Yli 2000 kilon kokaiinilasti takavarikoitu Latviassa

Huumausainerikoksille oma ketju.
Samoin yleinen huumausainekeskustelu tänne.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Silli
Hercule Poirot
Viestit: 2193
Liittynyt: La Elo 25, 2018 12:28 pm

Yli 2000 kilon kokaiinilasti takavarikoitu Latviassa

Viesti Kirjoittaja Silli » Ti Tammi 15, 2019 1:25 pm

Eilen maanantaina latvialaispoliisit ovat napanneet kookkaan kokaiinisatsin, jonka kuskaamisesta on pidätettynä peräti viisi latvialaismiestä. Iltalehti julkaisi alla olevan uutisen jo eilen illalla vähän ennen kahdeksaa ja samaan Alma-konserniin kuuluva Aamulehti muutamaa tuntia myöhemmin. Sen sijaan HS, IS, MTV ja YLE eivät ole juttua uutisoineet. Ilmeisesti lapsiin kohdistuvat seksuaalirikokset vievät nyt kaiken huomion. Muualla Euroopassa ja peräti Yhdysvalloissa on uutisoitu tästä takavarikosta, joten nähtävästi tämä uutinen on tosi juttu.
Latvia pysäytti ennätyksellisen, kahden tonnin kokaiinilastin - ”oli oletettavasti tulossa Skandinaviaan”

Latviassa on tehty maan suurin kokaiinitakavarikko, poliisi tiedotti maanantaina.

Latvian poliisi on pysäyttänyt merkittävän, yli kahden tonnin painoisen kokaiinilastin. Huumeet takavarikoitiin poliisin mukaan maanantaina Koknesen pikkukaupungissa maan keskiosissa.

– Takavarikoimme 2 195 pakettia 80-prosenttista kokaiinia, jotka oli pakattu 42 banaanilaatikkoon, rikospoliisin päällikkö Andrejs Grisins sanoi tiedotustilaisuudessa.

Hänen mukaansa niiden arvo katukaupassa olisi jopa miljardi euroa. Arvio lienee aineen puhtaudesta huolimatta suuresti liioiteltu, sillä EU:n huumeseurantakeskuksen EMCDDA:n mukaan kokaiinigramman maksimihinta oli Latviassa pari vuotta sitten noin 120 euroa. Tällä hinnalla laskettuna kokonaisarvo jäisi alle 300 miljoonan euron.

Huumelasti oli niin suuri, ettei Latvia varmastikaan ollut sen lopullinen määränpää.

– Se oli mitä varmimmin tarkoitettu johonkin toiseen maahan, oletettavasti huumekauppiaille Skandinaviaan, Grisins arvioi.

Viisi latvialaista on pidätetty salakuljetuksesta epäiltynä. Maksimirangaistus on 15 vuotta vankeutta.

Huumeet olivat peräisin Ecuadorista ja poliisi teki tapauksessa yhteistyötä Ecuadorin poliisin kanssa.

Takavarikko on merkittävä myös Euroopan mittakaavassa. Useimmissa Euroopan maissa kokaiinitakavarikkojen kokonaismäärä ei vuodessakaan ylitä tonnia. Suomessa vuotuiset takavarikot ovat yhteensä muutamia tai korkeintaan joitakin kymmeniä kiloja

Espanja teki viime vuoden huhtikuussa sekä maan että maanosan suurimman takavarikon, kun satamakaupunki Algecirasissa saatiin haltuun 8 740 kiloa kokaiinia. EMCDDA:n mukaan kokaiinin tuotanto on lisääntynyt Latinalaisessa Amerikassa viime vuosina, mikä on lisännyt aineen tuontia Eurooppaan, laskenut hintoja ja nostanut puhtausastetta.

