15 ihmistä tuomittiin oksikodonijutussa Helsingissä

Huumausainerikoksille oma ketju.
Samoin yleinen huumausainekeskustelu tänne.
Oikeus ennen kaikkea
Javier Pena
Viestit: 1895
Liittynyt: Ti Maalis 30, 2021 2:48 pm

15 ihmistä tuomittiin oksikodonijutussa Helsingissä

Viesti Kirjoittaja Oikeus ennen kaikkea »

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi keskiviikkona useita ihmisiä jutussa, jossa pääkaupunkiseudulla levitettiin muun muassa erittäin vaarallista oksikodonia.
Yhdysvaltojen opioidikriisistäkin tuttu oksikodoni on puolisynteettinen opioidi, jota käytetään morfiinin tavoin keskivaikean ja vaikean kivun hoidossa. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) arvion mukaan se on erittäin vaarallinen huumausaine.
Helsingin poliisi kertoi syksyllä, että oksikodonista riippuvaiseksi oli joutunut ihmisiä sosiaaliseen asemaan, ikään, sukupuoleen, rikoshistoriaan tai sen puutteeseen katsomatta.
Poliisin mukaan käyttäjillä oli syntynyt lyhyessä ajassa voimakas riippuvuus, ja he olivat käyttäneet jopa kymmenen OxyContin-tablettia päivässä. Osa oli riippuvuuden takia joutunut kuluttamaan säästönsä tai myymään omaisuuttaan käyttöään rahoittaakseen.

Käräjäoikeudessa pisimmät tuomiot saivat Egor Vasilchikov, 32, Audur Kristin Palmadottir, 32, ja Makar Dimitri Aleksi Hartonen, 29. Vasilchikov tuomittiin viiden vuoden ja kahden kuukauden vankeuteen, Palmadottir kolmen vuoden ja viiden kuukauden vankeuteen ja Hartonen kahden vuoden vankeuteen. Kaikkiaan eripituisia tuomioita sai 15 ihmistä.
Käräjäoikeuden mukaan oksikodonitabletteja oli kaupattu jopa 80 euron kappalehintaan. Poliisi kertoi aiemmin, että apteekissa yksittäisen tabletin hinta on runsaan euron.

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/eri ... #gs.o7qjfe