Aarniota epäillään henkirikoksesta

Jari Aarnion tapaukseen liittyvät ketjut tänne

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Nicht schuldig
Columbo
Viestit: 2271
Liittynyt: Ma Kesä 16, 2014 2:19 pm

Re: Aarniota epäillään henkirikoksesta

Viesti Kirjoittaja Nicht schuldig »

Kuolemannaakka kirjoitti:
Ma Loka 19, 2020 2:30 pm
Nicht schuldig kirjoitti:
Su Loka 18, 2020 7:58 pm
Pieni liekki kirjoitti:
La Loka 17, 2020 3:16 pm

tulossa voi olla ymmärrykseni mukaan vähintään yksi oikeusmurha
Tässä on paljon sellaisia asioita, jotka viittaavat tähän suuntaan aika voimakkaasti. En tiedä, että onko sellainen sana kuin oikeusmurha kovin monille ihmisille tuttu. Itse otin selvää aika paljon myös ulkomaita myöten, että mistä tällaisessa asiassa on oikeasti kysymys. Se on laaja ja oikeasti aika paljonkin käsitelty teema tänä päivänä.

Siihen liittyy myös joitain näitä tapauksia yhdistäviä tekijöitä. Jollain lailla tilanne, jossa oikeusmurha syntyy on monen tekijän summa. Yksi tuntomerkki on sellainen, että viisarit osoittavat kaikki yhteen suuntaan. Yleensä siinä pelaa media omaa rooliaan (ei kaikissa tapauksissa) mutta medialla voi olla todella suuri merkitys. Yksi asia on sellainen, että todistajana oikeudessa saattaa esiintyä henkilö tai henkilöitä, jotka todistavat jostain syystä väärin. Eli se kerrottu asia ei olekaan totta. Tähän taas on monta syytä, yksi esim. tässä nimenomaisessa tapauksessa voi olla Niemisen todistus, josta itselleni tuli mielikuva valemuistosta. Sitten voi olla asiantuntija todistajia, jotka myöskin voivat todistaa väärin. He siis antavat henkilöstä oikeudessa väärän todistuksen. Tämä ei ole ollenkaan harvinaista. Tällaisia tapauksia on käsitelty esim. lapsen seksuaalisessa hyväksikäytössä Amerikassa. Myöskin yleisillä olosuhteilla on suuri merkitys väärien tuomioiden syntyy. Saattaa olla, että syntyy eräänlainen noidankehä, jossa henkilö, joka on siinä keskiössä tuomittavana, on jopa julkisuuden mielikuvissa jonkinlainen demoni. Lisäksi asian käsittely on jollain lailla juuri sillä hetkellä pinnalla, jolloin aiheella voi olla myös yhteiskunnallista merkitystä. Lopuksi monet prosessit politisoituvat.
Oikeusmurhauhasta kertoo myös poliisikunnan jakautuminen kahta eri kantaa oleviin leireihin, eli eri leirien välille muodostuu kilpailutilanne aikaisempien kaunojen tms pohjalta. Tällöin ei enää ole varsinaisesti kyse siitä, että selvitettäisiin mitä on tapahtunut, vaan siitä, kumpi puoli on oikeassa, eli saa mielipiteensä läpi. Näissä nähdään vastapuolen demonisointia ja tulee juuri tämä ilmiö, että ennen poliisityönsä hyvin hoitaneet ovatkin nyt vain joukko valehtelevia ja täysin kyvyttömiä pahoja poliiseja. "Vastapuolen" kaikista henkilöistä tulee epähenkilöitä, vaikka he eivät juttuun juurikaan edes liittyisi, tai ei olisi mitään perusteita, miksi he yhtäkkiä ovat muuttuneet huonoiksi. Heidän motiivejaan rivien välissä ihmetellään ja yritetään löytää syitä, miksi he valehtelevat ja tutkivat huonosti. Yleensä päädytään vain siihen, ettei motiivia ole, vaan he ovat jotenkin syytetyn lumoissa. Mikään heidän sanomansa ei enää voi olla totta.
Tämä on myös yksi tuntomerkki millä voi tunnistaa tilanteita, joissa joku henkilö on syyllistetty tiettyyn asemaan. Yhtäkkiä tilanne onkin se, että se varsinainen kysymys syyllisyydestä ei olekaan enää keskiössä vaan se kysymys on ikään kuin jo esiratkaistu. Sen sijaan syntyy eräänlainen polisoituminen, jolla ei tarkoiteta enää vain politiikkaa vaan enemmän sitä, että ihmiset jakautuvat jollain tavalla kahteen eri leiriin. Syntyvät "pahikset" pistävät sitten vastaan ja heillä on "omat itsekkäät" motiivinsa siihen. Sen sijaan vastapuolella ei ole itsekkäitä motiiveja vaan he ajavat hyvän asian etua, eli sen demonin poistamista. Julkisuudessa sitten konstellaatio näyttäytyy niin, että "hyvikset" pääsevät edustamaan sellaista ajattelua, jota myös normaalikansalaiset kannattavat. Jälkimmäiset eivät ole kovinkaan tietoisia asian todellisista faktoista saatikka koko prosessista miten ylipäätään tähän on päädytty. Joten heidän on helppo uskoa sitä "hyviksen" sanomaa varsinkin siinä tapauksessa, että "pahikset" ovat jo julkisuudessa saaneet huonon tai valehtelijan leiman. Kuppi kääntyy oikeastaan siinä vaiheessa, kun julkisuus tai joku luotettava riittävän korkean aseman omaava henkilö lopulta puuttuu sen prosessin kulkuun.

metsätonttu

Re: Aarniota epäillään henkirikoksesta

Viesti Kirjoittaja metsätonttu »

Yhteiskunnallista ilmiöistä, yhteiskunnassa vaikuttavista voimista ja ihmisryhmien välisten suhteiden tarkastelusta voi toki alkaa puhumaan varsinkin jos asia-argumentit itse aiheeseen ovat loppuneet tai niitä ei koskaa edes ollut. Ihmisten jakautuminen kahteen leiriin ei ole polisoitumista vaan polarisoitumista. Kun alkaa hienostelemaan sivistyssanoilla, olisi hyvä selvittää niiden merkitys.

