Suuri kannabiskeskustelu

Huumausainerikoksille oma ketju.
Samoin yleinen huumausainekeskustelu tänne.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

jaakkima
Sammakkoprofessori
Viestit: 410
Liittynyt: Pe Tammi 18, 2013 3:04 pm

Suuri kannabiskeskustelu

Viesti Kirjoittaja jaakkima » Ke Helmi 06, 2013 3:00 am

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/74

Palstalla on paljon hörhöjä jotka tuntuvat kuvittelevan että lähes kaikki henkirikokset tehdään nykyään kannabispsykoosissa.

Linkistä pääset vaikuttamaan, suosittelen. Joku läheisesi on todennäköisesti jatkuvassa vaarassa saada huumemerkinnän ja näin joutua varsin vähäpätöisen asian takia leimatuksi ja syrjäytetyksi.

Insane Poetry
Alibin satunnaislukija
Viestit: 136
Liittynyt: Ma Joulu 05, 2011 3:35 am
Paikkakunta: Babylonia

Re: AIHEUTTAAKO KANNABIS RIKOLLISUUTTA?

Viesti Kirjoittaja Insane Poetry » Ke Helmi 06, 2013 3:59 am

Loistavaa!

Todellakin allekirjoitan heti huomenna kun pääsen himaan. Ei oo noita pankkitunnuksia nyt messissä.

Taidanpa rullata vielä yhden jointin...
Fall of Babylon

Siru83
C.S.I. -tasolla
Viestit: 2736
Liittynyt: Su Heinä 12, 2009 9:18 pm

Re: AIHEUTTAAKO KANNABIS RIKOLLISUUTTA?

Viesti Kirjoittaja Siru83 » Ke Helmi 06, 2013 8:47 am

Kyllä muukin rikollisuus kannabiksen käyttökulttuurissa on yleisempää kuin verrokkiryhmissä ihan globaalistikin.
The Youth Justice Board said that, of the 6,500 individuals who pass through young offender institutions every year, 72 per cent have used cannabis "daily" in the year leading to arrest.
http://www.dailymail.co.uk/news/article ... crime.html
We examine the relationship between marijuana use and non-drug related crime using data on arrests from the Arrestee Drug Abuse Monitoring (ADAM) Program and Uniform Crime Reports. There is a positive association between self-reported use at the time of the offence and non-drug related violent, property and income-producing crime even after accounting for other substance use in the ADAM data. Reduced form equations using both data sets only provide evidence supporting a causal mechanism for property and income-producing crime.
http://www.nber.org/papers/w10046
In 2009, marijuana continued to be the most commonly used illegal substance among booked arrestees in all sites but Atlanta, where the same percentage of arrestees tested positive for cocaine.

Over 40 percent of arrestees in 8 of the 10 sites tested positive for marijuana in 2009, ranging from 36 percent testing positive for marijuana in Charlotte to 49 percent in Chicago. Most sites have remained at high levels of marijuana use over the nine years of data collection. The exceptions are Minneapolis and Sacramento that experienced a significant decline over that time period, and Denver and Portland that have shown a significant increasing trend.
http://crimeinamerica.net/2010/08/16/th ... nent-drug/

Helmie
Komisaario Köster
Viestit: 1822
Liittynyt: Ti Tammi 06, 2009 5:55 pm

Re: AIHEUTTAAKO KANNABIS RIKOLLISUUTTA?

Viesti Kirjoittaja Helmie » Ke Helmi 06, 2013 11:13 am

Hyviä perusteluita, mutta mä olen sitä mieltä että kannabis on huume siinä missä vaikka subut tai piri.
Aika harvoin kuitenkaan pelkästä kannabiksen käytöstä / kasvattamisesta joku ihminen saa rikosmerkintöjä vaan siinä on lisänä monella muutakin rikollisuutta.
Kannabiksen dekriminalisointi saattaisi jopa kannustaa kannabiksen näkyvämpään käyttöön.

Kikki Hiiri
Scooby Doo
Viestit: 612
Liittynyt: Ma Tammi 28, 2013 8:54 pm

Re: AIHEUTTAAKO KANNABIS RIKOLLISUUTTA?

