Keisari Aarnio -sarja (Nelonen Ruutu)

Jari Aarnion tapaukseen liittyvät ketjut tänne
Avatar
Kissankello
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1404
Liittynyt: To Loka 23, 2014 8:46 pm

Keisari Aarnio -sarja (Nelonen Ruutu)

Viesti Kirjoittaja Kissankello »

Kulttuuri

Keisari Aarnio -sarjasta julkaistiin ensimmäinen näyte – käsikirjoittaja kertoo, millaista oli sovittaa monimutkainen rikosvyyhti draamasarjaksi, jota katsoja jaksaisi seurata

HS:n toimittajien Minna Passin ja Susanna Reinbothin kirjaan perustuva Keisari Aarnio -sarja tulee Nelosen Ruutu-palveluun huhtikuussa.


Kuva
Keisari Aarnio perustuu HS:n toimittajien Susanna Reinbothin ja Minna Passin samannimiseen kirjaan. Kuvassa Reinboth (2. vas) ja Reinbothia sarjassa esittävä näyttelijä Kirsi Ylijoki (vas) sekä Minna Passi ja tätä esittävä näyttelijä Pilvi Hämäläinen (oik). (KUVA: Emmi Korhonen / Lehtikuva)

Juho Typpö HS

Julkaistu: 12.3. 16:51 , Päivitetty: 12.3. 18:36

Ruudulla pyörii tuttuja tapahtumia niille, jotka ovat seuranneet Jari Aarnioon liittyvää rikosvyyhtiä, sen vuosia kestänyttä tutkintaa ja monia käänteitä.

Helsingin huumepoliisin päällikkö Jari Aarnio otetaan kiinni virkavelvollisuuden rikkomisesta epäiltynä. Aarnio kommentoi syytteitä ajojahdiksi.

Helsingin Sanomien rikostoimittaja Minna Passi ja oikeustoimittaja Susanna Reinboth tutkivat tapausta. Huomio keskittyy yhteen lähteeseen, prostituoituna työskentelevään Saaraan. Saara kertoo Reinbothille huumepoliisin pomon käyneen hänen luonaan säännöllisesti.

Keskusrikospoliisi alkaa epäillä ”Pasilan mieheksi” kutsutun huumekaupan johtajan olevan Aarnio itse. Aarnio kiistää kaiken viimeiseen asti. Ja niin edelleen.

Mutta ruudulla eivät esiinny Aarnio, Passi, Reinboth tai Saara itse, vaan heitä esittävät näyttelijät.

Ruutu-palvelussa julkaistiin tänään ensimmäinen näyte Keisari Aarnio -draamasarjasta. Sen pohjautuu Passin ja Reinbothin Aarnio-tutkinnasta kirjoittamaan samannimiseen kirjaan, joka julkaistiin 2017. Näytteen voi katsoa tästä:

video

Aarniota esittää Kari Hietalahti, Passia Pilvi Hämäläinen, Reinbothia Kirsi Ylijoki ja Saaraa Leena Pöysti. J-P Siilin ja Taavi Vartian ohjaaman sarjan on käsikirjoittanut Tatiana Elf.

Sarja julkaistaan Nelosen Ruutu-palvelussa Ruutu+ -tilauksella 14. huhtikuuta alkaen. Palveluun tulee tuolloin kaksi ensimmäistä jaksoa. Samana päivänä tv-kanava Nelosella esitetään ensimmäinen jakso, mutta koko sarjan pystyy katselemaan vain Ruudussa.

Keisari Aarnio -sarjaa ja sen tekijöitä esiteltiin maanantaina myös lehdistötilaisuudessa Helsingin Sanomatalossa. Vaikka tapahtumat on dramatisoitu sarjaa varten, sen todenmukaisuutta korostettiin tilaisuudessa. Esimerkiksi näyttelijä Kirsi Ylijoki sanoi, että sarjassa mennään ”koko ajan faktat edellä.”

Kuva
Tatjana Elf on yksi sarjan käsikirjoittajista. (KUVA: Emmi Korhonen / Lehtikuva)

Sen voisi kuvitella olleen haastavaa etenkin käsikirjoittajalle. Muun muassa Syke- ja Roba -sarjoja kirjoittaneelle Elfille Keisari Aarnio on vieläpä ensimmäinen tositapahtumiin perustuva draamakäsikirjoitus.

Millaista oli tehdä vetäväksi tarkoitettua draamaa näin monimutkaisesta rikoskokonaisuudesta, kuitenkin faktat edellä?

