Huume-, lahjus- ja huorissahyppäämisjutun hovi 2017-18

Jari Aarnion tapaukseen liittyvät ketjut tänne
annaanna
Horatio Caine
Viestit: 6280
Liittynyt: Su Heinä 04, 2010 2:29 pm
Paikkakunta: Eura

Huume-, lahjus- ja huorissahyppäämisjutun hovi 2017-18

Viesti Kirjoittaja annaanna »

Tällainen seurantaketju tänne olisi kannattanut luoda jo syksyllä hovikäsittelyn alettua, vaikka ei enää tällä kierroksella tarvittu ennen tarpeellisiksi koettuja tusinaa oikeudenkäyntiä turvaavaa poliisia, valvontadronea pörräämään oikeustalon yllä ja vaikka lehterit eivät ole pullistelleet innosta täriseviä rikostoimittajia, joilla oli joukossaan poliisimies tai kaksi valvomassa mitä ikinä valvoivatkin.
Seuranta on ollut nyt vähäistä ja jos arveluni monilta osin käräjäpäätöksestä poikkeavasta hovipäätöksestä osuvat oikeaan, kesän alussa? meuhkataan yllätyspäätöksestä. (kun ollaan täysin pihalla oltu toimituksissa)

Kopsasin kun näytti päivittyvän Hesariin välillä Aarnion omaa puhetta ja selvityksiä syytteissä esitettyihin eli puolustuksen päivä ollut salissa.

Päätin pätkiä päivän annin asiakokonausuuksiin.

Nää pitää lukea alhaalta ylöspäin, jos haluaa seurata loogista aikajanaa.

9:37 Minna Passi, toimittaja
Aarnion mukaan krp:stä oli heti teletietojen luovutuksen jälkeen ilmoitettu, ettei jengiläinen sovi Pasilan mieheksi. "Siksi on ihan päätön väite, että miestä alettaisiin lavastaa Pasilan mieheksi, kun hän ei siihen sovi", Aarnio sanoo.

9:36 Minna Passi, toimittaja
Tarkkailujen jälkeen krp oli pyytänyt huumepoliisilta jengiläisen televalvontatietoja, koska krp halusi selvittää, onko jengiläinen huumetynnyriliigaa johtava Pasilan mies.

Aarnion mukaan televalvontatietoja ei ollut tapana jakaa ympäriinsä. Aarnion mukaan hänen alaisensa on tarkka kaveri ja varmasti harkitsi asiaa tarkkaan. "On mahdollista, että hän on puhunut myös minun kanssani. Joka tapauksessa lopputulos oli, että tiedot annettiin, enkä usko, että siinä oli pitkää viivettä."

9:34 Minna Passi, toimittaja
Haagan Shellin tapaamisia tarkkaili huumepoliisin lisäksi myös krp. Krp oli paikalla, koska tapaamisesta oli sovittu Vilhusen ja "Pasilan miehen" puhelimilla.

Aarnio kertoo olleensa krp:hen yhteydessä ja ihmetelleensä, miksi krp ei ollut ilmoittanut tarkkailuaikeistaan, koska huumepoliisi oli syöttänyt jengiläisen kohteekseen epäiltyjen rekisteriin. "Siinä tuli epäluottamusta puolin ja toisin."


9:24 Minna Passi, toimittaja
Toinen Haagan Shellin tapaaminen oli kiinnostava, koska sinne oli tulossa toisen jengin presidentti, Aarnio kertoo. Hän ei muista, ketkä tarkkailemaan lähtivät. Aarnion mukaan tarkkailu poiki tietoa siitä, mitä jengit aikoivat lähiaikoina tehdä.

9:22
Aarnio sanoo, että se on varmaa, että hän ei itse ole ollut tarkkailupaikalla.

9:21 Minna Passi, toimittaja
Aarnion mukaan huumepoliisi tarkkaili tämäntyyppisiä tapaamisia, koska tarkkailun avulla päästiin tapaajien liikkeiden jäljille.

9:17 Minna Passi, toimittaja
Aarnio muistaa, että ensimmäinen Haagan Shellin tapaaminen oli kiinnostava, koska Vilhunen oli menossa tapaamaan vantaalaista liikemiestä. "Se oli kiinnostavaa, koska liikemies on tärkeä henkilö alamaailman rahoituskuvioissa."

9:15 Nyt puhutaan Haagan Shellin tapaamisista. Puolustuksen mukaan Vilhunen oli lähettänyt viestin tapaamisesta huumepoliisin yhteyspuhelimeen. Aarnion mukaan kyseessä oli täysin normaali ilmoitus ja vastaavia oli lähetetty ennenkin.

Vilhunen on kertonut, että lähetti viestin Aarnion käskystä johonkin numeroon, eikä tiennyt kenen käytössä se oli. "Kyseessä ei ollut mikään uusi numero", Aarnio sanoo.

Hänen mukaansa Vilhusen puheisiin on vaikea vastata, koska ne ovat muuttuneet prosessin kuluessa.


9:12 Minna Passi, toimittaja
Aarnio sanoo, ettei hänellä ollut tarkempia tietoja siitä, miksi huumepoliisi oli laittanut jengiläisen telekuunteluun. "Joku yleinen keskustelu on saatettu käydä." Aarnion mukaan jengiläinen ei ollut erityisen mielenkiintoinen kohde.

