tai sitten oli.
Poliisiylijohtaja Mikko Paatero kertoi väärää tietoa todistajana

Poliisiylijohtaja Mikko Paatero ja poliisijohtaja Tomi Vuori antoivat virheelliset lausumat todistajakuulusteluissa. Asia ilmenee julkitulleesta huumepoliisien virkarikosepäilyjä koskevasta tutkinta-aineistosta.

Paatero ja Vuori väittivät kuulusteluissa, että Kuopion huumepoliisit olivat sekaantuneet tynnyrijutuksi kutsuttuun laajaan hasisvyyhtiin. Näin ei ollut, vaan johtajat sotkivat tiedot Kuopion poliisien vuoden 2008 luvallisesta huumetutkinnasta uuteen tynnyrihuumetutkintaan.

Tehdyt kovaväitteiset todistajakuulustelut yritettiin sittemmin jättää piiloon tutkinta-aineistosta.

Vuori: Porvoon metsässä

Itse kuulustelupöytäkirjoista käy ilmi, että Paatero väitti Kuopion huumepoliisin olleen Porvoossa liittyen tynnyrijuttuun eli laajaan hasiksen salakuljetustutkintaan.
Kyseisessä tapauksessa Jari Aarnion johtamalla Helsingin huumepoliisilla ja keskusrikospoliisilla tuli rajusti riitaa 2012.

Paateron alainen, poliisijohtaja Vuori kertoi kuopiolaisen huumepoliisin olleen jopa Porvoon metsissä huumetynnyrin takia. Vuori myös kertoi kuulusteluissa, että asia oli tehty salaa alueesta vastuussa olevilta poliiseilta.

Johtajilla oli todistajina velvoite puhua totta. Julkitulleesta esitutkinta-aineistosta ilmenee, että johtajat esittivät kuitenkin virheellisiä väitteitä ja samalla yhdistivät epäilyttävillä väitteillään Kuopion huumepoliisit yhteen Suomen suurimpaan hasistutkintaan.

Samasta aineistosta käy ilmi, etteivät Paateron ja Vuoren kovat väitteet pidä paikkaansa, vaan sen sijaan johtajat sotkivat itse kaksi erillistä tapausta toisiinsa.

Kuopion huumepoliisilla oli 2008 käynnissä laaja huumerikostutkinta, jonka yhteydessä poliisit tarkkailivat myös Etelä-Suomessa liikkuneita epäiltyjä, ottivat heidät kiinni ja paljastivat merkittävän huumeiden maastokätkön.

Tapauksessa Kuopion huumepoliisille ja KRP:lle tuli riitaa tutkintajärjestelyistä. Tutkinta-aineiston mukaan Kuopion huumepoliisit valittivat KRP:n tutkinnanjohtajasta ylemmille tahoille, minkä jälkeen hän uhkasi kostaa asian kuopiolaisille.

Asia kuohui eri tavoin taustalla vuosia. Aarnio-tutkinnan yhteydessä riidat nousivat jälleen esille. Paatero kutsui yhden Kuopion huumepoliiseista Poliisihallitukseen kertomaan tarkemmin huumepoliisien riidoista. Kutsu kävi keväällä 2014.

Paikalla kuulemisessa oli huumepoliisin ja Paateron lisäksi Vuori sekä poliisiylitarkastaja Niina Koivisto. Huumepoliisi kertoi sekä vuoden 2008 tapahtumista, mutta myös muista yhteistyökokemuksistaan KRP:n ja Helsingin tutkintaryhmien kanssa.

Puheet levisivät

Tiedossa ei ole, miten puheet levisivät seuraavina kuukausina. Vuoren mukaan Aarniota ja muita huumepoliiseja tutkinut tutkintaryhmä oli kuitenkin asiassa aloitteellinen ja halusi tapaamisesta muistion kirjalliseksi todisteeksi samoin kuin kuulustella Paateron ja Vuoren.

Niinpä kuukausia myöhemmin ryhmä kuulusteli Paateron ja Vuoren todistajina. KRP:n rikoskomisario meni asiakseen Poliisihallitukseen kirjaamaan Paateron ja Vuoren väitteet kuulustelukertomuksiin.

Tutkintaan otettiin jossain vaiheessa myös muistio, joka oli tehty 1. huhtikuuta olleesta tapaamisesta vasta 11. kesäkuuta.

Vuoren mukaan muistio oli kirjoitettu vasta silloin, koska Koivisto ei ehtinyt tekemään sitä aiemmin.