”Ihan hirveän vaikeaa”, Elf sanoo.

Ensimmäinen haaste oli hänen mukaansa saada koko vyyhti esitettyä niin, että katsoja tajuaisi missä mennään.

”Toinen haaste on se, että tässä on mukana oikeita ihmisiä. Kyllä mäkin koko ajan ajattelin, mitä Minna tai Suski ajattelisi, jos kirjoitan näin tai näin. Halusin samaan aikaan pysyä faktoissa, mutta saada tapahtumista myös dramaturgisesti miellyttäviä katsojille – ettei lopputulos vaikuttaisi vain näytellyltä dokumentilta.”

Toki pohjatyötäkin piti tehdä runsaasti. Käsikirjoitusprosessi alkoi Keisari Aarnio -kirjan lukemisella ja Passin sekä Reinbothin kanssa käydyillä keskusteluilla, mutta näiden lisäksi Elf kertoo käyneensä myös itse läpi Aarnio-tapauksen tutkintamateriaalia. Kuten esitutkintapöytäkirjoja, joita löytyy tuhansia ja taas tuhansia sivuja.

”Ja kuuntelin läpi kuulustelunauhoja ja kävin hovioikeudessa kuuntelemassa käsittelyä. En usko, että on liioittelua, jos sanon materiaalin läpikäymiseen menneen satoja tunteja.”

Aivan ensi kertaa Elf ei Aarnio-vyyhtiin tutustunut sarjaa tehdessään. Hän sanoo tutkineensa huumepoliisipomon tapausta omaksi ilokseen jo vuosia ennen käsikirjoituspestiä.

”Olen vähän sellainen rikosintoilija. Ehkä salaa myös toivoin, että tästä pääsisi joskus kirjoittamaan”, hän sanoo.

Niinpä Elf olikin otettu, kun häneltä tultiin viime vuonna kysymään, haluaisiko hän tehdä aiheesta sarjaa.

”Ajattelin, että varmaan joka ikinen käsikirjoittaja tässä maassa halusi tehdä aiheesta jotain, ja minä sai kunnian.”

Millä tavalla tositapahtumia on sitten dramatisoitu Keisari Aarnio -sarjaa varten? Elfin mukaan kyse on lähinnä ollut tapahtumien yksinkertaistamisesta.

”Kun vaikka lukee Keisari Aarnio -kirjaa, siinä on niin paljon eri tutkintahaaroja ja yksityiskohtia, että kaikki tuntuu monimutkaisuudessaan menevän jonkinlaiseksi mössöksi päässä. Jotain piti jättää pois, koska muuten katsojalla olisi vain liikaa prosessoitavaa.”

Dramaattisia tapahtumia joutui sen sijaan keksimään harvinaisen vähän, Elf sanoo. Niitä on löytynyt ihan sellaisenaan esimerkiksi suoraan oikeuden pöytäkirjoista.

Päähenkilöt Passi ja Reinboth ovat Elfin mukaan myös päässeet kommentoimaan käsikirjoitusta sen edetessä.

”Mutta he ovat luottaneet minuun, siinä että voivat seistä lopputuloksen takana – etten tee heistä pähkähulluja tai jotain vastaavaa”, hän sanoo.

”Välillä he ovat saattaneet kommentoida minulle että ’en mä näin ehkä sanoisi’ tai ’ei mun seinällä ehkä olisi tällaista taulua. Mutta jatkaneet sitten kuitenkin, että ’antaa nyt olla, kun se on tähän näin laitettu.’”

Kuva
Helsingin huumepoliisin päällikköä Jari Aarniota esittää sarjassa Kari Hietalahti. (KUVA: Emmi Korhonen / Lehtikuva)
https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000005601230.html
"Before you embark on a journey of revenge, dig two graves."
- Confucius (Chinese philosopher & reformer, 551 BC - 479 BC)

Avatar
Marokon Kauhu
Axel Foley
Viestit: 2384
Liittynyt: Ma Maalis 26, 2007 9:06 pm
Paikkakunta: Rio Grande

Re: Keisari Aarnio -sarja (Nelonen Ruutu)

Viesti Kirjoittaja Marokon Kauhu »

Jari Aarniota näyttelevä Kari Hietalahti: “Ei näitä juonenkäänteitä voisi itse keksiä, tai voisi, mutta kukaan ei uskoisi sitä"
Hietalahti on varmaan hyvä valinta Aarnioksi.
En ole vielä tuota kirjaa lukenut, mutta kaipa se on melkeen pakko niin pääsee tänne taas viisastelemaan aiheesta...
Kerkiäis nyt ensi lukemaan edes sen tuomion pääpiirteittäin.
Sarja tulee katsottua varmasti.
Perustuslaki 9 § Liikkumisvapaus

Suomen kansalaisella ja maassa laillisesti oleskelevalla ulkomaalaisella on vapaus liikkua maassa ja valita asuinpaikkansa.