Tuskin tässä on kuitenkaan mistään sen kummemmasta yhteiskunnallisesta polarisoitumisesta tai demonisoimisesta kyse. Vajaa kourallinen ihmisiä on lähtenyt seuraamaan Aarnio & Vilhunen oikeudenkäyntiä tietty lopputulos vahvasti toiveena. Ja tätä näkökulmaa on tuotu esiin yksipuolisesti faktoista niin välittämättä. Sitten, kun yksi epämielyttävä todistajalausunto tulee, niin tämä varsin yksipuolinen näkökulma horjuu, jolloin siirrytään tosiasioiden kieltämiseen ja itketään oikeusmurhasta. Seuraava vaihe on, että koetaan demonisoimista muualta mikä tarkoittaa käytännössä vain sitä, että ollaan alettu uhriutumaan omasta ja/tai toisen puolesta, kun ei pystytä käsittelemään tosi-asioita. Turha hakea syytä yhteiskunnasta, kun syy on psykologinen ja oman pään sisälle itse kehitetty.

Tämä oli täysin selvää, että näin tapahtuu jos Aarniolle langetettaisiin murhatuomio. Täytyy sanoa, että se yllätti itseni, että fanaatikot olivat niin hauraita, että oireilu alkoi jo kesken oikeudenkäynnin, kun mitään ei ole vielä ratkaistu. Tietysti sitä uhrin asemaansa voi alkaa rakentamaan etukäteen, mutta jos sitä tuomioita ei tulekaan, niin miten tilanne normalisoidaan sen jälkeen? Varmaan ollaan sitä mieltä, että olipa hyvin perusteltu päätös vaikka oikeismurha oli vielä hetkeä aikaisemmin huulilla.

Ja jostain demonisoinnista itkeminen henkilöiltä tai henkilöltä, joka on vuosi kausia mitätöinnit intämisellä tai tylyllä käytöksellä eriäviä mielipiteitä palstalla on uskomaton uhriutumissuoritus.

Ja kenenkään ei kuulu olla oikeuden yläpuolella ei edes palkitun huumepoliisipäällikön. Toki Suomessa on aikoinaan joitakin oikeudenkäyntejä keskeytetty väkijoukon väliintulolla, kun syytettyä ei ole saanut syyttää. Onneksi nuo ajat ovat ohi ja jäänteenä vajaa kourallinen oikeusmurhaa huutavia tyytyy virtuaaliseen häiriköintiin.

Avatar
Pieni liekki
Sherlock John Holmes
Viestit: 5359
Liittynyt: Ke Joulu 25, 2013 10:38 am

Re: Aarniota epäillään henkirikoksesta

Viesti Kirjoittaja Pieni liekki »

teppo kirjoitti:
Ma Loka 19, 2020 10:08 am
Pieni liekki kirjoitti:
La Loka 17, 2020 10:56 pm
En tiedä, minkälaisista liiketoimista rahat ovat olleet peräisin ja mitä Aarnio on niillä tehnyt
Joko et ole seurannut Aarnion tapausta ollenkaan tai et ole rehellinen. Sanotaanko suoraan, että kyse on jälkimmäisestä. Olet seurannut tapausta ja tiedät oikein hyvin.

Aarnion kyettiin osoittamaan käyttäneen lähes puolen miljoonan euron edestä käteistä, joka ei ollut nostettu hänen pankkitililtään ja jonka alkuperälle hänellä ei ollut uskottavaa selitystä. Kyseessä on siis se määrä, jonka poliisi kykeni selvittämään hyvin tarkkaan, lähinnä kuiteista tai kirjatuista bonuspisteistä. Suurinta osaa tästä Aarnio ei edes yrittänyt kiistää. Käteisestä sadalla tonnilla ostettiin autoja, 170 000 meni talon rakennuksesta aiheutuneiden kustannusten maksamiseen käteisellä. Rakennusmiehillekin lyötiin rahaa lapaan käteisenä kymppitonnien edestä. Reilu sata tonnia vipattiin käteisenä kavereille ja ne palautuivat puhtaina pankkitilille.

Aarnion oma tarina rahan alkuperästä, tai niistä viimeisin, oli, että hän auttoi liikemiestä viemään luksushuoria arabimaihin ja tarjosi liikemiehelle turvapalveluja. Ymmärrettävästi hän ei ilmoittanut tulojaan verottajalle eikä sivutoimeaan työnantajalle. Tämän tarinan tarkoitus oli saada pidettyä kämppä itsellä tai siis lapsella, jonka nimiin se oli puljattu. Tarinalla Aarnio kuitenkin haukkasi sikäli paskaa, että sen esittämisen jälkeen kyse ei enää ollut siitä, onko hän rikollinen vaan miten rikollinen.
Ei minulle ole käynyt täysin selville, minkälaisia bisneksiä tällä mainitsemallasi liikemiehellä maailmalla oikein oli ja kuinka rehellistä kiinteistöbisnestä hän loppujen lopuksi pyöritti. Aarnion olisi tietysti poliisina pitänyt ymmärtää olla sekaantumatta sellaisiin asioihin, jotka eivät kestä päivänvaloa ja asiallista asioiden selvittämistä, jos sellaista on tapahtunut. Olisi oikeasti kiinnostavaa tietää, millaisia palveluita pitää toiselle tehdä, että on useiden satojen tuhansien eurojen arvoinen.

Myönnän, että erikoista minustakin se Aarnion rahojen muille lainaaminen on ollut, koska harva sitä kavereilleen tuollaisia summia lainailee - saati sitten naapurimaan kollegoille. En oikein pysty hahmottamaan näitä bisneskuvioita, vaikka niistä on sentään jäänyt jälkiä näkyviin, toisin kuin noista huumekuvioista. Eikö ihminen pitäisi kuitenkin tuomita niistä rikoksista, joista häntä kulloinkin syytetään ja jotka tuo henkilö on tosiasiassa tehnyt? Hyväksytkö sinä, teppo, todisteiden manipuloinnin tai uudet tulkinnat asioihin, jos niillä saadaan joku epätoivottu henkilö osoitettua syylliseksi, vaikka hän ei oikeasti syyllinen tiettyihin tekoihin olisikaan?
Anneli Auer Murhalesken muistelmissa vuonna 2016: "Kukaan ei miettinyt hintaa silloin, kun tätä sotkua rakennettiin. Kukaan ei myöskään halua ottaa vastuuta siitä nyt jälkikäteen."