Viesti Kirjoittaja Kikki Hiiri » Ke Helmi 06, 2013 12:32 pm

Kannabista koskeva lainsäädäntö aiheuttaa rikollisuutta. Moni ihminen on leimattu rikolliseksi vain ja ainoastaan kannabiksen takia. Muutoin ihan kunniallisilta ihmisiltä on lähtenyt kirjaimellisesti koko elämä alta siksi että on tehnyt saman valinnan ku mä. Sen sijaan että mä lähtisin kapakkaan ja vetäisin pleksit, mä istahdan sohvalle ja poltan paukut. Ja chillaan kisujen kanssa.
Mutta syy miksi mä en ole kannabiksen takia menettänyt mitään on se että en ole jäänyt kiinni mutta myös siksi ettei mulla ole mitään sellaista jota voisin menettää. Ei ajokorttia, ei duunia, ei lapsia. No vapaus vois hetkeksi mennä, mutta kun en kasvata ni ei juuri sitäkään riskiä. Lisenssimaksun luokkaa oleva sakko tulis. Sen sijaan Kunnon Kansalainen menettäisi ajokortin, mahdollisesti työn, lastensuojelu iskisi kiinni. Ja jos sen kortin haluaa takaisin ni kannattaa varautua seuloihin. Ikävä juttu jos jonkin ruoka- tai lääkeaineen seurauksena tuleekin positiivinen...

Kannabiksen kieltolakihan johtuu viimekädessä siitä et se säädettiin arvalla. Kolikkoa heittämällä. Mitä jos heitettäis uudestaan?

Aloitteen toki allekirjoitin.
Everything in the world is either a potato or not a potato

A Kyyrölä
Aloitteleva besserwisser
Viestit: 40
Liittynyt: Su Joulu 11, 2011 11:31 pm
Paikkakunta: ja sehän ei muuten kuulu sulle!!!

Re: AIHEUTTAAKO KANNABIS RIKOLLISUUTTA?

Viesti Kirjoittaja A Kyyrölä » Ke Helmi 06, 2013 1:13 pm

Kyllä kaikenmaailman aselakeja mangutaan kovennettaviksi ja sitten kun tulee kyse jostain muka niin hienosta ja "yyber trendikkäästä" keksinnöstä kuin joku kannabis tahi muu huumausaine, niin kyllä niiden vapauttamista ollaan vaatimassa, joopa joo...

En käytä, saatikka sitten hyväksy minkäänlaisia mömmöjä, niin en todellakaan tule myöskään allekirjoittamaan.
"neekereitten paikka on Afrikassa, en minäkään mene sinne syömään niiden banaaneja"

vandaali
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 154
Liittynyt: To Helmi 12, 2009 4:39 pm
Paikkakunta: Vantaa

Re: AIHEUTTAAKO KANNABIS RIKOLLISUUTTA?

Viesti Kirjoittaja vandaali » Ke Helmi 06, 2013 1:23 pm

Kikki Hiiri kirjoitti: Mutta syy miksi mä en ole kannabiksen takia menettänyt mitään on se että en ole jäänyt kiinni mutta myös siksi ettei mulla ole mitään sellaista jota voisin menettää. Ei ajokorttia, ei duunia, ei lapsia.
Ylläri :lol: :lol:

Itse asiaan. Aina perustellaan että "jos kahvi/tupakka tuotas nyt markkinoille niin ne ei sais lupia kun oisvat huumetta"..so? Onko sit pakko kaikkee muuta paskaa ton perusteella sallia? Jos kannabis laillistetaan niin mikäs sit seuraavaks, piri? Kai sillekin omat nolife puolustelijat löytyy. Huume mikä huume. Ja eipä tuota nyt edes ole kovinkaan monessa maassa laillistettu niin eiköhän se jotain kerro. Valtaosa säännöllisesti pilveä polttavista keihin olen törmännyt ovat flegmaattisia tyhjännaurajia jotka ei oikein saa mitään elämässään aikaan. Eivät pysy duuneissa eivätkä oikein edes viitsi niitä etsiäkään.
Hard guys don´t talk bullshit.

kattila
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 175
Liittynyt: Ti Joulu 20, 2011 1:49 am
Paikkakunta: Horna

Re: AIHEUTTAAKO KANNABIS RIKOLLISUUTTA?

