Valepoliisi vei mukanaan huumeita

Huumausainerikoksille oma ketju.
Samoin yleinen huumausainekeskustelu tänne.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

vempele
Tarkastaja Clouseau
Viestit: 662
Liittynyt: To Marras 24, 2011 7:21 pm

Valepoliisi vei mukanaan huumeita

Viesti Kirjoittaja vempele » Ke Elo 31, 2016 12:49 pm

Valepoliisi haisteli tiensä asuntoon: kosketteli reittä ja vei mukanaan huumausaineita – sai ehdollista vankeutta
Poliisin sirullista virkamerkkiä säilytetään usein nahkaisessa poliisin logolla varustetussa kotelossa.
Poliisin sirullista virkamerkkiä säilytetään usein nahkaisessa poliisin logolla varustetussa kotelossa. (KUVA: Poliisi)

Julkaistu: 30.8. 20:00 , Päivitetty: 31.8. 10:39
Valepoliisina esiintynyt mies väitti, että jos asunnossa olijat antavat hänelle kannabista, valepoliisi voisi päästää heidät pulasta.
Helsingin käräjäoikeudessa käsiteltiin torstaina 25.8. erikoista tapausta, jossa noin 30-vuotiasta miestä syytettiin siitä, että hän oli esiintynyt poliisina marraskuussa 2014 Helsingissä.

Mies oli soittanut asunnon ovikelloa illalla klo 23 aikaan ja väittänyt oven takaa olevansa poliisi. Virkavaltaa käyttävänä poliisina esiintynyt mies oli väittänyt, että asunnossa haisee kannabis.

Asunnossa oli mies ja hänen tyttöystävänsä. Asunnossa olleet päästivät valepoliisin sisälle asuntoon. Valepoliisina esiintynyt oli asunnossa olleiden mukaan päihtynyt.

Poliisina esiintynyt mies väitti voivansa päästää asunnossa olijat pulasta, sillä poliisi etsi hänen mukaansa muka yläkerroksessa oleva talousrikollista. Valepoliisina esiintynyt mies väitti, että jos asunnossa olijat antavat hänelle kannabista, valepoliisi voisi päästää heidät pulasta.

Asunnossa olijat tarjosivat valepoliisille kannabista. Valepoliisi oli lisäksi repinyt puhelimen naisen käsistä ja lukenut puhelimen viestejä. valepoliisi väitti ensin, että hän soittaa toisille poliiseille ja kysyy heiltä, mitä näille asukkaille tehdään. Myöhemmin valepoliisi väitti kuitenkin olevansa naapuri. Hän sanoi, että naapurit soittavat poliisille, jos asunnosta tulee vielä kannabiksen hajua. Valepoliisi oli ollut asunnossa noin tunnin.

Asunnossa ollut nainen kertoi, että valepoliisina esiintynyt mies oli kosketellut hänen reittään.

Myöhemmin syytetty oli jättänyt puhelinnumeronsa asunnossa olleille ja lähetellyt kännykällä pahoitteluviestejä asunnossa olleille.

Syytetty kiisti syytteet. Hän ei ollut kertomansa mukaan poliisin näköinen eikä päihtynyt.

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi poliisina esiintyneen miehen neljän kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen. Syytetty kiisti myös, kännykän ottamisen, lähentelyn ja korvausvaatimukset

Tuomiot tulivat virkavallan anastuksesta, kotirauhan rikkomisesta, seksuaalisesta ahdistelusta, viestintäsalaisuuden loukkauksesta ja pahoinpitelystä. Hänet määrättiin suorittamaan lisäksi korvauksena yhteensä noin 4 000 euroa lisäksi asunnossa olleille miehelle ja naiselle.

Tuomio ei ole lainvoimainen. Syytetty sai ohjeet muutoksenhausta.

Sama mies riehui ravintolassa
Samassa käsittelyssä valepoliisina marraskuussa 2014 esiintynyt mies tuomittiin lisäksi eri teosta eli lokakuussa 2015 tapahtuneesta vahingonteosta. Hän oli yrittänyt heittää ravintolassa tuopilla miestä kasvoihin. Mies väisti ja tuoppi osui käteen. Rytäkässä kassakone rikkoontui.

Tuopin heittänyt mies tuomittiin korvaaman kassakoneen vahingoista 900 euroa ja taloudellisista vahingoista ravintolalle 500 euroa. Lisäksi mies tuomittiin maksamaan tuopista osumaan saaneelle kivusta ja särystä 400 euroa.

Syytetty myönsi korvausvaatimukset perusteiltaan oikeiksi, mutta pitää määriä suurina.

Jutun kuva vaihdettu 31.8. kello 10.39. Poliisin virkamerkistä käy ilmi muun muassa poliisin nimi ja virka. Alkuperäisessä kuvassa oli vain poliisin tunnus.

Petri Turunen
oon sisältä kuollu ja risti mun naamassa merkkaa sitä

Kelju K. Kojootti
Sammakkoprofessori
Viestit: 437
Liittynyt: La Kesä 09, 2007 2:07 am

Re: velpoliisi vei mukanaan huumeita

Viesti Kirjoittaja Kelju K. Kojootti » Ke Elo 31, 2016 1:32 pm

No ei varmaan mitään muumilaakson terävimpiä kyniä tuo pariskunta.

Nuorempana kyllä mekin suunniteltiin että väsätään jonkunlaiset virkamerkit, otetaan walkie-talkiet mukaan ja käydään "takavarikoimassa" puistosta alaikäisten viinat jotta voidaan juoda ne itse.

Vastaa Viestiin