Tulli paljasti erikoisen dopingringin: Savolaismies kokkaili kehonrakentajien suosimia steroideja omassa kotikeittiössä

Huumausainerikoksille oma ketju.
Samoin yleinen huumausainekeskustelu tänne.
Oikeus ennen kaikkea
Christopher Lorenzo
Viestit: 1644
Liittynyt: Ti Maalis 30, 2021 2:48 pm

Tulli paljasti erikoisen dopingringin: Savolaismies kokkaili kehonrakentajien suosimia steroideja omassa kotikeittiössä

Viesti Kirjoittaja Oikeus ennen kaikkea »

Tulli kertoo paljastaneensa dopingaineiden valmistamiseen ja myyntiin erikoistuneen ringin. Pohjois-Savossa ja Pohjois-Pohjanmaalla asuvien miesten epäillään myyneen aineita Tor-verkossa vuosina 2019-2021.

Tullin mukaan toiminta sai alkunsa vuonna 2018, kun Pohjois-Savossa asuva mies aloitti dopingaineiden valmistuksen omaan käyttöönsä. Tullin mukaan mies hankki ohjeet netistä, tilasi raaka-aineet Kiinasta ja maksoi tilaukset bitcoineilla.

Aineita hän valmisti omassa keittiössään ja pääosin sieltä löytyvillä välineillä. Hän keksi itse tuotteilleen nimen ja logon sekä tekaistut parasta ennen -päiväykset.

Tullin mukaan keittiössä valmistui pääasiassa testosteronia, mutta myös kehonrakentajien keskuudessa käytettyjä anabolisia steroideja: boldenonia, trenbolonia ja drostanolonia.

Tulli kertoo selvittäneensä, että pohjoissavolaisen lisäksi keittiössä valmistettuja aineita myi Tor-verkossa pohjoispohjanmaalainen mies, jolle pohjoissavolainen oli luovuttanut myyntitilinsä tunnukset.
Tulli on tutkinut tapauksia törkeänä dopingrikoksena. Epäilty kaksikko on ollut tutkintavankeudessa. Asia siirtyy syyteharkintaan "alkusyksystä".

Maikkarista: https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/tul ... #gs.c0jdil

Sienisalaatti
Nikke Knakkertton
Viestit: 163
Liittynyt: Ma Huhti 12, 2021 5:34 pm

Re: Tulli paljasti erikoisen dopingringin: Savolaismies kokkaili kehonrakentajien suosimia steroideja omassa kotikeittiö

Viesti Kirjoittaja Sienisalaatti »

Liittyy kuulemma vahvasti Iisalmen piireihin. Tässä uutisessa tosin puhutaan joustavammin "yläsavolaismiehestä".

https://www.savonsanomat.fi/paikalliset/4305066

23.9.2021 17:22

Kotikeittiössä kokkaillut dopingaineet naamioitiin uskottavamman näköisiksi keksityillä tuotenimillä ja logoilla


Asta Tenhunen

Tulli epäilee yläsavolaista miestä törkeästä dopingrikoksesta. Tullin mukaan tänä vuonna paljastettu dopingaineiden valmistus- ja myyntitapaus Suomessa on valtakunnallisesti yksi suurimmista takavarikoista ja dopingrikostutkinnoista.

.....


Mies oli keksinyt itse tuotenimen ja logon aineille, jotta ne vaikuttaisivat aidoilta tehdastekoisilta tuotteilta. Ampulleihin oli merkitty myös parasta ennen -päiväykset, jotka olivat Tullin mukaan täysin tekaistuja.

Mies käytti osan dopingaineista itse, mutta myös myi niistä huomattavan osan kelle tahansa ostajalle netin kauppapaikkojen kautta. Hän käytti myyntiin anonyymin Tor-verkon Sipulimarket- ja Torilauta-kauppapaikkoja.

– Tapaus on tyypillinen esimerkki siitä, että kun tilaat huumeita, lääkkeitä tai dopingaineita netistä, et tiedä, mitä saat, valvontajohtaja Hannu Sinkkonen Tullista sanoo.

Sinkkosen mukaan mieheltä takavarikoiduissa dopingaineissa oli vaikuttavia aineita. Asia tutkittiin Tullin laboratoriossa.