Avatar
Pieni liekki
Watson itse
Viestit: 5525
Liittynyt: Ke Joulu 25, 2013 10:38 am

Re: Keisari Aarnio -sarja (Nelonen Ruutu)

Viesti Kirjoittaja Pieni liekki »

Marokon Kauhu kirjoitti:
Jari Aarniota näyttelevä Kari Hietalahti: “Ei näitä juonenkäänteitä voisi itse keksiä, tai voisi, mutta kukaan ei uskoisi sitä"
Hietalahti on varmaan hyvä valinta Aarnioksi.
En ole vielä tuota kirjaa lukenut, mutta kaipa se on melkeen pakko niin pääsee tänne taas viisastelemaan aiheesta...
Kerkiäis nyt ensi lukemaan edes sen tuomion pääpiirteittäin.
Sarja tulee katsottua varmasti.
Katson tänään Ylen aamu-tv:stä, kun siellä haastateltiin sarjan käsikirjoituksen tehnyttä Tatiana Elfiä sekä sarjassa Minna Passia näyttelevää Pilvi Hämäläistä ja Susanna Reinbothia näyttelevää Kirsi Ylijokea. Mielenkiintoisinta koko haastattelussa oli, kun Pilvi Hämäläinen totesi, ettei ole niinkään seurannut Aarnion rikostapausta, mutta on seurannut ihan hulluna Ulvila-tapausta.

Reaalielämässä en ole Pilvi Hämäläiseen toistaiseksi törmännyt, joten epäselvää on, miten hän on hahmottanut Ulvilan murhatapauksen tapahtumien kulun. Haastattelussa jätettiin auki, ovatko haastateltuina olleet ihmiset hahmottaneet Aarnion tapauksen siten, kuin oikeustoimittajat Passi ja Reinboth ovat tapahtumat "Keisari Aarnio"-kirjassa esittäneet.

Jokainen voi tykönään miettiä, mitkä ovat ne tietolähteet, joihin kannattaa omat johtopäätöksensä asioista perustaa. Sarja lienee joka tapauksessa katsomisen arvoinen.
Anneli Auer Murhalesken muistelmissa vuonna 2016: "Kukaan ei miettinyt hintaa silloin, kun tätä sotkua rakennettiin. Kukaan ei myöskään halua ottaa vastuuta siitä nyt jälkikäteen."

Avatar
Susku London
Roger Murtaugh
Viestit: 864
Liittynyt: La Huhti 29, 2017 2:35 pm
Paikkakunta: Lontoo
Viesti:

Re: Keisari Aarnio -sarja (Nelonen Ruutu)

Viesti Kirjoittaja Susku London »

Minua kiinnostaa se, miten tämä sarja voidaan esittää televisiossa jo ennen lainvoimaista tuomiota? En ole lukenut Keisari Aarniota, mutta käsitykseni mukaan Aarnio on esitetty siinä syyllisenä tyyliin käräjäoikeuden langettava tuomio? Prostituoidun tarinat ovat pääroolissa luonnehtimassa millainen mies Aarnio on?

Mitäpä, jos tuomio katuu hovissa loppuvuodesta? Silloin ihmisten mieliin on iskostettu Aarnio syyllisenä sarjan katsomisen myötä. (Aarnio on tuomittu mediassa, kuten Anneli Auer). Miten tämä syyllisyyden leima pyyhitään pois, jos henkilö onkin syytön? Maksaako Nelonen ja Hesari kiltisti korvauksia Aarniolle kunnianloukkaamisesta? Moni olisi tienannut elannon syyttömän ihmisen maineen likaamisesta, joten kai jollakulla taholla on vastuu?
Susku London, korruption vastustaja
Lataa ilmainen 310-sivuinen kirjauutuus Ulvilan surmasta! https://drive.google.com/file/d/1L55vVw ... FGYkb/view
http://anneliauer.com
http://facebook.com/SuskuLondon
http://twitter.com/SuskuLondon

Avatar
Pieni liekki
Watson itse
Viestit: 5525
Liittynyt: Ke Joulu 25, 2013 10:38 am

Re: Keisari Aarnio -sarja (Nelonen Ruutu)

Viesti Kirjoittaja Pieni liekki »

Susku London kirjoitti:Minua kiinnostaa se, miten tämä sarja voidaan esittää televisiossa jo ennen lainvoimaista tuomiota? En ole lukenut Keisari Aarniota, mutta käsitykseni mukaan Aarnio on esitetty siinä syyllisenä tyyliin käräjäoikeuden langettava tuomio? Prostituoidun tarinat ovat pääroolissa luonnehtimassa millainen mies Aarnio on?

