Huumetuomiot

Huumausainerikoksille oma ketju.
Samoin yleinen huumausainekeskustelu tänne.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Mariella
Tarkastaja Ankardo
Viestit: 1321
Liittynyt: Ke Marras 21, 2007 3:03 pm

Huumetuomiot

Viesti Kirjoittaja Mariella » Pe Tammi 25, 2008 11:42 pm

Lueskelin Wikipedian luokittelua törkeän huumausainerikoksen ja huumausainerikoksen välillä. Kiinnostaa tälläinen pointti, että minkä takia huumausainerikos-nimikkeessä amfetamiinia on 10 grammaa kun kokaiinia on vain 4 grammaa, kun taas törkeässä huumausainerikoksessa suhteutus on ihan erilainen: kokaiinia 300 grammaa ja taas amfetamiinia vain 100 grammaa. Ymmärrän vielä sen vaarallisuusasteluokitteluperusteen, mutta sitä en ymmärrä että nämä kaksi luokitellaan usein toisiaan vastaaviksi tai -muistuttaviksi mömmöiksi (vaikka hintaluokka eri) mutta silti toinen on huumausainerikoksen asteella "painavampi" kuin taas törkeän huumausainerikoksen asteella juuri toinen on "painavampi". Miksi?

http://fi.wikipedia.org/wiki/Huumausainerikos
Viimeksi muokannut Mariella, La Tammi 26, 2008 12:46 am. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

ömppi
Alokas
Viestit: 14
Liittynyt: La Heinä 28, 2007 10:12 pm

Viesti Kirjoittaja ömppi » La Tammi 26, 2008 12:02 am

halusin vain sanoa, että tietääkö teistä kukaan täällä oikeasti rikkoksista mitään? Vai onko vain huhuja!!

Mariella
Tarkastaja Ankardo
Viestit: 1321
Liittynyt: Ke Marras 21, 2007 3:03 pm

Viesti Kirjoittaja Mariella » La Tammi 26, 2008 12:08 am

ömppi kirjoitti:halusin vain sanoa, että tietääkö teistä kukaan täällä oikeasti rikkoksista mitään? Vai onko vain huhuja!!
En ymmärrä mitä tarkoitat? Tai siis ymmärrän, mutta miksi tähän ketjuun..? Ja vastatakseni: tällä palstalla kai viihtyy porukka joka tykkää seurata syystä tai toisesta tai ilman syytä erilaisia rikoksia ja niihin liittyviä juttuja. Ja jotkut tietää, jotkut ei tiedä mutta haluaa tietää, jotkut lukee lehdestä, jotkut kuulee juorua, jotkut esittää mielipiteitä, jotkut uskoo tietävänsä... Mitä väliä sillä on, jos keskustelupalstan tarkoituksena on keskustella aiheesta?

Aariel
Charlien Enkeli
Viestit: 1996
Liittynyt: Pe Huhti 20, 2007 12:02 pm

Viesti Kirjoittaja Aariel » La Tammi 26, 2008 1:58 am

ömppi kirjoitti:halusin vain sanoa, että tietääkö teistä kukaan täällä oikeasti rikkoksista mitään? Vai onko vain huhuja!!
Mikähän toi nyt oli :lol:

Aariel
Charlien Enkeli
Viestit: 1996
Liittynyt: Pe Huhti 20, 2007 12:02 pm

Viesti Kirjoittaja Aariel » La Tammi 26, 2008 1:59 am

Niin ja Mariellan kysymykseen en osaa vastata :( Yritän nyt itsekin sisäistää tuota asiaa ja miettiä keskellä yötä.. :roll:

markja
Watson
Viestit: 2937
Liittynyt: La Elo 18, 2007 3:44 am
Paikkakunta: Turku
Viesti:

Viesti Kirjoittaja markja » La Tammi 26, 2008 2:17 am

Ei huumausaineisiin liittyvästä yhteiskunnan touhuista voi löytää oikein mitään järkeä. Kuten ei tästäkään. Noin simppeli vastaus se vain on.
Kotisivu: http://www.markusjansson.net
Blogi: http://markusjansson.blogspot.com
PGP: 6E9E375EC50A27FDB9DA1672A78C27BF735ADADA
PGP2: 9966C10DDC7F0DEDEC480A75FE952445F24D55DD

Katsa

Viesti Kirjoittaja Katsa » Su Tammi 27, 2008 9:35 am

Jatkan nyt tähän topiciin. Löysin tällaisen jutun Hesarista.