9:09 Minna Passi, toimittaja
Aarnio kertoo, että tiesi lavastushankkeen asianomistajan olleen United Brotherhood -jengin vanha jäsen ja liikkuneen usein Keijo Vilhusen kanssa. Aarnio oli tiennyt myös, että mies asui lähellä Pasilan poliisitaloja.

9:07 Minna Passi, toimittaja
Ensin Aarniolta kysellään lavastussyytteistä. Kyselyvuorossa on Aarnion asianajaja Riitta Leppiniemi.

9:06 Minna Passi, toimittaja
Syytetyistä on tässä vaiheessa ainakin paikalla vain Jari Aarnio.


9:05 Minna Passi, toimittaja
No niin, nyt juttu huudettiin saliin.
Kantasuomalaisuus ei ole häpeä, jos ei siitä sellaista tee. Muistakaa tämä!

annaanna
Horatio Caine
Viestit: 6280
Liittynyt: Su Heinä 04, 2010 2:29 pm
Paikkakunta: Eura

Re: Huume-, lahjus- ja huorissahyppäämisjutun hovi 2017- 18.

Viesti Kirjoittaja annaanna »

Taas kannattaa lukea alhaalta ylöspäin, jotta eteneminen seuraa hovin käsittelyä.

10:13 Minna Passi, toimittaja
Aarnio kertoo, että kuuli uhkailusta asianajajaystävältään. Aarnio oli siinä käsityksessä, että miehen asianajaja olisi marssimassa poliisilaitokselle tekemään asiasta ilmoituksen. Näin ei kuitenkaan tapahtunut.

10:11 Minna Passi, toimittaja
Myöhemmin miehen oman asianajajan toimistoon oli mennyt kaksi liivimiestä. He olivat vaatineet, että miehen pitää muuttaa kertomustaan. Mies oli kuulusteluissa kertonut omasta osuudestaan hasistynnyrijutussa. Käräjäoikeudessa hän muutti kertomustaan.

10:10 Minna Passi, toimittaja
Mies oli saanut tutkintavankeudessa asianajajien kautta tutkintaan liittyviä viestejä, jotka hän koki uhkaaviksi. Syyttäjien mukaan viestit olivat peräisin asianajajalta, joka on Aarnion ystävä. Aarnio kertoo, ettei ole pyytänyt asianajajaystäväänsä välittämään kenellekään mitään viestejä.
"Ei ole mitään järkeä, että kukaan poliisi välittäisi tällaista tietoa."

10:07 Minna Passi, toimittaja
Nyt Leppiniemi kysyy Aarniolta tynnyrijutun epäillyn uhkailusyytteestä.

10:05 Nyt puhutaan taas puhelimen viemisestä UB:n Turun-tiloihin. "Vilhunen on puhunut näistä asioista niin monella tavalla. Nyt palataan taas näihin kertomuksiin."

"Mitään tällaista keskustelua en ole käynyt Vilhusen kanssa, että puhelin pitäisi jonnekin viedä. Nyt tiedetään, että jengitiloista löydetään isännättömiä puhelimia."

Aarnion mukaan Vilhusen erikoiset puheet johtuvat siitä, että hän on käynyt kauppaa omasta vapautumisestaan.


10:02 Minna Passi, toimittaja
Jengiläinen on kertonut, että Aarnion alainen oli näyttänyt hänelle tynnyrijutun epäillyn kuvaa ennen kuin hänet sijoitettiin Vantaalle. Aarnion mukaan hänellä ei ole tietoa siitä.

10:00 Minna Passi, toimittaja
Vaikka jengiläistä vastaan ei löytynyt näyttöä huumerikoksista, hänet vangittiin ampuma-aserikoksesta, koska hänen autossaan oli laiton ase. Jengiläinen sijoitettiin Vantaan vankilaan samalle osastolle, jossa oli tynnyrijutun epäilty, jota oli uhkailtu UB-jengillä päivää aiemmin. Jengiläisellä oli M.O.R.E. -ja UB-tatuoinnit. Aarnion mukaan hänellä ei ollut mitään tekemistä jengiläisen sijoittelun kanssa.

9:57 Minna Passi, toimittaja
Kesällä 2012 huumepoliisi otti lavastushankkeen asianomistajan eli UB-jengiläisen kiinni. "Meillä oli tietoa, että hän kulkee Helsingissä hermot piukassa aseen kanssa."

Jengiläinen otettiin kiinni epäiltynä törkeästä huumausainerikoksesta, mutta näyttöä ei löytynyt. "Ei saatu juttua silloin. Se on hyvin normaalia, että ollaan jonkun perässä ja kuunnellaan ja televalvontoja tsekataan, mutta juttua ei aina saada." Aarnion mukaan tutkinnassa ei ollut mitään epänormaalia.

Kiinnioton jälkeen tehtiin myös kotietsintä UB:n Turun-tiloihin. Aarnion mukaan hän ilmoitti kotietsinnälle lähtevälle huumepoliisille, että Turun poliisille pitää ilmoittaa etsinnästä. Aarnio ei muista keskustelleensa alaisensa kanssa muuta.