Tarkat etsinnät poliisiasemalle

Samana päivänä kuin kuulustelut oli tehty, tutkintaryhmä haki oikeudelta kovia etsintälupia Kuopion poliisiasemalle.

Lupahakemusten perusteina oli Kuopion huumepoliisien virkarikosepäily vuodelta 2012, mutta hakemuksissa oli myös ennen kaikkea lueteltu Aarnioon kohdistuvat kovat epäilyt vakavista huumerikoksista.

Sen jälkeen kaikki Kuopion huumepoliisit kuulusteltiin, kolme pidätettiin pariksi päivää ja neljän poliisit koneet ja huoneet tutkittiin.

Kuulusteluissa selvisi kuitenkin pian, ettei Kuopion poliisi ollut millään tavoin mukana tynnyriasiassa. Tutkinnanjohtaja totesi siksi pian julkisuuteen, ettei Kuopion huumepoliiseja epäillä osallisuuden Aarnion epäiltyihin huumerikoksiin.

Sen sijaan Kuopion huumepoliiseista on tutkittu yhä erilaisia tutkinta-asioiden siirtoihin, kirjaamisiin ja viranomaisilmoituksiin liittyviä virkarikosepäilyjä. Niiden syyteharkinta on yhä kesken.

Paatero: En kommentoi
– En kommentoi yhtään mitään, Paatero vastaa kysymyksiin, mihin hän perusti väitteensä Kuopion huumepoliiseista.

Paatero on kysymyksistä erittäin närkästynyt ja ilmoittaa, ettei tule vastaamaan toimittajan esittämiin kysymyksiin myöhemminkään.

Vuori kertoo tutkinnanjohdon olleen aktiivinen kysymään asiaa ja yhdistämään sen laajaan tutkinta-aineistoon haluamallaan tavalla.
– Me tarkkaan referoimme vain asioita, joita kuultavana käynyt henkilö sanoi. Se kiinnosti tutkinnanjohtoa, Vuori kertoo.

Vuoren mukaan tutkinnanjohto oli asiassa aloitteellinen ja halusi tapaamisesta tehdyn muistion kirjalliseksi todisteeksi sekä kuulustelut oheen. Vuori on yllättänyt kuultuaan, että tynnyrijuttu ja Kuopion huumepoliisien Porvoon juttu ovat kaksi eri asiaa. Hänen mukaansa he ovat kuulusteluissa vain toistaneet kuulemaansa.

Vuorella ei ole tiedossa, että julkiseksi tulleessa esitutkinta-aineistossa on käyty läpi Kuopion huumepoliisien liittyminen Etelä-Suomen huumerikostutkintoihin ja selvitetty asiat siltä osin – eikä Kuopion poliisien epäillä liittyvän tynnyrijuttuun.

Hänen mukaan tutkinnanjohto on yhdistänyt kuulustelut ja muistion haluamiiinsa kohtiin eikä hänellä ole asiasta tietoa.


Tausta: Muistio vasta myöhemmin, tutkinnanjohto mustasi

Poliisijohtajat Mikko Paatero ja Tomi Vuori tapasivat Kuopion huumepoliisin 1.4.2014 Poliisihallituksessa. Asiasta tehtiin muistio vasta 11.6.

Vuoren mukaan poliisiylitarkastaja Niina Koivisto ehti kirjoittamaan muistiinpanot vasta kesäkuussa. Huumepoliisi ei ole koskaan ole saanut omalta osaltaan nähdä ja tarkastaa, vastaako muistio tapaamista. Muistion sisällöllä voi kuitenkin katsoa olleen hänelle huomattava vaikutus virkarikostutkintojen kautta.

Esitutkinta-aineistosta muistio on kokonaan mustattu. Vuori sanoo, ettei Poliisihallitus ole vaatinut mustaamista, vaan se on tutkinnanjohdon pyytämä ja päättämä.

Tutkintaryhmä käytti Paateron ja Vuoren kuulusteluja. Niistä kysyttiin kuulusteluissa myös huumepoliisilta. Yllättäen kuulustelut oli jätetty kuitenkin pois tutkinta-aineistosta.
Ne tulivat aineistoon mukaan ja sitä kautta julkiseksi vasta, kun Kuopion huumepoliisit kysyivät, minne ne on piilotettu.

http://www.savonsanomat.fi/uutiset/koti ... na/2074740
http://poliisirikollisena.com/2015/06/p ... distajana/

Siellä alhaalla näkyikin olleen tällaista tiivistettyä tietoakin kokonaisuudesta. Laitan senkin tähän ylös.
2007 alkoi Suomen oloissa poikkeuksellinen poliisien toimien tutkinta. Valtionsyyttäjä Ari-Pekka Koiviston aloittama esitutkinta koski Helsingin poliisin toimia huumerikostutkinnassa vuonna 2001. Huumepoliiseja epäiltiin siitä, että he olisivat katsoneet vinkkimiestensä rikoksia läpi sormien.

