Sivu 1/3

Yliluutnantti johti ammuntoja metamfetamiini päissään

Lähetetty: Ma Loka 22, 2018 8:49 pm
Kirjoittaja sikakoira
Ilmavoimien yliluutnantille huumetuomio: Johti ammuntaa päihteissä - vetosi itse kovaan flunssaan

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/49a1fe ... html[quote]

Keski-Suomen käräjäoikeus tuomitsi nelikymppisen ilmavoimissa työskentelevän opistoupseerin sakkoihin palvelusrikoksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta. Oikeuden mukaan mies oli toiminut ilmavoimien ampumaleirillä Lohtajalla päihteiden vaikutuksen alaisena, johtaessaan ryhmän puolustusammuntaa.

Yliluutnantti kiisti itse oikeudessa päihteiden käytön sekä hallussapidon ja vetosi kovaan flunssakuumeeseen, jonka takia hän oli myös pyytänyt esimiehiltä vapautusta tehtävistään jo matkalla ampumaleirille. Häntä oli kuitenkin vain pyydetty ”tsemppaamaan” enemmän ja jatkamaan tehtävässään. Miehen mukaan sairastelu oli jatkunut koko leirin ajan.

Maanantaiaamuna tapauksessa päätöksensä antanut Keski-Suomen käräjäoikeus ei kuitenkaan uskonut yliluutnanttia, vaan piti ampumaleirillä taisteluharjoitusta johtaneen upseerin todistusta ja laboratorionäytteitä riittävinä todisteina. Syytetyn miehen laboratorionäytteestä löytyi pitoisuuksia amfetamiinista, metamfetamiinista ja kahdesta voimakkaasta lääkkeestä.

Hikoilua ja tärinäkohtauksia

Yliluutnantin huonosta kunnosta ilmoittaneen koko taisteluammuntaa johtaneen upseerin mukaan mies ei ollut saanut ammuntaa edeltävää ampumakäskyä valmiiksi määräajassa.

Kun määräaikaa jatkettiin seuraavaan aamuun saakka, oli harjoituksen johtaja löytänyt miehen aamulla edelleen laatimasta käskyä. Hänen toimintansa oli tällöin ollut epäloogista. Lopulta ampumakäsky valmistui puoleenpäivään mennessä ja ammunta pystyttiin toteuttamaan.
:lol:
Harjoituksen johtaja kertoi oikeudessa myös, että kouluttaja esiintyi ammunnan palautetilaisuudessa hikoilevana ja tärinäkohtauksia saaden. Lisäksi hänen toimintansa ei ollut yhtä määrätietoista ja huolellista kuin normaalisti. Hän myös unohti tilaisuudessa antaa normaaliin tapaan kuuluvan puheenvuoron esimiehelleen. Huolimaton ja epätyypillinen toiminta oli jatkunut koko leirin ajan.

Palautetilaisuuden jälkeen kenttäsairaanhoitaja oli ilmoittanut harjoituksen johtajalle huolensa yliluutnantin toimintakyvyn heikkenemisestä. Tämän jälkeen harjoituksen johtaja päätti ilmoittaa miehestä ilmasotakoulun johtajalle.

Syytetyn yliluutnantin oma esimies puolusti tätä oikeudessa. Esimiehen mukaan he olivat matkustaneet yhdessä ampumaleirille Lohtajalle ja pysähtyneet matkalla terveyskeskukseen, jotta kovaa flunssaansa valitellut mies sai lääkettä tautiinsa. Hänen mukaansa kouluttaja oli osallistunut leiriin ”äärimmäisen hyvällä asenteella ja innokkaana”, eikä hän nähnyt tämän käytöksessä flunssaa ja väsymystä lukuun ottamatta mitään poikkeavaa.

Diapamin käytöstä jo aikaa

Käräjäoikeudessa esiteltiin yliluutnantille tehdyt huumetestit, joista ensimmäisestä löytyi jäämiä päihteistä, mutta yli kuukauden päästä tehdystä jälkimmäisestä testistä ei. Lisäksi oikeus kävi läpi kouluttajalle tapahtuneen jälkeen tehdyn päihdeseuranta-asiakirjan, joka julistettiin salaiseksi. Sen mukaan miehelle oli tehty useita huumetestejä, eikä niissä löytynyt enää jälkiä huumeista tai lääkkeistä.