Mitäpä, jos tuomio katuu hovissa loppuvuodesta? Silloin ihmisten mieliin on iskostettu Aarnio syyllisenä sarjan katsomisen myötä. (Aarnio on tuomittu mediassa, kuten Anneli Auer). Miten tämä syyllisyyden leima pyyhitään pois, jos henkilö onkin syytön? Maksaako Nelonen ja Hesari kiltisti korvauksia Aarniolle kunnianloukkaamisesta? Moni olisi tienannut elannon syyttömän ihmisen maineen likaamisesta, joten kai jollakulla taholla on vastuu?
Sinulla on hirvittävän hyviä kysymyksiä. Itsekin mietin, kuinka tuollainen tv-sarja voidaan tässä vaiheessa esittää, kun hovioikeudessa on käsittely kuumimmillaan. Maalataanko ihmisten mieliin vastaavia ennakkoasenteita kuin tehtiin Aueria syyllistäessä? Mediahan ei ole maksanut latin latia siitä, että Auerista tehtiin heidän toimestaan hirviöäiti ja edesautettiin nuorempien lasten pelkotilojen kohdistumista äitiin. Ei ole kyllä sen puoleen kenenkään suunnalta tähän mennessä kuulunut viralliseen anteeksipyyntöön viittaavaa pihahdusta "Pohjolan poliisi kertoo" -kirjan Ulvilan murhajutusta, jossa Auer ensimmäisen tutkinnanjohtajan laatiman kirjoituksen perusteella nimettiin Jukka S. Lahden murhaajaksi vailla pienintäkään totuuspohjaa.

Toivottavasti meillä Suomessa ei harjoiteta toimintaa, jossa rikoksista epäiltyjä henkilöitä heitetään surutta Colosseumin areenalle taistelemaan leijonia vastaan ihmisten peukuttaessa fiilispohjalta katsomossa.
Anneli Auer Murhalesken muistelmissa vuonna 2016: "Kukaan ei miettinyt hintaa silloin, kun tätä sotkua rakennettiin. Kukaan ei myöskään halua ottaa vastuuta siitä nyt jälkikäteen."

L. Ron Bumqvist

Re: Keisari Aarnio -sarja (Nelonen Ruutu)

Viesti Kirjoittaja L. Ron Bumqvist »

Pieni liekki kirjoitti:Itsekin mietin, kuinka tuollainen tv-sarja voidaan tässä vaiheessa esittää, kun hovioikeudessa on käsittely kuumimmillaan. Maalataanko ihmisten mieliin vastaavia ennakkoasenteita kuin tehtiin Aueria syyllistäessä?
Samanniminen kirja tehtiin oikeuden dokumenttien perusteella. Mikä siis estää tekemästä "tositapahtumiin perustuvaa" tv-sarjaa samasta aiheesta?

Kaiken todistusaineiston valossa homma on aika lailla taputeltu, vaikka tälläkin palstalla vielä pari tosiuskovaista löytyy. Ja eihän mikään estä Aarniota nostamasta oikeusjuttua, sitten kun epäilemättä vapauttava tuomio tulee ja kaveri kävelee koppikorvausten kera vapaalle jalalle. Heh!

MEW
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 94
Liittynyt: Pe Syys 22, 2017 12:43 pm

Re: Keisari Aarnio -sarja (Nelonen Ruutu)

Viesti Kirjoittaja MEW »

L. Ron Bumqvist kirjoitti:
Pieni liekki kirjoitti:Itsekin mietin, kuinka tuollainen tv-sarja voidaan tässä vaiheessa esittää, kun hovioikeudessa on käsittely kuumimmillaan. Maalataanko ihmisten mieliin vastaavia ennakkoasenteita kuin tehtiin Aueria syyllistäessä?
Samanniminen kirja tehtiin oikeuden dokumenttien perusteella. Mikä siis estää tekemästä "tositapahtumiin perustuvaa" tv-sarjaa samasta aiheesta?