Iltalehti
14.1.2019 klo 19:46
https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/18b ... 69a32901e2
Kauden kalasuositus: Jalostajan Saaristosilli & Sipulisilli

Silli
Hercule Poirot
Viestit: 2193
Liittynyt: La Elo 25, 2018 12:28 pm

Re: Yli 2000 kilon kokaiinilasti takavarikoitu Latviassa

Viesti Kirjoittaja Silli » Ti Tammi 15, 2019 1:45 pm

 • Kyseinen takavarikko on Latvian historian suurin huumetakavarikko
 • Yhdellä pidetetyistä latvialaismiehistä on rikoshistoriaa salakuljetuksesta ja rahanpesusta
 • Lastin jäljille päästiin jo 8. tammikuuta Ecuadorin ja Yhdysvaltojen viranomaisten yhteistyön avulla

  Lähde: https://www.seattletimes.com/nation-wor ... in-latvia/
 • Mukana viranomaistehtävissä on ollut myös Latvian terrorismin vastainen OMEGA-ryhmä
 • Lastissa oli monen merkkistä tavaraa: TNT, Badboys, Gold & Dolphin
 • Latvian rikospoliisin mukaan Latvian kautta kulkevat huumeet ovat yleensä menossa joko Skandinaviaan tai "itäisiin maihin"

  Lähde: https://bnn-news.com/police-cocaine-shi ... ket-196127
Kauden kalasuositus: Jalostajan Saaristosilli & Sipulisilli

Silli
Hercule Poirot
Viestit: 2193
Liittynyt: La Elo 25, 2018 12:28 pm

Re: Yli 2000 kilon kokaiinilasti takavarikoitu Latviassa

Viesti Kirjoittaja Silli » Ke Tammi 16, 2019 5:58 pm

Tämä uutinen ei ole edelleenkään ylittänyt uutiskynnystä Pohjolassa - paitsi jo aiemmin mainituissa Iltalehdessä ja Aamulehdessä. Se vaikuttaa suorastaan oudolta, koska alla luetellut mediat ovat kyllä uutisoineet vähäpätöisempiäkin huumetakavarikkoja ja myös esimerkiksi rapakon takana tehtyjä huumetakavarikkoja, joilla ei ole mitään yhteyttä Pohjoismaihin.

Suomi:
 • YLE: ei uutisoitu
 • Helsingin Sanomat: ei uutisoitu
 • Ilta-Sanomat: ei uutisoitu
 • MTV: ei uutisoitu
Ruotsi:
 • SVT: ei uutisoitu
 • Aftonbladet: ei uutisoitu
 • Dagens Nyheter: ei uutisoitu
 • Svenska Dagbladet: ei uutisoitu
 • Expressen: ei uutisoitu
 • Göteborgs-Posten: ei uutisoitu
 • Sydsvenska Dagbladet: ei uutisoitu
 • Metro: ei uutisoitu
Norja:
 • NRK: ei uutisoitu
 • Aftenposten: ei uutisoitu
 • Verdens Gang: ei uutisoitu
 • Dagbladet: ei uutisoitu
 • Dagsavisen: ei uutisoitu
Näinä Fake News -aikoina on hyvä olla kriittinen netissä pyörivien uutisten äärellä. Onneksi kuitenkin tästä kyseenomaisesta takavarikosta on julkaistu myös kuvia. Eli Latvian viranomaiset pitivät maanantaina jopa lehdistötilaisuuden aiheesta, joka ei kuitenkaan Pohjoismaiden mediaa ole suuremmin innostanut.
Iltalehden julkaisema kuva Latvian poliisin tiedotustilaisuudesta.jpg
Iltalehden julkaisema kuva Latvian poliisin tiedotustilaisuudesta.jpg (59.79 KiB) Katsottu 6116 kertaa
Latvian Radion kuva takavarikoiduista kokaiinimerkeistä.jpg
Latvian Radion kuva takavarikoiduista kokaiinimerkeistä.jpg (51.63 KiB) Katsottu 6116 kertaa
Kansainväliselle medialle aiheesta on tiedottanut ainakin The Associated Press (AP), joka on yhdysvaltalainen uutistoimisto. Se on yksi maailman vanhimmista ja suurimmista uutistoimistoista. Myös Baltic News Network uutisoi aiheesta, mutta Reutersin tai BBC:n uutisia en löytänyt.