Mies kiisti oikeudessa käyttäneensä tai pitäneensä hallussaan koskaan huumeita. Oman kertomansa mukaan hänelle oli muutama vuosi sitten määrätty vahvaa Diapam-lääkettä, mutta hän ei ollut sitä nauttinut enää pariin vuoteen. Huumetestissä hän epäili tapahtuneen virheen.

Keski-Suomen käräjäoikeus tuomitsi yliluutnantin 60 päiväsakkoon, josta hänelle kertyy maksettavaa 660 euroa. Lisäksi hänen tulee suorittaa valtiolle rikosuhrimaksua 80 euroa.

Kouluttajaa syytettiin oikeudessa myös huonosta toiminnasta viestiessään varo-verkossa ammunnan aikana. Tämä syyte kuitenkin hylättiin näytön puutteessa.

Käräjäoikeuden tuomio ei ole vielä lainvoimainen. Yliluutnantti on ilmoittanut valittavansa tuomiosta hovioikeuteen.

(Juttua muokattu klo 15.56: Vaihdettu upseeri -termit yliluutnantiksi ja kouluttajaksi.)
[/quote]

Re: Yliluutnantti johti ammuntoja metamfetamiini päissään.

Lähetetty: Ma Loka 22, 2018 8:56 pm
Kirjoittaja MarokonLokka
Kysymys, johon ei vastata puolustusvoimien taholta on asian kannalta oleellisin. Mistä yliluutnantin vereen joutui amfetamiini ja metamfetamiini jäämiä. Vuosia sitten nautituista diapameista virhe ei ole syntynyt. Toinen hyvä kysymys on, että eikö noin kipeänä horkassa harjoitusten johtaminen ole vaarallista alokkaiden turvallisuuden kannalta, kun räjähteitä ja ampuma-aseita käsitellään vaillinaisen kuntoisena.

Re: Yliluutnantti johti ammuntoja metamfetamiini päissään.

Lähetetty: Ma Loka 22, 2018 9:06 pm
Kirjoittaja sikakoira
Esimiehen mukaan oli esiintynyt äärimmäisen hyvällä asenteella ja innokkaana :lol: Aikamoista touhua tänäpäivänä.

Re: Yliluutnantti johti ammuntoja metamfetamiini päissään.

Lähetetty: Ma Loka 22, 2018 9:24 pm
Kirjoittaja Tiina
Ymmärrän. Ei ole nuo armeijan touhut selväpäisen hommia.

Re: Yliluutnantti johti ammuntoja metamfetamiini päissään.

Lähetetty: Ti Loka 23, 2018 5:15 am
Kirjoittaja PoliisimestariSisu
MarokonLokka kirjoitti:Toinen hyvä kysymys on, että eikö noin kipeänä horkassa harjoitusten johtaminen ole vaarallista alokkaiden turvallisuuden kannalta, kun räjähteitä ja ampuma-aseita käsitellään vaillinaisen kuntoisena.
Sen verran nussittava pilkkua, että ei reilu 3kk palvelleet enää mitään alokkaita ole.

Re: Yliluutnantti johti ammuntoja metamfetamiini päissään.

Lähetetty: Ti Loka 23, 2018 9:17 am
Kirjoittaja ReissuLasse
Jos olis ollut vain viinaa niin kukaan ei olisi huomannut.

Re: Yliluutnantti johti ammuntoja metamfetamiini päissään.

Lähetetty: Ti Loka 23, 2018 9:53 am
Kirjoittaja Mr. Big
Järjetöntä pakottaa sairasta miestä johtamaan ammuntoja, varsinkin hun tämä itse pyytää vapautusta heikkoon kuntoonsa vedoten, eikä saa sen johdosta laadittua edes ampumakäskyä ajoissa. Jos olisi sattunut onnettomuus, niin kuka olisi ollut vastuussa? Aika käsittämätön tapaus kaikenkaikkiaan. Puolustusvoimissa sairaskin ihminen näemmä parantuu ihan vaan itsestään kun "tsemppaa" vain tarpeeksi..

Re: Yliluutnantti johti ammuntoja metamfetamiini päissään.