Aarnion alainen löysi kotietsinnällä hyvin nopeasti puhelimen terassin rakenteista. Syyttäjät epäilevät, että se oli Pasilan miehen puhelin, jonka Aarnio halusi liittää jengiläiseen.

Vilhunen on kertonut, että hän oli piilottanut puhelimen Turun-tiloihin Aarnion pyynnöstä. Hän on sanonut, ettei kuitenkaan tiennyt, miksi niin oli pitänyt toimia.


9:50 Minna Passi, toimittaja
Aarnion mukaan krp:lle ei kerrottu tapamisesta etukäteen, koska tietolähdetapaamisista ei missään tapauksessa haluttu kertoa kenellekään.

9:46 Minna Passi, toimittaja
Nyt Aarnio kertoo tapaamisestaan Vilhusen kanssa vuonna 2012. Krp havaitsi kyseisen tapaamisen, koska se tarkkaili Vilhusta. Aarnion mukaan tapaaminen koski sitä, että UB-jengi oli ollut "karkeana" mediaa kohtaan lehtikirjoitusten vuoksi.

Krp ihmetteli tapaamista, koska huumepoliisi tiesi, että Vilhunen on krp:n tutkinnan kohteena, eikä tapaamisesta oltu ilmoitettu mitään.
Kantasuomalaisuus ei ole häpeä, jos ei siitä sellaista tee. Muistakaa tämä!

annaanna
Horatio Caine
Viestit: 6280
Liittynyt: Su Heinä 04, 2010 2:29 pm
Paikkakunta: Eura

Re: Huume-, lahjus- ja huorissahyppäämisjutun hovi 2017- 18.

Viesti Kirjoittaja annaanna »

Alhaalta lukemisen aloittaen selviää minkäkainen selvitys on annettu.

10:27 Minna Passi, toimittaja
Aarnion mukaan koko syytekohta on niin epämääräinen, että sitä vastaan on vaikeaa puolustautua.

10:24 Minna Passi, toimittaja
Syytteeseen liittyy myös sähköpostiosoite, jota syyttäjien mukaan Aarnio oli käyttänyt. Aarnio kiistää käyttäneensä sitä. Aarnio kertoo, että oli sukulaisen nimipäivillä Vantaalla, kun sähköpostiin oli kirjauduttu Helsingin kaupungin avoimesta verkosta.

Sähköpostiin oli kirjauduttu eräänä viikonloppuna myös poliisilaitokselta, kun Aarnio oli laitoksella.

"Toinen henkilö meiltä kirjautui siihen. Hän ei ole täällä itse asiaa ottanut esiin. On tehnyt päätöksen, että ei avaa tietolähdeasiaa."


10:18 Minna Passi, toimittaja
Niin kutsuttu Malmin nainen eli Mari Romano kertoi kuulusteluissa, että Aarnio oli ehdottanut huumeiden kuljettamista pohjoisen kautta. Aarnio kiistää käyneensä tällaista keskustelua. Aarnio huomauttaa, että nainen on kertonut tarinoita miellyttääkseen kuulustelijaansa.

10:17 Syytteisiin liittyy kotietsinnällä löytynyt paperilappu, jossa on numeroita. "Lappu ei liity huumekauppaan, eikä ole minun kirjoittama." Aarnion mukaan lappu liittyy sahatavaran kauppaan. Aarniolla oli ollut Porvoon tontilla taapeli, josta tuttavat olivat saaneet käydä hakemassa puutavaraa.


10:15 Minna Passi, toimittaja
Asiaan liittyy niin kutsuttu "Hollannin kontakti", joka syyttäjien mukaan oli huumeiden toimittaja. Aarnion puolustuksen mukaan huumepoliisilla oli tietolähteitä Hollanissa, joista vastasi kaksi eri Aarnion alaista.

10:14 Minna Passi, toimittaja
Nyt käsitellään syytettä törkeästä huumausainerikoksesta, joka liittyy huumeiden salakuljetukseen Lapin kautta.
Kantasuomalaisuus ei ole häpeä, jos ei siitä sellaista tee. Muistakaa tämä!

annaanna
Horatio Caine
Viestit: 6280
Liittynyt: Su Heinä 04, 2010 2:29 pm
Paikkakunta: Eura

Re: Huume-, lahjus- ja huorissahyppäämisjutun hovi 2017- 18.

Viesti Kirjoittaja annaanna »

Käytännöllisesti viissataset ämpärissä.

11:27 Minna Passi, toimittaja
Käräjäoikeus katsoi tuomiossaan, että rahakätkössä oli niin paljon rahaa, että lavastusteoria ei ollut uskottava. "Koko se päätös on niin kummallinen, etten löydä mitään sanoja siihen. Jos lavastus tehdään, se rahasumma ei ole se merkittävä asia. Tietysti, mitä suurempi se summa on, sitä uskottavammalta se tuntuu", Aarnio sanoo. Hänen mukaansa huumepoliisin tutkimille rikollisryhmille kätköstä löytynyt summa ei ole raha eikä mikään.

11:19 Aarnion mukaan media paljasti tontin sijannin heti hänen kiinniottonsa jälkeen ja siellä on ollut epämääräistä liikehdintää. "Siitä paikasta on heti mun kiinnioton jälkeen tullut nähtävyys, että jokainen joka mediaa lukee, löytää paikan."

