Sivu 1/9

Tor-verkon Sipulikanava on suljettu

Lähetetty: Ke Marras 01, 2017 4:45 pm
Kirjoittaja apollo
Tor-verkon Sipulikanava on suljettu – salatulla sivustolla keskusteltiin rikollisuudesta ja käytiin avointa huumekauppaa
RIKOS JULKAISTU 01.11.2017 09:40

Sipulikanavan etusivulle on ilmestynyt Tullin ja keskusrikospoliisin logot.

Anonyymissä tor-verkossa toiminut suomalainen keskustelupalsta Sipulikanava on suljettu. Sivuston tilalle on ilmestynyt ilmoitus sulkemisesta sekä Tullin ja keskusrikospoliisin logot.

Tullin valvontajohtaja Hannu Sinkkonen kertoo, että asiaan liittyen on tehty kiinniottoja. Viranomaiset tutkivat asiaa ainakin törkeänä huumausainerikoksena. Yksityiskohtia Sinkkonen ei kuitenkaan avaa ja kertoo, että toistaiseksi asiaa ei kommentoida.

Sipulikanava oli niin sanottu kuvalauta, eli eräänlainen keskustelupalsta, joka koostuu useammasta eri osastosta tai ”alalaudasta”.

Kuvalaudoille tyypillisesti myös Sipulikanavan alalaudat oli jaoteltu aihepiireittäin. Osa Sipulikanavan alalautojen keskusteluista pyöri huumausaineiden ja rikollisuuden ympärillä. Palvelussa myös käytiin avointa huumekauppaa.

Sipulikanava ei ollut perinteinen nettisivu, vaan tor-verkon piilopalvelu. Piilopalveluun päästäkseen kävijän tarvitsee käyttää erillistä, tor-verkon selaamiseen tarkoitettua sovellusta tai palvelua.

Oikein käytettynä tor-verkko piilottaa muun muassa käyttäjänsä henkilöllisyyden ja sijainnin.

Syyskuussa poliisi kertoi paljastaneensa laajan amfetamiinikaupan Sipulikanavalla. Keväällä poliisi tutki tapausta, jossa Sipulikanavalla sovittu amfetamiinikauppa oli päättynyt aseelliseen ryöstöön.
https://www.mtv.fi/uutiset/rikos/artikk ... gs.UcX9VWg

Poliisi on vissiin kyllästynyt totaalisesti verkossa käytyyn huumekauppaan ja sulki sitten tämänkin sivuston. Siellä on nyt sitten nuoriso ja miksei vanhemmatkin kitkuissaan kun ei saa kamaa mistään. Näillä syrjäytyneillä nisteillä kun ei välttämättä ole muita kontakteja. Sipulikanavan sulkeminen osui kyllä hyvään aikaan, nimittäin taitaa olla monelle jonnelle tänään se kuukauden tilipäivä :)

Mielenkiintoista seurata saako laudan ylläpitäjä(t) mitään tuomiota, hänhän ei käsittääkseni ole rahallisesti hyötynyt sivuston pyörittämisestä mitään. Mutta on kuitenkin mahdollistanut tällaisen toiminnan.

Re: Tor-verkon Sipulikanava on suljettu

Lähetetty: Ke Marras 01, 2017 5:03 pm
Kirjoittaja AutumnForever
Onneksi olen nykyään korvaushoidossa. En halunnut tuntea muita huumeiden käyttäjiä, ja Sipulikanava ja Silkkitie olivat ostopaikkani subulle. Vaikeaa olisi ollut jos silloin olisi suljettu. Hyvä vaan, paljon olenkin miettinyt että huumeiden hankkiminen on liian helppoa. Enää ei tarvitse tuntea muita käyttäjiä saadakseen kamaa. Ei se ole syrjäytymistä että sieltä ostaa. Itellä oli kaksoiselämä. Olin vaimo, äiti, työntekijä ym enkä pyörinyt huumeporukoissa koska ei tarvinnu. Ei mitään eroa käytöksessä tai missään, ostaako subut tuolta vai hakeeko polilta. Kukaan ei huomannu ikinä mitään.

Re: Tor-verkon Sipulikanava on suljettu

Lähetetty: Ke Marras 01, 2017 6:46 pm
Kirjoittaja taukki
No höh, kui se ny sillee vaa suljettii?

Re: Tor-verkon Sipulikanava on suljettu

Lähetetty: Ke Marras 01, 2017 7:26 pm
Kirjoittaja putsari
Sipulikanavahan oli myös pedofiilien paikka. Huumekauppaa tuolla käytiin lähinnä perinteisin keinoin, eli myyjät mainostivat tuotteitaan ja kaupat hoidettiin kasvokkain.

Re: Tor-verkon Sipulikanava on suljettu

Lähetetty: Ke Marras 01, 2017 10:11 pm
Kirjoittaja CharlesBronson
putsari kirjoitti:
AutumnForever kirjoitti:Onneksi olen nykyään korvaushoidossa. .

Heroiinin korvaushoitolääkkeen korvaushoidossa? Aivan mielettömän järkevää, ihmiset siirretään subutex koukusta metadonkoukkuun. Miksi et vain lopeta, itsestäsihän se on kiinni.
En pitäsi Autumin tarinoita muutenkaan kovin luotettavina.

Tunnen monia, jotka ovat vetäneet subua, mutta päättäneet lopettaa seinään.

Autumnilla tuli kitkut, mutta normaalilla ihmisellä ei.