Lähetetty: Ti Loka 23, 2018 10:05 am
Kirjoittaja sikakoira
^
Meinaat että vauhdilla ei ollut osuutta miehen heikkoon kuntoon. :lol: Jos sanktiot jäivät noihin päiväsakkoihin niin aika vähällä pääsi piripää .Ai niin,oli siinä vielä rikosuhrimaksukin,kuka oli se uhri joka sen 80 sai?Valtio?

Re: Yliluutnantti johti ammuntoja metamfetamiini päissään.

Lähetetty: Ti Loka 23, 2018 10:19 am
Kirjoittaja Mr. Big
Miehen sanktiot on itseasiassa sivuseikka, pointti oli ettei tuossa kunnossa olevaa miestä pitäisi päästää kentälle kovapanosammuntoihin. Kohta varmaan Finnairillakin pääsee koneen puikkoihin metapäissään, kunhan vaan ottaa pari asperiinia, ja tsemppaa itsensä kuntoon.. :lol:

Re: Yliluutnantti johti ammuntoja metamfetamiini päissään.

Lähetetty: Ti Loka 23, 2018 10:25 am
Kirjoittaja sikakoira
^
Totta puhut,sanktioita olisi pitänyt jakaa myöskin esimiesportaalle aikamoisesta lepsuilusta.

Re: Yliluutnantti johti ammuntoja metamfetamiini päissään.

Lähetetty: Ti Loka 23, 2018 1:43 pm
Kirjoittaja Syskon S
Mr. Big kirjoitti:Järjetöntä pakottaa sairasta miestä johtamaan ammuntoja, varsinkin hun tämä itse pyytää vapautusta heikkoon kuntoonsa vedoten, eikä saa sen johdosta laadittua edes ampumakäskyä ajoissa. Jos olisi sattunut onnettomuus, niin kuka olisi ollut vastuussa? Aika käsittämätön tapaus kaikenkaikkiaan. Puolustusvoimissa sairaskin ihminen näemmä parantuu ihan vaan itsestään kun "tsemppaa" vain tarpeeksi..
Tästä sairauden vakavuudesta on vain syytetyn oma kertomus. Hän oli myös käynyt matkalla terveyskeskuksessa hakemassa lääkettä. Tuolloin hänen kuntonsa on luultavasti tutkinut terveydenhoitaja tai lääkäri tai hänellä olisi ainakin ollut mahdollisuus pyytää arviota mahdollisesta sairausloman tarpeesta. Miksi niin ei ole tehty, jos hän on oikeasti ollut heikossa kunnossa? Kyllä tämä minusta nyt vaan vaikuttaa vastuunpakoilulta, samoin kuin muka sekaisin menneet näytteet.

Re: Yliluutnantti johti ammuntoja metamfetamiini päissään.

Lähetetty: Ti Loka 23, 2018 3:44 pm
Kirjoittaja Svimba
[quote= muka sekaisin menneet näytteet.[/quote]

Suomessa on mun mielestä ihan paska julkinen terveydenhuolto. Täällä on likasilla neuloilla piikitetty ja ainakin kerran on todistettavasti vauvat vaihtuneet.
Oon ihan varma et todellisuudessa tosi moni on saanut väärän vauvan himaansa.

Re: Yliluutnantti johti ammuntoja metamfetamiini päissään

Lähetetty: Ti Loka 23, 2018 4:44 pm
Kirjoittaja gumbler
Itse luin ensin linkittämäni uutisen (alla) ja tänään huomasin täällä keskustelun, tuli vähän ihmeellinen olo että mitä vittua mää oikein oon lukenut eilen? Tossa il jutussahan on kunnon propagandan ainekset, annetaan vähän taustatutkimusta (pamit aikasemmin,) eli tehdään mielikuvia lukijalle.

Koska tossa Mtv3 uutisessa koin että ihan helposti on voinut käydä jotain, jossain flunssa lääkkeissähän on kaikenlaisia, resilarista erotellaan sitä dmt,dxm joku tommonen en muista.

