Hollannin poliisi takavarikoi 2,5 tonnia metamfetamiinia

Huumausainerikoksille oma ketju.
Samoin yleinen huumausainekeskustelu tänne.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Silli
Hercule Poirot
Viestit: 2189
Liittynyt: La Elo 25, 2018 12:28 pm

Hollannin poliisi takavarikoi 2,5 tonnia metamfetamiinia

Viesti Kirjoittaja Silli » Pe Kesä 28, 2019 3:01 pm

Tämäkö oli keskiviikkoillan ja torstain vastaisen yön säpinän syy?
Hollannin poliisi hoksasi toimisto­rakennuksen koossa risti­riidan ja löysi sala­huoneen: paljastui maan kaikkien aikojen huume­kätkö

Huumetakavarikko on tiettävästi Hollannin kaikkien aikojen isoin yksittäinen huumelöytö ja Euroopankin mittakaavassa valtava.

UUTISTOIMISTO Reuters uutisoi keskiviikkona valtavasta huumelöydöstä Hollannin Rotterdamista.

Viranomaiset olivat löytäneet peräti 2,5 tonnia metamfetamiinia, joka tunnetaan myös englanniksi crystal meth-lempinimellä. Nimitys tulee aineen kidemäisestä rakenteesta. Poliisi arvioi huumeiden olleen arvoltaan satoja miljoonia euroja. Metamfetamiini on sittemmin tuhottu.

Poliisi arvioi, että Hollannissa ei kuitenkaan ole markkinoita sellaiselle määrälle metamfetamiinia, ja lastin oli todennäköisesti tarkoitus siirtyä ulkomaille.

Rotterdam on Euroopan isoin satama.

POLIISIT löysivät huumeet tarkastaessaan kätkemispaikkana ollutta toimistotaloa käynnissä olevan tutkimuksen yhteydessä.

Tutkiessaan toimistoa poliisit huomasivat rakennuksen toisen kerroksen olevan sisältä pienempi, kuin mitä ulkoa tarkasteltaessa näytti. Lisätutkimukset paljastivat salaisen huoneen, josta suuri huumekätkö paljastui.

Metamfetamiini oli pakattu siististi ostoskasseihin ja jaettu tiilen kokoisiin harkkoihin.

Samaan aikaan poliisi löysi myös Uthrechtin kaupungista 17 500 litraa kemikaaleja joita käytetään kokaiinin pesemisessä ja synteettisten huumeiden valmistamisessa. Kemikaalien luota löytyi ontoksi kaiverrettuja kiviä, jota poliisi uskoo käytettävän huumesalakuljetuksessa.

Metamfetamiinilöytö on osa vuoden aikana ilmi tulleita huumeoperaatioita Hollannissa.

Toukokuussa poliisi ratsasi satamassa olleen laivan, josta paljastui kelluva metamfetamiinilaboratorio. Löytö ei ollut suinkaan ainoa laatuaan Hollannissa, vaan paikallinen Dutch News -sivusto kertoi, että tämän vuoden sisällä neljä metamfetamiinilaboratoriota on suljettu maassa.

Metamfetamiini ei Hollannin poliisin mukaan ole ollut aiemmin kovinkaan suosittua maassa, mutta asia on viime vuosina alkanut muuttua.

HELSINGIN SANOMAT
26.6.2019 klo 15:57
https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006154672.html

Huom! Alleviivaukset Sillin tekosia.
Osa kristallilastista Hollannin poliisin kuvaamana.jpg
Osa kristallilastista Hollannin poliisin kuvaamana.jpg (37.84 KiB) Katsottu 2936 kertaa
Täältä löytyy minuutin mittainen video Hollannin poliisin takavarikosta: https://www.rt.com/news/462723-europe-b ... meth-bust/
Kauden kalasuositus: Jalostajan Saaristosilli & Sipulisilli