11:16 Minna Passi, toimittaja
Aarnio ihmettelee myös, miksi kätkö oli tehty näkyvälle paikalle kukkamaahan "niin että se yhdistyy varmasti minuun", kun tonttia oli kaksi hehtaaria.

11:14 Minna Passi, toimittaja
Aarnion mukaan seteleissä pitäisi myös olla homeitiöitä, jos ne olisivat olleet maan alla muoviämpärissä talven yli.

11:12 Minna Passi, toimittaja
Aarnion mukaan kätköä ei ole tutkittu kunnolla ja kaikki todistajat kertovat kätköstä eri tavalla. Aarnion mielestä valokuvat todistavat sen, että kätköä ei ole ollut olemassa ennen hänen kiinniottoaan.

11:10 Minna Passi, toimittaja
Tutkinnanjohtaja on sanonut, että Aarnion tonttia ei tutkittu heti Aarnion kiinnioton jälkeen, koska maa oli roudassa. "Leppiniemi selvitti, että routa tuli vasta tammikuussa. Siinä olisi ollut kaksi kuukautta aikaa."

11:09 Minna Passi, toimittaja
Leppiniemi kysyy, onko Aarnio väittänyt, että kätkö olisi krp:n tekemä. "Mä en ole missään vaiheessa sanonut, että keskusrikospoliisi olisi tän jemman tehnyt. Sen olen sanonut, että minun tekemä se ei ole." Kätkö kuitenkin löytyi epäilyttävän nopeasti sen jälkeen kun Aarnion edustaja oli tullut etsintäpaikalle. "On täytynyt olla joku vinkki, miksi tikku osuu tohon. Se on toinen asia, saadaanko tietää, mistä tällainen vinkki on tullut."

11:06 Minna Passi, toimittaja
Aarnion mukaan toisesta kotietsinnästä ilmoitettiin erikoisella tavalla. "Eräänä päivänä mut tullaan hakeen randomina sieltä hytistä ja viedään alas ja vartija sanoo, että poliisi tulee tapaamaan."

Aarnio kertoo haistaneensa heti jotain kummallista, koska tapaamisesta ei ollut ilmoitettu normaaliin tapaan. Aarniolta oli kysytty, haluaako hän lähteä kotietsinnälle Porvooseen. Aarnio ei ollut itse halunnut lähteä, eikä Leppiniemikään päässyt paikalle, mutta sinne lähti toinen henkilö asianajotoimistosta.

Aarnion mukaan kätkö oli löytynyt epäilyttävän nopeasti.


11:01 Minna Passi, toimittaja
Aarnio epäilee, että ensimmäinen kotietsintä Porvoossa kesti tunteja pidempään kuin pöytäkirjaan on merkitty.

10:59 Minna Passi, toimittaja
Kun Aarnio otettiin kiinni, hänen alaisensa pääsi vahingossa tapaamaan Aarniota poliisivankilassa. Tapaamisen aikana Aarnio sanoi alaiselle, että Porvoon tontille pitäisi levittää kuorikatetta, koska sinne oli juuri istutettu tuijia. "Tämä oli se minun murheeni, että juuri istutettu ja pakkaset tulossa", Aarnio sanoo.

Kuukausia myöhemmin samasta kukkapenkistä löytyi rahakätkö.


10:54 Minna Passi, toimittaja
Aarnio kertoo, että Porvoon omakotityömaalle tehtiin kotietsintä päivä sen jälkeen, kun hänet oli otettu kiinni. Aarnio oli niin uupunut ensimmäisen päivän pitkistä etsinnöistä, että hänellä ei ollut voimia lähteä Porvooseen itse paikalle seuraamaan etsintää.

10:51 Minna Passi, toimittaja
Leppiniemi kysyy nyt Aarnion tontilta löytyneestä rahakätköstä.
Kantasuomalaisuus ei ole häpeä, jos ei siitä sellaista tee. Muistakaa tämä!

annaanna
Horatio Caine
Viestit: 6280
Liittynyt: Su Heinä 04, 2010 2:29 pm
Paikkakunta: Eura

Re: Huume-, lahjus- ja huorissahyppäämisjutun hovi 2017- 18.

Viesti Kirjoittaja annaanna »

Alareunasta alkaa ripittäytyminen käteisvaroista.

11:42 Minna Passi, toimittaja
Aarnio kertoo katuvansa, että otti rahat vastaan. "Ei olisi kuulunut koskaan tällaisia rahoja vastaan ottaa." "Näin tuli tehtyä ja se oli moka."

Aarnio kertoo, ettei ilmoittanut rahoja verotukseen, koska olisi voinut saada rahanpesusta kenkää. Liikemies oli myös vannottanut, ettei hänen yhteytensä Aarnioon saisi paljastua.


11:39 Minna Passi, toimittaja
Aarnio kertoo, että liikemies oli antanut Aarniolle pitkän listan tehtäviä, joita Aarnio voisi hoitaa hänen puolestaan, kun liikemies oli sairastunut vakavasti.

Mitä ennen hänen kuolemaansa tapahtui? Leppiniemi kysyy.