teppo
Sherlock Holmes
Viestit: 3249
Liittynyt: La Heinä 21, 2007 5:38 pm

Re: Aarniota epäillään henkirikoksesta

Viesti Kirjoittaja teppo »

Pieni liekki kirjoitti:
Ma Loka 19, 2020 8:18 pm
Ei minulle ole käynyt täysin selville, minkälaisia bisneksiä tällä mainitsemallasi liikemiehellä maailmalla oikein oli ja kuinka rehellistä kiinteistöbisnestä hän loppujen lopuksi pyöritti. Aarnion olisi tietysti poliisina pitänyt ymmärtää olla sekaantumatta sellaisiin asioihin, jotka eivät kestä päivänvaloa ja asiallista asioiden selvittämistä, jos sellaista on tapahtunut. Olisi oikeasti kiinnostavaa tietää, millaisia palveluita pitää toiselle tehdä, että on useiden satojen tuhansien eurojen arvoinen.
Aarnion oikeudessa puolustuksekseen[!] kertoman tarinan mukaan hän mm. turvasi liikemiestä, kun tämä toimitti prostituoituja arabimaihin. Niin ja suojeli tietysti tsetseeneiltä. Sinustako uskottava tarina sille, miksi hän olisi saanut muovikassissa puoli miltsiä käteisenä?

Avatar
Pieni liekki
Sherlock John Holmes
Viestit: 5359
Liittynyt: Ke Joulu 25, 2013 10:38 am

Re: Aarniota epäillään henkirikoksesta

Viesti Kirjoittaja Pieni liekki »

teppo kirjoitti:
Ma Loka 19, 2020 8:51 pm
Pieni liekki kirjoitti:
Ma Loka 19, 2020 8:18 pm
Ei minulle ole käynyt täysin selville, minkälaisia bisneksiä tällä mainitsemallasi liikemiehellä maailmalla oikein oli ja kuinka rehellistä kiinteistöbisnestä hän loppujen lopuksi pyöritti. Aarnion olisi tietysti poliisina pitänyt ymmärtää olla sekaantumatta sellaisiin asioihin, jotka eivät kestä päivänvaloa ja asiallista asioiden selvittämistä, jos sellaista on tapahtunut. Olisi oikeasti kiinnostavaa tietää, millaisia palveluita pitää toiselle tehdä, että on useiden satojen tuhansien eurojen arvoinen.
Aarnion oikeudessa puolustuksekseen[!] kertoman tarinan mukaan hän mm. turvasi liikemiestä, kun tämä toimitti prostituoituja arabimaihin. Niin ja suojeli tietysti tsetseeneiltä. Sinustako uskottava tarina sille, miksi hän olisi saanut muovikassissa puoli miltsiä käteisenä?
Mitä ikinä Aarnio onkin noiden rahojen eteen tehnyt, niin hän ei ole varmasti toiminut yksin, vaan siinä on takuuvarmasti täytynyt olla asioita mahdollistamassa hänen ympärillään näistä asioista perilläoleva yhteisö. Rahat nyt vaikuttavat kuitenkin olleen peräisin Saaran siipiensä suojiin ottaneelta miljonääriltä. Eikö tämä edesmennyt miljonääri olisi halunnut lahjoittaa tämän Aarniolle päätyneen summan poliisille?
Anneli Auer Murhalesken muistelmissa vuonna 2016: "Kukaan ei miettinyt hintaa silloin, kun tätä sotkua rakennettiin. Kukaan ei myöskään halua ottaa vastuuta siitä nyt jälkikäteen."

teppo
Sherlock Holmes
Viestit: 3249
Liittynyt: La Heinä 21, 2007 5:38 pm

Re: Aarniota epäillään henkirikoksesta

Viesti Kirjoittaja teppo »

Pieni liekki kirjoitti:
Ma Loka 19, 2020 9:47 pm
Mitä ikinä Aarnio onkin noiden rahojen eteen tehnyt, niin hän ei ole varmasti toiminut yksin, vaan siinä on takuuvarmasti täytynyt olla asioita mahdollistamassa hänen ympärillään näistä asioista perilläoleva yhteisö.
Sanotaanko suoraan: rikoskumppaneita, järjestäytynyttä rikollisuutta, joka on jatkunut pitkään.
Pieni liekki kirjoitti:
Ma Loka 19, 2020 9:47 pm
Rahat nyt vaikuttavat kuitenkin olleen peräisin Saaran siipiensä suojiin ottaneelta miljonääriltä.
Eivät vaikuta.
Pieni liekki kirjoitti:
Ma Loka 19, 2020 9:47 pm
Eikö tämä edesmennyt miljonääri olisi halunnut lahjoittaa tämän Aarniolle päätyneen summan poliisille?
Mitään tällaiseen viittaavaakaan ei ole tullut esiin. Miksi liikemies olisi halunnut lahjoittaa Aarnion mukaan huorien kauppaamisella arabimaihin tienatut ja Aarniolle tämän tekemistä palveluksista kuuluvat rahat poliisille ja miksi ja miten Aarnio olisi napannut ne itselleen?

Et itsekään usko tällaista tuubaa.

Avatar
Pieni liekki
Sherlock John Holmes
Viestit: 5359
Liittynyt: Ke Joulu 25, 2013 10:38 am

Re: Aarniota epäillään henkirikoksesta

Viesti Kirjoittaja Pieni liekki »