Viesti Kirjoittaja kattila » Ke Helmi 06, 2013 1:33 pm

Kannabiksen puolestapuhujien mielestä siitä ei ole kuin hyötyä yhteiskunnalle;

http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194793 ... itoon.html

Päivitetty 5.2.2013 12:04, julkaistu 5.2.2013 12:01

Kannabis toiseksi yleisin syy hakeutua huumehoitoon
STT

Kannabiksen käyttö on toiseksi yleisin syy hakeutua huumehoitoon. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tutkimuksen mukaan suurin osa hoitoon hakeutuvista on lääkkeiden sekakäyttäjiä.

Kannabiksen käyttö ja kotikasvatus ovat lisääntyneet. Noin viidesosa 15–69-vuotiaista suomalaisista on joskus kokeillut kannabista.

Huumeiden käytössä ja niihin liittyvissä ongelmissa ei ole tapahtunut viime vuosina suuria muutoksia. Raportin tiedot koskevat vuotta 2011.

Avatar
PaxCow
C.S.I. -tasolla
Viestit: 2526
Liittynyt: To Tammi 17, 2013 3:45 pm

Re: AIHEUTTAAKO KANNABIS RIKOLLISUUTTA?

Viesti Kirjoittaja PaxCow » Ke Helmi 06, 2013 3:07 pm

vandaali kirjoitti:Onko sit pakko kaikkee muuta paskaa ton perusteella sallia?
Ei, onko joku näin väittänyt? Kyllä se lainsäätäminen jatkossakin etenisi samalla lailla kuin ennenkin ja jokaista laillistamista pohdittaisiin erikseen.
A Kyyrölä kirjoitti:Kyllä kaikenmaailman aselakeja mangutaan kovennettaviksi ja sitten kun tulee kyse jostain muka niin hienosta ja "yyber trendikkäästä" keksinnöstä kuin joku kannabis tahi muu huumausaine, niin kyllä niiden vapauttamista ollaan vaatimassa, joopa joo...
Ei kai se, että pitää aseiden saantia liian helppona, vaikuta ihmisen mielipiteisiin kannabiksesta? Ei tämän lakiehdotuksen tarkoituksena ole yleisesti lieventää kaikkia lakeja, joten totta kai tämän ehdotuksen kannattajat voivat olla sitä mieltä, että aselait ovat liian löysiä. Joopa joo.

Eilen oli Ajankohtaisessa kakkosessa oli raportti USA:sta, jossa kannabis laillistettiin kahdessa osavaltiossa: http://areena.yle.fi/tv/1783494

Siellä on ymmärretty, että kysyntää on joka tapauksessa. Tällöin kriminalisointi tuottaa yhteiskunnalle enemmän haittaa kuin kontrolloitu vapauttaminen. Varmaan amerikkalaiset ajattelevat asiaa myös ihmisen itsemääräämisoikeuden kannalta ja niin pitääkin.
"I do not fear death. I had been dead for billions and billions of years before I was born, and had not suffered the slightest inconvenience from it." - Mark Twain

Kikki Hiiri
Scooby Doo
Viestit: 612
Liittynyt: Ma Tammi 28, 2013 8:54 pm

Re: AIHEUTTAAKO KANNABIS RIKOLLISUUTTA?

Viesti Kirjoittaja Kikki Hiiri » Ke Helmi 06, 2013 5:33 pm

A Kyyrölä kirjoitti:Kyllä kaikenmaailman aselakeja mangutaan kovennettaviksi ja sitten kun tulee kyse jostain muka niin hienosta ja "yyber trendikkäästä" keksinnöstä kuin joku kannabis tahi muu huumausaine, niin kyllä niiden vapauttamista ollaan vaatimassa, joopa joo...
Mä en vaadi aselakia muutettavaksi. Enkä puolla kuin kannabista. Periaatteessa voisin hyväksyä myös psykoaktiivisten sienien jne kasvien käytön jalostamattomassa muodossa. Mutta moni moinen ei olis mun mieleen koska ne ovat potentiaalisesti vaarallisia, tappavia jopa. Enkelipasuuna esimerkiksi. Hullukaali. Mitä näitä nyt on. Joten pitäydyn kannabiksen sallimisessa.
A Kyyrölä kirjoitti:En käytä, saatikka sitten hyväksy minkäänlaisia mömmöjä, niin en todellakaan tule myöskään allekirjoittamaan.
Sota ei yhtä miestä kaipaa. Tai naista. Faktaa on se että maailmalta kuuluu kiihtyvällä tahdilla uutisia kannabiksen laillistumisesta. Ennemmin tai myöhemmin se laillistuu. Ehkä vasta sitten kun nykyisestä päättäjäkannasta kaikki ovat jo maan povessa, mutta kuitenkin.
Everything in the world is either a potato or not a potato

