Tuusulasta löytyi poikkeuksellisen iso kannabiskasvattamo

Huumausainerikoksille oma ketju.
Samoin yleinen huumausainekeskustelu tänne.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Avatar
matamimimmi
Aloitteleva besserwisser
Viestit: 31
Liittynyt: To Elo 16, 2018 10:32 am
Paikkakunta: Tampere

Tuusulasta löytyi poikkeuksellisen iso kannabiskasvattamo

Viesti Kirjoittaja matamimimmi » To Huhti 04, 2019 4:30 pm

Poliisi löysi poikkeuksellisen suuren kannabis­kasvattamon Tuusulasta – ”Harvoin ovat näin mittavia”

Poliisi epäilee kolmen miehen syyllistyneen törkeään huumausainerikokseen.
Poliisi epäilee kolmen miehen syyllistyneen törkeään huumausainerikokseen viljelemällä ammattimaisesti kannabista asuinkelvottomassa omakotitalossa Tuusulassa.

Lisäksi neljättä miestä epäillään törkeän huumausainerikoksen edistämisestä lainaamalla huomattavia rahasummia pääepäillyille.

Poikkeuksellisen tapauksesta tekee sen laajuus, kommentoi IS:lle tutkinnanjohtaja Rauno Jämsä Itä-Uudenmaan poliisilaitokselta.

– Kasvattamonahan se on suuri. Harvoin kasvattamot ovat näin mittavia. Koko talo oli varustettu kannabiskasvattamoksi. Normaalistihan asuintaloista tai huoneistoista yksi huone on valjastettu kasvattamoksi ja muissa huoneissa asutaan normaalisti.

Törkeän huumausainerikoksen raja on 40 kannabiskasvia. Tässä kasveja oli yli 200.

– Ei tällaisia kasvattamoja paljastu kuin muutama vuodessa.

Epäily johti mittavan kasvattamon paljastamiseen
– Tapahtumat saivat alkunsa, kun poliisin tiedustelun perusteella syntyi tammikuun lopussa epäily, että asumattomassa omakotitalossa Tuusulassa viljeltäisiin kannabista. Epäily johti siihen, että poliisi teki kotietsinnän kyseiseen omakotitaloon, Jämsä kertoo.

– Kotietsinnällä todettiin, että koko omakotitalo oli kaikilta tiloiltaan varustettu kannabiksen kasvattamiseen. Talo itsessään oli asuinkelvoton ja osa huoneista oli peitetty kauttaaltaan höyrynsulkumuovilla, Jämsä kertoo.

Poliisi löysi talosta yhteensä yli 200 eri kasvuvaiheissa ollutta kannabiskasvia. Kyseisistä kasveista olisi saanut laskennallisesti yli 5 kg marihuanaa.

Asunnosta takavarikoitiin kannabiskasvien lisäksi kuivattua marihuanaa useita satoja grammoja.

Poliisi takavarikoi Porvoon kiinteistön rikoshyötynä
Kasvattamona käytetty Tuusulassa sijaitseva omakotitalokiinteistö oli toisen talosta kiinniotetun miehen omistama. Poliisi takavarikoi esitutkinnan aikana omakotitalon rikoksentekovälineenä.

– Esitutkinnassa selvisi, että tämä samainen mies oli ostanut myös noin kuukausi ennen kiinnijäämistään toisen omakotitalokiinteistön Porvoosta.

Tämän jälkeenpäin ostetun omakotitalon poliisi takavarikoi rikoshyötynä, sillä rikosepäilyn mukaan talo on ostettu aiemmista kannabiksen myymisestä saaduilla myyntivoitoilla. Poliisin esitutkinta viittaa siihen, että myös tätä kiinteistöä oli tarkoitus käyttää tulevaisuudessa kannabiksen kasvattamiseen, Jämsä kertoo.

Poliisi selvitti esitutkinnassa laajasti myös epäiltyjen omaisuuteen liittyviä yksityiskohtia sekä käteisvarojen siirtoja. Esitutkinnan aikana takavarikoitiin kahden kiinteistön lisäksi käteistä rahaa ja moottoripyörä.