Tapauksessa erikoista oli kuitenkin tuotteiden täysi kotitekoisuus. Tällaisten tuotteiden hygieniasta ja tasalaatuisuudesta ei ole mitään takeita.

– Kun ampulleissa oli tuotenimi ja logo, ostaja luuli niitä lääketehtaan valmistamiksi dopingaineiksi eikä voinut mistään tietää, missä oloissa aineet oli tehty.

Miehen epäillään valmistaneen asuntonsa keittiössä pääasiassa testosteronia, mutta myös muita dopingaineita, kuten boldenonia, trenbolonia ja drostanolonia.

Iso määrä aineita takavarikkoon
Tulli törmäsi miehen toimintaan nettikaupassa. Viime huhtikuussa Tulli teki kotietsinnän miehen asuntoon, jolloin sieltä löytyi dopingaineiden raaka-aineita, valmistusvälineitä, satoja ampulleja valmiita dopingaineita sekä tyhjiä ampulleja odottamassa sitä, että ne olisi täytetty ja myyty eteenpäin.

– Takavarikoitujen dopingaineiden katukauppahinta olisi ollut noin 105 000 euroa, Sinkkonen kertoo.


Esitutkinnassa selvisi, että miehen epäillään aloittaneen dopingaineiden valmistuksen vuonna 2018. Ensin hän teki aineita omaan käyttöönsä.

Vuonna hänen 2019 hänen epäillään aloittaneen laajamittaisen aineiden myynnin Tor-verkossa.

Miehen epäillään jatkaneen dopingaineiden valmistusta kiinniottoonsa asti, mutta hänen epäillään siirtäneen tuotteidensa nettikaupan toiselle myyjälle viime vuodenvaihteessa.

Mies itse kertoi Tullille, että hän luovutti myyjätilinsä tunnukset silloin toiselle miehelle, joka oli ostanut häneltä dopingaineita. Miehet olivat toisilleen ilmeisesti muuten ennalta tuntemattomia.

Tulli selvitti, että myyjätilin käyttöä oli jatkanut Pohjois-Pohjanmaalla asuva mies.

Tulli epäilee, että savolaismies jatkoi aineiden valmistusta. Hän sai viestisovelluksella tiedot ainetilauksista ja -toimituksista pohjoispohjanmaalaiselta mieheltä, jolle hän lähetti tuotteet myytäväksi edelleen.

Tullin mukaan pohjoispohjanmaalainen mies myi dopingaineita Tor-verkossa Torilauta-, Sipulimarket-, Spurdomarket- ja Keskustori-kauppapaikoilla.

Esitutkinnan mukaan dopingaineita oli myyty vuosina 2019–2021 yhteensä vähintään 94 000 euron arvosta.

Esitutkinta on valmistumassa ja se siirtyy alkusyksyn aikana syyttäjälle syyteharkintaan.

Tulli on paljastanut viime vuosina mittavaa dopingainekauppaa myös aiemmin Savossa kuten Iisalmessa, Kuopiossa, Leppävirralla, Varkaudessa ja Pieksämäellä.
Oikeudesta viis, kunhan laki säilyy!

Sienisalaatti
Nikke Knakkertton
Viestit: 163
Liittynyt: Ma Huhti 12, 2021 5:34 pm

Re: Tulli paljasti erikoisen dopingringin: Savolaismies kokkaili kehonrakentajien suosimia steroideja omassa kotikeittiö

Viesti Kirjoittaja Sienisalaatti »

Tänään uutisoitua: https://www.savonsanomat.fi/paikalliset/5342494

Kuulemani mukaan tämä iisalmelainen päätekijä olisi nimeltään J.R. ja jotain Outlaws-kytköksiä on.

Nettikaupan dopingaineissa oli keksityt tuotenimet ja etiketit – syyttäjän mukaan iisalmelaismiehen puuhat olivat törkeitä

Asta Tenhunen


Iisalmelaisen miehen syytetään pyörittäneen netissä kymmenientuhansien eurojen arvoista dopingainekauppaa viime vuosina. Mies jäi kiinni viime vuonna, kun Tulli teki miehen kotiin kotietsinnän ja tutki myös hänen elektroniset laitteensa.