Tv-uutiset 2007: ”Rikoksista epäillyt huumepoliisit päättivät puolustautua hyökkäämällä. Kaikki kahta ulkomaankomennuksella olevaa lukuunottamatta astelivat kameran eteen. Poliisit kiistävät virheet ja uskovat, että joku tahtoo savustaa heidät pois narauttamasta isoja konnia.” Jari Aarnio: ”Me ollaan meidän toiminnalla astuttu tänne järjestäytyneen rikollisuuden toiminnan varpaille ja meidän täytyy ottaa myös se huomioon, että tää on tällainen ajojahtityyppinen toiminta, mihin me ollaan nyt jouduttu.”

Jari Aarnio Aamu-tv:ssä 2007: ”Siinä on koko syksyn jatkunut epäselvä tilanne ja meihin kohdistuneet poikkeukselliset toimet ja uskon, että se on johtanut siihen työuupumukseen, mistä ihmiset on sairauslomalla.”

Juttu kuivui kasaan tutkinnan edetessä. Jari Aarnio selvisi jupakasta kuivin jaloin.
Syksyllä 2010 Jari Aarnio siirtyi turvallisuusasiantuntijaksi teleyhtiö-Elisan yritysasiakasyksikköön. Aarnio irtisanoutui tehtävästä vajaan viiden kuukauden jälkeen. MOT:n Elisasta saaman selvityksen mukaan Aarnio lähti omasta halustaan. Hän palasi huumeyksikön johtoon.

Vuonna 2011 helsinkiläinen prostituoitu yritti kertoa tarinansa poliisiylijohtaja Mikko Paaterolle. Se ei onnistunut. Prostituoitu ei päässyt Paateron pakeille. Hänellä oli tietoa muun muassa rikosylikomisario Jari Aarnion rahankäytöstä.

Sisäministeriössä ja Helsingin Sanomissa naisen tarina otettiin todesta.

Jari Aarnion ja prostituoidun tuttavuus oli alkanut kranaatti-iskun tutkinnan aikaan. Nainen on kranaatti-iskun tilaajan, Raimo Tienhaaran entinen kumppani. Hänen epäiltiin aluksi avustaneen TeeHoota vankilan ulkopuolella. Asema vaihtui tutkinnassa myöhemmin epäillystä todistajaksi.
Helsingin Sanomien mukaan Jari Aarnio auttoi prostituoitua muun muassa ammatinharjoittamisessa.

Suomen ylin syyttäjäviranomainen, Valtakunnansyyttäjänvirasto päätti alkukesästä 2013 perustaa tutkintaryhmän Jari Aarnioon liittyvien rikosepäilyjen selvittämiseksi. Jo tutkintaryhmän alkumetrejä sävytti kohu: Poliisylijohtaja Paatero pahastui, kun Valtakunnansyyttäjänvirasto oli sivuuttanut Poliisihallituksen tutkintaryhmän kasaamisessa. Syytä ei kerrottu julkisuuteen.

MOT:n saamien tietojen mukaan tutkinnassa epäiltiin aluksi sitä, että prostituoidun asiakkaina olisi käynyt korkea-arvoisia poliisijohtajia. Tähän ei ole löytynyt näyttöä.
Tämä viimeinen kappale on sikäli outo, että muistan erittäin hyvin Iltalehdessä olleen uutisen, ja siinä lauseen, että "äänet oli selvästi tunnistettavissa". Oletin kyllä liittyvän poliitikkoihin eikä poliisijohtajiin, mahtoiko olla kyse myös kuvaamisesta. Missähän tuo uutinen olisi? Muistaako kukaan?
Alethes doksa meta logu

Sirpa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11962
Liittynyt: Ma Huhti 09, 2007 8:07 pm

Re: Huumepoliisipäällikkö Jari Aarnion lahjusjupakka

Viesti Kirjoittaja Sirpa »

Löysin sen uutisen - siinä puhutaan poliitikoista.
Poliitikot soittelivat ilotytöille

Tiistai 25.12.2012 klo 22.44 (päivitetty klo 22.44)

Poliisit tunnistivat prostituoiduille soittaneiden joukosta myös tunnettuja politiikan vaikuttajia.

YHTEYDET Poliisin mukaan muutamilla tunnetuilla poliitikoilla oli yhteyksiä prostituoituihin vuosituhannen vaihteen tienoilla.