Kööpenhaminaan sijoittuneet Yhdysvaltojen huumeviranomaiset olivat viranomaisoperaatiossa mukana. Koknese, missä takavarikko suoritettiin, on keskiaikainen kaupunki keskellä Latviaa. Kaupungissa on vain kolmisen tuhatta asukasta.
Koknese merkitty punaisella ja Riika sinisellä.jpg
Koknese merkitty punaisella ja Riika sinisellä.jpg (31.14 KiB) Katsottu 6116 kertaa
Kauden kalasuositus: Jalostajan Saaristosilli & Sipulisilli

Silli
Hercule Poirot
Viestit: 2193
Liittynyt: La Elo 25, 2018 12:28 pm

Re: Yli 2000 kilon kokaiinilasti takavarikoitu Latviassa

Viesti Kirjoittaja Silli » Su Tammi 20, 2019 11:08 am

Hiljaista on tässä ketjussa, eikä Iltalehdessä julkaistuun uutiseenkaan ole montaa kommenttia tullut. Aamulehden jutun perässä ei ole yhtään kommenttia.

Suomen media ei ole julkaissut enempää juttuja Koknesen takavarikkoon liittyen eikä edes Alma Median lehdissä esiintynyttä keskeistä virhettä ole kukaan hoksannut tai viitsinyt oikaista. Nimittäin poliisi EI suorittanut takavarikkoa maanantaina 14.1.2019, vaan jo tiistaina 8. tammikuuta. Maanantaina aiheesta pidettiin tiedotustilaisuus. Luonnollisesti tieto lastin kärystä oli kiirinyt vajaan viikon aikana kulovalkean tavoin jo laajalle. Myös Suomeen. Ei tämän uutisen äärellä voikaan muuta kuin ihmetellä maamme median vaikenemista ja Alma Median virhettä. Mediahiljaisuuden vuoksi laadin koosteen tapahtumista käyttäen lähteinä erimaalaisten tiedotusvälineiden nettijulkaisuja.

OPERAATIO TNT

Tammikuun toisena tiistaina suoritetun viranomaisoperaation kohteena oli Latvian Koknesessa sijaitseva maatila. Operaation nimi oli TNT. Näin maatilan naapuruston asukas kuvasi näkyä median edustajalle:
- Useita autoja ilmestyi paikalle hälytysvalot vilkkuen. Alue oli yhtäkkiä täynnä poliiseja. Poliisien bussi viipyi paikalla joitakin päiviä.
Näissä maisemissa varastoitiin huippuarvokasta huumelastia.jpg
Näissä maisemissa varastoitiin huippuarvokasta huumelastia.jpg (45.8 KiB) Katsottu 4823 kertaa
Kansainvälisen median edustajia on vieraillut paikalla. He kuvailivat Mazkarkli-nimisen maatilan tunnelmaa harmaaksi ja synkeäksi. Lumisella pihamaalla oli useita ralliautoja sinne tänne jätettyinä. Sikojen kasvatus on loppunut tilalta jo aikaa sitten. Useamman vuoden ajan tilalla on harjoitettu autoihin liittyvää yritystoimintaa. Maatilan rakennuksissa on muun muassa korjattu ja rakenneltu kilpa-autoja. Kaupungin edustajan mukaan siellä on toiminut myös puunjalostuslaitos. Jotkut paikalliset kertoivat tilalla käyneen paljon asiakkaita.

Kotietsinnän tehneet poliisit löysivät tilan ulkorakennuksesta 2195 pakettia, jotka oli pakattu 42 ecuadorilaiseen banaanilaatikkoon. Laatikot oli tuotu Eurooppaan merikontissa, joka sisälsi rahtiasiakirjojen mukaan elintarvikkeita. Yksittäiset paketit ovat kilon painoisia ja jokaisessa oli jokin neljästä logosta: TNT, Bad Boys III, Gold tai delffiinin kuva. Pakettien sisällön tutkiminen lienee edelleen kesken, mutta pakettien on kerrottu sisältävän kokaiinia. Tähän astisten tutkimusten mukaan kokaiini on ollut vahvuudeltaan 80-prosenttista, mutta tarkemmat tutkimukset ovat ilmeisesti vielä kesken. Takavarikoidun kokaiinierän on arvioitu olevan noin 65 miljoonan euron arvoinen, mutta katukaupassa sen kokonaisarvo olisi voinut nousta jopa miljardiin euroon (1 000 000 000€).
Kokaiinin logistiikkakeskuksena toimineen entisen sikalan ovi on nyt suljettu viranomaisten sinetillä.jpg
Kokaiinin logistiikkakeskuksena toimineen entisen sikalan ovi on nyt suljettu viranomaisten sinetillä.jpg (43.41 KiB) Katsottu 4823 kertaa
Aloite TNT-operaatioon tuli mitä ilmeisemmin Ecuadorin poliisin ja Yhdysvaltojen huumepoliisin (DEA) yhteenliittymältä. Ne antoivat tukea Latvian poliisille ja terrorismin vastaiselle OMEGA-yksikölle. Samoihin aikoihin takavarikoitiin myös tuhannen kilon kokaiinierä Tyynenmeren alueella. Sekin erä oli lähtöisin Ecuadorista ja määränpääksi on arveltu Eurooppaa. Kyseisessä operaatiossa pidätettiin yksi henkilö.