"Ymmärsin, että ennen kuolemaansa hän jätti mulle jotain fyrkkaa näiden tehtävien hoitamiseen", Aarnio vastaa.

Aarnio kertoo ymmärtäneensä, että rahat tulivat aiemmista ja tulevista palveluksista.

"Sain rahat hänen virolaiselta liikekumppaniltaan, virolaiselta Veiko-nimiseltä henkilöltä sairaalan lähellä."


11:35 Minna Passi, toimittaja
Aarnion mukaan liikemies olisi halunnut maksaa Aarniolle tämän palveluksista, mutta "sanoin hänelle, että en voi ottaa rahaa vastaan, vaikka kuinka kavereita ollaan ja häntä jeesaan." "Näin elettiin vuosikausia." Liikemies sanoi, että "hän muistaa tämän ja ehkä jollakin tavoin sijoittaa ne", Aarnio kertoo.

11:32 Minna Passi, toimittaja
Aarnio oli myös auttanut liikemiestä poliisikontaktiensa kautta, kun liikemies oli joutunut vaikeuksiin ulkomailla.

11:32 Minna Passi, toimittaja
Aarnion mukaan rahat olivat peräisin liikemieheltä, joka teki runsaasti ulkomaankauppaa. Aarnio kertoo jeesanneensa liikemiestä turvallisuusasioissa, koska liikemies teki kauppaa suurilla käteissummilla.

11:30 Minna Passi, toimittaja
Aarnio on myöntänyt, että hänellä on ollut noin 400000 euroa sellaista rahaa, jota ei ole ilmoitettu verotukseen. Syyttäjien mukaan varallisuus on peräisin huumekaupoista, mistä Aarnio on täysin eri mieltä.

11:30 Minna Passi, toimittaja
Nyt puhutaan Aarnion runsaista käteisvaroista, jotka paljastuivat tutkinnan aikana.
Kantasuomalaisuus ei ole häpeä, jos ei siitä sellaista tee. Muistakaa tämä!

annaanna
Horatio Caine
Viestit: 6280
Liittynyt: Su Heinä 04, 2010 2:29 pm
Paikkakunta: Eura

Re: Huume-, lahjus- ja huorissahyppäämisjutun hovi 2017- 18.

Viesti Kirjoittaja annaanna »

Tynnyreistä asiaa.
Syyttäjälle varattu näköjään iltapäivä.

13:45 Minna Passi, toimittaja
Syyttäjä kysyy, että keneltä Aarnio oli saanut tietoa asianomistajasta eli entisestä jengiläisestä. "Poliiseilta ja alamaailmasta", Aarnio vastasi. Jossain vaiheessa kärkitietoa oli ollut Aarnion mukaan hänen alaisellaan Mikael Runebergilla.

13:42 Minna Passi, toimittaja
Nyt siirrytään lavastushankesyytteeseen liittyviin kysymyksiin.

13:37 Minna Passi, toimittaja
Aarnio oli avustanut asianajajaystäväänsä tynnyrijutussa myös käräjäoikeuden tuomion jälkeen ennen hovioikeuden istuntoa. "Onko se normaalia toimintaa?" syyttäjä kysyi. "Normaalia toimintaa on olla paljon yhteydessä avustajien kanssa", Aarnio vastasi.

13:28 Minna Passi, toimittaja
Syyttäjä kysyy, miksi UB:n entinen johtohahmo Keijo Vilhunen on kertonut, että Aarnio oli pyytänyt häntä hoitamaan liivimiehet uhkailemaan tynnyrijutun epäillyn asianajajaa, jotta epäilty muuttaisi kertomustaan.

"No se on tota hänen itsensä kertomana syy on se, että hän on tehnyt krp:n kanssa kauppaa vapautumisesta." "Hänellä on konnan koulutus."


13:25 Minna Passi, toimittaja
Aarnio oli syyttäjän mukaan ollut saman asianajajan kanssa jatkuvasti yhteydessä myös silloin, kun tynnyrijuttua käsiteltiin käräjillä. Aarnion mukaan hän oli aina päivittäin yhteydessä asianajajan kanssa.

13:23 Minna Passi, toimittaja
Aarnion vaimon koneelta löytyi myös toinen tiedosto, jossa käytiin läpi tynnyrijutun teletietoja ja ehdotettiin, miten tietoja voisi selittää.

Aarnion mukaan hänen asianajajaystävänsä oli pyytänyt huumepoliisilta apua teletietojen tulkintaan.

"Siellä on se perussyy pohjalla, että ne asiat eivät ole niin ja poliisiylijohtaja painaa päälle, että oikeusmurhaa ei saa tulla." "Krp:n kanssa kaikki keskustelu oli loppunut keväällä."

Syyttäjä ihmetteli, miksi huumepoliisi ei olisi kertonut krp:lle edes sitä, että heidän mielestään siellä olisi syytön epäiltynä.

"Me pyritään sitä selvittämään."


13:19 Minna Passi, toimittaja
Syyttäjien mukaan Aarnio auttoi tynnyrijutun epäiltyjen puolustusta.

Aarnion vaimon tietokoneelta löytyi asiakirja, jossa ehdotettiin lisätutkintapyyntöjä tynnyrijuttuun liittyen. Viesti oli lähetetty Aarnion asianajajaystävälle, joka edusti yhtä epäiltyä.