Veteraanipoliisi poliitikkojen puheluista ilotytöille: "Ei yllättänyt"

Helsingin rikospoliisista parisen vuotta sitten eläkkeelle jäänyt rikoskomisario Seppo Sillanpää kertoo nyt, että muutamat tunnetut suomalaispoliitikot olivat yhteyksissä prostituoituihin vuosituhannen vaihteen tienoilla.

Helsingin rikospoliisilla oli tuohon aikaan tutkittavanaan laajoja paritusjuttuja, joiden tutkinnanjohtajana Sillanpää toimi.

Poliisi sai ilotyttöjuttuja tutkiessaan oikeudelta luvan televalvontatietojen hankkimiseen sekä telekuunteluun.

Televalvontatiedoista selviää, mistä liittymistä tiettyyn tai tiettyihin liittymiin on soitettu. Telekuuntelupa taas antaa poliisille oikeuden kuunnella tiettyjen liittymien puhelinliikennettä.

Puhelimia kuunneltiin ympäri vuorokauden ja puhelut myös nauhoitettiin.

Tuttuja ääniä

Sillanpään mukaan puhelintiedoista kävi ilmi, että eräiden poliitikkojen puhelimista oli soitettu useita kertoja ilotytöille. Yhteydenotot prostituoituihin tulivat ilmi myös kuuntelun yhteydessä.

- Kuuntelussa tunnistettiin parin tutun poliitikon äänet. Hinnoista niissä puheluissa keskusteltiin, Sillanpää kertoo Iltalehdelle.

Sitä Sillanpää ei tiedä, johtivatko poliitikkojen yhteydenotot myös tapaamisiin ilotyttöjen kanssa.

- Se ei meitä kiinnostanut, koska seksin ostaminen oli tuohon aikaan sallittua toimintaa. Eivät asiakkaat mihinkään rikokseen syyllistyneet. Voihan olla, että poliitikot soittelivat vain uteliaisuuttaan, Sillanpää naurahtaa.

Sillanpään mukaan poliisin tietoon tuli muutamia poliitikkoja, joilla oli yhteyksiä ilotyttöihin.

- He soittelivat näille vähän ihmeelliseen aikaan.

Poliitikkojen henkilöllisyyttä Sillanpää ei kerro.

- Kyllä he ihan tunnettuja nimiä olivat, hän tyytyy sanomaan.

Kamerat turvana

Usein esitetty huoli on, että vaikuttajat voivat altistua kiristykselle, jos he käyttävät prostituoitujen palveluksia.

- Meidän tietoomme ei tullut, että yksikään poliitikko olisi joutunut näiden yhteyksien takia kiristetyksi. Ulkomailta tänne tulleet prostituoidut eivät välttämättä edes tiedä asiakkaittensa yhteiskunnallista asemaa, Sillanpää huomauttaa.

Tutkimuksissa paljastui kuitenkin, että joidenkin ilotyttöjen vastaanottohuoneisiin oli asennettu kameroita.

- Naiset sanoivat, että ne olivat heidän oman turvallisuutensa takia.

Sillanpää kertoo, että poliitikkojen ja ilotyttöjen yhteyksiin viittaavat tiedot tuhottiin sen jälkeen, kun paritusjutut olivat saaneet lainvoimaisen päätöksen oikeudessa.

- Esitutkintapöytäkirjoihin tietoja ei liitetty, koska ne eivät tutkinnan kannalta olleet tarpeellisia.

JARMO LUUPPALA
[email protected]

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2012122 ... 1_uu.shtml
Metkasti vanha asia on tullut samaan aikaan tiedostusvälineisiin, ja mikä syy olisi olettaa, että jos on kameroita, juttuun liittyy rikollisuutta, etteikö kuvaamista olisi käytetty myös kiristämiseen - tuli asia sitten poliisin tietoon tai ei. Onko muuten ko. poliisi Sillanpää sukua FBI-leski Sanna Sillanpäälle?

Lisäys: No, joo, onhan nämä korkeat poliisijohtajatkin poliittisia henkilöitä. Ja kuinka moni tulee tai on tullut nimitettyä virkaan poliittisin perustein - mene ja tiedä.
- Ei se minua ihmetyttänyt. Olin näiden juttujen tutkimuksissa tottunut siihen, että kaikentasoisten ihmisten yhteyksiä tulee esille.

Sillanpää uskoo, että tänä päivänä ilotyttöihin mahdollisesti kontaktia ottavat poliitikot ja yleensäkin julkisuuden henkilöt ovat huomattavsti aikaisempaa varovaisempia.