Syyttäjän mukaan iisalmelainen 32-vuotias mies tilasi vuosina 2019–2021 Kiinasta dopingaineita, joille oli ostettu edelleenlähetyspalvelu Iso-Britannian kautta Suomeen viranomaisten hämäämiseksi.

Miehen syytetään hankkineen muun muassa testosteronia, nandrolonia, trenoblonia ja muita aineita, joita hän oli muuntanut piikitettävään muotoon kotikeittiössään Iisalmessa. Dopingaineisiin oli sekoitettu muun muassa rypäleensiemenöljyä sekä kahta muuta ainetta, joista toinen oli liuotin ja toinen muun muassa syyhyn hoitoon käytettävä kemikaali.

Lisäksi mies oli tehnyt osasta dopingaineista suun kautta nautittavia lisäämällä niihin etanolia tai auton jäähdytysnesteissä käytettävää toista kemikaalia.

Tullin mukaan mies oli tehnyt raaka-aineista itse dopingaineita netissä katsomillaan ohjeilla. Valmistamilleen aineille hän kertoi keksineensä itse tuotenimet, logon sekä täysin tekaistut "parasta ennen" -päiväykset.

Oikeuteen jättämässään kirjallisessa vastauksessa mies kiisti, että olisi aiheuttanut tuotteillaan vaaraa muille ihmisille. Tätä hän perusteli sillä, että hän kertoi itse käyttäneensä pitkään omia kokkailujaan dopingaineina. Mies oli kehonrakennusharrastaja, joka oli osallistunut muun muassa kehonrakennusliiton valtakunnallisiin kilpailuihin.

Tulli ei pitänyt miehen toimintaa hygieenisenä. Tullin mukaan tuotteiden tasalaatuisuudesta tai puhtaudesta ei ole koskaan mitään takeita, kun aineet tehdään itse jonkun kotikeittiössä.

.....

Syyttäjä vaatii iisalmelaismiehelle tuomiota törkeän dopingrikoksen lisäksi lääkerikoksesta, sillä miehen katsotaan tuoneen maahan, pitäneen myynnissä ja luovuttaneen lääkelain vastaisesti myös lääkeaineita, jotka olivat olleet osa hänen myymäänsä dopingainearsenaalia.

Myös raahelaismiehelle syyttäjä vaatii tuomiota törkeästä dopingrikoksesta ja lääkerikoksesta.

Syyttäjä vaatii haastehakemuksen mukaan iisalmelaismiehelle ainakin 3,5 vuoden ehdotonta vankeusrangaistusta ja raahelaismiehelle ainakin kahden vuoden ehdotonta vankeusrangaistusta, kun rangaistuksissa otetaan jo huomioon se, että molemmat miehet auttoivat osaltaan rikostensa selvittämisessä.

Syytetyt miehet vastustavat näin pitkiä rangaistuksia. Molemmat katsovat, että lähinnä ehdollinen vankeus olisi heille riittävä seuraamus.

Syyttäjän mukaan iisalmelaismies oli myynyt dopingvalmisteita ainakin 46 200–68 200 euron arvosta. Kun Tulli teki miehen kotiin kotietsinnän viime vuonna, sieltä löytyi myös vielä myymättömiä dopingaineita iso määrä.

Raahelaismiehen syytetään ehtineen myydä dopingaineita ainakin noin 52 000 euron arvosta.

Dopingainekaupan laajuuden vuoksi syyttäjä vaatii molemmilta syytetyiltä valtiolle isoja summia rikoshyötyä.


Tapaus on siitä erikoinen, että Tulli sai napattua iisalmelaismieheltä takavarikkoon bitcoin-virtuaalivaluuttaa, mutta lisäksi myös neljäätoista muuta eri virtuaalivaluuttaa. Syyttäjä vaatii virtuaalivaluuttojen tuomitsemista valtiolle, koska syyttäjän mukaan erikoiset virtuaalivaluutat mahdollisina tuottoineen ovat rikoksella hankittua ja uudelleen sijoitettua omaisuutta.

Molemmat syytetyt ovat pääosin myöntäneet syytteet, mutta he vastustavat isojen rahasummien tuomitsemista valtiolle dopingainekaupan rikoshyötynä. Molempien miesten mukaan heillä on ollut muitakin tuloja, jotka selittävät summat, joita Tulli ja syyttäjä väittävät rikollisella kaupalla ansaituiksi.