Kannabiskasvattamojen jäljille Helsingissä
Omakotitalosta kiinniotetut miehet olivat vangittuina esitutkinnan aikana noin kuukauden ajan. Yhteensä vangittuina tapaukseen liittyen on ollut kolme epäiltyä. Kaikki epäillyt päästettiin esitutkinnan aikana vapaiksi.

Kasvatustoimintaan osallistuneen kolmannen henkilön kautta selvisi kaksi epäiltyä kasvattamoa Helsingissä.

Poliisi epäilee kaikkien kolmen epäillyn osallistuneen myös näiden kasvattamoiden toimintaan. Näissä tapauksissa kasvattamot oli perustettu vuokrattuihin kerrostaloasuntoihin.

Toiminta näissä asunnoissa oli jatkunut ainakin vuoden 2017 alusta aina alkuvuoteen 2018.

Poliisi epäilee, että tässä rikoskokonaisuudessa on kasvatettu myyntitarkoituksessa kaiken kaikkiaan yli kymmenen kiloa marihuanan kukintoa.

Rikosjutun esitutkinta on valmistunut ja juttu on siirtynyt tällä viikolla syyteharkintaan.

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006058631.html

Otsikkoa modifioitu
-NILS-

Avatar
matamimimmi
Aloitteleva besserwisser
Viestit: 31
Liittynyt: To Elo 16, 2018 10:32 am
Paikkakunta: Tampere

Re: Poliisi löysi poikkeuksellisen suuren kannabis­kasvattam

Viesti Kirjoittaja matamimimmi » To Huhti 04, 2019 4:34 pm

Poliisi paljasti ammattimaisen kannabisviljelmän Tuusulasta – Asumattomasta talosta löytyi yli 200 kannabiskasvia

Poliisi epäilee kolmea miestä törkeästä huumausainerikoksesta ja yhtä rikosten edistämisestä.

Lyhyet4.4.2019 klo 10:20

Poliisi epäilee kolmen miehen syyllistyneen törkeään huumausainerikokseen viljelemällä ammattimaisesti kannabista omakotitalossa Tuusulassa.

Lisäksi neljännen miehen epäillään edistäneen törkeän huumausainerikoksen toteuttamista. Hänen epäillään lainanneen huomattavia rahasummia kasvatustoimintaan liittyviin hankintoihin.

Kannabisviljelmä löytyi asumattomaan taloon tehdyssä kotietsinnässä.

Talosta löytyi yhteensä yli 200 eri kasvuvaiheissa ollutta kannabiskasvia, joista olisi poliisin mukaan saanut yli viisi kiloa marihuanaa. Lisäksi asunnosta takavarikoitiin useita satoja grammoja kuivattua marihuanaa.

– Koko omakotitalo oli kaikilta tiloiltaan varustettu kannabiksen kasvattamiseen. Talo itsessään oli asuinkelvoton, ja osa huoneista oli peitetty kauttaaltaan höyrynsulkumuovilla, tutkinnanjohtaja Rauno Jämsä Itä-Uudenmaan poliisilaitokselta kertoo poliisin tiedotteessa

Tuusulan tapaus johti myös kahden aiemman kannabiskasvattamon paljastumiseen Helsingissä. Poliisi epäilee kaikkien kolmen epäillyn osallistuneen myös näiden kasvattamoiden toimintaan.

Juttu on siirtynyt tällä viikolla syyteharkintaan.

https://yle.fi/uutiset/3-10722186

Avatar
sikakoira
Sherlock John Holmes
Viestit: 5225
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: Poliisi löysi poikkeuksellisen suuren kannabis­kasvattam

Viesti Kirjoittaja sikakoira » To Huhti 04, 2019 6:19 pm

Talosta löytyi yhteensä yli 200 eri kasvuvaiheissa ollutta kannabiskasvia, joista olisi poliisin mukaan saanut yli viisi kiloa marihuanaa. Lisäksi asunnosta takavarikoitiin useita satoja grammoja kuivattua marihuanaa.
Tämähän se näissä viranomaisen laskutoimissa onkin niin hämäävää kun juuri mullasta noussut taimi lasketaan täysikasvuiseksi kasviksi josta saat poliisin mukaan 25g höpöheinää. :lol: Todellisuudessahan ammamies hoitaa kasvista sen 200g helposti. :lol:
If you want a vision of the future, imagine a boot stamping on a human face - forever.

George Orwell

Vastaa Viestiin