- Mahdollisia yhteydenottoja varten voidaan hankkia toinen puhelin, jossa käytetään vain prepaid -liittymiä. Niiden käyttäjistä on vaikeampaa saada tietoja.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2012122 ... 6_uu.shtml
Alethes doksa meta logu

Sirpa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11962
Liittynyt: Ma Huhti 09, 2007 8:07 pm

Re: Huumepoliisipäällikkö Jari Aarnion lahjusjupakka

Viesti Kirjoittaja Sirpa »

Kun viimeksi oli esillä huumepoliisikohu, niin Iltalehdessä oli tällainen kirjoitus. Oli siis vuosi 2008. Mikähän tilanne tällä hetkellä on asekaupparintamalla?
Ajankohtainen kakkonen: Poliiseille sivutuloja hämäristä asekaupoista

Tiistai 16.9.2008 klo 22.44

Erään laittoman asekaupan tutkinta päättyi virkaveljien vastarintaan.


Lukuisat poliisit ovat luultavasti mukana hämärissä asebisneksissä, joiden avulla he hankkivat itselleen sivutuloja, kertoo Ajankohtainen kakkonen.

Ohjelmassa haastateltiin Helsingin poliisilaitoksella työskennellyttä Esko Koivistoa, joka alkoi tutkia laitonta asekauppaa Suomessa vuonna 2001.Tutkimuksen alussa Koivisto pääsi kahden aseliikkeen jäljille. Niiden epäiltiin tuoneen hollantilaiselta aseidenvälittäjältä Suomeen kolmisenkymmentä lisensoimatonta sarjatuliasetta. Aseita oli käsitelty niin, että ne vaikuttivat kertatuliaseilta, mutta pienellä vaivalla ne saattoi muuttaa takaisin sarjatulimalleiksi.

Suomen lakien mukaan siviilihenkilöt eivät voi saada aseenkantolupaa sarjatuliaseisiin, mutta näille piraattiaseille luvat heltisivät. Kun Koivisto pääsi tutkimuksissa hyvään alkuun, virkaveljet tekivät hänestä rikosilmoituksen, jonka mukaan hän olisi laiminlyönyt tehtäviään.

Toisen Koiviston tutkiman aseliikkeen yhdeksi omistajaksi paljastuikin poliisimies. Liikkeessä havaitut rikkeet todettiin Helsingin poliisilaitoksella vähäisiksi ja piraattiaseet palautettiin takaisin omistajille.

Koiviston mukaan useat poliisit ovat joko omistajina tai työntekijöinä aseliiketoiminnassa ja saavat sieltä elantoaan sivutoimisesti.

- Oli (kyse) niin laajasta kuviosta, että totesin jo 2004, että virkaura on ohi välillä Hanko-Utsjoki, hän totesi ohjelmassa.

Ajankohtaisen kakkosen haastattelemat asekauppiaat puolestaan uskovat, että poliisin asehallintoyksikkö ja poliisin asehankinnoista vastaava tekniikkakeskus pyörittävät Suomessa monopolia, jossa poliisi hallinnoi aselupia, maahantuontia, asekauppaa ja aseiden testausta sekä osallistuvat tämän lisäksi aseliiketoimintaan

Kansallisen kivääriyhdistyksen puheenjohtaja Runo K. Kurko kommentoi Ajankohtaiselle kakkoselle, että valvonnan puutteessa poliisin toiminnasta on tullut voittoa tuottava liikelaitos.

IL

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2008091 ... 0_uu.shtml
Alethes doksa meta logu

TuskaistaTietoa
Javier Pena
Viestit: 1762
Liittynyt: Ke Touko 20, 2015 9:34 pm

Re: Huumepoliisipäällikkö Jari Aarnion lahjusjupakka

Viesti Kirjoittaja TuskaistaTietoa »

Laitetaanpa tähänkin ketjuun talteen, mikäli osoittautuu että kytkeytyy Aarnio-tapaukseen.

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1 ... 63110.html
"Tutkinnan alussa esille tullut epäilty yhteys rikollisjärjestö United Brotherhoodiin johti siihen, että kaksoissurman tutkinta siirtyi Helsingin Murharyhmältä keskusrikospoliisille poliisihallituksen Aarnio-juttuun liittyvän ”linjaratkaisun” vuoksi. Jari Aarnio ei liity poliisitarkastaja Tarmo Lamminahon mukaan Laajasalon henkirikokseen millään tavalla."