Arlene
Lovejoy
Viestit: 1702
Liittynyt: Ke Joulu 12, 2007 8:30 pm
Paikkakunta: Pentonville

Re: AIHEUTTAAKO KANNABIS RIKOLLISUUTTA?

Viesti Kirjoittaja Arlene » Ke Helmi 06, 2013 5:48 pm

PaxCow kirjoitti: Eilen oli Ajankohtaisessa kakkosessa oli raportti USA:sta, jossa kannabis laillistettiin kahdessa osavaltiossa: http://areena.yle.fi/tv/1783494

Siellä on ymmärretty, että kysyntää on joka tapauksessa. Tällöin kriminalisointi tuottaa yhteiskunnalle enemmän haittaa kuin kontrolloitu vapauttaminen. Varmaan amerikkalaiset ajattelevat asiaa myös ihmisen itsemääräämisoikeuden kannalta ja niin pitääkin.
Paitsi, että...
Aamulehti kirjoitti: 7.12.2012

Obaman hallinto: Haaste marihuana-osavaltioille harkinnassa

Valkoisentalon ja USA:n oikeusministeriön virkamiehet harkitsevat oikeustoimia Coloradon ja Washingtonin osavaltioita vastaan, The New York Times kertoo.

Oikeustoimet saattaisivat torpedoida kansanäänestyksellä hyväksytyt aloitteet marihuanan laillistamiseksi osavaltioissa.

Marihuanan käyttö on edelleen kiellettyä molemmissa osavaltioissa liittovaltiolain mukaan. Yksi vaihtoehto on, että Obaman hallinto haastaa osavaltiot oikeuteen liittovaltiolakiin vedoten.

Maan ylin johto on järjestänyt viimepäivinä korkean tason tapaamisia keskustellakseen presidenttille kiusalliseen väliin tulleesta pulmasta.

Avatar
PaxCow
C.S.I. -tasolla
Viestit: 2526
Liittynyt: To Tammi 17, 2013 3:45 pm

Re: AIHEUTTAAKO KANNABIS RIKOLLISUUTTA?

Viesti Kirjoittaja PaxCow » Ke Helmi 06, 2013 7:57 pm

^ Kyllä tossa linkittämässäni ohjelmassa puhuttiin myös siitä, että kannabiksen salliminen on vastoin liitovaltion lakeja. Myös lääkekannabiksen osalta on näin, mutta sitä kasvatetaan ja myydään julkisesti.

Muokkaus:
Pistetääs tännekin tämä, jonka alun perin postasin Kauklahden surmiin liittyvään ketjuun vastaukseksi trollailevalle Sirulle:
No Relationship Between Cannabis Use and Non-Drug Related Criminal Activity

The study found an association between cannabis use and subsequent criminal charges, even when taking into account such variables as socio-economic status, parental support, educational achievement, previous criminal charges, use of other illicit drugs, and marriage.
http://www.psypost.org/2010/03/cannabis ... tivity-377
"I do not fear death. I had been dead for billions and billions of years before I was born, and had not suffered the slightest inconvenience from it." - Mark Twain

jaakkima
Sammakkoprofessori
Viestit: 410
Liittynyt: Pe Tammi 18, 2013 3:04 pm

Re: AIHEUTTAAKO KANNABIS RIKOLLISUUTTA?

Viesti Kirjoittaja jaakkima » To Helmi 07, 2013 1:36 am

jaakkima kirjoitti:https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/74

Palstalla on paljon hörhöjä jotka tuntuvat kuvittelevan että lähes kaikki henkirikokset tehdään nykyään kannabispsykoosissa.

Linkistä pääset vaikuttamaan, suosittelen. Joku läheisesi on todennäköisesti jatkuvassa vaarassa saada huumemerkinnän ja näin joutua varsin vähäpätöisen asian takia leimatuksi ja syrjäytetyksi.
Aloitteen allekirjoittaneita eilisen viestini jälkeen n. 320 kpl. Osa varmasti täältä palstalaisilta, kiitos Teille. Toivottavasti muistatte kertoa hyvää sanomaa eteenpäin.

