Sivullisen lintulaudalta löytämä kätkö paljasti ison huumerikosvyyhdin Helsingissä

Huumausainerikoksille oma ketju.
Samoin yleinen huumausainekeskustelu tänne.
JosefMengele

Sivullisen lintulaudalta löytämä kätkö paljasti ison huumerikosvyyhdin Helsingissä

Viesti Kirjoittaja JosefMengele »

Jutussa on kaksi pääepäiltyä, jotka ovat vangittuina.

Helsingin poliisilaitos on selvittänyt laajan huumausaineiden maahantuontia ja myyntiä koskevan rikoskokonaisuuden.

Poliisi kertoo tutkineensa rikoskokonaisuutta muun muassa törkeinä huumausainerikoksina, törkeänä ampuma-aserikoksena ja räjähderikoksena.

Jutussa on poliisin mukaan pääepäiltyinä kaksi suomalaista miestä. He ovat vangittuina.

Esitutkinnassa selvisi, että pääepäillyt ovat tuoneet Suomeen suuria määriä yli kymmentä eri huumausainetta, kuten amfetamiinia, ekstaasia, MDMA:ta ja kokaiinia.

Tutkinnassa on selvinnyt, että amfetamiinia on tuotu Suomeen 86–112 kilogrammaa, ekstaasipillereitä 42000–80000 kappaletta, MDMA:ta 11–26 kilogrammaa ja kokaiinia 500 grammaa. Esitutkinnan mukaan epäillyt ovat myyneen ulkomailta ja Suomesta hankkimiaan huumausaineita Tor-verkon laittomilla kauppapaikoilla. Epäillyt rikokset ovat tapahtuneet toukokuun 2017 ja kesäkuun 2019 välisenä aikana.

Esitutkinnassa paljastui myös, että huumeita on tuotu Suomeen Hollannista useassa erässä. Ainakin yksi Suomeen matkalla ollut erä oli viety autolla Hollannista rajan yli Saksan puolelle, mutta Saksan viranomaiset takavarikoivat kyseisen erän.

Paljastui sattumalta
Poliisi epäilee, että kaksikko on lähettänyt hankkimiaan huumausaineita postitse koko Suomen alueelle vähintään sadoille eri henkilöille ja myynyt niitä Tor-verkon myyntitilien välityksellä.

– Tämä on Suomessa harvinaisen suuri nettihuumekauppajuttu. Yhteenlaskettu yksittäisten kauppatapahtumien määrä on yli 9000. Huumausaineita on myös levitetty Tor-verkon kautta syntyneille kontakteille Wickr-pikaviestipalvelussa, jolle on ominaista vahva salaus, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Toni Uusikivi poliisin tiedotteessa.

Poliisi kertoo rikoskokonaisuuden paljastuneen, kun sivullinen löysi sattumalta huumekätkön yleisellä paikalla sijainneelta lintulaudalta Pohjois-Helsingissä joulukuussa 2017. Tuolloin poliisi sai taltioitua huumausainetta sisältäneestä paketista toisen epäillyn DNA:ta ja pääsi toisen epäillyn jäljille.

– Ei ole poikkeuksellista, että poliisi pääsee huumejutun jäljille yleisövihjeen perusteella. Luonnossa aktiivisesti liikkuvat ihmiset tekevät silloin tällöin vastaavanlaisia löydöksiä, ja on tärkeää, että sivulliset ilmoittavat niistä poliisille, Uusikivi sanoo tiedotteessa.

Kuva

Takavarikoita tehty
Poliisi kertoo tehneensä tutkinnan aikana useita takavarikoita. Tutkinnan yhteydessä on takavarikoitu muun muassa yli 11,7 kilogrammaa amfetamiinia, lähes 18 000 ekstaasipilleriä ja noin 5,6 kilogrammaa MDMA:ta sekä henkilöauto ja käteistä rahaa.

Näiden lisäksi poliisi löysi ja takavarikoi kotietsinnässä ampuma-aseita, kuten pistooleita, kaksi rynnäkkökivääriä ja puolustusvoimilta anastetut käsikranaatin kahvasytyttimineen ja harjoituskäsikranaatin.

Poliisi on tutkinut kokonaisuutta yhteistyössä Tullin ja Keskusrikospoliisin sekä Sisä-Suomen, Itä-Uudenmaan ja Länsi-Uudenmaan poliisilaitosten kanssa. Puolustusvoimilta anastettujen käsikranaattien alkuperää on selvitelty yhdessä puolustusvoimien kanssa.

– Ison kokonaisuuden selvittäminen yhteistyössä eri toimijoiden kanssa on luonnollisesti vienyt aikaa, ja tämän tutkinnan aikana meillä on ollut tutkittavanamme muitakin huumausainerikoskokonaisuuksia. Esitutkinnassa on selvinnyt useita toimijoita, joiden epäillään hankkineen pääepäillyiltä suuria huumausaine-eriä. Näiden toimijoiden osalta tutkinnan on tehnyt joko alueen poliisilaitos tai Tullin yksikkö.

Poliisin mukaan epäillyssä rikoskokonaisuudessa on saatu huumekaupasta rikoshyötyä noin miljoona euroa.

Esitutkinta on loppusuoralla ja siirtymässä syyttäjälle syyteharkintaan. Syytteet on määrä nostaa marraskuun loppuun mennessä.

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/1347 ... 5dd218343e

Svimba
Harjunpää
Viestit: 317
Liittynyt: Pe Maalis 30, 2018 4:54 pm

Re: Sivullisen lintulaudalta löytämä kätkö paljasti ison huumerikosvyyhdin Helsingissä

Viesti Kirjoittaja Svimba »

Mun lempihuumeita!! Mixen mä koskaan löydä noita? Yritin opettaa mun koiran ettimään piriä, mut ei se koskaan oppinut, tai sit ei vaan löytänyt.
Oppi kyllä ettimään ja löytämään tyhjiä pulloja ja tölkkejä.
jee, MV-LEHTI on taas hengissä!!

Sivustamulkoilija
Jack Bauer
Viestit: 927
Liittynyt: To Kesä 21, 2018 1:57 pm

Re: Sivullisen lintulaudalta löytämä kätkö paljasti ison huumerikosvyyhdin Helsingissä

Viesti Kirjoittaja Sivustamulkoilija »

On sitten muuten yllättävänkin yleistä että douppendaalerit on jemmassa jossain linnunpöntössä/yms.paikassa.on ihan helvetisti tavaraa ihan ns.normi ihmisten yleisillä liikkumisalueilla.tosin niin että ihan pikkulapset ei vahingossakaan pääse käsiksi :mrgreen:

Vastaa Viestiin