Ensimmäisenä tulee mieleen, että HS:n julistama kuolemantuomio olisi toteutunut. Mutta turhapa sitä on mennä asioiden edelle. Uhrien henkilöllisyydet tullevat julkisuuteen lähitulevaisuudessa.

annaanna
Watson itse
Viestit: 5927
Liittynyt: Su Heinä 04, 2010 2:29 pm

Re: Huumepoliisipäällikkö Jari Aarnion lahjusjupakka

Viesti Kirjoittaja annaanna »

Moderaattorit kirjoitti:
corppi kirjoitti:
Sirpa kirjoitti:Poistaisin tuosta välistä viestini saatuani virallisen varoituksen, mutta en osaa tehdä sitä. Osaako joku neuvoa? Tai pyydän ylläpitoa poistamaan sen.
Mikä se tuollainen virallinen varoitus on?? Ja kuka sellaisen on sinulle laittanut??
Kysymys oli vain siita etta Sirpan pari aikaisempaa viestia ei liittyneet oikein mitenkaan Aarnioon vaan niissa kasiteltiin ainoastaan vaitettya matkapuhelinurkintaa.

Tata asiaa kasitellaan jo ketjussa "Tolkuttomilla poliiseilla ei ole rajoja."

Ketju on ajankohtainen ja varmasti mielenkiintoinen, mutta sille saa ehdottaa parempaa nimea.

http://www.murha.info/phpbb2/viewtopic.php?f=11&t=10086
Tähän väliin Sirpalle kyssäri. Montako varoitusta sulla on jo koossa? Yli tusina? Tuo kopsaamani on puolentoista vuoden takaa, alkuvuodelta 2014.
Great patriots! You are special and we love you.

jaa-jaa
Martin Riggs
Viestit: 620
Liittynyt: Ke Marras 27, 2013 8:14 pm

Re: Huumepoliisipäällikkö Jari Aarnion lahjusjupakka

Viesti Kirjoittaja jaa-jaa »

Laajasalon UB-surma siirrettiin Poliisihallituksen toimesta KRP:lle, eli tällä kertaa ei ainakaan voi sanoa KRP:n toimineen omavaltaisesti :). Aika surullisessa tilassa poliisikoneisto, jos Poliisihallitukselta mennyt usko Helsingin Poliisin kykyyn ratkoa UB-rikoksia puolueettomasti....
Valtakunnansyyttäjä: "Poliisin tekemä väärennös ei ole väärennös, koska se on tehty virkavastuulla."

annaanna
Watson itse
Viestit: 5927
Liittynyt: Su Heinä 04, 2010 2:29 pm

Re: Huumepoliisipäällikkö Jari Aarnion lahjusjupakka

Viesti Kirjoittaja annaanna »

jaa-jaa kirjoitti:Laajasalon UB-surma siirrettiin Poliisihallituksen toimesta KRP:lle, eli tällä kertaa ei ainakaan voi sanoa KRP:n toimineen omavaltaisesti :). Aika surullisessa tilassa poliisikoneisto, jos Poliisihallitukselta mennyt usko Helsingin Poliisin kykyyn ratkoa UB-rikoksia puolueettomasti....
Mistä olet moisen tiedon tai ajatuksen saanut?
Sisälukuvirhe?
Siis Poliisihallituksen aktiivisuudesta tutkinnan siirtämisestä. Minä käsitin Krpeen käyttäneen sitä kaappausvaltaansa, jonka taannoin sai mihin juttuun tahansa ja minkä tahansa muunkin POLIISILAITOKSEN kuin Helsingin poliisin juttuun. Tuo MTVn juttu asiasta on mielestäni vain jonkun lausuma käsitys tai ajatus. Puolitotuus keskusrikospoliisille annetusta vallasta.

Ja tietysti järkiperäisesti ajateltuna ihan höpö perustelu. Aarnioonhan tuo kielto kohdistuu, hän on ilmeisesti tietolähdesuhteessa ollut mahdollisesti muutamaankin ub-hemmoon.
No eipä ole Aarnio tutkintaa johtamassa. Että ei ole kaksinen perustelu. Liekö muuten krpeellä ensimmäistäkään tiedonantajaa tuossa porukassa, tuskin!

Nykytiedon valossa hulvattoman typerää luottaa keskusrikospoliisiorganisaation kykyyn arvioida edes sitä mikä tai kuka liittää asioita UB:hen. Väittivät erään ihmisen liittävän United Brotherhoodin Trevoc-yhtiön, koska velipoikansa siihen liittyy.
Naurettavaksi osoittautunut väite.
Great patriots! You are special and we love you.