HELSINGIN SANOMAT
SUNNUNTAINA 27.1.2008


Armahdus pelasti Mikan vankilalta
Julkaistu 26.1. 22:29

Pääkaupunkiseutulaisen Mikan vankeusrangaistus muutettiin armahduksella yhdyskuntapalveluksi. Häntä odotti vajaan vuoden tuomio omaisuusrikoksista.
"Perusteena oli elämäntapamuutos. Kärsin ennen pahoista päihdeongelmista, mutta nyt olen ollut kuivilla yli kaksi vuotta", hän kertoo.
25-vuotiaan yksinhuoltajan rikokset olivat kytköksissä päihdeongelmaan.
Mika suoritti palvelustaan vertaistukikeskuksessa, joka on tarkoitettu vapautuville vangeille. Siivoili, keitteli kahvia.
"Tekeminen oli mielekästä. Elämäntapamuutosta pitäisi käyttää useammin armahdusperusteena, kunhan pystyy riittävän pitkään näyttämään, että on ollut kunnolla."

Armahduspäätöstä piti odottaa yli puoli vuotta.
"Kyllä se jännitti, varsinkin, kun asuu lapsen kanssa. En aluksi uskonut, että selviän ilman vankilaa. Pikkuhiljaa aloin arvella, että tällainen päätös voisi olla tulossa."
Hän kertoo kuulleensa, että muillakin elämäntapamuutos oli toiminut perusteena tuomion muuttamisessa yhdyskuntapalveluksi.
"Jos olisin joutunut vanhasta rikoksesta vankilaan, niin en tiedä, olisinko ratkennut. Kyllähän vankilassa liikkuu paljon huumeita", hän miettii.

Mika ei esiinny haastattelussa omalla nimellään.Ajatukseni tämän suhteen olivat aika ristiriitaiset. Toisaalta oikeustaju sanoo, että rikoksesta pitää kärsiä rangaistus, toisaalta inhimillisyys sanoo, että tuohan oli hyvä ratkaisu; perhe jäi ehjäksi ja jätkä kuiville. Tottahan se on, että jos tuosta nyt olisi vielä vankilaan joutunut, niin aika suurella todennäköisyydellä elämän suunta sen jälkeen ei olisi ollut kovinkaan hyvä.
Se vika Suomen oikeuskoneistossa on, että se toimii niin kovin hitaasti. Sellaista valitettavasti sattuu, että tuomioita odotellessa ehditään jo tehdä parannus, mutta todella myöhään tuleva tuomio sysää lopullisesti pois raiteilta. Toisaalta kukas niitä juttuja käskee huvikseen siellä hovissakaan roikottamaan... Moni tuomiotaan odotteleva saa tästä myös oivan tekosyyn; "ei kannata edes yrittää, kun siellä hovissa on vielä se...".
Toisaalta jos tällainen parannuksen tehneiden armahdus yleistyisi, niin johan olisi muuten parannuksen tehneitä pian jonoksi asti. :lol:
No mutta, mitä itse ajattelitte tuosta jutusta? Hyvä? Huono? Miksi?

Mickey Knox

Viesti Kirjoittaja Mickey Knox » Su Tammi 27, 2008 11:57 am

Katsa:
Ehdottomasti hyvä juttu! Helvetin hyvä että Suomessa sovelletaan joskus tätä inhimillisempää linjaa. Aivan turha rikkoa perhettä kun isä tosiaan on tehnyt parannuksen. Ja yhteiskunnan kannalta katsottunakin parempi vaihtoehto kun mies todennäköisesti lähtee työelämään ja elättää perheensä rehellisesti tästä lähtien. Verrattuna siihen että on linnassa ---> kustannuksia valtiolle joka päivä---> lasten elatus menis valtion piikkiin ---> mahdollisesti sortus huumeisiin uudestaan ----> alamäki ja lisää kuluja valtiolle kun vapautuu

Ei sillä että itse kiinnostaisi yhtään mahdolliset valtiolle aiheutuvat kulut... Mutta pystyn ajattelemaan asiaa myös toiselta kannalta.