Oikeudenkäynti asiassa järjestettiin tiistaina Pohjois-Savon käräjäoikeudessa. Tuomio asiassa annetaan myöhemmin.
Oikeudesta viis, kunhan laki säilyy!

Obsessio
Armas Tammelin
Viestit: 89
Liittynyt: Pe Huhti 10, 2020 12:34 pm

Re: Tulli paljasti erikoisen dopingringin: Savolaismies kokkaili kehonrakentajien suosimia steroideja omassa kotikeittiö

Viesti Kirjoittaja Obsessio »

Sienisalaatti kirjoitti:
Ti Syys 13, 2022 9:56 pm
Tänään uutisoitua: https://www.savonsanomat.fi/paikalliset/5342494

Kuulemani mukaan tämä iisalmelainen päätekijä olisi nimeltään J.R. ja jotain Outlaws-kytköksiä on.

Nettikaupan dopingaineissa oli keksityt tuotenimet ja etiketit – syyttäjän mukaan iisalmelaismiehen puuhat olivat törkeitä

Asta Tenhunen


Iisalmelaisen miehen syytetään pyörittäneen netissä kymmenientuhansien eurojen arvoista dopingainekauppaa viime vuosina. Mies jäi kiinni viime vuonna, kun Tulli teki miehen kotiin kotietsinnän ja tutki myös hänen elektroniset laitteensa.

Syyttäjän mukaan iisalmelainen 32-vuotias mies tilasi vuosina 2019–2021 Kiinasta dopingaineita, joille oli ostettu edelleenlähetyspalvelu Iso-Britannian kautta Suomeen viranomaisten hämäämiseksi.

Miehen syytetään hankkineen muun muassa testosteronia, nandrolonia, trenoblonia ja muita aineita, joita hän oli muuntanut piikitettävään muotoon kotikeittiössään Iisalmessa. Dopingaineisiin oli sekoitettu muun muassa rypäleensiemenöljyä sekä kahta muuta ainetta, joista toinen oli liuotin ja toinen muun muassa syyhyn hoitoon käytettävä kemikaali.

Lisäksi mies oli tehnyt osasta dopingaineista suun kautta nautittavia lisäämällä niihin etanolia tai auton jäähdytysnesteissä käytettävää toista kemikaalia.

Tullin mukaan mies oli tehnyt raaka-aineista itse dopingaineita netissä katsomillaan ohjeilla. Valmistamilleen aineille hän kertoi keksineensä itse tuotenimet, logon sekä täysin tekaistut "parasta ennen" -päiväykset.

Oikeuteen jättämässään kirjallisessa vastauksessa mies kiisti, että olisi aiheuttanut tuotteillaan vaaraa muille ihmisille. Tätä hän perusteli sillä, että hän kertoi itse käyttäneensä pitkään omia kokkailujaan dopingaineina. Mies oli kehonrakennusharrastaja, joka oli osallistunut muun muassa kehonrakennusliiton valtakunnallisiin kilpailuihin.

Tulli ei pitänyt miehen toimintaa hygieenisenä. Tullin mukaan tuotteiden tasalaatuisuudesta tai puhtaudesta ei ole koskaan mitään takeita, kun aineet tehdään itse jonkun kotikeittiössä.

.....

Syyttäjä vaatii iisalmelaismiehelle tuomiota törkeän dopingrikoksen lisäksi lääkerikoksesta, sillä miehen katsotaan tuoneen maahan, pitäneen myynnissä ja luovuttaneen lääkelain vastaisesti myös lääkeaineita, jotka olivat olleet osa hänen myymäänsä dopingainearsenaalia.

Myös raahelaismiehelle syyttäjä vaatii tuomiota törkeästä dopingrikoksesta ja lääkerikoksesta.

Syyttäjä vaatii haastehakemuksen mukaan iisalmelaismiehelle ainakin 3,5 vuoden ehdotonta vankeusrangaistusta ja raahelaismiehelle ainakin kahden vuoden ehdotonta vankeusrangaistusta, kun rangaistuksissa otetaan jo huomioon se, että molemmat miehet auttoivat osaltaan rikostensa selvittämisessä.