Re: Tor-verkon Sipulikanava on suljettu

Lähetetty: Ke Marras 01, 2017 10:26 pm
Kirjoittaja putsari
Tuo, että heroiinin korvauslääkkeen väärinkäyttäjille aletaan jakaa metadonia korvaushoitona on ihan yhtä järkevää kun alettaisiin hoitaa koskenkorvaa juonutta alkoholistia sillä, että määrättäisiin hänet juomaan kossun sijaan leijonaviinaa.

Itse ole iloinen tuon Sipulikanavan ylläpitäjän kiinnijäämisestä, taitaa olla itsekkin pedofiili, sellaisen käsityksen olen saanut. Tuolla Sipulikanavalla niitä niljakkeita pyöri ja keskusteli.

Re: Tor-verkon Sipulikanava on suljettu

Lähetetty: To Marras 02, 2017 12:15 am
Kirjoittaja putsari
Sellaisia viekkareita ei olekkaan että ne yli viikkoa kestävät, mutta kun Suomessa ollaaa vuosikausia korvaushoidosta, vähän aikaa sitten oli juttu lehdessä narkkarista joka oli ollut kymmenisen vuotta metadonkorvauksessa.

Viikon katko ja sen jälkeen hoitona päihteenkäytön alkujuuren hoito, usein se on masennus ja muut psyykkiset ongelmat ja niitä ei hoideta subuxonella tai metadonilla.

Re: Tor-verkon Sipulikanava on suljettu

Lähetetty: Pe Marras 03, 2017 12:50 am
Kirjoittaja DonMatteo
Kun hydralta leikkaa yhden pään kaksi kasvaa tilalle. Rikolliset siirtyvät muille jo olemassaoleville foorumeille ja perustavat uusia. Tämän totean ikuisena kyynikkona,puolustelematta sen paremmin huumeita kuin rikollisiakaan.

Re: Tor-verkon Sipulikanava on suljettu

Lähetetty: Pe Marras 03, 2017 1:21 am
Kirjoittaja ViperFace
Mitenhän tuo operaatio on toteutettu? Käsittääkseni TOR-verkon koko toimintaidea perustuu siihen, että niin käyttäjien, kuin TOR-verkossa olevien sivujenkin tietoliikenne menee sellaisten salausten läpi, ettei kumpienkaan fyysistä sijaintia pystytyä selvittämään.

Re: Tor-verkon Sipulikanava on suljettu

Lähetetty: Pe Marras 03, 2017 1:32 am
Kirjoittaja Jokuroti
ViperFace kirjoitti:Mitenhän tuo operaatio on toteutettu? Käsittääkseni TOR-verkon koko toimintaidea perustuu siihen, että niin käyttäjien, kuin TOR-verkossa olevien sivujenkin tietoliikenne menee sellaisten salausten läpi, ettei kumpienkaan fyysistä sijaintia pystytyä selvittämään.
Poliisihan sai mukavat uudet välineet koneiden valvontaan ja aktiiviseen murtautumiseen joten veikkaan että tässä keississä niitä on käytetty. Olisiko jopa mahdollista että kyseenalaisia viranomais-viiruksia olisi ollut mukana. Ideahan on että kun kerran lehtiin saatiin iso juttu isästä ja pojasta jotka teki rahaa netin huumekaupalla niin äkkiä lisää otsikoita ja sitten esitellään homma perusteluna aktiivisen epäiltyjen koneille murtautumisen ja muiden kivojen pakkokeinojen saamiselle. Näinhän se suomessa on aina mennyt, tehdään operaatio ja sitten haetaan lisää oikeuksia...

Re: Tor-verkon Sipulikanava on suljettu

Lähetetty: Pe Marras 03, 2017 3:34 am
Kirjoittaja Moderaattorit
Ketjusta poistettu yleistä keskustelua huumausaineista ja Subutexin käytön välttämättömyydestä. Tässä ketjussa on aiheena TOR-verkon sipulikanava ja sen sulkeminen.
-NILS-

Re: Tor-verkon Sipulikanava on suljettu

Lähetetty: Pe Marras 03, 2017 4:25 am
Kirjoittaja putsari
Varmaan sipulikanavan ylläpitäjän omaa hölmöilyä kiinnijääminen, tor-verkon salausta ei ole vielä yksikään taho maailmassa pystynyt murtamaan. AlphaBay-markkinapaikan ylläpitäjä jäi niinkin yksinkertaisesti kiinni, että oli jättänyt oman muistaakseni gmail-osoitteen sivuille yhteydenottoa varten ja sitä kautta päästiin ujuttamaan virus ja kaverin olinpaikka ja henkilöllisyys selville.

Re: Tor-verkon Sipulikanava on suljettu

Lähetetty: Pe Marras 03, 2017 2:34 pm
Kirjoittaja Haibox
Useita uusia sivuja noussut pystyyn. Kukahan niiden takana on tulli vai poliisi? :mrgreen:

Re: Tor-verkon Sipulikanava on suljettu

Lähetetty: Pe Marras 03, 2017 7:07 pm
Kirjoittaja Dope Boy
Sota huumeita vastaan on hävitty jo ajat sitten, nyt hoidetaan vaan haavoittuneet.

Re: Tor-verkon Sipulikanava on suljettu

Lähetetty: Pe Marras 03, 2017 7:23 pm
Kirjoittaja MohammedMohammed
Haibox kirjoitti:Useita uusia sivuja noussut pystyyn. Kukahan niiden takana on tulli vai poliisi? :mrgreen:
Huumemyyjät.