"En mä hoida mitään puolustusta." "On ollut ajatusten virtaa", Aarnio sanoi.


13:14 Minna Passi, toimittaja
Nyt siirrytään taas uhkaussyytteen käsittelyyn. Eli siihen, että tynnyrijutun epäilty oli saanut tutkintavankeuteen erikoisia viestejä tutkinnan etenemisestä. Mies oli kokenut viestit uhkaaviksi.

Syyttäjä haluaa tietää, milloin Aarnio alkoi puhua tapauksesta asianajajaystävänsä kanssa. "Siinä vaiheessa kai, kun hän on tullut juttuun mukaan", Aarnio sanoo.

Mies oli alkanut saada viestejä vankilaan asianajansa välityksellä alkuvuodesta. Aarnion asianajajaystävä tuli juttuun mukaan myöhemmin keväällä toisen epäillyn avustajaksi.


13:08 Minna Passi, toimittaja
Syyttäjät kysyvät tapahtumista, jotka tapahtuivat vuonna 2012 sen jälkeen, kun Hollannin viranomaiset olivat ottaneet Suomeen matkalla olleen hasistynnyrin kiinni. Krp ja Helsingin huumepoliisi pitivät sen jälkeen palaverin.

Palaverissa keskusteltiin Aarnion mukaan jotain jutun tutkinnasta, koska huumepoliisilla oli ollut tutkinnassa juttu, jossa oli ollut myynnissä samantyyppistä hasista. Aarnion mukaan hän oli ymmärtänyt niin, että tutkinta menisi "Helsingin steppien mukaan". "Kuka ymmärsi mitäkin."

Syytteiden mukaan Aarnio oli tynnyrien salakuljetuksen takana. Aarnio kiistää asian.
Kantasuomalaisuus ei ole häpeä, jos ei siitä sellaista tee. Muistakaa tämä!

annaanna
Horatio Caine
Viestit: 6280
Liittynyt: Su Heinä 04, 2010 2:29 pm
Paikkakunta: Eura

Re: Huume-, lahjus- ja huorissahyppäämisjutun hovi 2017- 18.

Viesti Kirjoittaja annaanna »

Lue miten syyttäjä teki selvää Aarniosta!

14:44 Minna Passi, toimittaja
Aarnio oli 1990-luvulla tutkinnanjohtajana jutussa, jossa Vilhunen oli epäiltynä.

14:43 Minna Passi, toimittaja
Myöhemmin Aarnion alainen oli tavannut Vilhusen samasta aiheesta Pasilan poliisitalolla. Alainen on kertonut, että tapaamisen jälkeen Aarnio oli tullut paikalle ja mennyt Vilhusen kanssa poliisitaloon sisälle. "Mitään tällaistahan ei ole tapahtunut. En ole koskaan tavannut Vilhusta poliisitalolla tai siis olen 1990-luvulla", Aarnio sanoi.

14:37 Minna Passi, toimittaja
Aarnion mukaan alamaailmasta oli tullut tietoa, että UB:n jäsenet olivat kiukkuisia Ilta-Sanomille. Siihen tapaaminen Aarnion mukaan liittyi.

14:35 Minna Passi, toimittaja
Nyt syyttäjä kysyy Aarnion ja Vilhusen tapaamisesta, jonka krp:n tarkkailu havaitsi. Tapaaminen oli maaliskuussa 2012.
Kantasuomalaisuus ei ole häpeä, jos ei siitä sellaista tee. Muistakaa tämä!

annaanna
Horatio Caine
Viestit: 6280
Liittynyt: Su Heinä 04, 2010 2:29 pm
Paikkakunta: Eura

Re: Huume-, lahjus- ja huorissahyppäämisjutun hovi 2017- 18.

Viesti Kirjoittaja annaanna »

Kun kukaan ei tutki - kun kaikki tutkivat toisiaan - kun tutkitaan tutkimisia.

15:05 Minna Passi, toimittaja
Ja nyt hypättiin anonymisaattoreihin. Syyttäjä kysyi, miten niitä oli käytetty tynnyrijutun aikana. "Runeberg kertokoon siitä. Hän on henkilö, joka on anonymisaattoreita käyttänyt meillä", Aarnio sanoi.

15:03 Minna Passi, toimittaja
Syyttäjä ihmettelee, miksi Aarnio ei ole kertonut krp:lle, että Kuopion huumepoliisi oli epäillyt Romanoa hasisjutussa, vaikka tiesi, että myös krp epäili Romanoa.

"Minä en ole pantannut mitään tietoa. Otan tällaisen näkökulman siihen, että Runeberg on ollut yhteydessä Kuopioon ja hän tietää, mitä siellä on ollut. Minulle on lähetetty televalvontatiedot", Aarnio sanoi.

Aarnion mukaan Runeberg olisi ollut se henkilö, joka olisi voinut tietoa välittää arkityönsä puolesta. "Mä en ole pantannut mitään tietoa sillä, että mulle on lähetetty nää televalvontatiedot", Aarnio sanoi.


14:55 Minna Passi, toimittaja
Aarnion alainen oli lähettänyt kyseiset teletiedot Aarniolle saatuaan ne Kuopiosta. "En ole millään tavalla Kuopion tutkintaan koskenut."