Viranomaiset yrittävät parhaillaan selvittää, mihin takavarikoidut kokaiinipaketit olivat menossa. Latvialaisviranomaisten mukaan lastia ei oltu tarkoitettu Latvian markkinoille. He totesivat, että nyt takavarikoitu kokaiinivuori olisi vaikuttanut Latviaan atomipommin tavoin. Koko viime vuoden aikana Latvian alueelta takavarikoitiin nimittäin vain 4 kiloa kokaiinia. On kuitenkin ymmärrettävää, miksi Koknese oli valittu kokaiinin välivaraston paikaksi. Kaupunkia halkoo kaksi suurta maantietä, joiden vuoksi liikenneyhteydet eri suuntiin ovat hyvät. Samalla kaupunki on kuitenkin pieni ja melko syrjäinen. Latvian poliisin mukaan Baltian kautta kuljetetaan huumeita pääosin Pohjoismaihin ja Venäjälle.

Mazkarkli-tilan omistaa Andris Elsts, joka pidätettiin keskiviikkona 9.1.2019 Vidzemen tuomioistuimessa Riiassa. Samassa yhteydessä pidätettiin myös Riiassa asuva Edgars Elsts, joka on mediatietojen mukaan joko Andrisin poika tai veljenpoika. Epäiltyinä ovat median mukaan myös Janis B., Imants B. ja Agris V. Kaikki pidätetyt ovat latvialaisia miehiä. Yhdellä on kerrottu olevan aiempaa rikostaustaa salakuljetuksesta ja rahanpesusta. Viranomaiset ovat kertoneet pitävänsä kolmea miehistä vangittuina. Kaksi on päästetty vapaalle, vaikka he ovatkin edelleen rikoksesta epäiltyjä. Nettitietojen mukaan Edgarsin ja Janisin tehtävänä oli huume-erän käsitteleminen. Imants ja Agris puolestaan toimivat vartijoina. Miehiä uhkaa jopa 15 vuoden vankeusrangaistus.

Historiallisen suuri huumetakavarikko on aiheuttanut paljon kuhinaa latvialaisessa pikkukaupungissa. Paikan päällä on vieraillut kansainvälisen median edustajia. Kunnan virkamiehet ovat kertoneet puhelintensa soineen yhtenään. Tapaus on herättänyt paljon keskustelua myös paikallisten keskuudessa. Osa on ollut harmissaan kaupungin saaman negatiivisen huomion vuoksi, koska Koknese on yrittänyt panostaa turismiin. Kunnanvaltuuston johtaja Dainis Vingrisin mukaan kaupungin asukkaat ovat olleet järkyttyneitä. Kukaan ei olisi voinut kuvitellakaan mitään tällaista toimintaa kotiseudullaan. Maatilan naapuri kertoo kuitenkin ihmetelleensä aivan hiljattain yhtä asiaa.
- Mietin miksi rakennuksissa palaa valot yötä myöten, vaikka Andris ei ollut paikalla.
Kauden kalasuositus: Jalostajan Saaristosilli & Sipulisilli

Silli
Hercule Poirot
Viestit: 2193
Liittynyt: La Elo 25, 2018 12:28 pm

Re: Yli 2000 kilon kokaiinilasti takavarikoitu Latviassa

Viesti Kirjoittaja Silli » Su Tammi 20, 2019 12:23 pm

Latvian poliisi julkaisi 14.1.2019 kuvamateriaalia Koknesin kokaiinitakavarikosta.
Entisessä sikalassa toimi puunjalostuslaitos_.jpg
Entisessä sikalassa toimi puunjalostuslaitos_.jpg (30.55 KiB) Katsottu 4708 kertaa
Tilalta ilmeisesti myytiin polttopuita pahvilaatikoihin pakattuina_.jpg
Tilalta ilmeisesti myytiin polttopuita pahvilaatikoihin pakattuina_.jpg (29.81 KiB) Katsottu 4708 kertaa
Kokaiinilasti oli pakattu Ecuadorissa banaanilaatikoihin.jpg
Kokaiinilasti oli pakattu Ecuadorissa banaanilaatikoihin.jpg (44.69 KiB) Katsottu 4708 kertaa
Kauden kalasuositus: Jalostajan Saaristosilli & Sipulisilli