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/74

Avatar
maija turjukka
Sherlock John Holmes
Viestit: 5063
Liittynyt: Ke Heinä 25, 2007 8:58 pm

Re: AIHEUTTAAKO KANNABIS RIKOLLISUUTTA?

Viesti Kirjoittaja maija turjukka » To Helmi 07, 2013 8:18 am

Aika ovelasti laadittu avaus, kun otsikossa puhutaan kannabiksen yhteydestä rikollisuuteen ja itse avauksessa pelkästään puolustellaan kannabiksen käyttöä & käyttäjiä :shock:

Kävin toki lukemassa myös linkitetyn kansalaisaloitteen, mutta missään nimessä en sitä allekirjoita. Vaikka kannabiksen lääkekäyttö on jo Suomessakin sallittua, muu käyttö pysyköön edelleen kriminalisoituna.

Leimatkaa vaikka kukkahattutädiksi, mutta mun mielestäni se, että osa käyttäjistä onnistuu hallitsemaan viihdekäyttämisensä ei oikeuta sitä, että joku epäonnisempi käyttäjä pöllypäissään pahoinpitelee tai jopa surmaa perheenjäsenensä tai peräti aivan ulkopuolisen henkilön. Puhumattakaan niistä pienemmistä lieveilmiöistä, mitä huumausaineen käyttö tuo tullessaan.

Tuolta kansalaisaloitteen tekstistä bongasin tämän pätkän:
- Kannabiksen käyttö on yleistä. Kriminalisointi ei ole estänyt sitä yleistymästä. ("18 vuodessa suomalaisten huumeiden käyttö on yleistynyt ja käyttöön on tullut joukko uusia aineita. Eniten on lisääntynyt kannabiksen käyttö. Viime vuosina siitä on tullut suosittua erityisesti 25-34 -vuotiaiden nuorten aikuisten miesten keskuudessa, joista vuonna 2010 runsaat neljäkymmentä prosenttia ilmoitti kokeilleensa kannabista ainakin kerran elämässään.")
Sääliksi käy tuota mainittua sukupolvea, jonka nuoruuteen kuuluu epävarmuus tulevasta. Samalla pelottaa ajatus, että heistä muutaman vuosikymmenen kuluessa tulee se päättävä sukupolvi rakkaan kotimaamme asioissa.
-Suru on hinta, jonka maksamme rakkaudesta.-

Avatar
PaxCow
C.S.I. -tasolla
Viestit: 2526
Liittynyt: To Tammi 17, 2013 3:45 pm

Re: AIHEUTTAAKO KANNABIS RIKOLLISUUTTA?

Viesti Kirjoittaja PaxCow » To Helmi 07, 2013 11:58 am

maija turjukka kirjoitti:joku epäonnisempi käyttäjä pöllypäissään pahoinpitelee tai jopa surmaa perheenjäsenensä tai peräti aivan ulkopuolisen henkilön. Puhumattakaan niistä pienemmistä lieveilmiöistä, mitä huumausaineen käyttö tuo tullessaan.
Kuinkahan todennäköistä on, että joku kannabiksen käytön takia pahoinpitelee jonkun?
Psychoactive Substances and Violence, a 1994 report conducted by the US Justice Information Center, concluded: "Of all psychoactive substances alcohol is the only one whose consumption has been shown to commonly increase aggression.

"After large doses of amphetamines, cocaine, LDS and PCP certain individuals may experience violent outbursts, probably because of pre-existing psychosis."

The report does not even bother to include cannabis in the list of potentially violence-inducing substances.

The US National Commission on Marijuana and Drug Abuse said in its 1973 report, Marijuana: A Signal of Misunderstanding: "In sum, the weight of the evidence is that marijuana does not cause violent or aggressive behaviour.

This view is supported by the White House Conference on Narcotics 1962 and the President's Commission on Law Enforcement 1967.
Lähde: BBC News
"I do not fear death. I had been dead for billions and billions of years before I was born, and had not suffered the slightest inconvenience from it." - Mark Twain

Vastaa Viestiin