Kaiken todistusaineiston valossa homma on aika lailla taputeltu, vaikka tälläkin palstalla vielä pari tosiuskovaista löytyy. Ja eihän mikään estä Aarniota nostamasta oikeusjuttua, sitten kun epäilemättä vapauttava tuomio tulee ja kaveri kävelee koppikorvausten kera vapaalle jalalle. Heh!
Juurikin näin. Mitä olen lukenut pienen liekin ja suskun postauksia täällä murha infon Aarnio osuudessa niin molemmat ovat olleet liikkeellä erittäin puuttellisilla tiedoilla ja hyvin usein vieläpä ihan puhtaasti väärillä tiedoilla (liekköhän tahallista häirintää vai oikeasti vain erittäin puuttelliset & väärät tiedot Aarnio keissistä ja silti intoa niistä vääntää?).

Aika outoa, että tosi asioihin perustuvaa (Keisari Aarnio oli puolueeton kirja, vaikka Aarniosta sen faktojen avulla syyllisen kuvan saikin) tv-sarjaa ei saisi esittää tapahtumista näiden kahden mukaan, vaikka Aarnio on saanut kansaa aivopestä (tai yrittää aivopestä) jutuillaan koko tämän prosessin ajan: Aarnion oma kirja, Aarnio olemalla nimetön lähde häntä koskeviin uutisiin luottotoimittajiensa kautta, Aarnion voice-blog, Aarnion facebook sivu ja niin edelleen.

Ilmeisesti Ulvila osuudessa on hiljaista tai keskustelijat vähissä(?), kun susku ja pieni liekki ovat kokoajan mainostamassa täällä Aarnio osuudessa Ulvilan tapahtumia tai heidän käsitystään näistä tapahtumista.

Avatar
Pieni liekki
Watson itse
Viestit: 5525
Liittynyt: Ke Joulu 25, 2013 10:38 am

Re: Keisari Aarnio -sarja (Nelonen Ruutu)

Viesti Kirjoittaja Pieni liekki »

L. Ron Bumqvist kirjoitti:
Pieni liekki kirjoitti:Itsekin mietin, kuinka tuollainen tv-sarja voidaan tässä vaiheessa esittää, kun hovioikeudessa on käsittely kuumimmillaan. Maalataanko ihmisten mieliin vastaavia ennakkoasenteita kuin tehtiin Aueria syyllistäessä?
Samanniminen kirja tehtiin oikeuden dokumenttien perusteella. Mikä siis estää tekemästä "tositapahtumiin perustuvaa" tv-sarjaa samasta aiheesta?

Kaiken todistusaineiston valossa homma on aika lailla taputeltu, vaikka tälläkin palstalla vielä pari tosiuskovaista löytyy. Ja eihän mikään estä Aarniota nostamasta oikeusjuttua, sitten kun epäilemättä vapauttava tuomio tulee ja kaveri kävelee koppikorvausten kera vapaalle jalalle. Heh!
Minut ilmeisesti luokitellaan näiden parin tosiuskovaisen joukkoon, koska olen edelleen liikkeellä syyttömyysolettamalla Aarnion ja muiden syytteessä olevien poliisien suhteen.
MEW kirjoitti:Juurikin näin. Mitä olen lukenut pienen liekin ja suskun postauksia täällä murha infon Aarnio osuudessa niin molemmat ovat olleet liikkeellä erittäin puuttellisilla tiedoilla ja hyvin usein vieläpä ihan puhtaasti väärillä tiedoilla (liekköhän tahallista häirintää vai oikeasti vain erittäin puuttelliset & väärät tiedot Aarnio keissistä ja silti intoa niistä vääntää?).
Tietoni pohjautuvat pääasiassa oikeudenkäyntiasiakirjoihin. Trevociin liittyvää Helsingin hovioikeuden antamaan tuomiota en ole ehtinyt vielä lukea, mutta se on minulla kyllä lukemista odottamassa.