Silli
Hercule Poirot
Viestit: 2193
Liittynyt: La Elo 25, 2018 12:28 pm

Re: Yli 2000 kilon kokaiinilasti takavarikoitu Latviassa

Viesti Kirjoittaja Silli » Su Tammi 20, 2019 12:27 pm

Latvian poliisi julkaisi 14.1.2019 kuvamateriaalia Koknesin kokaiinitakavarikosta.
Kilon painoisia kokaiinipaketteja leviteltynä halkopajan lattialle.jpg
Kilon painoisia kokaiinipaketteja leviteltynä halkopajan lattialle.jpg (32.06 KiB) Katsottu 4694 kertaa
Paketteja lajiteltuna merkeittäin halkovajan lattialle.jpg
Paketteja lajiteltuna merkeittäin halkovajan lattialle.jpg (37.15 KiB) Katsottu 4694 kertaa
Delffiinin kuvalla varustettuja kokaiinipaketteja.jpg
Delffiinin kuvalla varustettuja kokaiinipaketteja.jpg (35.83 KiB) Katsottu 4694 kertaa
Kauden kalasuositus: Jalostajan Saaristosilli & Sipulisilli

Silli
Hercule Poirot
Viestit: 2193
Liittynyt: La Elo 25, 2018 12:28 pm

Re: Yli 2000 kilon kokaiinilasti takavarikoitu Latviassa

Viesti Kirjoittaja Silli » Su Tammi 20, 2019 12:44 pm

Latvian poliisi julkaisi 14.1.2019 kuvamateriaalia Koknesin kokaiinitakavarikosta.
Osa kokaiinipaketeista oli jo pakattu uusiin pahvilaatikoihin.jpg
Osa kokaiinipaketeista oli jo pakattu uusiin pahvilaatikoihin.jpg (26.35 KiB) Katsottu 4650 kertaa
Delffiini-kokaiinia uuteen pahvilaatikkoon siirrettyinä.jpg
Delffiini-kokaiinia uuteen pahvilaatikkoon siirrettyinä.jpg (30.52 KiB) Katsottu 4650 kertaa
Kokaiineja pakattiin halkopajassa rakennusliikkeen logolla varustettuihin laatikoihin.jpg
Kokaiineja pakattiin halkopajassa rakennusliikkeen logolla varustettuihin laatikoihin.jpg (28.88 KiB) Katsottu 4650 kertaa
Kyseisen rakennustarvikeliikkeen nimi on "K Senukai" eli Kesko Senukai. Kyseinen yritys on suomalaisen Keskon ja Rakauskai-perheen omistuksessa. Yrityksen pääkonttori on Liettuan Kaunasissa.
Kauden kalasuositus: Jalostajan Saaristosilli & Sipulisilli

Silli
Hercule Poirot
Viestit: 2193
Liittynyt: La Elo 25, 2018 12:28 pm

Re: Yli 2000 kilon kokaiinilasti takavarikoitu Latviassa

Viesti Kirjoittaja Silli » Su Tammi 20, 2019 1:32 pm

Kurjaa että tämä keissi linkittyy pahvilaatikoiden kautta suomalaisyritykseen :( Myydäänköhän noita laatikoita samaan tapaan kuin esim. Ikea ja Clasu myyvät pahvilaatikoita muuttoja ja muita vastaavia varten?
Kauden kalasuositus: Jalostajan Saaristosilli & Sipulisilli

Silli
Hercule Poirot
Viestit: 2193
Liittynyt: La Elo 25, 2018 12:28 pm

Re: Yli 2000 kilon kokaiinilasti takavarikoitu Latviassa

Viesti Kirjoittaja Silli » Su Tammi 20, 2019 2:25 pm

Tässä on hieman juttua epäillyistä siltä osin, kun olen siihen törmännyt.