Syytetyt miehet vastustavat näin pitkiä rangaistuksia. Molemmat katsovat, että lähinnä ehdollinen vankeus olisi heille riittävä seuraamus.

Syyttäjän mukaan iisalmelaismies oli myynyt dopingvalmisteita ainakin 46 200–68 200 euron arvosta. Kun Tulli teki miehen kotiin kotietsinnän viime vuonna, sieltä löytyi myös vielä myymättömiä dopingaineita iso määrä.

Raahelaismiehen syytetään ehtineen myydä dopingaineita ainakin noin 52 000 euron arvosta.

Dopingainekaupan laajuuden vuoksi syyttäjä vaatii molemmilta syytetyiltä valtiolle isoja summia rikoshyötyä.


Tapaus on siitä erikoinen, että Tulli sai napattua iisalmelaismieheltä takavarikkoon bitcoin-virtuaalivaluuttaa, mutta lisäksi myös neljäätoista muuta eri virtuaalivaluuttaa. Syyttäjä vaatii virtuaalivaluuttojen tuomitsemista valtiolle, koska syyttäjän mukaan erikoiset virtuaalivaluutat mahdollisina tuottoineen ovat rikoksella hankittua ja uudelleen sijoitettua omaisuutta.

Molemmat syytetyt ovat pääosin myöntäneet syytteet, mutta he vastustavat isojen rahasummien tuomitsemista valtiolle dopingainekaupan rikoshyötynä. Molempien miesten mukaan heillä on ollut muitakin tuloja, jotka selittävät summat, joita Tulli ja syyttäjä väittävät rikollisella kaupalla ansaituiksi.

Oikeudenkäynti asiassa järjestettiin tiistaina Pohjois-Savon käräjäoikeudessa. Tuomio asiassa annetaan myöhemmin.
nimileikit helvettiin ja se nimi vaan rohkeasti tiskiin

Sienisalaatti
Nikke Knakkertton
Viestit: 163
Liittynyt: Ma Huhti 12, 2021 5:34 pm

Re: Tulli paljasti erikoisen dopingringin: Savolaismies kokkaili kehonrakentajien suosimia steroideja omassa kotikeittiö

Viesti Kirjoittaja Sienisalaatti »

Obsessio kirjoitti:
Ke Syys 14, 2022 1:18 pm
nimileikit helvettiin ja se nimi vaan rohkeasti tiskiin
Sössön sössön, laitetaan sitten kun varmaa tietoa asiasta on, kuten kuuluukin. Jos jollakulla parempaa tietoa on, voi vahvistaa noi nimikirjaimet.
Oikeudesta viis, kunhan laki säilyy!

artreini
Sabrina Duncan
Viestit: 373
Liittynyt: Ma Heinä 29, 2019 8:25 pm

Re: Tulli paljasti erikoisen dopingringin: Savolaismies kokkaili kehonrakentajien suosimia steroideja omassa kotikeittiö

Viesti Kirjoittaja artreini »

Tällainen tapaus sitten tällä kertaa.
Muutamia vuosia sitten paikkakunnalla herätti tiettyä huvittuneisuutta paikallisen isännöitsijän vastaavien tuotteiden kauppa ja käyttö.

jonsered
Alokas
Viestit: 3
Liittynyt: Ti Syys 20, 2022 3:58 pm

Re: Tulli paljasti erikoisen dopingringin: Savolaismies kokkaili kehonrakentajien suosimia steroideja omassa kotikeittiö

Viesti Kirjoittaja jonsered »

Savon kokilla suora yhteys Solana fitnessillä reenaaviin naisiin ja miehiin

Ghost hunting
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4971
Liittynyt: Ke Elo 16, 2017 3:16 pm
Paikkakunta: aarniometsä

Re: Tulli paljasti erikoisen dopingringin: Savolaismies kokkaili kehonrakentajien suosimia steroideja omassa kotikeittiö

Viesti Kirjoittaja Ghost hunting »

Jössess sentään, MILLAINEN KOKKI, SELLAINEN SOPPA tuli tästä mieleen, pikavippi bisneksellä rahoitetut stereot, yritti olla näppärä mutta ei kuitenkaan. 8)

Vastaa Viestiin