teppo kirjoitti:
Ma Loka 19, 2020 9:55 pm
Pieni liekki kirjoitti:
Ma Loka 19, 2020 9:47 pm
Mitä ikinä Aarnio onkin noiden rahojen eteen tehnyt, niin hän ei ole varmasti toiminut yksin, vaan siinä on takuuvarmasti täytynyt olla asioita mahdollistamassa hänen ympärillään näistä asioista perilläoleva yhteisö.
Sanotaanko suoraan: rikoskumppaneita, järjestäytynyttä rikollisuutta, joka on jatkunut pitkään.
Näin varmaan, jos kyseessä ovat hämäräbisnekset. Minä en tiedä näistä asioista tarpeeksi, jotta osaisin sanoa niihin oikein mitään. Olisiko Aarniolla ollut tilanteissa toisin toimimisen mahdollisuus ja mitkä lienevät olleet hänen tarkoitusperänsä toimilleen?
teppo kirjoitti:
Ma Loka 19, 2020 9:55 pm
Pieni liekki kirjoitti:
Ma Loka 19, 2020 9:47 pm
Rahat nyt vaikuttavat kuitenkin olleen peräisin Saaran siipiensä suojiin ottaneelta miljonääriltä.
Eivät vaikuta.
Miten niin eivät vaikuta? Eikö miljonäärin kuolinpesästä jäänyt uupumaan suurin piirtein samaa suuruusluokkaa oleva rahamäärä, minkä arveltiin päätyneen jostain Aarniolle?
teppo kirjoitti:
Ma Loka 19, 2020 9:55 pm
Pieni liekki kirjoitti:
Ma Loka 19, 2020 9:47 pm
Eikö tämä edesmennyt miljonääri olisi halunnut lahjoittaa tämän Aarniolle päätyneen summan poliisille?
Mitään tällaiseen viittaavaakaan ei ole tullut esiin. Miksi liikemies olisi halunnut lahjoittaa Aarnion mukaan huorien kauppaamisella arabimaihin tienatut ja Aarniolle tämän tekemistä palveluksista kuuluvat rahat poliisille ja miksi ja miten Aarnio olisi napannut ne itselleen?

Et itsekään usko tällaista tuubaa.
Kai nuo tsetseenit jollainlailla linkittyvät Aarniolle kulkeutuneisiin rahoihin. Ketkä kaikki olivat tietoisia näistä rahoista? Ehkä se puolimiljoonaa euroa voi jossain tilanteessa jollekin olla nappikauppaa. Et kai sentään epäile, että nämä rahat liittyisivät jollain kytköksellä Ünsalin tapaukseen.
Anneli Auer Murhalesken muistelmissa vuonna 2016: "Kukaan ei miettinyt hintaa silloin, kun tätä sotkua rakennettiin. Kukaan ei myöskään halua ottaa vastuuta siitä nyt jälkikäteen."

Avatar
Kuolemannaakka
Agentti Scully
Viestit: 8983
Liittynyt: Ma Touko 31, 2010 10:43 pm

Re: Aarniota epäillään henkirikoksesta

Viesti Kirjoittaja Kuolemannaakka »

metsätonttu kirjoitti:
Ma Loka 19, 2020 2:50 pm

Tietysti kaikennäköistä paskaa netissäkin löytyy, jossa ihmisiä todellakin eriarvoistetaan. Alla esimerkki tälläisestä polarisoituneesta näkökulmasta. Kukakohan tuollaistakin manipulatiivista roskaa on kirjoittanut?
Miten voi olla, että tässä jutussa partion kuski on fiksumpi kuin partion johtaja. Alaiset ovat fiksumpia kuin tutkinnanjohtaja. Rikospaikalla käymätön tuntee jäljet paremmin kuin rikospaikan tutkinut. Kouluttamaton tutkija osaa analysoida koulutettua paremmin. Itseoppinut uusi tutkija on parempi kuin pitkän virkauran tehnyt konkari. Sijaisvanhemmat tietävät asiat paremmin kuin oikeat vanhemmat. Kaukaiset kurssikaverit ovat oikeassa, mutta isovanhemmat väärässä. Rikospaikalla ollut lapsi valehtelee, mutta huoneessaan pysynyt puhuu totta. Pikkulasten todistukset uskotaan, mutta aikuisten ei. Kiihkouskovaiset saavat oikeammat tulokset kuin tieteellisen maailmankatsomuksen edustajat. Epätieteelliset menetelmät ja tulokset voittavat tieteelliset. Rivipsykologit tekevät tarkempia arvioita kuin psykologian tohtorit. Vuosia myöhemmin annetut todistukset ovat tarkempia kuin heti tapahtumien jälkeen annetut.
Kerrotko vielä, mitä ylläolevassa lainauksessa oli väärin/roskaa? Ulvilan jutussa oli nimenomaan näin kuten tuossa tekstissä kerrotaan, ja se on hyvin erikoista. Olisiko pitänyt antaa joka kohdasta esimerkki, niin olisi ollut uskottavampaa? Kun juttu on itselle läpikotaisin tuttu, niin on joskus vaikea muistaa, ettei se ole sitä useimmille muille ja siksi ei aina osaa, eikä jaksakaan, avata jokaista asiaa esimerkein. Tulee pirun pitkiä tekstejä muutenkin.
Eli tavallaan olettaa, että lukijalla on jo perustiedot asiasta.
Lataa ilmainen 310-sivuinen nettikirja Ulvilan surmasta! 8 vuoden tutkimuksen tulos, runsaasti ennen julkaisematonta materiaalia!
https://drive.google.com/file/d/1L55vVw ... FGYkb/view


Älä usko mitä sanon, tutki mitä sanon

Avatar
Kuolemannaakka
Agentti Scully
Viestit: 8983
Liittynyt: Ma Touko 31, 2010 10:43 pm

Re: Aarniota epäillään henkirikoksesta

Viesti Kirjoittaja Kuolemannaakka »

metsätonttu kirjoitti:
Ma Loka 19, 2020 6:32 pm


Ja jostain demonisoinnista itkeminen henkilöiltä tai henkilöltä, joka on vuosi kausia mitätöinnit intämisellä tai tylyllä käytöksellä eriäviä mielipiteitä palstalla on uskomaton uhriutumissuoritus.
Koetko, että Nicht Schüldig tai Pieni Liekki tai minä olemme tylyjä?? Minusta ainakin kaksi ensimmäistä on oikein kohteliaisuuden perikuvia. Minusta esim Teppo on lähes joka viestissään tyly. Hän ei osaa keskustella asiallisesti, ei ole koskaan osannut, vaan vittuilee aina silloinkin, vaikka vain lainaisi jonkun faktan suoraan. Erityisen ikävää, kun se vittuilu kohdistuu henkilöihin, jotka itse ovat asiallisia, eivätkä koskaan provosoidu.

Toinen Aarnio-ketjujen tyly oli nimimerkki Pop. Aina meni hermot ja sitten tuli vitun sitä ja tätä. Minusta asioista voisi keskustella ihan vain asioina, eikä keskustella niistä muista keskustelijoista.