Yleensä vankeusrangaistus vie lopullisesti yhteiskuntakelpoisuuden. Tosin joillekin harvoille lyhyt vankeusrangaistus on tehnyt vaan hyvää, ns. pakollinen katko, tilaisuus rauhoittua ja miettiä vähän syntyjä syviä. Mutta suurin osa palaa vaan entistä pahempina siviiliin.

Varsinkin jos sattuu tulemaan ah niin hirveä HUUMETUOMIO niin ei ole toivoakaan saada rehellisiä töitä enää koskaan... On se vittu väärin että jos liikutat vähän kolaa ja naksuja eliitille ja reiviporukalle niin tulee ensikertalaisena 7 vuotta, sitten jos raiskaat 8-vuotiaan kolme kertaa niin ehdollista... Täysi-ikäisen naisen raiskaamisesta saa nykyään varmaan kunniamitalin... :evil:

Mariella
Tarkastaja Ankardo
Viestit: 1321
Liittynyt: Ke Marras 21, 2007 3:03 pm

Viesti Kirjoittaja Mariella » Su Tammi 27, 2008 7:12 pm

[quote=" väärin että jos liikutat vähän kolaa ja naksuja eliitille ja reiviporukalle niin tulee ensikertalaisena 7 vuotta, sitten jos raiskaat 8-vuotiaan kolme kertaa niin ehdollista... [/quote]

Samaa mieltä tästä suhteutuksesta. Huumetuomiot on todella kovia, mutta esim. seksuaalirikoksesta selviää suhteessa paljon vähemmällä. En tiedä, onko tässä jokaisen oma henkilökohtainen arvojärjestys tuomarina, mutta ainakin tuomioiden perusteella huumerikos on vakavampi kuin moni muu joka itseni mielestä olisi vakavampi. Pysyviä vaurioita syntyy ilman muuta jos tappaa jonkun, mutta myös raiskaus ja hyväksikäyttö vaikuttaa uhrin tulevaisuuteen merkittävästi. En väitä etteikö kaman vetäminen vaikuttaisi, mutta siinä on kuitenkin jokaisella vapaus valita ottaako vai ei. Joten ei pysyvä vaurio.

Doctor Lecter
Agentti Mulder
Viestit: 11576
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter » Ke Tammi 30, 2008 7:52 am

Kouvolan seudulla asuvan miehen 10 vuoden tuomion täytäntööpanoon tuli lykkäystä sosiaalisin syin. Helsingin hovioikeus perusteli päätöstään sillä, että miehellä on kaksi alaikäistä lasta ja onnettomuudessa joitakin vuosia sitten vaikeasti vammautunut vaimo.

Rikosseuraamusviraston oikeudellisen yksikön johtaja Paavo Siltanen toteaa, että ei ole aikaisemmin kuullut noin pitkän tuomion saaneen päässeen tuomion jälkeen vapaalle jalalle.

Helsingin käräjäoikeudessa mies sai kolme ja puoli vuotta vankeutta.

Lähdeaineisto Kouvolan Sanomat 29.1.2008

Vaimonsa vammautui hevosurheiluun liittyvässä asiassa pyörätuolipotilaaksi. Eipä tuo kahden lapsen isyys ja vaimon vammaisuus ole näemmä estänyt "mämmi- ja nappikauppaa", mutta näihin seikkoihin on nyt sitten hyvä vedota kun pitäisi lähteä vastaamaan teoistaan :roll:
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

joey
Fitz ratkaisee
Viestit: 6843
Liittynyt: La Marras 10, 2007 9:55 pm

Viesti Kirjoittaja joey » Ke Tammi 30, 2008 10:33 am

Sanon, että voi perkele sentään jos Karalahdelle napsahtaa se 6-vuotinen ehdoton. Kaipa ne hakee jotain, että tekevät Jerestä varoittavan esimerkin, kun ei kerran aiemmin ole läksyään oppinut.

6 vuotta ehdollista on kyllä niin järjettömän pitkä aika, etten oikein voi ymmärtää miten sellainen voi napsahtaa mistään, mikä liittyy huumeisiin (varsinkin kun otetaan huomioon, miten paljon tuhoa toiselle ihmiselle pitää tehdä, jotta saa niin kovan tuomion). Okei, ehkä jos olisi salakavalasti tarjonnut kokkelia vaikkapa lähiseudun koulujen lapsille kouluajalla... Tai jotain.

Vastaa Viestiin