Mazkarkli-tilan omistaa siis Andris Elsts, joka on tällä hetkellä vangittuna. Hänestä on vuosien varrella kirjoitettu muutamaan otteeseen latvialaisessa mediassa.

Riiassa asuvan Edgars Elstsin kerrottiin jossain latvialaismediassa harrastavan ralliautoilua. Sen vinkin avulla tyyppi löytyy somesta, jos jotakuta kiinnostaa.

Janis B. on latvialaismedian mukaan liikemies Jānis Skrabāns (joissain lähteissä kirjoitettu Jānis Skrābāns), josta myös löytyy tietoa somesta ja muualtakin. Ilmeisesti viranomaiset eivät ole vahvistaneet Janis B.:n henkilöllisyyttä, mutta latviankielinen media on hänestä jo useamman artikkelin julkaissut, joten uskallan nimen täälläkin kertoa. Myös Jānis Skrabānsin on kerrottu olevan vangittuna.

Agris V.:n on Latvian mediassa epäilty olevan nuorehko perheellinen mies, joka työskentelisi edellä mainitun Jānisin yrityksessä. Edellä mainittujen Edgarsin ja Jānisin someverkostoista löytyy sopiva mies, mutta en voi taata tätä tietoa varmaksi. Useammassa mediassa on myös kirjoitettu, että hän olisi syytön. Asiasta on kuitenkin ristiriitaista tietoa eri medioissa.

Imants B. on latviankielisen median mukaan Imants Bung. Hän ei ole vangittuna ja on jo antanut latvialaismedialle haastattelun, jonka viestinä vaikuttaa olevan, ettei hän ole missään vaiheessa tiennyt mistään mitään. Hän on ollut tilalla vain työntekijänä.

Kevyen stalkkaukseni perusteella Edgarsilla, Jānisilla ja Agrisilla on aika laajat sosiaaliset piirit pelkästään somessakin. Kauhean kansainvälisiä he eivät sillä perusteella kylläkään ole, mutta heidän tuttavapiiriin kuuluu paljon muihin maihin muuttaneita latvialaisia ja myös venäläisiä näytti olevan jonkin verran. Erityisesti Iso-Britannia korostui mielestäni latvialaisten uutena kotimaana. Toiseksi eniten oli mielestäni kontakteja Ruotsiin. Norjaan, Tanskaan ja Suomeen oli vain jokunen yksittäinen some-kontakti. Lisäksi oli yksittäisiä kontakteja joihinkin muihin Euroopan maihin kuten Hollantiin ja Ranskaan. Kaikki eivät tietenkään somessa esim. asuinpaikkaansa ilmoita, joten tuo pohdiskelu on kaikin puolin aika epävarmaa ja sikäli turhaakin. Sen pistin merkille, että kaikilla kolmella miehellä oli hämmäntävän monta latvialaispoliisia some-verkostossaan. Myös kalastuksen harrastajia oli tosi paljon. Mitään tyhjätaskuisia mopojengiläisiä nämä tyypit eivät ole. Pikemminkin vaikuttivat aika tavallisilta tyypeiltä ainakin Facebookin kautta stalkattuna. Kuvissa oli esillä harrastuksia, perhettä, ruokia, matkustelua jne.
Kauden kalasuositus: Jalostajan Saaristosilli & Sipulisilli

Marokonsoturi
Sledge Hammer
Viestit: 1578
Liittynyt: La Helmi 03, 2018 3:38 pm

Re: Yli 2000 kilon kokaiinilasti takavarikoitu Latviassa

Viesti Kirjoittaja Marokonsoturi » Su Tammi 20, 2019 3:50 pm

Aina, kun näitä isoja takavarikoita tehdään niin tulee väistämättä mieleen huoripukki Aarnio, näinköhän nämä menevät kaikki tuhottavaksi vai jatketaanko näiden myymistä eteenpäin sen jälkeen, kun lasti on napattu ja korvataan oikeat paketit jollain samannäköisellä tavaralla, joka on muuten oikeaan tuotteeseen verrattuna arvotonta?

Aarniollahan oli vaarallisia hashishämpäreitä, mutta oliko niitä _oikeasti_ tuotu Suomeen vai vain myyty takavarikoituja eriä eteenpäin uudelleen pakattuna?