Itsekin yritän olla käymättä henkilöön kiinni ja esittää kysymyksiä asioista ja nostaa mielestäni erikoisia asioita pinnalle. Tyylini on sellainen, että kyselen ja yritän sillä tavalla saada toiset huomaamaan erikoisia tai epäloogisia asioita tai sitten selittämään ne asiat minulle. Jos joku asia todetaan ja todistetaan faktaksi, hyväksyn sen. Olen aina hyväksynyt, koska jos faktan yli hyppää, teoria on väärä, ja jos jankkaa semmoista teoriaa, jonka faktoilla voi osoittaa vääräksi, niin pettää vain itseään.

Minulla on tuossa toisessa jutussa painolastini, koska olen niin kauan täällä ollut ja niin paljon haukkumista ja vastustusta lukenut ja ollut niin pitkään bannattuna ja kiusattuna, että joskus olen ollut vähän "kirpeä", jos toiset eivät edes yritä ymmärtää, mitä sanon tai tarkoitan. Siitä tulee turhautunut olo. Mutta en huuda täällä vittua enkä vittuile työkseni. Enkä lue lehdestä tai tuomiosta miten asiat olivat, vaan yritän ymmärtää itse.

Aarnio-jutusta en tiedä sen enempää, paitsi että toki näen, että siinä on outoja piirteitä. Minusta, vaikka uskoisikin Aarnion syyllisyyteen, voisi silti jossain kohdassa sanoa, että tämä nyt vähän vaikuttaa jo syyttäjän ajojahdilta tms., ettei jokaista asiaa aina riemusta taputtaen hyväksy. Eli siis yrittäisi olla jotenkin puolueeton asiassa ja myöntäisi sen, ettei kukaan ihminen ole täydellinen eikä mikään oikeus ole täydellinen. Erityisesti juuri tällaisissa jutuissa, joihin tulee koko ajan tavaraa lisää, niin pitäisi ainakin ne perusteoriat pysyä samoina, ettei niitä muutettaisi joka oikeudenkäyntiin ja aina hurrattaisi, että syyttäjä on oikeassa. Eihän se voi olla oikeassa aina, jos omatkin teoriansa vaihtuvat. Siksi siinä toisessa jutussa mua harmitti, kun samat keskustelijat olivat joka kerran aivan yhtä vakuuttuneita syyttäjän väitteiden erinomaisuudesta, vaikka seuraavat teoriat kumosivat edelliset. He eivät kyenneet silloin edellisellä kerralla näkemään, että syyttäjä oli väärässä. Siksi tuli tunne, että mahtoivatko he seuraavallakaan kerralla käsittää juttua. Heitä itseään ei tuntunut lainkaan häiritsevän se, että he olivat kannattaneet täysin vakavissaan 3-4 täysin keskenään erilaista teoriaa. He eivät pysähtyneet miettimään, miksi ne 3 ensimmäistä teoriaa sitten hylättiin ja löydettiin se neljäs. Ja sitten palattiin taas ensimmäiseen.
Lataa ilmainen 310-sivuinen nettikirja Ulvilan surmasta! 8 vuoden tutkimuksen tulos, runsaasti ennen julkaisematonta materiaalia!
https://drive.google.com/file/d/1L55vVw ... FGYkb/view


Älä usko mitä sanon, tutki mitä sanon

metsätonttu

Re: Aarniota epäillään henkirikoksesta

Viesti Kirjoittaja metsätonttu »

Kuolemannaakka kirjoitti:
Ma Loka 19, 2020 11:07 pm
metsätonttu kirjoitti:
Ma Loka 19, 2020 2:50 pm

Tietysti kaikennäköistä paskaa netissäkin löytyy, jossa ihmisiä todellakin eriarvoistetaan. Alla esimerkki tälläisestä polarisoituneesta näkökulmasta. Kukakohan tuollaistakin manipulatiivista roskaa on kirjoittanut?
Miten voi olla, että tässä jutussa partion kuski on fiksumpi kuin partion johtaja. Alaiset ovat fiksumpia kuin tutkinnanjohtaja. Rikospaikalla käymätön tuntee jäljet paremmin kuin rikospaikan tutkinut. Kouluttamaton tutkija osaa analysoida koulutettua paremmin. Itseoppinut uusi tutkija on parempi kuin pitkän virkauran tehnyt konkari. Sijaisvanhemmat tietävät asiat paremmin kuin oikeat vanhemmat. Kaukaiset kurssikaverit ovat oikeassa, mutta isovanhemmat väärässä. Rikospaikalla ollut lapsi valehtelee, mutta huoneessaan pysynyt puhuu totta. Pikkulasten todistukset uskotaan, mutta aikuisten ei. Kiihkouskovaiset saavat oikeammat tulokset kuin tieteellisen maailmankatsomuksen edustajat. Epätieteelliset menetelmät ja tulokset voittavat tieteelliset. Rivipsykologit tekevät tarkempia arvioita kuin psykologian tohtorit. Vuosia myöhemmin annetut todistukset ovat tarkempia kuin heti tapahtumien jälkeen annetut.
Kerrotko vielä, mitä ylläolevassa lainauksessa oli väärin/roskaa? Ulvilan jutussa oli nimenomaan näin kuten tuossa tekstissä kerrotaan, ja se on hyvin erikoista. Olisiko pitänyt antaa joka kohdasta esimerkki, niin olisi ollut uskottavampaa? Kun juttu on itselle läpikotaisin tuttu, niin on joskus vaikea muistaa, ettei se ole sitä useimmille muille ja siksi ei aina osaa, eikä jaksakaan, avata jokaista asiaa esimerkein. Tulee pirun pitkiä tekstejä muutenkin.
Eli tavallaan olettaa, että lukijalla on jo perustiedot asiasta.
Kaksoistandardien käyttö. Ylempänä vaahtoa demonisoinnista ja epähenkilöistä ja tässä esität itse yleistyksiä muodossa, joka leimaa kokonaisia ihmisryhmistä. Esimerkiksi toisessa yhteydessä arvostelet Tohtorin väitöskirjaa, joka oli vastaan omaa kantaasi ja siellä kerroit, että ei se koulutustaso takaa mitään. Ehkä näin onkin, mutta tässä taas tulee kaksoistandardi esiin kun yleistät kuitenkin että on ihmeellistä jos rivipsykologi tekee tarkempia arvioita kuin psykologian tohtorit. Käytät yksityiskohtia epäjohdonmukaisesti riippuen siitä mikä milloinkin sopii agendaasi. Jos se sopii sinun päämäärääsi musta on mustaa, mutta seuraavassa kohdassa musta voi olla jo valkoista.