Sirpa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11962
Liittynyt: Ma Huhti 09, 2007 8:07 pm

Re: Huumepoliisipäällikkö Jari Aarnion lahjusjupakka

Viesti Kirjoittaja Sirpa »

Annaanna, monta bannia, kirjoitan aina vahingossa asian vierestä. Siirsin juttusi Sirpa ketjuun. Eli kirjoitin vain aiheen vierestä jälleen - Aarnion tapaukseen ei liity mitenkään nämä puhelimet tai niiden urkinta tai televalvonta, kuten mode kertookin. Olette varmaan huomanneet itsekin asian.

Mode kirjoitti:
Kysymys oli vain siita etta Sirpan pari aikaisempaa viestia ei liittyneet oikein mitenkaan Aarnioon vaan niissa kasiteltiin ainoastaan vaitettya matkapuhelinurkintaa.
Oletan ja uskon näin ollen, että myös tapauksen syyttäjä kirjoittelee asian vierestä, mutta hänelle on vaikeampi antaa bannia samasta syystä.
Kotimaa 19.5.2015 klo 10:50 | päivitetty 19.5.2015 klo 15:21

Aarnio-syyttäjä: "Ei savuavaa asetta, mutta kuumia puhelimia"
http://yle.fi/uutiset/aarnio-syyttaja_e ... ia/8001514
Viimeksi muokannut Sirpa, Ti Heinä 07, 2015 2:51 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Alethes doksa meta logu

jaa-jaa
Martin Riggs
Viestit: 620
Liittynyt: Ke Marras 27, 2013 8:14 pm

Re: Huumepoliisipäällikkö Jari Aarnion lahjusjupakka

Viesti Kirjoittaja jaa-jaa »

annaanna kirjoitti:....
Nykytiedon valossa hulvattoman typerää luottaa keskusrikospoliisiorganisaation kykyyn arvioida edes sitä mikä tai kuka liittää asioita UB:hen.
....
Nykytiedon valossa: Itse en välttämättä luottaisi yhtään minkään poliisiorganisaation kykyyn.

Pahoittelen, jos naureskelen itsekseni, mutta vieläkin hymyilyttää "tiedemies Pataman" päin honkia mennyt tulkinta Mika Mannermaan ubiikkiyhteiskunnasta ja sen vaikutuksista poliisin toimintaan. Patama kun tulkitsi, että palkkaamalla 'JokuVeli'-nimisen virkamiehen poliisin yläpuolelle ja oikeuslaitoksen rinnalle, saadaan poliisin laillisuusvalvonta kuntoon. (Tosin, JokuVeli-virkamies tarvitsi Trevocin tietojärjestelmiä ja laitteita työssään, tämä oli se piilotettu sanoma Pataman tutkimuksissa...).

Todellisuushan on, että Mannermaan ennustama JokuVeli - ubiikkiyhteiskunta on lyönyt Suomen Poliisia nenään verisesti. :D
Valtakunnansyyttäjä: "Poliisin tekemä väärennös ei ole väärennös, koska se on tehty virkavastuulla."

Sirpa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11962
Liittynyt: Ma Huhti 09, 2007 8:07 pm

Re: Huumepoliisipäällikkö Jari Aarnion lahjusjupakka

Viesti Kirjoittaja Sirpa »

Patama kun tulkitsi, että palkkaamalla 'JokuVeli'-nimisen virkamiehen poliisin yläpuolelle ja oikeuslaitoksen rinnalle, saadaan poliisin laillisuusvalvonta kuntoon. (Tosin, JokuVeli-virkamies tarvitsi Trevocin tietojärjestelmiä ja laitteita työssään, tämä oli se piilotettu sanoma Pataman tutkimuksissa...).
Puhutko nyt siitä ideasta, että Iso Veli valvoikin Iso Veljeä, ja teki niin kuin källin sisäpiirille. Juu, se oli metka kuvio. Liittyikö tämä jotenkin siihen Paateron seiniä pitkin kiipeilyyn, kun poliisihallituskaan poliisin ylijohtoa myöten ei tiennyt tutkinnasta mitään?
Alethes doksa meta logu

Schumi
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1307
Liittynyt: Su Tammi 26, 2014 4:21 am

Re: Huumepoliisipäällikkö Jari Aarnion lahjusjupakka

Viesti Kirjoittaja Schumi »

Kaksi löydettiin kuolleena Helsingissä - poliisi epäilee henkirikosta

Helsingin poliisi tutkii henkirikoksena eilistä Helsingissä sattunutta tapausta.

Kaksi ihmistä löytyi kuolleena Helsingin Laajasalossa sijaitsevasta yksityisasunnosta. Tutkinnanjohtaja Petri Rainiala kertoo Iltalehdelle, että kuolleet olivat miehiä.