14:54 Minna Passi, toimittaja
Aarnio kiistää, että hän olisi kertonut Romanolle, että Kuopion poliisilla oli tämän teletiedot.


14:51 Minna Passi, toimittaja
Nyt syyttäjä kysyy niin kutsutusta Kuopion jutusta. Eli siis siitä, kun Kuopion huumepoliisi oli törmännyt tutkinnassaan Malmin naiseen eli Mari Romanoon ja tutkinta oli siirretty Helsinkiin. Juttua ei kuitenkaan Helsingissä tutkittu.

Aarnio ei muista, keskusteliko jotain asiasta alaisensa kanss
a
Kantasuomalaisuus ei ole häpeä, jos ei siitä sellaista tee. Muistakaa tämä!

oldstyle
Hetty Wainthropp
Viestit: 486
Liittynyt: Pe Elo 18, 2017 6:44 am

Re: Huume-, lahjus- ja huorissahyppäämisjutun hovi 2017- 18.

Viesti Kirjoittaja oldstyle »

annaanna kirjoitti:Käytännöllisesti viissataset ämpärissä.


11:14 Minna Passi, toimittaja
Aarnion mukaan seteleissä pitäisi myös olla homeitiöitä, jos ne olisivat olleet maan alla muoviämpärissä talven yli.
Oliko tämä homeväittämä oli tällä foorumilla esillä ennenkuin Aarnio käytti sitä puolustuksessaan? Mielenkiintoista..

GRILLi
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 111
Liittynyt: La Marras 25, 2017 10:01 pm

Re: Huume-, lahjus- ja huorissahyppäämisjutun hovi 2017- 18.

Viesti Kirjoittaja GRILLi »

oldstyle kirjoitti:
annaanna kirjoitti:Käytännöllisesti viissataset ämpärissä.


11:14 Minna Passi, toimittaja
Aarnion mukaan seteleissä pitäisi myös olla homeitiöitä, jos ne olisivat olleet maan alla muoviämpärissä talven yli.
Oliko tämä homeväittämä oli tällä foorumilla esillä ennenkuin Aarnio käytti sitä puolustuksessaan? Mielenkiintoista..
Siitä en tiedä puhuiko Aarnion puolustus/Aarnio homeista ensimmäistä kertaa, mutta se homejuttu on todettu jo perättömäksi usean asiaa testanneen toimesta täällä foorumillakin.

annaanna
Horatio Caine
Viestit: 6280
Liittynyt: Su Heinä 04, 2010 2:29 pm
Paikkakunta: Eura

Re: Huume-, lahjus- ja huorissahyppäämisjutun hovi 2017- 18.

Viesti Kirjoittaja annaanna »

GRILLi kirjoitti: ...

Siitä en tiedä puhuiko Aarnion puolustus/Aarnio homeista ensimmäistä kertaa, mutta se homejuttu on todettu jo perättömäksi usean asiaa testanneen toimesta täällä foorumillakin.
Tällä palstalla nyt pyörii ja häärii sen tasoista huru-ukkoa, että ei heidän testaamisillaan ja todistuksillaan ole mitään näyttöarvoa. :D :D :D .

Luultavasti tulevassa hovioikeuden päätöksessä todetaankin tästä rahakätköstä ettei ole toteennäytetty syytetyn liittymistä siihen, kätkön tutkinnassa ja analysoinnissa ilmenneen puutteita ja että kokonaisuutena oikeus on päätynyt pitämään syytteessä esitettyä kokonaisuutta epäuskottavana.

Aarnion toteamus, että Vilhusella on konnan koulutus, oli lakoonisuudessa hersyttävä.
Kauppamieskonna.
Mutta onko hän oikea konna, jos luottaa poliisien sanaan?
Uskoo Aarnion päälle puhumisen edesauttavan kotiinpääsyä tutkintavankeudesta.
Pelinappula ja hyödyke hän ja kaltaisensa ovat niille luotettavillekin runebergeille.

Käydä nyt kauppaa vapaudestaan KRPeen kanssa :D .
Kantasuomalaisuus ei ole häpeä, jos ei siitä sellaista tee. Muistakaa tämä!

Made man
Nikke Knakkertton
Viestit: 162
Liittynyt: Ma Helmi 01, 2016 2:02 am

Re: Huume-, lahjus- ja huorissahyppäämisjutun hovi 2017- 18.

Viesti Kirjoittaja Made man »

annaanna kirjoitti:
GRILLi kirjoitti: ...

Siitä en tiedä puhuiko Aarnion puolustus/Aarnio homeista ensimmäistä kertaa, mutta se homejuttu on todettu jo perättömäksi usean asiaa testanneen toimesta täällä foorumillakin.
Tällä palstalla nyt pyörii ja häärii sen tasoista huru-ukkoa, että ei heidän testaamisillaan ja todistuksillaan ole mitään näyttöarvoa. :D :D :D .