metsätonttu

Re: Aarniota epäillään henkirikoksesta

Viesti Kirjoittaja metsätonttu »

Kuolemannaakka kirjoitti:
Ma Loka 19, 2020 11:30 pm
metsätonttu kirjoitti:
Ma Loka 19, 2020 6:32 pm


Ja jostain demonisoinnista itkeminen henkilöiltä tai henkilöltä, joka on vuosi kausia mitätöinnit intämisellä tai tylyllä käytöksellä eriäviä mielipiteitä palstalla on uskomaton uhriutumissuoritus.
Koetko, että Nicht Schüldig tai Pieni Liekki tai minä olemme tylyjä?? Minusta ainakin kaksi ensimmäistä on oikein kohteliaisuuden perikuvia. Minusta esim Teppo on lähes joka viestissään tyly. Hän ei osaa keskustella asiallisesti, ei ole koskaan osannut, vaan vittuilee aina silloinkin, vaikka vain lainaisi jonkun faktan suoraan. Erityisen ikävää, kun se vittuilu kohdistuu henkilöihin, jotka itse ovat asiallisia, eivätkä koskaan provosoidu.

Toinen Aarnio-ketjujen tyly oli nimimerkki Pop. Aina meni hermot ja sitten tuli vitun sitä ja tätä. Minusta asioista voisi keskustella ihan vain asioina, eikä keskustella niistä muista keskustelijoista.

Itsekin yritän olla käymättä henkilöön kiinni ja esittää kysymyksiä asioista ja nostaa mielestäni erikoisia asioita pinnalle. Tyylini on sellainen, että kyselen ja yritän sillä tavalla saada toiset huomaamaan erikoisia tai epäloogisia asioita tai sitten selittämään ne asiat minulle. Jos joku asia todetaan ja todistetaan faktaksi, hyväksyn sen. Olen aina hyväksynyt, koska jos faktan yli hyppää, teoria on väärä, ja jos jankkaa semmoista teoriaa, jonka faktoilla voi osoittaa vääräksi, niin pettää vain itseään.

Minulla on tuossa toisessa jutussa painolastini, koska olen niin kauan täällä ollut ja niin paljon haukkumista ja vastustusta lukenut ja ollut niin pitkään bannattuna ja kiusattuna, että joskus olen ollut vähän "kirpeä", jos toiset eivät edes yritä ymmärtää, mitä sanon tai tarkoitan. Siitä tulee turhautunut olo. Mutta en huuda täällä vittua enkä vittuile työkseni. Enkä lue lehdestä tai tuomiosta miten asiat olivat, vaan yritän ymmärtää itse.

Aarnio-jutusta en tiedä sen enempää, paitsi että toki näen, että siinä on outoja piirteitä. Minusta, vaikka uskoisikin Aarnion syyllisyyteen, voisi silti jossain kohdassa sanoa, että tämä nyt vähän vaikuttaa jo syyttäjän ajojahdilta tms., ettei jokaista asiaa aina riemusta taputtaen hyväksy. Eli siis yrittäisi olla jotenkin puolueeton asiassa ja myöntäisi sen, ettei kukaan ihminen ole täydellinen eikä mikään oikeus ole täydellinen. Erityisesti juuri tällaisissa jutuissa, joihin tulee koko ajan tavaraa lisää, niin pitäisi ainakin ne perusteoriat pysyä samoina, ettei niitä muutettaisi joka oikeudenkäyntiin ja aina hurrattaisi, että syyttäjä on oikeassa. Eihän se voi olla oikeassa aina, jos omatkin teoriansa vaihtuvat. Siksi siinä toisessa jutussa mua harmitti, kun samat keskustelijat olivat joka kerran aivan yhtä vakuuttuneita syyttäjän väitteiden erinomaisuudesta, vaikka seuraavat teoriat kumosivat edelliset. He eivät kyenneet silloin edellisellä kerralla näkemään, että syyttäjä oli väärässä. Siksi tuli tunne, että mahtoivatko he seuraavallakaan kerralla käsittää juttua. Heitä itseään ei tuntunut lainkaan häiritsevän se, että he olivat kannattaneet täysin vakavissaan 3-4 täysin keskenään erilaista teoriaa. He eivät pysähtyneet miettimään, miksi ne 3 ensimmäistä teoriaa sitten hylättiin ja löydettiin se neljäs. Ja sitten palattiin taas ensimmäiseen.
Asia huomioitu. Tulin aikoinaan tänne yhden toisen ketjun vuoksi, mutta nyt kun alan miettimään kokonaisuutta, niin voin käyttää aikaani paljon hyödyllisempiin kohteisiin. Pyydän jos ylläpito voi poistaa tunnukseni. Sen jälkeen en enää tänne palaa lukijana enkä kirjoittajana. Hyvää jatkoa!

PS: Teppo voi olla tyly, mutta mielestäni objektiivinen ja faktapohjainen kirjoittaja.

teppo
Sherlock Holmes
Viestit: 3249
Liittynyt: La Heinä 21, 2007 5:38 pm

Re: Aarniota epäillään henkirikoksesta

Viesti Kirjoittaja teppo »