Mew olkoon ystävällinen ja tehköön meille luettelon niistä pääasioista, joiden suhteen tietoni ovat erittäin puutteelliset ja väärät.
MEW kirjoitti:Aika outoa, että tosi asioihin perustuvaa (Keisari Aarnio oli puolueeton kirja, vaikka Aarniosta sen faktojen avulla syyllisen kuvan saikin) tv-sarjaa ei saisi esittää tapahtumista näiden kahden mukaan, vaikka Aarnio on saanut kansaa aivopestä (tai yrittää aivopestä) jutuillaan koko tämän prosessin ajan: Aarnion oma kirja, Aarnio olemalla nimetön lähde häntä koskeviin uutisiin luottotoimittajiensa kautta, Aarnion voice-blog, Aarnion facebook sivu ja niin edelleen.
Käsittääkseni Aarnio ei tällä hetkellä pysty kunnolla valmistautumaan meneillään olevaan oikeudenkäyntiin, koska häntä pidetään tutkintavankeudessa. Ei hän käsittääkseni pystynyt kunnolla valmistautumaan käräjäoikeudenkaan käsittelyyn, koska hän oli aika pitkään vangittuna ennen oikeudenkäyntiä.

Olen lukenut "Keisari Aarnio"-, "Myrkky"- ja "Pasilan mies"-kirjat sekä katsonut "Paha poliisi"-elokuvan sekä seurannut Aarnio-tapausta myös lehdistä ja täällä. Tapaukseen aloin perehtyä vasta viime vuoden lokakuussa, joten myönnän olevani vielä noviisi tämän laajan aihealueen piirissä. Huumeita ei ole tullut koskaan kokeiltua eikä minulla ole kontaktipintaa huumeidenkäyttäjiin, joten ns. alamaailma on minulle todellisuudessa täysin vieras.
MEW kirjoitti:Ilmeisesti Ulvila osuudessa on hiljaista tai keskustelijat vähissä(?), kun susku ja pieni liekki ovat kokoajan mainostamassa täällä Aarnio osuudessa Ulvilan tapahtumia tai heidän käsitystään näistä tapahtumista.
En ole täällä mitään mainostamassa, mutta toisinaan on tullut verrattua Aarnion ja Auerin tapauksia toisiinsa, koska niissä on monia yhtymäkohtia. Ulvila-osiossa on hiljaista, koska trollit ovat lopettaneet kiusaamisen ja tapahtumat lienevät kaikille aika selvät.
Anneli Auer Murhalesken muistelmissa vuonna 2016: "Kukaan ei miettinyt hintaa silloin, kun tätä sotkua rakennettiin. Kukaan ei myöskään halua ottaa vastuuta siitä nyt jälkikäteen."

L. Ron Bumqvist

Re: Keisari Aarnio -sarja (Nelonen Ruutu)

Viesti Kirjoittaja L. Ron Bumqvist »

Pieni liekki kirjoitti:
L. Ron Bumqvist kirjoitti:Kaiken todistusaineiston valossa homma on aika lailla taputeltu, vaikka tälläkin palstalla vielä pari tosiuskovaista löytyy. Ja eihän mikään estä Aarniota nostamasta oikeusjuttua, sitten kun epäilemättä vapauttava tuomio tulee ja kaveri kävelee koppikorvausten kera vapaalle jalalle. Heh!
Minut ilmeisesti luokitellaan näiden parin tosiuskovaisen joukkoon, koska olen edelleen liikkeellä syyttömyysolettamalla Aarnion ja muiden syytteessä olevien poliisien suhteen.
Kyllä, juurikin näin. Lähtökohtasi on toki aivan kohtuullinen, koska suomalainen oikeusjärjestelmäkin lähtee syyttömyysolettamasta liikkeelle.

Aarnion tapauksessa kuitenkin, lainvoimainen tuomio on tullut Trevoc-rötöstelyistä ja käräjäoikeus on jo tuominnut hänet tynnyrihommista vankeuteen. Tässä kohtaa voisi olla ihan hyvä miettiä omaa asennoitumistaan uudestaan, varsinkin kun tunnut oikeasti uskovan, ettei Aarnio ole syyllistynyt juuri mihinkään. Korjaa ihmeessä, jos olen tältä osin väärässä.