Avatar
myrskylyhty
Alibin kestotilaaja
Viestit: 319
Liittynyt: To Kesä 28, 2018 4:01 pm

Re: Yli 2000 kilon kokaiinilasti takavarikoitu Latviassa

Viesti Kirjoittaja myrskylyhty » Ma Tammi 21, 2019 5:08 pm

Pelkästään New Yorkissa sitä douppia on niin paljon varastoissa myymättä että sen määrä ylittää maahantuodun tavaran määrän. Ei ole järkeä salakuljettaa, jos tavaraa on jo ennestään niin paljon ettei kerkeä myymään vanhoja pois.
"Olin sitä mieltä, että ketään ei tapeta, asiat pitää selvittää muuten." -Metsuri

tötterö
Philip Marlowe
Viestit: 1125
Liittynyt: Pe Elo 30, 2013 9:11 am

Re: Yli 2000 kilon kokaiinilasti takavarikoitu Latviassa

Viesti Kirjoittaja tötterö » Ma Tammi 21, 2019 5:12 pm

Kertokaapa tyhmälle miksi näin isoja lasteja pidetään samoissa paikoissa?
Kuka ottaa 60miljoonan arvoisen lastin tappiokseen?
Tietty pieni summa siihen nähden jos noista olisi saanut myydessä miljardin.
Vanhassa rähjässä pidetään 60miljoonan "omaisuutta".
Kas kun ei teltassa pitäneet..

Avatar
sikakoira
Sherlock Holmes
Viestit: 3116
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: Yli 2000 kilon kokaiinilasti takavarikoitu Latviassa

Viesti Kirjoittaja sikakoira » Ma Tammi 21, 2019 5:16 pm

Samaan aikaan kuin tämä lasti jäi kiinni , viisi muuta pääsi perille.Sota huumeita vastaan on aikoja sitten hävitty.
“I think we have to find out what happened first. Here we go again with, you know, you’re guilty until proven innocent. I don’t like that. "
Donald Trump

tötterö
Philip Marlowe
Viestit: 1125
Liittynyt: Pe Elo 30, 2013 9:11 am

Re: Yli 2000 kilon kokaiinilasti takavarikoitu Latviassa

Viesti Kirjoittaja tötterö » Ma Tammi 21, 2019 5:24 pm

^voimme siis todeta että pakko laillistaa ja ottaa ostoksista verot talteen?
Suomen velka lyhenisi vauhdilla ;).
Lieveilmiöt lakastaan maton alle ja lääketeollisuus kiroilee.

HraTotuus
Alibin satunnaislukija
Viestit: 117
Liittynyt: Ke Tammi 09, 2019 10:01 pm
Paikkakunta: Stadinäijä

Re: Yli 2000 kilon kokaiinilasti takavarikoitu Latviassa

Viesti Kirjoittaja HraTotuus » Ma Tammi 21, 2019 5:33 pm

tötterö kirjoitti:Kertokaapa tyhmälle miksi näin isoja lasteja pidetään samoissa paikoissa?
Kuka ottaa 60miljoonan arvoisen lastin tappiokseen?
Tietty pieni summa siihen nähden jos noista olisi saanut myydessä miljardin.
Vanhassa rähjässä pidetään 60miljoonan "omaisuutta".
Kas kun ei teltassa pitäneet..
Ei niitä isojakaan lasteja missään kassakaapeissa pidetä.
Halkovaja on itseasiassa oivallinen jemma huumeille.
Monta kertaa huumeita piilotetaan maastoon, mökkeihin, varastoihin, kontteihin jne. you name it!

Tässä kyseisessä tapauksessa uskon, että tyypit ovat jääneet kiinni vasikoinnin takia, jotenkin juttu haiskahtaa sellaiselle.

Tietysti on hyvinkin mahdollista sekin, että Latvian poliisissa työskentelee niitä "Aarnioita" ja miksei työskentelisi, kun niitä on ympäri maailmaa.
Tämä keissi ei kuitenkaan mielestäni liity mitenkään Latvian korruptoituneeseen poliisiin, poliiseilla kävi vain mäihä vasikan takia.
-Tosiasioiden tunnustaminen on viisauden alku-

Vastaa Viestiin