Pieni liekki kirjoitti:
Ma Loka 19, 2020 10:19 pm
Näin varmaan, jos kyseessä ovat hämäräbisnekset. Minä en tiedä näistä asioista tarpeeksi, jotta osaisin sanoa niihin oikein mitään.
Jos ovat? Siinäkin tapauksessa, että Aarnion tarina olisi ollut totta eli hän olisi tienannut massit osallistumalla liiketoimiin, jossa kuskataan prostituoituja arabimaihin, ja saanut siitä puolen miljoonan korvaukset käteisenä pimeästi, niin pitäisitkö mahdollisena, että kyseessä eivät olisi olleet hämäräbisnekset?
Pieni liekki kirjoitti:
Ma Loka 19, 2020 10:19 pm
Olisiko Aarniolla ollut tilanteissa toisin toimimisen mahdollisuus ja mitkä lienevät olleet hänen tarkoitusperänsä toimilleen?
Aarnion tarinan tarkoitus oli sepittää, että hänen puolen miljoonan käteisvaransa olisivat peräisin tämmöisestä toiminnasta, jotta lapsen nimiin pykätty kämppä ei menisi takavarikkoon laajennettuna rikoshyötynä.
Pieni liekki kirjoitti:
Ma Loka 19, 2020 10:19 pm
Miten niin eivät vaikuta? Eikö miljonäärin kuolinpesästä jäänyt uupumaan suurin piirtein samaa suuruusluokkaa oleva rahamäärä, minkä arveltiin päätyneen jostain Aarniolle?
Ei jäänyt. Liikemiehen leski nosti pankista juuri ennen tämän kuolemaa noin 1,2 miljoonaa käteisenä. Häntä epäiltiin veropetoksesta, kun ei ilmoittanut rahamäärää perunkirjoituksessa. Tuomio oli kuitenkin vapauttava. Kukaan ei missään vaiheessa arvellut, että rahat olisivat päätyneet Aarniolle.
Pieni liekki kirjoitti:
Ma Loka 19, 2020 10:19 pm
Kai nuo tsetseenit jollainlailla linkittyvät Aarniolle kulkeutuneisiin rahoihin.
Eivät. Aarnion ei ole osoitettu poliisina oloaikanaan tehneen mitään turvapalveluja "liikemiehelle". Monesta häntä on syytetty ja tuomittukin ja korruptio on selvä asia, mutta tällaista ei ole tullut ilmi.
Pieni liekki kirjoitti:
Ma Loka 19, 2020 10:19 pm
]Ketkä kaikki olivat tietoisia näistä rahoista?
Puolen miljoonan käteiskassasta ja sen käytöstä mahdollisesti tietäneet ovat käyttäneet oikeuttaan olla todistamatta eikä ketään ole syytetty rahanpesusta tms. Niin moni on asiassa todistanut ja näyttöä on saatu muuten, että käteisen olemassaoloa ei ole kannattanut loppuun asti enää kiistää.
Pieni liekki kirjoitti:
Ma Loka 19, 2020 10:19 pm
Ehkä se puolimiljoonaa euroa voi jossain tilanteessa jollekin olla nappikauppaa.
Puoli milliä käteisenä on summa, jonka hallussapito ja käyttö ilman järjellistä selitystä rahan alkuperästä aika luontevasti johtaa menettämisseuraamukseen, kun henkilö tuomitaan törkeistä rikoksista, joihin tyypillisesti liittyy huomattavia rahasummia.
Pieni liekki kirjoitti:
Ma Loka 19, 2020 10:19 pm
Et kai sentään epäile, että nämä rahat liittyisivät jollain kytköksellä Ünsalin tapaukseen.
Kukaan ei ole epäillyt, että Aarnion motiivi toimintaansa Ünsalin tapauksessa olisi ollut rahapalkkio. Paitsi tietysti nimimerkki NS on halunnut pitää tällaista motiivia esillä. Sekoilun tarkoitus on teeskennellä, että ei muka voisi ymmärtää teolle mitään muuta motiivia, ja koska tämä se tuskin on voinut olla, Aarnio ei olekaan syyllinen.

Aihetta koskevassa keskustelussa on jo pitkään oltu siinä jamassa, että keskustelijat eivät enää vakuuta Aarnion olevan syytön vaan että he itse aidosti uskovat niin. Tämä vain valitettavasti edellyttää jo huomattavaa ymmärtämättömäksi, muistamattomaksi ja tietämättömäksi tekeytymistä.

Nicht schuldig
Columbo
Viestit: 2271
Liittynyt: Ma Kesä 16, 2014 2:19 pm

Re: Aarniota epäillään henkirikoksesta

Viesti Kirjoittaja Nicht schuldig »

teppo kirjoitti:
Ti Loka 20, 2020 9:40 am
Pieni liekki kirjoitti:
Ma Loka 19, 2020 10:19 pm
Näin varmaan, jos kyseessä ovat hämäräbisnekset. Minä en tiedä näistä asioista tarpeeksi, jotta osaisin sanoa niihin oikein mitään.
Jos ovat? Siinäkin tapauksessa, että Aarnion tarina olisi ollut totta eli hän olisi tienannut massit osallistumalla liiketoimiin, jossa kuskataan prostituoituja arabimaihin, ja saanut siitä puolen miljoonan korvaukset käteisenä pimeästi, niin pitäisitkö mahdollisena, että kyseessä eivät olisi olleet hämäräbisnekset?
Pieni liekki kirjoitti:
Ma Loka 19, 2020 10:19 pm
Olisiko Aarniolla ollut tilanteissa toisin toimimisen mahdollisuus ja mitkä lienevät olleet hänen tarkoitusperänsä toimilleen?
Aarnion tarinan tarkoitus oli sepittää, että hänen puolen miljoonan käteisvaransa olisivat peräisin tämmöisestä toiminnasta, jotta lapsen nimiin pykätty kämppä ei menisi takavarikkoon laajennettuna rikoshyötynä.
Pieni liekki kirjoitti:
Ma Loka 19, 2020 10:19 pm
Miten niin eivät vaikuta? Eikö miljonäärin kuolinpesästä jäänyt uupumaan suurin piirtein samaa suuruusluokkaa oleva rahamäärä, minkä arveltiin päätyneen jostain Aarniolle?
Ei jäänyt. Liikemiehen leski nosti pankista juuri ennen tämän kuolemaa noin 1,2 miljoonaa käteisenä. Häntä epäiltiin veropetoksesta, kun ei ilmoittanut rahamäärää perunkirjoituksessa. Tuomio oli kuitenkin vapauttava. Kukaan ei missään vaiheessa arvellut, että rahat olisivat päätyneet Aarniolle.
Pieni liekki kirjoitti:
Ma Loka 19, 2020 10:19 pm
Kai nuo tsetseenit jollainlailla linkittyvät Aarniolle kulkeutuneisiin rahoihin.
Eivät. Aarnion ei ole osoitettu poliisina oloaikanaan tehneen mitään turvapalveluja "liikemiehelle". Monesta häntä on syytetty ja tuomittukin ja korruptio on selvä asia, mutta tällaista ei ole tullut ilmi.
Pieni liekki kirjoitti:
Ma Loka 19, 2020 10:19 pm
]Ketkä kaikki olivat tietoisia näistä rahoista?
Puolen miljoonan käteiskassasta ja sen käytöstä mahdollisesti tietäneet ovat käyttäneet oikeuttaan olla todistamatta eikä ketään ole syytetty rahanpesusta tms. Niin moni on asiassa todistanut ja näyttöä on saatu muuten, että käteisen olemassaoloa ei ole kannattanut loppuun asti enää kiistää.
Pieni liekki kirjoitti:
Ma Loka 19, 2020 10:19 pm
Ehkä se puolimiljoonaa euroa voi jossain tilanteessa jollekin olla nappikauppaa.
Puoli milliä käteisenä on summa, jonka hallussapito ja käyttö ilman järjellistä selitystä rahan alkuperästä aika luontevasti johtaa menettämisseuraamukseen, kun henkilö tuomitaan törkeistä rikoksista, joihin tyypillisesti liittyy huomattavia rahasummia.
Pieni liekki kirjoitti:
Ma Loka 19, 2020 10:19 pm
Et kai sentään epäile, että nämä rahat liittyisivät jollain kytköksellä Ünsalin tapaukseen.
Kukaan ei ole epäillyt, että Aarnion motiivi toimintaansa Ünsalin tapauksessa olisi ollut rahapalkkio. Paitsi tietysti nimimerkki NS on halunnut pitää tällaista motiivia esillä. Sekoilun tarkoitus on teeskennellä, että ei muka voisi ymmärtää teolle mitään muuta motiivia, ja koska tämä se tuskin on voinut olla, Aarnio ei olekaan syyllinen.