Luultavasti tulevassa hovioikeuden päätöksessä todetaankin tästä rahakätköstä ettei ole toteennäytetty syytetyn liittymistä siihen, kätkön tutkinnassa ja analysoinnissa ilmenneen puutteita ja että kokonaisuutena oikeus on päätynyt pitämään syytteessä esitettyä kokonaisuutta epäuskottavana.
Grillin väitettä tukeakseni sanon, että itse testasin viime vuonna tätä ja heitin samalla tavalla tehtyyn kätköön 4x 20e seteleitä ja kun keväällä avasin kätkön niin ei niissä rahoissa mitään hometta ollut, tosin se nyt oli aikalailla itsestäänselvääkin, mutta tulipahan testattua. En väitä että Aarnio oikeudnekäynti minun testaukseen viittaisikaan kun en siihen liity millään tavalla, lähinnä tuo tuli tehtyä itseä varten kun halusin nähdä säilyykö rahat ehjänä talven yli ja olivat yhtä hyvässä kunnossa kuin sinne pistäessä.

Sinähän sanoit tuota samaa jo ennen käräjätuomioitakin ja väitteesi osoittautuivat vääriksi jo silloinkin, niin en kovin vakavasti ottaisi sinun uskomuksia siitä, että "nyt tulee muutos". Tutkinta oli tehty erinomaisesti, todisteet ylivoimaiset Aarniota vastaan ja lopputulos sen mukainen.

annaanna
Horatio Caine
Viestit: 6280
Liittynyt: Su Heinä 04, 2010 2:29 pm
Paikkakunta: Eura

Re: Huume-, lahjus- ja huorissahyppäämisjutun hovi 2017- 18.

Viesti Kirjoittaja annaanna »

Eivät minun esittämäni väitteet, harkintakykyni avulla päätellyt ja elämänkokemuksellani silatut, vääriksi osoittautuneita ole :D.
Höpsö.
Miten taas kerran noin asiasta intät. Etkö virheistäsi osaa ollenkaan oppia.
Nehän ovat vain käräjätuomarien vastaavista poikkeavia.

Noloa, että käräjätuomarit olivat jekutettavissa.

Vai teit sinä oikeaoppisen, autenttisuuden kriteerit täyttävän rekonstruktion nuin vain kuin vanha mestari :D.

Jaaha.

Olisipa Keskusrikospoliisin laboratoriossa koittaneet samalla tavalla paikkailla teknisen tutkinnan ja löydön tehneitten poliisien ilmitulleita mokia, niin olisi esittää jotakin faktaa olosuhteitten todellisista vaikutuksista näyttöjä arvioiville tuomareille.
Ymmärrän hyvin, miksei näin järjettömän riskialttiiseen kokeeseen tutkinnan puolelta lähdetty. :D .

Keskusrikospoliisi valitsi vaikuttamistavakseen tuo inttämisstrategian myös. Siihen päätymisestähän on todiste olemassa. MTVkö se oli, joka kertoili Rabben ja tutkinnanjohtaja Haaviston (muistaakseni) laatineen Lausuman asiassa. Sellaisen "Kautta kiven ja kannon, vannon ..."

Koska jo valmiiksi homeitiöisistä seteleistäsi et hometta löytänyt, niin kiinnostaisi tietää millä tarkastelun suoritit.

Stetoskoopilla? Horoskoopilla? Teleskoopilla? Vai uusimalla lbt-tekniikalla?
Kantasuomalaisuus ei ole häpeä, jos ei siitä sellaista tee. Muistakaa tämä!

pop
Javier Pena
Viestit: 1865
Liittynyt: To Helmi 19, 2015 4:25 pm

Re: Huume-, lahjus- ja huorissahyppäämisjutun hovi 2017- 18.

Viesti Kirjoittaja pop »

Mitäs mokia tekninen tutkinta on tehnyt? Tuohon rahalöydökseen liittynee myös vahvasti se että autotallista löytyi vastaavia putkenpätkistä kyhäiltyjä muitakin viritelmiä. Jos nyt joku ihmettelee sitä hanskajuttua niin aika rutiinilla se menee huumepoliisin ex päälliköltä kun joutuvat noita rahoja muutenkin työnsä puolesta kumihanskat kädessä käsittelemään. Niitähän jarilla oli autotallissa kuminauhojen lisäksi.

Rautapallo
Armas Tammelin
Viestit: 73
Liittynyt: To Heinä 28, 2016 5:47 pm

Re: Huume-, lahjus- ja huorissahyppäämisjutun hovi 2017- 18.

Viesti Kirjoittaja Rautapallo »

pop kirjoitti:Mitäs mokia tekninen tutkinta on tehnyt? Tuohon rahalöydökseen liittynee myös vahvasti se että autotallista löytyi vastaavia putkenpätkistä kyhäiltyjä muitakin viritelmiä. Jos nyt joku ihmettelee sitä hanskajuttua niin aika rutiinilla se menee huumepoliisin ex päälliköltä kun joutuvat noita rahoja muutenkin työnsä puolesta kumihanskat kädessä käsittelemään. Niitähän jarilla oli autotallissa kuminauhojen lisäksi.
Olisko sulla ns lähdettä tuolle vielä tallessa? Nuo vastaavat viritykset on mennyt itseltäni kokonaan ohi ja kiinnostaisi hirveästi kuulla noista. Onko samankokoista putkea löydetty sahattuna,samaa materiaalia yms.

Vastaa Viestiin