Avatar
Susku London
Roger Murtaugh
Viestit: 864
Liittynyt: La Huhti 29, 2017 2:35 pm
Paikkakunta: Lontoo
Viesti:

Re: Keisari Aarnio -sarja (Nelonen Ruutu)

Viesti Kirjoittaja Susku London »

L. Ron Bumqvist kirjoitti:
Pieni liekki kirjoitti:Itsekin mietin, kuinka tuollainen tv-sarja voidaan tässä vaiheessa esittää, kun hovioikeudessa on käsittely kuumimmillaan. Maalataanko ihmisten mieliin vastaavia ennakkoasenteita kuin tehtiin Aueria syyllistäessä?
Samanniminen kirja tehtiin oikeuden dokumenttien perusteella. Mikä siis estää tekemästä "tositapahtumiin perustuvaa" tv-sarjaa samasta aiheesta?
Kyse on siitä voidaanko käräjäoikeuden langettavaan tuomioon perustuvaa narratiivia esittää laajalle yleisölle mediassa ennen hovioikeuden tuomiota, joka voi aivan hyvin olla myös vapauttava? Kysymys on myös siitä miten tällainen voi vaikuttaa tulevaan tuomioon? Aiheutetaanko tuomareille liian kovat paineet?
Kaiken todistusaineiston valossa homma on aika lailla taputeltu, vaikka tälläkin palstalla vielä pari tosiuskovaista löytyy. Ja eihän mikään estä Aarniota nostamasta oikeusjuttua, sitten kun epäilemättä vapauttava tuomio tulee ja kaveri kävelee koppikorvausten kera vapaalle jalalle. Heh!
Juuri tällainen "hommien taputtelu" minua huolestuttaa, kun edes lainvoimaista tuomiota ei vielä ole olemassa. Viittaus "uskovaisiin" ei ole vakuuttavaa, tai millään lailla asiallista.
Susku London, korruption vastustaja
Lataa ilmainen 310-sivuinen kirjauutuus Ulvilan surmasta! https://drive.google.com/file/d/1L55vVw ... FGYkb/view
http://anneliauer.com
http://facebook.com/SuskuLondon
http://twitter.com/SuskuLondon

Avatar
Susku London
Roger Murtaugh
Viestit: 864
Liittynyt: La Huhti 29, 2017 2:35 pm
Paikkakunta: Lontoo
Viesti:

Re: Keisari Aarnio -sarja (Nelonen Ruutu)

Viesti Kirjoittaja Susku London »

MEW kirjoitti:Mitä olen lukenut pienen liekin ja suskun postauksia täällä murha infon Aarnio osuudessa niin molemmat ovat olleet liikkeellä erittäin puuttellisilla tiedoilla ja hyvin usein vieläpä ihan puhtaasti väärillä tiedoilla (liekköhän tahallista häirintää vai oikeasti vain erittäin puuttelliset & väärät tiedot Aarnio keissistä ja silti intoa niistä vääntää?).

Hetkinen! Olen postannut kourallisen kommentteja Aarnio-ketjuihin, enkä ole kertaakaan ottanut kantaa esim. syyllisyyskysymykseen. Minua kiinnostaa Aarnion tapauksessa se miten viranomaiset, kuten syyttäjä asiaansa ajavat median voimalla.

Minä en tiedä millä tiedoilla, tai meriiteillä nimimerkki MEW täällä kirjoittelee, kun antaa ymmärtää, että ne olisivat vähemmän puutteelliset kuin omani? Tämän ketjun aihealue on tuleva televisio-sarja. Omaa osaamisaluettani on juurikin kriittinen analyysi median toimintaa kohtaan. Siitä minulla on akateeminen loppututkinto.

Suomessa on medialukutaito täysin hukassa, ja nähtävästi koko mediakenttä korruptoitunut. Luulisi, että Tampereen yliopistolla, josta toimittajat valmistuvat, opiskellaan mediaoikeudenkäyntien vaikutusta syytettyjen oikeusturvaan. Minä näen liian useiden toimittajien lähtevän mukaan syytettyjen ajojahtiin. Olen säästänyt Twitteristä parhaat palat myöhempää käyttötarkoitusta varten.


Aika outoa, että tosi asioihin perustuvaa (Keisari Aarnio oli puolueeton kirja, vaikka Aarniosta sen faktojen avulla syyllisen kuvan saikin) tv-sarjaa ei saisi esittää tapahtumista näiden kahden mukaan, vaikka Aarnio on saanut kansaa aivopestä (tai yrittää aivopestä) jutuillaan koko tämän prosessin ajan: Aarnion oma kirja, Aarnio olemalla nimetön lähde häntä koskeviin uutisiin luottotoimittajiensa kautta, Aarnion voice-blog, Aarnion facebook sivu ja niin edelleen.

Mistä MEW tietää Keisari Aarnion olevan puolueeton kirja? Luettelevatko Passi ja Reinboth kaikki lähteensä?

MEW aliarvioi kansaa, tai yliarvioi Aarniota. Syytetyillä tulee olla tasapuolinen mahdollisuus puolustautua julkisuudessa esitettyihin syytteisiin.