Aihetta koskevassa keskustelussa on jo pitkään oltu siinä jamassa, että keskustelijat eivät enää vakuuta Aarnion olevan syytön vaan että he itse aidosti uskovat niin. Tämä vain valitettavasti edellyttää jo huomattavaa ymmärtämättömäksi, muistamattomaksi ja tietämättömäksi tekeytymistä.
Nyt kannattaa muistaa, että maailma on ollut hyvin erilainen paikka 80-90 lukujen Suomessa ja joka paikassa muutoinkin. Esim. New Yorkin on katsottu olleen mafian vallassa vielä 80-luvulla. Kokaiini rantautui Amerikkaan ja Eurooppaan ja Escobarin käsitys asiasta oli se, että se laillistetaan. Suomessa vallitsi hyvin pitkälle ajatuksia suomettumisesta. Lama sekoitti monta asiaa. Ilotytöt olivat eksoottisia ja homma kiellettyä. Sellaisessa maailmassa saattavat päteä hieman eri lait kuin nykyisin. Sitten kun tätä vertaillaan tähän meidän maailmaan, niin syntyyhän siinä todellakin joukko kysymyksiä. Jos kaikki tiedettäisiin mistä lähteistä ihmisten rahat ovat peräisin, voi olla että yksi sun toinen rehellinen liikemies saattaisi näyttäytyä hieman eri valossa kuin olettaisi.

Jos Aarnion väitetty toiminta Unsalin tapauksessa olisi totta, niin eihän tätä miestä todellakaan motivoisi mikään muu kuin raha. Aarniolla ei ole mitään järkeä tehdä mitään tällaista mitä tässä väitetään minkään Vilhusen takia. Tätä nyt yritetään tässä selvästi viedä jotenkin sellaiselle hämärälle pinnalla, jossa Aarnio vain tekisi asioita jostain syystä. En usko, että kukaan antaisi tietoisesti murhan tapahtua, jos asialle ei ole mitään omaa motiivia, mikäli kyseinen henkilö voisi konkreettisesti asian estää.

Joosua
Tarkastaja Clouseau
Viestit: 701
Liittynyt: Pe Helmi 15, 2019 11:35 pm

Re: Aarniota epäillään henkirikoksesta

Viesti Kirjoittaja Joosua »

Tuo Aarnion vajaa puoli miljoonaa oli sikälikin kummallinen juttu että Aarnio ei kertomansa mukaan halunnut palkkioita palveluistaan aina kulloisenkin homman jälkeen vaan Tamminen sijoitti ne liiketoimintaansa kasvamaan korkoa. Vuosien kuluttua sijoitettu pääoma oli sitten suurentunut onnistuneiden liiketoimien ansiosta 447 000€'suuruiseksi. Eli voidaan puhua Aarnion kannalta katsoen jonkinlaisesta "varainhoidosta" jossa hänen palkkiorahojen sijoittamisesta huolehti em liikemies.

Onko uskottavaa että jos tehdään pimeää keikkaa, siis veroja kiertäen, ja ollaan vieläpä mukana auttamassa laitonta bisnestä, niin ei otettaisi aina keikan jälkeen palkkiota, eli rahat taskuun ja ollaan sujut?
Kuka jättäisi vuosiksi rahansa jollekin hämärälle liikemiehelle "säilöön"? Liikemies voisi joutua kiinni ja rahat menisivät. Hän voisi pitää rahat ja kiistää kaiken kun mitään sopimuksia ei voi olla. Joku voisi tappaa hänet jolloin ei paljon voisi perikunnalta rahoja kysellä. Tai liikemies vain yksinkertaisesti kuolisi, joka ei keski-ikäisen miehen kyseessä ollen ole harvinaista ja taas rahat menisivät.

Aarnio ei myöskään pystynyt tarkemmin kuvailemaan tekemiään palveluita. Ja kuten syyttäjäkin totesi, tuollaisen summan eteen oli varmasti aika paljon hommia tehty.

Uskokoon ken haluaa.

Joosua
Tarkastaja Clouseau
Viestit: 701
Liittynyt: Pe Helmi 15, 2019 11:35 pm

Re: Aarniota epäillään henkirikoksesta

Viesti Kirjoittaja Joosua »

Joo, kyllä ylitöistä, varsinkin lauantai-iltana ja sunnuntaina tehdyistä saa ihan hyvät hillot. Yötunnit arkena ei ole niin hirveän hyviä. Mutta ei näillä mitään puolta miljoonaa tienata useammankaan vuoden aikana. Ja raha ylitöistä kuten paikkakin tulee kyllä tilille. Ei sitä seteleinä kouraan lasketa, eikä vuosien perästä muovikassillisella seteleitä.

Vastaa Viestiin