- Molemmat olivat aikuisia mieshenkilöitä, Rainiala vahvistaa.

Asiaa tutkitaan henkirikoksena, mutta poliisi ei vielä kommentoi tarkemmin rikosnimikettä.

- Selvittelemme tapahtumien kulkua.

Poliisi ei kommentoi, onko se ottanut kiinni henkilöitä tapaukseen liittyen. Arvio on, että henkirikos tapahtui laajasalolaisessa yksityisasunnossa.

- Siinä samassa asunnossa on varmaan epäilty rikos tapahtunut, kuin mistä nämä henkilöt löytyivät.

STT kertoi aiemmin, että miehet löytyivät ulkopuoliselta saadun tiedon perusteella.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015070 ... 1_uu.shtml

Huumepoliisi Petri Rainialakin näköjään siirtynyt tai saanut siirron tutkimaan väkivaltatapauksia helsingin poliisissa.

Epäilty yhteys United Brotherhood -jengiin johti jutun siirtoon keskusrikospoliisille.

– Alkutoimia ei tehdä kahteen kertaan. Helsingin tekninen tutkinta jatkaa nyt meidän kanssamme, vain taktinen puoli vaihtui, Ihaksinen sanoi.

Toisin sanoen Petri Rainiala ja ehkä muutama muu vain siirrettiin sivuun tutkinnasta.

Rainialaa on kutsuttu Aarnion oikeaksi kädeksi ja taas Aarniota epäillään huumerikoksista yhdessä UB-pomon kanssa, joten ymmärrettävää myös tältä kantilta että vaihto tehtiin.
Tiedemiehillä on aina silmälasit ja huumekauppias panee aina kun se ratsataan

jaa-jaa
Martin Riggs
Viestit: 620
Liittynyt: Ke Marras 27, 2013 8:14 pm

Re: Huumepoliisipäällikkö Jari Aarnion lahjusjupakka

Viesti Kirjoittaja jaa-jaa »

Sirpa kirjoitti:...
Puhutko nyt siitä ideasta, että Iso Veli valvoikin Iso Veljeä, ja teki niin kuin källin sisäpiirille. Juu, se oli metka kuvio. Liittyikö tämä jotenkin siihen Paateron seiniä pitkin kiipeilyyn, kun poliisihallituskaan poliisin ylijohtoa myöten ei tiennyt tutkinnasta mitään?
Tavallaan liittyy löyhästi. IsoVeli-kuvio liittyy enemmän Pataman ja Aarnion strategiaan, jolla Trevoc-tuotteita yritettiin saada läpi Poliisihallituksessa. Aarniohan painotti Patamaa joka käänteessä menemään sisään Poliisihallitukseen ja Paateroon laillisuusvalvonnalla. Eli saamaan johto uskomaan, että Trevocin avulla poliisiylijohdolla on parempi mahdollisuus valvoa poliisien toimintaa kokonaisuutena - olla superIsoVeli :D. SuperIsoveljeksi Pataman näkemyksen mukaan pääsee hyödyntämällä Mika Mannermaan lanseeraamaa JokuVeli-yhteiskuntaa. Sotkuinen ajatus, mutta niin on koko tämä soppakin.

Missiota varten Patama mm. laati Laurean ja yhteiskunnan rahoituksella pienen "tieteellisen tutkimuksen": http://www.wseas.us/e-library/conferenc ... LAE-07.pdf

Tämä paperi on alusta loppuun täyttä puppua, jos sen taustoihin jaksaa paneutua tarkemmin. Esille tulee myös puupäiset tulkinnat JokuVeli-yhteiskunnasta ja ubiikkiyhteiskunnasta yleisemmin. Paperi liittyy laajempaan Saterisk-projektiin, johon upposi ties kuinka paljon Tekesin rahoitusta, ja lopputulosta ei koskaan julkaistu. Projekti lopetettiin ilman loppuraporttiakin...
Valtakunnansyyttäjä: "Poliisin tekemä väärennös ei ole väärennös, koska se on tehty virkavastuulla."

Avatar
prrkele
Armas Tammelin
Viestit: 78
Liittynyt: Ma Maalis 23, 2009 12:55 am
Paikkakunta: In Finland we have this thing called Suomi

Re: Huumepoliisipäällikkö Jari Aarnion lahjusjupakka

Viesti Kirjoittaja prrkele »

Erinomaisen mielenkiintoinen paperi. Kiitos siitä!
Legalize "it"

Vastaa Viestiin