Ilmeisesti Ulvila osuudessa on hiljaista tai keskustelijat vähissä(?), kun susku ja pieni liekki ovat kokoajan mainostamassa täällä Aarnio osuudessa Ulvilan tapahtumia tai heidän käsitystään näistä tapahtumista.

Ulvilan murhan pieleenmennyttä tutkintaa ja syyttömän perheenäidin ajojahtia seuranneet näkevät useita yhtäläisyyksiä siinä miten näitä juttuja "taputellaan" hyvin härskein metodein. Oma oikeustajuni sanoo, että syyttäjäviranomaisten ja poliisin tulee pysytellä totuudessa, ja noudattaa lakia kaiken aikaa.

Sekä Auerin, että Aarnion tapaukset ovat molemmat yhteiskunnallisesti erittäin merkittäviä. Tämä ei ole ehkä kaikille vielä selvinnyt, mutta tulee kyllä selviämään.

Susku London, korruption vastustaja
Lataa ilmainen 310-sivuinen kirjauutuus Ulvilan surmasta! https://drive.google.com/file/d/1L55vVw ... FGYkb/view
http://anneliauer.com
http://facebook.com/SuskuLondon
http://twitter.com/SuskuLondon

L. Ron Bumqvist

Re: Keisari Aarnio -sarja (Nelonen Ruutu)

Viesti Kirjoittaja L. Ron Bumqvist »

Susku London kirjoitti:Kyse on siitä voidaanko käräjäoikeuden langettavaan tuomioon perustuvaa narratiivia esittää laajalle yleisölle mediassa ennen hovioikeuden tuomiota, joka voi aivan hyvin olla myös vapauttava? Kysymys on myös siitä miten tällainen voi vaikuttaa tulevaan tuomioon? Aiheutetaanko tuomareille liian kovat paineet?
Eiköhän tuomareilla ole jo muutenkin kovat paineet tämän keissin osalta, se on yksi osa tuomarin tehtäviä kestää niitä paineita.
Susku London kirjoitti:Juuri tällainen "hommien taputtelu" minua huolestuttaa, kun edes lainvoimaista tuomiota ei vielä ole olemassa. Viittaus "uskovaisiin" ei ole vakuuttavaa, tai millään lailla asiallista.
Lainvoimainen tuomio löytyy Trevocista ja käräjäoikeus on jo oman tuomionsa antanut. Se mitä olen palstaa seurannut, niin Aarnion syyttömyyteen kovasti uskovat takertuvat lähinnä yksityiskohtiin (joita on ihan pirusti), eivätkä oikein osaa muodostaa kokonaiskuvaa tapahtumista.

Avatar
Rescuer
Perry Mason
Viestit: 3616
Liittynyt: Ti Heinä 08, 2008 8:15 pm

Re: Keisari Aarnio -sarja (Nelonen Ruutu)

Viesti Kirjoittaja Rescuer »

^Se kokonaiskuva koostuu niistä yksityiskohdista. Ja niissä yksityiskohdissa on todella paljon epäselvyyksiä.
Mitä enemmän vihreitä hymiöitä, sitä heikommat argumentit.
Eräässä entisessä hallituspuolueessa oltiin erittäin kiinnostuneita uusista pilvipalveluista. Sitten joku kertoi heille, ettei pilvipalveluilla ole mitään tekemistä kannabiksen kanssa...

Avatar
Kissankello
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1404
Liittynyt: To Loka 23, 2014 8:46 pm

Re: Keisari Aarnio -sarja (Nelonen Ruutu)

Viesti Kirjoittaja Kissankello »

Tällainen nettimainos pyörii alkavasta sarjasta:

http://aarnio.nelonenmedia.fi/
"Before you embark on a journey of revenge, dig two graves."
- Confucius (Chinese philosopher & reformer, 551 BC - 479 BC)

Avatar
Mikko
Remington Steele
Viestit: 227
Liittynyt: Ke Helmi 03, 2016 8:03 pm

Re: Keisari Aarnio -sarja (Nelonen Ruutu)

Viesti Kirjoittaja Mikko »

Kissankello kirjoitti:Tällainen nettimainos pyörii alkavasta sarjasta:

http://aarnio.nelonenmedia.fi/
Hyvältä näyttää!

Odotan innolla tätä sarjaa, kirja jo olikin erinomainen ja antoi hyvän kuvan Aarnion toimista!

Vastaa Viestiin