Mutta kun on verikokeissa näkynyt niin se on merkki siitä että jostainhan se aine on elimistöön tullut, mutta kyllä minäkin olen saanut terkkarista semmoisen pienen läpinäkyvän muovi purkin jotain kunnon yskä/kuume lääkettä, hoitaja teippas siihen vaan pienen söpön kolmion kylkeen se oli semmoista lääkettä että sain yhden annoksen siellä terkkarissa ja illaks toisen kotiin.. Mutta 2-3 päivää ja olin terve, aikasemmin 40 kuume, henkihieverissä, mustaa juotavaa tervan näköistä lääkettä :roll:

https://www.mtv.fi/uutiset/rikos/artikk ... gs.iSz9e5Q

Ilmavoimien sotilas kärähti huumeista ampumaleirillä – kiisti rikoksen ja syytti laboratoriota virheestä

Vuonna 1973 syntynyt mies tuomittiin sakkoihin huumausaineen käyttörikoksesta ja palvelusrikoksesta, kun verikokeessa tämän verestä paljastui amfetamiinia, metamfetamiinia ja huumaavia lääkkeitä.

Ilmavoimien aliupseerikoulussa työskennellyt kantahenkilökuntaan kuulunut sotilas oli vuonna 2017 johtanut Lohtajan ampumaleirillä puolustusammuntaa. Hän ei tilastaan johtuen kuitenkaan onnistunut saamaan ampumakäskyä valmiiksi määräajassa, minkä lisäksi tämä ei muutenkaan kyennyt toimimaan asianmukaisesti tilanteessa.

Mies syytti testiä virheestä
Mies kiisti rikoksen, ja arvioi laboratoriossa tapahtuneen jonkinlaisen virheen, jonka johdosta tulokset virheellisesti näyttivät positiivista huumausaineille. Hän ei kertomansa mukaan ole koskaan käyttänyt huumausaineita. Miehen mukaan hänen tilansa johtui kovasta kuumeflunssataudista.

Myöhemmät miehestä otetut testitulokset olivat negatiivisia, eli niissä ei havaittu huumausaineita.

Todistajien mukaan mies oli tilanteessa erittäin sairaan oloinen. Eräs todistajista arvioi, ettei miehessä ollut havaittavissa huumausaineiden käytön viitteitä.

Oikeus arvioi, että laboratoriossa tapahtuva virhe oli erittäin epätodennäköinen. Mies katsottiin syylliseksi mainittuihin rikoksiin, ja tämä määrättiin teoista 60 päiväsakon rangaistukseen. Miehen tuloilla tämä tarkoitti 660 euron rangaistusta.

Re: Yliluutnantti johti ammuntoja metamfetamiini päissään

Lähetetty: Ke Loka 24, 2018 2:17 am
Kirjoittaja sikakoira
No voidaan kyllä varmuudella todeta että Suomessa myytävissä lääkeaineissa harvemmin metamfetamiinia löytyy. :lol: Ainakaan en ole kuullut että näin olisi.Yliluutnantin oireilut kyllä viittaavat nimenomaan tiukkaan poreiluun. :lol: ADHD:n hoitoon käytetään amfetamiinijohdannaisia mutta flunssan oireisiin niitä ei kyllä jaella. :lol:
Yliluutnantin huonosta kunnosta ilmoittaneen koko taisteluammuntaa johtaneen upseerin mukaan mies ei ollut saanut ammuntaa edeltävää ampumakäskyä valmiiksi määräajassa.

Kun määräaikaa jatkettiin seuraavaan aamuun saakka, oli harjoituksen johtaja löytänyt miehen aamulla edelleen laatimasta käskyä. Hänen toimintansa oli tällöin ollut epäloogista. Lopulta ampumakäsky valmistui puoleenpäivään mennessä ja ammunta pystyttiin toteuttamaan.
Taisi olla "flunssa" nyt tälläkertaa sellainen hätävalhe. :lol: Taikka sitten jompikumpi on valemedia.
Todistajien mukaan mies oli tilanteessa erittäin sairaan oloinen
= Todistajien mukaan mies oli pönttöhimmeenä kouluttamassa alokkaita ampumaan kovilla :lol:
Labratulokset nyt kuitenkin kertovat oman tarinansa.

Ammuntojen johtajan käytös kummastuttaa kun on todennut kaverin olevan huppusekaisin ja todennut lopulta että antaa palaa vaan :lol:

Re: Yliluutnantti johti ammuntoja metamfetamiini päissään

Lähetetty: Ke Loka 24, 2018 5:12 am
Kirjoittaja mävaanmä
Allergia ja flunssalääkkeenä käytetty DUACT sisältää pseudoefedriiniä joka on metkun yks pohja-aine, apteekissa reseptikamaa